Heb nog nooit zwarte rijst azijn gehad, maar goede balsamico is sowieso als lastig genoeg te krijgen.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
Dat klopt, maar die heb ik gelukkig wel in huis (gekocht in zo'n winkeltje waar ze de azijn uit vaten voor je tappen )quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb nog nooit zwarte rijst azijn gehad, maar goede balsamico is sowieso als lastig genoeg te krijgen.
Ja, het is een optie, zegt men. Ik zou het zelf nooit doen, maar dat komt omdat ik nogal een hekel heb aan balsamico. Ik zou het eerlijk gezegd dan liever bij heldere rijstazijn houden. Of een mengsel van heldere rijstazijn en een beetje balsamico. Maar ja, ik vind de zwarte rijstazijn wel een belangrijke smaakmaker in dat recept, dus wel jammer hoor.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
Mmmm... Mijn toko is inmiddels dicht maar vooruit dan: ga voor de volgende keer zwarte rijstazijn halen. Ik heb mijn kastjes vandaag opgeruimd dus dat ene flesje past er vast nog wel bij Voor nu zat ik idd te denken aan heldere rijstazijn en balsamico mengen.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, het is een optie, zegt men. Ik zou het zelf nooit doen, maar dat komt omdat ik nogal een hekel heb aan balsamico. Ik zou het eerlijk gezegd dan liever bij heldere rijstazijn houden. Of een mengsel van heldere rijstazijn en een beetje balsamico. Maar ja, ik vind de zwarte rijstazijn wel een belangrijke smaakmaker in dat recept, dus wel jammer hoor.
Donkere sojasaus vervangen met lichte is geen enkel probleem, kan altijd.
Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
is ook nergens gezegd. een indo vriendin kan ook door een blondine vervangen worden. ze zitten beiden goed op je lul en zijn een goeie combi maar dat wil nog niet zeggen dat ze hetzelfde smaken.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 20:53 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...
Dat had ik ook niet verwacht Het ging me er meer om wat ik, van alles wat ik wel in huis had, het beste kon gebruiken (of wat de minst slechte optie was). Het was overigens heerlijk, al zal het idd ongetwijfeld anders gesmaakt hebben dan met zwarte rijstazijn. Volgende keer doe ik wel minder gehakt, vond het gehakt te overheersend tov de aubergine.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 20:53 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...
Sherry ipv sake? Nee, dat lijkt me niet. Sherry ipv shaoxing rijstwijn, ja, dat zegt men. Zou ik ook nooit doen, maar goed, anderen zweren erbij.quote:Op zaterdag 27 augustus 2011 22:47 schreef SiGNe het volgende:
Ipv Sake kan je ook droge sherry gebruiken, toch?
Ik heb nu in een receptje extra droge Manzanilla sherry gebruikt maar komt dat qua smaak een beetje in de richting?
Dat is nu wel de bedoeling ja, gewoon in een lage brede pot op de vensterbank.quote:Op zondag 28 augustus 2011 00:47 schreef RobinOok het volgende:
En Erasmo, je kunt 'm planten! En je eigen gember kweken. 'k zou het wel in een pot doen.
Of toch gewoon opeten natuurlijk.
In de meeste recepten heb je nooit zoveel gember nodig, meestal 1 cm of 2 maar in de winkel moet je vaak een veel groter stuk kopen.quote:Op zondag 28 augustus 2011 00:47 schreef RobinOok het volgende:
@SiGNe. Oh, in dat recept maakt het niet uit, sake, shaoxing, mirin, sherry, allemaal lekker. ;-)
Grappig dat jij ook al gari maakt! Laatst iemand anders hier op Fok ook al.
Verse zuurkool is lastig te krijgen, veel groenteboeren maken namelijk niet zelf hun zuurkool maar bestellen gewoon een (blauwe) ton bij Krautboy.quote:Op zondag 28 augustus 2011 01:11 schreef rubje het volgende:
@ wie dan ook. Weet iemand een zaak in Rotterdam-centrum (morgen is zondag = winkels zijn open dus) waar je echt goede,verse zuurkool kan krijgen?
[ afbeelding ]
En dan bedoel ik echte goede verse zuurkool die je op brood doet te samen met een worst.
Leuk, in een bloempot doen met vochtige aarde. Ze boeien heel mooiquote:Op zondag 28 augustus 2011 00:18 schreef Erasmo het volgende:
Over gember over hebben gesproken, ik heb hier een stuk gember in de keuken liggen wat spontaan is gaan kiemen
Je kan er met suiker en wat water gembersiroop mee maken. Lekker in roerbakgroentenquote:Op zondag 28 augustus 2011 01:30 schreef SiGNe het volgende:
[..]
In de meeste recepten heb je nooit zoveel gember nodig, meestal 1 cm of 2 maar in de winkel moet je vaak een veel groter stuk kopen.
Zo vaak gebruik ik ook weer geen verse gember en 't is toch zonde om weg te gooien.
Gari is lekker lang houdbaar en het is ook nog eens erg lekker vind ik.
Ik heb net trouwens al wat van de kippetjes in wat olie gefrituurd om vast te proeven en 't smaakt prima, denk alleen wel dat het met jenever of gin beter had geweest.
maar goed, da's het leuke van uitproberen [ afbeelding ]
Ik gebruik meestal de siroop van de stemgemberbolletjes en ik heb ook een flesje met alleen siroop van conimex staan.quote:Op zondag 28 augustus 2011 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan er met suiker en wat water gembersiroop mee maken. Lekker in roerbakgroenten
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |