abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 26 augustus 2011 @ 18:25:09 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101224903
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
Heb nog nooit zwarte rijst azijn gehad, maar goede balsamico is sowieso als lastig genoeg te krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101224968
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb nog nooit zwarte rijst azijn gehad, maar goede balsamico is sowieso als lastig genoeg te krijgen.
Dat klopt, maar die heb ik gelukkig wel in huis ;) (gekocht in zo'n winkeltje waar ze de azijn uit vaten voor je tappen O+ )

Heb zwarte rijstazijn ook nog nooit gehad..
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 26 augustus 2011 @ 18:48:31 #203
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101225651
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
Ja, het is een optie, zegt men. Ik zou het zelf nooit doen, maar dat komt omdat ik nogal een hekel heb aan balsamico. Ik zou het eerlijk gezegd dan liever bij heldere rijstazijn houden. Of een mengsel van heldere rijstazijn en een beetje balsamico. Maar ja, ik vind de zwarte rijstazijn wel een belangrijke smaakmaker in dat recept, dus wel jammer hoor.

Donkere sojasaus vervangen met lichte is geen enkel probleem, kan altijd.
pi_101225848
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 18:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, het is een optie, zegt men. Ik zou het zelf nooit doen, maar dat komt omdat ik nogal een hekel heb aan balsamico. Ik zou het eerlijk gezegd dan liever bij heldere rijstazijn houden. Of een mengsel van heldere rijstazijn en een beetje balsamico. Maar ja, ik vind de zwarte rijstazijn wel een belangrijke smaakmaker in dat recept, dus wel jammer hoor.

Donkere sojasaus vervangen met lichte is geen enkel probleem, kan altijd.
Mmmm... Mijn toko is inmiddels dicht maar vooruit dan: ga voor de volgende keer zwarte rijstazijn halen. Ik heb mijn kastjes vandaag opgeruimd dus dat ene flesje past er vast nog wel bij :+ Voor nu zat ik idd te denken aan heldere rijstazijn en balsamico mengen.

(ik hou overigens van balsamico, heerlijk! Hoe kun je nu een hekel hebben aan balsamico :9 )
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101225860
Oh ja, enne, thanks! :s)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 26 augustus 2011 @ 20:53:22 #206
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_101230845
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 18:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik vind nu ook ergens op een website dat ik zwarte rijstazijn kan vervangen door goede balsamico. Klinkt wat gek, is het een optie?
Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_101232043
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 20:53 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...
is ook nergens gezegd. een indo vriendin kan ook door een blondine vervangen worden. ze zitten beiden goed op je lul en zijn een goeie combi maar dat wil nog niet zeggen dat ze hetzelfde smaken.
pi_101246727
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 20:53 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Als gebruiker van zowel balsamico als van zwarte rijstazijn kan ik je bezweren dat dit kwa smaak zelfs in de verte niet op elkaar lijkt...
Dat had ik ook niet verwacht ;) Het ging me er meer om wat ik, van alles wat ik wel in huis had, het beste kon gebruiken (of wat de minst slechte optie was). Het was overigens heerlijk, al zal het idd ongetwijfeld anders gesmaakt hebben dan met zwarte rijstazijn. Volgende keer doe ik wel minder gehakt, vond het gehakt te overheersend tov de aubergine.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 27 augustus 2011 @ 12:33:25 #209
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101249703
Ja, 50-50 aubergine-gehakt is ook wel wat veel. Als ik het recept later in 't NL op mijn site zet zal ik dat eens aanpassen, want in de praktijk gebruik ik ook altijd minder gehakt.

Mooi dat het evengoed heerlijk was, ook zonder de zwarte rijstazijn. :)
  zaterdag 27 augustus 2011 @ 22:47:18 #210
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101270433
Ipv Sake kan je ook droge sherry gebruiken, toch?
Ik heb nu in een receptje extra droge Manzanilla sherry gebruikt maar komt dat qua smaak een beetje in de richting?
  zaterdag 27 augustus 2011 @ 23:30:29 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101271809
Ja, je kan ook doperwten gebruiken ipv kappertjes...
:')
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 augustus 2011 @ 23:41:04 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101272220
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 22:47 schreef SiGNe het volgende:
Ipv Sake kan je ook droge sherry gebruiken, toch?
Ik heb nu in een receptje extra droge Manzanilla sherry gebruikt maar komt dat qua smaak een beetje in de richting?
Sherry ipv sake? Nee, dat lijkt me niet. Sherry ipv shaoxing rijstwijn, ja, dat zegt men. Zou ik ook nooit doen, maar goed, anderen zweren erbij.

In plaats van sake zou ik eerder jenever of zo gebruiken. Of wodka?
Ik zou die dingen eens naast elkaar moeten proeven, want ik ken de smaak van sake niet zo goed of net zo goed/slecht als die van jenever of wodka.

Maar verder, als er maar een scheutje in een gerecht gaat komt het ook niet zo heel nauw en zal het resultaat vast wel te eten of zelfs lekker zijn.
  zondag 28 augustus 2011 @ 00:16:27 #213
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101273365
Dank je Robin, ik ken de smaak van Sake dus ook niet en heb in m'n gedachten Sake en Rijstwijn dus kennelijk met elkaar verwisseld.
Die rijstwijn heb ik wel in huis overigens, Mirin (Japanse kookwijn) ook maar dus geen sake.

Naja, hopelijk is m'n marinade met die sherry ook een beetje te eten, er moesten 2 eetlepels in: http://www.smulweb.nl/rec(...)aage-gefrituurde-kip

Van de gember die ik overhad heb ik trouwens Gari gemaakt, zag later dat jij die pagina geschreven had, geinig :)
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/ingelegde-gember/
Morgen kan ik 't gaan proeven, de azijn en suiker smaakte al best lekker eigenlijk.
  zondag 28 augustus 2011 @ 00:18:51 #214
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101273455
Over gember over hebben gesproken, ik heb hier een stuk gember in de keuken liggen wat spontaan is gaan kiemen :P
  zondag 28 augustus 2011 @ 00:47:02 #215
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101274550
@SiGNe. Oh, in dat recept maakt het niet uit, sake, shaoxing, mirin, sherry, allemaal lekker. ;-)
Grappig dat jij ook al gari maakt! Laatst iemand anders hier op Fok ook al.

En Erasmo, je kunt 'm planten! En je eigen gember kweken. 'k zou het wel in een pot doen.
Of toch gewoon opeten natuurlijk.
  zondag 28 augustus 2011 @ 00:58:20 #216
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101274991
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 00:47 schreef RobinOok het volgende:
En Erasmo, je kunt 'm planten! En je eigen gember kweken. 'k zou het wel in een pot doen.
Of toch gewoon opeten natuurlijk.
Dat is nu wel de bedoeling ja, gewoon in een lage brede pot op de vensterbank.
pi_101275481
@ wie dan ook. Weet iemand een zaak in Rotterdam-centrum (morgen is zondag = winkels zijn open dus) waar je echt goede,verse zuurkool kan krijgen?



En dan bedoel ik echte goede verse zuurkool die je op brood doet te samen met een worst. :)
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  zondag 28 augustus 2011 @ 01:16:12 #218
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101275611
Groene Passage, maar die's zo te zien niet open op zondag.
pi_101275670
Hey! datis een goeie tip. Ga daar komende week even heen. Bedankt RobinOok. :)
[sub]
ps: al naar Roopram geweest nav mijn review waar je het niet mee eens was? ;) [sub]
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  zondag 28 augustus 2011 @ 01:26:04 #220
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101275927
Nee, ik ben niet zo dol op roti.
  zondag 28 augustus 2011 @ 01:30:01 #221
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101276043
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 00:47 schreef RobinOok het volgende:
@SiGNe. Oh, in dat recept maakt het niet uit, sake, shaoxing, mirin, sherry, allemaal lekker. ;-)
Grappig dat jij ook al gari maakt! Laatst iemand anders hier op Fok ook al.
In de meeste recepten heb je nooit zoveel gember nodig, meestal 1 cm of 2 maar in de winkel moet je vaak een veel groter stuk kopen.
Zo vaak gebruik ik ook weer geen verse gember en 't is toch zonde om weg te gooien.
Gari is lekker lang houdbaar en het is ook nog eens erg lekker vind ik.

Ik heb net trouwens al wat van de kippetjes in wat olie gefrituurd om vast te proeven en 't smaakt prima, denk alleen wel dat het met jenever of gin beter had geweest.
maar goed, da's het leuke van uitproberen
  zondag 28 augustus 2011 @ 01:36:18 #222
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101276210
quote:
6s.gif Op zondag 28 augustus 2011 01:11 schreef rubje het volgende:
@ wie dan ook. Weet iemand een zaak in Rotterdam-centrum (morgen is zondag = winkels zijn open dus) waar je echt goede,verse zuurkool kan krijgen?

[ afbeelding ]

En dan bedoel ik echte goede verse zuurkool die je op brood doet te samen met een worst. :)
Verse zuurkool is lastig te krijgen, veel groenteboeren maken namelijk niet zelf hun zuurkool maar bestellen gewoon een (blauwe) ton bij Krautboy.
Misschien dat die volgens een nét iets anders recept gemaakt wordt maar je kan net zo goed een zak bij de supermarkt halen.
Ik zou dan wel voor de wijnzuurkool gaan, die is wat zuurder dan de naturelversie.
  zondag 28 augustus 2011 @ 09:20:45 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101280380
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 00:18 schreef Erasmo het volgende:
Over gember over hebben gesproken, ik heb hier een stuk gember in de keuken liggen wat spontaan is gaan kiemen :P
Leuk, in een bloempot doen met vochtige aarde. Ze boeien heel mooi
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 augustus 2011 @ 09:23:13 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101280400
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 01:30 schreef SiGNe het volgende:

[..]

In de meeste recepten heb je nooit zoveel gember nodig, meestal 1 cm of 2 maar in de winkel moet je vaak een veel groter stuk kopen.
Zo vaak gebruik ik ook weer geen verse gember en 't is toch zonde om weg te gooien.
Gari is lekker lang houdbaar en het is ook nog eens erg lekker vind ik.

Ik heb net trouwens al wat van de kippetjes in wat olie gefrituurd om vast te proeven en 't smaakt prima, denk alleen wel dat het met jenever of gin beter had geweest.
maar goed, da's het leuke van uitproberen [ afbeelding ]
Je kan er met suiker en wat water gembersiroop mee maken. Lekker in roerbakgroenten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 augustus 2011 @ 13:20:17 #225
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101284886
quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2011 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan er met suiker en wat water gembersiroop mee maken. Lekker in roerbakgroenten
Ik gebruik meestal de siroop van de stemgemberbolletjes en ik heb ook een flesje met alleen siroop van conimex staan.
Of is het verschil met zelf maken dusdanig groot dat het de moeite waard is?
Gari is bijvoorbeeld redelijk prijzig bij de Toko en zelf maken is vrj makkelijk.

Gembersiroop met kerrie(saus) en kersen is ook een erg goed combinatie vind ik.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')