abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 13 september 2011 @ 17:59:10 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101906000
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 17:57 schreef Stokstaart het volgende:
Goedemiddag Piet,

Heb je advies opgevolgd en we eten hier nu alleen nog brood met een (dun) laagje roomboter.
Nu hebben we alleen de smeerbare variant van de AH gehaald, is die net zo 'goed' als gewone roomboter? Of zit er ook extra zooi doorheen zoals bijvoorbeeld margarine?

Groet!
Ken het product niet, maar wat staat er op de verpakking aan ingredienten declaratie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101906181
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2011 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ken het product niet, maar wat staat er op de verpakking aan ingredienten declaratie?
Bevat 82% melkvet
Allergieinformatie: Bevat Lactose, melkeiwit.

Verder staan bij de ingrediënten:

energie: 725 kcal
eiwit: 0,6 g
koolhydraten 0,6 g
waarvan suikers 0,6 g
vet 82 g
waarvan verzadigd 49 g
onverzadigd 33 g
voedingsvezel 0 g
natrium 0 g (ongezouten)
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  dinsdag 13 september 2011 @ 18:10:05 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101906311
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 18:05 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Bevat 82% melkvet
Allergieinformatie: Bevat Lactose, melkeiwit.

Verder staan bij de ingrediënten:

energie: 725 kcal
eiwit: 0,6 g
koolhydraten 0,6 g
waarvan suikers 0,6 g
vet 82 g
waarvan verzadigd 49 g
onverzadigd 33 g
voedingsvezel 0 g
natrium 0 g (ongezouten)
Dan zit er verder niets in dan boter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101906516
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2011 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan zit er verder niets in dan boter.
Fijn, dank je ^O^
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  dinsdag 13 september 2011 @ 21:08:50 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101913783
quote:
Op 13 september 2011 19:10 schreef qltel het volgende:

Hallo Piet,

Mag ik jou een kookvraag stellen?

Als ik zelf appelmoes maak, kan ik dat dan in glazen potten met metalen deksel bewaren als ik het er warm in doe. Zoals zelfgemaakte jam zeg maar? Ik lees overal dat je het in kan vriezen, maar dat vind ik niet handig en zonde van de vriezerruimte.
Je kan de appelmoes koken en dan in schone glazen potten doen (kokend heet) en dan afsluiten. Eventueel kan je het nog wecken (in een grote pan met water op het vuur zetten en een half uurtje laten koken) dan blijft het erg lang goed buiten de koeling
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 13 september 2011 @ 21:57:25 #282
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_101916790
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 21:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan de appelmoes koken en dan in schone glazen potten doen (kokend heet) en dan afsluiten. Eventueel kan je het nog wecken (in een grote pan met water op het vuur zetten en een half uurtje laten koken) dan blijft het erg lang goed buiten de koeling
Ah mooi, dan ga ik dat doen. Appels genoeg hier in de tuin en de appelmoes ervan is heerlijk. Bedankt voor je antwoord! ^O^
  dinsdag 13 september 2011 @ 22:05:45 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101917335
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 21:57 schreef qltel het volgende:

[..]

Ah mooi, dan ga ik dat doen. Appels genoeg hier in de tuin en de appelmoes ervan is heerlijk. Bedankt voor je antwoord! ^O^
Tip
Niet door een zeef halen, dan smaakt ie (door de structuur) net als gekochte. De grove structuur van gekookte appelstukken als moes laat hem ook veel beter smaken door het andere mondgevoel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101943886
Hey Piet, mijn stiefmoeder heeft witlof in huis gehaald en ik heb geen flauw idee hoe ik dit moet klaarmaken (ik moet koken). Heb jij nog ideeën anders dan gewoon koken?
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
  woensdag 14 september 2011 @ 17:39:26 #285
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101944502
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 17:24 schreef RabbitHeart het volgende:
Hey Piet, mijn stiefmoeder heeft witlof in huis gehaald en ik heb geen flauw idee hoe ik dit moet klaarmaken (ik moet koken). Heb jij nog ideeën anders dan gewoon koken?
Wokken met een beetje honing een ketjap?
Ovenschoteltje van maken (de standaard ham/kaas bijvoorbeeld)

Ik weet niet wat je erbij eet maar je zou het misschien als vulling kunnen gebruiken.
Koud voorgerechtje van gerookte makreeltartaar en coquilles bijvoorbeeld.
Witlof koken tot gaar
stekertje bekleden met de witlof.
Makreel met een vork prakken, beetje olie erbij en in het stekertje doen
witlof blaadjes dichtvouwen
Beetje sla erbij, 3 kort gegrillde coquilles erbij..
Klaar
pi_101944638
Kipsaucijs en gebakken aardappeltjes erbij. Ik kook hier echt heel anders dan thuis want mijn ouders zijn niet zo avontuurlijk.... :')

Hoe pak je zo'n ovenschotel aan?
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_101944697
Oja, en er is ook nog Hollandaise saus uit een zakkie |:( .
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
  woensdag 14 september 2011 @ 17:49:12 #288
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101944852
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 17:43 schreef RabbitHeart het volgende:
Kipsaucijs en gebakken aardappeltjes erbij. Ik kook hier echt heel anders dan thuis want mijn ouders zijn niet zo avontuurlijk.... :')

Hoe pak je zo'n ovenschotel aan?
Ovenschotel is vrij simpel
Eerste ven de witlof een minuutje of 10 koken.
Uit laten lekken, doormidden snijden en de middelste kern eruit halen (ik doe dat na het koken, dan valt je witlof niet uit elkaar tijdens het koken)
Om de helften doe je een plak ham, doet het in een ovenschotel, doet er geraspte kaas over en dan laat je het nog een minuutje of 8-10 gratineren.

[ Bericht 19% gewijzigd door SiGNe op 14-09-2011 17:57:42 ]
  woensdag 14 september 2011 @ 17:53:27 #289
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101944979
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 17:39 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Wokken met een beetje honing een ketjap?
Ovenschoteltje van maken (de standaard ham/kaas bijvoorbeeld)

Ik weet niet wat je erbij eet maar je zou het misschien als vulling kunnen gebruiken.
Koud voorgerechtje van gerookte makreeltartaar en coquilles bijvoorbeeld.
Witlof koken tot gaar
stekertje bekleden met de witlof.
Makreel met een vork prakken, beetje olie erbij en in het stekertje doen
witlof blaadjes dichtvouwen
Beetje sla erbij, 3 kort gegrillde coquilles erbij..
Klaar
Heb jij standaard gerookte makreeltartaar en coquilles in huis?
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  woensdag 14 september 2011 @ 17:59:19 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101945153
Witlof?
Ik zou er een salade mee maken, snijden en met een dressing van citroensap en olijfolie, met rozijntjes, zure appel en gedroogde tomaatjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 september 2011 @ 17:59:23 #291
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101945156
gerookte makreel kan je standaard in huis hebben, is vacuumverpakt en lang houdbaar, de coquilles kan je natuurlijk weglaten.
De tartaar maak je met wat olijfolie en een vork, gewoon prakken.

In de nieuwe allerhande staat ook nog een receptje met witlof:
Witlof met Peer
1. 50gr boter en 2el suiker laten smelten in een ovenschaal (op een vlamverdeler op het gasfornuis)
onderkant van de witlof snijden en door de helft snijden
witlof helften met de snijkant naar beneden in de schaal leggen

2. ongeschilde peren in vieren snijden, klokhuis verwijderen en de kwarten in partjes snijden.
Tussen de witlof leggen en bestrooien met tijm, peper en zout.
20 minuten in de oven.

Ik ga ook nog even bedenken wat ik met m'n witlof kan doen.. 't moet bij kipfilet met pesto en parmazaanse kaas (ovenkip van de AH, erg lekker, al is die met honing/caramelsaus en geitenkaas nog lekkerder)
pi_101949383
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2011 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan zit er verder niets in dan boter.
Lupack smeerbare roomboter bevat 69% boter, en de rest plantaardige olie. Ik vind deze boter echt niet lekker. Als zelfs mijn kind het al opvalt...
Ik snap niet dat ze dat roomboter mogen noemen.
  woensdag 14 september 2011 @ 20:01:23 #293
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101949783
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Witlof?
Ik zou er een salade mee maken, snijden en met een dressing van citroensap en olijfolie, met rozijntjes, zure appel en gedroogde tomaatjes
Dit is mijn favoriete manier van lof eten. Jaren heb ik lof gemeden vanwege de herinnering aan afschuwelijk gekookte grijze stronken. Totdat ik het zo proefde (zonder gedroogde tomaatjes trouwens), beetje zuurbitter en onwijs fris + het ziet er nog mooi uit ook.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  woensdag 14 september 2011 @ 20:01:48 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101949799
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 19:53 schreef n105 het volgende:

[..]

Lupack smeerbare roomboter bevat 69% boter, en de rest plantaardige olie. Ik vind deze boter echt niet lekker. Als zelfs mijn kind het al opvalt...
Ik snap niet dat ze dat roomboter mogen noemen.
Ik ook, de boterwet is heel duidelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101951053
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2011 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ook, de boterwet is heel duidelijk.
Het rare is dat het ook helemaal smelt op brood. Er staat ook op dat je ermee kunt bakken en braden. Nou ik durf het niet te proberen.....
  woensdag 14 september 2011 @ 20:41:51 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101951706
Mijn boter is altijd prima smeerbaar, die staat ook niet in de koelkast.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 september 2011 @ 20:42:20 #297
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101951734
Net witlof gegeten: paar minuutjes gegrilld in anti-aanbak grillpan. Op het laatst overgoten met sausje van euh zeg 3 eetlepels appelstroop met 1 eetlepel balsamico. Dat even laten caramelliseren, maar dan ook meteen van het vuur halen. Beetje zout erover, klaar.

(niet doen in grillpan zonder anti-aanbaklaag, want die kun je dan weggooien)
pi_101953326
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn boter is altijd prima smeerbaar, die staat ook niet in de koelkast.
Dit. Botervloot > keukenkastje > altijd reuze smeerbare boter :Y
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 14 september 2011 @ 21:12:44 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101953509
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 21:09 schreef minilot het volgende:

[..]

Dit. Botervloot > keukenkastje > altijd reuze smeerbare boter :Y
En je ken er ook een half pakje in doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101953646
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2011 21:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En je ken er ook een half pakje in doen.
Halve pakjes zijn voor watjes.
Ik heb twee botervloten in de kast! >:)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')