Ken het product niet, maar wat staat er op de verpakking aan ingredienten declaratie?quote:Op dinsdag 13 september 2011 17:57 schreef Stokstaart het volgende:
Goedemiddag Piet,
Heb je advies opgevolgd en we eten hier nu alleen nog brood met een (dun) laagje roomboter.
Nu hebben we alleen de smeerbare variant van de AH gehaald, is die net zo 'goed' als gewone roomboter? Of zit er ook extra zooi doorheen zoals bijvoorbeeld margarine?
Groet!
Bevat 82% melkvetquote:Op dinsdag 13 september 2011 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken het product niet, maar wat staat er op de verpakking aan ingredienten declaratie?
Dan zit er verder niets in dan boter.quote:Op dinsdag 13 september 2011 18:05 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Bevat 82% melkvet
Allergieinformatie: Bevat Lactose, melkeiwit.
Verder staan bij de ingrediënten:
energie: 725 kcal
eiwit: 0,6 g
koolhydraten 0,6 g
waarvan suikers 0,6 g
vet 82 g
waarvan verzadigd 49 g
onverzadigd 33 g
voedingsvezel 0 g
natrium 0 g (ongezouten)
Fijn, dank jequote:Op dinsdag 13 september 2011 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan zit er verder niets in dan boter.
Je kan de appelmoes koken en dan in schone glazen potten doen (kokend heet) en dan afsluiten. Eventueel kan je het nog wecken (in een grote pan met water op het vuur zetten en een half uurtje laten koken) dan blijft het erg lang goed buiten de koelingquote:Op 13 september 2011 19:10 schreef qltel het volgende:
Hallo Piet,
Mag ik jou een kookvraag stellen?
Als ik zelf appelmoes maak, kan ik dat dan in glazen potten met metalen deksel bewaren als ik het er warm in doe. Zoals zelfgemaakte jam zeg maar? Ik lees overal dat je het in kan vriezen, maar dat vind ik niet handig en zonde van de vriezerruimte.
Ah mooi, dan ga ik dat doen. Appels genoeg hier in de tuin en de appelmoes ervan is heerlijk. Bedankt voor je antwoord!quote:Op dinsdag 13 september 2011 21:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan de appelmoes koken en dan in schone glazen potten doen (kokend heet) en dan afsluiten. Eventueel kan je het nog wecken (in een grote pan met water op het vuur zetten en een half uurtje laten koken) dan blijft het erg lang goed buiten de koeling
Tipquote:Op dinsdag 13 september 2011 21:57 schreef qltel het volgende:
[..]
Ah mooi, dan ga ik dat doen. Appels genoeg hier in de tuin en de appelmoes ervan is heerlijk. Bedankt voor je antwoord!
Wokken met een beetje honing een ketjap?quote:Op woensdag 14 september 2011 17:24 schreef RabbitHeart het volgende:
Hey Piet, mijn stiefmoeder heeft witlof in huis gehaald en ik heb geen flauw idee hoe ik dit moet klaarmaken (ik moet koken). Heb jij nog ideeën anders dan gewoon koken?
Ovenschotel is vrij simpelquote:Op woensdag 14 september 2011 17:43 schreef RabbitHeart het volgende:
Kipsaucijs en gebakken aardappeltjes erbij. Ik kook hier echt heel anders dan thuis want mijn ouders zijn niet zo avontuurlijk....
Hoe pak je zo'n ovenschotel aan?
Heb jij standaard gerookte makreeltartaar en coquilles in huis?quote:Op woensdag 14 september 2011 17:39 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Wokken met een beetje honing een ketjap?
Ovenschoteltje van maken (de standaard ham/kaas bijvoorbeeld)
Ik weet niet wat je erbij eet maar je zou het misschien als vulling kunnen gebruiken.
Koud voorgerechtje van gerookte makreeltartaar en coquilles bijvoorbeeld.
Witlof koken tot gaar
stekertje bekleden met de witlof.
Makreel met een vork prakken, beetje olie erbij en in het stekertje doen
witlof blaadjes dichtvouwen
Beetje sla erbij, 3 kort gegrillde coquilles erbij..
Klaar
Lupack smeerbare roomboter bevat 69% boter, en de rest plantaardige olie. Ik vind deze boter echt niet lekker. Als zelfs mijn kind het al opvalt...quote:Op dinsdag 13 september 2011 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan zit er verder niets in dan boter.
Dit is mijn favoriete manier van lof eten. Jaren heb ik lof gemeden vanwege de herinnering aan afschuwelijk gekookte grijze stronken. Totdat ik het zo proefde (zonder gedroogde tomaatjes trouwens), beetje zuurbitter en onwijs fris + het ziet er nog mooi uit ook.quote:Op woensdag 14 september 2011 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Witlof?
Ik zou er een salade mee maken, snijden en met een dressing van citroensap en olijfolie, met rozijntjes, zure appel en gedroogde tomaatjes
Ik ook, de boterwet is heel duidelijk.quote:Op woensdag 14 september 2011 19:53 schreef n105 het volgende:
[..]
Lupack smeerbare roomboter bevat 69% boter, en de rest plantaardige olie. Ik vind deze boter echt niet lekker. Als zelfs mijn kind het al opvalt...
Ik snap niet dat ze dat roomboter mogen noemen.
Het rare is dat het ook helemaal smelt op brood. Er staat ook op dat je ermee kunt bakken en braden. Nou ik durf het niet te proberen.....quote:Op woensdag 14 september 2011 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ook, de boterwet is heel duidelijk.
Dit. Botervloot > keukenkastje > altijd reuze smeerbare boterquote:Op woensdag 14 september 2011 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn boter is altijd prima smeerbaar, die staat ook niet in de koelkast.
En je ken er ook een half pakje in doen.quote:Op woensdag 14 september 2011 21:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit. Botervloot > keukenkastje > altijd reuze smeerbare boter
Halve pakjes zijn voor watjes.quote:Op woensdag 14 september 2011 21:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En je ken er ook een half pakje in doen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |