Goede biefstuk kopen, mooi op temperatuur laten komen, niet te lang bakken.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:23 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
Hoe zorg je ervoor dat als je biefstuk of iets dergelijks wokt dat het dan niet taai wordt?
zit al gekoppeld...quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:26 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Modje, wil je dit topic ff aan de vorige koppelen? Dank.
Tofquote:Op woensdag 10 augustus 2011 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik krijg volgende week mijn iMac om video te editten. Zit met het idee te spelen dan maar eens dit topic uit te gaan breiden met youtube filmpjes over hoe je zaken kan maken.
Ik moet Robin gelijk geven dat het cakebeslag erg niet goed uit ziet. Wat ik bijvoorbeeld doe is de eieren scheiden en de eiwitten stijfslaan om lucht in het beslag te krijgen. Het wordt dan meer een kapsel, een veel luchtiger gebak.
Owvzag hem niet in myact. Vandaar. Opgelost iigquote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:30 schreef loecje het volgende:
ik heb niets gedaan hoor ik merkte alleen op dat het topic direct al gekoppeld was.
nieuwe topic's hebben een F5 nodig (slecht eigenlijk dat dat niet automatisch gaat)quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Owvzag hem niet in myact. Vandaar. Opgelost iig
Goede biefstuk nemen en erg kort snel wokken.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:23 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
Hoe zorg je ervoor dat als je biefstuk of iets dergelijks wokt dat het dan niet taai wordt?
Hm, klinkt logisch, maar kunnen dan de smaken wel goed intrekken?quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goede biefstuk nemen en erg kort snel wokken.
Dat is eigenlijk heel logisch natuurlijk, stom dat je er zelf niet op komt dat dingen ook tijdelijk uit de pan kunnen.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:42 schreef Ole het volgende:
Biefstuk eerst, biefstuk uit de wok, groenten wokken en op het laatst biefstuk er weer bij.
Mag jij uitleggen hoe jij het doet.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:48 schreef RobinOok het volgende:
En dan nog lukt het je niet. Wedden?
Nou, ook vroeger werd boter en suiker toch ook ècht smeuig en luchtig tot creme geroerd voordat de eieren erbij gingen. Ook zonder mixer. Maar wie heeft er nou tegenwoordig geen mixer in huis? En wie van die mensen zonder mixer wil er dan vervolgens een cake bakken?quote:Op woensdag 10 augustus 2011 21:51 schreef zakstront het volgende:
Jullie zijn duidelijk geen beginners meer:-)
Niet!quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mag jij uitleggen hoe jij het doet.
De Chinees die ze wel mals krijgt, die behandelt zijn reepjes met natriumbicarbonaat cq zuiveringszout. Reepjes ermee inwrijven, 15-30 minuutjes laten intrekken en dan goed af te spoelen. Niet goed afspoelen = zeepsmaak. Daarna weer goed drogen, daarna (marineren en) wokken.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:56 schreef Ole het volgende:
Heb het Aziatische.koks wel zien doen. Goed marineren houdt de biefstuk ook malser
Volgens mij overdrijf je, aan de overige foto's te zien is het wel goedgekomen met die cake. Niet dat ik alle recepten op aschwin nou zo briljant vind, heb vanavond de Spaghetti met vleessaus geprobeerd en die viel tegen (te zout). Maar vanwege al die foto's kijk ik er wel graag rond.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 23:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, ook vroeger werd boter en suiker toch ook ècht smeuig en luchtig tot creme geroerd voordat de eieren erbij gingen. Ook zonder mixer. Maar wie heeft er nou tegenwoordig geen mixer in huis? En wie van die mensen zonder mixer wil er dan vervolgens een cake bakken?
Met gebak beschouw ik mijzelf trouwens best een beginner, want ik bak vrijwel nooit. Maar het is gewoon zoooo makkelijk, ik zie dat serieus als een klusje voor kleine kinderen.
Precies, biefstukreepjes maximaal 1 minuut wokken op hoog vuur en niet teveel tegelijk. Diepvriesbiefstuk gebruiken klinkt ook als een goeie tip.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 22:42 schreef Ole het volgende:
Biefstuk eerst, biefstuk uit de wok, groenten wokken en op het laatst biefstuk er weer bij.
quote:Op woensdag 10 augustus 2011 23:06 schreef RobinOok het volgende:
Nou, ook vroeger werd boter en suiker toch ook ècht smeuig en luchtig tot creme geroerd voordat de eieren erbij gingen. Ook zonder mixer. Maar wie heeft er nou tegenwoordig geen mixer in huis? En wie van die mensen zonder mixer wil er dan vervolgens een cake bakken?
Ik gebruik ook altijd die diepvriesbiefstuk als ik wok.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 23:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet!
Ik sla wokrecepten met biefstukreepjes gewoon over. Of ik verander ze zo dat ik een heel biefstukje rood bak, die in plakjes snij en dat dan op het allerlaatst door het gerecht doe.
Of, als het echt niet anders kan (mijn lief heeft bijvoorbeeld een recept uitgekozen met biefstukreepjes) dan gebruik ik die geplakte biefstukjes uit de diepvries. Die zijn makkelijk te snijden (zeker als ze nog half bevroren zijn) en blijven door hun bewerking wonderwel een stuk malser. En het is ook gewoon vlees, geplakt met eiwit. Als biefstuk vind ik ze niet lekker, maar in stukjes gewokt zijn ze lekkerder dan "echte" biefstuk.
[..]
De Chinees die ze wel mals krijgt, die behandelt zijn reepjes met natriumbicarbonaat cq zuiveringszout. Reepjes ermee inwrijven, 15-30 minuutjes laten intrekken en dan goed af te spoelen. Niet goed afspoelen = zeepsmaak. Daarna weer goed drogen, daarna (marineren en) wokken.
Maar ik heb nog nooit de behoefte gevoeld dit thuis uit te proberen, ik heb het dus ook maar "van horen zeggen". Maar die ossenhaasreepjes bij de Chinees zijn dus nooit ossenhaasreepjes. Zeggen ze...
Nou ja, een echte wokbrander helpt natuurlijk ook al enorm, maar dat krijg je thuis dus echt niet voor elkaar.
Het binnensmokkelen van Margarine in huize piet, daar staan stokslagen op, maar de Libelle, dat is pas echt gevaarlijk.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 10:00 schreef Curiosity het volgende:
[..]
http://www.libelle.nl/201(...)belle-magazine-blad/
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |