abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 27 augustus 2011 @ 20:39:32 #76
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_101265607
Wij ook avocado-salade vanavond, maar dan met zalm. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_101267679
Gratin!
pi_101269363
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 20:22 schreef loecje het volgende:
Old Amsterdam is belegen kaas
Oja? Het smaakt naar oude kaas... Dacht dat het daarom ook "Old" heette... maar ja,

Dit staat op de site... http://oldamsterdam.nl/onze-kaas/

"Dit komt met name voor bij de oudere kaassoorten, zoals Old Amsterdam. De witte uitslag die u ziet zijn rijpingskristallen, deze kunt u gewoon eten."

"Old Amsterdam heeft niet de droge en zoute eigenschappen van gewone oude kaas, maar wel de heerlijk rijke smaak."
pi_101269863
Niet echt een foto van mijn kookkunsten, maar wel lekker:



Ciabatta met roomkaas, rucola en ham met een glas melk!
pi_101269884
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 22:30 schreef Breathtaking het volgende:
Niet echt een foto van mijn kookkunsten, maar wel lekker:

[ afbeelding ]

Ciabatta met roomkaas, rucola en ham met een glas melk!
Das geen glas :@
Baby darling doll face honey
pi_101269969
quote:
17s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 22:31 schreef Crack_ het volgende:

[..]

Das geen glas :@
Ik wist dat iemand dat ging zeggen :') maar ik vond mok of beker zo dom klinken
pi_101270451
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 22:16 schreef celc1us het volgende:

[..]

Oja? Het smaakt naar oude kaas... Dacht dat het daarom ook "Old" heette... maar ja,

Dit staat op de site... http://oldamsterdam.nl/onze-kaas/

"Dit komt met name voor bij de oudere kaassoorten, zoals Old Amsterdam. De witte uitslag die u ziet zijn rijpingskristallen, deze kunt u gewoon eten."

"Old Amsterdam heeft niet de droge en zoute eigenschappen van gewone oude kaas, maar wel de heerlijk rijke smaak."
oude kaas mag pas oude kaas heten na 10maand rijpen
old amsterdam iets van de helft (ik kan de precieze rijping niet zo snel vinden).
  zaterdag 27 augustus 2011 @ 23:15:49 #83
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101271292
24 weken zo uit mijn hoofd.
pi_101274073
Je hebt gelijk man, het staat ook op wikipedia... Ik voel me een beetje genept ;(

Maar het smaakt wel goed! :)
  zondag 28 augustus 2011 @ 00:37:55 #85
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101274142
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 00:36 schreef celc1us het volgende:
Je hebt gelijk man, het staat ook op wikipedia... Ik voel me een beetje genept ;(

Maar het smaakt wel goed! :)
Welkom in de wondere wereld van marketing.
pi_101280847
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 00:36 schreef celc1us het volgende:
Je hebt gelijk man, het staat ook op wikipedia... Ik voel me een beetje genept ;(

Och, je staat er in elk geval mee op Foodgawker! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_101281638
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 10:08 schreef minilot het volgende:

[..]

Och, je staat er in elk geval mee op Foodgawker! *O*
Ja, met een broodje kaas :D
  FOK!fotograaf zondag 28 augustus 2011 @ 11:46:27 #88
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_101282448
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 11:00 schreef celc1us het volgende:

[..]

Ja, met een broodje kaas :D
Nu ben ik even nieuwsgierig, heb jij zelf die foto naar foodgawker gestuurd of zoeken zij het halve internet af naar lekkere foto's? Wel echt supertof he :D. En terecht, het is een mooie foto.
pi_101282846
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 11:46 schreef Chemiu het volgende:

[..]

Nu ben ik even nieuwsgierig, heb jij zelf die foto naar foodgawker gestuurd of zoeken zij het halve internet af naar lekkere foto's? Wel echt supertof he :D. En terecht, het is een mooie foto.
Ja, je kan een account aanmaken en dan een foto submitten, een "jury" zal de foto dan beoordelen of die goed genoeg is voor foodgawker.

Ze hadden eerst mijn kip geaccepteerd en dat vond ik al geinig, gisteren toen ik terugkwam met mn boodschappen dacht ik, ik ga een broodje kaas op foodgawker zetten! haha

Volgende keer misschien een kommetje vla ofzo _O-
  FOK!fotograaf zondag 28 augustus 2011 @ 13:27:38 #90
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_101285043
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 12:05 schreef celc1us het volgende:

[..]

Ja, je kan een account aanmaken en dan een foto submitten, een "jury" zal de foto dan beoordelen of die goed genoeg is voor foodgawker.

Ze hadden eerst mijn kip geaccepteerd en dat vond ik al geinig, gisteren toen ik terugkwam met mn boodschappen dacht ik, ik ga een broodje kaas op foodgawker zetten! haha

Volgende keer misschien een kommetje vla ofzo _O-
Oh grappig! Ik ga eens kijken of ze een paar van mij ook mooi genoeg vinden.

En mijn laatste baksel, pavlova O+. Ok hij is ingestort (mijn oven kan niet laag genoeg dus de baktijd was veel te lang en dan de deur meteen open zetten is eigenlijk ook wel dom) maar hij smaakt heerlijk en op de foto zie je daar niet veel meer van :P.


Collapsed pavlova by Chemiu, on Flickr
pi_101285435
Ziet er heerlijk uit Chemiu! Ik heb al te lang niks meer gebakken :'(
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101285485
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:27 schreef Chemiu het volgende:

[..]

Oh grappig! Ik ga eens kijken of ze een paar van mij ook mooi genoeg vinden.

En mijn laatste baksel, pavlova O+. Ok hij is ingestort (mijn oven kan niet laag genoeg dus de baktijd was veel te lang en dan de deur meteen open zetten is eigenlijk ook wel dom) maar hij smaakt heerlijk en op de foto zie je daar niet veel meer van :P.

[ link | afbeelding ]
Collapsed pavlova by Chemiu, on Flickr
Ziet er goed uit! Die komt zeker wel door bij foodgawker!
pi_101290854
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:27 schreef Chemiu het volgende:

[..]

Oh grappig! Ik ga eens kijken of ze een paar van mij ook mooi genoeg vinden.

En mijn laatste baksel, pavlova O+. Ok hij is ingestort (mijn oven kan niet laag genoeg dus de baktijd was veel te lang en dan de deur meteen open zetten is eigenlijk ook wel dom) maar hij smaakt heerlijk en op de foto zie je daar niet veel meer van :P.

[ link | afbeelding ]
Collapsed pavlova by Chemiu, on Flickr
Wow...die staat ook al heeeel lang op m'n lijstje :D
pi_101297969
niet echt indrukwekkend ofzo, maar ik heb voor het eerst een bouillon getrokken :P

pi_101329818
Beste Kelvin,

Old Amsterdam is een oude kaas die op een unieke wijze bereid en gerijpt wordt. Old Amsterdam wordt onder voortdurende controle van de eigen kwaliteitsdienst op een natuurlijke manier (op houten planken) gerijpt tot hij de perfecte smaak heeft gecombineerd met zijn karakteristieke eigenschappen. Old Amsterdam is uniek vanwege zijn consistentie, een oude kaas die niet brokkelt en goed snijdbaar is. Zijn smaak die een tikkeltje zoet is met een ondertoon van bouillon en met de smaaksensatie van rijpingskristallen op de tong.

Met vriendelijke groet,

Westland Kaasspecialiteiten BV
pi_101330514
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 21:35 schreef Roze_Marijn het volgende:
Gratin!
[ afbeelding ]
Lekker! Dat ga ik vandaag ook maken :)
pi_101331081
Gegrilde groenten, veldsla en gebakken feta:

pi_101337930
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2011 14:12 schreef celc1us het volgende:
Beste Kelvin,

Old Amsterdam is een oude kaas die op een unieke wijze bereid en gerijpt wordt. Old Amsterdam wordt onder voortdurende controle van de eigen kwaliteitsdienst op een natuurlijke manier (op houten planken) gerijpt tot hij de perfecte smaak heeft gecombineerd met zijn karakteristieke eigenschappen. Old Amsterdam is uniek vanwege zijn consistentie, een oude kaas die niet brokkelt en goed snijdbaar is. Zijn smaak die een tikkeltje zoet is met een ondertoon van bouillon en met de smaaksensatie van rijpingskristallen op de tong.

Met vriendelijke groet,

Westland Kaasspecialiteiten BV
dan nog mogen ze het officieel toch nog steeds geen oude kaas noemen?
  maandag 29 augustus 2011 @ 18:15:17 #99
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101338367
Dat is niet wettelijk geregeld. Net als bij mensen.
pi_101340791
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2011 18:15 schreef RobinOok het volgende:
Dat is niet wettelijk geregeld. Net als bij mensen.
Zit wat in...

Eten van vanavond:



En hier het recept.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')