abonnement Unibet Coolblue
pi_100524229
Thx!
Vandaag Arancini gemaakt, veel werk maar zeker de moeite :)

pi_100617567
Om even in de vegan-discussie te springen, ik probeer daar uit nieuwsgierigheid ook nogal 'es iets mee, maar dat recept voor cake leek me inderdaad niet zo heel smakelijk. Maar het kán soms juist heel goed uitpakken... Toevallig maakte ik vorige maand veganistische brownies (die óók nog eens rauw waren) van tot poeder vermalen noten, cacao, kleverige (en heeeeeerlijk) medjool-dadels en nog wat andere zaken en dat was dan wél weer idioot lekker. Het moet denk ik vooral op eigen kracht kloppen, er moeten niet allerlei substituten voor dierlijke producten in zitten.. Ik zal het recept eens opsnorren!

Even een foto, al is het nogal donker buiten én is de tl-buis in mijn keuken ermee opgehouden en heb ik nu alleen nog een flets peertje. Zucht. Nou ja, hierbij, net in het potje gelepeld...



Niet al te zoete maar wél erg lekkere Cashewnoten-chocolade-karamelpasta! *O* :9

- Eerst een kwart blikje gecondenseerde melk onder af en toe roeren ingekookt tot dunne, lichtbruine karamelsaus.
- Twee flinke handen cashewnoten 'n beetje roosteren door ze tien minuten in de oven te stoppen op 180 graden. Laten afkoelen en dan met veel geduld pureren in een keukenmachine, totdat het de consistentie heeft van gladde pindakaas.
- Reepje extra pure chocolade au bain marie smelten, karamelsaus erdoor kloppen, dit bij cashews in keukenmachine gieten.
- Beetje vanille-extract erbij, snuf zout erbij, nog een keer pureren, klaar!
(Eventueel wat gecondenseerde melk achter de hand houden om de boel, indien nodig, in de keukenmachine te kunnen verdunnen)


[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 11-08-2011 21:24:21 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_100617718
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 20:45 schreef Roze_Marijn het volgende:
Thx!
Vandaag Arancini gemaakt, veel werk maar zeker de moeite :)

Dat moest ik even Googlen. :) Eigenlijk 'n soort nasihapje dus, maar dan italiaans?
Let me see you stripped down to the bone
pi_100617879
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 21:15 schreef minilot het volgende:
Om even in de vegan-discussie te springen, ik probeer daar uit nieuwsgierigheid ook nogal 'es iets mee, maar dat recept voor cake leek me inderdaad niet zo heel smakelijk. Maar het kán soms juist heel goed uitpakken... Toevallig maakte ik vorige maand veganistische brownies (die óók nog eens rauw waren) van tot poeder vermalen noten, cacao, kleverige (en heeeeeerlijk) medjool-dadels en nog wat andere zaken en dat was dan wél weer idioot lekker. Het moet denk ik vooral op eigen kracht kloppen, er moeten niet allerlei substituten voor dierlijke producten in zitten.. Ik zal het recept eens opsnorren!

Even een foto, al is het nogal donker buiten én is de tl-buis in mijn keuken ermee opgehouden en heb ik nu alleen nog een flets peertje. Zucht. Nou ja, hierbij, net in het potje gelepeld...

[ afbeelding ]

Niet al te zoete maar wél erg lekkere Cashewnoten-chocolade-karamelpasta! *O* :9

- Eerst een kwart blikje gecondenseerde melk onder af en toe roeren ingekookt tot karamelsaus.
- Cashewnoten 'n beetje roosteren door ze tien minuten in de oven op 180 graden te stoppen, dan met veel geduld pureren in een keukenmachine totdat het de consistentie heeft van gladde pindakaas.
- Extra pure chocolade au bain marie smelten, karamelsaus erdoor kloppen, dit bij cashews in keukenmachine gieten.
- Beetje vanille-extract erbij, snuf zout erbij, nog een keer pureren, klaar!

Op basis van de ingrediënten ongetwijfeld heel lekker. Maar de kleur doet me eerder aan iets denken dat uit de hond van de overburen komt... Maar dat weerhoud me er niet van om dat recept ook een keer uit te proberen.


Edit: Ziet de pasta er in werkelijkheid zo uit? Even de witbalans gefixt, dat doet wonderen...

Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100617952
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 21:20 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Op basis van de ingrediënten ongetwijfeld heel lekker. Maar de kleur doet me eerder aan iets denken dat uit de hond van de overburen komt... Maar dat weerhoud me er niet van om dat recept ook een keer uit te proberen.
Bij daglicht heeft het ongeveer de kleur van Nutella. :)

Edit: Bijna, maar toch niet helemaal - het heeft op jouw foto een zweem van groenigheid. ;)

[ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 12-08-2011 12:50:11 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_100637154
Ach, bij daglicht blijkt het helaas nog steeds te ogen als glanzende hondenpoep:



Niettemin, érg lekker!
(Er zit een Spaanse anijscracker onder, die heb ik dan weer niet zelfgemaakt. Toch ook eens doen.. :9 )

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 12-08-2011 13:10:49 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_100672338
Vandaag eten we: kwarktaart



bodem
160 gram bloem
100 gram suiker
8 el boter
2 eierdooiers

Alles bij elkaar mikken, met twee messen boter klein snijden tot de grote van een erwt. dan nog even kneden. Vervolgens op de bodem van een taartvorm drukken en +- 15-20 bij 190 C bakken. In de koelkast laten afkoelen.


kwarkvulling
750 g kwark
125 ml melk of slagroom
1 vanilleboon
10 blaadjes gelatine
suiker naar smaak (ergens tussen de 50 en 100 gr)
3 perziken geschild en in stukjes

Gelatineblaadjes in een bak met water weken. Kwark met de suiker (even proeven), stukjes perzik en zaadjes uit de vanilleboon mengen. Slagroom/melk en de rest van de vanilleboon aan de kook brengen. Gelatineblaadjes erbij doen en van het vuur halen. Vanilleboon verwijderen, ietsjes laten afkoelen en bij de kwark doen. Goed mengen en op de taartbodem gieten. Gedurende de nacht laten opstijven in de koelkast.

bramentopping
340 ml bramen, bosbessen o.i.d op siroop.
5 gr agar-agar (eventueel te vervangen door x blaadjes gelatine)

Bramen in siroop aan de kook brengen, agar-agar toevoegen. Ietsjes laten afkoelen. Vervolgens bovenop de kwarktaart gieten en het geheel laten afkoelen in de koelkast.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100760444
Net 2 broden gebakken naar Toscaans recept, t ruikt erg lekker en ze klinken mooi hol.



Die eten we vanavond bij ons avondeten. (eentje, de ander vries ik in)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 15 augustus 2011 @ 15:42:10 #34
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_100762332
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 15:01 schreef DarkElf het volgende:
Net 2 broden gebakken naar Toscaans recept, t ruikt erg lekker en ze klinken mooi hol.

[ afbeelding ]

Die eten we vanavond bij ons avondeten. (eentje, de ander vries ik in)
leuk hé, dat toktok geluidje? :P
pi_100825227

Groentencurry met biefstuk en bladspinazie :9
Ja doei.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:25:38 #36
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_100828062
Je plaatje zie ik niet, moblo. ;(

DarkElf, je brood ziet er _O_ uit.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_100828159

deze wel? :)
Ja doei.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:41:09 #38
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_100828985
:Y Die wel. Lekkah.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:51:21 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100829810
Van een Schotse koei, naar 't schijnt!
Ja doei.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:58:20 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100830060
Waarschijnlijker van een os. ;)
pi_100830134
Ik noem al die beesten koei(en), want dat klinkt leuker :@ :')

Maar technisch gezien heb je gelijk :Y
Ja doei.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 23:00:10 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100830188
Ja, doe ik eigenlijk ook. Maar zo zwart op wit moest ik 't effe beter weten. :+
  woensdag 17 augustus 2011 @ 23:44:40 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100877091
Gefeliciteerd! ^O^
pi_100880359
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 23:27 schreef celc1us het volgende:
Foodgawker heeft mn foto gepubliceerd :D

Recept hier:

http://www.mijnreceptenbo(...)ans-brood-13175.html

[ afbeelding ]
Alleen als je op die link klikt ga je naar receptenboek.nl en niet jouw recept ;(, wel tofff. Het ziet er ook super uit :9
Baby darling doll face honey
pi_100882283
http://www.mijnreceptenbo(...)ans-brood-13175.html

En nu? Anders fix ik het morgen, gaat niet helemaal goed dan met de mobiel.

Edit: http://www.mijnreceptenbo(...)ans-brood-13175.html

[ Bericht 26% gewijzigd door celc1us op 18-08-2011 09:11:08 ]
pi_100890085
lunch


scrambled eggs met chorizo en tijm
pi_100912047

Voor als je het weer durft :-)

Komkommersoep:
voorgerecht voor 4 personen

Ingredienten:
- 1 komkommer
- 2 takjes peterselie
- 10 ml olijfolie
- 30 ml volle yoghurt
- 100 gram feta in blokjes gesneden
- 20 ml water
- zout en peper

Bereiding:
- Snij de komkommer door de helf en verwijder met een lepeltje de zaadlijsten.
- snij de komkommer in stukken en doe ze in de keukenmachine met peterselie, olijfolie en de zout en peper.
- Laad de keukenmachine draaien tot je een mooie gladde massa hebt.
Zet dit in de koelkast om af te koelen.
- Vlak voordat je gaat serveren roer je de yoghurt er door heen (en eventueel wat water als het geheel te dik is.)
- schep in soepkommen en strooi de feta er overheen.
- garneer met wat druppels olijflolie.
http://missgefreubel.wordpress.com/
Over leuke lunches, simpele snacks en culinaire cadeaus.
pi_100948378
Na een tijdje meegluren wilde ik graag eens een bijdrage doen in dit topic. Ik bak graag en vandaag heb ik peanutbutter brownies geprobeerd. :)
''Going mental on the Wabbu''
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')