abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_100305264


Het centrale FOK! topic over de Noord-Amerikaanse National Hockey League, de grootste en bekendste IJshockey League ter wereld. Bespreek hier je favoriete team(s), wedstrijden, en alles omtrent de sport IJshockey in de Verenigde Staten van Amerika en Canada.

:? Wat is de NHL?

De NHL staat voor National Hockey League, en is de voornaamste hockeycompetitie in Noord Amerika, en bevat teams uit zowel de Verenigde Staten van Amerika als Canada.

:? Hoe steekt de competitie in elkaar?

Bron: Wikipedia.

De National Hockey League bestaat uit 30 teams, verdeeld over twee conferences (Western Conference en Eastern Conference). Deze twee conferences zijn weer verdeeld over drie divisies. Elke conference bestaat dus uit 15 teams en elke divisie bestaat uit vijf teams. In het eerste gedeelte speelt een team in de competitie, zestien teams gaan dan verder in de play-offs.

Competitie opzet:

Elk team speelt in de competitie 82 wedstrijden, waarvan 41 thuis en 41 uit. Deze wedstrijden zijn niet gelijk verdeeld, een team speelt niet even vaak tegen elk team. Je speelt namelijk 24 wedstrijden in je divisie, zes wedstrijden per divisieteam. Dan speel je 40 wedstrijden tegen conferencegenoten die niet in je divisie zitten, vier wedstrijden per conferenceteam. De 18 wedstrijden die overblijven speel je tegen teams van de andere conference. Er wordt een keer tegen ieder team uit de andere conference gespeeld. De drie overblijvende wedstrijden worden gespeeld tegen random gekozen teams uit de andere conference. Voor de wedstrijden tegen de teams uit de andere conference wordt elk jaar afwisselend thuis en uit gespeeld. Dus de ploeg die het vorige seizoen op bezoek moest bij een team uit de andere conference, speelt het seizoen erop een thuiswedstrijd tegen datzelfde team. Deze opzet is van toepassing sinds het seizoen 2008 - 2009.

Play-offs opzet:

Na de competitie volgen de play-offs. Hieraan doen de beste acht teams van elke conference mee. Deze acht teams worden als volgt berekend: plaats 1-3 zijn gereserveerd voor de drie divisiewinnaars en plaats 4-8 voor de niet-divisiewinnaars met de meeste punten. Het kan dus voorkomen dat er een team negende is geworden, dus niet geplaatst voor de play-offs, terwijl het team meer punten heeft dan een divisiewinnaar.

De play-offs zijn eigenlijk het beste te zien als twee conferenceplay-offs, waarvan de beide winnaars tegen elkaar strijden om de Stanley Cup. Elke ronde bestaat uit een best of seven serie. In de eerste ronde van de conferenceplay-offs, de kwartfinale, speelt de nummer één van de conference tegen de nummer acht, twee tegen 7, drie tegen zes en vier tegen vijf. In de halve finale wordt er opnieuw geplaatst: het hoogst overgebleven team wordt al eerste geplaatst enzovoort. Nummer één speelt dan tegen nummer vier en twee tegen drie. De winnaars van deze serie spelen tegen elkaar in de conferencefinale. Het team dat deze serie wint krijgt alvast een prijs, maar die prijs is niet veel waard vergeleken met de prijs waarom de twee conferencewinnaars spelen. De winnaar van deze tweestrijd wint namelijk de Stanley Cup.

Het hoogst geplaatste team speelt eerst twee keer thuis en dan twee keer uit. Als de serie dan nog niet beslist is, zullen het hoogst geplaatste team eerst thuis spelen, indien noodzakelijk nog een wedstrijd uit en als de serie dan nóg niet beslist is, vindt de beslissing plaats in het stadion van het hoogstgeplaatste team.

Puntentelling:

Het team dat een wedstrijd wint, verdient twee punten. Het maakt voor de punten niet uit, of je de wedstrijd wint in de reguliere speeltijd, in de verlenging of tijdens een shootout. Als je de wedstrijd verliest in de reguliere speeltijd, krijg je nul punten. Als je de wedstrijd verliest in de verlenging of tijdens een shootout, krijg je één punt. In de play-offs zijn er geen punten zoals in de competitie, de winnaar krijgt een punt in de best of seven serie. In de play-offs maakt het niet uit of je de wedstrijd wint in de reguliere speeltijd of in de verlenging.

:? Wat zijn de spelregels van IJshockey?

Voor een goede doch beknopte uitleg van de spelregels, zie deze Wikipedia pagina.

Team overzicht:

met alle teams.



Atlantic Division:

New Jersey Devils
New York Islanders
New York Rangers
Philadelphia Flyers
Pittsburgh Penguins

Northeast Division:

Boston Bruins
Buffalo Sabres
Montreal Canadiens
Ottawa Senators
Toronto Maple Leafs

Southeast Division:

Winnipeg Jets
Carolina Hurricanes
Florida Panthers
Tampa Bay Lightning
Washington Capitals



Central Division

Chicago Blackhawks
Columbus Blue Jackets
Detroit Red Wings
Nashville Predators
St. Louis Blues

Northwest Division

Calgary Flames
Colorado Avalanche
Edmonton Oilers
Minnesota Wild
Vancouver Canucks

Pacific Division

Anaheim Ducks
Dallas Stars
Los Angeles Kings
Phoenix Coyotes
San Jose Sharks

Links:

Officiële NHL Site.
NHL Wikipedia Nederlands
NHL Wikipedia Engels
Eastern Conference Wiki (Engels)
Western Conference Wiki (Engels)

OUDE NHL Topics:

NHL - Season 2005/2006
[NHL] - Season 2005/2006 - Deel 2
[NHL] - Season 2005/2006 - Deel 3
[NHL] - Season 2005/2006 - Deel 4
[NHL] - Season 2005/06 - Deel 5
[NHL] Season 2005/2006, Deel 6
[NHL] Season 2005/2006 Deel 7
[NHL] Season 2006/2007 - Deel 8
[NHL] Season 2006/2007 - Deel 2: Playoffs!
[NHL] Season 2006/2007 - Deel 3: Playoffs!

HUIDIGE Reeks:

[NHL] Season 2007 - 2008
[NHL] Season 2007-2008 Part II
NHL Part 3: Battle for the Cup
[NHL] Part 4 - Working Overtime!
[NHL] Part 5 - Winter Special!
[NHL] Part 6 - Let the playoffs begin!
[NHL] Part 7 - Waar de playoffs in volle gang zijn..
[NHL] Part 8 - Seven Game series and Conference finals
[NHL] Part 9 - Met octopussen op het ijs
[NHL] Part 10 - Game 7, Stanley Cup Final!
[NHL] Part 11 - Het lange wachten is weer begonnen
[NHL] Part 12 - En we zijn weer los
[NHL] Part 13 - Waar de Canes eindelijk weer eens winnen
[NHL] Part 14 - Met de NHL Winter Classic achter de rug...
[NHL] Part 15 - Met de Olympic Break in het vooruitzicht....
[NHL] Part 16 - Eindsprint richting playoffs
[NHL] Part 17 - Playoffs!
[NHL] Part 18 - Met razendspannende playoffs
[NHL] Part 19 - Live vanuit Montréal
[NHL] Part 20
[NHL] Part 21 - Met alweer een Game 7
[NHL] Part 22 - Met de Stanley cup 2010 en een baby!
[NHL] Part 23 - Waar het seizoen weer gaat beginnen
[NHL] Part 24 - Met Stamkos op weg naar records
[NHL] Part 25 - Met career lows voor Kovalchuck
[NHL] 29th period - Playoffs!
[NHL] 30th period - Playoffs!


En hier gaat het uiteindelijk allemaal om:


*O* Game On! *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door nyny83 op 05-08-2011 22:49:42 ]
Vicariously I live while the whole world dies
pi_100305424
Laatste post:

quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 09:53 schreef nyny83 het volgende:
Na Pro komt allstar, dat speel ik ook. Het niveau daarboven heb ik ook wel eens gedaan, maar da's niet leuk. Je kan nog wel gewoon winnen, maar de AI cheat dan gewoon. Heb toen een keer met Chara, de grootste en zwaarste speler uit de NHL met een hele goede bodycheck, geprobeerd om lichtgewicht Patrick Kane te boarden en vervolgens lag ik op de grond terwijl hij gewoon verder schaatste. Bovendien kun je de AI gewoon niet meer pokechecken en speelt hun goalie standaard veel beter dan de jouwe. Gewoon niet leuk meer dan.

Maargoed, nu op allstar kan ik dus gewoon niet meer scoren :D Nog tips?

Vicariously I live while the whole world dies
pi_100305466
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 09:53 schreef nyny83 het volgende:
Na Pro komt allstar, dat speel ik ook. Het niveau daarboven heb ik ook wel eens gedaan, maar da's niet leuk. Je kan nog wel gewoon winnen, maar de AI cheat dan gewoon. Heb toen een keer met Chara, de grootste en zwaarste speler uit de NHL met een hele goede bodycheck, geprobeerd om lichtgewicht Patrick Kane te boarden en vervolgens lag ik op de grond terwijl hij gewoon verder schaatste. Bovendien kun je de AI gewoon niet meer pokechecken en speelt hun goalie standaard veel beter dan de jouwe. Gewoon niet leuk meer dan.

Maargoed, nu op allstar kan ik dus gewoon niet meer scoren :D Nog tips?
Ik heb nooit echt een 'manier'.. maar als ik echt moet scoren ga ik vaak met een speler achter de goal wachten en dan naar een winger passen voor one-timers. Die lucky deflections moet ik het van hebben dan..

Ook ros ik weleens gewoon de puck naar voren, met een speler als Iginla kun je er gewoon op af stormen en met een body check de puck terugwinnen. Sta je dan met z'n tweetjes voor de goalie..

Ik moet overigens nog steeds een paar essentiële dingen weten. Hoe duik je bijv naar een aanvaller om te poke checken? Ik weet wel hoe ik normaal moet duiken om shots te blokkeren..

en hoe maak je de schijnbeweging door met je speler naar de 'binnenkant' te deken? Dus wanneer je langs de rechterkant zit te skaten en je wilt een verdediger die op je afkomt ontwijken, kun je een jump maken naar links..

[ Bericht 5% gewijzigd door emokid op 04-08-2011 10:27:47 ]
pi_100306447
Dat poken doet ie vanzelf. Duiken doe je op de PS3 met R1 en R2 tegelijk. Als je dat richting de puck doet, doet hij ook een pokecheck.

Deken kan op 2 manier. Je kan deken met de puck, dat is gewoon je rechterstick naar links of rechts halen. Tevens kun je deken zonder puck, maar dat gaat bijna altijd mis. Volgens mij moet dat met L1 + je rechterstick naar links/rechts. Dan tikt hij de puck voorbij de verdediger en pikt hij hem als het goed is weer op. In al die tijd dat ik NHL speel is het mij 2x gelukt ofzo :')
Vicariously I live while the whole world dies
pi_100306893
Dekes heb ik redelijk onder de knie, kom vaak meerdere spelers achter elkaar voorbij en ook goalies zijn redelijk simpel te passeren.. maar zoals jij zegt dus. Die advanced dekes zijn lastig.
  donderdag 4 augustus 2011 @ 11:15:23 #6
130412 Katth
I wanna do bad things with you
pi_100307299
Ik probeer ook steeds Datsyuk na te doen, maar lukt me voor geen meter :P
History will be made, history will be red - Russian Machine Never Breaks
pi_100328259
Wat verwachten jullie van Selänne komend seizoen? Als ik zijn statistieken bekijk van afgelopen jaar dan is dat zeker niet slecht voor zijn leeftijd.. Als Jagr dat haalt zullen ze zeker blij zijn in Philadelphia.
  donderdag 4 augustus 2011 @ 23:23:39 #8
130412 Katth
I wanna do bad things with you
pi_100335165
Hij moet eerst nog bijtekenen toch? Hij had een erg goed seizoen vorig jaar samen met Corey Perry. Ik vraag me af of de Ducks dit jaar weer dat niveau gaan halen. Eerlijk gezegd denk ik van niet.

Hiller is ook nog steeds geblesseerd en het is ook maar de vraag of hij begin van het seizoen haalt. Met Ellis gaan ze geen potten breken in goal..
History will be made, history will be red - Russian Machine Never Breaks
pi_100344620
Hij moet idd nog tekenen maar las dat als die fit is, hij dat sowieso gaat doen.
pi_100346098
Zeg nyny, als je dan toch een nieuw topic aanmaakt, zorg dan tenminste dat de OP up-to-date is :P (cf. Atlanta => Winnipeg)
Barcelona CF ~ Club Brugge ~ Tampa Bay Lightning
pi_100346796
quote:
12s.gif Op vrijdag 5 augustus 2011 10:42 schreef Saviola het volgende:
Zeg nyny, als je dan toch een nieuw topic aanmaakt, zorg dan tenminste dat de OP up-to-date is :P (cf. Atlanta => Winnipeg)
ohja kut :') Maar ik wilde eigenlijk niet eens een nieuw topic maken. Tis dat het moet :P
Vicariously I live while the whole world dies
pi_100348414
Billsportsmaps heeft nog geen nieuwe versie online staan, al valt zoiets zelf wel te photoshoppen. Ik kan het fixen als ik thuis ben.. misschien heeft iemand ook een actuele lijst van attendance?
  vrijdag 5 augustus 2011 @ 19:45:33 #13
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_100365514
De kaart zal vanzelf een keer geupdate worden inderdaad. nyny83 hoeft alleen maar even de links/naam van Atlanta Trashers aan te passen.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  vrijdag 5 augustus 2011 @ 19:50:58 #14
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_100365737
Hier is een kleiner, al aangepast kaartje trouwens:

Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_100365874
Jets hebben nieuw Logo. Zo'n ronde, blauwe, met een straaljager erop.
pi_100373952
Ik kan de OP niet meer aanpassen, een fijne 'feature' van dit forum :(

edit: toch wel, aangepast!
Vicariously I live while the whole world dies
pi_100374019
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2011 19:54 schreef emokid het volgende:
Jets hebben nieuw Logo. Zo'n ronde, blauwe, met een straaljager erop.
Waarschijnlijk nog niet toen dat kaartje gemaakt werd :D
Vicariously I live while the whole world dies
pi_100377514
A/X knop wordt echt abused online. Je hoeft dat alleen maar ingedrukt te houden en de puck is buiten bereik.

Oh ja, en: Report: Selanne won't decide until September

[ Bericht 12% gewijzigd door emokid op 06-08-2011 00:22:00 ]
pi_100522564
Vreemd dat het hier nog niet gemeld is maarre; ESPN America heeft de uitzendrechten op de NHL verloren. Komend seizoen/komende jaren dus geen hockey meer op TV.

Dit gaan iig héél veel mensen echt dramatisch nieuws vinden, waaronder ikzelf..
Barcelona CF ~ Club Brugge ~ Tampa Bay Lightning
pi_100524739
what the fuck? Dus alleen achter de decoder zeg maar? Da's wel heel sneu ja, dat gaat de NHL veel inkomsten kosten.
Vicariously I live while the whole world dies
pi_100526777
Gaat er iemand naar de pre-season games in Duitsland? Iemand ooit geweest?

TUESDAY, OCT. 4
Los Angeles vs. Hamburg, at Hamburg, Germany (02 World Hamburg Arena), 1 p.m.
Buffalo vs. Adler Mannheim, at Mannheim, Germany (SAP Arena), 1:30 p.m.
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 21:41:04 #22
130412 Katth
I wanna do bad things with you
pi_100526894
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 20:04 schreef Saviola het volgende:
Vreemd dat het hier nog niet gemeld is maarre; ESPN America heeft de uitzendrechten op de NHL verloren. Komend seizoen/komende jaren dus geen hockey meer op TV.

Dit gaan iig héél veel mensen echt dramatisch nieuws vinden, waaronder ikzelf..
Betekent dit nu ook dat er geen internet streams meer zullen zijn van ESPN?
History will be made, history will be red - Russian Machine Never Breaks
pi_100527612
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 20:56 schreef nyny83 het volgende:
what the fuck? Dus alleen achter de decoder zeg maar? Da's wel heel sneu ja, dat gaat de NHL veel inkomsten kosten.
Dat valt te bezien, de NHL heeft voor de rechten in ieder geval al een nieuwe koper. Een Brits/Zweeds media agentschap heeft de rechten verworven om tot 2016 de NHL uit te zenden in Europa. Maar hoe dat aangepast zal worden is nog niet duidelijk..

quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 21:41 schreef Katth het volgende:

[..]

Betekent dit nu ook dat er geen internet streams meer zullen zijn van ESPN?
Die zullen er wel nog zijn. Voor de kijkers in USA heeft dit geen gevolgen, dus als ze daar blijven streamen kun je die hier ook gewoon nog bekijken. Het gaat nu puur om de kijkers in Europa die niet meer via TV kunnen genieten van HD hockey en heruitzendingen voor wie s'nachts niet live kan kijken.
Barcelona CF ~ Club Brugge ~ Tampa Bay Lightning
pi_100798265
Rick Rypien (27), ex-Vancouver en komend seizoen normaal gezien bij Winnipeg, is vannacht thuis dood gevonden :{

Bij de meesten onder ons wel bekend na zn incident van vorig jaar waar hij een fan uit de tribune greep.
Barcelona CF ~ Club Brugge ~ Tampa Bay Lightning
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 12:01:58 #25
348522 BusterPosey
Catch me if you can...
pi_100800408
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 20:04 schreef Saviola het volgende:
Vreemd dat het hier nog niet gemeld is maarre; ESPN America heeft de uitzendrechten op de NHL verloren. Komend seizoen/komende jaren dus geen hockey meer op TV.

Dit gaan iig héél veel mensen echt dramatisch nieuws vinden, waaronder ikzelf..
:( :'(
Fok! Fantasy NHL Champion 2011 | Fok! Fantasy NBA Champion 2011 (Hoops West League)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')