abonnement Unibet Coolblue
pi_100286080
Nog wat aanvulling; dialyse filtert niet alle gifstoffen even goed uit. Dialyse is wel een levensreddende zegen, maar een functionerende nier is ook belangrijk om de levensverwachting te verhogen.
pi_100286138
Ik vind het geweldig stoer dat je dit zo durft te vragen. Hoop ook echt dat je iemand kan vinden.

Het zet me wel aan het denken. Heb op m'n 16de al donorcodicil ingevuld en vind al die argumenten tegen een nier doneren zo baggerig. "Wat als een familielid het nodig heeft." Ja, net of die dan boos gaat worden dat jij dat orgaan niet bewaard hebt voor hen, omdat ze het heeeel misschien wel nodig zouden hebben. Dan kan je er beter iemand anders blij mee maken.

Heb iig nog lang genoeg om er over na te denken, want ben 20 en heb een erg duidelijke kinderwens. Dus voorlopig wordt het hem sowieso niet. Heb trouwens ook geen idee wat mijn bloedgroep is.

Veel sterkte gewenst, en ik hoop dat je snel een donor mag vinden!
pi_100286262
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 17:32 schreef Luna3 het volgende:
Thanks, hoe gaat het met jou dan nu? (Je foto ziet er goed uit!!) En hoelang geleden heb je een nieuwe nier nu al?
heb wel een paar keer problemen gehad, maar nu stabiel. heb hem sinds 2007. en thanks, aan mij zie je niks verder. ook niet qua lengte. :)

quote:
Ha ervaringsdeskundige! Mijn shunt ligt ook erg oppervlakkig, maar hij gaat veel te hard: Hij laat twee-en-een-halve liter bloed door!! Dus buttonhole kan niet, alleen ladderen. Verder gaan ze 'm eerst benden (bandje eromheen leggen zodat 'ie langzamer gaat, even voor de leken onder ons) Thuisdialyse kan ook niet, omdat er dan iemand bij moet zijn, en ik woon nog alleen... De naalden zijn extreem dik ja. Ga dus eerst ff met Emla (verdovende zalf) smeren...heheh
mijn shunt had ook een doorstroming van ongeveer 2,5 l p/m. ik snap niet waarom je daarom geen buttonhole zou kunnen? ik deed dat toen wel, nergens geen problemen mee gehad. en het is beter voor de shunt omdat je niet de hele vaatwand kapotprikt en er littekenweefsel vormt. ladderen heb ik in het begin wel gedaan maar daar krijg je echt een lelijk litteken van, zeker als je shunt zo groot is. :)

bandje eromheen leggen lijkt me eerlijk gezegd niet zo verstandig. als je shunt zo groot is en je zo'n hoge doorstroming hebt, kan het ook sneller stollen. als je dus je shunt wat afbindt om de doorstroming te dempen kan het dus ook meer kansen krijgen om te stollen. een gestolde shunt en je bent ver van huis, denk aan subclavia's etc. plus dat het schijnbaar verschrikkelijk pijn kan doen, een gestolde shunt.

verder had ik veel voordelen van de hoge doorstroming, omdat ik de bloedpomp van het dialyseapparaat op 300ml p/m kon zetten (ongeveer de max, daarboven is niet effectief genoeg meer), waardoor ik aan het einde een hoger bloedvolume had terwijl de druk op beide naalden tijdens dialyse normaal bleef.

thuisdialyse kan wel hoor, als je overdag dialyseert (mits genoeg ruimte in huis, maar dat wordt allemaal bekeken) komt er gewoon een verpleegkundige van dianet naar jou toe die gedurende de gehele dialyse blijft. ook kun je eventueel nog 's nachts dialyseren (nocturne), dan komt er voor het slapen gaan en bij het opstaan een verpleegkundige langs die je assisteert. vooral de nocturne is goed omdat je dan 5 of 6 nachten per week ongeveer 7 a 8 uur aan de machine ligt. vaak hoef je dan geen dieet en medicatie ernaast. plus je conditie/fysieke gesteldheid wordt veel beter. ik vond nocturne niks omdat ik niet gebonden wilde zijn aan vaste bedtijden en tijden voor opstaan. :)

quote:
Klopt, had ik al vermeld. Da's meteen de reden dat mijn vriendinnetjes allemaal afvallen |:(
kijk ook eens naar de mogelijkheden voor een cross-over. :)
een naaste die niet kan doneren omdat de match niet goed is, kan misschien wel aan iemand doneren die in dezelfde situatie als jij zit. je gaat dan min of meer nieren 'ruilen', volledig anoniem. ik heb dit bij mijn 2e nier ook zo gedaan omdat de nier van mijn moeder niet geschikt was voor mij. mijn cross-over was uiteindelijk met 3 koppels. volledig anoniem overigens.

heel veel zaken omtrent thuisdialyse worden niet gemeld door artsen aan hun patiënten. ik moest er zelf achteraan gaan, en de arts had maar heel summiere informatie. vaak is dit omdat de dialyseafdeling de meest winstgevende afdeling is (zo werd mij destijds verteld), vandaar dat artsen daar niet zo open in zijn. dus je moet echt zelf dingen uitzoeken, wat rondbellen etc. :)

ik hoop dat je er wat aan hebt :)
iig sterkte, ik vond het meevallen, maar dat vonden de meesten die ik gekend heb niet...
pi_100286591
Mbt de kostenvergoeding die je eigenlijk aan de donor zou willen geven; daar is al een regeling voor.

quote:
Vergoeding levende donatie via Transplantatiestichting
Vanaf 1 januari 2011 voert de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de Subsidieregeling donatie bij leven uit. Het gaat om een regeling voor vergoeding van kosten die het gevolg zijn van het afstaan van een nier of een deel van een lever. Sinds het instellen van de regeling tien jaar geleden, werd die uitgevoerd door de Nierstichting.
Reden voor de overgang van de Nierstichting naar de NTS is dat het ministerie het wenselijk vindt dat een ministeriële regeling zoals de Subsidieregeling donatie bij leven, wordt uitgevoerd door een organisatie binnen de semi-overheid. Volgens de NTS is donatie bij leven essentieel om de wachtlijst voor transplantaties terug te dringen.
Mensen die besluiten bij leven een nier of een gedeelte van de lever af te staan kunnen worden geconfronteerd met extra kosten als gevolg van deze ingreep. Zo kunnen mensen met een eigen bedrijf te maken krijgen met inkomstenderving. Bovendien worden niet alle medische kosten door de zorgverzekering vergoed. Voor deze kosten kunnen donoren een beroep doen op de Subsidieregeling donatie bij leven. De overgang van de Nierstichting naar de NTS heeft geen gevolgen voor de kosten die voor vergoeding in aanmerking komen: de kostenposten die vóór 2011 in aanmerking kwamen voor subsidie, blijven ongewijzigd.
'De Nierstichting is een groot voorstander van donatie bij leven. Wij stimuleren levende donatie door randvoorwaarden zoals financiering en wachttijd te verbeteren, voorlichting te verstrekken en innovaties in de zorg op dit gebied te initiëren,' aldus Tom Oostrom, algemeen directeur van de Nierstichting. Volgens Bernadette Haase, directeur van de Nederlandse Transplantatie Stichting, sluit de uitvoering van de Subsidieregeling donatie bij leven prima aan bij de rol die de NTS heeft om donatie bij leven in Nederland optimaal te ondersteunen.
Nacontroles van de donor, die eerder onder het verplicht eigen risico van de zorgverzekering vielen, worden per 1 januari volledig vergoed.
Bron: http://www.niernieuws.nl/?cat=ln&id=3990
pi_100286637
quote:
1s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 20:37 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Nog wat aanvulling; dialyse filtert niet alle gifstoffen even goed uit. Dialyse is wel een levensreddende zegen, maar een functionerende nier is ook belangrijk om de levensverwachting te verhogen.
ligt eraan. tijdens korte dialyses (denk 4u per keer) worden de zgn. middenmoleculen niet goed uitgespoeld, omdat het membraan in de kunstnier niet alles even goed doorlaat, plus is het ook afhankelijk van welke dialysevloeistof gebruikt wordt, de samenstelling daarvan.

daarom is het succes van nocturne zo groot, omdat je daar wel lang dialyseert en er dus genoeg tijd is om ook de middenmoleculen (en andere moeilijk verwijderbare stoffen) uit te spoelen. :)
pi_100286796
quote:
14s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 20:14 schreef sigme het volgende:
Vorig jaar had ik een collega die een nier afstond aan zijn 16-jarige nichtje.
Dat viel allemaal prima mee. Z'n nichtje knapte vanaf dag 1 na de transplantatie hard op, hij had een weekje nodig. Grappigste was dat z'n hormoonhuishouding verstoord was, dat weekje was hij labiel als een ongestelde vrouw :D.
Luna3, sterkte met apparaten en succes met het vinden van een niertje. Goed topic!
Fijn dat jullie dat massaal vinden. Heb heel erg getwijfeld of ik dit wel moest doen, maar ben alleen met alle hartverwarmende reacties erg blij verrast!! Doet goed! En een ongestelde vrouw, hm, zo voel ik me ook 1 keer in de maand, haha, niks aan nee. ;)

quote:
7s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 20:32 schreef DarkElf het volgende:
Hoop dat je een donor vindt Luna en tot die tijd sterkte!!
Ben zelf nierpatient, hoop nooit zover te komen dat ik dialyse of een donornier nodig heb maar juich alle openheid over t onderwerp doneren van harte toe!!
Dank je, jij ook. Hopen dat je op dit niveau blijft of beter wordt! Openheid is sowieso goed denk ik ja.

quote:
1s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 20:37 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Nog wat aanvulling; dialyse filtert niet alle gifstoffen even goed uit. Dialyse is wel een levensreddende zegen, maar een functionerende nier is ook belangrijk om de levensverwachting te verhogen.
Thanks voor de aanvulling, het klopt wat je zegt: Je zult tijdens dialyse nog steeds een streng dieet moeten volgen en mijn nierwaarden gaan niet beter worden dan wat ze nu zijn nee. Dus de vermoeidheid en alle andere klachten blijven of verergeren uiteindelijk ja...

quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 20:38 schreef AlbinoBambi het volgende:
Ik vind het geweldig stoer dat je dit zo durft te vragen. Hoop ook echt dat je iemand kan vinden.
Het zet me wel aan het denken. Heb op m'n 16de al donorcodicil ingevuld en vind al die argumenten tegen een nier doneren zo baggerig. "Wat als een familielid het nodig heeft." Ja, net of die dan boos gaat worden dat jij dat orgaan niet bewaard hebt voor hen, omdat ze het heeeel misschien wel nodig zouden hebben. Dan kan je er beter iemand anders blij mee maken.
Heb iig nog lang genoeg om er over na te denken, want ben 20 en heb een erg duidelijke kinderwens. Dus voorlopig wordt het hem sowieso niet. Heb trouwens ook geen idee wat mijn bloedgroep is.
Veel sterkte gewenst, en ik hoop dat je snel een donor mag vinden!
Ja, aan het "als mijn familie ziek wordt"-verhaal heb je natuurlijk helemaal niks. Ik denk dat het een excuus is om zonder lullig over te komen toch mee weg te komen. Want je zou kunnen checken of je dochtertje, zoontje, zusje, broertje, etc, wel jouw matchende bloedgroep heeft. Is dat niet zo, dan kunnen ze toch jouw nier niet ontvangen en zou je best kunnen doneren bij leven.
En hoe groot is de kans dat een naaste een nierziekte krijgt? De kans op een derde wereldoorlog is veel groter, en toch neemt bijna iedereen nog kinderen vandaag de dag. Dus tja... maar ieder zijn ding natuurlijk ;)


Verder hoop ik drie dingen: 1 van de 3 zou al een enorme overwinning zijn.

1) dat de overheid nu eindelijk de ADR (actieve donor registratie) invoert.(zolang er in de tweede kamer geen mensen zitten met zieke familieleden, zal dit er wel nooit doorheen komen in Nederland...)

2) dat de kunstnier uit wordt ontwikkeld, en in gebruik kan worden genomen (dit is in ontwikkeling, maar al minstens 20 jaar, dus de vraag is of het er ooit wel komt)

3) dat men in een gestripte varkensnier jouw DNA kan plaatsen, zodat jouw DNA in de nier komt, waardoor je lichaam de nier niet kan afstoten. Varkens in overvloed, dus dan zou er behalve geen afstoting ook geen wachtlijst meer zijn!! (deze ontwikkeling wordt momenteel onderzocht, maar zal nog jaren op zich laten wachten.


[ Bericht 1% gewijzigd door Luna3 op 03-08-2011 21:03:24 ]
pi_100286848
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 20:48 schreef dawg het volgende:

[..]

ligt eraan. tijdens korte dialyses (denk 4u per keer) worden de zgn. middenmoleculen niet goed uitgespoeld, omdat het membraan in de kunstnier niet alles even goed doorlaat, plus is het ook afhankelijk van welke dialysevloeistof gebruikt wordt, de samenstelling daarvan.

daarom is het succes van nocturne zo groot, omdat je daar wel lang dialyseert en er dus genoeg tijd is om ook de middenmoleculen (en andere moeilijk verwijderbare stoffen) uit te spoelen. :)
Ik zal het anders verwoorden; Hoe eerder je een donornier hebt en dus hoe minder lang je moet dialyseren, hoe beter je levensverwachting. Ik wilde voornamelijk aangeven dat een donornier meer voordelen heeft dan niet te hoeven dialyseren.
pi_100286925
quote:
1s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 20:52 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Ik zal het anders verwoorden; Hoe eerder je een donornier hebt en dus hoe minder lang je moet dialyseren, hoe beter je levensverwachting. Ik wilde voornamelijk aangeven dat een donornier meer voordelen heeft dan niet te hoeven dialyseren.
oh zo. ja klopt :)
dialyse is nogal intensief voor het lichaam, niet goed voor hormoonhuishouding, zenuwbanen, cognitieve vermogens, conditie, en wat al niet meer. :)

maar tja.
  woensdag 3 augustus 2011 @ 20:56:38 #159
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_100287027
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 15:17 schreef Luna3 het volgende:

[..]

In Nederland mag je geen geld bieden voor organen. Helaas, want je bent een weekje (gemiddeld 5 dagen geloof ik) in het ziekenhuis en nog ongeveer een maandje aan het revalideren (niet mogen tillen) als je een nier afstaat, en ik zou een donor sowieso graag die maand dat hij of zij niet kan werken uitbetalen... Maar nee, dan ben ik strafbaar, ik moet het een van een barmhartige sameritaan hebben. Die schijnen er te zijn, alleen ik kom ze nooit tegen... Vandaar mijn post hier.
En giftes?
pi_100288363
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 20:41 schreef dawg het volgende:
heb wel een paar keer problemen gehad, maar nu stabiel. heb hem sinds 2007. en thanks, aan mij zie je niks verder. ook niet qua lengte. :)

Te gek! Over welke lengte heb je het trouwens, heheh

mijn shunt had ook een doorstroming van ongeveer 2,5 l p/m. ik snap niet waarom je daarom geen buttonhole zou kunnen?
ik deed dat toen wel, nergens geen problemen mee gehad. en het is beter voor de shunt omdat je niet de hele vaatwand kapotprikt en er littekenweefsel vormt. ladderen heb ik in het begin wel gedaan maar daar krijg je echt een lelijk litteken van, zeker als je shunt zo groot is. :)

Heb ik net gehoord van de nurse practitioner? Ze zegt dat de shunt dan juist meer beschadigd. Wat gek heh

bandje eromheen leggen lijkt me eerlijk gezegd niet zo verstandig. als je shunt zo groot is en je zo'n hoge doorstroming hebt, kan het ook sneller stollen. als je dus je shunt wat afbindt om de doorstroming te dempen kan het dus ook meer kansen krijgen om te stollen. een gestolde shunt en je bent ver van huis, denk aan subclavia's etc. plus dat het schijnbaar verschrikkelijk pijn kan doen, een gestolde shunt.

Hmm, want ik slik ookal geen bloedverdunners meer. Was daarmee drie weken ongesteld en zat daarna alweer in de stopweek. Had bloedneuzen van gemiddeld 6 uur en een hoop andere ellende. Dus zijn we nu met de bloedverdunners gestopt... Daarmee zijn al heel veel klachten verminderd of verdwenen. Hoop niet dat 'ie gaat stollen dan!!

De hoge bloedstroming veroorzaakt bij mij cardio-belasting. Dus mijn hart heeft moeite met het rondpompen van zes-en-een-halve liter bloed per minuut. (ben maar een klein meisje) en heb nu het gevoel dat ik continu de marathon loop. Meteen buiten adem bij de minste inspanning... Verder heb ik een enorm kloppend gevoel gekregen in mijn hoofd sinds de shunt. Ik werd op dat moment door mijn behandelend ziekenhuis aangemeld op de urgentielijst van Eurotransplant, omdat andere manieren van dialyse (buikspoeling en subclavia) om bepaalde redenen niet kunnen en de shunt dus gevaarlijk is voor mijn hart. Eurotransplant wil nu eerst dat de shunt wordt vernauwd en er alles aan gedaan wordt om werkend te krijgen voor mij. Logisch, maar wel balen...
M'n shunt was ook binnen een week al klaar voor gebruik, terwijl 'ie normaal gesproken 3 maanden moet 'rijpen' alvorens 'ie bruikbaar is...


verder had ik veel voordelen van de hoge doorstroming, omdat ik de bloedpomp van het dialyseapparaat op 300ml p/m kon zetten (ongeveer de max, daarboven is niet effectief genoeg meer), waardoor ik aan het einde een hoger bloedvolume had terwijl de druk op beide naalden tijdens dialyse normaal bleef.
thuisdialyse kan wel hoor, als je overdag dialyseert (mits genoeg ruimte in huis, maar dat wordt allemaal bekeken) komt er gewoon een verpleegkundige van dianet naar jou toe die gedurende de gehele dialyse blijft. ook kun je eventueel nog 's nachts dialyseren (nocturne), dan komt er voor het slapen gaan en bij het opstaan een verpleegkundige langs die je assisteert. vooral de nocturne is goed omdat je dan 5 of 6 nachten per week ongeveer 7 a 8 uur aan de machine ligt. vaak hoef je dan geen dieet en medicatie ernaast.

Dat klinkt wel goed ja. Mij is verteld dat er dan altijd iemand bij je moet zijn/slapen... Ik kan dit altijd nog overwegen als ik al een tijdje bezig ben natuurlijk...

plus je conditie/fysieke gesteldheid wordt veel beter. ik vond nocturne niks omdat ik niet gebonden wilde zijn aan vaste bedtijden en tijden voor opstaan. :)

Wat is nocturne?

kijk ook eens naar de mogelijkheden voor een cross-over. :)
een naaste die niet kan doneren omdat de match niet goed is, kan misschien wel aan iemand doneren die in dezelfde situatie als jij zit. je gaat dan min of meer nieren 'ruilen', volledig anoniem. ik heb dit bij mijn 2e nier ook zo gedaan omdat de nier van mijn moeder niet geschikt was voor mij. mijn cross-over was uiteindelijk met 3 koppels. volledig anoniem overigens.

Kan niet, de geintersseerde donors hebben AB, en dan kom je niet in aanmerking voor de cross over. (eerder wat uitgebreider uitgelegd)

heel veel zaken omtrent thuisdialyse worden niet gemeld door artsen aan hun patiënten. ik moest er zelf achteraan gaan, en de arts had maar heel summiere informatie. vaak is dit omdat de dialyseafdeling de meest winstgevende afdeling is (zo werd mij destijds verteld), vandaar dat artsen daar niet zo open in zijn. dus je moet echt zelf dingen uitzoeken, wat rondbellen etc. :)

Ja, ga ik zeker doen ja!

ik hoop dat je er wat aan hebt :)
iig sterkte, ik vond het meevallen, maar dat vonden de meesten die ik gekend heb niet...

gekend heb.... Hm, dat klinkt alsof ze niet meer onder de levenden zijn... :'(

Kheb even schuingedrukt mijn commentaar tussen je bericht geschreven, anders wordt het zo'n gequote/gekloot
pi_100289370
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 21:21 schreef Luna3 het volgende:

[..]

Kheb even schuingedrukt mijn commentaar tussen je bericht geschreven, anders wordt het zo'n gequote/gekloot
even geen quotes dan maar, om jouw voorbeeld te volgen :P

alles is -gelukkig- genoeg meegegroeid. er zijn er genoeg die eruit zien als bijv bart de graaff, dat had ik echt erg gevonden.
--
bloedverdunners krijg je sowieso altijd aan het begin van de dialyse ingespoten, anders kan je bloed halverwege de dialyse (in de kunstnier) gaan stollen en dan moet je de dialyse stoppen, met een slecht resultaat waardoor je daarna weer extra op je dieet moet letten.
ik zou het tzt wel even aankaarten bij de dialyseverpleging.
--
cardiobelasting had ik ook een beetje, maar bij mij is nooit de shunt vernauwen als optie genoemd? :)

een subclavia zou voor zover ik weet bij iedereen moeten kunnen; stel een shunt stolt, en ze krijgen het niet snel genoeg opgelost met een dotterbehandeling, dan wordt er eigenlijk altijd een subclavia aangelegd als noodoplossing. niet dialyseren is niet echt een optie natuurlijk. :P weet je wat de reden is bij jou?
--
je moet sowieso eerst een tijdje in een centrum spoelen, omdat ze willen zien hoe je erop reageert, of je stabiele dialyses hebt, en natuurlijk moet de behandeling afgestemd worden op jouw resultaten (bloedverdunning, spoelvloeistof, medicatie, dieet, vocht).

nocturne is nachtelijke dialyse. verpleging komt 's avonds en 's morgen assisteren met aan- en afsluiten, en tijdens de dialyse wordt je machine op afstand in de gaten gehouden. als er een storing optreedt word je meteen gebeld.
--
ahh, dat is wel fucked ja. nogal zeldzaam. en helaas kunnen ze bloedgroepen niet combineren. :(

ja. in het centrum heb ik erge dingen gezien. mensen die halfdood waren na de behandeling, zelfs iemand met zware epilepsie die tijdens de behandeling een aanval kreeg. :{

in het centrum zitten veelal oudere mensen, en die zijn lichamelijk vaak al zwakker, plus zijn er veel mensen die wachten op een nier maar gewoon niet genoeg tijd hebben en komen te overlijden. ik heb er veel zien gaan in dat half jaar dat ik in het centrum spoelde. als ik nu na 4 jaar terug zou gaan denk ik niet dat er nog iemand zou zijn die er toen ook al was... alleen daarom was ik al blij dat ik uit dat centrum weg kon. :)
  woensdag 3 augustus 2011 @ 21:54:35 #162
281455 Inlognaam
Inlognaam is de naam
pi_100290254
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 15:17 schreef Luna3 het volgende:

[..]

In Nederland mag je geen geld bieden voor organen. Helaas, want je bent een weekje (gemiddeld 5 dagen geloof ik) in het ziekenhuis en nog ongeveer een maandje aan het revalideren (niet mogen tillen) als je een nier afstaat, en ik zou een donor sowieso graag die maand dat hij of zij niet kan werken uitbetalen... Maar nee, dan ben ik strafbaar, ik moet het een van een barmhartige sameritaan hebben. Die schijnen er te zijn, alleen ik kom ze nooit tegen... Vandaar mijn post hier.
Die moet je niet hier, maar in India zoeken.
Ook hoi !
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 3 augustus 2011 @ 21:57:37 #163
163650 Greys
pi_100290446
In overleg met TS op de frontpage laten aankondigen.
Hoop dat het je extra aandacht oplevert! Middenkolom:

IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_100290485
mn zusje heeft dr momenteel maar 1, die al niet helemaal doet wat ie zou moeten doen.. dus helaas, maar mijn 2e bewaar ik nog ff voor het geval dat... (zelfde bloedgroep)

weet wel hoe kut t is, en bij deze dan ook heel veel succes met zoeken.
"Pools are perfect for holding water"
pi_100290602
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 21:57 schreef Greys het volgende:
In overleg met TS op de frontpage laten aankondigen.
Hoop dat het je extra aandacht oplevert! Middenkolom:

[ afbeelding ]
Thanks greys! 'K vind vooral 'de billenkoek' eronder erg vermakelijk!! En wie weet heeft iemand wel een niertje in de achterbak liggen, voor in geval van nood! ;)
pi_100290639
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 21:57 schreef Greys het volgende:
In overleg met TS op de frontpage laten aankondigen.
Hoop dat het je extra aandacht oplevert! Middenkolom:

[ afbeelding ]
_O_
"Pools are perfect for holding water"
pi_100290684
Wat meerdere mensen hier zeggen: Stoer dat je dit topic durft te openen.

Ik duim en hoop ook met je mee.
pi_100290703
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 22:00 schreef Luna3 het volgende:

[..]

Thanks greys! 'K vind vooral 'de billenkoek' eronder erg vermakelijk!! En wie weet heeft iemand wel een niertje in de achterbak liggen, voor in geval van nood! ;)
Diep respect voor dit topic, al snap ik ook dat het voor jou een gevalletje 'niet geschoten..' is.

Heel veel sterkte in elk geval met dialyseren, en ik hoop voor jou dat je in elk geval die 15 jaar niet hoeft vol te maken, en dat je (relatief) spoedig iemand vindt die jou van een gezonde nier kan voorzien. :Y
pi_100290720
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 21:57 schreef Greys het volgende:
In overleg met TS op de frontpage laten aankondigen.
Hoop dat het je extra aandacht oplevert! Middenkolom:

[ afbeelding ]
:D *; O+ Lief modje :*
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 3 augustus 2011 @ 22:04:14 #170
163650 Greys
pi_100290794
quote:
1s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 22:02 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

:D *; O+ Lief modje :*
Met dank aan Surveillance-Fiets voor het snelle plaatsen! _O_
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_100290836
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 22:00 schreef Luna3 het volgende:

[..]

Thanks greys! 'K vind vooral 'de billenkoek' eronder erg vermakelijk!! En wie weet heeft iemand wel een niertje in de achterbak liggen, voor in geval van nood! ;)
En dan hopelijk vandaag, op FOK! ;).
pi_100291028
Gaaf, nog meer coverage! ^O^
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_100291364
Misschien een domme vraag hoor.. Maar waar kan ik eigenlijk zien wat mijn bloedgroep is? :@
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 3 augustus 2011 @ 22:16:36 #174
163650 Greys
pi_100291560
Oh en ik heb ook nog een vraag en wellicht is het een heel rare vraag, dan sorry alvast :@

Maar stél, je vindt een wildvreemde die zoiets voor je wil doen.
Heb je dan zoiets van (ohhh, dit gaat vast heel raar klinken :') ) 'ik moet daar dan verplicht de rest van mijn leven dankbaar tegen doen' enzo? Ik bedoel, als iemand jou echt aandraagt als gegadigde voor diegene zijn/haar nier, voel je je dan niet enorm verplicht tegenover zo iemand daarna?

Niet dat je het daarom moet laten uiteraard, no way. Maar dat aspect ben ik nieuwsgierig naar :@
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  PR/Manusje van alles woensdag 3 augustus 2011 @ 22:16:43 #175
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_100291568
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 22:13 schreef ChicaChula het volgende:
Misschien een domme vraag hoor.. Maar waar kan ik eigenlijk zien wat mijn bloedgroep is? :@
moet je op het waslabeltje in je nek kijken :+

Je kan je bloedgroep vast laten stellen bij je huisarts. (dacht ik)
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')