abonnement Unibet Coolblue
pi_101441545
Achso, dr. professor Pizza :P
Dacht altijd dat er maar 2 soorten pizza waren, de dunne (Italiaanse) en dikke (Amerikaanse).
Nou je het zegt, heb eigenlijk geen idee of het deeg nog wel rijst in de oven, maar ik denk van niet.

Nouja, mijn ouders en ik zijn er gek op ("jij maakt voortaan de pizza! :D") Dus dat zit wel snor :7
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_101441626
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 19:54 schreef robuust89 het volgende:
Het is gelukt! De perfecte amerikaanse pizza _O_
[ afbeelding ]
-500 gr kristalbloem
-300 ml water
-schepje suiker
-beetje zout
-pakje instant gist

Meteen na het rijzen op de bakplaat uitrollen en op 160 graden (hetelucht) bakken O+
Ik vind de bodem er persoonlijk niet echt smakelijk uitzien :@

quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 20:04 schreef evo87 het volgende:
4 persoons pizza. Te lang geleden... zo lekker :) En tsja... volkorenbodem. Minder luchtig, maar ik vindt het persoonlijk toch lekkerder.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Volkoren wil ik ook nog eens proberen. Welke verhoudingen heb jij gebruikt voor 't deeg? :)
Ja doei.
pi_101442036
330-340 ml water (+/- 20 C)
450 gram meel
2 theelepels zout
1/2 zakje dr. O gist
2 eetlepels olijfolie
(in deeg van de foto zit ook nog rozemarijn, beetje extra smaak. Wel nog slechter voor de gluten ontwikkeling maja)

4 uur rijzen, 'punch down', 2 uur rijzen, vormen, 0.5 uur geduld, nog een beetje vormen en bakken maar. Lukt vrij aardig. Die volkoren pizza van mij ziet er nog luchtiger uit dan de 'amerikaanse' pizza van robuust. :P
  † In Memoriam † donderdag 1 september 2011 @ 10:59:24 #179
91830 MaximusTG
pi_101442332
Ja, ziet er lekker uit hoor evo87!
Moet je deze foto's eens zien, van iemand op het pizzamaking.com forum:




Niet mijn eigen foto's dus!!

recept:
Preferment:
100 gm Gold Medal WW flour
82 gm water (82%)
1/64 tsp IDY

Main dough:
Preferment from above
400 gm Gold medal WW flour
328 gm water (82%)
7 gm sea salt (1.4%)
5 gm olive oil (1%)
1/16 tsp IDY

I made the preferment at 6 pm the night before. Just mix all ingredients in a small bowl, stir again in about 30 minutes, cover and let sit for 12 hours at room temp.

Put all ingredients (water first) including the preferment into the mixer bowl. I used a KitchenAid K5SS with a spiral hook. Mix for 1 minute to combine. Let rest for 30 minutes then mix on low for 3 minutes. Turn out onto counter and cover with a large stainless steel bowl. Perform a stretch and fold every 3 hours. Scale and ball dough at 10 hours, let rise about 2 hours and cook at 700 degrees for 3 minutes in the LBE. Use 180 gm of dough to make a 10" pizza. Recipe makes 5 pizzas.

Ideetje?
pi_101442366
O+ prachtig! O+

Volgende week maar weer 's pizza maken! En dan deze proberen :Y
Ja doei.
pi_101446215
ja hallo... een beetje op 370 graden C je pizza bakken. Zo kan ik het ook :P
Mijn oven gaat jammer genoeg slechts tot 250...... dit is het beste resultaat waar ik op kan hopen vrees ik haha.
pi_101446236
Die van mij tegenwoordig maar tot 240, maargoed, ook hier hebben we al lekkere pizza's gebakken! :9 ik heb eigenlijk zin om vanavond pizza te eten... :@
Ja doei.
  † In Memoriam † donderdag 1 september 2011 @ 13:30:41 #183
91830 MaximusTG
pi_101446453
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 13:22 schreef evo87 het volgende:
ja hallo... een beetje op 370 graden C je pizza bakken. Zo kan ik het ook :P
Mijn oven gaat jammer genoeg slechts tot 250...... dit is het beste resultaat waar ik op kan hopen vrees ik haha.
Haha, ja dat is waar natuurlijk, maar ik denk dat het preferment, de lange rijstijd en de hoge hydratatie in dat recept ook wel helpen hoor :).

@motorbloempje:
Kijk eens hier dan, en kies een van de "emergency doughs". Die zijn aangepast om snel een pizza te kunnen bakken.
http://www.pizzamaking.com/forum/index.php/topic,8297.0.html
pi_101446499
ik moet bekennen dat ik mijn deeg nooit een nacht bewaar :') maak het altijd op de dag zelf, dus dat komt wel goed ;)
Ja doei.
  † In Memoriam † donderdag 1 september 2011 @ 13:37:34 #185
91830 MaximusTG
pi_101446647
:+ , wel eerlijk van je hoor ;). Eet smakelijk dan maar alvast.
pi_101446671
Ik neem het me elke keer voor, en dan vlak voor ik naar bed ga denk ik 'oh ja, ik had deeg willen maken, volgende keer maar' :') :@
Ja doei.
pi_101446721
ik bak altijd dezelfde dag, uurtje of 6 rijzen vind ik wel genoeg. Van die super hoge vochtpercentages zijn ook lastig aangezien ik altijd alles met de hand doe, dan krijg ik dat behang plaksel nooit tot een bal deeg gevormd. :P Maar iets van een pizza oven of zelfs alleen maar een steen staat wel redelijk hoog op m'n verlanglijst.
pi_101446784
Ik ben nog steeds aan het twijfelen of ik een pizzaoventje wil :@ vind de oven ook wel prima eigenlijk...

Zo maar eens met Mr.Mo overleggen of hij ook pizza wil, dan ga ik zo na de lunch maar's deeg maken!
Ja doei.
pi_101446876
zo jammer dat normale ovens niet tot 400 graden gaan :P
  † In Memoriam † donderdag 1 september 2011 @ 13:46:40 #190
91830 MaximusTG
pi_101446930
Ja, zo'n ferrari G3 wil ik ook graag hebben, vind het alleen best een bedrag voor iets waar je grotendeels alleen pizza in gaat bakken.

@evo87: Kneden ook met de hand? Dat is idd wel lastig met zo'n hoog gehalte vocht. Sommige ovens halen het wel, alleen dan wel op schoonmaakcyclus, waarbij alle rotzooi in je oven verbrandt.
Die Jeff Varasano heeft daar een stuk over geschreven. Levensgevaarlijk eigenlijk. Die heeft het mechanisme van de ovendeur veranderd, zodat ie open kan tijdens die schoonmaakcyclus. Dan bedekt ie de ruit met aluminiumfolie, want als daar een druppeltje vocht op komt tijdens het erin doen van de pizza kan de ruit uit elkaar knallen.
pi_101447187
Hier ook alles met de hand, vind het ook een soort therapie :')
Ja doei.
pi_101447765
Gist op :')

dan maar even nu naar de supermarkt! :)
Ja doei.
pi_101447799
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 13:32 schreef motorbloempje het volgende:
ik moet bekennen dat ik mijn deeg nooit een nacht bewaar :') maak het altijd op de dag zelf, dus dat komt wel goed ;)
Ik zou het wel doen, ruim van te voren. Sterker nog wat ik heb begrepen is dat men het deeg op dag 5 zelfs dan pas op zijn top is.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_101447858
We zijn zoals 't nu smaakt ook zeer tevreden :)
Ja doei.
pi_101448723
Ik maak mijn deeg het liefst 2 dagen van te voren. Erg smakelijk!
Heb ooit eens langer van te voren gemaakt. was ook lekker!
pi_101448835
Als je een pizzasteen gebruikt, met zo'n houten schuif, doe je dan ook nog iets met bakpapier? Want vorige keer kreeg ik dus mijn pizza absoluut niet van die schuif af (en die moet toch niet mee de oven in?) :(
  † In Memoriam † donderdag 1 september 2011 @ 14:52:50 #197
91830 MaximusTG
pi_101448960
@DrukVout: Had je de maten van de pizzaschep nog gezien? Heb het nu maar in mn sig gezet.

@Bleie: Nee geen papier eronder, hij hoeft inderdaad niet in de oven; Je moet zorgen dat je pizza niet vastzit aan de schieter (zo heet zo'n ding eigenlijk). Je kan bijvoorbeeld wat maismeel of griesmeel erop strooien. Dat zijn fijne korreltjes, waar de pizza dan als het ware overheen rolt.
pi_101449673
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 14:52 schreef MaximusTG het volgende:
@DrukVout: Had je de maten van de pizzaschep nog gezien? Heb het nu maar in mn sig gezet.
Ahh super man! Morgen even naar de gamma. Zal van het resultaat een foto maken
  donderdag 1 september 2011 @ 19:52:53 #199
351846 Tante-Leen
Heeft een derde been!
pi_101458709
Ik had gister ineens zin om pizza te maken, maar geen zin om gist etc. te kopen ghehe. Toen heb ik maar een recept gezocht zonder gist (was met zelfrijzend bakmeel), maar het was echt niet te eten helaas!
Volgende keer toch maar het recept uit de OP proberen.. :D
pi_101462477

Nu in de oven!

En daarna in de oven:

Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')