SPOILER: Recept 1Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Recept 2Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Saus:SPOILER: SausOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bakken:SPOILER: bakkenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com
Twee pizzastenen:
http://pizzastein.com/
Jamie Oliver steen op fonq.nl
Filmpje over deeg opbollen
De laatste foto's uit het vorige topic
Sarabi
Gridlok:
Ml-etje:
Iemand91:
Tjado:
Yvesss:
[ Bericht 4% gewijzigd door Joooo-pi op 30-07-2011 11:31:58 ]heitiehJoooo-pi
Do you want a balloon...Mijn vraag:
[quote] Op zaterdag 30 juli 2011 10:34 schreef Joooo-pi het volgende:
Gisteravond deeg gemaakt en in drieen verdeeld. De 'bollen' heb nu een nachtje in de koelkast liggen rijzen. We eten dus vanavond pizza.
Moet de lucht voor die tijd nog uit het deeg voor een tweede rijs? Zo ja, hoe lang?
[/quote]
nu ff foto's updaten in de OP.
[ Bericht 8% gewijzigd door Joooo-pi op 30-07-2011 19:25:28 (niet meer actueel) ]heitiehJoooo-pi
Do you want a balloon...En dan nu het resultaat!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Resultaat:
De deegbollen bleken iets te groot voor de pizzasteen, dus moest er op het laatste moment nog een stukje af. Dat was jammer, maar ik heb daar 2 kleine van gemaakt:
Resultaat was dus super. Het enige verbeterpunt voor de bodem is misschien dat het iets te knapperig was (maar dat is echt mierenneuken). Vooral de smaak van de bodem was erg goed.
Het moeilijkste is het verplaatsen van de net belegde bodem naar de pizzasteen. Daar ging het bij de tweede pizza een beetje mis, want ik de techniek die ik nu gebruik werkte iets te goed. De pizza gleed te snel, zodat alles een beetje in elkaar schoof. Gelukkig niet te erg, zodat de pizza nog lekker was. Ik heb maar 1 foto van de tweede pizza:
heitiehLekker zeg! En heeeuj! Nieuw topic! Had je ze nu nog opnieuw gebold na ze uit de koelkast gehaald te hebben? Dat is nl. in principe niet de bedoeling.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlJoooo-pi
Do you want a balloon...nee, nadat ik ze uit de koelkast had gehaald, zag ik dat dat niet nodig was. Deeg voelde gewoon goed aan.quote:Op zaterdag 30 juli 2011 20:17 schreef MaximusTG het volgende:
Lekker zeg! En heeeuj! Nieuw topic! Had je ze nu nog opnieuw gebold na ze uit de koelkast gehaald te hebben? Dat is nl. in principe niet de bedoeling.
Ik heb overigens 1 bol in de vriezer gedaanheitiehErasmo
f/8 and be there.quote:Op zaterdag 30 juli 2011 19:53 schreef Joooo-pi het volgende:
En dan nu het resultaat!Mijn techniek is om de deegschieter boven de juiste plaats te houden en hem dan in één snelle ruk wegtrekken.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De deegbollen bleken iets te groot voor de pizzasteen, dus moest er op het laatste moment nog een stukje af. Dat was jammer, maar ik heb daar 2 kleine van gemaakt:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Resultaat was dus super. Het enige verbeterpunt voor de bodem is misschien dat het iets te knapperig was (maar dat is echt mierenneuken). Vooral de smaak van de bodem was erg goed.
Het moeilijkste is het verplaatsen van de net belegde bodem naar de pizzasteen. Daar ging het bij de tweede pizza een beetje mis, want ik de techniek die ik nu gebruik werkte iets te goed. De pizza gleed te snel, zodat alles een beetje in elkaar schoof. Gelukkig niet te erg, zodat de pizza nog lekker was. Ik heb maar 1 foto van de tweede pizza:
[ afbeelding ]Wat ik doe: pizza op schieter, schieter oven in, boven steen. Door beetje schudden zorgen dat achterkant pizza op steen komt, en dan schieter eronderuit trekken, niet te snel. Beetje schudbeweginkjes blijven maken.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlJoooo-pi
Do you want a balloon...ik haal de hete steen uit de oven (zit metalen beugel bij). De pizza ligt op een vrij grote houten snijplank (met glad oppervlak). Dan laat ik de pizza van de plank afglijden op de steen.
Ik moet het nog een beetje oefenen, want de tweede pizza gleed dus ineens heel snel...
Als laatste plaats ik de steen weer terug in de oven.heitiehwoestijnvijg
De vijg die overal groeitVandaag mijn eerste pizza gebakken. Ik heb nog geen steen of iets dergelijks, dus gewoon maar op een stuk bakpapier.
Er zat niet echt iets speciaals op, aangezien ik totaal niet wist of het ging lukken .
Ik heb wat tomaten uit een pakje, suiker, zout, kruiden, uien en knoflook gebruikt voor de saus. Kreeg wel het idee dat de saus wat te nat was nog toen hij de oven in ging, sommige stukken ging dat een beetje in het deeg zitten.Hij toont inderdaad een beetje nattig woestijnvijg maar dat is makkelijk te verbeteren
Dit kan ik gewoon gebruiken?Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....woestijnvijg
De vijg die overal groeitHaha, ik hoop het Ml-etje.
Kan ik trouwens dat deeg invriezen? Heb namelijk nog 3 stukjes over (nu in de koelkast).Idd woestijnvijg. Te nat kan je oplossen door minder saus/natte toppings op je pizza te doen, of te zorgen voor meer warmte/hoge temperatuur in je oven. Invriezen kan wel, maar je kunt het deeg beter niet invriezen als het al een lange tijd in de koelkast staat. Want als je het wil gebruiken moet het eerst weer ontdooien (en dan rijst het weer verder). Dan rijst je deeg al snel te lang. Je kan het deeg dan beter alleen met een beetje saus voorbakken, en dan de bodem in zn geheel invriezen.
@MI-etje: Dat is iig niet de bloem die normaal voor pizza gebruikt wordt, maar voor pasta geloof ik. Maar je zal er best een lekkere pizza mee kunnen maken. .
Helaas is mijn handmixer stuk . Misschien nu toch eens weer proberen een nat deeg met de hand te kneden.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlwat is de top-tip om een pizza van een houten/metalen plaat op de pizzasteen in de oven te krijgen? we hadden er wel bloem onder gedaan, maar nog lukte het niet om de pizza er vanaf te schuiven(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗTarwegriesmeel, of maismeel. Dat is korreliger van structuur. En je moet tijdens het beleggen en vlak voordat ie erin gaat nog een paar keer de plaat (schieter) rustig heen en weer schudden, met kleine korte bewegingen. Dan zie je vanzelf wanneer de pizza helemaal los zit. Niets vervelender dan wanneer de achterkant los zit en op de steen komt, terwijl de voorkant op de plaat plakt. Dan wordt het een puinzooi..Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlSterker nog, dat IS griesmeel. Bij de jumbo gevonden toevallig? Staat naast de tipo00 bloem die nogal eens op wil zijn. Ik gebruik hiervan meestal 25% in het deegmengsel, dat is een truuk die je wel meer tegenkomt op internet. Griesmeel van de appie isook goed, die is wat groffer.quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 07:50 schreef Ml-etje het volgende:
Hij toont inderdaad een beetje nattig woestijnvijg maar dat is makkelijk te verbeteren
[ afbeelding ]
Dit kan ik gewoon gebruiken?
Deze heb je: http://www.dececco.it/EN/(...)acinata/?Prodotto=12
En deze zoek je: http://www.dececco.it/EN/(...)tipo-00/?Prodotto=11
[ Bericht 16% gewijzigd door Yvesss op 02-08-2011 19:33:07 ]Vanavond maar weer eens een poging tot pizza doen!
Ik wil nu zelf het deeg eens proberen te maken. Eerst gebruikte ik altijd zo'n pak waar je alleen nog wat water bij moest gooien. Dat is wel eetbaar, maar bij lange na niet zo lekker als een echte 'luchtige' bodem.
Hoeveel gram bloem heb je ongeveer nodig voor één medium pizza (zo'n 25 cm diameter)? Op internet staan namelijk genoeg recepten, maar meestal staat er niet bij voor hoeveel personen het geschikt is!Anders moet je de OP nog eens goed doorlezen.. Daar staan nl. twee recepten in, de eerste geeft aan te zijn voor 2 grote of 3 kleine pizza's. De andere bevat een recept voor een deeg voor 4 pizza's, of voor 2 pizza's.
Die pakken voor bodem zijn trouwens wel erg nep. Bevatten namelijk bakpoeder, geen gist.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlWe hebben hier geen Jumbo helaas...ben naar de makro geweest en dacht het goede te hebben.quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 16:50 schreef Yvesss het volgende:
[..]
Sterker nog, dat IS griesmeel. Bij de jumbo gevonden toevallig? Staat naast de tipo00 bloem die nogal eens op wil zijn. Ik gebruik hiervan meestal 25% in het deegmengsel, dat is een truuk die je wel meer tegenkomt op internet. Griesmeel van de appie isook goed, die is wat groffer.
Deze heb je: http://www.dececco.it/EN/(...)acinata/?Prodotto=12
En deze zoek je: http://www.dececco.it/EN/(...)tipo-00/?Prodotto=11
Naja goed excuus pasta te maken.Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....Hoeveel zout had je er nu doorheen gedaan dan? Wel lekkerder he, dan zo'n pak ?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlÉén eetlepel, in plaats van twee. De pot zout was namelijk leeg!quote:Op vrijdag 5 augustus 2011 10:14 schreef MaximusTG het volgende:
Hoeveel zout had je er nu doorheen gedaan dan? Wel lekkerder he, dan zo'n pak ?
Forum Opties Forumhop: Hop naar: