abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 25 juli 2011 @ 21:22:21 #1
227210 1UP
Upperdeupperdeup!
pi_99936322
registreer om deze reclame te verbergen
30jpjip.jpg
Play
1217deg.png
Farmville is ht spel van Facebook waarbij je je eigen farm kan aanmaken om er vervolgens veel verschillende crops op te planten, het naar je eigen smaak in te richten n ook nog eens bomen en dieren kan oogsten.

50nz88.png
XP - Je krijgt voor het aankopen van bepaalde items een hoeveelheid XP.
Deze XP heb je nodig om te kunnen levelen. In totaal zijn er 90 levels.

Ribbons - Je kan verschillende ribbons halen, door bepaalde hoeveelheden te voltooien.
Hieronder valt bijvoorbeeld: 50 buren toevoegen aan je farm, of zoveel soorten bomen te oogsten.
Op het moment zijn er 40 ribbons, maar er zullen er vast nog wel een aantal bij komen.

Masterys - De mastery kan je zien in de Market, dat is het balkje onder de crops en bomen hun foto en die 3 sterren.
Als je met je muis op dat balkje gaat staan krijg je te zien hoeveel je van die soort moet oogsten om dan de eerste mastery ster te halen. Je kan ook zien hoe ver je bent, die balk wordt langzamerhand blauw.
Als je een ster hebt gehaald krijg je een hoeveelheid xp.

Bushels - Als je gewassen oogst kun je bushels van dat gewas krijgen. Voor 50.000 coins kun je een marktkraampje kopen waarin je je bushels voor een bepaalde tijd kunt aanbieden. Als anderen een bushel van je kopen kun als beloning kiezen uit coins, XP of fuel. Zelf kun je ook bushels van anderen pakken, dit kost jou en hen niets. Als je bij voorbeeld grapes oogst en net voor het oogsten een grape bushel activeert dan krijg je dubbele masterypunten. Ook zijn bushels nodig om producten te produceren in je crafting building, lees hier meer over bij "goods".

Goods - Goods zijn producten die je in kunt leveren voor fuel, hoe hoger het level van het product hoe meer fuel het oplevert. In een crafting building, dat kan een bakkerij, een wijnboerderij of een spa zijn, kun je goods maken om ze daarna te verkopen aan je buren. Goods maak je van verschillende bushels die je bij je buren kunt pakken, elk product heeft andere bushels nodig. Elke keer als je een product maakt of verkoopt kan het een level omhoog gaan, dat houdt in dat ze duurder voor je buren zijn om ze te kopen maar ook dat ze meer fuel opleveren. Als een bepaald aantal goods een level omhoog zijn gegaan kan je je crafting building upgraden met coins.

Co-op - Het samen boeren. Met een aantal mensen moet je zo snel mogelijk een opdracht voltooien voor een beloning in de vorm van xp en coins, en daarnaast een aparte beloning bij het behalen van een gouden medaille. Je kan Co-ops joinen via de wall of via de co-op knop in het spel zelf. Voor meer info: klik hier.

11lr2wj.png
De Dairy Farm - Deze stal is bedoeld voor koeien, en heeft ruimte voor 20 koeien. Als je er een stier bij plaatst heb je kans op kalfjes. De kalfjes kunnen overigens NIET in de Dairy Farm. De Dairy Farm is uit te breiden, zodat er plaats is voor 40 koeien.

De Chicken Coop - Deze stal heeft ruimte voor 20 kippen, van allerlei soorten. Sinds kort is deze opslag ook uit te breiden tot een opslag van 100 kippen. Het voordeel van deze stal is dat het eieren kan produceren. Als je een ei weet te produceren uit je Chicken Coop kan je deze posten op je startpagina. Iedereen die een ei open maakt, kan allerlei verschillende cadeautjes krijgen.

Horse Stable - Deze stal is bedoeld voor paarden, en heeft ruimte voor 20 paarden. Sinds kort is hij in stappen uit te breiden naar ruimte voor 40 paarden. Bij het oogsten van deze stal maak je kans op verschillende bonussen. Als je een stallion in je stal zet (via de feed) dan heb je kans op een veulentje. Het leuke aan deze stal is dat je hem zelf moet opbouwen. Je moet 50 items verzamelen om de stal compleet te krijgen en te kunnen gebruiken voor je paarden. Via hulp van vrienden kan je je stal zo snel mogelijk af maken.

Deze 50 items zijn opgedeeld in de volgende categorin:
- Wooden board
- Nail
- Brick
- Harness
- Horseshoe

De Nursery - Een speciale stal voor kalfjes en veulens. De Nursery is net als de Horse Stable een verzamelgebouw, met 50 items die je moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld als volgt:
- Wooden board
- Nail
- Brick
- Blanket
- Bottle

Je kalfjes en veulens kunnen opgroeien in de Nursery tot volwassen beesten die je dan weer in je Dairy Farm of Horse Stable kunt zetten Als je in de Nursery kijkt en met je muis over de verschillende beesten gaat kun je zien waarin ze opgroeien. Want ze veranderen niet per definitie in een volwassen versie van hun soort. Je moet het volgroeide jong wel vervangen voor een nieuw exemplaar. In de Nursery passen 20 dieren, maar het gebouw is uit te breiden tot 40 dieren.

De Beehive - Je kunt nu ook bijen verzamelen in de daarvoor bestemde Beehive, deze wordt steeds groter naarmate er meer bijen in zitten. Ook de Beehive is een verzamelgebouw, met 50 items die je moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld in de categorin:
- Smoker
- Bees wax
- Wooden board
- Brick
- Nail

Om de bijen te kunnen verzamelen in je Beehive moet je eerst een "Queen Bee" vinden, deze kun je vinden tijdens het fertilizen van land van je buren f bij het oogsten van gewassen op je eigen farm. De bijen zelf kun je krijgen door gifts van je buren of door ze te kopen van FC. Het nut van de bijen is dat je pollinated seeds (bestoven zaden) krijgt van crops die gefertilized zijn. Ze zorgen ervoor dat je Pollinated crops krijgt in je market waarmee je een grotere kans krijgt hebt op bushels bij het oogsten van die crops.

De Pigpen - Het is mogelijk om je varkens onderdak te geven in dit hok, in totaal is er ruimte voor 20 varkens, maar ook de Pigpen is uit te breiden tot 40 varkens. Ook de Pigpen is een verzamelgebouw waarvoor je ditmaal maar 30 items moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld in de volgende 3 categorin:
- Brick
- Nail
- Wooden board

Eenmaal per 2 dagen kun je je varkens op jacht sturen naar truffels. Dit doe je door op de pigpen te klikken en dan per varken te klikken. Om truffels te kunnen jagen moet je je varkens 'voeren' met bushels (die je weer krijgt door het oogsten van gewassen).

De Duck Pond - Om al je eenden en zwanen een onderdak te geven, is er de Duck Pond. Deze vijver moet je zelf graven en vullen. Je hebt dus 20 shovels en 20 watering cans nodig. Eenmaal af is er plek voor 20 eenden en/of zwanen. Binnenkort krijgen deze dieren ook jongen, die dan weer op kunnen groeien tot nieuwe watervogels. Ganzen kunnen overigens niet in de vijver.

De Garage- Je kunt hier niet alleen al je voertuigen kwijt maar je kunt ze hierin ook nog eens upgraden! Door vehicle parts (die je kan krijgen als gifts van buren) toe te voegen aan je voertuig kun je ervoor zorgen dat ze over een groter stuk land hun werk doen, stel je tractor kan 2x2 ploegen en je upgrade hem n keer dan kan hij 2x3 ploegen! De maximale grootte dat je je voertuig kan laten ploegen is 4x4. Vehicles zijn Tractor (ploegen), Harvester (oogsten), Seeder (zaaien) en Combine (ploegen, oogsten en zaaien in n klik).Vanaf level 20 kun je de garage in de farmers market kopen voor 50.000 coins, daarna moet je nog eens 30 items verzamelen om hem op te kunnen bouwen.

Deze zijn opgedeeld als volgt:
- Brick
- Nail
- Wooden board

Storage Cellar - Dit is een opslagplaats die weinig plaats in beslag neemt maar die ervoor zorgt dat je tot maarliefst 500 spullen kan opslaan. Hier moet je natuurlijk wel iets voor doen. Door shovels toe te voegen vergroot je het aantal spullen die je kwijt kan, elke shovel zorgt voor 1 plekje ruimte meer. Het leuke is dat je ook prijzen kan claimen met je shovels, zo kun je bijv. voor 60 shovels een miner sheep claimen en voor 200 shovels een antique tractor!

Orchards - Sinds kort zijn er de Orchards, de boomgaarden. Deze bouw je zelf. Je hebt hiervoor nodig:
- 10 bricks
- 10 wooden boards
- 10 nails
Eenmaal af kan je je orchard vullen met 20 bomen. Deze bomen kunnen na 2 dagen geoogst worden. Hierbij krijg je niet alleen masterypunten, maar af en toe ook mystery seedlings. Deze seedlings laat je groot worden door ze 8 keer water te geven. Ze groeien dan uit tot een level 2 boom.

NB: ook bomen die niet in de orchard staan, leveren masterypunten. Hierbij krijg je echter geen seedlings.

o5nmg1.png
FarmVille Calculator
FarmVille Wiki
FarmVille Freak
Hoeveel moet ik planten voor ik een mastery haal?

256651w.png
Wanneer je level 10 bereikt kan je collections verzamelen. Onderdelen hiervoor vind je bij vrienden of op je eigen farm. Zodra je een collection compleet hebt kan je deze op je prikbord of op het forum plaatsen zodat anderen hier weer een collectible door krijgen.
Complete Handleiding
Uitleg Firefox
Uitleg Chrome
Uitleg Internet Explorer

54yk5f.png
Als buren kan je elkaar gifts sturen. Wil je een gift versturen die niet in je lijstje staat?
Gebruik dan deze handleiding.

FOK!kers op farmville:

! Je wordt vriendelijk verzocht bij het toevoegen van een van deze personen erbij te vermelden dat je van FOK! bent en/of dat het voor FV is !

Buurvrouw_Rietman
DjFrodo
Gateway
Lienzz
Lorteti
Misan
NelisZ
Pindanoot
Sjowhan
Solique
Tombolafan
Trainfreak
zoejes

Wel meespelen maar niet al je gegevens blootgeven?
Hier kun je tips over de privacy settings voor Facebook en Farmville vinden.

13zr2ah.png
Deze OP is hier te vinden.

[ Bericht 0% gewijzigd door koei op 01-09-2011 21:52:14 ]
pi_99937732
http://apps.facebook.com/(...)B%2Akey%2A%7D&ref=nf

Klikje voor mijn barn raising? (hopelijk werkt deze)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_99937897
Ik word trouwens wel een beetje ziek van de herhaalde oproepen van FV om een tweede silo op mijn andere farm te zetten zodat ik meer kan opslaan. IK KAN DIE NIET KOPEN VOLGENS JULLIE! :(
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 25 juli 2011 @ 21:56:56 #4
227210 1UP
Upperdeupperdeup!
pi_99938072
registreer om deze reclame te verbergen
Barn raising alweer voorbij.

Ik moet de eerste silo nog steeds zetten :')
  maandag 25 juli 2011 @ 22:10:56 #5
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_99938736
#175! Op naar #200! *O*

Over een jaar of 3.
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
  woensdag 27 juli 2011 @ 13:55:36 #6
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_100003500
Ik heb met Zynga gemaild en ze bedankt voor de verslaving. Verder verteld dat ik van iedere nieuwe boom er 5 koop, met een foto d'r bij. Eigenlijk gewoon een grappige mail waarin ik ook aankaartte dat ik mooie gebouwen altijd zo duur vond.

Kijk ik net in mijn giftbox, staat d'r een fucking museum (65 FC) in! _O-

281808_10150243751521021_650611020_7936337_4568721_n.jpg

B-)
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
pi_100006466
registreer om deze reclame te verbergen
:D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 27 juli 2011 @ 19:02:10 #8
227210 1UP
Upperdeupperdeup!
pi_100014934
Goed geregeld 8-)
Zo te zien zijn ze dus ook nog behoorlijk schappelijk in zulke dingen
pi_100018655
Dat doe je goed Xebber! ^O^
Waarschijnlijk vinden ze een leuke positieve mail leuker dan al die klaagmailtjes als het systeem (weer) eens niet werkt.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_100019532
En ik doe maar weer eens een poging voor een barn raising
http://apps.facebook.com/(...)ey%3D%7B%2Akey%2A%7D
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_100020179
you helped cat!

alma fig

granny smith

amherstia

chanee durian

mountain ebony

en mag ik dan ook nog mee doen met een dairyfarm raise, nog 2 klikjes nodig...
dairyfarm raise
  woensdag 27 juli 2011 @ 22:16:14 #12
227210 1UP
Upperdeupperdeup!
pi_100023159
Linkje voor je farmraise doet het niet ;)
  donderdag 28 juli 2011 @ 20:06:34 #13
227210 1UP
Upperdeupperdeup!
pi_100060667
Paasboom! *O*
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 29 juli 2011 @ 10:08:52 #15
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_100079228
http://apps.facebook.com/(...)2C.-_c-fjO%28&ref=nf
wiel wil d'r klikken, geen van m'n buurtjes klikt ;(
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 29 juli 2011 @ 18:22:13 #16
227210 1UP
Upperdeupperdeup!
pi_100097289
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 10:08 schreef Mirjam het volgende:
http://apps.facebook.com/(...)2C.-_c-fjO%28&ref=nf
wiel wil d'r klikken, geen van m'n buurtjes klikt ;(
helemaal nie gezien.... nu wel! dus klik
pi_100097329
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2011 22:16 schreef 1UP het volgende:
Linkje voor je farmraise doet het niet ;)
fv vind mij niet meer lief...
inmiddels weer een nieuwe gestart en ook daar problemen mee gehad hoop dat ik het nu wel eens haal
pi_100098003
Fijn, die craft shop. :')
Ik kan bijna niks maken wat ik nodig heb want geen grondstoffen en nu gaat hij al de hele dag out of sync als ik mijn produkt eruit wil halen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_100098897
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 10:08 schreef Mirjam het volgende:
http://apps.facebook.com/(...)2C.-_c-fjO%28&ref=nf
wiel wil d'r klikken, geen van m'n buurtjes klikt ;(
Thanks for helping your friend in need! Your Sawhorse can be found in your gift box.

Niet gezien tussen alle verhalen op de muur van Facebook, me berichtje prive of op chat sturen levert je gegarandeerd een klik op :)
Alleen in je dromen ben je vrij..
Pinterest: pinterest.com/jolandadj/
  vrijdag 29 juli 2011 @ 20:47:27 #21
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_100101202
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 19:21 schreef Cat22 het volgende:
Fijn, die craft shop. :')
Ik kan bijna niks maken wat ik nodig heb want geen grondstoffen en nu gaat hij al de hele dag out of sync als ik mijn produkt eruit wil halen.
Idem dito.
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
  vrijdag 29 juli 2011 @ 22:30:31 #22
227210 1UP
Upperdeupperdeup!
pi_100108077
wat grappig Xebber :D dat is nou eens leuk :)
Vaduz: Je snapt toch wel waarom sbientje het Franse woord bien in d'r naam heeft?
  zaterdag 30 juli 2011 @ 00:45:54 #24
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_100112582
):O weer terug van de vakantie ):O

ik ga me eerst eens inlezen wat ik allemaal "moet" doen!
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
  zaterdag 30 juli 2011 @ 11:42:09 #25
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_100120307
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')