Tijdens puur Engels of tijdens puur Duits gaat dat eigenlijk niet vaak mis. Lastiger is het bij switchen van 1 vreemde taal naar een andere vreemde taal. Dus je spreekt Engels of Frans en plots stoot een Duitser je aan die in het Duits een vraag stelt. Dan is de actieve woordenschat dus wel volledig overbelast. Ook bijvoorbeeld na een telefoontje... Je bent aan het werk in het Duits, er belt een Nederlander op. Je hangt de telefoon op en je spreekt gewoon in het Nederlands verder naar iemand die je aankijkt alsof het in Keulen dondert.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 21:32 schreef Waldheini het volgende:
[..]
haha allemaal zeer herkenbaar. Slap ouwehoeren in het Duits gaat me perfect af, zeker na een paar biertjes, maar zodra het serieus wordt heb ik er meer moeite mee. Al heb ik het laatste half jaar behoorlijke vorderingen gemaakt al zeg ik zelf. Na de zomer ga ik me ook meer toeleggen in schriftelijk Duits. Vloeken gaat hier trouwens meestal in het Limburgs dialect. Merk jij trouwens ook dat je tijdens Engels praten je onbewust ertussendoor Duitse woorden gebruikt? Zo zei ik laatst "two oder three" of "Wie bitte" ipv Excsue me. Had het in eerste instantie ook nog direct door, totdat mijn collega begon te lachen.
Zo koffers zover gepakt, morgen de auto inladen en dan donderdagochtend richting München. Als iemand nog een goed restaurant of leuke kroeg weet, dan houd ik me aanbevolen.
Net eens begonnen met mijn tas in te pakken, morgen de auto + dakkoffer volladen en
Hm, ik las anders (van een andere Geocacher) dat er geen Tyranno Saurus Rex was..quote:Op zaterdag 23 juli 2011 10:03 schreef Rewimo het volgende:
Wij hebben gisteren in Kleve met een stel mensen (geocachers) Chinees gegeten bij China Palast. Aanrader, voor een klein prijsje een buffet om SIE tegen te zeggen Heerlijk gegeten, en lang niet alles kunnen proeven.
Charmin der Weihnachtsbaer heeft anders ook lekker meegedaan..quote:De hoeveelheid ijs was trouwens wel flink afgenomen toen Christan klaar was met eten
Ik zie je nick en roep spontaan: Hooooohlbein!quote:Op zaterdag 23 juli 2011 18:28 schreef annavankleef het volgende:
Zo zie je maar dat smaken verschillen. Vorig jaar vonden wij het bij China Palast nog wel te doen, zeker voor het geld dat ze vragen,
Maar tegenwoordig vind ik het echt heel slecht geworden. Je kunt er ook veel vaker eten zonder reservering.........................
Nee, wij komen er niet meer.
deze vreetschuur is inderdaad goed te doen. de producten zijn vers en worden netjes bijgevuld.quote:Op zaterdag 23 juli 2011 10:03 schreef Rewimo het volgende:
Ik denk dat we te ver uit elkaar wonen om een Duitse Fok!stok te realiseren.
Wij hebben gisteren in Kleve met een stel mensen (geocachers) Chinees gegeten bij China Palast. Aanrader, voor een klein prijsje een buffet om SIE tegen te zeggen Heerlijk gegeten, en lang niet alles kunnen proeven.
De hoeveelheid ijs was trouwens wel flink afgenomen toen Christan klaar was met eten
Je hebt het misschien zl gemeld, maar waar ga je wonen? Terugscrollen op mobiel gaat lastig. Hahaquote:Op dinsdag 26 juli 2011 23:22 schreef Basson het volgende:
Druk weekend voor de boeg! Verhuizen. Emigreren eigenlijk
Volgens mijn a.s. huisbaas gaat de huidige bewoner er op zaterdag uit zodat ik er zondag in kan... hoezo warm ff het schaamhaar uit het douche putje plukken en gaan met die Banane.
Techniker. Fijn, niet te duur. Aardige mensen. Vergoeden veel. Ik ben heel tevreden.quote:Op woensdag 27 juli 2011 09:11 schreef gateway het volgende:
witch reminds me; Moet hier nog een Krankenkasse zoeken..... Iemand een tip? in nederland zit ik bij Interpolis (via de rabobank)
Ik weet niet meer wat de laatste stand van zaken is (de wetgeving verandert nogal eens in D ), maar eerst zat er een aantal % verschil in, nu zou het weleens over alle KK gelijkgetrokken kunnen zijn.quote:Op woensdag 27 juli 2011 11:04 schreef Felagund het volgende:
Ik zit ook bij Techniker, maar de kosten tussen de verschillende Krankenkasse zijn toch niet heel verschillend? Of bedoel je de eigen bijdrages?
Ik heb er trouwens ook voor gekozen omdat het mij aangeraden was en ze veel vergoeden.
duur maakt in mijn geval op het moment niet zoveel uit, want ik betaal in nederland omdat ik daar werk. Dat wordt dan onderling verrekend als ik hier naar een arts ga.quote:Op woensdag 27 juli 2011 10:58 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Techniker. Fijn, niet te duur. Aardige mensen. Vergoeden veel. Ik ben heel tevreden.
Stadje heet Griesheim, links van Darmstadt. Voor werk. Niet gepland, het gebeurde gewoonquote:Op woensdag 27 juli 2011 00:57 schreef nikky het volgende:
[..]
Je hebt het misschien zl gemeld, maar waar ga je wonen? Terugscrollen op mobiel gaat lastig. Haha
Maar leuk! Werk of studie?
Ik eet nauwelijks nog Nederlands voedsel. Al vind ik het soms wel irritant. Zo snak ik af en toe naar koriander (niet echt NL, maar goed), wat hier gewoon nauwelijks verkrijgbaar is (tenzij tegen woekerprijzen). Verse spinazie: zelfde verhaal.quote:Op donderdag 28 juli 2011 15:00 schreef kingmob het volgende:
Was net druk op zoek naar een plek om bitterballen en vlammetjes te kopen. Kwam wel een site tegen, maar het is stinkend duur om te verzenden
Hoe komen jullie aan dergelijk typisch Nederlands voedsel, of hebben jullie het gewoon opgegeven (filet americain zelf maken gaat nog wel, maar vlammetjes is me te veel werk )
Ja dat is eigenlijk ook wat ik bedoel. het is niet zozeer 'Nederlands' als dat ik maar moeilijk kan wennen aan de inhoud van de supermarkten hier. Zelf uitgebreid koken gaat nog wel en veel kruiden heb ik nu op m'n balkon, maar zeker als ik snel wil koken na het werk valt het vies tegen imo (idd pakjes, zakjes en kant en klaar shit dus). Ook ga je simpele dingen missen als toastjes met iets lekkers, goeie borrelhapjes en vooral lekkere afbakdingen. Ben de AH wel meer gaan waarderen sinds ik hier woonquote:Op donderdag 28 juli 2011 15:41 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Ik eet nauwelijks nog Nederlands voedsel. Al vind ik het soms wel irritant. Zo snak ik af en toe naar koriander (niet echt NL, maar goed), wat hier gewoon nauwelijks verkrijgbaar is (tenzij tegen woekerprijzen). Verse spinazie: zelfde verhaal.
Ach ja, het went.
Daarentegen heb ik in het eerste jaar Duitsland (lang geleden ondertussen) wel volledig afgeleerd met pakjes en zakjes te koken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |