Schaam je niet. Dat dacht ik ook.quote:Op maandag 22 augustus 2011 15:09 schreef Armenian het volgende:
Weet niet of iemand het liedje 'White Flag' van Dido kent, maar ze zingt daarin ´I won´t go down with this ship´.
Ik dacht tot 2 weken terug dat ze ´I won´t go down with this shit´ zong
quote:En bananen blauw als je ze in de koeling stopt.
quote:
Toen ik nog bij Albert Heijn werkte had iemand ze in de koeling geflikkerd en waren ze blauwig geworden.quote:
Hoe kan het pigment zo veranderen dat ze blauw worden?quote:
Maar het blauw worden van een banaan heeft toch niets met rijpen te maken?quote:Op maandag 22 augustus 2011 23:06 schreef Dastan het volgende:
Een banaan rijpt juist minder snel in de koelkast, dus dat lijkt me sowieso al niet correct.
Doe hem eens in de Magnetron, kun je lachenquote:Op maandag 22 augustus 2011 23:11 schreef whY... het volgende:
Een banaan is het best boven een temperatuur van 15 graden Celsius te bewaren. Een bananen cel zal ongeveer 18 graden Celsius warm zijn.
Thank you, Sherlockquote:Op maandag 22 augustus 2011 23:23 schreef whY... het volgende:
Hahaha nee liever niet XD Alhoewel een magnetron niks met temperatuur doet, dit werkt allemaal op golflengtes en de effecten op de watermoleculen (die maken je eten, drinken etc. warm).
Waar ik jaaaaren later pas achter kwam (om even ot te gaan) is dat bananen niet naar het licht groeien. Dat is dus ook niet de reden waarom ze krom zijn. Oh zul je dan zeggen, waarom dan wel?
Bananen zijn vruchten die aan een stammetje van de palm (welke een plant is en geen boom) groeien. Deze vrucht groeit tegen de zwaartekracht in, dus omhoog. Naarmate de banaan groter wordt zakt hij door zijn gewicht geleidelijk iets naar beneden terwijl de banaan als geheel omhoog blijft groeien. Er ontstaat dus een kromming. De kromming zal bij het vruchtbeginsel ook steiler zijn dan aan de voet, welke dus hoger in de palm zit dan het beginsel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |