abonnement Unibet Coolblue
pi_103780116
Ik had zaterdag een Volwaard kip gekocht, om gisteren een BCC te maken.
Deze heb ik vergezeld laten gaan met Big Bob's Gibson white sauce



Dit omdat ik een Alabma Chicken wou maken.
Ze rubben hem daar alleen maar met peper en zout, en dompelen de kip daarna in een emmer met white sauce.
Hier een klein artikel erover, het is alleen gebruikelijk, in een klain deel van Alabama
http://www.southernplate.(...)-barbecue-sauce.html

Maar die saus is geen aanrader, ik begrijp eerlijk gezegd niet dat dit een winnaar is :{

Veel te zuur voor over de kip, het leek wel een saladedressing.
Voor mij geen zure kip meer , maar gewone BCC's

[ Bericht 14% gewijzigd door Xlarge op 31-10-2011 12:07:20 ]
  maandag 31 oktober 2011 @ 18:35:38 #202
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_103795695
Echt waar Xlarge?
Ik maak de saus zelf en die vind ik echt lekker......
pi_103820933
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 18:35 schreef macferret het volgende:
Echt waar Xlarge?
Ik maak de saus zelf en die vind ik echt lekker......
Nou , misschien komt het dat het kant en klare saus was van Big Bog Gibson, maar ik heb zelfs de houbaarheidsdatum bekeken, ik vond hem zo zuur.
Maar die was nog lang goed, ik had hem gekocht bij Hugo.
Het kan ook zijn dat het gewoon mijn ding niet is.
Wanneer jij hem zelf maakt, is de saus dan ook zo zuur ?
  dinsdag 1 november 2011 @ 14:56:02 #204
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103831023
Als je 'm zelf maakt zou ik yogonaise gebruiken ipv mayonaise, yoghurt zorgt ervoor dat vlees malser wordt.
  woensdag 2 november 2011 @ 20:37:47 #205
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_103890727
Hij is wat aan de zure kant, maar dat vind ik wel verassend bij kip, en gewoon mayo gebruiken, het vlees wordt echt niet malser van saus die je er na bereiding opdoet, het is niet bedoeld als marinade.

Dit is het orginele recept, maar uiteraard makelijk naar je eigen hand te zetten.

2 cups mayonaise
1 cup witte azijn
1/2 cup appelsap
2 theelepels mierikwortel
2 theelepels zwarte peper
2 theelepels limoensap
1 theelepel zout
1/2 theelepel cayenne peper

De saus blijft erg dun, na het bereiden van de kip, wordt de kip ondergedompeld (of ingesmeerd) in deze saus en geserveerd.
  zaterdag 5 november 2011 @ 20:31:44 #206
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
  zondag 13 november 2011 @ 23:57:02 #207
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_104339102
Ik heb het weliswaar niet op de BBQ klaargemaakt maar gewoon in een pan maar toch zou dit recept erg goed op de BBQ gemaakt kunnen worden.
Erg lekker sausje ook, zoet, pikant, ik heb alleen minder chilipoeder gebruikt (en dat is denk ik maar goed ook)
BBQrook zou het sausje ook goed doen.



Het recept voor de saus heb ik door 4 gedeeld (is ook al genoeg) het recept voor het gehakt heb ik zo gelaten en 300 gram gehakt gebruikt
pi_104355628
Wow, ga ik zeker eens proberen. Ziet er werkelijk heerlijk uit!
pi_105614936
Schop.

Verdacht stil hier, is het bbq-en louter bestemd voor de zonnige dagen ?
Ik heb er verleden week een paar ribben op klaargemaakt, de bbq lekker om 12:00 al aan, zodat we om 18:00 uur konden we eten.
Daarna nog een Irish Baby Top erop gegooid, tot een kerntemperatuur van 53 graden.
Voor een stuk roodvlees is dat beter dan de 57 die ik hiervoor deed, het vlees was dan iets te doorbakken

Let niet op de kwaliteit van de foto, komt van een Iphone, waarna er daarna ook nog een crappy layer overheen is gegaan
pi_105621664
Vette foto! Ik ga zeker door in de winter alleen even weinig tijd. Heb nog wel veel moois in de vriezer liggen zoals 2 kilo buikspek.
  donderdag 15 december 2011 @ 17:28:26 #211
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105621785
Ik heb inmidels wel bijna alle ingredinten liggen voor authentiek Chinese Char Sieuw.
Ik heb zelfs de gefermenteerde tofu, alleen de creme honing en het vlees nog.

Ik weet alleen nog niet of ik het ook op de BBQ klaar ga maken of niet, de eerste keer wil ik het denk ik toch wat gecontroleerder kunnen doen dan ik op de BBQ kan doen.

Ik heb gister ook Japanse sateetjes gemaakt van kippehaasjes: Japans 7 kruidenpoeder
Erg lekker, ik heb alleen maar de helft van de 7 kruidenpoeder gebruikt, was al pittig genoeg.
Wasabi smaakt er zeer goed bij.
pi_105650615
quote:
14s.gif Op donderdag 15 december 2011 14:01 schreef Xlarge het volgende:
Schop.

Verdacht stil hier, is het bbq-en louter bestemd voor de zonnige dagen ?

BBQ kan altijd, het grootste gedeelte van de kerstmaaltijd wordt er dit jaar op bereid... Helaas sinds de aankoop van mijn WSM nog geen tijd gehad om 'm echt te gebruiken met als uitzondering een test rollade...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_105651701
Wij bbq-en ook weer met kerst. Alleen ben ik bang dat het dit jaar niet in de sneeuw is :'( .

We hebben in ieder geval gluwein, grote gamba's en een stoofpotje. Verder zien we wel!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_106221913
Vandaag een mooi boek op de kop getikt: Weber's barbecueen en grillen op houtskool en briketten.

75% korting :)

Basistechnieken staan er erg goed in beschreven en ook veel lekkere (denk ik) recepten. Kreeg weer helemaal zin om te BBQen :)

Morgen weer eens moinkballs maken voor oudejaarsavond. :)

Zit er aan te denken om een Weber smoker te halen, weet er nog iemand een mooie aanbieding ergens? Een overgebleven partijtje uit de zomer ofzo. Eventueel zoek ik ook een andere Weber kogelbbq. Ik heb nu een 47 cm, die is vaak wat aan de kleine kant. Dus het wordt tijd voor een 57 cm.
  woensdag 11 januari 2012 @ 13:46:54 #215
357555 aartappel
Lekker Aarts lui zijn!!
pi_106679616
Interessante gerechten hier allemaal, en je staat er mooi op XLarge!!!
pi_106681262
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 13:46 schreef aartappel het volgende:
Interessante gerechten hier allemaal, en je staat er mooi op XLarge!!!
Haha , dank je :)
pi_108023934
[TK] bbq smokey joe WEBER NIEUW!!

Misschien leuk voor iemand die er nog 1 zoekt.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_108026692
Heb nu planet bbq voor me liggen om zondag weer lekker te bbqen, is weer lang geleden.
  zaterdag 18 februari 2012 @ 09:01:17 #219
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_108109240
Iedereen zijn bbq in de winterstalling?































pi_108112345
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 09:01 schreef macferret het volgende:
Iedereen zijn bbq in de winterstalling?

Het is bij mij inderdaad ook iets minder geweest.
Vandaag gaat hij wel lekker aan, niet hoogstaand, wat sate , ik krijg wat eters.

Goeie foto's trouwens macferret
  zaterdag 18 februari 2012 @ 13:57:13 #221
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_108115264
Volgens mij is die Weber wel warm ja.. wat wilde je doen? Glas blazen? ;)
pi_108117166
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 09:01 schreef macferret het volgende:
Iedereen zijn bbq in de winterstalling?

Yep, te weinig tijd gehad, maar volgende week een zestal dagen vrij, denk dat 'ie maar weer uit de schuur komt.
Vraagje, die garnalen, wat en hoe? Ik zoek nog zo iets met garnalen, zou je er wat meer over kunnen vertellen?

-EDIT-

En inderdaad, over heet gesproken, had je een ring die weer terug moest?

En nu ik toch edit, zo'n pannetje, waar haal je die een beetje aan de prijs?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  zaterdag 18 februari 2012 @ 20:34:09 #223
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_108127075
pannetje komt bij Qvist vandaan, gietijzer, superspul, je moet het alleen behandelen (seasonen) voordat je het gebruikt

vlammen komen van de picanha, stukje rundvlees waar de vetlaag nog opzit, langzaam garen en daarna afgrillen, hierdoor druipt het vet op de kolen en dat geeft giga vlammen!

Garnalen zijn supersimpel, gamba's, ovenschaal en grof zeezout (groothandel, baleine zeezout in emmer van 5kg)

schaal bedekken met laag zeezout, gamba's erboven op, en alles behalve de koppen weer afdekken met een laag zeezout.

Zodra de koppen mooi roze zijn, zijn ze klaar. pellen, beetje olijfolie en citroensap erover en klaar.
pi_109001263
Gisteren was het super weer, heerlijk op het balkon gezeten.
En dan wordt je weer uitgerookt door je onder buurman die elke 5min aan het roken is...

Fuckit, naar de intratuin bij de webers kijken. 90,- voor een Smokey Joe Premium vond ik wat prijzig. Via Internet voor 50,- incl verzendkosten besteld!
Als het goed is komt hij morgen binnen.
Nu nog een brikettenstarter kopen en kokosbriketten, wil ze niet helemaal uitroken :D
pi_109147493
Vandaag mijn smokey joe gebruikt met 12 ecobrasa briketten. De warmte viel me een beetje tegen. Alle ventilatiegaten stonden open. Nu moet ik dwnk ik gewoon meer briketten gebruiken. Maar zaterdag wil ik spareribs maken. Hoelang moeten die erop en dan op lage temp toch?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')