abonnement Unibet Coolblue
pi_100884725
Iemand ervaring met buikspek?

Heb dit stuk gekocht deze week en ga het morgen maken voor vrienden.
Ben erg benieuwd, straks eerst de marinade kopen

pi_100884735
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 02:00 schreef pavv het volgende:
Volgende keer inderdaad een hele procureur (2 a 3 KG) op de BBQ leggen voor Pulled Pork. Als je die kunt halen bij de Makro/Hanos/Sligro ben je voor relatief weinig geld klaar ( reken op tussen de 4 en de 7 euro per kilo)

hoelang heeft dat pondje vlees er op gelegen?
Totaal 14 uur maar hij was twee keer uit geweest maar heb de 12 uur ruim gehaald. Was erg lekker, vooral de volgende dag de PP op een broodje gegeten. Ga de volgende keer opzoek naar een wat groter stuk.
  donderdag 18 augustus 2011 @ 10:07:38 #128
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_100886681
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 07:52 schreef stoeltafel het volgende:
Iemand ervaring met buikspek?

Heb dit stuk gekocht deze week en ga het morgen maken voor vrienden.
Ben erg benieuwd, straks eerst de marinade kopen

[ afbeelding ]
Buikspek!! goddelijk als je het klaar maakt zoalsl Kurt Dekonick uit Belgie. Die snijdt het in en rookt het dan klaar. Ik heb zijn BBQ boek (BBQ tapas) hier liggen. Zal vandaag nog ff het recept voor je zoeken.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_100887070
Oke thnx! Ben erg benieuwd maar is dat niet wat moeilijk om klaar te maken? Ben echt een beginner. Zou fijn zijn als je het recept vanmiddag kan posten, moet vanavond werken en wil het vandaag marineren voor morgen.
pi_100901202
Heb net de marinade gemaakt, wat vinden jullie ervan?

Het stuk is 830gram, de marinade ligt er echt dik op, zo laten of een groot deel eraf halen? Morgen middag om 12 uur gaat die op de BBQ

  donderdag 18 augustus 2011 @ 18:11:34 #131
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100904029
En waar bestaat de marinade uit?

Je had er trouwens ook nog echte Saam Sieuw van kunnen maken, da's Char Sieuw/Babi Pangang van buikspek.
pi_100905940
1 stuk spek, zonder zwoerd van ca. 250 gram
1 el grove mosterd
2 el lichte sojasaus
1 el knoflook poeder
1 tl uienpoeder
1 tl peper
1 tl paprika

2 el olie
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 20:12:16 #133
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_100950529
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 10:23 schreef stoeltafel het volgende:
Oke thnx! Ben erg benieuwd maar is dat niet wat moeilijk om klaar te maken? Ben echt een beginner. Zou fijn zijn als je het recept vanmiddag kan posten, moet vanavond werken en wil het vandaag marineren voor morgen.
ahh. sorry.. recept vergeten en kan er nu niet bij. Is het wel een beetje gelukt?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 29 augustus 2011 @ 12:45:04 #134
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_101327128
Vorige week mijn Big Green Egg binnen gekregen :7

Gisteren een Beer Can Chicken gemaakt. Super gelukt ^O^

Ben nu een beetje aan het rondspeuren voor houtskool. Het zakje wat ik had was veel gruis. Voor zo'n keramische BBQ, wordt grof houtskool aanbevolen. Nu heb ik al gezien dat er vaak naar "Black Ranch" gewezen wordt. Prima, maar 15kg houtskool op laten sturen... :o
Nu betaal ik, als rechtgeaarde hollander, natuurlijk niet graag onnodig veel. :X

Iemand suggesties? Ik heb helaas geen toegang tot een groothandel ofzo.. -O-
I follow you......but not on Twitter
  maandag 29 augustus 2011 @ 13:57:47 #135
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_101329365
bouwmarkt?

houtskool brandt wel snel op itt briketten.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  maandag 29 augustus 2011 @ 14:53:29 #136
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_101331070
quote:
14s.gif Op maandag 29 augustus 2011 12:45 schreef 1-of-6Billion het volgende:
Vorige week mijn Big Green Egg binnen gekregen :7

Gisteren een Beer Can Chicken gemaakt. Super gelukt ^O^

Ben nu een beetje aan het rondspeuren voor houtskool. Het zakje wat ik had was veel gruis. Voor zo'n keramische BBQ, wordt grof houtskool aanbevolen. Nu heb ik al gezien dat er vaak naar "Black Ranch" gewezen wordt. Prima, maar 15kg houtskool op laten sturen... :o
Nu betaal ik, als rechtgeaarde hollander, natuurlijk niet graag onnodig veel. :X

Iemand suggesties? Ik heb helaas geen toegang tot een groothandel ofzo.. -O-
BGE houtskool is uitstekend. En de nieuwe houtskool van weber gaat ook wel. Die is alles schreeuwend duur. Ik bestel meestal een zak of 8 black ranche en haal ze op. Peko is ook uitstekend spul, maar alleen bij de groothandel.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 29 augustus 2011 @ 15:09:39 #137
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_101331539
waarom houtskool en geen briketten als ik zo vrij mag zijn?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_101332222
Mijn tuin is bijna klaar dus ik kan bijna mijn bbq spullen gaan aanschaffen. Maar heeft de locale intratuin nog wel bbq spullen op voorraad of zien ze dit echt als zomercollectie en is alles op of ik moet geluk hebben op de laatste weber?
  maandag 29 augustus 2011 @ 15:49:37 #139
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_101332822
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2011 14:53 schreef Schranseman het volgende:

[..]

BGE houtskool is uitstekend. En de nieuwe houtskool van weber gaat ook wel. Die is alles schreeuwend duur. Ik bestel meestal een zak of 8 black ranche en haal ze op. Peko is ook uitstekend spul, maar alleen bij de groothandel.
Waar haal je ze? In Almere?
I follow you......but not on Twitter
  maandag 29 augustus 2011 @ 16:15:51 #140
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_101333940
quote:
14s.gif Op maandag 29 augustus 2011 15:49 schreef 1-of-6Billion het volgende:

[..]

Waar haal je ze? In Almere?
In Hoofddorp bij Baron BBQ Business (http://www.bbqstuff.nl/baron_s_bbq_winkel/;jsessionid=8EE05D36C6AA52D9F5690C2D2D81383F?__stateless=8EE05D36C6AA52D9F5690C2D2D81383F)
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 29 augustus 2011 @ 16:31:51 #141
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_101334513
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2011 15:32 schreef Stansfield het volgende:
Mijn tuin is bijna klaar dus ik kan bijna mijn bbq spullen gaan aanschaffen. Maar heeft de locale intratuin nog wel bbq spullen op voorraad of zien ze dit echt als zomercollectie en is alles op of ik moet geluk hebben op de laatste weber?
www.bbqwinqel.nl (komt mijne vandaan) en soortgelijke webshops hebben ze altijd wel... Is waarschijnlijk ook nog goedkoper.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  maandag 29 augustus 2011 @ 17:07:54 #142
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_101335950
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2011 15:09 schreef Catch22- het volgende:
waarom houtskool en geen briketten als ik zo vrij mag zijn?
De precieze reden moet nog duidelijk worden, maar er wordt afgeraden om briketten te gebruiken in een BGE. Ik las iets over vulstoffen, maar weet niet zeker of dat DE reden is..
I follow you......but not on Twitter
pi_101337125
De reden is dat briketten de luchtinlaat kan laten dicht slippen dus daarom altijd houtskool gebruiken.
  maandag 29 augustus 2011 @ 19:20:27 #144
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_101340748
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2011 16:15 schreef Schranseman het volgende:

[..]

In Hoofddorp bij Baron BBQ Business (http://www.bbqstuff.nl/baron_s_bbq_winkel/;jsessionid=8EE05D36C6AA52D9F5690C2D2D81383F?__stateless=8EE05D36C6AA52D9F5690C2D2D81383F)
Mmmm, nèt de houtskool is niet te bestellen in de webshop... :'(
Woon in Breda. Dan is Hoofddorp toch wat ver weg voor een zakkie houtskool.
I follow you......but not on Twitter
  maandag 29 augustus 2011 @ 23:02:45 #145
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_101353732
De gemiddelde briket laat veel restprodukt achter na verbranding, as, bindmiddel, en dan slibt inderdaad de boel dicht.
Er wordt meestal voor goede kwaliteit houtskool gekozen, die geeft veel minder as na verbranding.
Er zijn wel goede briketten, waar een egg goed op kan branden, maar de voorkeur gaat uit naar houtskool.
  donderdag 1 september 2011 @ 15:34:55 #146
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101450188
Ik heb gister deze gemaakt: http://www.smulweb.nl/rec(...)-peultjes-en-noedels
Erg lekkere marinade!
Ik heb de varkenshaas eerst in een pan kort gebakken en daarna is ie in een aluminium ovenschaal met wat saus op de BBQ gegaan.
Was alleen vergeten om de boel af te dekken met folie waardoor de varkenshaas iets te droog was.
Lagere temp op de BBQ had denk ik ook wel geholpen.
Volgens mij moet het met direct op het rooster leggen en steeds inlakken met de saus ook werken.
De saus kanje dan gewoon zonder vlees in een bakje op de BBQ leggen.
  vrijdag 2 september 2011 @ 11:51:26 #147
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_101483259
Ik wil morgen weer BBQen en heb nog een mooi stuk entrecote liggen. Hoe kan ik dit het beste bereiden. We zijn zelf niet zo van de marinades en sausjes en zo. Kruiden is prima, maar vooral ook direct/indirect etc.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_101483374
Hier mijn zelfgemaakte bbq!











Ribjes waren jummie!
Hadden 24 uur in singapore marinade gelegen zoals op de website van bluesmoke.
Daarna gemopt met gekookte marinade en honing!
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_101483394
awesome! O+ _O_
Ja doei.
pi_101483405
Gisteren maar eens wat dooie vissen aangebakken op de Weber. :s)

Bij de houthandel een stukkie cederhout op de kop getikt (15 euro per meter :'( ) en in een emmertje water gelegd.

BBQ aangeslingerd.


Zalmfilets een half uurtje in een marinade van olijfolie, knoflook, citroenrasp en Italiaanse kruiden gelegd.

De Weber is intussen goed op temperatuur gekomen, cederhouten plank met zalm kan erop:


Er komt een behoorlijke rookontwikkeling tot stand, die een heerlijk aroma door de buurt verspreid :9~ . Na een minuut of 20 met gesloten deksel zijn de zalmfiletjes klaar.



Godskolere, wat is dit lekker! Beste vis die ik ooit gegeten heb _O_ :s) _O_ :s) . Heerlijk knapperige "korst" en een smaak die heel moeilijk te beschrijven valt. Echt fantastisch.

Aanrader dus. Recept heb ik van http://www.bbq-nl.com/2007/05/cedar-plank-salmon.html.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')