Nou , misschien komt het dat het kant en klare saus was van Big Bog Gibson, maar ik heb zelfs de houbaarheidsdatum bekeken, ik vond hem zo zuur.quote:Op maandag 31 oktober 2011 18:35 schreef macferret het volgende:
Echt waar Xlarge?
Ik maak de saus zelf en die vind ik echt lekker......
BBQ kan altijd, het grootste gedeelte van de kerstmaaltijd wordt er dit jaar op bereid... Helaas sinds de aankoop van mijn WSM nog geen tijd gehad om 'm echt te gebruiken met als uitzondering een test rollade...quote:Op donderdag 15 december 2011 14:01 schreef Xlarge het volgende:
Schop.
Verdacht stil hier, is het bbq-en louter bestemd voor de zonnige dagen ?
Haha , dank jequote:Op woensdag 11 januari 2012 13:46 schreef aartappel het volgende:
Interessante gerechten hier allemaal, en je staat er mooi op XLarge!!!
Het is bij mij inderdaad ook iets minder geweest.quote:Op zaterdag 18 februari 2012 09:01 schreef macferret het volgende:
Iedereen zijn bbq in de winterstalling?
Yep, te weinig tijd gehad, maar volgende week een zestal dagen vrij, denk dat 'ie maar weer uit de schuur komt.quote:Op zaterdag 18 februari 2012 09:01 schreef macferret het volgende:
Iedereen zijn bbq in de winterstalling?
Ik doe mijn spareribs (babyback ribs) een uurtje of 5 , in vershillende fases, eerst 3 uur in de mosterd + een rub op 110 graden, dan een uur in de aluminium folie met een beetje appelsap, ook op 110 graden.quote:Op donderdag 15 maart 2012 21:33 schreef DrukVout het volgende:
Vandaag mijn smokey joe gebruikt met 12 ecobrasa briketten. De warmte viel me een beetje tegen. Alle ventilatiegaten stonden open. Nu moet ik dwnk ik gewoon meer briketten gebruiken. Maar zaterdag wil ik spareribs maken. Hoelang moeten die erop en dan op lage temp toch?
Thanx!quote:Op vrijdag 16 maart 2012 11:32 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik doe mijn spareribs (babyback ribs) een uurtje of 5 , in vershillende fases, eerst 3 uur in de mosterd + een rub op 110 graden, dan een uur in de aluminium folie met een beetje appelsap, ook op 110 graden.
Het laatste uurtje worden ze ingesmeerd, en gaat de temperatuur iets hoger.
Dit alles wel indirect, en dat gaat misschien een probleem worden op een smokey joe (of het moeten er maar 1 a 2 zijn) gezien de grootte.
Je kan er ook voor kiezen om de spareribs eerst voorzichtig uit te koken (wat eigenlijk een beetje zonde is), maar de bereiding wordt dan wel veel makkelijker.
Mocht je daar info over willen hebben, vraag dan maar, dan leg ik het wel uit.
Het ventilatiegat van de deksel gaat boven de ribben, zodat alle hitte die kant op gaat, mocht je het gat boven de briketten doen, gaat de warmte rechtstreeks naar boven, en wordt minder over de ribben geblazen.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 14:07 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Thanx!
Het worden 3 stukken. Dat moet passen als ik de briketten aan een kant gooi en de spareribs aan de andere kant.
Maar waar kan ik dan het beste de ventilatiegaten in de deksel doen? Ik had gisteren het brood eronder liggen aan de andere kant van de briketten, en dat was (natuurlijk) niet helemaal netjes verdeeld met de warmte.
koop zo'n thermometer bij Blokker achtige winkels voor een paar euro, en steek die door je beluchtingsgat van je dekselquote:Op woensdag 28 maart 2012 15:16 schreef koffiezwartsterk het volgende:
Ff twee vragen:
Ik heb een Weber 47 cm one touch, top apparaat. Zit alleen geen thermometer op, weet iemand of je die los kan kopen bij Weber of ergens anders?
Ja, dat is ook nog een optie. Voorkeur gaat toch wel uit naar een die gewoon vast op de deksel zit.quote:Op woensdag 28 maart 2012 15:37 schreef Xlarge het volgende:
[..]
koop zo'n thermometer bij Blokker achtige winkels voor een paar euro, en steek die door je beluchtingsgat van je deksel
[ afbeelding ]
De Fantast bedoel je ?quote:
Ik zou niet weten of dat gaat eigenlijk, dat zou ook betekenen dat je in je deksel moet gaan boren/zagen, ik weet niet of je emaille dan gaat bladeren.quote:Op woensdag 28 maart 2012 15:40 schreef koffiezwartsterk het volgende:
[..]
Ja, dat is ook nog een optie. Voorkeur gaat toch wel uit naar een die gewoon vast op de deksel zit.
Ah, ik wilde dus een gaatje boren. Maar niet doen dus. Nieuwe deksel kost ook EUR 100quote:Op woensdag 28 maart 2012 15:44 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik zou niet weten of dat gaat eigenlijk, dat zou ook betekenen dat je in je deksel moet gaan boren/zagen, ik weet niet of je emaille dan gaat bladeren.
Ik zal eens googelen .
Edit , volgens dit oude topic van het BBQ forum, kan het niet. http://www.bbqforum.nl/fo(...)1fe0342383592e03f508
Het emaille van je deksel gaat idd scheuren/bladderen,
Dit zou dan toch je oplossing worden, of een andere deksel kopen.[ http://img524.imageshack.us/img524/7492/img1762d.jpg (copy/paste deze link) ]
Ik houd wel van roken, maar zou niet weten hoe. Dus vertel......quote:Op woensdag 28 maart 2012 20:41 schreef Catch22- het volgende:
Ik zou hem zelf roken. Maar je kan hem ook op een plankje bereiden, of op een grillplaat grillen. Maar net wat je lekker vindt he :-)
Deze vind ik zelf erg lekker:quote:Op woensdag 28 maart 2012 19:29 schreef SV-tje het volgende:
Ik heb een heel mooi stuk zalmlende gekocht en wil dit morgen klaar maken. Ik ben nu op zoek naar lekkere manieren om te bakken, grillen of te roken. Ik heb een Weber 47cm en ook nog een aparte rookbak.
deze heb ik min of meer gebruikt als test voor het BBQ seizoen, alleen dan zonder sherry en gember in de "soep" en ik heb ze in de oven gedaan met een marinade van ketjap, chilisaus en honing.quote:Op zaterdag 18 februari 2006 11:47 schreef So_Addictive het volgende:
Nee, spareribs marineer je niet, je kookt ze!
Je gaat naar de slager en vraagt naar rauwe ribs. Thuis maak je een soort van kruidensoepje waar je de ribs minimaal een uur in kookt. Hoe langer je ze kookt hoe malser ze worden. (ook weer niet te lang want dan valt het vlees van het bot.)
Daarna haal je ze uit het soepje en laat je de ribs grillen in de oven.
Geloof me, je wilt daarna nooit meer kant en klare spare ribs van de slager
Mijn recepje voor de "kruidensoep" (zoet/pittig)
- 1 liter bouillon ( met een bouillonblokje aanmaken)
- 1 spaans pepertje fijn gehakt
- 2 theelepels knoflookpuree ( of 2 teentje knoflook fijngehakt)
- 1 ui fijngehakt
- 2 eetlepels gembersiroop
- scheutje sherry
- een flinke scheut ketjap
- een flinke scheut suiker
- een flinke scheut ketchup
- honing
- spare ribs natuurlijk!
1. men neme een grote pan, fruit hierin de peper, knoflook en de ui totdat de ui glazig wordt.
2. Voeg hierbij de bouillon toe en laat het koken.
3. Voeg dan het gembersiroop, sherry, de ketjap, suiker en de ketchup toe, zorg dat het naar je eigen smaak is.
4. Pak de spare ribs en doe ze in de "soep"
5. Kook ze ongeveer een uur op een laag vuur (de soep moet wel koken)
6. Haal de spare-ribs eruit en laat ze even uitlekken in een vergiet.
7. verwarm de oven voor en leg de ribs op de bakplaat, sprenkel wat honing over de ribs ( voor de zoetliefhebbers )
8. Grill de spareribs totdat de honing gekarameliseerd is.
Smakelijk eten!!
Ja dat weet ik, ik reageerde toch maar ik sta altijd open voor meer tips.quote:Op dinsdag 3 april 2012 00:53 schreef SiGNe het volgende:
Lees je je eigen topics niet ofzo? ik heb je al 2 keer het goede antwoord gegeven, je kan ze kopen bij de poelier en een half uur per kilo zou genoeg moeten zijn..
PLus er was ook al een antwoord gegeven dat je bij de blokker ofzo een thermometer moest kopen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |