abonnement Unibet Coolblue
pi_103780116
Ik had zaterdag een Volwaard kip gekocht, om gisteren een BCC te maken.
Deze heb ik vergezeld laten gaan met Big Bob's Gibson white sauce



Dit omdat ik een Alabma Chicken wou maken.
Ze rubben hem daar alleen maar met peper en zout, en dompelen de kip daarna in een emmer met white sauce.
Hier een klein artikel erover, het is alleen gebruikelijk, in een klain deel van Alabama
http://www.southernplate.(...)-barbecue-sauce.html

Maar die saus is geen aanrader, ik begrijp eerlijk gezegd niet dat dit een winnaar is :{

Veel te zuur voor over de kip, het leek wel een saladedressing.
Voor mij geen zure kip meer , maar gewone BCC's

[ Bericht 14% gewijzigd door Xlarge op 31-10-2011 12:07:20 ]
  maandag 31 oktober 2011 @ 18:35:38 #202
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_103795695
Echt waar Xlarge?
Ik maak de saus zelf en die vind ik echt lekker......
pi_103820933
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 18:35 schreef macferret het volgende:
Echt waar Xlarge?
Ik maak de saus zelf en die vind ik echt lekker......
Nou , misschien komt het dat het kant en klare saus was van Big Bog Gibson, maar ik heb zelfs de houbaarheidsdatum bekeken, ik vond hem zo zuur.
Maar die was nog lang goed, ik had hem gekocht bij Hugo.
Het kan ook zijn dat het gewoon mijn ding niet is.
Wanneer jij hem zelf maakt, is de saus dan ook zo zuur ?
  dinsdag 1 november 2011 @ 14:56:02 #204
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103831023
Als je 'm zelf maakt zou ik yogonaise gebruiken ipv mayonaise, yoghurt zorgt ervoor dat vlees malser wordt.
  woensdag 2 november 2011 @ 20:37:47 #205
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_103890727
Hij is wat aan de zure kant, maar dat vind ik wel verassend bij kip, en gewoon mayo gebruiken, het vlees wordt echt niet malser van saus die je er na bereiding opdoet, het is niet bedoeld als marinade.

Dit is het orginele recept, maar uiteraard makelijk naar je eigen hand te zetten.

2 cups mayonaise
1 cup witte azijn
1/2 cup appelsap
2 theelepels mierikwortel
2 theelepels zwarte peper
2 theelepels limoensap
1 theelepel zout
1/2 theelepel cayenne peper

De saus blijft erg dun, na het bereiden van de kip, wordt de kip ondergedompeld (of ingesmeerd) in deze saus en geserveerd.
  zaterdag 5 november 2011 @ 20:31:44 #206
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
  zondag 13 november 2011 @ 23:57:02 #207
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_104339102
Ik heb het weliswaar niet op de BBQ klaargemaakt maar gewoon in een pan maar toch zou dit recept erg goed op de BBQ gemaakt kunnen worden.
Erg lekker sausje ook, zoet, pikant, ik heb alleen minder chilipoeder gebruikt (en dat is denk ik maar goed ook)
BBQrook zou het sausje ook goed doen.



Het recept voor de saus heb ik door 4 gedeeld (is ook al genoeg) het recept voor het gehakt heb ik zo gelaten en 300 gram gehakt gebruikt
pi_104355628
Wow, ga ik zeker eens proberen. Ziet er werkelijk heerlijk uit!
pi_105614936
Schop.

Verdacht stil hier, is het bbq-en louter bestemd voor de zonnige dagen ?
Ik heb er verleden week een paar ribben op klaargemaakt, de bbq lekker om 12:00 al aan, zodat we om 18:00 uur konden we eten.
Daarna nog een Irish Baby Top erop gegooid, tot een kerntemperatuur van 53 graden.
Voor een stuk roodvlees is dat beter dan de 57 die ik hiervoor deed, het vlees was dan iets te doorbakken

Let niet op de kwaliteit van de foto, komt van een Iphone, waarna er daarna ook nog een crappy layer overheen is gegaan
pi_105621664
Vette foto! Ik ga zeker door in de winter alleen even weinig tijd. Heb nog wel veel moois in de vriezer liggen zoals 2 kilo buikspek.
  donderdag 15 december 2011 @ 17:28:26 #211
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105621785
Ik heb inmidels wel bijna alle ingredinten liggen voor authentiek Chinese Char Sieuw.
Ik heb zelfs de gefermenteerde tofu, alleen de creme honing en het vlees nog.

Ik weet alleen nog niet of ik het ook op de BBQ klaar ga maken of niet, de eerste keer wil ik het denk ik toch wat gecontroleerder kunnen doen dan ik op de BBQ kan doen.

Ik heb gister ook Japanse sateetjes gemaakt van kippehaasjes: Japans 7 kruidenpoeder
Erg lekker, ik heb alleen maar de helft van de 7 kruidenpoeder gebruikt, was al pittig genoeg.
Wasabi smaakt er zeer goed bij.
pi_105650615
quote:
14s.gif Op donderdag 15 december 2011 14:01 schreef Xlarge het volgende:
Schop.

Verdacht stil hier, is het bbq-en louter bestemd voor de zonnige dagen ?

BBQ kan altijd, het grootste gedeelte van de kerstmaaltijd wordt er dit jaar op bereid... Helaas sinds de aankoop van mijn WSM nog geen tijd gehad om 'm echt te gebruiken met als uitzondering een test rollade...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_105651701
Wij bbq-en ook weer met kerst. Alleen ben ik bang dat het dit jaar niet in de sneeuw is :'( .

We hebben in ieder geval gluwein, grote gamba's en een stoofpotje. Verder zien we wel!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_106221913
Vandaag een mooi boek op de kop getikt: Weber's barbecueen en grillen op houtskool en briketten.

75% korting :)

Basistechnieken staan er erg goed in beschreven en ook veel lekkere (denk ik) recepten. Kreeg weer helemaal zin om te BBQen :)

Morgen weer eens moinkballs maken voor oudejaarsavond. :)

Zit er aan te denken om een Weber smoker te halen, weet er nog iemand een mooie aanbieding ergens? Een overgebleven partijtje uit de zomer ofzo. Eventueel zoek ik ook een andere Weber kogelbbq. Ik heb nu een 47 cm, die is vaak wat aan de kleine kant. Dus het wordt tijd voor een 57 cm.
  woensdag 11 januari 2012 @ 13:46:54 #215
357555 aartappel
Lekker Aarts lui zijn!!
pi_106679616
Interessante gerechten hier allemaal, en je staat er mooi op XLarge!!!
pi_106681262
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 13:46 schreef aartappel het volgende:
Interessante gerechten hier allemaal, en je staat er mooi op XLarge!!!
Haha , dank je :)
pi_108023934
[TK] bbq smokey joe WEBER NIEUW!!

Misschien leuk voor iemand die er nog 1 zoekt.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_108026692
Heb nu planet bbq voor me liggen om zondag weer lekker te bbqen, is weer lang geleden.
  zaterdag 18 februari 2012 @ 09:01:17 #219
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_108109240
Iedereen zijn bbq in de winterstalling?































pi_108112345
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 09:01 schreef macferret het volgende:
Iedereen zijn bbq in de winterstalling?

Het is bij mij inderdaad ook iets minder geweest.
Vandaag gaat hij wel lekker aan, niet hoogstaand, wat sate , ik krijg wat eters.

Goeie foto's trouwens macferret
  zaterdag 18 februari 2012 @ 13:57:13 #221
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_108115264
Volgens mij is die Weber wel warm ja.. wat wilde je doen? Glas blazen? ;)
pi_108117166
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 09:01 schreef macferret het volgende:
Iedereen zijn bbq in de winterstalling?

Yep, te weinig tijd gehad, maar volgende week een zestal dagen vrij, denk dat 'ie maar weer uit de schuur komt.
Vraagje, die garnalen, wat en hoe? Ik zoek nog zo iets met garnalen, zou je er wat meer over kunnen vertellen?

-EDIT-

En inderdaad, over heet gesproken, had je een ring die weer terug moest?

En nu ik toch edit, zo'n pannetje, waar haal je die een beetje aan de prijs?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  zaterdag 18 februari 2012 @ 20:34:09 #223
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_108127075
pannetje komt bij Qvist vandaan, gietijzer, superspul, je moet het alleen behandelen (seasonen) voordat je het gebruikt

vlammen komen van de picanha, stukje rundvlees waar de vetlaag nog opzit, langzaam garen en daarna afgrillen, hierdoor druipt het vet op de kolen en dat geeft giga vlammen!

Garnalen zijn supersimpel, gamba's, ovenschaal en grof zeezout (groothandel, baleine zeezout in emmer van 5kg)

schaal bedekken met laag zeezout, gamba's erboven op, en alles behalve de koppen weer afdekken met een laag zeezout.

Zodra de koppen mooi roze zijn, zijn ze klaar. pellen, beetje olijfolie en citroensap erover en klaar.
pi_109001263
Gisteren was het super weer, heerlijk op het balkon gezeten.
En dan wordt je weer uitgerookt door je onder buurman die elke 5min aan het roken is...

Fuckit, naar de intratuin bij de webers kijken. 90,- voor een Smokey Joe Premium vond ik wat prijzig. Via Internet voor 50,- incl verzendkosten besteld!
Als het goed is komt hij morgen binnen.
Nu nog een brikettenstarter kopen en kokosbriketten, wil ze niet helemaal uitroken :D
pi_109147493
Vandaag mijn smokey joe gebruikt met 12 ecobrasa briketten. De warmte viel me een beetje tegen. Alle ventilatiegaten stonden open. Nu moet ik dwnk ik gewoon meer briketten gebruiken. Maar zaterdag wil ik spareribs maken. Hoelang moeten die erop en dan op lage temp toch?
pi_109162677
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2012 21:33 schreef DrukVout het volgende:
Vandaag mijn smokey joe gebruikt met 12 ecobrasa briketten. De warmte viel me een beetje tegen. Alle ventilatiegaten stonden open. Nu moet ik dwnk ik gewoon meer briketten gebruiken. Maar zaterdag wil ik spareribs maken. Hoelang moeten die erop en dan op lage temp toch?
Ik doe mijn spareribs (babyback ribs) een uurtje of 5 , in vershillende fases, eerst 3 uur in de mosterd + een rub op 110 graden, dan een uur in de aluminium folie met een beetje appelsap, ook op 110 graden.
Het laatste uurtje worden ze ingesmeerd, en gaat de temperatuur iets hoger.
Dit alles wel indirect, en dat gaat misschien een probleem worden op een smokey joe (of het moeten er maar 1 a 2 zijn) gezien de grootte.
Je kan er ook voor kiezen om de spareribs eerst voorzichtig uit te koken (wat eigenlijk een beetje zonde is), maar de bereiding wordt dan wel veel makkelijker.
Mocht je daar info over willen hebben, vraag dan maar, dan leg ik het wel uit. :)
  vrijdag 16 maart 2012 @ 14:01:38 #227
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109167613
Gisteren de eerste BBQ van het jaar gehad :9
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_109167871
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:32 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ik doe mijn spareribs (babyback ribs) een uurtje of 5 , in vershillende fases, eerst 3 uur in de mosterd + een rub op 110 graden, dan een uur in de aluminium folie met een beetje appelsap, ook op 110 graden.
Het laatste uurtje worden ze ingesmeerd, en gaat de temperatuur iets hoger.
Dit alles wel indirect, en dat gaat misschien een probleem worden op een smokey joe (of het moeten er maar 1 a 2 zijn) gezien de grootte.
Je kan er ook voor kiezen om de spareribs eerst voorzichtig uit te koken (wat eigenlijk een beetje zonde is), maar de bereiding wordt dan wel veel makkelijker.
Mocht je daar info over willen hebben, vraag dan maar, dan leg ik het wel uit. :)
Thanx!

Het worden 3 stukken. Dat moet passen als ik de briketten aan een kant gooi en de spareribs aan de andere kant.
Maar waar kan ik dan het beste de ventilatiegaten in de deksel doen? Ik had gisteren het brood eronder liggen aan de andere kant van de briketten, en dat was (natuurlijk) niet helemaal netjes verdeeld met de warmte.
pi_109174287
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 14:07 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Thanx!

Het worden 3 stukken. Dat moet passen als ik de briketten aan een kant gooi en de spareribs aan de andere kant.
Maar waar kan ik dan het beste de ventilatiegaten in de deksel doen? Ik had gisteren het brood eronder liggen aan de andere kant van de briketten, en dat was (natuurlijk) niet helemaal netjes verdeeld met de warmte.
Het ventilatiegat van de deksel gaat boven de ribben, zodat alle hitte die kant op gaat, mocht je het gat boven de briketten doen, gaat de warmte rechtstreeks naar boven, en wordt minder over de ribben geblazen.
Nog twee tips : ik plaats altijd een bak water/appelasap boven de kolen, dit houdt de temperatuur stabiel rond de 110 graden, en om ruimte te sparen zet ik de ribben dwars, ik heb er een rekje voor laten maken , maar een Ikea pannenrekje voldoet ook :)


Mocht je nog wat meer willen lezen, ik heb verleden jaar een soort tutorial gemaakt, die lees je hier
BBQ Topic 2010/2011 #4 It doesn't hurt if you get sauce on your shirt
pi_109530847
Ik wilde nog een review plaatsen over de ribben. Maar eigenlijk de hele tijd vergeten....

De smaak was goed. Maarja ik had ze al een keer eerder gemaakt in de oven.
Maar ze waren totaal niet mals. Ze waren gaar, maar nog heel stevig. Leek wel alsof ze gewoon te lang te weinig hitte hebben gehad. Jammer dat ik mijn temp.meter niet gebruikt heb....
Ook viel me op dat de kolentechniek van een paar niet aansteken en daarboven de wel aangestoken kolen niet had gewerkt. Ze waren niet aangegaan....

Afgelopen zaterdag wel aardappels met rozemarijn/knoflook/peper gemaakt en smaakte heerlijk. Netzoals het vlees van de AH.
pi_109609251
Toch al weer 5 keer de weber aangehad dit jaar :7 Geen noemenswaardige nieuwe creaties, cedarplank salmon en een BCC zie eerdere fotos in deze reeks.

Ff twee vragen:
Ik heb een Weber 47 cm one touch, top apparaat. Zit alleen geen thermometer op, weet iemand of je die los kan kopen bij Weber of ergens anders?

M'n voorraad Weber briketten is tot een minimum geslonken. Eind vorig jaar had ik een mooie partij voor weinig op de kop getikt. Waar kan je (online) voordelig goede briketten scoren?
pi_109610081
quote:
1s.gif Op woensdag 28 maart 2012 15:16 schreef koffiezwartsterk het volgende:
Ff twee vragen:
Ik heb een Weber 47 cm one touch, top apparaat. Zit alleen geen thermometer op, weet iemand of je die los kan kopen bij Weber of ergens anders?

koop zo'n thermometer bij Blokker achtige winkels voor een paar euro, en steek die door je beluchtingsgat van je deksel

:)
  woensdag 28 maart 2012 @ 15:37:45 #233
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109610096
die van Ikea is ook te doen toch?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109610218
quote:
3s.gif Op woensdag 28 maart 2012 15:37 schreef Xlarge het volgende:

[..]

koop zo'n thermometer bij Blokker achtige winkels voor een paar euro, en steek die door je beluchtingsgat van je deksel

[ afbeelding ] :)
Ja, dat is ook nog een optie. Voorkeur gaat toch wel uit naar een die gewoon vast op de deksel zit. :)
pi_109610300
quote:
11s.gif Op woensdag 28 maart 2012 15:37 schreef Catch22- het volgende:
die van Ikea is ook te doen toch?
De Fantast bedoel je ?
Die is toch echt wat meer geschikt om in je vlees te prikken, bovenstaande eigenlijk ook , maar die kan je makkelijker in je luchtgat plaatsten
pi_109610358
quote:
1s.gif Op woensdag 28 maart 2012 15:40 schreef koffiezwartsterk het volgende:

[..]

Ja, dat is ook nog een optie. Voorkeur gaat toch wel uit naar een die gewoon vast op de deksel zit. :)
Ik zou niet weten of dat gaat eigenlijk, dat zou ook betekenen dat je in je deksel moet gaan boren/zagen, ik weet niet of je emaille dan gaat bladeren.
Ik zal eens googelen .

Edit , volgens dit oude topic van het BBQ forum, kan het niet. http://www.bbqforum.nl/fo(...)1fe0342383592e03f508
Het emaille van je deksel gaat idd scheuren/bladderen,
Dit zou dan toch je oplossing worden, of een andere deksel kopen.
http://img524.imageshack.us/img524/7492/img1762d.jpg (copy/paste deze link)

[ Bericht 11% gewijzigd door Xlarge op 28-03-2012 15:51:15 ]
pi_109612375
quote:
14s.gif Op woensdag 28 maart 2012 15:44 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ik zou niet weten of dat gaat eigenlijk, dat zou ook betekenen dat je in je deksel moet gaan boren/zagen, ik weet niet of je emaille dan gaat bladeren.
Ik zal eens googelen .

Edit , volgens dit oude topic van het BBQ forum, kan het niet. http://www.bbqforum.nl/fo(...)1fe0342383592e03f508
Het emaille van je deksel gaat idd scheuren/bladderen,
Dit zou dan toch je oplossing worden, of een andere deksel kopen.
[ http://img524.imageshack.us/img524/7492/img1762d.jpg (copy/paste deze link) ]
Ah, ik wilde dus een gaatje boren. Maar niet doen dus. Nieuwe deksel kost ook EUR 100 -O-
  woensdag 28 maart 2012 @ 19:29:16 #238
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_109619663
Ik heb een heel mooi stuk zalmlende gekocht en wil dit morgen klaar maken. Ik ben nu op zoek naar lekkere manieren om te bakken, grillen of te roken. Ik heb een Weber 47cm en ook nog een aparte rookbak.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  woensdag 28 maart 2012 @ 20:41:16 #239
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109623813
Ik zou hem zelf roken. Maar je kan hem ook op een plankje bereiden, of op een grillplaat grillen. Maar net wat je lekker vindt he :-)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 28 maart 2012 @ 21:17:56 #240
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_109626145
echt een simpel recept voor zalm en altijd een winnaar hier thuis,
http://www.spiffsbbq.nl/search/label/vis
recept is van Bobby Flay
  woensdag 28 maart 2012 @ 21:27:41 #241
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_109626785
quote:
11s.gif Op woensdag 28 maart 2012 20:41 schreef Catch22- het volgende:
Ik zou hem zelf roken. Maar je kan hem ook op een plankje bereiden, of op een grillplaat grillen. Maar net wat je lekker vindt he :-)
Ik houd wel van roken, maar zou niet weten hoe. Dus vertel......
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_109627450
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 19:29 schreef SV-tje het volgende:
Ik heb een heel mooi stuk zalmlende gekocht en wil dit morgen klaar maken. Ik ben nu op zoek naar lekkere manieren om te bakken, grillen of te roken. Ik heb een Weber 47cm en ook nog een aparte rookbak.
Deze vind ik zelf erg lekker:
http://www.bbq-nl.com/2007/05/cedar-plank-salmon.html

Erg makkelijk om te maken en het cederhout geeft een heerlijke rooksmaak :7
pi_109627554
Iemand nog een tip voor goedkope en fijne briketten?
  maandag 2 april 2012 @ 13:03:06 #244
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109800913
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 februari 2006 11:47 schreef So_Addictive het volgende:
Nee, spareribs marineer je niet, je kookt ze! *)

Je gaat naar de slager en vraagt naar rauwe ribs. Thuis maak je een soort van kruidensoepje waar je de ribs minimaal een uur in kookt. Hoe langer je ze kookt hoe malser ze worden. (ook weer niet te lang want dan valt het vlees van het bot.)
Daarna haal je ze uit het soepje en laat je de ribs grillen in de oven.

Geloof me, je wilt daarna nooit meer kant en klare spare ribs van de slager :9 :9~ :9

Mijn recepje voor de "kruidensoep" (zoet/pittig)

- 1 liter bouillon ( met een bouillonblokje aanmaken)
- 1 spaans pepertje fijn gehakt
- 2 theelepels knoflookpuree ( of 2 teentje knoflook fijngehakt)
- 1 ui fijngehakt
- 2 eetlepels gembersiroop
- scheutje sherry
- een flinke scheut ketjap
- een flinke scheut suiker
- een flinke scheut ketchup
- honing
- spare ribs natuurlijk! *O*

1. men neme een grote pan, fruit hierin de peper, knoflook en de ui totdat de ui glazig wordt.
2. Voeg hierbij de bouillon toe en laat het koken.
3. Voeg dan het gembersiroop, sherry, de ketjap, suiker en de ketchup toe, zorg dat het naar je eigen smaak is.
4. Pak de spare ribs en doe ze in de "soep"
5. Kook ze ongeveer een uur op een laag vuur (de soep moet wel koken)
6. Haal de spare-ribs eruit en laat ze even uitlekken in een vergiet.
7. verwarm de oven voor en leg de ribs op de bakplaat, sprenkel wat honing over de ribs ( voor de zoetliefhebbers :9 )
8. Grill de spareribs totdat de honing gekarameliseerd is.

Smakelijk eten!! *O*
deze heb ik min of meer gebruikt als test voor het BBQ seizoen, alleen dan zonder sherry en gember in de "soep" en ik heb ze in de oven gedaan met een marinade van ketjap, chilisaus en honing.

Ze waren echt heerlijk! Smaak was super en ze waren heerlijk gaar. Vlees had nog een goede structuur, maar het bot kwam er makkelijk uit. Dit ga ik dus op zeker op de BBQ doen dit seizoen
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  † In Memoriam † maandag 2 april 2012 @ 13:15:03 #245
91830 MaximusTG
pi_109801318
Vorige week in de Ardennen ook lekker geBBQd. Hadden gemarineerd rundvlees, sateetjes, spiezen kip, paprika, ui, champignon met Tandoori en kipkruiden.
Hamburgers gemaakt van gehakt, zout, peper, ketchup, beschuitje (waren erg lekker). Speklappen met BBQkruiden, en speklappen met chilivlokken, paprikapoeder, peper, zout en ketchup. Verder nog wat worstjes.
Was wel wat behelpen omdat ik niet alles bij me had wat ik nodig had. Stond zo'n enorme Weber BBQ, die mn medevakantiegangers net iets te vol gegooid hadden, waardoor ik dakleerdekkershandschoenen nodig had omdat ik anders niet met mn handen boven de bbq kon komen :P.
pi_109834223

Ik zag dit zo eens aan en ik dacht dat het mischien met Pasen wel een goed idee is om dit te bereiden. Maar waar kan ik zo een kalkoen halen en hoe check ik of die van binnen wel helemaal gaar is zonder dat ding open te snijden of een thermometer.
  dinsdag 3 april 2012 @ 00:53:59 #247
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109834352
Lees je je eigen topics niet ofzo? ik heb je al 2 keer het goede antwoord gegeven, je kan ze kopen bij de poelier en een half uur per kilo zou genoeg moeten zijn..
PLus er was ook al een antwoord gegeven dat je bij de blokker ofzo een thermometer moest kopen.
pi_109834419
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 00:53 schreef SiGNe het volgende:
Lees je je eigen topics niet ofzo? ik heb je al 2 keer het goede antwoord gegeven, je kan ze kopen bij de poelier en een half uur per kilo zou genoeg moeten zijn..
PLus er was ook al een antwoord gegeven dat je bij de blokker ofzo een thermometer moest kopen.
Ja dat weet ik, ik reageerde toch maar ik sta altijd open voor meer tips. ;)
  dinsdag 3 april 2012 @ 09:11:13 #249
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109838246
ik zou zelf een kalkoen bij de poelier halen, die zijn vaak wel goed.

Als je dan een thermometer bij de Ikea haalt kan je de kerntemperatuur goed meten.

;)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109977340
Na helaas een druk winterseizoen maar dan niet op het gebied van de BBQ, gaat de WSM volgende week weer aan het roken. Klassiek met spareribs als begin, weer even "inkomen", maar voor de zomer om is zijn er hele weilanden aan vee op mijn WSM verschenen...

Heeft iemand trouwens ervaring met een cold smoke generator?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')