abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_101483594
registreer om deze reclame te verbergen
Whahaha die golf BBQ, briljant :)
  vrijdag 2 september 2011 @ 12:43:59 #152
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_101484713
_O_ Haha die BBQ ^O^
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
  vrijdag 2 september 2011 @ 22:38:00 #153
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101509009
Morgen verjaardagsfeestje vieren.. met MOINKballs. :)
Ik hou verder dit lijstje aan : http://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html
Incl de rub: http://www.bbq-nl.com/2009/02/basis-barbecue-rub.html
en de saus: http://www.bbq-nl.com/2007/06/noskos-sweet-smokey-bbq-sauce.html

De rub en de saus zijn al klaar.
De saus is wel rg pittig door de eetlepel chili die er in moet, vraag me af of het recept geen theelepel zou moeten vermelden.
OK, er staat ook dat het na 2 weken minder pittig smaakt maar toch..
Morgen de MOINKballs draaien en dan 's avonds serveren als lekkere snack.

Ik ben erg benieuwd, het wordt de eerste keer dat ik het maak en proef dus het wordt voor iedereen een grote verassing. kokkie.gif
pi_101511832
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
11s.gif Op vrijdag 2 september 2011 11:57 schreef koffiezwartsterk het volgende:
Gisteren maar eens wat dooie vissen aangebakken op de Weber. :s)

Bij de houthandel een stukkie cederhout op de kop getikt (15 euro per meter :'( ) en in een emmertje water gelegd.
[ afbeelding ]
BBQ aangeslingerd.
[ afbeelding ]

Zalmfilets een half uurtje in een marinade van olijfolie, knoflook, citroenrasp en Italiaanse kruiden gelegd.

De Weber is intussen goed op temperatuur gekomen, cederhouten plank met zalm kan erop:
[ afbeelding ]

Er komt een behoorlijke rookontwikkeling tot stand, die een heerlijk aroma door de buurt verspreid :9~ . Na een minuut of 20 met gesloten deksel zijn de zalmfiletjes klaar.

[ afbeelding ]

Godskolere, wat is dit lekker! Beste vis die ik ooit gegeten heb _O_ :s) _O_ :s) . Heerlijk knapperige "korst" en een smaak die heel moeilijk te beschrijven valt. Echt fantastisch.

Aanrader dus. Recept heb ik van http://www.bbq-nl.com/2007/05/cedar-plank-salmon.html.
Ziet er goed uit, hout splintert niet oid ?
En 15 euro valt neem kan je 4-5 plankjes van maken ?
Je moet gewoon kijken hoe de baas het doet h
pi_101519957
quote:
2s.gif Op vrijdag 2 september 2011 23:28 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Ziet er goed uit, hout splintert niet oid ?
En 15 euro valt neem kan je 4-5 plankjes van maken ?
Nee het hout blijft mooi in takt, trekt een beetje krom en de onderkant verbrandt helemaal.

Wij hadden een stukje van 5 euro, dat kon nog een keer door de helft.
pi_101520819
Voor sommige bbq-ers overbodige informatie, maar ik was laatst ribben aan het maken, had voor de rest weinig te doen de hele dag, dus ik dacht het eens te fotograferen, en een ribben tutorial te maken :) . Spare ribs, of eigenlijk baby back ribs is best een lastig stukje vlees om goed klaar te maken, het vereist een lange garing, op een relatief lage temperatuur, rond de 110 graden Celcius. Maar wanneer gelukt, eet je als een koning, er komt maar weinig zoiets lekkers, als goede ribben van de bbq.
fd7lud.jpg
Eerst moet het membraam eraf, dit is best een rotwerk, ook omdat het nogal glad is, een keukenpapiertje brengt vaak uitkomst.Dit is overigens meteen het vervelenste klusje.
wbcw80.jpg
Hierna gaat de rub erop, normaal maak ik zelf een rub, je kan er genoeg op het internet opzoeken, de rub van Noskos is altijd een succes. Ik had echter een potje Butt rub van Bad Byron, dus die ging er vandaag op.
wji64g.jpg
Na de rub gaan ze in de mosterd, hier had ik nog een fles mosterd met wat toevoegingen staan, die verleden keer best lekker voor de ribben was. Normaal neem ik gewone gele mosterd. Wees vooral niet gierig met het smeren, dit mag best aardig dik. Mocht je niet van mosterd houden : wees niet bang, je proeft er nl later niets meer van, mevrouw Xlarge en dochter Xlarge houden ook niet van mosterd, maar deze ribs ben ik altijd verplicht te maken van ze.
10ymnfo.jpg
Nu is het tijd om de bbq aan te steken, ik gebruik bij wat langere sessies de Minion methode. Leg aan 1 kant van de bbq wat kolen, onaangestoken. In de brikettenstarter zitten een stuk of 10 aangestoken kolen (de starter staat hier op zijn kop, omdat het er zo weinig zijn), deze aangestoken kolen aan op de koude kolen, zodat die langzaam worden aangestoken.Met goede kokosbriketten zou de bbq het nu rond de 6 uur moeten doen.
t7k8wn.jpg
Nu kunnen de ribben erop, ik heb ze dwars op een rekje wat ik heb laten maken, zo kunnen er meer op.Boven de kolen heb ik een bak water met appelsap gezet, dit reguleert de temperatuur, en op de kolen ligt een pakketje rookpellets van Jack Daniels, normaal heb ik brokken die zo op het vuur kunnen, maar ik had op het internet de verkeerde aangevinkt :{ Let op dat er onder de ribben geen kolen liggen, ze gaan dus echt indirect
s25q2b.jpg
En lekker aan het roken zo, het ruikt al een beetje naar een whiskey stokerij, mijn buren zijn hier ook altijd blij mee  . Ze gaan er zo 3 uren op. En hou die deksel dicht, het heeft geen zin om hem eraf te halen om te kijken, alleen om misschien een beetje extra rookhout erop te doen. Let er wel op dat je de bovenste luchtschuif tegenovergesteld van je kolen doet, zodat de hete lucht altijd over je vlees gaat.
29o28gz.jpg
Hou die temperatuur op 110 graden, maar met het water/appelsap zal dat niet moeilijk zijn.
s4v03o.jpg
Na drie uren kan de deksel eraf, ze zien er dan zo ongeveer uit. De volgende stap is ze in folie te wikkelen, met wat vocht erbij. Ik gebruik soms appelsap, en soms cola, en vandaag wordt het cola. Ze zullen door het vocht in de folie verder garen, maar ook het zuur in de cola zorgt voor malser vlees.....jawel kinders cola heeft de zelfde ph waarde dan azijn. ;)
douyr4.jpg
Zo liggen ze lekker in hun jasje
fazgx4.jpg
Nu is het tijd om de echte smaak eraan te geven, bij spareribs werkt een glaze van honing, ketjap mosterd altijd goed. De mosterd staat hier alleen niet op de foto. Ik doe er altijd wat knoflookpoeder, peper, etc bij, maar het luisterd niet zo nauw. Gebruik wel dikke ketjap, want die dunne druipt er meteen vanaf.
2ues5t3.jpg
Na 1 uur in de foliekunnen ze eruit, en zijn we bijna klaar, ze kunnen nu met de glaze worden bestreken.Vandaag doet mijn neefje dat, je ziet dat ze er meteen lekker beginnen uit te zien.
11rfbk7.jpg
Dan nog het laatste uurtje met de glaze, bestrijk hem gerust vaker, en dan is het eindelijk klaar. Hier heb ik er nog wat bonen, en mais bij gemakkt, dat past altijd goed bij de ribben, vind ik.
Uiteindelijk heb je een bord zoals hieronder :)
21brv9h.jpg
pi_101521128
registreer om deze reclame te verbergen
Ziet er goed uit zeg!!!
pi_101521517
Damn wat lekker en goede foto's zeg!
  zaterdag 3 september 2011 @ 13:15:22 #159
128548 pavv
The computer says NO
pi_101523679
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 22:38 schreef SiGNe het volgende:
Morgen verjaardagsfeestje vieren.. met MOINKballs. :)
Ik hou verder dit lijstje aan : http://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html
Incl de rub: http://www.bbq-nl.com/2009/02/basis-barbecue-rub.html
en de saus: http://www.bbq-nl.com/2007/06/noskos-sweet-smokey-bbq-sauce.html

De rub en de saus zijn al klaar.
De saus is wel rg pittig door de eetlepel chili die er in moet, vraag me af of het recept geen theelepel zou moeten vermelden.
OK, er staat ook dat het na 2 weken minder pittig smaakt maar toch..
Morgen de MOINKballs draaien en dan 's avonds serveren als lekkere snack.

Ik ben erg benieuwd, het wordt de eerste keer dat ik het maak en proef dus het wordt voor iedereen een grote verassing. [ afbeelding ]
Hehehe, ik heb ze ook gemaakt gisteravond... heerlijk, from scratch...dus zelf vlees gehaald (in dit geval hele mooie fijne riblappen van de slager (niet goedkoop, wel heel lekker), deze door de gehaktmolen gedraaid en vervolgens er classic MOINK-balls van gemaakt.... 30 gram per stuk, even door de rub en dan spekkie er om heen.

lekker op de Weber op 110C voor een ruime anderhalf uur en daarna de sauce erop, nog 20 minuutjes en dan aanvallen.

Gelukkig zijn ze niet allemaal opgegegaan (veuls te veul gemaakt) dus er gaan er nog een aantal de vriezer in voor toekomstig genot.
MOINK14.jpg
pi_101530437
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 september 2011 10:31 schreef Xlarge het volgende:
Voor sommige bbq-ers overbodige informatie, maar ik was laatst ribben aan het maken, had voor de rest weinig te doen de hele dag, dus ik dacht het eens te fotograferen, en een ribben tutorial te maken :) . Spare ribs, of eigenlijk baby back ribs is best een lastig stukje vlees om goed klaar te maken, het vereist een lange garing, op een relatief lage temperatuur, rond de 110 graden Celcius. Maar wanneer gelukt, eet je als een koning, er komt maar weinig zoiets lekkers, als goede ribben van de bbq.
[ afbeelding ]
Eerst moet het membraam eraf, dit is best een rotwerk, ook omdat het nogal glad is, een keukenpapiertje brengt vaak uitkomst.Dit is overigens meteen het vervelenste klusje.
[ afbeelding ]
Hierna gaat de rub erop, normaal maak ik zelf een rub, je kan er genoeg op het internet opzoeken, de rub van Noskos is altijd een succes. Ik had echter een potje Butt rub van Bad Byron, dus die ging er vandaag op.
[ afbeelding ]
Na de rub gaan ze in de mosterd, hier had ik nog een fles mosterd met wat toevoegingen staan, die verleden keer best lekker voor de ribben was. Normaal neem ik gewone gele mosterd. Wees vooral niet gierig met het smeren, dit mag best aardig dik. Mocht je niet van mosterd houden : wees niet bang, je proeft er nl later niets meer van, mevrouw Xlarge en dochter Xlarge houden ook niet van mosterd, maar deze ribs ben ik altijd verplicht te maken van ze.
[ afbeelding ]
Nu is het tijd om de bbq aan te steken, ik gebruik bij wat langere sessies de Minion methode. Leg aan 1 kant van de bbq wat kolen, onaangestoken. In de brikettenstarter zitten een stuk of 10 aangestoken kolen (de starter staat hier op zijn kop, omdat het er zo weinig zijn), deze aangestoken kolen aan op de koude kolen, zodat die langzaam worden aangestoken.Met goede kokosbriketten zou de bbq het nu rond de 6 uur moeten doen.
[ afbeelding ]
Nu kunnen de ribben erop, ik heb ze dwars op een rekje wat ik heb laten maken, zo kunnen er meer op.Boven de kolen heb ik een bak water met appelsap gezet, dit reguleert de temperatuur, en op de kolen ligt een pakketje rookpellets van Jack Daniels, normaal heb ik brokken die zo op het vuur kunnen, maar ik had op het internet de verkeerde aangevinkt :{ Let op dat er onder de ribben geen kolen liggen, ze gaan dus echt indirect
[ afbeelding ]
En lekker aan het roken zo, het ruikt al een beetje naar een whiskey stokerij, mijn buren zijn hier ook altijd blij mee  . Ze gaan er zo 3 uren op. En hou die deksel dicht, het heeft geen zin om hem eraf te halen om te kijken, alleen om misschien een beetje extra rookhout erop te doen. Let er wel op dat je de bovenste luchtschuif tegenovergesteld van je kolen doet, zodat de hete lucht altijd over je vlees gaat.
[ afbeelding ]
Hou die temperatuur op 110 graden, maar met het water/appelsap zal dat niet moeilijk zijn.
[ afbeelding ]
Na drie uren kan de deksel eraf, ze zien er dan zo ongeveer uit. De volgende stap is ze in folie te wikkelen, met wat vocht erbij. Ik gebruik soms appelsap, en soms cola, en vandaag wordt het cola. Ze zullen door het vocht in de folie verder garen, maar ook het zuur in de cola zorgt voor malser vlees.....jawel kinders cola heeft de zelfde ph waarde dan azijn. ;)
[ afbeelding ]
Zo liggen ze lekker in hun jasje
[ afbeelding ]
Nu is het tijd om de echte smaak eraan te geven, bij spareribs werkt een glaze van honing, ketjap mosterd altijd goed. De mosterd staat hier alleen niet op de foto. Ik doe er altijd wat knoflookpoeder, peper, etc bij, maar het luisterd niet zo nauw. Gebruik wel dikke ketjap, want die dunne druipt er meteen vanaf.
[ afbeelding ]
Na 1 uur in de foliekunnen ze eruit, en zijn we bijna klaar, ze kunnen nu met de glaze worden bestreken.Vandaag doet mijn neefje dat, je ziet dat ze er meteen lekker beginnen uit te zien.
[ afbeelding ]
Dan nog het laatste uurtje met de glaze, bestrijk hem gerust vaker, en dan is het eindelijk klaar. Hier heb ik er nog wat bonen, en mais bij gemakkt, dat past altijd goed bij de ribben, vind ik.
Uiteindelijk heb je een bord zoals hieronder :)
[ afbeelding ]
Bedankt voor het verslag, we doen het zo te zien ongeveer op dezelde manier.
Het velletje eraf halen is idd een rot klusje.

Waar haal jij je ribs meestal ?
Je moet gewoon kijken hoe de baas het doet h
  zaterdag 3 september 2011 @ 18:34:40 #161
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101530714
Vandaag dan eindelijk eens een brikettenstarter gekocht, 't is er een van Weber geworden, ze hadden geen andere (goedkopere)
Zaten wel aanmaakblokjes en Long lasting briketten bij dus dat maakt 't ook wel een beetje goed,
Vanavond proberen m'n MOINKballs te bereiden, hoop dat ik de temperatuur een beetje laag kan houden.
Ik heb een BBQvat van H. den Blijker en wil indirect gaan BBQ'en.
pi_101530974
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 18:34 schreef SiGNe het volgende:
Vandaag dan eindelijk eens een brikettenstarter gekocht, 't is er een van Weber geworden, ze hadden geen andere (goedkopere)
Zaten wel aanmaakblokjes en Long lasting briketten bij dus dat maakt 't ook wel een beetje goed,
Vanavond proberen m'n MOINKballs te bereiden, hoop dat ik de temperatuur een beetje laag kan houden.
Ik heb een BBQvat van H. den Blijker en wil indirect gaan BBQ'en.
Goede zet, was mijn beste bbq aankoop ooit, en die van Weber roest ook niet.
Je moet gewoon kijken hoe de baas het doet h
  zondag 4 september 2011 @ 03:12:28 #163
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101544850
Gaat inderdaad wel lekker snel met die brikettenstarter, de briketten zijn ook meteen goed heet als ze op de BBQ gaan.
De MOINKballs waren ook hier een succes al vonden sommigen de saus wat te pittig (vond ik zelf ook, eetlepel chili is ook best veel)
De temperatuur van m'n BBQ bleef ook lekker laag, op een gegeven moment zelfs te laag ( het laatste half uur 80 graden), dat kwam doodat het brikettenrooster in m'n BBQ vrij weinig luchtgaten heeft, de briketten gingen dus heel langzaam uit.
Bij de Ikea hebben ze een metalen rooster om pannen op te zetten, die gaat hier over een tijdje dienst doen als brikettenrooster, kan er in elk geval meer lucht van de onderkant bij.
pi_101544994
Wat betalen jullie voor spare ribs? Dus geen babyribs? Heb vandaag twee mooie grote stukken gehaald op de markt, en het was maar 5e per kilo
  zondag 4 september 2011 @ 22:13:25 #165
128548 pavv
The computer says NO
pi_101572577
heb je buikribs gekocht? of zijn het stiekem toch gewoon platte ribben/ vleeskrabben.... die laatste variant is wel te gebruiken maar ze zijn vaak incourant en meestal nogal vet.

Heb je wat pics?

Voor buikribs is 5eu/kg een goeie deal, voor vleeskrabben is het een redelijke standaardprijs.
pi_101582553
mmm dat ziet er allemaal lekker uit!
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_101596074
Zeker weten buikribben, ze lagen naast de babyribs en die zijn echt klein.
pi_101668999
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 03:12 schreef SiGNe het volgende:

Bij de Ikea hebben ze een metalen rooster om pannen op te zetten, die gaat hier over een tijdje dienst doen als brikettenrooster, kan er in elk geval meer lucht van de onderkant bij.
Als je toch bij de IKEA bent, neem dan meteen de fantast thermometer mee (of beter twee, ideale kernthermometers) en vooral de dekselhouder:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/70154800

Deze is ideaal als je ribs wilt doen, kun je dan verticaal op die houder leggen, meer plek voor meer ribs...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  woensdag 7 september 2011 @ 13:03:10 #169
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_101669619
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 september 2011 10:31 schreef Xlarge het volgende:
Voor sommige bbq-ers overbodige informatie, maar ik was laatst ribben aan het maken, had voor de rest weinig te doen de hele dag, dus ik dacht het eens te fotograferen, en een ribben tutorial te maken :) . Spare ribs, of eigenlijk baby back ribs is best een lastig stukje vlees om goed klaar te maken, het vereist een lange garing, op een relatief lage temperatuur, rond de 110 graden Celcius. Maar wanneer gelukt, eet je als een koning, er komt maar weinig zoiets lekkers, als goede ribben van de bbq.
[ afbeelding ]
Eerst moet het membraam eraf, dit is best een rotwerk, ook omdat het nogal glad is, een keukenpapiertje brengt vaak uitkomst.Dit is overigens meteen het vervelenste klusje.
[ afbeelding ]
Hierna gaat de rub erop, normaal maak ik zelf een rub, je kan er genoeg op het internet opzoeken, de rub van Noskos is altijd een succes. Ik had echter een potje Butt rub van Bad Byron, dus die ging er vandaag op.
[ afbeelding ]
Na de rub gaan ze in de mosterd, hier had ik nog een fles mosterd met wat toevoegingen staan, die verleden keer best lekker voor de ribben was. Normaal neem ik gewone gele mosterd. Wees vooral niet gierig met het smeren, dit mag best aardig dik. Mocht je niet van mosterd houden : wees niet bang, je proeft er nl later niets meer van, mevrouw Xlarge en dochter Xlarge houden ook niet van mosterd, maar deze ribs ben ik altijd verplicht te maken van ze.
[ afbeelding ]
Nu is het tijd om de bbq aan te steken, ik gebruik bij wat langere sessies de Minion methode. Leg aan 1 kant van de bbq wat kolen, onaangestoken. In de brikettenstarter zitten een stuk of 10 aangestoken kolen (de starter staat hier op zijn kop, omdat het er zo weinig zijn), deze aangestoken kolen aan op de koude kolen, zodat die langzaam worden aangestoken.Met goede kokosbriketten zou de bbq het nu rond de 6 uur moeten doen.
[ afbeelding ]
Nu kunnen de ribben erop, ik heb ze dwars op een rekje wat ik heb laten maken, zo kunnen er meer op.Boven de kolen heb ik een bak water met appelsap gezet, dit reguleert de temperatuur, en op de kolen ligt een pakketje rookpellets van Jack Daniels, normaal heb ik brokken die zo op het vuur kunnen, maar ik had op het internet de verkeerde aangevinkt :{ Let op dat er onder de ribben geen kolen liggen, ze gaan dus echt indirect
[ afbeelding ]
En lekker aan het roken zo, het ruikt al een beetje naar een whiskey stokerij, mijn buren zijn hier ook altijd blij mee  . Ze gaan er zo 3 uren op. En hou die deksel dicht, het heeft geen zin om hem eraf te halen om te kijken, alleen om misschien een beetje extra rookhout erop te doen. Let er wel op dat je de bovenste luchtschuif tegenovergesteld van je kolen doet, zodat de hete lucht altijd over je vlees gaat.
[ afbeelding ]
Hou die temperatuur op 110 graden, maar met het water/appelsap zal dat niet moeilijk zijn.
[ afbeelding ]
Na drie uren kan de deksel eraf, ze zien er dan zo ongeveer uit. De volgende stap is ze in folie te wikkelen, met wat vocht erbij. Ik gebruik soms appelsap, en soms cola, en vandaag wordt het cola. Ze zullen door het vocht in de folie verder garen, maar ook het zuur in de cola zorgt voor malser vlees.....jawel kinders cola heeft de zelfde ph waarde dan azijn. ;)
[ afbeelding ]
Zo liggen ze lekker in hun jasje
[ afbeelding ]
Nu is het tijd om de echte smaak eraan te geven, bij spareribs werkt een glaze van honing, ketjap mosterd altijd goed. De mosterd staat hier alleen niet op de foto. Ik doe er altijd wat knoflookpoeder, peper, etc bij, maar het luisterd niet zo nauw. Gebruik wel dikke ketjap, want die dunne druipt er meteen vanaf.
[ afbeelding ]
Na 1 uur in de foliekunnen ze eruit, en zijn we bijna klaar, ze kunnen nu met de glaze worden bestreken.Vandaag doet mijn neefje dat, je ziet dat ze er meteen lekker beginnen uit te zien.
[ afbeelding ]
Dan nog het laatste uurtje met de glaze, bestrijk hem gerust vaker, en dan is het eindelijk klaar. Hier heb ik er nog wat bonen, en mais bij gemakkt, dat past altijd goed bij de ribben, vind ik.
Uiteindelijk heb je een bord zoals hieronder :)
[ afbeelding ]
Dit ga ik uitprinten zodat ik volgend jaar eens heerlijke ribs kan proberen te maken. Hopen dat het kan met onze bbq.
Het is een wokiwok
biancahpim2019.jpg
Info
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
  woensdag 7 september 2011 @ 13:47:08 #170
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101670872
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2011 12:39 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Als je toch bij de IKEA bent, neem dan meteen de fantast thermometer mee (of beter twee, ideale kernthermometers) en vooral de dekselhouder:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/70154800

Deze is ideaal als je ribs wilt doen, kun je dan verticaal op die houder leggen, meer plek voor meer ribs...
Kernthermometer heb ik al , een analoge die eigenlijk bedoeld is voor een frituurpan, gaat tot 300 graden en heeft geen plastic onderdelen en kan dus gewoon lekker op het rooster liggen (ik moet nog een gat in de desksel maken waar de thermometer in past)
Die tip dan de dekselhouder is wel een goeie, zoveel ruimte heb ik nou ook weer niet op m'n bbq.
  zondag 11 september 2011 @ 13:15:04 #171
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_101812757
Gisteren was het misschien wel de laatste cht mooie dag van het BBQ-seizoen. Dus ben ik aan een Pulled Pork begonnen. :P Mijn eerste!

Vrijdag een stuk procureur gekocht bij de slager. 1,6KG. Mooi om mee te beginnen. Direct in de Rub gezet. Basic Rub uit het Big Green Egg boek.
rubbed.jpg

's Morgens om 9:00 m'n BGE aangezet. BGE vol met black ranch en een handjevol appelhout (nog over van een kiprooksessie van vrijdag :D )
9:15 kon het feest beginnen! 8-)
BGE.jpg

Het leek net of ik het genoegen had dat er twee (!!) zones waren. Rond 65C en rond 82C. Vooral die laatste was een verzoeking omdat het inmiddels half2 's nachts was...
zone.jpg

In een grafiek ziet het er een stuk minder spectaculair uit. Een mooie gelijkmatige opwarming. Mijn geduld was omgekeerd evenredig met de dome temperatuur O~)
PP110910.png

De schommelingen in dome temperatuur zijn misschien ook een beetje ingegeven door het noodweer dat rond half10 uitbrak
bliksem110910.png

Half3!! We zijn 3 trappisten verder. Geen moment te vroeg dus. 88C yeah!
klaar.jpg

Netjes inpakken in alufolie en theedoeken. Kan het vlees mooi even rusten. En ik ook...
packed.jpg

Vanmorgen "gepulled". Ziet er super uit.
pulled.jpg

De smaak is fantastisch. Jammer dat de broodjes die ik ervoor gebakken had allang op zijn :{
I follow you......but not on Twitter
pi_101817614
quote:
14s.gif Op zondag 11 september 2011 13:15 schreef 1-of-6Billion het volgende:

De smaak is fantastisch. Jammer dat de broodjes die ik ervoor gebakken had allang op zijn :{
Zou het zo graag ook eens proberen, maar op mijn cheap keteltje is dat geen optie en ik kan maar geen WSM vinden die redelijk aan de prijs is, 300 tot 400 euro vind ik net iets te veel.. (en je ei, dat krijg ik helemaal niet door de commissie hier...)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_101820307
25r1icw.jpg

Een heerlijke beercan chicken die ik een paar weken geleden gemaakt heb op de smoker.
  woensdag 14 september 2011 @ 19:47:25 #174
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_101949153
Weer een kleine verzameling

IMG_2585.jpg

IMG_2953.jpg

IMG_2965.jpg

IMG_3238.jpg

IMG_3241.jpg

SAM_0976.jpg

IMG_3115.jpg

SAM_1137.jpg

SAM_1140.jpg

SAM_1145.jpg

SAM_1177.jpg
pi_102104270
Het ziet er allemaal extreem lekker uit. Voortal die ribs :9~
pi_102132372
Dit weekend met een grote groep ge-bbq-d, er nam een collega van mn vriendin afscheid, en dat werd gevierd door ergens met 25 man te gaan kamperen.
Ik ben altijd erg van alles zelf doen: eigengedraaide burgers, sat marinade minstens een dag van tevoren in elkaar zetten, etc. Maar met zoveel volk vond ik het eigenlijk wel gezegend, komend weekend is er bij ons thuis ook weer een BBQ voor zoveel publiek, en dan moeten we ook al aan de slag. Dus, we gaan even vloeken in de kerk: we hebben dit keer een aantal dingen kant&klaar bij de Hanos gekocht. :X

En dat viel niet eens tegen!
Prima gemarineerde, voorgebraden sat's van lekker mals kippendijvlees, ik vond ze echt goed. En voor 12 voor 2 kg kun je t zelfs al bijna niet zelf doen... Alleen maar afgrillen.

Verder een grote doos rundvlees burgers en lams merguez, waren ook erg smakelijk. Omdat we geen koelkast ter beschikking hadden op het terrein, was het makkelijk om alles ingevroren mee te nemen, dat blijft wel even goed.

Alleen de altijd goed ontvangen moink's hebben we zelf gemaakt, plus wat grote bakken pastasalade, veel turks brood, en wat groente voor de frisse touch. Kon ik meteen mn BBQ-grillpan proberen die ik voor mn verjaardag heb gekregen.
De hele bende ingeladen, en een groot deel van de zaterdagmiddag besteed aan het opbouwen:
Vooral veel tentdoeken tegen de mogelijke regenbuien opgehangen.

BBQ002.jpg

Voorraadje hout & bier
BBQ006_1.jpg

T is een aardige bedoenentent geworden, maar het is gelukt: Droog zitten op de bankjes, maar wel een opening in het dak om een vuur te stoken. En genoeg plek om de bolderkar (keukenwagen) droog neer te zetten.
BBQ005_1.jpg

BBQ011.jpg

Voor dit soort grote groepen doet de Weber 57 cm altijd goede diensten. Geen gedoe met kooltjes aan 1 kant, gewoon het hele onderrooster bedekken met kolen, en dan alles direct grillen. Wel goed erbij blijven...
BBQ037.jpg

En zoals dat gaat met kampvuren en bier erbij: ze beginnen lief & beheersbaar...
BBQ031_1.jpg

maar aan het einde moet alles erop, en kun je niet meer fatsoenlijk op de bankjes zitten! :D
BBQ043_1.jpg

Prima weekendje, en geluk gehad met het weer: van de regen die halverwege de nacht begon heb ik maar weinig gemerkt. En toen ik uit bed kwam, hield het precies weer op met druppen. Het kostte verder nog wel de hele zondagmiddag om al dat tentdoek thuis uit te hangen en te drogen, en er zit nu een prettige grillgeur aan het doek :9
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Frysln hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_102352832
Gisteren had ik er een zuid Amerikaanse runderhaas opgedaan, bij mijn ouders thuis, hij was z''n 2.5 kilo, deze ging samen met chimmichurri.
Het was erg lekker, alleen iets te ver doorgegaard.
Best jammer, verleden keer had ik een kerntemperatuur van 54 graden aangehouden, waarna de haas iets te rauw naar mijn smaak was.
Nu had ik 58 graden aangehouden, waarna hij iets te ver was doorgegaard.
De volgende keer maar 56 doen :)

71n4wk.jpg
pi_102353028
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2011 16:16 schreef seadarius het volgende:
[ afbeelding ]

Een heerlijke beercan chicken die ik een paar weken geleden gemaakt heb op de smoker.
Op die manier wordt het dus van binnenuit gebakken? :)
  zondag 25 september 2011 @ 13:46:44 #179
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102358863
quote:
1s.gif Op zondag 25 september 2011 09:20 schreef PeterPastoor het volgende:

[..]

Op die manier wordt het dus van binnenuit gebakken? :)
Gestoomd.. met bier :)
  woensdag 5 oktober 2011 @ 21:26:44 #180
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_102750458
Erg dikke ribben op de BBQ gehad. Erg lekker, maar men. Wat zat er bizar veel vlees aan die ribben!

spare_ribs_bbq_20111002_1834916325.jpg

spare_ribs_bbq_20111002_1996985993.jpg

spare_ribs_bbq_20111002_1994898952.jpg

spare_ribs_bbq_20111002_2059239507.jpg
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_102750727
heeerlijk Schranseman :9~ juist lekker, veel vlees aan de ribben!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 5 oktober 2011 @ 22:04:18 #182
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_102752534
Ze waren een kilo de rack
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 09:54:09 #183
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_102946080
Afgelopen weekend was er een weer een BBQ weekend van het BBQforum.

Locatie was Eindhoven en het thema "fire under the iron" dus veel gietijzer.

Paar plaatjes
satf_ii_20111009_1372081873.jpg

satf_ii_20111009_1431002739.jpg

satf_ii_20111009_1707334199.jpg

satf_ii_20111009_1242869567.jpg

satf_ii_20111009_1650005342.jpg

Langer verhaaltje

Het was weer grandioos!!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 10:04:11 #184
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_102946277
sodemieter op met je kutbbq!
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 10:04:37 #185
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_102946287
Sorry, ik kan nog niet helemaal accepteren dat het het komende halfjaar niet echt meer wat gaat worden

Hoewel een sneeuwbbq erg gezellig kan zijn
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_102946321
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 10:04 schreef Catch22- het volgende:
Sorry, ik kan nog niet helemaal accepteren dat het het komende halfjaar niet echt meer wat gaat worden

Hoewel een sneeuwbbq erg gezellig kan zijn
\
Ik snap niet wat je bedoelt, hier is een bbq niet afhankelijk van het weer.
Hij staat bijna elk weekend aan.
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 10:09:00 #187
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_102946372
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 10:04 schreef Catch22- het volgende:
Sorry, ik kan nog niet helemaal accepteren dat het het komende halfjaar niet echt meer wat gaat worden

Hoewel een sneeuwbbq erg gezellig kan zijn
In de winter gaat onze bqq voor de laatste keer aan. :D
  woensdag 12 oktober 2011 @ 13:49:11 #188
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_102995862
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 10:04 schreef Catch22- het volgende:
Sorry, ik kan nog niet helemaal accepteren dat het het komende halfjaar niet echt meer wat gaat worden

Hoewel een sneeuwbbq erg gezellig kan zijn
Ik zou ook gefrusteerd raken als ik alleen met mooi weer moest BBQen. Koop een kogel BBQ en je kan het hele jaar door BBQen!

En als je een feestje hebt met vooral mannen, laat ze warme jassen mee nemen en ga rond dat ding staan met een fles bier / jenever in je handen.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 12 oktober 2011 @ 13:50:12 #189
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_102995900
Ik heb een weber one-touch dus het kan wel. Maar als het koud is vind ik het niet zo fijn om te bbq'en.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_102996505
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2011 21:26 schreef Schranseman het volgende:
Erg dikke ribben op de BBQ gehad. Erg lekker, maar men. Wat zat er bizar veel vlees aan die ribben!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dat ziet er lekker uit. Waar heb je die spare ribs gekocht?
  woensdag 12 oktober 2011 @ 14:30:07 #191
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_102997281
Bij de Hanos. Aanrader
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 12 oktober 2011 @ 14:30:42 #192
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_102997302
quote:
11s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 13:50 schreef Catch22- het volgende:
Ik heb een weber one-touch dus het kan wel. Maar als het koud is vind ik het niet zo fijn om te bbq'en.
Heb je geen borsthaar dan :P
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 12 oktober 2011 @ 14:33:14 #193
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_102997398
jawel, maar bbq'en doe ik het liefst op slippers, in een t-shirtje in de zon
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_102997808
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 14:30 schreef Schranseman het volgende:
Bij de Hanos. Aanrader
Nou heb ik overal een pasje van behalve van de Hanos. Nou is Utrecht ook de dichstbijzijnde en om daar voor een paar spare ribs heen te gaan is ook weer zo wat.
pi_102999059
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 14:30 schreef Schranseman het volgende:
Bij de Hanos. Aanrader
Was er gisteren nog maar die waren al voor gekruid. Wel gisteren een PP van 2.5 kilo gekocht, zo groot dat die niet eens op mijn Smokey Joe past :( Gelukkig kan ik een Weber 47cm lenen. 22okt gaat die op de BBQ
  woensdag 12 oktober 2011 @ 16:36:36 #196
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_103001847
quote:
11s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 14:33 schreef Catch22- het volgende:
jawel, maar bbq'en doe ik het liefst op slippers, in een t-shirtje in de zon
In de zon nogwel. :{ Dan smelt je toch weg. :{w
pi_103408586
Twee geleden weer een mooie procureur gekocht van ruim 3.5 kilo

Foto-DUGNHWPD.jpg

Dit keer ga ik geen PP maken maar losie agoe metie ( geroosterd surinaams varkensvlees )

De marinade heb ik gisteren gemaakt en hij staat er al aardig wat uurtjes in.

Foto-L4APV6DZ.jpg
Foto-B4K8OSDG.jpg
Foto-BSZZMCYY.jpg

De procureur moet tot 75 graden indirect. Verder heb ik de marinade ingekookt met honing en die ga ik ieder uur lekker moppen. Hoe lang zou 3.5 kilo duren tot 75 graden, 5 a 6 uur denk ik, klopt dit?
pi_103412230
Ik denk wel langer hoor stoeltafel.
Ik schat in dat een stuk van 3.5 kilo zeker een uur of 8 a 9 nodig heeft om die 75 graden te bereiken, er van uitgaande dat je je dome op 110 houdt :)
pi_103513605
Laatste weekenden fijn de Weber aangehad! Onderstaand een paar van mijn creaties:

MOINK Balls:
image-5.jpg
image-6.jpg
image-8.jpg

helaas vergeten om een foto van het eind resultaat te maken. Ik serveerde ze koud tijdens een feestje, goed te doen, erg lekker. Wel een hoop werk, ik had 50/60 balletjes van 1,5 kg gehakt.

Vorige week Zalm van cedarhout, een van mijn favorieten:
image-9.jpg

En gisteren een BCC'tje (Beer Can Chicken)
P1060714.jpg
P1060716-1.jpg
P1060717.jpg

Leuk om te maken en erg goed te nassen!

Alle recepten zijn van http://www.bbq-nl.com/
pi_103546470
Vandaag mijn nieuwe weber smokey mountain binnen... *O*

Nog ff de voorraad kokosbriketten aanvullen en dan maar gaan oefenen, als eerst maar een simpele rollade, niet te duur mocht het toch misgaan, maar toch een mooi oefenstuk.

Kan mijn elcheapo de kliko in..
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')