Ziet er mooi uit! Heb je ervaring met dat recept?quote:Op zaterdag 9 juli 2011 11:24 schreef stavromulabeta het volgende:
Mijn eerste vulling voor de voorraadkast dit jaar: 4 potten jam van zure kersen met rozemarijn...
Ik heb gevraagd er een reeks van te maken, dan krijgt iedereen die in deel 1 postte ook deze in z'n AT.quote:Op zondag 10 juli 2011 10:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan er een sticky van gemaakt worden?
Ja hoor, 2 jaar geleden al eens gemaakt, maar toen met normale, zoete kersen. Toen vond ik het wat te zoet, vandaar dat ik nu heel gelukkig was met de zure kersen die ik op de markt vond. De combinatie met rozemarijn is verrassend lekker.quote:Op zondag 10 juli 2011 08:06 schreef sigme het volgende:
[..]
Ziet er mooi uit! Heb je ervaring met dat recept?
En is het nog wat geworden?quote:Op woensdag 27 juli 2011 22:13 schreef hochhekse het volgende:
hallo allemaal
heb de hele middag al achter jullie topic zitten lezen
weck al heel lang maar heb toch erg veel geleerd
moest wel even reageren
ben gisteren naar duitsland geweest om geleisuiker en azijn te halen
ga morgen beginnen met de courgettes
en dan zijn de pruimen aan de beurt
Oh, naar Atjar ben ik ook wel heel benieuwd! Als het lukt wil ik graag een recept.quote:Op zondag 7 augustus 2011 20:49 schreef Oceanonix het volgende:
Net voor het eerst Atjar gemaakt. Ben benieuwd of het gelukt is.
Ook een potje mierikswortelpasta gemaakt. Ook dat is voor het eerst.
Ik heb het wel eens met azijn geprobeerd. Dat werd veel te zuur en een soort snot. Daarna heb ik het nooit meer gedaan.quote:Op maandag 8 augustus 2011 22:45 schreef Redcoon het volgende:
Iemand toevallig bekend met het inleggen/op smaak brengen van stukken geroosterde paprika? Dat roosteren lukt me wel, maar vraag me af of er meer mee kan.
In wat azijn en vooral olie leggen in potjes en dat wecken.quote:Op maandag 8 augustus 2011 22:45 schreef Redcoon het volgende:
Iemand toevallig bekend met het inleggen/op smaak brengen van stukken geroosterde paprika? Dat roosteren lukt me wel, maar vraag me af of er meer mee kan.
quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 22:05 schreef Erasmo het volgende:
[..]
En is het nog wat geworden?
Ik hoop morgen aan het einde van de markt flink wat tomaten te scoren om morgenavond een aantal potten tomatenbasissaus te wecken.
ja hoor heb 9 potten courgette zoetzuurquote:Op dinsdag 2 augustus 2011 22:05 schreef Erasmo het volgende:
[..]
En is het nog wat geworden?
Ik hoop morgen aan het einde van de markt flink wat tomaten te scoren om morgenavond een aantal potten tomatenbasissaus te wecken.
Eh...nee. Gewoon wecken.quote:Op donderdag 1 september 2011 17:45 schreef Lonaa het volgende:
En sperziebonen maak ik in met azijn?
Voor het geld hoef je het niet te doen, zeker als je ook je arbeidsuren erbij telt. Een uitzondering is wellicht als je een grote groente- en fruittuin hebt, waar je heel veel moet bewaren.quote:Op donderdag 8 september 2011 20:13 schreef xSuperboo het volgende:
Ik kijk soms rond in dit topic en ik heb eigenlijk wel een paar vraagjes. Wat zijn de voordelen of eventuele nadelen van eigen conservering? Is het bijvoorbeeld smakelijker? Goedkoper? Etc
Dankje voor de uitgebreide post!quote:Op donderdag 8 september 2011 20:24 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Voor het geld hoef je het niet te doen, zeker als je ook je arbeidsuren erbij telt. Een uitzondering is wellicht als je een grote groente- en fruittuin hebt, waar je heel veel moet bewaren.
Ik vind het vooral leuk, en je kunt met smaken experimenteren. Ik heb nu bijvoorbeeld aardbeienjam met munt en zwarte peper gemaakt, een verrassend lekkere combinatie die je niet in de supermarkt krijgt. Daarnaast zijn de merken in de supermarkt toch altijd evenwicht tussen prijs en de smaak van de gemiddelde consument. Dus helemaal geoptimaliseerd op je eigen smaak zul je daar niet krijgen.
Maar de grootste motivatie is voor mij toch om na een uurtje prutsen op zaterdagmiddag, een boel potjes in de wandkast te kunnen zetten. En dat terwijl ik toch eerder in de categorie jonge, hippe post-materialistische kosmopoliet val, dan in de categorie overgrootmoeder
Halveer de kommer in de lengte, haal het hart er uit en snij dikke blokken. Met wat zout en suiker bestrooien om vocht uit te trekken, twee uur laten staan. Spoelen, in pot stoppen met mosterdzaad, blaadje laurier, gedroogde dille, witte azijn half en half met water verdunnen en zoveel suiker als je lekker vindt. Pot opvullen hiermee en paar weken minstens wegzetten om op smaak te laten komen.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:03 schreef DeltaCephei het volgende:
Ik wil ook beginnen met inmaken, gewoon om te proberen Ga beginnen met komkommerplakjes, in azijn.
thanks!quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Halveer de kommer in de lengte, haal het hart er uit en snij dikke blokken. Met wat zout en suiker bestrooien om vocht uit te trekken, twee uur laten staan. Spoelen, in pot stoppen met mosterdzaad, blaadje laurier, gedroogde dille, witte azijn half en half met water verdunnen en zoveel suiker als je lekker vindt. Pot opvullen hiermee en paar weken minstens wegzetten om op smaak te laten komen.
Beierse senfgurken, heerlijk bij een pot bier, een worst en een bretzel.
Tomaten zijn imho uitermate geschikt op in te maken. Liever zongerijpte ingemaakte tomaten dan verse wintertomaten.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 16:38 schreef Erasmo het volgende:
Vandaag tomatensoep gemaakt met de eerder ingemaakte tomaten. Tomaten tijdje laten pruttelen, kruiden, staafmixer erdoor en klaar is een simpel en supergezond soepje
[ afbeelding ]
Handig om flink wat potten verse tomaten op de planken te hebben
Ze smaken nog primaquote:Op vrijdag 14 oktober 2011 17:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tomaten zijn imho uitermate geschikt op in te maken. Liever zongerijpte ingemaakte tomaten dan verse wintertomaten.
Dat moet wel goed komen, makkelijke soep voor de volgende kerenquote:Op maandag 17 oktober 2011 18:52 schreef stavromulabeta het volgende:
Bij gebrek aan diepvriesruimte en een overschot aan soep...
[ afbeelding ]
Ik heb de hete (maar expres te geconcentreerd gemaakte) soep in gesteriliseerde potten gedaan en daarna nog een uurtje in kokend water gezet. Eens kijken of ik dat overleef...
Maar wel lekkerquote:Op maandag 2 januari 2012 19:37 schreef Erasmo het volgende:
Vandaag 2 kilo uien een paar uur opgezet om basissen te maken voor uiensoep. Ben het nu aan het wecken, echter heb ik het aantal potjes ruim overschat want ik kan er net aan 3 mee vullen
Ik had nog even een paar stukjes geproefd voor ze de potten in gingen, volgens mij is dit prima broodbeleg. Deze week wat meer experimenteren.quote:
Bovenstaande heb ik een paar weken terug gemaakt en afgelopen weekend aangebroken. Simpel, maar heerlijk, een goed begin van m'n hartige inmaak. Dank!quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Halveer de kommer in de lengte, haal het hart er uit en snij dikke blokken. Met wat zout en suiker bestrooien om vocht uit te trekken, twee uur laten staan. Spoelen, in pot stoppen met mosterdzaad, blaadje laurier, gedroogde dille, witte azijn half en half met water verdunnen en zoveel suiker als je lekker vindt. Pot opvullen hiermee en paar weken minstens wegzetten om op smaak te laten komen.
Beierse senfgurken, heerlijk bij een pot bier, een worst en een bretzel.
Graag gedaanquote:Op maandag 2 januari 2012 22:10 schreef morg78 het volgende:
[..]
Bovenstaande heb ik een paar weken terug gemaakt en afgelopen weekend aangebroken. Simpel, maar heerlijk, een goed begin van m'n hartige inmaak. Dank!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |