abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_99268438
Nou ja, ik ben dus niet zo receptvast en vooral heeeeel slecht in het opvolgen van recepten, maar ik maak wel eens wat en zeker bij inmaak is het dan toch handig te noteren wat je maakt, en hoe, omdat je het resultaat pas weken/maanden later proeft. En het dan best handig is de betere experimenten nog eens ietwat na te kunnen doen.

Bovendien is dit hét topic om recepten uit te wisselen, tips en truuks voor het redden van experimenten, opdoen van inspiratie en meer van zulks.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_99268446
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2011 11:24 schreef stavromulabeta het volgende:
Mijn eerste vulling voor de voorraadkast dit jaar: 4 potten jam van zure kersen met rozemarijn...


Ziet er mooi uit! Heb je ervaring met dat recept?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 10 juli 2011 @ 10:15:05 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99269391
Kan er een sticky van gemaakt worden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_99269791
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2011 10:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan er een sticky van gemaakt worden?
Ik heb gevraagd er een reeks van te maken, dan krijgt iedereen die in deel 1 postte ook deze in z'n AT.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_99282370
Er staat deze maand in de Foodies ook een stuk over inmaak!
Be someone that makes you happy
pi_99293460
quote:
14s.gif Op zondag 10 juli 2011 08:06 schreef sigme het volgende:

[..]

Ziet er mooi uit! Heb je ervaring met dat recept?
Ja hoor, 2 jaar geleden al eens gemaakt, maar toen met normale, zoete kersen. Toen vond ik het wat te zoet, vandaar dat ik nu heel gelukkig was met de zure kersen die ik op de markt vond. De combinatie met rozemarijn is verrassend lekker.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_99863264
Wegens een overschot aan gember, twee potten ingelegde ("Japanse") gember gemaakt. Een versie volgens het recept van RobinOok's website. En een andere versie met (Koreaanse) appelazijn en honing.
  zondag 24 juli 2011 @ 03:30:23 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99866314
Cool! Heb je geen foto's?
pi_99900207


De grote pot is met appelazijn en de kleinere met rijstazijn. Nu maar hopen dat ze lichtroze worden, maar ik gok van niet.
  maandag 25 juli 2011 @ 15:25:29 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99923191
Ja, ik ben ook ben dat je gari geel blijft. Dat stuk gember op de voorgrond ziet er niet echt jong genoeg uit. Maar ach, volgens mij maakt het voor de smaak niks uit. Als je gele gari hebt weet je tenminste zeker dat er geen kleurstoffen in zitten. Dus eigenlijk zou gele gari de nieuwe standaard moeten zijn. ;-)
pi_100023010
hallo allemaal
heb de hele middag al achter jullie topic zitten lezen
weck al heel lang maar heb toch erg veel geleerd
moest wel even reageren
ben gisteren naar duitsland geweest om geleisuiker en azijn te halen
ga morgen beginnen met de courgettes
en dan zijn de pruimen aan de beurt
  dinsdag 2 augustus 2011 @ 22:05:03 #12
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100249307
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2011 22:13 schreef hochhekse het volgende:
hallo allemaal
heb de hele middag al achter jullie topic zitten lezen
weck al heel lang maar heb toch erg veel geleerd
moest wel even reageren
ben gisteren naar duitsland geweest om geleisuiker en azijn te halen
ga morgen beginnen met de courgettes
en dan zijn de pruimen aan de beurt
En is het nog wat geworden?

Ik hoop morgen aan het einde van de markt flink wat tomaten te scoren om morgenavond een aantal potten tomatenbasissaus te wecken.
pi_100398966
Vandaag een lading boontjes geoogst & verwerkt.

In het 15-liter zuurkoolvat heb ik 5 kg boontjes gedaan:
Boontjes zijn 2,5 minuten geblancheerd.
Daarna 8 liter water met 120 gr zout & 3dl magere yoghurt eroverheen gegoten
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_100403359
In de weckketel zitten nu 4 flessen paprikasoep.
Morgen een paar potten augurken maken en een paar potten atjar.
De wintervoorraad wordt heel langzaam opgebouwd. *O*
  zondag 7 augustus 2011 @ 13:32:20 #15
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100420319
Bij gebrek aan een weckketel gebruik ik nu tijdelijk een snelkookpan.

Gisteren tomaten gehaald op de markt(¤1,25 per kilo :o) en vanochtend in dezelfde snelkookpan in hun geheel gekookt. Net met hun eigen sap in potjes gedaan en het staat nu weer op het vuur.
pi_100434750
Net voor het eerst Atjar gemaakt. Ben benieuwd of het gelukt is.
Ook een potje mierikswortelpasta gemaakt. Ook dat is voor het eerst.
pi_100474682
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2011 20:49 schreef Oceanonix het volgende:
Net voor het eerst Atjar gemaakt. Ben benieuwd of het gelukt is.
Ook een potje mierikswortelpasta gemaakt. Ook dat is voor het eerst.
Oh, naar Atjar ben ik ook wel heel benieuwd! Als het lukt wil ik graag een recept.

Ik laat mierikswortelpasta altijd maken door mijn moeder, ik heb wat schik van het malen (sommige mensen worden daar hondsberoerd van). Volgens mij doet zij er alleen een beetje zout en een drupje azijn door. Erg lekker in elk geval!
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_100477300
De mierikswortel heb ik een mini-blender gemaakt. Die is redelijk luchtdicht en gaat lekker snel.
Het openmaken heb ik buiten gedaan. Al zaten mijn ogen toch al dicht door het bakken van sambal en pepers voor de atjar. :+
pi_100478673
Ook bij bereiding in zo'n mini-blenderding worden sommige mensen heel beroerd, dus vermoedelijk ben jij niet al te gevoelig voor de dampen :).
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  maandag 8 augustus 2011 @ 22:45:05 #20
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_100484556
Iemand toevallig bekend met het inleggen/op smaak brengen van stukken geroosterde paprika? Dat roosteren lukt me wel, maar vraag me af of er meer mee kan.
pi_100536169
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2011 22:45 schreef Redcoon het volgende:
Iemand toevallig bekend met het inleggen/op smaak brengen van stukken geroosterde paprika? Dat roosteren lukt me wel, maar vraag me af of er meer mee kan.
Ik heb het wel eens met azijn geprobeerd. Dat werd veel te zuur en een soort snot. Daarna heb ik het nooit meer gedaan.

Je zou ze als een soort antipasto kunnen gebruiken.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100540287
Kan het niet op eigen sap en dan wecken?
  woensdag 10 augustus 2011 @ 08:36:09 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100540506
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2011 22:45 schreef Redcoon het volgende:
Iemand toevallig bekend met het inleggen/op smaak brengen van stukken geroosterde paprika? Dat roosteren lukt me wel, maar vraag me af of er meer mee kan.
In wat azijn en vooral olie leggen in potjes en dat wecken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100645810
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2011 22:05 schreef Erasmo het volgende:

[..]

En is het nog wat geworden?

Ik hoop morgen aan het einde van de markt flink wat tomaten te scoren om morgenavond een aantal potten tomatenbasissaus te wecken.
pi_100645976
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2011 22:05 schreef Erasmo het volgende:

[..]

En is het nog wat geworden?

Ik hoop morgen aan het einde van de markt flink wat tomaten te scoren om morgenavond een aantal potten tomatenbasissaus te wecken.
ja hoor heb 9 potten courgette zoetzuur
in totaal 35 potten rode gele pruimenjam
18 potten rode pruim en 26 potten gele pruim en 11 potten suikerperen ingemaakt
het seizoen is nog niet afgelopen dus we gaan vrolijk verder
morgen proberen om een vulsel voor pruimentaart in te maken
zal het resultaat delen
groet gerrie
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')