abonnement Unibet Coolblue
pi_101751961
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2011 06:51 schreef Cobra4 het volgende:
Grote oefening militairen in noorden

ASSEN - In de provincie Groningen wordt tussen 26 september en 7 oktober de grootste militaire oefening gehouden die ooit in Nederland heeft plaatsgevonden. Volgens RTV Noord doen aan de oefening Falcon Autumn doen 300 militaire voertuigen, straaljagers en honderden militairen mee.

Ook de provincies Gelderland, Friesland, Overijssel en Drenthe zullen het strijdtoneel vormen van de militaire oefening. Middelpunt van de oefening is het TT-circuit in Assen. Daar zal een dropping met parachutisten plaatsvinden.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenland
ASSEN - Met veel geraas landt een Cougar-helikopter op het circuit van Assen. Het 13e bataljon van de luchtmobiele brigade, rode baretten, valt een groepje opstandelingen aan. Na een vuurgevecht van een paar minuten is de klus geklaard.

Het is een voorproefje van wat het Noorden en Oosten van het land vanaf 26 september tot en met 7 oktober te wachten staat. Met 2.500 militairen, vierhonderd voertuigen en vijftien helikopters houdt defensie daar twee weken een oefening zoals ze in meer dan tien jaar niet in Nederland heeft gedaan.

Generaal Otto van Wiggen ontkent dat het leger wil laten zien dat de bezuiniging op defensie van ongeveer 1 miljard euro onzin zijn. "Hoewel de bezuiniging niet de luchtmobiele brigade treft die aan deze oefening meedoet, hebben we wel woordvoerders van de vaste Kamercommissie uitgenodigd om er getuige van te zijn."

Bloedserieus
Van Wiggen vertelt dat hij met het oog op de inkrimping van het leger veel galgenhumor hoort, maar dat deze training bloedserieus is en bovendien niet zo gek duur.

"Het belangrijkste is dat we kunnen laten zien dat we in Irak en Afghanistan erg veel hebben geleerd, dat we door die ervaringen een zeer flexibele krijgsmacht zijn geworden. En we willen onze zinnen verzetten, we zijn naar voren gericht."

Kolibrie-eiland
Daarvoor verandert de provincie bijna twee weken in een soort Uruzgan. Dit deel van het land heet gedurende de operatie Falcon Autumn het Kolibrie-eiland, 'waar alle ellende heerst die je je maar kunt voorstellen', aldus Van Wiggen. "Hongersnood, rebellen die het voor het zeggen hebben, noem maar op."

Het circuit van Assen is het hart van het 'eiland' en heet voor de gelegenheid Redland, springplank voor alle aanvallende eenheden.

Contact
Nadrukkelijk wordt er tijdens de oefening contact gezocht met de bevolking om informatie te krijgen over het verzet. Er komen patrouilles door dorpen en gehuchten, checkpoints om auto's te doorzoeken en een middelbare school wordt met leerlingen geëvacueerd.

"We lichten iedereen wel van tevoren in, want we willen voorkomen dat mensen bijvoorbeeld middenin de nacht wakker schrikken van schoten, helikopters en parachutisten en denken dat het oorlog is." Verder is alles zo echt mogelijk, al draagt de 'vijand' die opgaat in de bevolking wel herkenbare uniformen.

dit stond in de tctubantia 09-09-2011
  zaterdag 10 september 2011 @ 01:41:44 #227
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_101774947
Het Veteraneninstituut plaatst ong. 500 interviews met veteranen online

quote:
Vijfhonderd interviews uit de collectie van het Interviewproject Nederlandse Veteranen zijn vanaf 8 september online te beluisteren.

De collectie bevat biografische interviews die gehouden zijn met veteranen van alle conflicten en militaire missies waar Nederland bij betrokken was. Van soldaat tot generaal, van hospik tot para, van gevechten op Nederlandse bodem in de Mei-dagen van 1940 tot de slag bij Chora in Afghanistan, alles komt aan bod in deze gevarieerde collectie.
Je kunt ze gratis bekijken, je moet je wel even registreren. Hier: http://www.veteraneninstituut.nl/projecten/interviewproject
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 10 september 2011 @ 06:59:54 #228
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101776771
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2011 01:41 schreef Nibb-it het volgende:
Het Veteraneninstituut plaatst ong. 500 interviews met veteranen online

[..]

Je kunt ze gratis bekijken, je moet je wel even registreren. Hier: http://www.veteraneninstituut.nl/projecten/interviewproject
Dank je wel!!
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 10 september 2011 @ 08:28:42 #229
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101776973
VVD'er Blok hekelt opstelling minister Hillen

DEN HAAG - VVD-fractievoorzitter Stef Blok heeft kritiek op de uitspraak van minister Hans Hillen van Defensie dat de politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz vooral een militaire missie is. Die uitspraak was tegen het zere been van GroenLinks. De partij gaf steun aan de missie, maar wil nadrukkelijk spreken van een civiele missie.

„Dit waren concessies die zijn gevraagd door partijen die dit belangrijk vonden. Dan moet je dat ook doen als minister. Geen gemarchandeer met de afspraken”, zegt Stef Blok zaterdag in een vraaggesprek met de Volkskrant.

GroenLinks vroeg over de kwestie opheldering aan premier Mark Rutte, die sprak van een „betreurenswaardige onduidelijkheid”.

Blok vindt dat een minister uiteindelijk de baas is. „Als hij in een Kamerdebat wordt gevraagd om toezeggingen te doen die hij niet kan doen, dan moet hij de toezeggingen niet doen. Zodra de toezeggingen zijn gedaan, dan moet die minister voor de troepen gaan staan en zeggen: mannen, vrouwen, zo gaan we het doen.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_101778005
Een combinatie van



en

  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 11 september 2011 @ 06:49:02 #231
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101807261
Raket ingeslagen bij Nederlandse kamp Kunduz

DEN HAAG - In de buurt van het Nederlandse kamp van de politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz is vrijdagavond een raket afgevuurd en ingeslagen. Er is geen sprake van Nederlandse gewonden of materiële schade.

Dat heeft het ministerie van Defensie zaterdag gemeld. Het is „niet gebruikelijk dat kamp Kunduz doelwit is van raketaanvallen”, aldus het ministerie. Dit in tegenstelling tot Kandahar Airfield, dat regelmatig wordt aangevallen.

Op de internationale basis in Kunduz zijn zo'n 350 Nederlanders werkzaam voor de politietrainingsmissie. De politietrainingsmissie is bedoeld om Afghaanse agenten op te leiden en de zogenoemde justitiële keten te versterken.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)L-kamp__.html?p=22,1
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 12 september 2011 @ 06:54:04 #232
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101847033
Vergeefse zoektocht naar vermiste militair

AMSTERDAM - -Tientallen leden van Koninklijke Marechaussee en mobiele eenheid hebben zondag in Nationaal Park de Meinweg bij Herkenbosch (Limburg) urenlang vergeefs gezocht naar een sinds vrijdag vermiste Nederlandse militair. Door de duisternis gedwongen staakten militairen, politie en de vele burgervrijwilligers de zoektocht.

De 30-jarige militair verdween vrijdagmiddag nadat hij het uitgestrekte bosgebied in was gelopen.
Behalve speurhonden van de politie zochten ook reddingshonden van de Stichting Mentrailgroep Nederland uit de regio Arnhem mee.

De Nederlander is gelegerd op een NAVO-basis in het Duitse Münster. Hij werd in 2009 uitgezonden naar Afghanistan. Volgens zijn moeder heeft hij geen last van een posttraumatische stressstoornis, die bij veel militairen voorkomt die in oorlogssituaties zijn geweest. De politie heeft de auto van de man voor onderzoek meegenomen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_.html?sn=binnenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 12 september 2011 @ 09:38:07 #233
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_101848660
:{
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 12 september 2011 @ 12:09:04 #234
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101852474
Weer raket ingeslagen bij kamp Kunduz

DEN HAAG - In de buurt van het Nederlandse kamp van de politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz is zondagavond opnieuw een raket ingeslagen. Er is geen sprake van Nederlandse gewonden. Dat heeft het ministerie van Defensie maandag gemeld.

Vrijdag was er ook al een raketinslag in de buurt. Zondag was de inslag verder weg, in de buurt van het vliegveld. Het is „niet gebruikelijk dat kamp Kunduz doelwit is van raketaanvallen”, aldus het ministerie. Dit in tegenstelling tot Kandahar, dat geregeld wordt aangevallen.

Op de internationale basis in Kunduz zijn ongeveer 350 Nederlanders werkzaam voor de politietrainingsmissie. Die is bedoeld om Afghaanse agenten op te leiden en de zogenoemde justitiële keten te versterken.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 12 september 2011 @ 16:16:57 #235
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101860140
Zoektocht naar vermiste militair hervat
12 sep. 2011, 14:14

Agenten met speurhonden zijn maandag in en rond Nationaal park de Meinweg opnieuw gaan zoeken naar een sinds vrijdag vermiste Nederlandse militair. Dat maakte de politie bekend.

De zoektocht naar de 30-jarige in het Duitse Münster gelegerde militair begon zaterdag. De speurtochten leverden tot nog toe weinig aanknopingspunten op.

Wel vonden reddingshonden sporen van de man bij de Roer in Vlodrop. Vrienden van de man verspreiden maandag flyers in het Duitse grensgebied.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 13 september 2011 @ 06:45:24 #236
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101889114
Mariniers komen van Vitus 'abseilen' (video)

HILVERSUM - Restauratie afgerond, Hilversum bedankt. Met een groot spandoek aan de toren van de Vituskerk heeft de kerkgemeenschap zaterdagmiddag voor jaren afscheid genomen van steigers, aannemers en andere werklieden.

De parochie werd daarbij geholpen door een zestal mariniers uit Doorn van wie vier abseilend van de toren naar beneden kwamen.

De kerk zocht een gunstig moment om de restauratie officieel voor beëindigd te verklaren en de eerste dag van het jaarlijkse monumentenweekeinde was daarvoor goed geschikt. Vele honderden mensen kwamen de kerk bekijken en waagden zich met het mooie weer op de bijna honderd meter hoge toren.

Bron
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 13 september 2011 @ 07:44:01 #237
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101889336
'Militaire oefening Rusland en Noord-Korea'

TOKIO - Rusland en Noord-Korea houden nog dit jaar een gezamenlijke militaire oefening. Daarmee willen de landen tegenwicht bieden aan het machtsblok dat de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan samen vormen. Dat berichtte de Japanse krant Asahi dinsdag op gezag van niet nader genoemde bronnen.

Volgens het dagblad zullen van beide landen de marine en de luchtmacht aan de oefening deelnemen. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il zou daarover afspraken hebben gemaakt met president Dmitri Medvedev toen hij onlangs in Rusland was. De twee landen zijn van oudsher bondgenoten.

Het stalinistische Noord-Korea houdt zelden militaire trainingen met andere landen. Het straatarme land zit onder meer wegens zijn nucleaire ambities in een internationaal isolement. Rusland probeert dat de laatste tijd te doorbreken, een ontwikkeling die met name de Zuid-Koreanen met argusogen in de gaten houden.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 13 september 2011 @ 11:15:42 #238
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101892781
Headcam footage of bomb being defused

For the first time, the Ministry of Defence has allowed the work of specialist bomb disposal teams in Afghanistan to be shown in a new BBC One documentary, The Bomb Squad.

Telling the story of the counter-IED (improvised explosive device) team based in Helmand, the two-part series includes headcam footage filmed by both the "searchers", who find the devices, and by the bomb disposal operators themselves.

In this clip Rod, a high-threat IED disposal operator, and his team deal with a device that has been discovered by some of the searchers.

The first episode of The Bomb Squad will be on BBC One on 13 September 2011 at 22:35 (23.35L)

Bron: http://www.bbc.co.uk/news/uk-14884652
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 15 september 2011 @ 10:48:44 #239
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101969594
Hillen naar Kamer om 'militaire' missie
15 sep. 2011, 07:13

Minister Hans Hillen van Defensie moet zich donderdagavond in de Tweede Kamer verantwoorden voor zijn uitspraak dat de politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz vooral een militaire missie is. Daarmee haalde hij zich vorige week de woede van met name GroenLinks op de hals.

De partij, die nadrukkelijk van een civiele missie spreekt, was belangrijk voor het minderheidskabinet van VVD en CDA om voldoende steun te krijgen voor de missie. GroenLinks sprak van de zoveelste blunder van Hillen en wil in het debat van premier Mark Rutte horen hoe zulke blunders voortaan zijn te voorkomen. Ook andere partijen als de PvdA, D66 en de ChristenUnie reageerden verbaasd en geërgerd.

De SP en gedoogpartner PVV - beide tegenstander van de missie - vonden het echter prima wat Hillen zei, omdat hij volgens deze partijen gewoon gelijk heeft. Rutte sprak van een misverstand, dat volgens hem door Hillen is rechtgezet met een verklaring waarin hij aangaf dat zijn uitspraak niet op het karakter maar op de samenstelling van de missie sloeg.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_101974802
Het is me toch wat, een minister die de waarheid spreekt.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 15 september 2011 @ 16:42:31 #241
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101980810
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2011 13:48 schreef Sloggi het volgende:
Het is me toch wat, een minister die de waarheid spreekt.
Dat komt sommige partijen niet echt goed uit. Zeker GL niet! :D
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 15 september 2011 @ 19:21:47 #242
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101986349
Wietplantage ontdekt bij zoektocht militair
15 sep. 2011, 16:09

Tijdens het zoeken naar een sinds vrijdag vermiste militair hebben mensen donderdag een wietplantage met meer dan 6000 planten gevonden. De plantage was verstopt in een bunker op Nationaal Park de Meinweg bij Herkenbosch. Dat maakte de politie bekend.

Bij de bunker was een waterput aangelegd. De stroom werd illegaal afgetapt. De toegang tot de tunnel was gecamoufleerd. Vrijwilligers doorzochten de bunker op zoek naar de vermiste man. Toen ze de hennep vonden, is de politie ingeschakeld.

Bron: www.telegraaf.nl

Verder nog geen nieuws over de militair dus.....
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 15 september 2011 @ 21:38:54 #243
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101994327
Defensie wacht een moeilijk jaar
15 sep. 2011, 20:05

Defensie gaat een „moeilijk jaar” tegemoet. De ingrijpende reorganisatie, die deze zomer is begonnen, zal in 2012 goed op gang komen. De onderbezetting zal echter toenemen en het tekort aan spullen zal nog niet zijn weggewerkt.

Daardoor zal de krijgsmacht minder inzetbaar zijn, zo staat in de donderdag vrijgegeven begroting van het ministerie van Defensie voor 2012. Militairen en burgermedewerkers zullen volgend jaar meer duidelijkheid krijgen over de gevolgen van de bezuinigingsmaatregelen. Defensie moet structureel 1 miljard euro besparen.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 15 september 2011 @ 23:56:32 #244
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_102002271
Hillen betreurt effect van zijn uitspraak

Laatst gewijzigd: 15-09-11 23:22

DEN HAAG - Minister Hans Hillen van Defensie betreurt het dat zijn uitspraken over de politietrainingsmissie in Kunduz kennelijk schadelijk zijn geweest voor het draagvlak van de missie.

Hij zegt verrast te zijn geweest over de ophef die over zijn uitlatingen is ontstaan en benadrukte dat het niet zijn bedoeling is geweest.

Hillen zei verder dat hij de nadruk had gelegd op de militaire bijdrage aan de missie, omdat in zijn werk het accent daar meer op ligt. Ook stelde hij dat de missie zonder militairen onmogelijk uit te voeren is.

Hart

Zijn uitspraak kwam ''uit de grond van mijn hart'', aldus de minister, die benadrukte dat Duitsland in Kunduz verantwoordelijk is voor het uitvoeren van militaire taken om de uitgezonden Nederlanders te beschermen.

Hij herhaalde verder dat de missie in Kunduz een ''geïntegreerde politietrainingsmissie'' is waarin ''verschillende takken van deskundigheid'' zijn vertegenwoordigd.

Na aandringen van GroenLinks-leider Jolande Sap zegde de minister toe ''deze uitspraak in de toekomst te vermijden''. ''Daar zal ik mijn uiterste best voor doen'', aldus Hillen.

Bron: www.nu.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 16 september 2011 @ 18:59:41 #245
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_102027021
Defensie beveiligt opnieuw zeetransport

16 september 2011, 13.46 uur
Een zwaarbewapend beveiligingsteam van de mariniers – een zogenoemd Vessel Protection Detachement (VPD) – gaat volgende maand opnieuw een kwetsbaar en groot zeetransport beschermen tegen piraterij.

Het gaat om de Mighty Servant 3 van de Nederlandse firma Dockwise, een zogenoemd half-afzinkbaar transportschip. Dat is beladen met een jack-up boorplatform en 2 sleepboten. De Mighty Servant vertrekt begin oktober vanuit Singapore naar Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten, waar het naar verwachting medio oktober aankomt.


Vandaag stapte in Singapore een VPD aan boord van het transportschip Transshelf. Dit transport is beladen met een groot offshore constructieplatform en vaart eveneens naar Sharjah.

Inzet VPD’s
Half maart besloot minister Hans Hillen voor het eerst zelfstandige militaire beveiligingteams te plaatsen aan boord van Nederlandse koopvaardijschepen, om deze te beschermen tegen piraterij. Elke aanvraag van een reder wordt getoetst aan het draaiboek ‘bijstandsaanvragen bij piraterij en gewapende overvallen' op zee. Dit biedt ruimte om in uitzonderlijke gevallen zelfstandige militaire teams aan boord van schepen te plaatsen.


Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_102033299
Wat doen doe gasten eigenlijk twee weken lang op die boot? Een beetje naar de horizon kijken en een kaartje leggen? Het lijkt me dodelijk saai.
pi_102039865
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 21:16 schreef Sloggi het volgende:
Wat doen doe gasten eigenlijk twee weken lang op die boot? Een beetje naar de horizon kijken en een kaartje leggen? Het lijkt me dodelijk saai.
http://www.icc-ccs.org/ho(...)2010/piracy-map-2010
  vrijdag 16 september 2011 @ 23:36:41 #248
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_102040899
Dat werk lijkt mij dus fantastisch.
Het is bijna hetzelfde als mijn droombaan.. Piraat zijn.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  zaterdag 17 september 2011 @ 01:09:25 #249
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_102044037
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 21:16 schreef Sloggi het volgende:
Wat doen doe gasten eigenlijk twee weken lang op die boot? Een beetje naar de horizon kijken en een kaartje leggen? Het lijkt me dodelijk saai.
Is het ook.

Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')