abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 7 juli 2011 @ 10:07:34 #1
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_99143059
Het is onmogelijk om de private sector vrijwillig aan een reddingsplan voor Griekenland deel te laten nemen.

Minister De Jegaer pleit voor druk om te participeren. Hij acht het een aanvaardbaar risico dat kredietbeoordelaars dit als wanbetaling categoriseren. Griekenland zit voorlopig toch niet op de markt, dus een lager oordeel deert het land niet. De Jager ziet een vrijwillig akkoord met banken, verzekeraars en pensioenfondsen niet mogelijk. Hij gaat hiermee in tegen het advies van centrale bankiers uit de EU. (FD, p.1) :D

Wordt gezellig sfeertje daar :|W
pi_99143457
Ze moeten de vreemd vermogen verstrekkers gewoon dwingen om af te boeken, dat zou de situatie voor de Grieken verbeteren en geeft een duidelijk signaal af naar de markt om nog eens goed te kijken aan wie en waarvoor je krediet verstrekt.
Real programmers don't comment. It was hard to write, so it should be hard to read.
  donderdag 7 juli 2011 @ 12:01:40 #3
344631 Conspicuous
Mensenrechtenactivist.
pi_99146522
Het probleem is niet dat een lagere waardering Griekenland raakt omdat ze zo nodig op de markt geld willen ophalen binnenkort, maar dat de ECB veel Griekse staatsleningen aan onderpand heeft, voornamelijk van Griekse banken. Ik geloof iets van ¤60 mld, zie hier voor de cijfers.

De eisen die de ECB stelt aan onderpand zijn vrij rigide, op het moment dat er een te grote downgrade is moeten dus al die Griekse banken ander onderpand aanleveren. Dat kunnen ze niet, dus moeten ze weer gered worden, want als alle Griekse banken omvallen ben je heel ver van huis.

Door de kosten van zo'n redding van Griekse banken schiet je met iets dat een downgrade veroorzaakt niet zo veel op.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')