Als ik de verpakking die in de vriezer ligt open maak, maak ik wel even een foto van de "tonijn", dit is al de saladeversie. Heb er geen sambal doorgedaan, vegasambal was opquote:Op woensdag 9 mei 2012 14:12 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Vind het er wel iets "geschift" uitzien, maar als je er niet op let zal het vast niet opvallen inderdaad.
Deed jij er sambal door, douche-eendje?
De saladeversie? Heb je 'm opnieuw ingevroren? Het is toch een "bliktonijnversie" die je nog wel zelf aan moet maken? Net als een blikje tonijn?quote:Op woensdag 9 mei 2012 14:17 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Als ik de verpakking die in de vriezer ligt open maak, maak ik wel even een foto van de "tonijn", dit is al de saladeversie.
Ja klopt, maar op dat broodje is het zo te zien al iets mee gedaan. Zo komt hij namelijk niet uit de verpakkingquote:Op woensdag 9 mei 2012 14:54 schreef RobinOok het volgende:
[..]
De saladeversie? Heb je 'm opnieuw ingevroren? Het is toch een "bliktonijnversie" die je nog wel zelf aan moet maken? Net als een blikje tonijn?
Kijk, die zocht ik gisteren Dat ga ik van het weekend doenquote:Op woensdag 9 mei 2012 14:53 schreef RobinOok het volgende:
Yup, al is "recept" een te groot woord. ;-)
[ link | afbeelding ]
Zelf tofu puffs maken
Oh, op die fiets! Ja, ik had het aangemaakt met mayo, verse koriander, lente-ui, paar drupjes worcestersauce, sprietsje citroensap, peper en zout. Uiteraard.quote:Op woensdag 9 mei 2012 15:32 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ja klopt, maar op dat broodje is het zo te zien al iets mee gedaan. Zo komt hij namelijk niet uit de verpakking
Ik had er hier laatst een die in het midden van het blok na het ontdooien nog hard was, was niet fijn... Maarja, toch maar nieuwe gekocht want . Had hem hier met yoghurtmayo, kappertjes, peterselie, knoflook, peper, zout en een scheutje citroensap gemaakt.quote:Op woensdag 9 mei 2012 16:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, op die fiets! Ja, ik had het aangemaakt met mayo, verse koriander, lente-ui, paar drupjes worcestersauce, sprietsje citroensap, peper en zout. Uiteraard.
Maar mijn tweede versie, toen ik het uit de vriezer haalde en het ontdooid was zag er (als ik het me goed herinner) ook enigzins geschift uit. Misschien was er gewoon iets niet goed gegaan ergens. Ben nu wel benieuwd of jouw onbewerkte tonijn er dan heel anders uitziet.
Je weet dat ze al keeeeiveel verkooppunten in Nederland hebben he?quote:Op woensdag 9 mei 2012 18:12 schreef Niara het volgende:
Ooh vegetarische tonijn! Ik zou ook echt eens naar de vegetarische slager moeten.
Ik heb ook geen friteuse, ik waag een poging in mn wokquote:Op woensdag 9 mei 2012 18:12 schreef Niara het volgende:
Ooh vegetarische tonijn! Ik zou ook echt eens naar de vegetarische slager moeten.
En hmmm, gefrituurde tofublokes. Pas bij een sushi restaurant gegeten. Jammergenoeg heb ik zelf geen frituese
Oh wow, wist niet dat er al zoveel waren! Ik zal binnenkort eens langsgaan!quote:Op woensdag 9 mei 2012 18:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je weet dat ze al keeeeiveel verkooppunten in Nederland hebben he?
Kijk, hier: http://www.devegetarischeslager.nl/onze-verkooppunten
Ho ho, die bevroren en daarna gefrituurde stukjes tofu, dat worden dus gummi-achtige, luchtig bolletjes. Bij de Japanner frituren ze verse, zachte tofu, in een klein jasje van maizena. Die is zacht als pudding. Dat is wel heel wat anders he?quote:Op woensdag 9 mei 2012 18:23 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik heb ook geen friteuse, ik waag een poging in mn wok
Hij gaat ook eerst in de vriezer hoor Maar de blokjes ga ik gewoon pogen in de olie te doen in de wok, denk dat ook wel eens zou moeten lukken. En zo niet, heb ik het iig een keer geprobeerd Wil juist dat gummieffect.quote:Op woensdag 9 mei 2012 20:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ho ho, die bevroren en daarna gefrituurde stukjes tofu, dat worden dus gummi-achtige, luchtig bolletjes. Bij de Japanner frituren ze verse, zachte tofu, in een klein jasje van maizena. Die is zacht als pudding. Dat is wel heel wat anders he?
[ link | afbeelding ]
Agedashi tofu
Stuk moeilijker ook om te maken.
Als een kaassoufle al 5x gelukt is in mn koekenpan, gaat dit ook lukken. Het ziet er gewoon te lekker uitquote:Op woensdag 9 mei 2012 20:59 schreef RobinOok het volgende:
Ja, die ontdooide, gefrituurde tofu komen niet zo nauw, kan ook in een koekenpan inderdaad.
Ik had vegetarische gehaktballen van de Vegaslager en die vond ik helemaal niet lekker.. Heel droog net een groenteschijf en qua smaak ook raar..quote:Op woensdag 9 mei 2012 18:12 schreef Niara het volgende:
Ooh vegetarische tonijn! Ik zou ook echt eens naar de vegetarische slager moeten.
En hmmm, gefrituurde tofublokes. Pas bij een sushi restaurant gegeten. Jammergenoeg heb ik zelf geen frituese
Ah verkeerde keuze dusquote:Op donderdag 10 mei 2012 15:57 schreef RobinOok het volgende:
Ah, net een echte gehaktbal dus. Daarover zijn de meningen ook altijd zo verdeeld!
De lupinebitterballen zijn goddelijk.quote:Op donderdag 10 mei 2012 16:07 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik zou het zeker nog niet opgeven, de producten van de vegetarische slager zijn allemaal heel verschillend van samenstelling en smaak. Ik geloof dat hun kipstukjes het beroemdst zijn. Die heb ik in de vriezer, maar nog steeds niet aan toegekomen die uit te testen.
kip was goed te doen lekker knapperig bakken!quote:Op donderdag 10 mei 2012 16:07 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik zou het zeker nog niet opgeven, de producten van de vegetarische slager zijn allemaal heel verschillend van samenstelling en smaak. Ik geloof dat hun kipstukjes het beroemdst zijn. Die heb ik in de vriezer, maar nog steeds niet aan toegekomen die uit te testen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |