abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 9 mei 2012 @ 14:12:07 #101
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111333735


Vind het er wel iets "geschift" uitzien, maar als je er niet op let zal het vast niet opvallen inderdaad.
Deed jij er sambal door, douche-eendje?
  woensdag 9 mei 2012 @ 14:17:49 #102
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111333991
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 14:12 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Vind het er wel iets "geschift" uitzien, maar als je er niet op let zal het vast niet opvallen inderdaad.
Deed jij er sambal door, douche-eendje?
Als ik de verpakking die in de vriezer ligt open maak, maak ik wel even een foto van de "tonijn", dit is al de saladeversie. Heb er geen sambal doorgedaan, vegasambal was op :)

RobinOok, had jij destijds ook dat recept van de tofu die uit de vriezer kwam & gefrituurd was gepost?
  woensdag 9 mei 2012 @ 14:48:43 #103
3878 Vork
Manisch creatief
pi_111335166
Ik ben gewoon nog altijd niet dol op vis, dus de vegatonijn was voor mij nog te vissig. Andere mensen die geen probleem met vis hadden, vonden het verdacht veel op tonijn lijken.
  woensdag 9 mei 2012 @ 14:53:29 #104
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111335374
Yup, al is "recept" een te groot woord. ;-)


Zelf tofu puffs maken
  woensdag 9 mei 2012 @ 14:54:50 #105
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111335442
quote:
17s.gif Op woensdag 9 mei 2012 14:17 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Als ik de verpakking die in de vriezer ligt open maak, maak ik wel even een foto van de "tonijn", dit is al de saladeversie.
De saladeversie? Heb je 'm opnieuw ingevroren? Het is toch een "bliktonijnversie" die je nog wel zelf aan moet maken? Net als een blikje tonijn?
  woensdag 9 mei 2012 @ 15:32:03 #106
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111336972
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 14:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

De saladeversie? Heb je 'm opnieuw ingevroren? Het is toch een "bliktonijnversie" die je nog wel zelf aan moet maken? Net als een blikje tonijn?
Ja klopt, maar op dat broodje is het zo te zien al iets mee gedaan. Zo komt hij namelijk niet uit de verpakking :P
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 14:53 schreef RobinOok het volgende:
Yup, al is "recept" een te groot woord. ;-)

[ link | afbeelding ]
Zelf tofu puffs maken
Kijk, die zocht ik gisteren :D Dat ga ik van het weekend doen :Y
  woensdag 9 mei 2012 @ 16:53:21 #107
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111340161
quote:
17s.gif Op woensdag 9 mei 2012 15:32 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ja klopt, maar op dat broodje is het zo te zien al iets mee gedaan. Zo komt hij namelijk niet uit de verpakking :P
Oh, op die fiets! Ja, ik had het aangemaakt met mayo, verse koriander, lente-ui, paar drupjes worcestersauce, sprietsje citroensap, peper en zout. Uiteraard. ;)
Maar mijn tweede versie, toen ik het uit de vriezer haalde en het ontdooid was zag er (als ik het me goed herinner) ook enigzins geschift uit. Misschien was er gewoon iets niet goed gegaan ergens. Ben nu wel benieuwd of jouw onbewerkte tonijn er dan heel anders uitziet.
  woensdag 9 mei 2012 @ 18:01:42 #108
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111343006
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 16:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, op die fiets! Ja, ik had het aangemaakt met mayo, verse koriander, lente-ui, paar drupjes worcestersauce, sprietsje citroensap, peper en zout. Uiteraard. ;)
Maar mijn tweede versie, toen ik het uit de vriezer haalde en het ontdooid was zag er (als ik het me goed herinner) ook enigzins geschift uit. Misschien was er gewoon iets niet goed gegaan ergens. Ben nu wel benieuwd of jouw onbewerkte tonijn er dan heel anders uitziet.
Ik had er hier laatst een die in het midden van het blok na het ontdooien nog hard was, was niet fijn... Maarja, toch maar nieuwe gekocht want :9. Had hem hier met yoghurtmayo, kappertjes, peterselie, knoflook, peper, zout en een scheutje citroensap gemaakt.
  woensdag 9 mei 2012 @ 18:12:25 #109
189732 Niara
Whooo hooo!
pi_111343317
Ooh vegetarische tonijn! Ik zou ook echt eens naar de vegetarische slager moeten.
En hmmm, gefrituurde tofublokes. Pas bij een sushi restaurant gegeten. Jammergenoeg heb ik zelf geen frituese ;(
  woensdag 9 mei 2012 @ 18:13:59 #110
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111343367
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 18:12 schreef Niara het volgende:
Ooh vegetarische tonijn! Ik zou ook echt eens naar de vegetarische slager moeten.
Je weet dat ze al keeeeiveel verkooppunten in Nederland hebben he?
Kijk, hier: http://www.devegetarischeslager.nl/onze-verkooppunten
  woensdag 9 mei 2012 @ 18:23:05 #111
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111343654
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 18:12 schreef Niara het volgende:
Ooh vegetarische tonijn! Ik zou ook echt eens naar de vegetarische slager moeten.
En hmmm, gefrituurde tofublokes. Pas bij een sushi restaurant gegeten. Jammergenoeg heb ik zelf geen frituese ;(
Ik heb ook geen friteuse, ik waag een poging in mn wok :Y
  woensdag 9 mei 2012 @ 20:22:48 #112
189732 Niara
Whooo hooo!
pi_111349385
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 18:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je weet dat ze al keeeeiveel verkooppunten in Nederland hebben he?
Kijk, hier: http://www.devegetarischeslager.nl/onze-verkooppunten
Oh wow, wist niet dat er al zoveel waren! Ik zal binnenkort eens langsgaan!
  woensdag 9 mei 2012 @ 20:31:09 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111349800
quote:
17s.gif Op woensdag 9 mei 2012 18:23 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ik heb ook geen friteuse, ik waag een poging in mn wok :Y
Ho ho, die bevroren en daarna gefrituurde stukjes tofu, dat worden dus gummi-achtige, luchtig bolletjes. Bij de Japanner frituren ze verse, zachte tofu, in een klein jasje van maizena. Die is zacht als pudding. Dat is wel heel wat anders he?


Agedashi tofu

Stuk moeilijker ook om te maken.
  woensdag 9 mei 2012 @ 20:42:21 #114
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111350410
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 20:31 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ho ho, die bevroren en daarna gefrituurde stukjes tofu, dat worden dus gummi-achtige, luchtig bolletjes. Bij de Japanner frituren ze verse, zachte tofu, in een klein jasje van maizena. Die is zacht als pudding. Dat is wel heel wat anders he?

[ link | afbeelding ]
Agedashi tofu

Stuk moeilijker ook om te maken.
Hij gaat ook eerst in de vriezer hoor :Y Maar de blokjes ga ik gewoon pogen in de olie te doen in de wok, denk dat ook wel eens zou moeten lukken. En zo niet, heb ik het iig een keer geprobeerd ;) Wil juist dat gummieffect.
  woensdag 9 mei 2012 @ 20:59:30 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111351390
Ja, die ontdooide, gefrituurde tofu komen niet zo nauw, kan ook in een koekenpan inderdaad. :Y
  woensdag 9 mei 2012 @ 21:19:15 #116
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111352577
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 20:59 schreef RobinOok het volgende:
Ja, die ontdooide, gefrituurde tofu komen niet zo nauw, kan ook in een koekenpan inderdaad. :Y
Als een kaassoufle al 5x gelukt is in mn koekenpan, gaat dit ook lukken. Het ziet er gewoon te lekker uit :9
pi_111375679
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 18:12 schreef Niara het volgende:
Ooh vegetarische tonijn! Ik zou ook echt eens naar de vegetarische slager moeten.
En hmmm, gefrituurde tofublokes. Pas bij een sushi restaurant gegeten. Jammergenoeg heb ik zelf geen frituese ;(
Ik had vegetarische gehaktballen van de Vegaslager en die vond ik helemaal niet lekker.. Heel droog net een groenteschijf en qua smaak ook raar..
Worry is a misuse of imagination
  donderdag 10 mei 2012 @ 15:57:28 #118
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111380546
Ah, net een echte gehaktbal dus. Daarover zijn de meningen ook altijd zo verdeeld! _O-
pi_111380744
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 15:57 schreef RobinOok het volgende:
Ah, net een echte gehaktbal dus. Daarover zijn de meningen ook altijd zo verdeeld! _O-
Ah verkeerde keuze dus :P
Worry is a misuse of imagination
  donderdag 10 mei 2012 @ 16:07:32 #120
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111380913
Ja, ik zou het zeker nog niet opgeven, de producten van de vegetarische slager zijn allemaal heel verschillend van samenstelling en smaak. Ik geloof dat hun kipstukjes het beroemdst zijn. Die heb ik in de vriezer, maar nog steeds niet aan toegekomen die uit te testen.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 17:36:37 #121
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_111427371
Ik vind de kaasschelpen van de Lidl heel erg goed te eten! 2 stuks voor 1,69. Alle vleesvervangers kosten dat daar. Verder struin ik aanbiedingen af, Valess met Milner is nu bijvoorbeeld in de aanbieding bij C1000. Vanavond staat de vegaworst van de AH op het menu. Ik ben overigens geen vegetariër maar ik eet wel regelmatig vleesvervangers omdat ik dat een prettig idee vind.

De Aldi zou trouwens lekkere kaasburgers moeten hebben maar hier zijn ze continu uitverkocht ;(
Camembert uit de oven vond ik niet te vreten. Tot zover my two cents :P
L'Enfer, c'est les autres.
pi_111432571
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 16:07 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik zou het zeker nog niet opgeven, de producten van de vegetarische slager zijn allemaal heel verschillend van samenstelling en smaak. Ik geloof dat hun kipstukjes het beroemdst zijn. Die heb ik in de vriezer, maar nog steeds niet aan toegekomen die uit te testen.
De lupinebitterballen zijn goddelijk.
Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 20:55:47 #123
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_111436737
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 16:07 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik zou het zeker nog niet opgeven, de producten van de vegetarische slager zijn allemaal heel verschillend van samenstelling en smaak. Ik geloof dat hun kipstukjes het beroemdst zijn. Die heb ik in de vriezer, maar nog steeds niet aan toegekomen die uit te testen.
kip was goed te doen :) lekker knapperig bakken!
Ik wil hem van de week eens en cocotte bereiden in de oven met kokosmelk, wat gember, limoen en citroengras / blad :D
  vrijdag 11 mei 2012 @ 21:55:56 #124
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111440114
Er liggen wat blokjes silken tofu nu in de vriezer.... En ik heb wat zo van dat spul opgegeten. Mijn hemel :9 Wat is dat lekker!
  vrijdag 11 mei 2012 @ 22:03:51 #125
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_111440562
Is dat dat lillende puddingspul? Dat bestelde ik eens bij een Japanner, zo'n ordinair sushikrot. Niet te vreten vond ik het. Was wel lekker gepaneerd en zo maar de binnenkant was een soort pudding meets gelatine meets klei meets gips :r
L'Enfer, c'est les autres.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 22:05:08 #126
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111440619
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 22:03 schreef Maria2.0 het volgende:
Is dat dat lillende puddingspul? Dat bestelde ik eens bij een Japanner, zo'n ordinair sushikrot. Niet te vreten vond ik het. Was wel lekker gepaneerd en zo maar de binnenkant was een soort pudding meets gelatine meets klei meets gips :r
Ja, dit was gewoon zo uit de verpakking. Ach, het ging amper uit de verpakking. Liggen nu wat blokjes in de vriezer, eens kijken of ik morgen de puffs kan maken die RobinOok gepost heeft.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 22:05:12 #127
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111440620
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 22:03 schreef Maria2.0 het volgende:
Is dat dat lillende puddingspul? Dat bestelde ik eens bij een Japanner, zo'n ordinair sushikrot. Niet te vreten vond ik het. Was wel lekker gepaneerd en zo maar de binnenkant was een soort pudding meets gelatine meets klei meets gips :r
Lekker man!
  vrijdag 11 mei 2012 @ 22:08:49 #128
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_111440787
Ik vind tofu alleen lekker als het goed gekruid is in heel kleine blokjes door een gerecht waar normaal kipblokjes in gaan. Vooralsnog, trouwens. Naast dat vagevuur wat ik bij de Japanner at en die blokjes heb ik het nog niet op.
L'Enfer, c'est les autres.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 22:09:02 #129
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111440798
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 22:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Lekker man!
Het is wel echt heel lastig spul zeg, valt zo uit elkaar zo zacht :o
en morgen weer naar de toko, tijd om recepten te scoren :9
  vrijdag 11 mei 2012 @ 22:10:33 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111440866
quote:
17s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 21:55 schreef douche-eendje het volgende:
Er liggen wat blokjes silken tofu nu in de vriezer.... En ik heb wat zo van dat spul opgegeten. Mijn hemel :9 Wat is dat lekker!
Mooi zo! Volgende keer silken tofu salade mee maken dan!


Silken Tofu Salade

of misschien nog wel lekkerder, silken tofu met de dooiers van gezouten eendeneieren. Dat is echt bijzonder en lekker:


Cold Tofu salad with Salted Duck Egg Yolk

Alletwee zooooo lekker. :9
  vrijdag 11 mei 2012 @ 22:13:27 #131
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111440997
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 22:08 schreef Maria2.0 het volgende:
Ik vind tofu alleen lekker als het goed gekruid is in heel kleine blokjes door een gerecht waar normaal kipblokjes in gaan.
Daar vind ik dan juist weer geen zak aan. Doe mij dan maar gewoon kip of zo.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 22:18:57 #132
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_111441268
Ik ben geen vegetariër maar in die gerechten vind ik dat lekkerder dan gewoon kip. Ik ben weer geen fan van kip :P
L'Enfer, c'est les autres.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 22:22:43 #133
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111441427
Vreemd.
pi_111582437
Ik had deze oproep geplaats bij Lifestyle, misschien interessant voor degenen die dit draadje bezoeken!

Hallo!

Ik ben Nathalie, studente van de Master Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam.
Ik ben zelf een vegetariër en erg geïnteresseerd in de rol van vegetarisme in de moderne samenleving.

Ik doe op dit moment onderzoek naar vegetarisme onder tieners. Het onderzoek gaat met name over de sociale factoren rondom vegetarisme en veganisme. Wat vind je omgeving van je keuze, heb je weleens discussies met je ouders over dit onderwerp? Wat voor opmerkingen krijg je te horen in je dagelijks leven?
Ook vind ik het leuk om te weten wat voor ideeën je hebt over het onderwerp en hoe je tot de keuze gekomen bent.

Het liefst wil ik tieners interviewen in de leeftijd van ongeveer 14 tot en met 20 jaar, die nog thuis wonen. Als je niet meer thuis woont maar recentelijk nog thuis woonde, als vegetariër/veganist, kun je ook meedoen!
Voor vragen over het onderzoek, kun je mailen naar nathalie60@hotmail.com.

Ik hoop iets te horen, je zou mij enorm helpen door mee te doen!
  vrijdag 18 mei 2012 @ 20:12:51 #135
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_111717176
Gisteren wezen eten bij Betty's in Amsterdam. Dikke aanrader voor iedereen die van vegetarisch / biologisch eten houd. :)

Edit: vorige week "kipstukjes" van de vegetarische slager (te koop door heel Nederland bij verschillende supermarkten) gegeten. Jeetje, dat was me ook een partij lekker. Voor het eerst in 2 jaar dat ik m'n "snijtanden" nodig heb. Heerlijk!

Daarnaast heb ik een maand geleden de kroketten van de vegetarische slager geprobeerd, en deze waren ook verschrikkelijk lekker. Dat is voor mij 2 positieve ervaringen uit 2 pogingen. :)
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
  vrijdag 18 mei 2012 @ 20:23:55 #136
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_111717713
Pavlov
Uitzending: 17 mei 2012

35 minuten Bekende Nederlanders stellen een vraag aan de wetenschap. In 2009 werd Leon Verdonschot verkozen tot 'de meest sexy vegetariër' van Nederland. Wat kan de wetenschap Leon vertellen over vegetarisme?
--
Al sinds zijn tienerjaren eet Leon Verdonschot geen vlees. Geen geringe opgaaf in het Geleen waar hij opgroeide. Hoe heeft dat vegetarisme zijn leven beïnvloed? Is het gezonder? Zijn vegetariërs empathischer?

http://www.wetenschap24.n(...)eon-Verdonschot.html
  zondag 20 mei 2012 @ 17:57:17 #137
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_111790579
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 mei 2012 20:12 schreef jojomen4 het volgende:
Gisteren wezen eten bij Betty's in Amsterdam. Dikke aanrader voor iedereen die van vegetarisch / biologisch eten houd. :)
Ik vind het waardeloos. En het is prijzig.

quote:
Edit: vorige week "kipstukjes" van de vegetarische slager (te koop door heel Nederland bij verschillende supermarkten) gegeten. Jeetje, dat was me ook een partij lekker. Voor het eerst in 2 jaar dat ik m'n "snijtanden" nodig heb. Heerlijk!
Ik heb ze laatst ook weer gehad. Men vind het op echt kip lijken. Geen idee, want nooit gegeten :)
Maar ik vind het niet zo lekker, maar top als anderen ipv echt kip dat van de vegaslager zouden eten.
  woensdag 23 mei 2012 @ 13:21:03 #138
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_111923715
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 17:57 schreef TechXP het volgende:

[..]

Ik vind het waardeloos. En het is prijzig.

[..]

Ik heb ze laatst ook weer gehad. Men vind het op echt kip lijken. Geen idee, want nooit gegeten :)
Maar ik vind het niet zo lekker, maar top als anderen ipv echt kip dat van de vegaslager zouden eten.
Ow.. ik ben benieuwd waar jij lekker vegetarisch gaat uiteten. Tips? :)
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
  woensdag 23 mei 2012 @ 13:26:42 #139
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_111923969
ik had van een klant een ketjap saus gekregen waar al stukjes ui en knoflook enzo in zitten, meegenomen uit Suriname.
Die is zooo lekker!! ik marineer er mijn tofu in, even snel wokken en het carameliseert heel snel, supermooie bruine kleur daardoor en zooo lekker :D

als ik zin heb doe ik daar meestal nog wat gemberpoeder bij en wat sesamolie..
  woensdag 23 mei 2012 @ 15:36:23 #140
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_111929342
quote:
7s.gif Op woensdag 23 mei 2012 13:21 schreef jojomen4 het volgende:
Ow.. ik ben benieuwd waar jij lekker vegetarisch gaat uiteten. Tips? :)
Als ik gewoon eten wil dan vind ik De Bolhoed wel goed. maar dat is gewoon als ik eten nodig heb. Niet echt culinair.

Verder bij vegetarische chinees de Oude Plek of Soy in Utrecht. De Eetstee in Amersfoort vind ik het beste qua vegetarisch/culinair. Maar voor de rest valt NL gewoon tegen.

Als je in New York bent geweest valt alles in NL gewoon tegen qua vegarestaurants.

Maar ik hoop binnen 2 a 3 jaar een eigen 100% plantaardig restaurant in Amsterdam te openen. Met een hoog culinair gehalte. Lekker eten en mooie presentatie, vooroordeelbrekend en verre van alternatief :)
  woensdag 23 mei 2012 @ 15:37:05 #141
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_111929369
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 13:26 schreef RandomMoron het volgende:
ik had van een klant een ketjap saus gekregen waar al stukjes ui en knoflook enzo in zitten, meegenomen uit Suriname.
Die is zooo lekker!! ik marineer er mijn tofu in, even snel wokken en het carameliseert heel snel, supermooie bruine kleur daardoor en zooo lekker :D

als ik zin heb doe ik daar meestal nog wat gemberpoeder bij en wat sesamolie..
Geen trassi in de ketjap? Doen ze in die surinaamse altijd dacht ik..
  woensdag 23 mei 2012 @ 18:21:29 #142
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_111936587
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 15:36 schreef TechXP het volgende:

[..]

Als ik gewoon eten wil dan vind ik De Bolhoed wel goed. maar dat is gewoon als ik eten nodig heb. Niet echt culinair.

Verder bij vegetarische chinees de Oude Plek of Soy in Utrecht. De Eetstee in Amersfoort vind ik het beste qua vegetarisch/culinair. Maar voor de rest valt NL gewoon tegen.

Als je in New York bent geweest valt alles in NL gewoon tegen qua vegarestaurants.

Maar ik hoop binnen 2 a 3 jaar een eigen 100% plantaardig restaurant in Amsterdam te openen. Met een hoog culinair gehalte. Lekker eten en mooie presentatie, vooroordeelbrekend en verre van alternatief :)
Ok, thanks. :)

Wanneer je geopend bent hoor ik het graag. :) Succes!
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano
  woensdag 23 mei 2012 @ 18:52:01 #143
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111937926
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 15:36 schreef TechXP het volgende:

[..]

Als ik gewoon eten wil dan vind ik De Bolhoed wel goed. maar dat is gewoon als ik eten nodig heb. Niet echt culinair.

Verder bij vegetarische chinees de Oude Plek of Soy in Utrecht. De Eetstee in Amersfoort vind ik het beste qua vegetarisch/culinair. Maar voor de rest valt NL gewoon tegen.

Als je in New York bent geweest valt alles in NL gewoon tegen qua vegarestaurants.

Maar ik hoop binnen 2 a 3 jaar een eigen 100% plantaardig restaurant in Amsterdam te openen. Met een hoog culinair gehalte. Lekker eten en mooie presentatie, vooroordeelbrekend en verre van alternatief :)
Ik wil best een keer komen keuren dan hoor :9 ;) Ik weet hier in de omgeving nu een kleine selectie restaurantjes waar ik als vegetariër lekker kan eten, 1 heeft verse seizoenvegaburgers en die zijn toch een partij lekker.
Waar ik wel moe van kan worden nu is al dat geitenkaas bij het kopje vega op de menukaart. Het is op een enkeling na allemaal hetzelfde en zo gigantisch inspiratieloos :r Als ik uit eten ga wil ik het gevoel hebben dat de kok er moeite voor heeft gedaan, niet dat ik het zelf ook thuis had kunnen maken voor een fractie van de prijs.
  woensdag 23 mei 2012 @ 20:29:43 #144
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_111942938
quote:
17s.gif Op woensdag 23 mei 2012 18:52 schreef douche-eendje het volgende:

Ik wil best een keer komen keuren dan hoor :9 ;) Ik weet hier in de omgeving nu een kleine selectie restaurantjes waar ik als vegetariër lekker kan eten, 1 heeft verse seizoenvegaburgers en die zijn toch een partij lekker.
Waar ik wel moe van kan worden nu is al dat geitenkaas bij het kopje vega op de menukaart. Het is op een enkeling na allemaal hetzelfde en zo gigantisch inspiratieloos :r Als ik uit eten ga wil ik het gevoel hebben dat de kok er moeite voor heeft gedaan, niet dat ik het zelf ook thuis had kunnen maken voor een fractie van de prijs.
Ik ga bij voorkeur - als veganist - liever naar een goed kwaliteitsrestaurant, omdat de koks het daar eerder als een uitdaging zien (het is anders dan wat ze dagelijks over de vloer hebben).

Ik kan vaak juist zeer slecht eten bij de vegetarische restaurants, omdat je daar als veganist een beetje datzelfde hebt. Altijd het standaard hapje voor de veganist daar. Maar datzelfde hebben vegetariers weer met de standaard gerechten op de kaarten bij de gewone restaurants.
  woensdag 23 mei 2012 @ 20:30:40 #145
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_111942992
quote:
7s.gif Op woensdag 23 mei 2012 18:21 schreef jojomen4 het volgende:
Wanneer je geopend bent hoor ik het graag. :) Succes!
Als het open is spam ik het natuurlijk op Fok! :)

Ik doe wel al hier en daar wat catering :) Is ook wel leuk. En dit jaar is mijn 100% plantaardige receptenboek klaar.
  woensdag 23 mei 2012 @ 20:46:35 #146
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111943755
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 20:29 schreef TechXP het volgende:

[..]

Ik ga bij voorkeur - als veganist - liever naar een goed kwaliteitsrestaurant, omdat de koks het daar eerder als een uitdaging zien (het is anders dan wat ze dagelijks over de vloer hebben).

Ik kan vaak juist zeer slecht eten bij de vegetarische restaurants, omdat je daar als veganist een beetje datzelfde hebt. Altijd het standaard hapje voor de veganist daar. Maar datzelfde hebben vegetariers weer met de standaard gerechten op de kaarten bij de gewone restaurants.
Als vegetariër merk je ook echt wel het verschil tussen een goed kwaliteitsrestaurant en een doorsnee restaurant. Vorige week was ik in een restaurantje hier in de stad die voortkomt uit een slagersfamilie, niet de eerste keus die ik zou maken... maar etentje met het werk. Maar de huisgemaakte, biologische kaas-groentenburger was dermate goed van smaak dat ik er zeker nog wel een keer voor terugga!

Ik kan mij indenken dat het soms voor een veganist nog lastiger kan zijn, aangezien vegetarisme nog regelmatig als een raar iets beschouwd word. Net zoiets als een vegetariër met een vermoedelijke lactoseintolerantie :+ Maar gelukkig zijn er lactasepillen :P
  woensdag 23 mei 2012 @ 20:53:48 #147
3878 Vork
Manisch creatief
pi_111944131
In Utrecht heb ik meerdere malen prima gegeten bij Acu. Ok, het is een beetje een kraakhol, maar qua prijs/kwaliteit verhouding zeer gunstig èn veganistisch.

En ik heb dat laatst voor het eerst bij Vapiano gegeten. Misschien wel wat massaal en kantine-achtig, maar het eten viel eigenlijk alles behalve tegen. Het is niet een plek om uitgebreid te gaan tafelen.

quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 20:29 schreef TechXP het volgende:
Ik ga bij voorkeur - als veganist - liever naar een goed kwaliteitsrestaurant, omdat de koks het daar eerder als een uitdaging zien (het is anders dan wat ze dagelijks over de vloer hebben).

Ik kan vaak juist zeer slecht eten bij de vegetarische restaurants, omdat je daar als veganist een beetje datzelfde hebt. Altijd het standaard hapje voor de veganist daar. Maar datzelfde hebben vegetariers weer met de standaard gerechten op de kaarten bij de gewone restaurants.
Niet-vegetarische restaurants kunnen wel degelijk goede vegetarische (of veganistische) gerechten serveren. Vaak kun je het wel al een beetje aan de kaart zien. Als de salade geitenkaas en een tortilla de enige opties zijn, dan zegt dat veel over de creativiteit en inventiviteit (of beter het gebrek aan). Dan kan ik me niet voorstellen dat de vlees- en visgerechten wel spannend zijn. Het helpt vaak ook wel op speciale wensen van tevoren door te geven.
  woensdag 23 mei 2012 @ 20:57:55 #148
3878 Vork
Manisch creatief
pi_111944343
Oja, mocht iemand ooit nog in München belanden, dan moet je zeker eens bij Prinz Myshkin gaan eten. Dat is een van de oudste en het grootste vegetarische restaurant van Europa. En niet geheel onbelangrijk, je kunt er echt ontzettend lekker eten.
  woensdag 23 mei 2012 @ 22:39:46 #149
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_111950182
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 20:53 schreef Vork het volgende:
In Utrecht heb ik meerdere malen prima gegeten bij Acu. Ok, het is een beetje een kraakhol, maar qua prijs/kwaliteit verhouding zeer gunstig èn veganistisch.
Van de acu herinner ik mij vooral een zeer vieze wc. Ik ben niet zo fan van kraakcafés. Maar voor een voedzame maaltijd wel te doen.

Berlijn is trouwens ook een walhalla voor vegetariers/veganisten.
  woensdag 23 mei 2012 @ 22:54:30 #150
3878 Vork
Manisch creatief
pi_111951259
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 22:39 schreef TechXP het volgende:

[..]

Van de acu herinner ik mij vooral een zeer vieze wc. Ik ben niet zo fan van kraakcafés. Maar voor een voedzame maaltijd wel te doen.

Berlijn is trouwens ook een walhalla voor vegetariers/veganisten.
Ik eet niet van de wc ;)

En dat van Berlijn weet ik, sterker nog zondag a.s. ga ik er weer heen :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')