Eigenlijk nog nooit mee gekookt, heeft de ah ze of moet ik ervoor naar de toko?quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Sojabonen zijn er prima voor, goeie eiwitten
Toko of natuurwinkel!quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:10 schreef Lotje-Plusone het volgende:
[..]
Eigenlijk nog nooit mee gekookt, heeft de ah ze of moet ik ervoor naar de toko?
Vegetarische slager? Waar zit zoiets? Ik wist niet eens dat dat bestond.quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:10 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Als ik eens een vegaburgerachtig iets haal is het van de vegetarische slager of iets van de natuurwinkel. De rest loop ik ook niet warm voor. Verder kun je met allerlei soorten bonen ook makkelijk burgers maken, ik at een tijd terug nog een burger met linzen en couscous
Jawel joh. Nou ja, in de diepvries, dat wel, maar toch noem ik dat "verse sojabonen". In ieder geval heel anders dan gedroogde, want gedroogde sojabonen worden veel later geoogst, als ze al helemaal rijp, droog en bruin zijn en de peulen vanzelf open springen. De verse sojabonen zijn eigenlijk "onrijpe sojabonen,mooi groen nog. En lekker, als groenten.quote:Op zaterdag 17 september 2011 21:18 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Gedroogd en geweekt. Ik heb nog nooit verse gezien in nederland geloof ik.
Staat een kaartje op de websitequote:Op zaterdag 17 september 2011 22:12 schreef Madame_Paon het volgende:
[..]
Vegetarische slager? Waar zit zoiets? Ik wist niet eens dat dat bestond.
Al zal het vast veel te ver rijden zijn voor wat boodschappen.
En linzen ben ik geen fan van ...
En blader ook eens wat goede vegakookboeken door, geeft ook weer inspiratie tot het maken van nieuwe dingen.quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:12 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Eens kijken of ik mijn vriend daar ook blij mee maak, hij vind vegetarisch eten helemaal niet erg en lust eigenlijk alles maar dingen zoals couscous en groenteburgers hoeft van hem niet zo.
Mijn tactiek op dit moment is, gewoon koken, voorschotelen en achteraf pas zeggen wat het is
Dan krijg ik een veel eerlijker oordeel, en vaak ligt het toch aan de manier van klaarmaken of iets lekker is of juist niet.
Hmm, ik denk dat ik voorlopig nog maar even pas, geen winkel in de buurt en bezorgmoment is ook niet bepaald concreet.quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:18 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Staat een kaartje op de website
quote:U ontvangt uw bestelling binnen twee weken, een dag voor aflevering ontvang u hier een e-mail over
Dat is zo ontzettend lekkerquote:Op zaterdag 17 september 2011 22:15 schreef RobinOok het volgende:
Jawel joh. Nou ja, in de diepvries, dat wel, maar toch noem ik dat "verse sojabonen". In ieder geval heel anders dan gedroogde, want gedroogde sojabonen worden veel later geoogst, als ze al helemaal rijp, droog en bruin zijn en de peulen vanzelf open springen. De verse sojabonen zijn eigenlijk "onrijpe sojabonen,mooi groen nog. En lekker, als groenten.
Klik: de soorten sojabonen op een rijtje (met recept voor groene sojabonen erbij)
[ link | afbeelding ]
Thx. Als ik ze een keer zie gaan ze zeker meequote:Op zaterdag 17 september 2011 22:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jawel joh. Nou ja, in de diepvries, dat wel, maar toch noem ik dat "verse sojabonen". In ieder geval heel anders dan gedroogde, want gedroogde sojabonen worden veel later geoogst, als ze al helemaal rijp, droog en bruin zijn en de peulen vanzelf open springen. De verse sojabonen zijn eigenlijk "onrijpe sojabonen,mooi groen nog. En lekker, als groenten.
Klik: de soorten sojabonen op een rijtje (met recept voor groene sojabonen erbij)
[ link | afbeelding ]
Is dat een kookboek?quote:Op zondag 16 oktober 2011 22:48 schreef _Ophelia_ het volgende:
Heeft iemand een tip waar ik de BBC good food vegetarian christmas kan krijgen? (liefst omgeving Tilburg of via internet) Hij komt begin november weer uit. Ik probeer het ieder jaar maar het is me nog nooit gelukt om hem te pakken te krijgen
Is dat verantwoord om zo'n jong kind vegetarisch te laten eten? Dit is een oprechte vraag en absoluut geen oordeel hoor!quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 00:03 schreef Reilain het volgende:
tvptje
Sinds mijn 12de eet ik vegetarisch... en mijn dochter van ruim 14 mnd doet ook mee... altijd fijn om wat nieuwe recepten en ideeën te vinden...
quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 00:03 schreef Reilain het volgende:
tvptje
Sinds mijn 12de eet ik vegetarisch... en mijn dochter van ruim 14 mnd doet ook mee... altijd fijn om wat nieuwe recepten en ideeën te vinden...
Eet jij af en toe vegetarisch Klodder?quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:01 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik zit komende week in Duitsland, daar zou het pas een uitdaging zijn om vegetarisch te eten (ik begin er dan ook niet aan )
Het is een tijdschrift (zie "magazine" op die site, die ik trouwens veel gebruik), de "gewone" heb ik lange tijd een abonnement op gehad maar de speciale edities versturen ze zelf niet buiten het VK. Er zijn ieder jaar wel een paar boekhandels die de vegetarian christmas uitgave hebben maar daar kom ik altijd pas te laat achter.quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 00:11 schreef Madame_Paon het volgende:
[..]
Is dat een kookboek?
Op deze website staan recepten in het Engels: http://www.bbcgoodfood.co(...)egetarian-christmas/
Op amazon.com heb je ook wat vegetarische kookboeken, maar die van de BBC staat er niet bij.
Die bratlinge die genoemd worden in dat artikel zijn echt heel erg lekker! Makkelijk te maken en naar eigen smaak aan te passen ook.quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:03 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
http://www.vegatopia.com/(...)etarier-in-duitsland
ik denk dat ik zelfs meer vegetarisch dan vlees eet. Zeker in de zomerquote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:05 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Eet jij af en toe vegetarisch Klodder?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
Vegatopia Daar hing ik vroeger best veel rond, er werd daar zoveel over fok gezeken dat ik uiteindelijk hier maar eens ben komen kijkenquote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:03 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
http://www.vegatopia.com/(...)etarier-in-duitsland
quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:38 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Vegatopia Daar hing ik vroeger best veel rond, er werd daar zoveel over fok gezeken dat ik uiteindelijk hier maar eens ben komen kijken
Oke, leuk!quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:34 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
ik denk dat ik zelfs meer vegetarisch dan vlees eet. Zeker in de zomer
Maar niet echt bewust dus of vanuit een overtuiging.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
Ook The English Bookshop in Amsterdam niet? Misschien kan je ze mailen of ze die normaal binnenkrijgen?quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:06 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Het is een tijdschrift (zie "magazine" op die site, die ik trouwens veel gebruik), de "gewone" heb ik lange tijd een abonnement op gehad maar de speciale edities versturen ze zelf niet buiten het VK. Er zijn ieder jaar wel een paar boekhandels die de vegetarian christmas uitgave hebben maar daar kom ik altijd pas te laat achter.
Ik zou de ballen gewoon in een apart pannetje koken, in water of des noods in boullion. En dan kunnen de vleeseters aan tafel de ballen in hun groentensoep scheppen.quote:Op zondag 30 oktober 2011 09:27 schreef honeyblack het volgende:
Ik maak altijd vegetarische soepen klaar (soms zelf bouillon gemaakt soms ook niet)
nu wil ik deze week groentesoep voor de familie maken , maar nu zitten er 2 zeikerds bij die vlees in hun soep willen.
Ze mogen het allemaal lekker zelf draaien etc. Alleen hoe moet ik dit nu aanpakken?
Kan ik eerst me groentesoep maken en daarna de helft in een andere pan doen en die ballen erbij laten mikken of moet ik 2 verschillende pannen groentesoep maken?
Wat voor vlees? Ballen of sudderstukjes?quote:Op zondag 30 oktober 2011 09:27 schreef honeyblack het volgende:
Ik maak altijd vegetarische soepen klaar (soms zelf bouillon gemaakt soms ook niet)
nu wil ik deze week groentesoep voor de familie maken , maar nu zitten er 2 zeikerds bij die vlees in hun soep willen.
Ze mogen het allemaal lekker zelf draaien etc. Alleen hoe moet ik dit nu aanpakken?
Kan ik eerst me groentesoep maken en daarna de helft in een andere pan doen en die ballen erbij laten mikken of moet ik 2 verschillende pannen groentesoep maken?
Ballenquote:Op zondag 30 oktober 2011 14:05 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Wat voor vlees? Ballen of sudderstukjes?
15 minuten voor het opdienen de soep in een ander pannetje doen met de ballen erbij.quote:
Voor de volgende die het zoekt, bij de Turkse/Arabische supermarkt is het vaak wel te vinden!quote:Op zaterdag 31 maart 2012 16:09 schreef littledrummergirl het volgende:
Haloumi was helaas niet te vinden hier heb wel mozzarella, cheddar en geraspte kaas verder kruiden, sausjes, paar soorten groenten, vegaballetjes, brood en eitjes. komt wel goed dus thnx voor het mee denken!
Die vegatonijn is echt hilarisch. Had laatst een no-tunasalade gemaakt voor op brood en meegenomen naar mn vrijwilligerswerk. En achteraf pas verteld dat het geen echte tonijn wasquote:Op dinsdag 8 mei 2012 21:08 schreef RandomMoron het volgende:
ik heb vandaag viskoekjes gemaakt door de vegetarische tonijn van de vegetarische slager te roeren met een eitje, bosuitjes, een schepje ketjap en twee teentjes knoflook was heel lekker!
Het lijkt echt op tonijn?quote:Op dinsdag 8 mei 2012 22:00 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Die vegatonijn is echt hilarisch. Had laatst een no-tunasalade gemaakt voor op brood en meegenomen naar mn vrijwilligerswerk. En achteraf pas verteld dat het geen echte tonijn was
het is echt bizar. Alhoewel mn laatste keer echt tonijn eten jaren geleden is.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |