abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_98931398
Heeft er iemand nog wat leuks/handigs voor in de OP?
  vrijdag 1 juli 2011 @ 23:58:47 #3
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_98934397
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2011 23:01 schreef douche-eendje het volgende:
Heeft er iemand nog wat leuks/handigs voor in de OP?
Nog niet :+.
  zondag 3 juli 2011 @ 01:08:29 #4
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_98970271
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 juli 2011 23:58 schreef PiRANiA het volgende:

[..]

Nog niet :+.
Komt wel? ;)

Ik heb de afgelopen dagen wat nieuwe dingetjes gekocht voor in mn keuken, betere messen, fijne snijplank, stoommandjes en heb daardoor echt zin gekregen om nieuwe dingen te proberen. Nog nooit met een stoommandje gewerkt, dus als iemand iets leuks weet :P.
pi_99054118
Gister heb ik uit "Plenty" Saffraan bloemkool gemaakt, alleen dan zonder saffraan maar met kurkuma voor de kleur :D Bloemkool met rozijntjes, rode uien en olijven. HEEERLIJK

Alleen vindt manlief mijn vegetarische kooksels niet zo leuk: hij wilde gewoon bloemkool, aardappelen en vlees. Maar uiteindelijk heeft hij zijn vette worst in de pan laten liggen en alleen vitamientjes gegeten.
  dinsdag 5 juli 2011 @ 20:59:54 #6
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_99082290
Ik ben niet vegetarisch, maar eet wel regelmatig vegetarisch.
Elke dag vlees eten is ongezond en bovendien lust ik heel veel vleessoorten niet.
Dus mijn aardappels-vlees-groente is vaak aardappels-vegetarische burger-groente.

Ik heb zelfs mijn vader aan het vegetarische vlees gekregen. :P
Maar hij eet toch nog liever gewoon vlees.
Maar als ik er ben en dus kook (mijn vaders kookkunsten zijn niet al te best), eet hij mooi wat de pot schaft. :{w O-)
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
  woensdag 6 juli 2011 @ 23:52:27 #7
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_99135851
Ik heb een leestip: Food Rules.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueńos" Alfredo Di Stefano
  woensdag 20 juli 2011 @ 01:12:59 #8
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_99690910
Hier een goed vegetarisch veganistisch kookboek:

http://www.amazon.com/Con(...)ecipes/dp/0061874337
The Conscious Cook heet het. Geschreven door kok Tal Ronnen.
Volgens kenners is het zeker een van de betere veganistische kookboeken.

Wat reacties:

quote:
Editorial Reviews
Review
“Wow, wow, wow! I never imagined meatless meals could be so satisfying.” (Oprah Winfrey, on Oprah.com )

“Meeting Tal has changed our lives for the better. We wish everyone could experience his cooking. It’s delicious and healthy at the same time—sometimes that’s a hard balance, but not with Tal.” (Ellen DeGeneres and Portia de Rossi )

“You name ‘em, he’s fed ‘em. Tal Ronnen is no up-and-comer—he has long since arrived and taken over the culinary world of veganism.” (Rory Freedman, author of Skinny Bitch )

“Tal Ronnen’s assertion is that [The Conscious Cook] will change the way you eat. It will, for the better.” (Basil & Spice )

“What’s great about this cookbook is its range and its approach to meatless cooking. No main dish ever feels like a side dish . . . Instead, each meal is made to be complete and satisfying.” (fitsugar.com )

#14 Wall Street Journal Bestseller (The Wall Street Journal )

Named one of the top ten cookbooks of the year. (Epicurious )

#3 New York Times bestselling book (New York Times )

What you’ll probably be most conscious of as you prepare the 75 vegan recipes from “The Conscious Cook” is how delicious the food is. (Lisa Messinger, creators.com )

“Tal’s recipes are simply fantastic . . . Whether you are a vegan, vegetarian, or committed meat eater, this is a book that can help you down the path of higher-quality, good tasting, humane eating.” (Wayne Pacelle, President and CEO of The Humane Society of the United States )
Product Description
THE CONSCIOUS COOK is a breakthrough in vegan cuisine. By teaching readers how to make truly satisfying and delicious meals without the meat and dairy‚ it makes the shift to a vegan lifestyle easy.

A former steak lover himself‚ Chef Tal struggled for years on a vegan diet that left him hungry and filled with cravings for butter and meat. About ten years ago‚ he decided that the best way to satisfy his dietary desires was to make food that was good enough for "foodies" and could gratify his cravings for rich flavor and fat. The solution? Create vegan meals with substantial proteins that could literally change the way people eat. He studied all aspects of non−meat proteins and today is widely regarded as the expert in the field‚ developing new concepts for meals and sauces and helping to improve textures for food companies such as Gardein (the provider of vegetable proteins used by

Morningstar Farms‚ It′s All Good‚ Trader Joe′s brands‚ and the prepared food department of Whole Foods‚ to name a few).

THE CONSCIOUS COOK features a center−of−the−plate protein in all of its entrees−a first for vegan cookbooks. Seventy−five original recipes are organized by categories that include starters and small plates‚ soups and salads‚ entrees‚ and desserts. Each recipe is accompanied by stunning full−color photographs.
Hij was te gast bij Oprah en het lijkt me zeker een aanrader.
Ik ben geen vegetariėr of veganist, maar ik ben zeker van plan dit boek te kopen.
Een paar dagen per week zonder vlees is alleen maar goed.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_100896306
Kooktip!

Ben weer wat aan het experimenteren met producten van de vegetarische slager... balletjes met smaak O+
  donderdag 18 augustus 2011 @ 18:14:34 #10
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_100904134
Simpel gerecht dat gisteren prima smaakte, gekocht bij AH, ingredienten voor 1 of 2 personen:

- Zak thaise wokgroente 250gr (1p) of 400gr (2p)
- stukjes ananas, kleinste (1p) of iets groter (2p) blikje
- half (1p) of heel (2p) zakje 'smaakmaker' van lemongrass en kokos (staat bij mijn AH gekoeld in de buurt van de groente)
- rijst

Rijst koken, Groente wokken, aan het einde saus en ananas erbij. Klaar.
pi_101857914
Ik zoek een vegetariėr, veganist of flexitariėr die zijn visie wil geven over een bepaald onderwerp. Dit neemt hooguit vijf minuutjes in beslag.

Interesse, DM mij even.


Mag ik dit trouwens zo hier vragen? Dacht dat er eerder wel problemen mee waren maar weet niet of het nu verboden is om zoiets te vragen, is voor school.
  maandag 12 september 2011 @ 15:16:10 #12
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_101857969
DM maar hoor ;).
pi_101858167
O oeps, het moeten vrouwen zijn! Liefst vanaf 30 jaar, maar jonger mag ook.

Heel misschien heb ik je wel nodig, maar dan zie je vanzelf wel een DM in je inbox :)
  maandag 12 september 2011 @ 15:22:55 #14
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_101858217
Hm kay :+. Succes :P.
pi_101864881
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 15:21 schreef frame-saw het volgende:
O oeps, het moeten vrouwen zijn! Liefst vanaf 30 jaar, maar jonger mag ook.

Heel misschien heb ik je wel nodig, maar dan zie je vanzelf wel een DM in je inbox :)
Mocht je er een van 23 willen dan staat m'n PM box open. (En ja in ben een vrouw, let niet op de naam en het icoontje. :+ )
  maandag 12 september 2011 @ 18:41:41 #16
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_101865869
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 15:21 schreef frame-saw het volgende:
O oeps, het moeten vrouwen zijn! Liefst vanaf 30 jaar, maar jonger mag ook.

Heel misschien heb ik je wel nodig, maar dan zie je vanzelf wel een DM in je inbox :)
Vegetariėr, check
Vrouw, check
30, check

;)
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_101867031
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 15:21 schreef frame-saw het volgende:
O oeps, het moeten vrouwen zijn! Liefst vanaf 30 jaar, maar jonger mag ook.

Heel misschien heb ik je wel nodig, maar dan zie je vanzelf wel een DM in je inbox :)
Vegetariėr, check
Vrouw, check
31, check

:P
pi_101895146
Tempeh in plakken snijden, marineren in BBQ saus en dan even in de grillpan.. Lekker als je het bbq-gevoel mist!
pi_102016687
Heel erg veel dank voor jullie medewerking dames, jullie hebben mooie antwoorden gegeven. Ben nu nog bezig met het artikel :)
pi_102017617
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 14:18 schreef frame-saw het volgende:
Heel erg veel dank voor jullie medewerking dames, jullie hebben mooie antwoorden gegeven. Ben nu nog bezig met het artikel :)
Graag gedaan, ik hoop dat het wat wordt! :)
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie vrijdag 16 september 2011 @ 15:03:04 #21
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_102018329
Ik zou hier nog een recept voor vegetarische chili geven, maar ik ben vergeten of ik dat nou al had gedaan ofniet :') ?
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_102048790
Bij twijfel gewoon doen!!! :P
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zaterdag 17 september 2011 @ 14:29:28 #23
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_102054625
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 11:35 schreef _Ophelia_ het volgende:
Bij twijfel gewoon doen!!! :P
Variant op AH vega chili.
Benodigdheden :Y)

1 pak meergranen rijst
Kokosvet/olie/wat je dan ook gebruikt (wij dus altijd kokosvet)
1 pak Quorn balletjes, zelf doen wij die altijd in vieren snijden
2 ui, grofgesnipperd
1 zak paprikamix (3 stuks, groen en rood en geel), in reepjes
1/2 tot 1 hele fles vega chilisaus
1 blik kikkererwten, uitgelekt

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit kokosvet/olie in een pan en bak de balletjes (in 4 stukjes gesneden dus, lekker veel :9~)
3. Voeg de ui en de paprika's toe en bak 4-5 min. mee.
4. Schenk de vega chilisaus met 100 ml water in de pan en voeg de kikkererwten toe. Doe de deksel op de pan en stoof de paprika's in 10 min. zachtjes gaar. Neem de laatste 2 min. de deksel van de pan en laat het vocht tot sausdikte inkoken. Breng evt. nog verder op smaak met peper en zout.

Rijst op bord, chilisaus erover en yumm *O* .
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  zaterdag 17 september 2011 @ 16:05:58 #24
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_102057515
Moet het per se met meergranenrijst?
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zaterdag 17 september 2011 @ 16:13:11 #25
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_102057732
quote:
5s.gif Op zaterdag 17 september 2011 16:05 schreef Madame_Paon het volgende:
Moet het per se met meergranenrijst?
Niks moet, ik dwing het je niet te eten :D .
Ik vind meergranenrijst gewoon lekker en gezond.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_102057827
quote:
14s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 18:14 schreef problematiQue het volgende:
Simpel gerecht dat gisteren prima smaakte, gekocht bij AH, ingredienten voor 1 of 2 personen:

- Zak thaise wokgroente 250gr (1p) of 400gr (2p)
- stukjes ananas, kleinste (1p) of iets groter (2p) blikje
- half (1p) of heel (2p) zakje 'smaakmaker' van lemongrass en kokos (staat bij mijn AH gekoeld in de buurt van de groente)
- rijst

Rijst koken, Groente wokken, aan het einde saus en ananas erbij. Klaar.
Bedankt, dit ga ik vanavond eten! :)
  zaterdag 17 september 2011 @ 16:18:42 #27
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_102057898
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 16:16 schreef Blossom86 het volgende:

[..]

Bedankt, dit ga ik vanavond eten! :)
Ik ben benieuwd wat je er van vindt :)
  zaterdag 17 september 2011 @ 16:23:03 #28
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_102058020
ik weet niet of dit nou wel of niet vegetarisch is... :o

pi_102058067
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 16:23 schreef GimmeGore het volgende:
ik weet niet of dit nou wel of niet vegetarisch is... :o

[ afbeelding ]
Misschien smaakt het naar vegetariėrs :P
  zaterdag 17 september 2011 @ 16:25:49 #30
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_102058110
Daarom juist, vegetariėr smaak, klinkt alsof er stukjes vegetariėr inzitten :P
  zaterdag 17 september 2011 @ 16:25:53 #31
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
  zaterdag 17 september 2011 @ 16:26:29 #32
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_102058127
staan de ingrediėnten vermeld op de verpakking?
pi_102063158
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 16:18 schreef problematiQue het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd wat je er van vindt :)
Lekker! Zeker voor herhaling vatbaar. Makkelijk en snel klaar, maar toch weer eens wat anders.

Edit: mijn vriend vond de gembersmaak te overheersend. Terwijl dat er niet in zit.

[ Bericht 6% gewijzigd door Blossom86 op 17-09-2011 19:33:13 ]
pi_102067981
Heb sinds kort een stoompan en daar sojabonen in gegaard. Dat duurt wel langer dan koken! :(

Morgen eens kijken wat we ervan gaan maken. Tips welkom ^O^
  zaterdag 17 september 2011 @ 21:17:26 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102068581
Gedroogde sojabonen? Of groene?
pi_102068621
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 21:17 schreef RobinOok het volgende:
Gedroogde sojabonen? Of groene?
Gedroogd en geweekt. Ik heb nog nooit verse gezien in nederland geloof ik.
  zaterdag 17 september 2011 @ 21:30:12 #37
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_102069076
Bij de toko hebben ze ze meestal wel.

@Problematique, het ging om het vegetarian flavour. Smaakt naar vegetariėrs? Ik eet die zooi niet, joost mag weten wat er allemaal voor toevoegingen in zitten
  zaterdag 17 september 2011 @ 21:33:06 #38
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_102069204
ooh, ik dacht dat je het had gekocht en nu niet meer zeker was of het nou wel of niet vegetarisch zou zijn.
pi_102069316
Op dit moment eet ik 2 keer per week vis, 2 keer per week vlees en 2 keer vegetarisch. (en 1 avond in de week moet ik werken en eet ik boterhammen)
Het vegetarisch koken gaat prima zolang ik rijst/wok/pasta maaltijden maak, maar ik vind koken met aardappels en groente lastig zonder vlees. Ik ben absoluut geen fan van vleesvervangers dus dat koop ik eigenlijk nooit, wat ik wel doe is af en toe gemarineerde champignons ipv van vlees of iets met geitenkaas.

Ik zelf vind het niet zo erg om alleen aardappels en groente te eten maar mijn vriend mist dan toch iets (en dat iets hoeft dan niet persee vlees te zijn) Dus iemand nog tips?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  zaterdag 17 september 2011 @ 21:39:31 #40
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_102069491
Er zijn vegetarische burger- en schnitzelachtige producten te koop. Dat al eens geprobeerd?

EDIT: dat zijn niet noodzakelijk vleesvervangers trouwens, sommige 'schnitzels' zijn volgens mij ook met groente en kaas erin. Ik koop zo ook nooit, maar een vriend van mij vindt ze geweldig.
  zaterdag 17 september 2011 @ 21:40:48 #41
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_102069544
Welke vleesvervangers bedoel je precies? van die wannabe worstjes? Want daar moet je ook gewoon niet aan beginnen, ik heb er nog nooit gehad die lekker zijn.

Even mee doen met editten

Die groente medaillons (ja, ik verzin het zelf ook niet) van de aldi zijn anders goed te doen!
Alleen dan eet je aardappel, groente en groenteburger?

Zelf ben ik druk aan het experimenteren met recepten voor bratlingen (geen idee hoe die krengen in het Nederlands heten)
pi_102070195
Ik heb al heel veel producten geprobeerd zoals groentenburgers, kaasburgers, valess vleesvervangers, dat soort zaken. Op zich vind ik ze niet vies, maar ook niet echt lekker en behoorlijk duur, daarnaast zitten er ook vaak een hele shitload aan conserveringsmiddelen en toegevoegde zooi in.
Ik kook het liefst met zoveel mogelijk producten die geen ingredientenlijst hebben en geef er dan zelf smaak aan met kruiden.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  zaterdag 17 september 2011 @ 21:57:48 #43
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_102070341
je kunt lekkere aardappelopenschotels maken zonder dat er vlees inzit, of is dat niet waar je naar op zoek bent?
pi_102070498
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 21:57 schreef problematiQue het volgende:
je kunt lekkere aardappelopenschotels maken zonder dat er vlees inzit, of is dat niet waar je naar op zoek bent?
Zulke dingen doe ik inderdaad al, ik heb een hoop gerechten zoals ovenschotels waar ik het vlees gewoon weglaat, mis je niets.
Maar ik bedoel echt alternatieve voor aardappels, vlees, groente zonder vleesvervangers.

Zelf doe ik vaak champignons heel kort in bouillion, om ze daarna met knoflook, paprika poeder en wat ketjap te bakken.
Super lekker, maar ben ze nu een beetje beu aan het raken, dus op zoek naar nieuwe ideeėn :)
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_102070524
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 21:54 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Ik heb al heel veel producten geprobeerd zoals groentenburgers, kaasburgers, valess vleesvervangers, dat soort zaken. Op zich vind ik ze niet vies, maar ook niet echt lekker en behoorlijk duur, daarnaast zitten er ook vaak een hele shitload aan conserveringsmiddelen en toegevoegde zooi in.
Ik kook het liefst met zoveel mogelijk producten die geen ingredientenlijst hebben en geef er dan zelf smaak aan met kruiden.
Sojabonen. Veel goeie eiwitten en prima op smaak te maken met bv masala kerrie.
  zaterdag 17 september 2011 @ 22:02:46 #46
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_102070571
ik maak vaak zelf vegaburgers met rijst (die ik in de ochtend dan al gekookt heb, zodat het droger is) en tofu.
In de keukenmachine, en dan uitproberen maar met kruiden en specerijen. Als je een lekker mengsel hebt. burgertjes (of wat voor vorm je ook wil eigenlijk) van vormen en bakken maar
  zaterdag 17 september 2011 @ 22:03:45 #47
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_102070622
De Albert Heijn heeft lekkere vleesvervangers, zoals de Toscaanse Carré, Paprikakaasrondo, Griekse rondo (met kaas en olijven), kikkererwtenburger (maar lang niet iedereen vindt die lekker), groenteschijf ...
En die gevulde schnitzels van Valess. Met o.a. vegetarische satésaus, camembert en bieslook, champignonprut, tomatenprut, ...
Zijn zeker aanraders. :Y
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_102070692
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 22:02 schreef GimmeGore het volgende:
ik maak vaak zelf vegaburgers met rijst (die ik in de ochtend dan al gekookt heb, zodat het droger is) en tofu.
In de keukenmachine, en dan uitproberen maar met kruiden en specerijen. Als je een lekker mengsel hebt. burgertjes (of wat voor vorm je ook wil eigenlijk) van vormen en bakken maar
Dat is idd wel een idee! Om zelf wat in elkaar te draaien!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_102070888
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 22:05 schreef Lotje-Plusone het volgende:

[..]

Dat is idd wel een idee! Om zelf wat in elkaar te draaien!
Sojabonen zijn er prima voor, goeie eiwitten O-)
pi_102070951
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 21:54 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Ik heb al heel veel producten geprobeerd zoals groentenburgers, kaasburgers, valess vleesvervangers, dat soort zaken. Op zich vind ik ze niet vies, maar ook niet echt lekker en behoorlijk duur, daarnaast zitten er ook vaak een hele shitload aan conserveringsmiddelen en toegevoegde zooi in.
Ik kook het liefst met zoveel mogelijk producten die geen ingredientenlijst hebben en geef er dan zelf smaak aan met kruiden.
Als ik eens een vegaburgerachtig iets haal is het van de vegetarische slager of iets van de natuurwinkel. De rest loop ik ook niet warm voor. Verder kun je met allerlei soorten bonen ook makkelijk burgers maken, ik at een tijd terug nog een burger met linzen en couscous :9
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')