abonnement Unibet Coolblue
pi_98986328
Ik zit net een fles Laprhoaig 10yr Cask Strength te bekijken (afscheidscadeautje, maar moet ik nog proeven :P ) en ik zie daar gewoon op staan dat je eigenlijk de whisky moet vermengen met 2x zoveel water om alle smaken los te maken :o
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 3 juli 2011 @ 16:57:51 #102
128548 pavv
The computer says NO
pi_98986625
Nou, dat is wat rijkelijk veel water hoor..... maar ze zetten wel meer onzin op de fles.
Een beetje water kan er zeker wel bij hoor, maar zo'n grote plons? ik zou dat niet doen.
pi_98986659
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 16:57 schreef pavv het volgende:
Nou, dat is wat rijkelijk veel water hoor..... maar ze zetten wel meer onzin op de fles.
Een beetje water kan er zeker wel bij hoor, maar zo'n grote plons? ik zou dat niet doen.
Dat leek mij ook ja :o Ik vond het al zo vreemd :o
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_98992994
Waarom zou je dan nog een fles CS kopen, als het toch gaat verdunnen tot onder de 40% :P
Ik heb m'n fles Laphoaig 10 CS zelfs grotendeels onverdund opgedronken :)
maar niet in 1 keer :')
pi_99001344
gewoon een paar druppeltjes, tot max. een theelepeltje.... maar eerst ruiken en proeven op cs, dan kan je het verschil ontdekken!
  † In Memoriam † zondag 3 juli 2011 @ 23:52:43 #106
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_99005609
Hebben jullie allemaal een handige druppelaar of zo? Te koop bij de whiskyboer?
Of is het echt elke keer rommelen met een theelepeltje? :?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_99005959

Als ik er om vraag krijg ik meestal een paar van mijn lokale dealer :)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  † In Memoriam † maandag 4 juli 2011 @ 01:14:43 #108
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_99008219
Ok, top! Ik zal er ook eens naar vragen. :)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator maandag 4 juli 2011 @ 09:58:31 #109
45833 crew  Fogel
pi_99012867
Bij de apotheek kosten die dingen zo goed als niks (voor als je dealer niet mee wil werken ;)).
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_99013303
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 00:02 schreef Karstman het volgende:
[ afbeelding ]
Als ik er om vraag krijg ik meestal een paar van mijn lokale dealer :)
Je dealer, ja? En wat voor "whisky" heeft die zoal in de verkoop dan? ;) :@
pi_99037941
quote:
10s.gif Op donderdag 30 juni 2011 21:37 schreef MPG het volgende:

[..]

Dit was dan ok bedoeld als écht goedkope slobber ;) .
In de categroie 2 tientjes kom ik al weer aan bij de glenfiddich 12 o.i.d. ;) .
Dat kost meer dan twee tientjes, ik denk 27,- á 28,- euro. ;)

quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 22:25 schreef gadeweerd het volgende:
gewoon een paar druppeltjes, tot max. een theelepeltje.... maar eerst ruiken en proeven op cs, dan kan je het verschil ontdekken!
Is het raadzaam om whisky te mengen met een beetje water? O+ Ik vind het vooralsnog heerlijk wanneer het puur is, alhoewel sommigen van jullie mij misschien een sloeber vinden omdat ik niet standaard flessen van 50,- euro en duurder koop. ;)
pi_99038595
quote:
7s.gif Op maandag 4 juli 2011 21:12 schreef Biekuh het volgende:

[..]

Is het raadzaam om whisky te mengen met een beetje water? O+ Ik vind het vooralsnog heerlijk wanneer het puur is, alhoewel sommigen van jullie mij misschien een sloeber vinden omdat ik niet standaard flessen van 50,- euro en duurder koop. ;)
paar druppels water is juist goed voor smaak en geur los te maken. Zoals in een rozentuin na een regenbui, zoals de Schot ons vertelde :)
  maandag 4 juli 2011 @ 21:29:36 #113
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_99039007
quote:
7s.gif Op maandag 4 juli 2011 21:12 schreef Biekuh het volgende:

[..]

Dat kost meer dan twee tientjes, ik denk 27,- á 28,- euro. ;)

Ligt eraan waar je m koopt. Bij onze oosterburen betaal ik toch echt maar twee tientjes ;)

quote:
[..]

Is het raadzaam om whisky te mengen met een beetje water? O+ Ik vind het vooralsnog heerlijk wanneer het puur is, alhoewel sommigen van jullie mij misschien een sloeber vinden omdat ik niet standaard flessen van 50,- euro en duurder koop. ;)
Een druppeltje water kan een boel extra geur en smaak losmaken. Gewoon proberen, zou ik zeggen. Druppelsgewijs toevoegen en blijven ruiken en proeven ;) .
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
pi_99068018
Dank jullie. Ik probeer het de eerstvolgende keer.

De oosterburen zijn blijkbaar tóch ergens goed voor. :P
  dinsdag 12 juli 2011 @ 23:45:55 #115
128548 pavv
The computer says NO
pi_99393444
Met het vieze natte weer buiten en een thermometer die weer naar de 15ºc gaat vond ik het wel weer tijd voor een stevige dram.

Gelukkig heb ik deze in de kast staan:


Brora 1975 ^O^
pi_99395121
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 23:45 schreef pavv het volgende:
Met het vieze natte weer buiten en een thermometer die weer naar de 15ºc gaat vond ik het wel weer tijd voor een stevige dram.

Gelukkig heb ik deze in de kast staan:
[ afbeelding ]

Brora 1975 ^O^
Hoe mag hij smaken? Ik ben nog op zoek naar een goede fles uit mijn geboortejaar en laat dat nou net 1975 zijn.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 13 juli 2011 @ 08:37:38 #117
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_99401365
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 23:45 schreef pavv het volgende:
Met het vieze natte weer buiten en een thermometer die weer naar de 15ºc gaat vond ik het wel weer tijd voor een stevige dram.

Gelukkig heb ik deze in de kast staan:
[ afbeelding ]

Brora 1975 ^O^
Gisteren z'n jonge broertje, de Clynelish 1989, 13y, South African Sherry cask, wegens dezelfde redenen maar uit de kast gehaald. Potverdomme, wat een whisky!! :9 *O*
pi_99402614
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 00:15 schreef Karstman het volgende:

[..]

Hoe mag hij smaken? Ik ben nog op zoek naar een goede fles uit mijn geboortejaar en laat dat nou net 1975 zijn.
leuk idee... Ik ben van 1983, iemand suggesties?
hij kan altijd nog bacardi gaan serveren in het cafe van Lock, Stock and Two Smoking Barrels
  † In Memoriam † woensdag 13 juli 2011 @ 09:58:57 #119
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_99402784
Is ruim 60% alcohol niet een tikje veel van het goede? :@

Gaat dan niet alles hetzelfde smaken als, zeg maar, alcohol met een smaakje? :?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  woensdag 13 juli 2011 @ 10:31:47 #120
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_99403681
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 09:58 schreef Cynix ® het volgende:
Is ruim 60% alcohol niet een tikje veel van het goede? :@

Gaat dan niet alles hetzelfde smaken als, zeg maar, alcohol met een smaakje? :?
:N
Ook bij hogere alcoholpercentages zijn er genoeg (en vaak andere) aroma's/smaken die de whisky uniek maken.
Deze Rare Malt Brora is dan ook een juweeltje... O+

Mocht je het te heavy vinden, dan kan je altijd het alcoholpercentage naar beneden brengen met wat water.
Maar persoonlijk kan ik dit soort Cask Strength whiskies met hoog alcoholpercentage wel waarderen en voeg ik hooguit wat drupjes water toe om de whisky te laten 'openen'...
pi_99403758
60%, tja. Ik vind dat persoonlijk niet zo lekker, ik zit liever in de 'gangbare' regionen, tot 45% ofzo. Ik heb het idee dat het hogere percentage de smaak vooral maskeert... doet aan als vodka met een whiskysmaakje zeg maar. Wat Cynix zegt dus.

Oh, ik ben van 1982, iemand suggesties? :P
pi_99404111
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 09:58 schreef Cynix ® het volgende:
Is ruim 60% alcohol niet een tikje veel van het goede? :@

Gaat dan niet alles hetzelfde smaken als, zeg maar, alcohol met een smaakje? :?
k heb een mooie Laprhoaig Cask Strength staan. Die gaan we wel eens proeven 8-)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  woensdag 13 juli 2011 @ 11:08:08 #123
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_99404704
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 10:34 schreef Henno het volgende:
60%, tja. Ik vind dat persoonlijk niet zo lekker, ik zit liever in de 'gangbare' regionen, tot 45% ofzo. Ik heb het idee dat het hogere percentage de smaak vooral maskeert... doet aan als vodka met een whiskysmaakje zeg maar. Wat Cynix zegt dus.

Oh, ik ben van 1982, iemand suggesties? :P
Ik zou zeggen, neem bijvoorbeeld eens de 16 jaar oude Lagavulin op 43%, daarna de 12 jaar oude Cask Strenght versie (56,4%) en oordeel dan nog eens op basis van wat je geproefd hebt.

Whiskies uit bepaalde jaren (de zgn. 'Vintages') zijn er genoeg.
Kijk bijvoorbeeld eens op www.whiskybase.com en kies dan bij 'Vintages' je geboortejaar.
  † In Memoriam † donderdag 14 juli 2011 @ 17:01:48 #124
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_99464282
Hebben jullie ook wel eens dat een Whisky ineens anders smaakt dan de vorige keer? Ik heb nu een Black Grouse voor me staan, ja best vroeg, maar de hele dag vergaderd, en de vorige keer proefde ik bijvoorbeeld honing en nu niet echt.
Alhoewel hij nog wel prima smaakt, maar anders. Ander tijdstip, andere smaak? :?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_99658384
Ik heb hier een vaatje whisky (0.5 L) staan welke mijn grootvader 25 jaar geleden heeft ontvangen van een vriend van hem. Zijn vriend had deze toen al een jaar of 15 thuis staan, wat zou betekenen dat dit vaatje een jaar of 40 oud is.
Hij heeft mij gisteren gevraagd het volgende vaatje whisky op internet te zetten met de vraag van welk merk het zou zijn en wat het hedendaags waard zou zijn?

Ikzelf kon er geen merk uit opmaken, maar misschien iemand anders hier wel! Whisky kenners?

Foto's:


abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')