Dat leek mij ook ja Ik vond het al zo vreemdquote:Op zondag 3 juli 2011 16:57 schreef pavv het volgende:
Nou, dat is wat rijkelijk veel water hoor..... maar ze zetten wel meer onzin op de fles.
Een beetje water kan er zeker wel bij hoor, maar zo'n grote plons? ik zou dat niet doen.
Je dealer, ja? En wat voor "whisky" heeft die zoal in de verkoop dan?quote:Op maandag 4 juli 2011 00:02 schreef Karstman het volgende:
[ afbeelding ]
Als ik er om vraag krijg ik meestal een paar van mijn lokale dealer
Dat kost meer dan twee tientjes, ik denk 27,- á 28,- euro.quote:Op donderdag 30 juni 2011 21:37 schreef MPG het volgende:
[..]
Dit was dan ok bedoeld als écht goedkope slobber .
In de categroie 2 tientjes kom ik al weer aan bij de glenfiddich 12 o.i.d. .
Is het raadzaam om whisky te mengen met een beetje water? Ik vind het vooralsnog heerlijk wanneer het puur is, alhoewel sommigen van jullie mij misschien een sloeber vinden omdat ik niet standaard flessen van 50,- euro en duurder koop.quote:Op zondag 3 juli 2011 22:25 schreef gadeweerd het volgende:
gewoon een paar druppeltjes, tot max. een theelepeltje.... maar eerst ruiken en proeven op cs, dan kan je het verschil ontdekken!
paar druppels water is juist goed voor smaak en geur los te maken. Zoals in een rozentuin na een regenbui, zoals de Schot ons verteldequote:Op maandag 4 juli 2011 21:12 schreef Biekuh het volgende:
[..]
Is het raadzaam om whisky te mengen met een beetje water? Ik vind het vooralsnog heerlijk wanneer het puur is, alhoewel sommigen van jullie mij misschien een sloeber vinden omdat ik niet standaard flessen van 50,- euro en duurder koop.
Ligt eraan waar je m koopt. Bij onze oosterburen betaal ik toch echt maar twee tientjesquote:Op maandag 4 juli 2011 21:12 schreef Biekuh het volgende:
[..]
Dat kost meer dan twee tientjes, ik denk 27,- á 28,- euro.
Een druppeltje water kan een boel extra geur en smaak losmaken. Gewoon proberen, zou ik zeggen. Druppelsgewijs toevoegen en blijven ruiken en proeven .quote:[..]
Is het raadzaam om whisky te mengen met een beetje water? Ik vind het vooralsnog heerlijk wanneer het puur is, alhoewel sommigen van jullie mij misschien een sloeber vinden omdat ik niet standaard flessen van 50,- euro en duurder koop.
Hoe mag hij smaken? Ik ben nog op zoek naar een goede fles uit mijn geboortejaar en laat dat nou net 1975 zijn.quote:Op dinsdag 12 juli 2011 23:45 schreef pavv het volgende:
Met het vieze natte weer buiten en een thermometer die weer naar de 15ºc gaat vond ik het wel weer tijd voor een stevige dram.
Gelukkig heb ik deze in de kast staan:
[ afbeelding ]
Brora 1975
Gisteren z'n jonge broertje, de Clynelish 1989, 13y, South African Sherry cask, wegens dezelfde redenen maar uit de kast gehaald. Potverdomme, wat een whisky!!quote:Op dinsdag 12 juli 2011 23:45 schreef pavv het volgende:
Met het vieze natte weer buiten en een thermometer die weer naar de 15ºc gaat vond ik het wel weer tijd voor een stevige dram.
Gelukkig heb ik deze in de kast staan:
[ afbeelding ]
Brora 1975
leuk idee... Ik ben van 1983, iemand suggesties?quote:Op woensdag 13 juli 2011 00:15 schreef Karstman het volgende:
[..]
Hoe mag hij smaken? Ik ben nog op zoek naar een goede fles uit mijn geboortejaar en laat dat nou net 1975 zijn.
quote:Op woensdag 13 juli 2011 09:58 schreef Cynix ® het volgende:
Is ruim 60% alcohol niet een tikje veel van het goede?
Gaat dan niet alles hetzelfde smaken als, zeg maar, alcohol met een smaakje?
k heb een mooie Laprhoaig Cask Strength staan. Die gaan we wel eens proevenquote:Op woensdag 13 juli 2011 09:58 schreef Cynix ® het volgende:
Is ruim 60% alcohol niet een tikje veel van het goede?
Gaat dan niet alles hetzelfde smaken als, zeg maar, alcohol met een smaakje?
Ik zou zeggen, neem bijvoorbeeld eens de 16 jaar oude Lagavulin op 43%, daarna de 12 jaar oude Cask Strenght versie (56,4%) en oordeel dan nog eens op basis van wat je geproefd hebt.quote:Op woensdag 13 juli 2011 10:34 schreef Henno het volgende:
60%, tja. Ik vind dat persoonlijk niet zo lekker, ik zit liever in de 'gangbare' regionen, tot 45% ofzo. Ik heb het idee dat het hogere percentage de smaak vooral maskeert... doet aan als vodka met een whiskysmaakje zeg maar. Wat Cynix zegt dus.
Oh, ik ben van 1982, iemand suggesties?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |