Het kan van alles zijn...Enige info over wie het spul in de fles heeft gestopt?quote:Op maandag 27 juni 2011 01:37 schreef Blackmoresknight het volgende:
Ik lees net wat interessants over de flessen Red Label en Dimple uit de jaren 60/70 en ik heb nog een fles uit die tijdperk (denk ik). De datum van botteling ligt ergens tussen de 1942 en 1982. Ik heb deze fles van mij opa gekregen (een soort nalatenschap) en we hebben altijd begrepen dat hij twee flessen van een Schotse vriend heeft gekregen waar ook weer een verhaal achter zit. Ik weet niet wat erin zit, hoe oud het is en hoe het smaakt. Misschien heeft iemand hier een idee?
[ afbeelding ]
Geen enkel idee van de herkomst. Wat je op de foto ziet is wat op de fles staat. Ik heb gezocht op het internet, maar veel verder dan een pagina over de geschiedenis van de vakbond en een pagina met miniaturen op ebay (die ik ook tevergeefs aan heb geschreven) ben ik niet gekomen.quote:Het kan van alles zijn...Enige info over wie het spul in de fles heeft gestopt?
Zo'n fles heeft geen heftige waarde (op de emotionele waarde na, dan). Blends uit die tijd koop je vaak voor minder dan ¤ 20,-. Ik zou een mooi tijdstip kiezen en opdrinken.
De 1998 versie is wat rokeriger dan de normale 12yo.quote:Op maandag 27 juni 2011 01:00 schreef Cynix ® het volgende:
Vanavond was de Highland Park Single Malt 12yo aan de beurt en die was ook niet slecht.
Wel minder uitgesproken dan ik verwacht had. Ik had hem ook wat 'rokeriger' verwacht. Toch wel een dikke voldoende evengoed.
Zuidam heb ik nog niet geproefd, maar Frysk Hynder is wmb gewoon overpriced en vrij waardeloos. Zou heel wat kunnen worden als ze een oudere versie gaan bottelen, maar die starre Friezen hebben aangegeven dat nooit te zullen doen. Zonde.quote:Op maandag 27 juni 2011 11:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom niets over de Nederwiskey in de OP?
De Frysk Hynder single malt, Zuidam Dutch Rye Whisky of French oak?
De Zuidam is best lekker, maar afgezien dat nog geen top producten zijn als dit zo is, blijft het wel leuk dat er Nederlanders hun best doen in deze richting.quote:Op maandag 27 juni 2011 11:56 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
Zuidam heb ik nog niet geproefd, maar Frysk Hynder is wmb gewoon overpriced en vrij waardeloos. Zou heel wat kunnen worden als ze een oudere versie gaan bottelen, maar die starre Friezen hebben aangegeven dat nooit te zullen doen. Zonde.
Absoluut niet, Japanse whiskies zijn tegenwoordig top-notch, en ook de rest van de wereld produceert behoorlijke drams. Maar als je als bedrijf weigert een oudere whisky dan 3 jaar uit te brengen, en dat uberhaupt alleen maar doet omdat het dan pas whisky heet, dan weet ik het niet. Dan kun je beter wodka gaan destilleren.quote:Op maandag 27 juni 2011 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De Zuidam is best lekker, maar afgezien dat nog geen top producten zijn als dit zo is, blijft het wel leuk dat er Nederlanders hun best doen in deze richting.
In de wijnwereld heb je heel vervelende mensen, WIREKUF's Wijn Is Rood En Komt Uit Frankrijk.
Hopelijk zijn de Dram Drinkers niet zo
Dat er niets in de OP over vermeld wordt (net zo min als dat er over bijv. Duitse, Franse, Taiwanese, Australische, Japanse, etc. etc. whiskies gesproken wordt), betekent niet automatisch dat die whiskies bij voorbaat als slecht of minderwaardig bestempeld worden.quote:Op maandag 27 juni 2011 11:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom niets over de Nederwiskey in de OP?
De Frysk Hynder single malt, Zuidam Dutch Rye Whisky of French oak?
5 jaar, tsja. Bij 8 tot 12 jaar, dan probeer ik het nog wel eens een keer. Maar idd goed dat ze wat van gedachten veranderenquote:Op maandag 27 juni 2011 14:16 schreef Karstman het volgende:
Bij Us Heit beginnen ze het langzaam te begrijpen:
Rijpingsproces verlengd
Zo’n drie jaar geleden heeft Aart van der Linde een aantal portvaten afgevuld met onze whisky spirit. Het rijpingsproces van deze whisky gaan we verlengen van drie naar vijf jaar. Dit doen we eveneens met een aantal cognac- en Oloroso vaten.
Wanneer onze whisky in totaal vijf jaar gerijpt heeft, gaan we deze vaten cask strength bottelen. Deze vijf jaar oude Frysk Hynder whisky zal medio 2014 dan ook cask strength verkrijgbaar zijn via onze webshop.
Vallei whisky, wordt ergens op de Veluwe gemaakt bij een bierbrouwerij.quote:Op maandag 27 juni 2011 14:16 schreef Karstman het volgende:
Dan heb ik nog eens iets Nederlands geproefd wat echt beter was om de ramen mee schoon te maken dan op te drinken, Geldersche Vallei, geen idee wat het precies is maar het zou whisky voor moeten stellen.
Nee, tot zoëven niet...quote:Op maandag 27 juni 2011 20:03 schreef Karstman het volgende:
Dan heb je vast ook al gehoord over de single malt whisky oet Grunn.
De Laphroaig QC en de Springbank heb ik ook staan, mooi spulquote:Op woensdag 29 juni 2011 13:17 schreef Agiath het volgende:
Zo. Morgen komen er weer wat flesjes aan hier:
• Bowmore 17 years old (17 yrs, 43%)
• Bruichladdich XVII (17 yrs, 46%)
• Laphroaig - Quarter Cask Double Matured - literfles (-, 48%)
• Springbank (10 yrs, 46%)
• Macallan Fine Oak (10 yrs, 40%)
Laat de vakantie maar komen
Mooi, dat is ook precies mijn aandeel van deze lijst (de rest voor andere huisgenoten).quote:Op woensdag 29 juni 2011 13:28 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
De Laphroaig QC en de Springbank heb ik ook staan, mooi spul
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |