abonnement Unibet Coolblue
pi_4689461
Ben samen met een goede vriend, die ik nog van de middelbare school ken, op vakantie geweest. En ja het eiland is nog heel (kon niet zoveel kapot) Maandag 10 juni vertrokken vanaf schiphol om 18:00. Vliegen blijf ik leuk vinden. "Uw electronica uitschakelen en opbergen" Yeah, right, die ene keer dat ik eens vlieg, hoppa ff foto's maken hoor! Altijd leuk tijdens het opstijgen, helaas vanaf de Kaagbaan dus mijn huis heb ik niet kunnen zien. Wel nog wat andere foto's van Nederland kunnen maken voordat we boven de bewolking waren. Ook de zonsondergang in 't vliegtuig was erg mooi, alleen jammer dat het raampje een beetje bevroren was. Een van de inflight movies was Harry Potter.
Om 09:40 kwam het vliegtuig aan op de luchthaven van Isla Margarita. Alles gaat daar op z'n tijd dus ook door de douane. Ipv 4 balies open te doen deden ze het met 1. De koffers waren er wel snel, zat een mooi starclass label om dus kwamen die er als eerste uit. De busreis naar 't hotel was al een ervaring opzich, de bus had geen werkende kilometer teller en scheurde als een gek over de weg en de wegen zijn er nou ook niet zo heel erg goed dus een achtbaan ritje kon je het wel mee vergelijken.
Incheken in 't hotel ging wel snel, dus kon ik snel m'n bed in. Voor m'n gevoel was 't toen al iets van 4 uur 's nachts en slapen in een vliegtuig lukt niet echt.

Grote versies: http://www.starbase01.com/images/margarita

De volgende dag zagen we eigenlijk pas waar we zaten, best een leuk appartement. Het was meer een soort van bungalow park (Isla Margarita Village Resort). Blij dat er airco in huis was want buiten was het toch wel warm, niet dat dat me er van weerhield om naar buiten te gaan, want ik wilde wat zien van 't eiland. Op 't stand vonden we allerlei zooi waar we een "kunstwerk" van hadden gemaakt. Ook lagen er een hoop dooie visbeestjes met stekels, geloof dat het catfish waren. Ook stonden er veel halve bouwwerken, later hoorden we van wat mensen die we spraken dat dat komt omdat de rente voor de grond heel hoog is en dat ze daar al van over de kop gingen dus het niet afkonden maken. Ook de hele situatie in Venezuela zelf werkt niet echt daar aan mee.
Ook de locale flora en fauna is toch wel mooi, bloemen, palmbomen met kokosnoten (niet te vreten overigens), enz enz.

sub]Grote versies: http://www.starbase01.com/images/margarita[/sub]

De volgende dag kwamen we in het zwembad een vrouw tegen die vroeg of we misschien interesse hadden in duiken, leek ons wel leuk, maar we hadden het nog nooit eerder gedaan. Dat was geen probleem, we konden het in het zwembad uitproberen of we het leuk vonden en als we het leuk vonden zouden we een mini cursus krijgen en dan zouden we de zee ingaan de volgende dag. Dus zo gezegd zo gedaan, zwembad in, zonnebrand vergeten op te doen, dus ik was na een tijdje zwemmende kreeft. Het beviel dus wij die cursus gedaan. Daarna zijn we nog naar een winkelcentrum, de Jumbo, in Porlamar geweest, daar was 't hotel vlakbij. Niet echt bijzonder, leek een beetje op Magna Plaza vond ik, dure winkels en niet echt iets speciaals te vinden. Wel kwam ik een winkel tegen die Rhapsody heette, net als de Metal band, dus die moest ook op de foto. Het strand van Porlamar zag er niet uit, dat kwam omdat het een overheids strand is en dus niet onderhouden wordt wisten mensen daar ons te vertellen. Triest maar helaas waar.

Grote versies: http://www.starbase01.com/images/margarita

Op Donderdag zijn we gaan duiken, best wel een mooie ervaring, een compleet andere wereld daar beneden. Het duiken zelf vond bij een klein eiland in het noorden (Los Frailes) van Isla Margarita plaats. Dus we gingen er per boot heen. Onderweg kwamen we heuze wilde dolfijnen tegen, das pas gaaf, niks zwemmen in een tank e.d. (Wat je als excursie kon doen voor $55 p.p.) maar echt in de zee, helaas kwamen ze niet bij de boot hangen maar gingen ze er vandoor zodra we eraan kwamen, maar toch is een foto gelukt. Op het eiland aangekomen hoorden we dat we als lunch een bbq kregen, en dat de vis ervoor zojuist aankwam, wij kijken, ja hoor een hele baracuda vis. Damn, echt zo'n lekkere vis had ik nog niet gegeten, beest was 5 min dood en werd voor onze neuzen klaargemaakt. Maar eerst gingen we duiken. Het was net of je in een aquarium in Artis zwom, echt zoiets van, wanneer knal ik tegen het glas aan? Maar dat was niet het geval, kreeften, oesters, vissen in vele kleuren, nog levende baracuda, teveel om op te noemen. Helaas is m'n camera niet water bestendig anders was ie zeker mee gegaan.
Na de lunch gingen we voor een 2e duik op een andere plek bij 't eiland. Net zo mooi als de eerste duik en weer andere vissen gezien. Wel stond er een sterke stroming dus het was uitkijken dat je niet tever weg dreef van de boot, want met de stroming mee was wel lekker maar ertegenin was lastiger.
De begeleider kwam op een gegeven moment met een stel open oesters aanzwemmen, deze legede hij op onze hand en binnen een paar seconden zwommen de vissen om ons heen om de schelpen leeg te eten. Erg gaaf!
Ook boven het water was het plaatselijk schoon niet verkeerd!

Grote versies: http://www.starbase01.com/images/margarita

Op vrijdag zijn we een grote supermarkt (3x de maxis ongeveer) bij het hotel gaan bekijken. Alles kost daar echt 3x niks. Bijvoorbeeld een fles bacardi van 0.75liter betaal je omgerekend 3 euro voor. En alles in enorme getalen, chips, wijn, plee papier, allemaal op stapels tot aan 't plafon. Ik heb me inkunnen houden om niet de onderste eruit te trekken
Waarom erzoveel van alles was is me nog steeds een raadsel, de locale bevolking verdiend er echt niks, wat wij in een week soms verdienen is voor hen een maand en in extreme gevallen een jaar salaris. Maar goed, het eiland was oorspronkelijk ingericht om de amerikanen te lokken dus ook de supermarkt kon niet achterblijven. Verder hebben we het die dag een beetje rustig gehouden en 't zwembad gehangen.
Ook wel relaxed, want je kunt letterlijk naar de bar toe zwemmen en dan gewoon je drank krijgen. Waren zelfs krukken voor in 't water. Erg relaxed. En hangend aan zo'n bar kom je van alles en nog wat tegen, skihut lui, lui die alleen maar willen neuken/zuipen, belgen, domme blondjes, limburgers , negers, alles Erg gezellig en je hebt de meest vage gesprekken over allerlei dingen. En je hoort ook leuke tips van elkaar van wat wel en niet de moeite waard is enzo. Meeste van de mensen gingen de volgende dag de eiland tour doen. Dat waren wij ook van plan. Dus na nog wat Tropical Margarita's (Crunch ijs + margarita) en Cuba Libres (Baco met wat co voor de kleur) ingenomen te hebben maar gaan slapen.

Grote versies: http://www.starbase01.com/images/margarita

Zaterdag was het tijd voor de eiland tour. We zaten aan 't ontbijt met 2 limburgse dames, leuk om te zien e.d. de leukste van de twee had helaas al een vriendje in NL . Dus dan maar praten . We moesten nog de jappanner equipment halen van de kamer dus dat zeiden we ook tegen die twee dames en of ze dat door konden geven aan de bus die er inmiddels al stond. Dus wij naar de kamer, komen we terug, zien we de bus weg rijden. *Baal* daar betaal je dan $35 p.p voor. Dus wij opzoek naar iemand van de reisorganisatie. Niet te vinden. Dus dan maar naar de receptie of ze iemand konden bellen. Na lang zeuren en uitleggen, (engels verstaan ze lastig en spaans kan ik weer niet), kwam er uiteindelijk iemand van de reisorganisatie, Q-international. Gelukkig voor hen heet het geen IQ-international want dan zou het gelijk kunnen stoppen met al die domme blondjes.
Wij uitleggen wat het probleem was. Ze keek ons aan en het eerste wat er uit kwam was "oh, en nu"? *zucht* sommige mensen, dan maar anders duidelijk maken wat we willen, niet tactisch praten dus, gek genoeg hielp dat wel, want ze ging gelijk rennen, en evenlater kwam ze terug met de geweldige oplossing van met een taxi achter de bus aan op eigen kosten. Spontaan hadden we nog maar 1 dollar over. Dus zij weer bellen, ja we moesten het dan maar aan andere reisgenoten daar vragen, slecht idee dus dat keurden we ook af, die anderen hadden onze reis niet geregeld, goed de gids zou het betalen. Dat was dus nog beter, wij naar de bus gereden die inmiddels al bij een fort was aangekomen en waar we dus nog wat verder konden zien van het eiland.
Wat ze bij Q-international verstaan onder highlights ben ik nog steeds niet achter, maar blijkbaar is een "origneel stadje met lokale mensen" dat bij hun wel. Wat het uiteindelijk was: een paar hutjes vol met toeristen meuk, ala parelsnoeren, nutteloze stenen beeldjes, handdoeken van 30 dollar en een beest in een kooi. Het enige leuke was dat je een papegaai kon aaien en op je schouder kon hebben zitten.
Daarna gingen we naar een "dierentuin" wat ik eerder een martel hok vond want veel ruimte kregen de dieren daar niet. Achter de dierentuin lag nog een heuze bananen plantage, nou ja... plantage... een boom in bloei hebben we niet gezien. Wel lag er een afgehakte bananenbloem en zeiden ze dat ie net was afgehakt van de boom waar ie naast lag. Yeah right, heb zo'n ding op curacao gezien dus ik naar die boom kijken waar het gezeten zou moeten hebben, was allang dicht gegroeid en onder de bladeren van die bloem zaten nog de bloemen voor bananen. Beetje nep dus.<br>Daarna gingen we eten bij Playa Agua, niemand vond het lekker dus de hond die er was komen aanwaaien mocht zich ten goede doen aan al die borden.
Daarna ging de tour verder langs een baai met pelikanen, een heuvel waar je een indianen dorp vanaf kon zien en ook kwamen we langs een mega hotel. Als laatste werdt een punt bezocht waar we 3 baaien bij 1 zagen. Wel een mooi uitzicht, ook was er een ford bij + 3 kruisen op een berg. De reisleidster mompelde wel wat en herhalen had ze geen zin in toen ik er naar vroeg.
's avonds zijn we met de limburgse dames bij de mac donalds gaan eten, we hadden allemaal een beetje genoeg van het hotel eten dat allemaal warm gehouden wordt e.d. en klaar gemaakt wordt voor de massaconsumptie. De ballon met het gat in het midden werd erg interessant gevonden door een van de twee dames. Ook Kevin (die gast waar ik mee op vakantie was) wilde bewijzen dat je er mee kon fist fucken dus z'n hand ging er dwars door heen, en 't ding leefde nog. Vraag me niet waarom maar het is gewoon zo.

Grote versies: http://www.starbase01.com/images/margarita

Op zondag zijn we naar Coche eiland geweest met een catamaran. Bij aankomst in de haven was de melige stemming al gezet, een van de crewleden van de boot had een rare teen, hoppa foto voor de mensen thuis. Sokken en schoenen hebben we hem niet zien dragen, gesprekken genoeg over of het wel kon of niet. Op zo'n boot is het lekker relaxen, alleen 1 uur en 45 min vond ik wel erg lang, nadeel is dat er geen schaduw was, ja binnen maar daar stonk het als de hel. Dus dan maar in de schaduw van de mast zitten, want ik was al eens een kreeft geworden en dat hoefde nu niet nog een keertje. Genoeg mensen die daar of niet achter waren of daar lak aan hadden en gewoon in de zon gingen liggen bakken, of zich lieten overgieten met ijskoud water. Wat 's avonds in het hotel overduidelijke gevolgen had, het blonde meisje hier onder op de foto had 's avonds hele plakken blaren op d'r schouders en d'r rug zitten en zat er helemaal van te trillen. Eigenschuld, maar wel zielig.
Midden op zee was het waren ergens 2 meter diep en kon er gesnorkeld worden, om 12 uur 's middags, ook heel slim. Aangezien ik al gedoken had, heb ik het overgeslagen en ben ik in de schaduw gebleven, was niet de enige die er zo over dacht gelukkig.
Daarna gingen we weer verder richting Coche eiland. Het zou een Bounty (net als de reclame) eiland zijn, wit strand vol met palm bomen e.d. Wit strand genoeg, palm bomen? ehzm... ja, 300 meter verder ergens. En wat mocht je doen op het eiland, jawel anderhalf uur lang in een strand stoel liggen, gelukkig dit keer wel met schaduw, dus dat dan maar gedaan. Wel vond ik het erg duur, $50 p.p. voor de hele dag. Maar ja, je doet wel wat en je hangt niet aan de bar zoals heel veel hotel gasten toch deden.

Grote versies: http://www.starbase01.com/images/margarita

[ Bericht 5% gewijzigd door UIO_AMS op 20-10-2005 09:33:55 (Plaatjes deden het niet meer en verpestten de la) ]
pi_4689711
Zo! Wat een uitgebred verslag.

Dat zou hier eigenlijk veel meer moeten gebeuren.

  vrijdag 21 juni 2002 @ 15:57:38 #3
22389 boku
Oppermoppermidget
pi_4689757
Er leuk verslag. Ik ben er zelf nog nooit geweest helaas. Is het erg toeristisch? Maar even een vraagje heb je iets met decolleté's? Of wilde de dames is kwestie niet met hun gezicht op de foto?

[Dit bericht is gewijzigd door boku op 21-06-2002 16:03]

“Do nothing which is of no use.” - Miyamoto Musashi
pi_4689790
Flexe post. Ga morgen ook op vakantie.
Heb gelijk meer zin. THANKS!
Why? Don't we make ya laugh? Aren't we fuckin' funny? You best come up with an answer, cos I'm gonna come back here and check on you and your momma and if you ain't got a reason why you hate clowns, I'm gonna kill your whole fucking family.
pi_4689866
Maandag eigenlijk niks gedaan, beetje moe geworden van al die excursies en dingen die we ervoor gedaan hadden, dus een rust dag gehouden, je hebt tenslotte toch ook vakantie!
's avonds de limburgse dames uitgezwaaid want die gingen alweer naar huis. En de nieuwe mensen kwamen wat later aan en die hebben we verwelkomd met geschreeuw en gejoel, geloof dat de helft gelijk weer de bus inwilde om naar huis te gaan, maar ach.. boeiend

Dinsdag wilden we naar 't vliegveld om plaatsen te reserveren voor de terug vlucht, net als op de heen reis. Daar was het prima gelukt want Kevin werkt voor transavia en dan hoef je alleen maar met wat pasjes e.d. te wapperen op schiphol en je kunt prima plaatsen krijgen in 't vliegtuig. We wilden net als op de heenreis de plaatsen naast de nooduitgang boven de vleugel. Dan heb je extra beenruimte en de stoelen die voor je staan kunnen niet naar achteren. De jouwe wel.
We waren er met een taxi heen gegaan die de vrouw had geregeld die ons ook het duiken had gevraagd, daar hebben we de hele week een beetje contact mee gehouden en zelfs nog het zwembad in gesmeten (zit altijd maar langs de kant terwijl haar collega's al het water werk moesten doen). Dus zij moest ook eens zwemmen. Heeft ze een mooie verkoudheid aan overgehouden.
Maar goed, ze had toch nog de taxi voor ons geregeld en ze vroeg aan ons of we konden kijken of er nog plaatsen waren in 't vliegtuig voor een vriendin van haar. De taxi chauffer was een geval apart. Meer dan lick some pussy, i arrange it for you, special price, fuck females, have fun e.d. kwam er niet uit. Maar hij kon spaans dus het was goed dat ie mee was naar het vliegveld (dat overigens compleet verlaten was op een paar mensen na) want anders hadden we niks kunnen regelen. Want al die vrouwen daar vinden alles leuk wat je tegen ze zegt in een andere taal dan het spaans, gaan ze lief lachen, maar verstaan, ho maar.
Na het vliegveld zijn we met de taxi het eiland over gereden, ook mochten we zelf in z'n taxi rijden, was best wel cool. We zijn naar het mangrove bos geweest, mooie uitzicht punten, het oerwoud (waar je bij de reis organisatie $30 voor betaalde, maar waar je zelf naar binnen kon voor 600 bolivar (halve dollar). Hoe bedoel je belachelijk. Maar het was ontzettend mooi. Een groot gedeelte van het eiland kon je overzien.
's avonds zijn we met die duikvrouw en de taxi chauffer gaan eten in een restaurant. Voor 17.000 bolivar (iets van 15 euro) met z'n 4-en gegeten. En het was superlekker!

Grote versies: http://www.starbase01.com/images/margarita

Toen was de dag van vertrek alweer aangebroken. All my bags are pack, i'm ready to go. Leaving on a Jet plane don't know when i'll be back again. Koffers om 11:30 inleveren, toen gingen we maar eens kijken of we alles hadden, visum, ehmz... kut... weg. (zo'n groen papiertje) Had de hele tijd in m'n paspoort gezeten, waarschijnlijk gisteren verloren toen we de plaatsen gingen reserveren. Hmm ja.. wat nu... even vragen aan Q-international, ja regel maar op 't vliegveld daar zijn wij ook. Oke.. nou ja moet dan maar. Volgende probleem deed zich voor, ik had nog 40 dollar, en kevin had 40.000 bolivar, met nadruk op had, die 40 dollar zat in m'n portemonnee, maar die 40.000 bolivar was gone with da wind. Waarschijnlijk heeft het nog op bed gelegen, en ondertussen was de schoonmaakster algeweest die dus een extra jaar salaris gehad heeft. Probleem nr. 2 dus, Q-international verwees ons door naar de kapotte pin automaat op 't vliegveld. Gelukkig waren mensen zo aardig om geld te lenen wat we in Amsterdam terug betaald hebben. Maar dan 't groene papiertje nog.... Q-international had blijkbaar geen zin om te helpen en zei zoek het zelf maar uit, maar ze spreken nauwelijks engels achter de balie. Toen zag ik iemand van Martinair die heel makkelijk een pen + groen papiertje pakte en het aan me gaf. Dat was alles.
Toen mochten we door de douane, werden we helemaal gescanned en afgetast. En ik was clean.
Toen we in de wachtruimte zaten werden er stoelnummers omgeroepen en die moesten naar buiten komen om de koffers open te maken, maar de nederlander is eerlijk dus was er niks aan de hand. Bij boarding stonden er weer een aantal koffers klaar om open gemaakt te worden. Gelukkig zat de mijne hier ook niet bij. Na een vlucht van zo'n 8 en een half uur waren op regenachtig en koud schiphol, stapte je nog met 35 graden het vliegtuig in, kwam je er met 15 graden weer uit. Bah.

Grote versies: http://www.starbase01.com/images/margarita

Ik vond het een leuke vakantie, eiland was ook erg mooi, het eten in het hotel liet alleen te wensen over, volgende keer dus iets met buiten de deur eten.
Volgende vakantie, nog geeeeeeeeeeeeen idee van.

<blockquote><font size="1" face="verdana, aial, helvetica">quote:</font><hr>Op vrijdag 21 juni 2002 15:57 schreef boku het volgende:<br>Er leuk verslag. Ik ben er zelf nog nooit geweest helaas. Is het erg toeristisch? Maar even een vraagje heb je iets met decolleté's?<hr></blockquote><img src="i/s/biggrin.gif" width="15" height="15"><br>Decolleté's zijn toch leuk om naar te kijken? <img src="i/s/smile.gif" width="15" height="15"> Of niet soms? En ze heeft de foto's gezien hoor, zijn met een digicam gemaakt en ze vond het prima, is steeds dezelfde <img src="i/s/wink.gif" width="15" height="15"><br>En ja, decolleté's zijn wel leuk om ijsblokjes in te dumpen e.d. <br>Kop van een peking eend gaat ook prima, vraag maar aan Yvonne. <img src="i/s/wink.gif" width="15" height="15"><p>Toeristische instelling valt wel mee, tenzij je dus alles met zo'n touroperator regelt, dan krijg je dat wel te zien, wij waren dus erg blij dat we goed konden opschieten met die duikvrouw die al langer op 't eiland zit, die bood zelfs aan om ons op d'r vrije dag (dag van die catamaran tocht) het eiland mee over te nemen, maar we hadden dus al die boot tocht geboekt en je krijgt je geld daar niet terug, dus dat was jammer, hadden dat zeker graag gedaan. Dus dat is zeker iets wat je moet doen, locals opzoeken en daar mee praten zoals bijv. dus van die duikschool, bij de touroperator zat er ook wel een duik ding bij, maar dit leek ons leuker.

[ Bericht 45% gewijzigd door UIO_AMS op 20-10-2005 09:35:04 (Meer niet werkende plaatjes verwijderd.) ]
  vrijdag 21 juni 2002 @ 16:10:20 #6
22389 boku
Oppermoppermidget
pi_4689971
Zijn zeker leuk. Een kop van een peking eend? Volgens mij wil ik dat niet eens weten.

Met een digicam? Ik vond de foto's al zo helder en van goede kwaliteit. Ik gebruik zelf een APS camera maar vind dat er bij het scannen toch wel wat van de kwaliteit verloren gaat.

Ik ga zelf meestal alleen met een ticket en een Lonely Planet op reis, maar dat is niet in alle landen te doen. Ik heb geen idee hoe dat op Isla Margarita zit.

Maar wat ik zo van je lees is het misschien een leuke optie voor volgend jaar.

“Do nothing which is of no use.” - Miyamoto Musashi
pi_4690202
WFT is er aan de hand met die gast zijn tenengroep op die foto!!!
pi_4690514
quote:
Op vrijdag 21 juni 2002 16:20 schreef Groene_kwal het volgende:
WFT is er aan de hand met die gast zijn tenengroep op die foto!!!
Geen idee, niet gevraagd, maar wel leuk om over te praten. Ook wel weird. Maar het is volgens mij een vergroeide teen ofzo, of er mist een stukje bot oid. Hmm... *topic waard*
pi_4690540
quote:
Op vrijdag 21 juni 2002 16:10 schreef boku het volgende:
Zijn zeker leuk. Een kop van een peking eend? Volgens mij wil ik dat niet eens weten.

Met een digicam? Ik vond de foto's al zo helder en van goede kwaliteit. Ik gebruik zelf een APS camera maar vind dat er bij het scannen toch wel wat van de kwaliteit verloren gaat.

Ik ga zelf meestal alleen met een ticket en een Lonely Planet op reis, maar dat is niet in alle landen te doen. Ik heb geen idee hoe dat op Isla Margarita zit.

Maar wat ik zo van je lees is het misschien een leuke optie voor volgend jaar.


Casio QV2900-UX camera heb ik gebruikt. Ik heb deze reis geboekt via http://www.vakantiediscounter.nl was de goedkoopste, maar blijkbaar komt het allemaal bij Q-international terecht http://www.q-int.nl/.
pi_4691807
Leuk verhaal Raven! Je bent trouewns ook de eerste die ik alleen maar postief hoor over Isla Margarita, maar dat is weer een ander verhaal!
  † In Memoriam † zaterdag 22 juni 2002 @ 23:42:32 #11
4036 crew  Cynix Ž
Verzuurde hork
pi_4707829
quote:
Op vrijdag 21 juni 2002 18:28 schreef Liejannuh het volgende:
Leuk verhaal Raven!
Inderdaad, een boeiend verslag. Vooral leuk omdat ik er zelf in het voorjaar ook ben geweest. ik hoop dat Raven nog wat aan mijn tips gehad heeft die ik hem gegeven heb.
quote:
Je bent trouwens ook de eerste die ik alleen maar postief hoor over Isla Margarita, maar dat is weer een ander verhaal!
Ik heb er ook een erg leuke week gehad, zonder noemenswaardige negatieve ervaringen. Een week is ook wel lang genoeg om alles daar een keer gedaan te hebben, maar het Eiland is toeristisch gezien nog niet zo vreselijk platgetrapt als bijvoorbeeld Kreta, Spanje of andere 'dichtbij' gelegen bestemmingen.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_4711954
quote:
Op zaterdag 22 juni 2002 23:42 schreef Cynix Ž het volgende:
Inderdaad, een boeiend verslag. Vooral leuk omdat ik er zelf in het voorjaar ook ben geweest. ik hoop dat Raven nog wat aan mijn tips gehad heeft die ik hem gegeven heb.
Zeker weten van wel! Zoals met dat geld bijvoorbeeld, pin automaten zijn maar raar daar. En de tip van het mangrovebos was een hele mooie! Auto huren hebben we ook niet gedaan, geen creditcard en ook geen 500 dollar borg.
Maar de taxi was net zo goed!
quote:
Ik heb er ook een erg leuke week gehad, zonder noemenswaardige negatieve ervaringen. Een week is ook wel lang genoeg om alles daar een keer gedaan te hebben, maar het Eiland is toeristisch gezien nog niet zo vreselijk platgetrapt als bijvoorbeeld Kreta, Spanje of andere 'dichtbij' gelegen bestemmingen.
Helemaal mee eens!
De mensen daar vond ik ook erg aardig. Misschien over een aantal jaar nog een keertje heen, wellicht weekje curacao en weekje isla margarita ofzo. Voor op m'n oude dag.
  zondag 23 juni 2002 @ 20:45:39 #13
12588 Lievurd
Doet haar naam eer aan
pi_4718247
Zat je aan de linker of rechterkant van het complex??

Ik ben er afgelopen zomer geweest en wil er niet meer naar terug. Mn vriend is verschrikkelijk ziek geworden van dat eten daar en er zaten vlooien:(((( Oftewel een kwart van de nederlanders in dat complex liep rond met vlooienbeten. Ik dus oowk:((
Het eten was soms nog redelijk te eten, maar erg gezond was het niet, want er waren er wel meer die ziek waren geworden van het eten.

Raven, was bij jullie ook de stroom weleens uitgevallen? Bij ons is 1x bijna de hele dag de stroom eruit geweest, waardoor er GEEN airco meer was en we ook niet meer konden douchen:P En dan is het toch helemaal niet zo lekker in die bungalows hoor:)

Hoe dieper het dal, hoe hoger de top.
pi_4784370
quote:
Op zondag 23 juni 2002 20:45 schreef Lievurd het volgende:
Zat je aan de linker of rechterkant van het complex??
Als je met je rug naar de zee staat aan de rechter kant.
quote:
Ik ben er afgelopen zomer geweest en wil er niet meer naar terug. Mn vriend is verschrikkelijk ziek geworden van dat eten daar en er zaten vlooien ((( Oftewel een kwart van de nederlanders in dat complex liep rond met vlooienbeten. Ik dus oowk (
Helemaal geen last van gehad.
quote:
Het eten was soms nog redelijk te eten, maar erg gezond was het niet, want er waren er wel meer die ziek waren geworden van het eten.
Eten was iid slecht, tot ranzig. Veel vet en veel te weinig afwisseling en de restjes werden gewoon verwerkt in 't volgende gerecht.
quote:
Raven, was bij jullie ook de stroom weleens uitgevallen? Bij ons is 1x bijna de hele dag de stroom eruit geweest, waardoor er GEEN airco meer was en we ook niet meer konden douchen:P En dan is het toch helemaal niet zo lekker in die bungalows hoor
3x toen we er waren. Gelukkig niet de hele dag, maar zonder airco zuigt het best wel ja, gelukkig was er een zwembad ter verkoeling en waren er ook taxi's die nog een soort van airco hadden.

Wel 1x een kakkerlak gezien bij de bar. Maar dat was bij de bar, had er ook geen in de bungalow moeten hebben dan hadden ze gezeik gehad.

  maandag 1 juli 2002 @ 21:58:54 #15
25753 mamamiep
Godmother of Trivia
pi_4838294
Erg leuk verhaal. Als ik het zo hoor lijkt het me daar best gezellig, maar ik hoor niet iedereen positief hierover. Zal het nog eens beter bekijken, maar aan het verhaal te horen heb je daar een leuke tijd gehad.
Fijn om te horen.
There are so many things I want to say to you but time's caught me up and now I'll never say them - except that I've loved you from the moment I saw you and every moment since.
pi_8600405
(kheb net mijn booking vervroegd van mei naar maart, kan bijna niet wachten! )

een vraagje aan raven:
- we willen daar duiken en ik zie dus dat het ook blijkbaar kan zonder dat je een duikbrevet hebt? Hoe scoor je zo een shady half illegale duik-operator? En wat ben je dan ongeveer kwijt aan duikintroductie en duiken zelf?

I see dumb people! They are everywhere, walking around, not even knowing they are dumb!
pi_8610191
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 06:57 schreef spooky1234 het volgende:
(kheb net mijn booking vervroegd van mei naar maart, kan bijna niet wachten! )

een vraagje aan raven:
- we willen daar duiken en ik zie dus dat het ook blijkbaar kan zonder dat je een duikbrevet hebt? Hoe scoor je zo een shady half illegale duik-operator? En wat ben je dan ongeveer kwijt aan duikintroductie en duiken zelf?


Je kan eigenlijk overal duiken zonder brevet, je duikt dan samen met een instructeur dus alles in de gaten houdt en het gebied kent.

Hier in St. Maarten is een introductie (1 duik met instructeur) 50 USD, 3 dagen lang duiken en behalen van brevet 150 dollar en met brevet duiken is 25 dollar per duik (alles incl. boot en duikequipment )

pi_29931986
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 16:03 schreef -roys- het volgende:
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
  donderdag 1 september 2005 @ 02:40:12 #19
232 Ouwie
ŤNickNameť
pi_30154635
Ben net terug, was echt fantastisch

Ben 14 dagen geweest en vooral de 3-daagse reis naar het vaste land van Venezuela (Mini-Adventure) mag niet ontbreken als je naar Isla Margarita gaat. Coche met de Catamaran was super en de jeepsafari en beleving op zich. Duiken kan er goed, erg mooi beneden en aan mooie stranden (ook verlaten stranden voor de boefjes) geen gebrek.

Een aanrader!
grtz NN
pi_31527917
Morgen ga ik ook!

Heb er zin in!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Moderator dinsdag 18 oktober 2005 @ 10:21:58 #21
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_31528446
Waarom wordt dit topic iedere paar maanden gekickt na ruim 2,5 jaar te hebben stil gestaan?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_31532645
Omdat iedereen wil patsen met z'n reis naar Isla Margarita
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pi_31545721
quote:
Op dinsdag 18 oktober 2005 10:21 schreef UIO_AMS het volgende:
Waarom wordt dit topic iedere paar maanden gekickt na ruim 2,5 jaar te hebben stil gestaan?
Omdat er iemand morgen naar Isla Margarita gaat en over 7 dagen met een lege zak terugkomt.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_31545793
quote:
Raven, was bij jullie ook de stroom weleens uitgevallen? Bij ons is 1x bijna de hele dag de stroom eruit geweest, waardoor er GEEN airco meer was en we ook niet meer konden douchen:P En dan is het toch helemaal niet zo lekker in die bungalows hoor
De stroom viel eigenlijk voortdurend uit. De hele tijd ook koud water in de douche, voor zover je het een douche kon noemen. Dat ding was ook meteen stuk, want toen iemand 'm wilde verstellen brak die af. Daarna zat er iemand opgesloten in de badkamer en moest de deur eruit getrapt worden. Toen we dat deden kwam ook meteen een groot deel van het plafond naar beneden. Lekker dan.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 22:10:16 #25
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_31545802
ik zie allemaal rare banners en een giga verfuckte lay out, ?????????????????/
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_31546107
Ja, zou iemand die plaatjes willen editten?
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
  Moderator donderdag 20 oktober 2005 @ 09:36:03 #27
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_31575216
Plaatjes probeerde ik gisteren al te verwijderen, maar toen lukte het niet. Nu dus wel.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_31723586
quote:
Op dinsdag 18 oktober 2005 22:07 schreef CherrymoonTraxx het volgende:

[..]

Omdat er iemand morgen naar Isla Margarita gaat en over 7 dagen met een lege zak terugkomt.
Ik kom net terug, en nog genoeg geld over hoor. Super goedkoop eiland, als je maar Spaans spreekt
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pi_31723630
quote:
Op dinsdag 18 oktober 2005 22:09 schreef CherrymoonTraxx het volgende:

[..]

De stroom viel eigenlijk voortdurend uit. De hele tijd ook koud water in de douche, voor zover je het een douche kon noemen. Dat ding was ook meteen stuk, want toen iemand 'm wilde verstellen brak die af. Daarna zat er iemand opgesloten in de badkamer en moest de deur eruit getrapt worden. Toen we dat deden kwam ook meteen een groot deel van het plafond naar beneden. Lekker dan.
Nou, dat is echt het tegengestelde van wat ik heb gehad. Ok, één keer is de stroom voor een kwartiertje uitgevallen. Maar dat is dan ook het enige! Super hotel, super aardige mensen en super goedkoop!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pi_31774743
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 13:46 schreef henkSX het volgende:

[..]

Ik kom net terug, en nog genoeg geld over hoor. Super goedkoop eiland, als je maar Spaans spreekt
Een lege zak is niet hetzelfde als een lege bankrekening. Het is spotgoedkoop daar, zeker als je een beetje Spaans spreekt.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_43874204
Is er iemand die nog reiservaringen Isla Margarita heeft en ze hier wil delen!!
pi_43946100
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_43946456
quote:
Op maandag 27 november 2006 22:16 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
www.marcamba.nl
Je bedoelt www.macamba.nl
pi_43946472
Ja
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')