abonnement Unibet Coolblue
pi_103999863


En toen was de batterij van de camera leeg, ik beloof niet dat ik nog meer foto´s maak voordattie op is :D Hij ruikt heerlijk!

@Uniek, de plakkerigheid zit iig goed bovenop :D

En bewaren doe ik altijd ongesneden, dan blijft het lekkerder.
  zaterdag 5 november 2011 @ 16:40:44 #252
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_103999937
Oeh, ziet er goed uit!! :9~
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_104001312
Echt super gelukt :D idd de plakkerige stukjes binnenin, deeg is lietsjes uchtiger dan ik gewend ben van de bakker en dat vind ik wel lekker!
Ik word er blij van, goede eerste poging! :)
pi_104005166
Jezus, dat ziet er wel overheerlijk uit! Suikerbroden zijn altijd lekker, maar toch :P
pi_104008223
Batterij weer opgeladen



O+
pi_104025534
Ziet er nog lekkerder uit zo, moet het zelf maar eens proberen te maken. Nogmaals, ziet er echt heerlijk uit!
  † In Memoriam † maandag 7 november 2011 @ 10:42:49 #257
91830 MaximusTG
pi_104067206
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 november 2011 23:20 schreef La_Vita het volgende:
Ik heb een vraag aan de pro's hier!

Poos geleden brood proberen te bakken aan de hand van dit recept:
http://yummyinmytummy.nl/brood/walnotenbrood-met-honing/

Nu had ik me een beetje verkeken en perongeluk 2x zoveel honing erin gedaan. Het deeg was 1 grote kliederboel en het brood wilde uiteindelijk ook niet gaar worden van binnen. (overigens was ie alsnog heerlijk)

Kwam dit puur doordat ik er te veel honing in heb gedaan? (200gr ipv 100) Iemand die dat kan zeggen?

Zo moest het er dus uit zien
[ afbeelding ]

En zo zag het er uit :D
[ afbeelding ]

Ik zou 'm namelijk graag nog eens maken :9
Maar je had dus de helft van het recept gemaakt begrijp ik? Omdat in je link nl. wel 200 gram honing staat ;)?
Als je naar de verhoudingen kijkt, 300 gram water + 200 gram honing, vloeibare combinatie suikers en water + 500 gram bloem + 100 gram walnoten"meel" + 100 gram grof gesneden walnoten, dan is dat ook heel erg nat. Dus dat klopt wel gewoon. Klopt het dat je het brood niet hebt ingesneden?
Dan is het dus de vraag of je oven inderdaad wel die 200 graden haalde, en zo ja, de volgende keer gewoon wat langer bakken :).
  dinsdag 8 november 2011 @ 07:08:55 #258
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_104109478
ik ben op road trip naar Italie geweest en op de terugweg door het zwarte woud gekomen. Daar heb ik me een paar lokale broodmixen gekocht ... gisteren test 1


500 gr meel, 1 blokje verse gist, 330ml lauw water


Dit was dus de mengeling


veel meer grove zaden dan de mixen die ik hier in Belgie koop


brij eerst gemengd met pannelikker daarna 10 minuten kneden op ingemeeld aanrecht


Dit was na de eerste rijs (45 minuten)


na 5 minuten in broodvorm en klaar voor tweede rijs (45 minuten + 10 minuten opwarmen oven)


aardig resultaat...


de broodvorm is eigenlijk voor een brood van 1 kg ik moet dringend eens een kleinere vorm kopen of grotere broden bakken :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_104122109
Weet iemand hier hoe men dat driehoekige (witte) broodje van La Place bakt/maakt?

Ik heb geen idee hoe het heet, weet wel dat er roomboter/kruidenkaas, sla en beenham op zat volgens mij. Erg lekker broodje maar veels te duur, dus daarom wil ik het zelf kunnen maken.

:P
  † In Memoriam † dinsdag 8 november 2011 @ 15:28:44 #260
91830 MaximusTG
pi_104122543
Ik gok dat die broodjes wat weghebben van ciabattabrood? Dan moet je een recept voor ciabattav volgen, maar het deeg verdelen in porties voor kleine broodjes. Om er mooie driehoeken van te maken zal nog niet eens zo makkelijk zijn, maar het brood zal er niet minder om smaken. Beleggen is dan simpel lijkt me.

Hier is bv een ciabattarecept:

http://theyumblog.wordpre(...)ts-poolish-ciabatta/

Kan nu niet zelf bij het boek, vandaar ;). Moet je nog wel de hoeveelheden omrekenen naar grammen. Let op dat het hier om Active Dry Yeast gaat, de variant hier is Instant Dry Yeast. Daar moet je wat minder van hebben, maar zijn ook omrekentabellen voor te vinden.
  woensdag 23 november 2011 @ 16:16:03 #261
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_104722784
Met mijn nieuwe mixer


Vandaag dit gemaakt


Ging goed, dacht eerst met de mixer, dat wordt niks maar na ruim 10 minuten kwam er een mooie bol.

Had 400 gr volkorenmeel van de Welkoop, 100 gram tarwebloem, 10 gr. zout, 5 gr. suiker, scheut olijfolie en een zakje gist.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_104722818
ziet er lekker uit :)
pi_104872841
Wij zijn na de derde kapotte handmixer in anderhalf jaar tijd om: er komt een keukenmachine.
Met de hand kneden wat we de afgelopen anderhalve week doen bevalt ook niet (wel lekker goedkoop natuurlijk).

@uniekhoorn, wat voor mixer is dat?
Ook aan de anderen: welke keukenmachine raden jullie aan, hoeveel watt minimaal etc?
  zondag 27 november 2011 @ 13:40:21 #264
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_104874422
Koop een kitchenaid, hoef je nooit meer een ander te kopen *O*
  † In Memoriam † zondag 27 november 2011 @ 13:46:25 #265
91830 MaximusTG
pi_104874666
Zou ik ook graag willen hebben, helaas geen geld voor.. Niet veel ervaring met standmixers, maar ik weet wel dat vermogen van de motor niet alles zegt. Misschien kan je, als je niet in het Kitchenaid segment gaat zitten, meer letten op maximaal gewicht deeg dat ie aankan.
pi_105189808
Vandaag voor het eerst zelf een brood gebakken en het was een succes.

Een recept voor een flink wit plaatbrood met als extra toevoegingen:
-25 gram roomboter
-2 gesnipperde en in de koekenpan bruin gebakken uien
-3 teentjes knoflook
-flink wat verse gesnipperde bieslook
-250 gram rauwe spekreepjes (voor verwerking goed uitgebakken in de koekenpan)
-mespunt zeezout en flink wat versgemalen peper

Het deeg heb ik bereid met een spotgoedkope handmixer met deeghaken die het veel te zwaar te verduren kreeg dus als ik dit kunstje nog een keer flik moet ik misschien iets met meer degelijkheid zien te regelen.
Rijzen ging perfect naast de verwarming wat een super luchtig brood opleverde en het resultaat mocht er wezen.
Potverdomme wat was dat een lekker brood. :9~
Leuk om te doen op een zondag en een mooie toevoeging aan mijn culinaire repertoire. ^O^
Er is een poepstorm op komst.
pi_105197616
Gewoon met de hand kneden wil vast ook prima wapperbaard en leuk recept, ga ik ook eens doen!
pi_105207620
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2011 05:17 schreef MarMar het volgende:
Gewoon met de hand kneden wil vast ook prima wapperbaard en leuk recept, ga ik ook eens doen!
Ik ben liever lui dan moe maar dat zal ik ook een keer proberen. ;)
Zeker en aanrader dat recept.
Er is een poepstorm op komst.
  † In Memoriam † maandag 5 december 2011 @ 14:49:20 #269
91830 MaximusTG
pi_105209390
Klinkt lekker, zal het vast goed doen bij een soepje of zo. Als je liever niet met de hand kneed, zou je een goede kneedmachine/keukenmachine kunnen kopen. Maar dat is wel een investering hoor, want in die wereld geldt: goedkoop is duurkoop.
pi_105210206
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2011 14:49 schreef MaximusTG het volgende:
Klinkt lekker, zal het vast goed doen bij een soepje of zo. Als je liever niet met de hand kneed, zou je een goede kneedmachine/keukenmachine kunnen kopen. Maar dat is wel een investering hoor, want in die wereld geldt: goedkoop is duurkoop.
De volgende maak ik voor bij een pan groentesoep inderdaad. :Y
Perfecte combinatie.
Ik denk trouwens dat ik ga roeien met de riemen die ik heb want plek voor nog een fors apparaat in de keuken is er helaas niet.
Daarbij ben ik zelden consequent genoeg met iets bezig om grote investeringen te verantwoorden.
Mensen werken al duizenden jaren met hun handen dus kan ik het ook wel. :)
Er is een poepstorm op komst.
  maandag 5 december 2011 @ 15:21:10 #271
119091 Glesse
Nachtbakker
pi_105210780
Ik heb Basic Brood van Frank Deldaele gekregen van de goedheiligman.

Leuk boek om mijn broden-horizon te verbreden! De rozijnenbolletjes zijn in ieder geval goed gelukt.

Probleempje waar ik steeds tegenaan loop: Gasoven (verwarmt dus alleen van onder af) met een bakplaat waar (in dit geval) de bolletjes opliggen. Hetgeen ik bak wordt dan vaak net wat te donker aan de onderkant. Toch op een iets lagere temperatuur bakken dan?
pi_105211447
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2011 15:21 schreef Glesse het volgende:
Ik heb Basic Brood van Frank Deldaele gekregen van de goedheiligman.

Leuk boek om mijn broden-horizon te verbreden! De rozijnenbolletjes zijn in ieder geval goed gelukt.

Probleempje waar ik steeds tegenaan loop: Gasoven (verwarmt dus alleen van onder af) met een bakplaat waar (in dit geval) de bolletjes opliggen. Hetgeen ik bak wordt dan vaak net wat te donker aan de onderkant. Toch op een iets lagere temperatuur bakken dan?
Rooster met bakpapier? Dan krijg je misschien wat ribbeltjes aan de onderkant, maar wordt het niet zo donker want geen gloeiende plaat er onder. Anders heb je nog van die siliconen bakmatten voor op de bakplaat, ik denk dat dat ook wel helpt.
  maandag 5 december 2011 @ 15:40:44 #273
119091 Glesse
Nachtbakker
pi_105211575
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2011 15:37 schreef MarMar het volgende:
Rooster met bakpapier? Dan krijg je misschien wat ribbeltjes aan de onderkant, maar wordt het niet zo donker want geen gloeiende plaat er onder. Anders heb je nog van die siliconen bakmatten voor op de bakplaat, ik denk dat dat ook wel helpt.
Bakpapier gebruik ik inderdaad, maar die matjes heb ik nog niet geprobeerd. Dank voor de tip. Ik ga toch ook eens proberen om op een standje lager als aangegeven in de recepten te bakken, kijken wat dat doet..
pi_105211697
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2011 15:40 schreef Glesse het volgende:

[..]

Bakpapier gebruik ik inderdaad, maar die matjes heb ik nog niet geprobeerd. Dank voor de tip. Ik ga toch ook eens proberen om op een standje lager als aangegeven in de recepten te bakken, kijken wat dat doet..
Wel op rooster ipv plaat dan he dat bakpapier, ik ken het probleem, heb het altijd met koekjes die dan aan de onderkant bruiner worden dan aan de bovenkant en als ik ze op het rooster met bakpapier of folie ipv op de bakplaat, gebeurt dat niet.
pi_105215407
ik gooi meestal 3 lagen bakpapier op mijn bakplaat om dit probleem te voorkomen. Werkt perfect :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')