Maar je had dus de helft van het recept gemaakt begrijp ik? Omdat in je link nl. wel 200 gram honing staat ?quote:Op vrijdag 4 november 2011 23:20 schreef La_Vita het volgende:
Ik heb een vraag aan de pro's hier!
Poos geleden brood proberen te bakken aan de hand van dit recept:
http://yummyinmytummy.nl/brood/walnotenbrood-met-honing/
Nu had ik me een beetje verkeken en perongeluk 2x zoveel honing erin gedaan. Het deeg was 1 grote kliederboel en het brood wilde uiteindelijk ook niet gaar worden van binnen. (overigens was ie alsnog heerlijk)
Kwam dit puur doordat ik er te veel honing in heb gedaan? (200gr ipv 100) Iemand die dat kan zeggen?
Zo moest het er dus uit zien
[ afbeelding ]
En zo zag het er uit
[ afbeelding ]
Ik zou 'm namelijk graag nog eens maken
Ik ben liever lui dan moe maar dat zal ik ook een keer proberen.quote:Op maandag 5 december 2011 05:17 schreef MarMar het volgende:
Gewoon met de hand kneden wil vast ook prima wapperbaard en leuk recept, ga ik ook eens doen!
De volgende maak ik voor bij een pan groentesoep inderdaad.quote:Op maandag 5 december 2011 14:49 schreef MaximusTG het volgende:
Klinkt lekker, zal het vast goed doen bij een soepje of zo. Als je liever niet met de hand kneed, zou je een goede kneedmachine/keukenmachine kunnen kopen. Maar dat is wel een investering hoor, want in die wereld geldt: goedkoop is duurkoop.
Rooster met bakpapier? Dan krijg je misschien wat ribbeltjes aan de onderkant, maar wordt het niet zo donker want geen gloeiende plaat er onder. Anders heb je nog van die siliconen bakmatten voor op de bakplaat, ik denk dat dat ook wel helpt.quote:Op maandag 5 december 2011 15:21 schreef Glesse het volgende:
Ik heb Basic Brood van Frank Deldaele gekregen van de goedheiligman.
Leuk boek om mijn broden-horizon te verbreden! De rozijnenbolletjes zijn in ieder geval goed gelukt.
Probleempje waar ik steeds tegenaan loop: Gasoven (verwarmt dus alleen van onder af) met een bakplaat waar (in dit geval) de bolletjes opliggen. Hetgeen ik bak wordt dan vaak net wat te donker aan de onderkant. Toch op een iets lagere temperatuur bakken dan?
Bakpapier gebruik ik inderdaad, maar die matjes heb ik nog niet geprobeerd. Dank voor de tip. Ik ga toch ook eens proberen om op een standje lager als aangegeven in de recepten te bakken, kijken wat dat doet..quote:Op maandag 5 december 2011 15:37 schreef MarMar het volgende:
Rooster met bakpapier? Dan krijg je misschien wat ribbeltjes aan de onderkant, maar wordt het niet zo donker want geen gloeiende plaat er onder. Anders heb je nog van die siliconen bakmatten voor op de bakplaat, ik denk dat dat ook wel helpt.
Wel op rooster ipv plaat dan he dat bakpapier, ik ken het probleem, heb het altijd met koekjes die dan aan de onderkant bruiner worden dan aan de bovenkant en als ik ze op het rooster met bakpapier of folie ipv op de bakplaat, gebeurt dat niet.quote:Op maandag 5 december 2011 15:40 schreef Glesse het volgende:
[..]
Bakpapier gebruik ik inderdaad, maar die matjes heb ik nog niet geprobeerd. Dank voor de tip. Ik ga toch ook eens proberen om op een standje lager als aangegeven in de recepten te bakken, kijken wat dat doet..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |