abonnement Unibet Coolblue
pi_110866488
ja dat uitlopen inderdaad, vind ik nog steeds een raar gezicht, als een soort inkt in water, de scherpe lijnen gaan eraf.
denk dat de mijne er over een paar behandelingen uitziet als 1 grote grijze vlek voor hij echt weggaat.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_111006926
Mijn tatoeages zijn bijna 3 weken geleden gelaserd en ik heb af en toe jeuk, niet heel erg maar het komt heel onregelmatig opzetten. De huid zelf ziet er prima uit, al een paar dagen na het laseren.
Ik ben iig erg blij dat ik nu overgestapt ben naar Breda( het Lasercentrum)
  zondag 13 mei 2012 @ 10:55:31 #253
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_111485079
Nu 6 weken geleden voor de enkel. Het ziet er een beetje vreemd uit, lijkt soms wat plastic:


De huid was ook enorm aan het vervellen de hele tijd...


Komt iemand dit bekend voor? Ligt dat eraan dat het op de enkel is en de huid daar dunner is ofzo? Ik vind het een beetje "eng" om dit over twee weken alweer te laten doen, of is dit normaal zo?
Haters everywhere but I don't really care.
pi_111485564
ja, ziet er redelijk normaal uit.
ik heb bij de mijne op mijn enkel ook dat de huid heel erg droog wordt, gaat schilferen en vervellen.
(los van dat ik het ook wel eens uit irritatie stuk krab O-) ).
maar ook bij mij lijkt de structuur van de huid iets anders dan de huid erom heen, inderdaad soms een wat plastic achtig uiterlijk en de tatoeage is ook voelbaar, hij verschilt echt in gevoel van de rest van de huid.

ik zie er in ieder geval niets vreemds in :)
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  zondag 13 mei 2012 @ 11:24:51 #255
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_111485659
Hoe vaak ben jij al geweest?
Edit, ah al 5 jaar bezig?
Niet met die enkel hoop ik, want dat is dan weer niet echt hoopgevend :D
Haters everywhere but I don't really care.
pi_111485907
hoevaak ben ik al geweest...
zou het niet meer weten, denk een keer of 10. misschien wel meer. eigenlijk denk ik meer maar ik ben de tel kwijt.
en ja met die enkel maar ik ben echt geen goed vergelijkingsmateriaal omdat ik zo ongeveer alle componenten bezit die het maar een langdurig traject kunnen maken, dus denk aan heel goed gezette professionele tatoeage, inktzwart, cover up, zeer gevoelige huid, zeer bleke huid, hele snelle reactie van zo ongeveer alles op de huid, noem het maar op.
ik ben nu zo'n 5 jaar bezig, waarvan het eerste jaar niet telt vanwege een beunhaas die alleen maar littekenweefsel heeft veroorzaakt
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_111485936
hoop niet dat ik je nu depressief heb gemaakt :@
maar echt, ik ben de uitzondering, vrijwel iedereen gaat echt sneller.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_111618288
Hallo,

Ik heb al een paar keer op dit forum gekeken.
Toen ik 16 was heb ik een grote zwarte tribal op mijn buik laten zetten.
Nu 9 jaar later ben ik er niet meer zo blij mee en wil er graag vanaf!
Na veel op internet zoeken youtube filmpjes kijken heb ik dan toch besloten te gaan laseren.
Gisteren heb ik mijn eerste behandeling gehad. Het deed erg veel pijn en is nu nog helemaal opgezet.
Ik heb een voor en na foto gemaakt en zal deze binnenkort posten zodat mensen die ook van plan zijn te gaan laseren er misschien iets aan hebben.
pi_111619965
Christian, welkom!

heb je koelende zalf meegekregen voor die eerste paar dagen erna?
en als ik een tip mag geven: vraag voor je volgende behandeling verdovende zalf (Emla creme). Die smeer je een paar uur voor de behandeling op de tatoeage, redelijk dik, afdekken en bij de behandelaar pas weer afhalen, direct daarna de laser, dat scheelt echt enorm in pijn.

opgezet na de behandeling is redelijk normaal, gaat vanzelf weer over.
de jeuk die je waarschijnlijk vanaf morgen gaat krijgen is vaak erger ;)
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_111883659
Hallo allemaal,

Mijn naam is Erik en ook ik zit aan het verwijderen van mijn tattoeage te denken, tenminste ik wil hem lichter maken zodat er een cover up over heen kan. Dit laat het ontwerp nu niet toe helaas.

Ik lees veel op amerikaanse en nu ook op een Nederlandse site ( check: http://www.drvelthuis.nl/ en dan bij recente artikelen) over de R20 behandelmethode. Hierbij wordt niet 1 maar 3 x achter elkaar gelaserd met een interval van 20 min (zodat de lasersnow weer verdwenen is, welke anders de laserstralen zou weerkaatsen). Hoewel er wel meer oppervlakige schade is aan de huid na de behandeling, schijnt er weinig tot geen hoger risico te bestaan op littekens of huidverkleuringen als bij een "normale behandeling. En de resultaten schijnen heel erg goed te zijn.

Iemand hier al van gehoord en eventueel al met zijn behandelaar over gehad?

Gr Erik
pi_111884498
hoi Erik,
artikel even snel gescreend, ziet er goed uit, geen idee of het werkt of niet omdat ik er nog niet eerder van gehoord heb maar het zou heel mooi zijn!
ik moet zelf op korte termijn weer voor een behandeling dus zal het even printen en voorleggen aan mijn behandelaar, misschien dat hij er al wat van af weet.

ga je het zelf bij deze meneer velthuis doen? laat je hier weten hoe dat gegaan is?
ben bang dat je geen ervaringen zult treffen hier mbt deze nieuwe manier dus je mag als eerste testen ;)
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_111888937
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2012 17:43 schreef WRH het volgende:
hoi Erik,
artikel even snel gescreend, ziet er goed uit, geen idee of het werkt of niet omdat ik er nog niet eerder van gehoord heb maar het zou heel mooi zijn!
ik moet zelf op korte termijn weer voor een behandeling dus zal het even printen en voorleggen aan mijn behandelaar, misschien dat hij er al wat van af weet.

ga je het zelf bij deze meneer velthuis doen? laat je hier weten hoe dat gegaan is?
ben bang dat je geen ervaringen zult treffen hier mbt deze nieuwe manier dus je mag als eerste testen ;)
Oké! Apart....
Ik vroeg de laatste keer bij Veldhoven waarom er langere tijd tussen behandelingen moet zitten volgens hen.

Het antwoord was dat het lichaam vier maanden nodig heeft om de inkt compleet weg te halen. Als je dan eerder komt moet de laser door een gedeelte 'pulp'-laag heen schieten om bij de volgende inktlaag te komen. Als het goed gaat, hoor je het 'tikken' als de inkt uiteenspat. Als je tijdens de behandeling goed oplet, merk je dat als de laser terug gaat over al gelaserde inkt, dat er dan geen 'tik' gaat: de laser kan niet door de inkt die net uiteengespat is.

Als je te vroeg opnieuw behandeld moet je de intensiteit van de laser verhogen om door de pulp te komen. Dit geeft risico op verbranding en dergelijke.
Het zou me dus verbazen als ze het eens zijn met deze techniek...maar het is wel erg interessant :)

Zal het sowieso ook navragen, ik mag al weer binnenkort.
pi_111896128
klopt, dat is ook wat ik ervan weet.
ben dus benieuwd naar de andere behandelwijze. zal het ook nog eens navragen bij de fysio.
klinkt misschien gek om het daar te vragen maar ik ben daar eerder geweest voor lymfe drainage (volgens mij wel eens verteld in dit topic), toen bedoeld voor het wegwerken van vocht na een operatie.

lymfe drainage klinkt enger dan het is; dmv lichte massage worden de lymfe gestimuleerd om vocht af te voeren. ook met haar gesproken over de laser behandelingen en zij gaf aan dat die periode ertussen wel logisch is omdat je lichaam simpelweg niet sneller de boel kan afvoeren, wat je er ook mee doet.(en ik neem aan dat ze wel weet waar ze het over heeft)
maar ik ben geen dermatoloog, arts of specialist, dus geen idee of het wel of niet een mogelijkheid kan zijn om juist die 4x op 1 dag te laseren.

zou eigenlijk best mooi zijn als er een toevallig passerende dermatoloog of arts in opleiding hier een keer wil meepraten en ons wat basics mbt het menselijk lichaam, huid en afvoersysteem zou willen uitleggen O-)
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_111901472
Hallo Allemaal

Ik heb lang niets gepost op dit forum(wel altijd gevolgd).... maar nu zie ik dat er over de methode R20 word gesproken en omdat ik hiermee sinds vorige week ben begonnen wil ik wel mijn ervaring hier delen.

Ik ben al ong. 2,5 jaar bezig(15x gelaserd.) met laseren en het word steeds lichter maar nog niet weg..het is nu wel zeker 50% lichter geworden.(Zat heel veel inkt in me tattoo).1 maand geleden was ik aan het googelen over nieuwe technieken van tattoo verwijderen, wil wel een beetje op de hoogde blijven natuurlijk... en ik zag dus ook die artikelen..ik was best blij dat er iets nieuws was...want ik begin me geduld te verliezen het gaat zo langzaam.

Mijn tattoo is groot voornl in de lengte en minder in de breedt. kleuren zijn voornl hemelblauw(moeilijke kleur) en zwart. Nadat ik die artikelen had gezien, had ik de volgende dag me behandelaar gebeld en met hem overlegd of het kan...was lastig met plannen maar wel gelukt en ik heb mijn tattoo 3x gelaserd op 1 dag. Omdat ik al zo lang bezig ben wordt de tattoo al bijna niet eens meer wit..maar we hebben wel tussen de sessies ong 20 min gewacht. Ondanks dat ik emla creme gebruik doet het nog wel een beetje pijn maar zonder emla creme is het niet vol te houden. de 2de en 3de sessie is niet pijnlijker dan de 1ste. Het doet even veel pijn. Alleen de napijn direct na de behandeling is wel meer. Maar uiteindelijk, waar ik dus heel blij om ben herstelt me huid zich op de zelfde manier als de gewone laserbehandeling waarbij maar 1 keer wordt gelaserd.

Over de resultaat kan ik nog niets vertellen omdat het net 1 week geleden is dat de behandeling heeft plaatsgevonden. Mijn huid is alweer zo goed als normaal. Ik zal na 2 maanden vertellen of het inderdaad beter werkt..zou geweldig zijn!!!!

Groetjes Lady ;)
pi_111910195
Hoi,

Ik neem aan dat de zwarte inkt dan al meer dan 50% weg is toch? Of lopen de kleuren gelijk op?

Hopelijk lukt deze methode en gaat het veel sneller :D ik ben heeel benieuwd naar je resultaten...


quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2012 22:04 schreef lady_nogaga het volgende:
Hallo Allemaal

Ik heb lang niets gepost op dit forum(wel altijd gevolgd).... maar nu zie ik dat er over de methode R20 word gesproken en omdat ik hiermee sinds vorige week ben begonnen wil ik wel mijn ervaring hier delen.

Ik ben al ong. 2,5 jaar bezig(15x gelaserd.) met laseren en het word steeds lichter maar nog niet weg..het is nu wel zeker 50% lichter geworden.(Zat heel veel inkt in me tattoo).1 maand geleden was ik aan het googelen over nieuwe technieken van tattoo verwijderen, wil wel een beetje op de hoogde blijven natuurlijk... en ik zag dus ook die artikelen..ik was best blij dat er iets nieuws was...want ik begin me geduld te verliezen het gaat zo langzaam.

Mijn tattoo is groot voornl in de lengte en minder in de breedt. kleuren zijn voornl hemelblauw(moeilijke kleur) en zwart. Nadat ik die artikelen had gezien, had ik de volgende dag me behandelaar gebeld en met hem overlegd of het kan...was lastig met plannen maar wel gelukt en ik heb mijn tattoo 3x gelaserd op 1 dag. Omdat ik al zo lang bezig ben wordt de tattoo al bijna niet eens meer wit..maar we hebben wel tussen de sessies ong 20 min gewacht. Ondanks dat ik emla creme gebruik doet het nog wel een beetje pijn maar zonder emla creme is het niet vol te houden. de 2de en 3de sessie is niet pijnlijker dan de 1ste. Het doet even veel pijn. Alleen de napijn direct na de behandeling is wel meer. Maar uiteindelijk, waar ik dus heel blij om ben herstelt me huid zich op de zelfde manier als de gewone laserbehandeling waarbij maar 1 keer wordt gelaserd.

Over de resultaat kan ik nog niets vertellen omdat het net 1 week geleden is dat de behandeling heeft plaatsgevonden. Mijn huid is alweer zo goed als normaal. Ik zal na 2 maanden vertellen of het inderdaad beter werkt..zou geweldig zijn!!!!

Groetjes Lady ;)
pi_111915149
In het blauwe deel zat ook minder inkt dan in het zwarte. Zwarte is een tribel en was egt heel goed ingekleurd en blauwe zat iets minder inkt. Dus het is idd wel zo dat zwart meer is vervaagd.

Groetjes Lady

quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2012 00:13 schreef ksjansen376 het volgende:
Hoi,

Ik neem aan dat de zwarte inkt dan al meer dan 50% weg is toch? Of lopen de kleuren gelijk op?

Hopelijk lukt deze methode en gaat het veel sneller :D ik ben heeel benieuwd naar je resultaten...

[..]

pi_111915415
@ WRH: Deze Dr Velthuis van de Velthuiskliniek doen, geloof ik, geen tatoeageverwijdering meer.

Ik heb volgende week een intake gesprek bij Lasercentrum Velthoven en bij Aesthetics Velthoven. Ik ben alleen zeer sceptisch wat ze voor mij kunnen betekenen, mijn tattoo is geheel zwart goed diep gezet en nogal groot (schouder en bovenarm). Op zich hoeft hij alleen (flink) lichter gemaakt te worden maar als ik zoals bij lady_nogaga en bij WRC lees hoe lang ze bezig zijn en hoe weinig resultaat ze geboekt hebben, zakt de moed wel eens in mijn schoenen. En vraag ik me af of we niet voor de gek worden gehouden met hun ( de behandelaars) uitspraken van "proffessioneel gezette tattoo verwijderen binnen max 8 -12 behandelingen" Zou voor mij een erg duur geintje worden moet ik richting de 20 behandelingen.

Het groote voordeel, zoals ik het las, van de r20 methode is niet alleen dat het sneller gaat maar dat ze met die behandeling ook dieper kunnen komen omdat de inktdeeltjes die kapot geschoten zijn, maar niet klein genoeg om afgevoerd te worden, niet de tijd krijgen om weer opnieuw ingecapseld te worden. En de laserstralen dus juist dieper kunnen komen. Bij 3 of 4 x laseren in 1 behandeling zou er dus meer inkt verdwijnen als met 3 of 4 losse behandelingen.

[ Bericht 0% gewijzigd door erik-nina op 23-05-2012 10:10:17 ]
pi_111915681
@ lady_nogaga: Houdt ons op de hoogte ik ben erg benieuwd naar jouw resultaten. Mag ik vragen waar jij onder behandeling bent?

Volgens onderstaande zou het mogelijk moeten zijn met 1 behandeling 50 tot 75% inktreductie te krijgen.

quote:
R20 Results are Good

Even though the number of subjects in the study was small, researchers found that combining three to four laser tattoo removal treatments during one office visit lets the laser reach deeper than with a traditional single-pass treatment.

One R20 treatment may be sufficient to completely remove an amateur black tattoo or lighten a professional one. For professionally applied black tattoos, about 50-75% fading will occur. This is significantly more fading than expected from 3-4 conventional treatments. The R20 method may reduce the time for removal by half or more.

Research shows that after three months, the treatment with the R20 method was more effective than conventional single-pass laser treatment Study subjects experienced greater epidermal injury with the R20 method, compared to traditional method, however, neither method caused adverse events or scarring. Light microscopy showed greater dispersion of tattoo ink with the R20 method.
Maarja je weet wat ze zeggen: Als iets te mooi lijkt om waar te zijn.......Even afwachten dus maar.

[ Bericht 1% gewijzigd door erik-nina op 23-05-2012 09:49:28 ]
pi_111917363
Ik ben onder behandeling bij het lasercentrum. Ik houd jullie op de hoogde
pi_111917692
Ik had ook gehoopt dat het sneller zou gaan maar helaas. Maar ik wist wel van te voren al dat ik min 3,5 jaar bezig zou zijn. Toen ik dat hoorde kon ik niet meer stoppen met janken...weken lang...maar ja daar schiet ik ook niks mee op...had ik maar beter moeten nadenken. Nu ben ik dus 2,5 jaar bezig en nu hoop ik juist wel dat het 3,5 gaat duren want dat betekent dat ik nog maar 1 jaar bezig ben en daarom hoop ik zooo erg dat het met deze nieuwe methode echt veeel beter gaat...

Groetjes Lady

quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 09:34 schreef erik-nina het volgende:
@ WRH: Deze Dr Velthuis van de Velthuiskliniek doen, geloof ik, geen tatoeageverwijdering meer.

Ik heb volgende week een intake gesprek bij Lasercentrum Velthoven en bij Aesthetics Velthoven. Ik ben alleen zeer sceptisch wat ze voor mij kunnen betekenen, mijn tattoo is geheel zwart goed diep gezet en nogal groot (schouder en bovenarm). Op zich hoeft hij alleen (flink) lichter gemaakt te worden maar als ik zoals bij lady_nogaga en bij WRC lees hoe lang ze bezig zijn en hoe weinig resultaat ze geboekt hebben, zakt de moed wel eens in mijn schoenen. En vraag ik me af of we niet voor de gek worden gehouden met hun ( de behandelaars) uitspraken van "proffessioneel gezette tattoo verwijderen binnen max 8 -12 behandelingen" Zou voor mij een erg duur geintje worden moet ik richting de 20 behandelingen.

Het groote voordeel, zoals ik het las, van de r20 methode is niet alleen dat het sneller gaat maar dat ze met die behandeling ook dieper kunnen komen omdat de inktdeeltjes die kapot geschoten zijn, maar niet klein genoeg om afgevoerd te worden, niet de tijd krijgen om weer opnieuw ingecapseld te worden. En de laserstralen dus juist dieper kunnen komen. Bij 3 of 4 x laseren in 1 behandeling zou er dus meer inkt verdwijnen als met 3 of 4 losse behandelingen.
pi_111923848
Ik hoop van harte voor je dat het idd nog hoogstens een jaartje duurt. Je leest toch bij veel mensen dat de eerste 5 tot 10 behandelingen redelijk veel resultaat geven maar dat het daarna alleen maar langzamer lijkt te gaan. Misschien dat de laser toch moeite heeft om dieper in de lederhuid te komen.

Wat mij grotere zorgen baart, behalve het lange (dure) traject, is dat je van te voren niet weet in hoeverre ze in staat zijn de inkt te verwijderen. Begin ik aan het laseren zal m'n huidige tattoo toch erg ver verdwenen moeten zijn wil hij goed gecoverd kunnen worden. Lukt dit niet zit ik met een half vervaagde halve sleeve waar dus geen cover up over heen kan. Ik ga van de week ook eerst langs een tattooshop om te kijken in hoe verre hij vervaagd moet worden, en dan volgende week langs het lasercentrum. k ben beniewd.

gr.
pi_111949159
Ik heb het nagevraagd en veldhoven bestudeerd nu de onderzoeken en dergelijke. Pas over een jaar omgeveer hebben ze een conclusie nadat ze het onderzocht en getest hebben.

Aan de ene kant kenmerkt die zorgvuldigheid deze kliniek. Aan de andere kant wil ik eigenlijk al snel deze methode toepassen als leden hier er goede ervaring mee hebben :)

Hopelijk blijft lady ons op de hoogte houden :)
pi_111950674
Omdat ik zelf al héél lang twijfel over een tatoeage ben ik benieuwd waarom jullie er spijt van hebben gekregen?

Ik twijfel puur alleen omdat het voor de rest voor het leven is en er blijkbaar toch een aantal mensen zijn die er spijt van krijgen aangezien dit alweer deel 6 is.

Als je de reden privé vind mag het natuurlijk ook via pm/dm.

Ik heb trouwens voorlopig nog geen geld ervoor maar wil graag nu alle ins en outs weten zodat ik een goede beslissing kan nemen :)

[ Bericht 0% gewijzigd door hugsy33 op 23-05-2012 23:07:03 ]
pi_111958334
@ksjansen: Bedoel je met Veldhoven het lasercentrum of Aesthetics?
pi_111958823
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2012 22:46 schreef hugsy33 het volgende:
Omdat ik zelf al héél lang twijfel over een tatoeage ben ik benieuwd waarom jullie er spijt van hebben gekregen?

Ik twijfel puur alleen omdat het voor de rest voor het leven is en er blijkbaar toch een aantal mensen zijn die er spijt van krijgen aangezien dit alweer deel 6 is.

Als je de reden privé vind mag het natuurlijk ook via pm/dm.

Ik heb trouwens voorlopig nog geen geld ervoor maar wil graag nu alle ins en outs weten zodat ik een goede beslissing kan nemen :)
dit topic is voor het delen van ervaringen bij het verwijderen van een tatoeage, de achterliggende gedachte en reden voor het verwijderen is voor ons allemaal niet belangrijk om te bespreken, dus ik denk dat je beter een apart topic kunt starten met het praten over het waarom van eventueel verwijderen.
vind het ook wat apart om nog voordat je een tatoeage neemt al op een topic over het verwijderen ervan je licht op te steken, de reden is nl voor iedereen heel persoonlijk en komt vaak totaal niet overeen; er is niet een bepaald type spijtoptanten ofzo.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')