abonnement Unibet Coolblue
pi_97625879
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 17:36 schreef TJV het volgende:
Volgende week wordt het lekker, dus je hebt geluk. Veel plezier!
Nog een tip trouwens: de metro is snel maar de perrons zijn vrij heet.. kleinere stukjes kun je beter lopen. Vanaf een halte of 3 is het misschien wel de moeite waard, maar kortere afstanden zou ik mooi lopen in de schaduw.. :')
Hoewel de metro wel zelf (vaak) airco heeft. Dus als je echt niet meer weet waar je het zoeken moet... :P .
last.fm | Voor iemand met een hamer ziet alles eruit als een spijker.
  donderdag 2 juni 2011 @ 17:47:12 #152
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_97625903
Pff, die metrostations ja... GEK werd ik ervan
pi_97625942
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 17:46 schreef Orbis het volgende:

[..]

Hoewel de metro wel zelf (vaak) airco heeft. Dus als je echt niet meer weet waar je het zoeken moet... :P .
Dat is het probleem, die overgang van airco naar snikheet zorgt voor een spontane zweetfontein. Ik liep uit het Museum of Natural History de metro in, had nog niet één stap op het perron gezet en ik voelde gewoon al straaltjes zweet lopen. Niet normaal meer. :P

Edit:

En sowieso zorgen alle airco's in de stad er ook voor dat het 5 graden warmer is hoor, niet normaal wat die dingen voor hitte naar buiten gooien.
It's 106 miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, its dark, and we're wearing sunglasses. Hit it.
  Moderator donderdag 2 juni 2011 @ 17:56:28 #154
155227 crew  Guppy
dus
pi_97626202
Wat een verschillen. Hier nog even een sfeerplaatje van toen wij er waren *O*
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_97626250
Regen. _O_
Ik heb nog een regendans gedaan met een zwerver, die gozer vroeg een dollar voor een dansje. Het was wel 's nachts maar ik heb het vage vermoeden dat het vast wel gefilmd is. :')
It's 106 miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, its dark, and we're wearing sunglasses. Hit it.
  donderdag 2 juni 2011 @ 17:58:24 #156
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_97626263
Heeft ook wel wat toch?
pi_97626733
metro is overal een drama is mijn ervaring. Kom vaak in berlijn en als er maar een beetje zon is wordt het daar onder de grond ook al smerig warm.

Airco is handig als je op je kamer bent maar zoals hier al vermeld van airco naar warmte en weer airco etc is zorgt er automatisch voor dat elk druppeltje vocht je lichaam verlaat.
Hooray for boobies!
pi_97626967
En dan is het aller aller allerergste, dat al die locals totaal nergens last van hebben. Zit ik daar als zweterige toerist terwijl ze daar gewoon in 18-delig pak rondlopen. :')
It's 106 miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, its dark, and we're wearing sunglasses. Hit it.
pi_97627100
inderdaad frustratie numero uno op vakantie.. w/
Hooray for boobies!
pi_97630720
quote:
10s.gif Op donderdag 2 juni 2011 18:22 schreef TJV het volgende:
En dan is het aller aller allerergste, dat al die locals totaal nergens last van hebben. Zit ik daar als zweterige toerist terwijl ze daar gewoon in 18-delig pak rondlopen. :')
New Yorkers geven überhaupt niets om het weer, lijkt het wel. Hier een foto van toen ik er was:



Het regende echt afschuwelijk hard, de wandelpaden in Central Park stonden vrijwel helemaal blank. Maar dat weerhield echt honderden mensen er niet van om gewoon mee te doen met één of andere hardloopronde.

EDIT: Tinypic heeft de foto gebroken! Serieus, de onderste helft past in het origineel gewoon op de bovenste helft :P .
last.fm | Voor iemand met een hamer ziet alles eruit als een spijker.
pi_97631658
Hardlopen doe ik zelf ook in de regen dus dat valt me dan nog wel mee, maar zonder een druppel zweet buiten kunnen lopen met 35 graden is gewoon raar. Het lijken wel mutanten. :P
It's 106 miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, its dark, and we're wearing sunglasses. Hit it.
  donderdag 2 juni 2011 @ 22:28:08 #162
125420 Starlie
a dirty mind is a joy forever
pi_97636954
Mag van mezelf nog niet gaan slapen, ookal loop ik als een dronk tor door het huis te zwalken... (ben niet dronken voor de duidelijkheid maar al 32 uur wakker ) Dus ik ga maar een verslag tikken!!

Vrijdag 27 mei s'avonds rond 20.00 uur geland op JFK, daarna snel met de taxi naar het hotel, The Roosevelt! Helemaal super, mooie grote kamer (groter dan geboekt) met een dito bed, echt heerlijk!!

Hebben de koffer een beetje uitgepakt en zijn lekker gaan slapen.

Zaterdag 28 mei
Waren erg vroeg wakker en liepen al rond 06.30 uur op straat. Hebben bij de Mac toen een ontbijtje gehaald en hebben dit in het hotel opgegeten. Daarna zijn we 5th Ave opgegaan en hebben in alle rust wat foto's gemaakt, zijn toen doorgelopen naar Central Park en hebben daarna ook genoten van alle rust! Daarna zijn we gaan winkelen en s'middags waren we zo moe dat we in slaap zijn gevallen en de volgende ochtend pas wakker werden. Dat lange slapen had ons in elk geval goed gedaan!

Zondag 29 mei
Weer heel vroeg wakker en dus ook weer lekker vroeg de straat op gegaan richting Times Square, daar iets gegeten en toen een Metro kaart aangeschaft. Zijn met de metro toen naar die grote fotozaak geweest en vanuit daar naar Greenwich, Washington Square Park en Soho! Alle drie helemaal super natuurlijk. Kwamen wel per ongeluk uit in China Town... Vond ik persoonlijk wat minder want al die Chinezen kwamen wat agressief over... Ze hadden vast last van de warmte
In Soho hebben we beide lekker geshopt, dus mijn dag was weer goed

S'avonds hebben we eerst iets gegeten bij TGI Friday's, wat hebben we gelachen zeg. Heerlijk Amerikaans, serveerster "Haiiiiijjjj mayyy name is Lindsayyyyyyyyjjjj" zou ons wel even in de watten leggen... toen we onze giga hamburger met moeite naar binnen hadden gewerkt werden de borden met alleen nog het patat erop weggehaald en nog geen minuut later lag de rekening voor ons neus met daarop de fooi suggesties. Vonden het wel apart, hadden helemaal niet om de rekening gevraagd, maar gezien het feit dat alle Amerikanen die daar aten 3 happen van hun eten namen om het vervolgens in een doggy bag mee te nemen kregen wij het idee dat Amerikanen niet zo van die "tafelaars" zijn.

Daarna zijn we Top of the Rocks op geweest, helemaal geweldig al die miljoenen lichtjes, ik heb ervan genoten, ondanks de enorme drukte! Hadden eigenlijk niet verwacht dat het zo druk zou zijn... Heel naïef misschien maar toen we in dec. 2009 erop gingen waren we bijna alleen, maar ja dat was dan ook overdag.

Maandag 30 mei | Memorial Day
Redelijk vroeg richting Financial District gegaan want we hadden al van verschillende mensen de tip gekregen dat we bij "Century 21" moesten gaan shoppen. Ons ding is het niet... vond dat er veel oude meuk lag maar ik heb dan ook niet heel goed rondgekeken. Daarna bij het WTC gekeken, wat niet zo moeilijk is want dat ligt ernaast Vanuit daar langs het water richting Battery Park gelopen. Hoe meer we liepen hoe warmer het overigens werd... Kwam veel helicopters, oorlogs "vliegtuigen" etc. over vliegen dus vriendlief was helemaal in zijn nopjes

In Battery Park heel even gezeten en toen doorgelopen naar Pier 17, daar aangekomen waren we wel toe aan een koud drankje want de gevoelstemp. lag naar mijn idee rond de 40 graden!!! Daar nog een paar shirtjes bij Abercrombie geshopt meer uit een soort gewoonte denk ik dan dat we ze nodig hadden. Eigenlijk gaan we daar alleen naar binnen omdat de verkopers daar een attractie op zich zijn (al zijn ze bij Abercrombie op 5th vele malen erger/lachwekkender)!

Vanuit daar de helft van de Brooklyn Bridge opgelopen en toen snel weer opzoek naar de Metro want het was door de warmte niet leuk meer om rond te lopen

S'middags hebben we ons opgefrist in het hotel en daar even op bed gelegen op af te koelen. S'avonds weer rond gelopen op 5th en daar een pizza gegeten toen was het weer tijd om ons om te kleden want onze kleren zaten inmiddels weer vastgeplakt!

Dinsdag 31 mei
Met de metro naar Chelsea geweest en bij Chelsea Market wat gegeten, echt een aanrader trouwens Chelsea Market, hangt echt een leuk sfeertje daar, leuke brood-/ delicatessen zaakjes daar! Na ons ontbijtje zijn we naar de High Line gelopen. High Line vonden we ook leuk, is weer eens iets anders en er hangt ook een soort van rust.

Vanuit daar naar Macy's om nog wat laatste (souvenirs) te kopen, daar vandaan weer naar het hotel om ons op te frissen (met die warmte blijf je bezig), daarna op 5th nog wat dingetjes gekocht. Vanuit daar weer Central Park in geweest, richting the Boathouse gelopen waar er veel mensen romantisch aan het roeien waren. Of nou ja romantisch... eigenlijk waren ze natuurlijk gewoon gestoord dat ze met die warmte gingen roeien Vanuit daar naar Strawberry Fields gelopen en daar weer de metro genomen richting Macy's omdat we iets waren vergeten Bij Macy's in de "Grillbar" een pasta gegeten en toen snel weer terug naar het hotel om de koffers in te pakken.

Woensdag 1 juni
Tegenover het hotel een bagel gegeten, moet je toch een keer gedaan hebben dachten wij zo! Daarna naar Flat Iron Building geweest want die moest en zou ik nog vastleggen! Toen weer snel naar het hotel om voor de tweede keer die dag te douchen... Uitgecheckt en bij Starbucks de tijd gedood maar dat begon ook wel te vervelen dus toen nog even in de relax stoelen van het hotel gehangen en optijd naar JFK gegaan. De taxi-rit leek een eeuwigheid te duren maar toen ik de taxi-chauffeur complimenteerde met zijn muzieksmaak kreeg ik van hem de (gebrande) cd cadeau dus dat was wel erg lief!!!

Nu weer thuis.... Ook wel lekker natuurlijk want die warmte werd ons af en toe een beetje teveel. We hadden toch meer dingen willen en dingen anders willen doen maar door de warmte waren we het af en toe echt goed zat! Maar joh we hebben het super gehad en daar gaat het om! We gaan zeker weer een keertje terug, maar dat zal dan denk ik zijn zodra het WTC klaar is.

Gek genoeg blijft Grand Central Station mijn favoriete bezienswaardigheid, het heeft iets magisch wat mij betreft! Ik zou er zo met mijn klapstoeltje heel de dag kunnen zitten

Het Flat Iron Building blijft ook bijzonder, eigenlijk heeft alles zo zijn charme!

Tip voor kleding, ga eens kijken bij "American Eagle" (voor mensen die het nog niet kennen dan). Ik vond echt dat ze daar leuke (betaalbare) dingen hebben!!

Hieronder nog een paar fotootjes en dan ga ik nu mijn bed opzoeken... :O
Sorry als mijn verhaal een beetje onsamenhangend is, maar ik ben heeeeel moe :z

________________________________________________________________________























  donderdag 2 juni 2011 @ 23:00:55 #163
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_97638390
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 22:28 schreef Starlie het volgende:Verslag
Goed verslag, zeker gezien het feit dat je op 't moment van typen al 32 uur wakker was ... !
Zomerhitte kan inderdaad fel uitpakken in 't stadscentrum; een officiële meting van bijvoorbeeld 30 graden op het terrein van een vliegveld betekend circa 35 graden in hartje Manhattan (zwaar stadseffect) :%
  donderdag 2 juni 2011 @ 23:22:58 #164
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_97639356
Wel zonde dat je een hele avond wegslaapt :o
pi_97649019
Volgens mij waren wij er op het juiste moment (eind april-begin mei, 6 dagen). Eén keer wat motregen gehad, en voor de rest alleen maar mooi weer gehad met zo'n 24 graden :P
-
pi_97649103
Leuk verslag en mooie foto's! Ik heb het Flat Iron Building tot mijn grote spijt gemist. Ik wilde er echt heen, maar toen ik eenmaal in de metro zat raakte ik een soort slaap/half-comateuze staat waardoor ik de halte ruim gemist heb... Nu was ik de nacht ervoor ook uit gegaan en had ik ongeveer 3 uur geslapen. Dat na een week van structureel te weinig slaap, niet heel handig :P .
last.fm | Voor iemand met een hamer ziet alles eruit als een spijker.
pi_97649804
Wat is trouwens wijsheid. Online inchecken en koffers bij een drop-off dumpen of netjes in de rij gaan staan paar uur van te voren? Hoorde volgens mij skaai hier al eens roepen dat het bij de drop-off vaak mis gaat
Hooray for boobies!
pi_97649850
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 10:17 schreef Spockjuh_ het volgende:
Wat is trouwens wijsheid. Online inchecken en koffers bij een drop-off dumpen of netjes in de rij gaan staan paar uur van te voren? Hoorde volgens mij skaai hier al eens roepen dat het bij de drop-off vaak mis gaat
Nooit eerder gehoord. Ik check altijd online in en dumpen het dan bij de drop-off. In de rij staan is echt onzin.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  Moderator vrijdag 3 juni 2011 @ 10:34:02 #169
45833 crew  Fogel
pi_97650196
"die grote fotozaak"... Klinkt als een interessante plek, waar is die precies?
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_97651053
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 10:34 schreef Fogel het volgende:
"die grote fotozaak"... Klinkt als een interessante plek, waar is die precies?
Dat moet haast wel B&H Photo zijn..
  † In Memoriam † vrijdag 3 juni 2011 @ 11:18:11 #171
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_97651241
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 10:17 schreef Spockjuh_ het volgende:
Wat is trouwens wijsheid. Online inchecken en koffers bij een drop-off dumpen of netjes in de rij gaan staan paar uur van te voren? Hoorde volgens mij skaai hier al eens roepen dat het bij de drop-off vaak mis gaat
Ik zou het niet weten hoor, nog niet in New York geweest :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_97651368
quote:
10s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:18 schreef Skaai het volgende:

[..]

Ik zou het niet weten hoor, nog niet in New York geweest :P
Heeft niks met New York te maken natuurlijk ;).
  vrijdag 3 juni 2011 @ 11:32:18 #173
125420 Starlie
a dirty mind is a joy forever
pi_97651569
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:11 schreef Migg het volgende:

[..]

Dat moet haast wel B&H Photo zijn..
Ja die ja! Kon echt niet meer op de naam komen! Hij is echt gigantisch, let wel op de openingstijden want die wijken wel af vergeleken met de andere winkels!
  vrijdag 3 juni 2011 @ 11:33:35 #174
125420 Starlie
a dirty mind is a joy forever
pi_97651603
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 23:22 schreef Omnifacer het volgende:
Wel zonde dat je een hele avond wegslaapt :o
Was het ook maar daarna was ik wel van mijn erge keelpijn af waardoor ik ook een stuk vrolijker was ;)
  Moderator vrijdag 3 juni 2011 @ 11:39:44 #175
45833 crew  Fogel
pi_97651771
quote:
10s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:18 schreef Skaai het volgende:

[..]

Ik zou het niet weten hoor, nog niet in New York geweest :P
www.klm.nl en dan AMS-NYC invullen en je bent al een heel eind ;)
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')