Die varkens komen waarschijnlijk gewoon uit Nederland* en ze worden in Italië verwerkt tot rauwe ham. Het zal wel goedkoper zijn om ze in de Parma-regio te verwerken. Zie het, heel grof gezegd, als een fabriek waar ze het huismerk (rauwe ham) en het A-merk (parmaham) op dezelfde productielijn draaien zodat je kan besparen op bepaalde kosten en meerdere markten kan bedienen.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 13:19 schreef Kidney_bean01 het volgende:
maar dan nog steeds is het mij niet duidelijk waarom Grande Italia hun rauwe ham, die toch geen Parmaham is, helemaal uit Italië haalt.
Toen wij nog een vleesfabriek hadden, gingen bijna al onze hammen naar Italië, maar het slachten gebeurde dan weer hier in Nederland.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 13:35 schreef SteveBudin het volgende:
[..]
Die varkens komen waarschijnlijk gewoon uit Nederland* en ze worden in Italië verwerkt tot rauwe ham. Het zal wel goedkoper zijn om ze in de Parma-regio te verwerken. Zie het, heel grof gezegd, als een fabriek waar ze het huismerk (rauwe ham) en het A-merk (parmaham) op dezelfde productielijn draaien zodat je kan besparen op bepaalde kosten en meerdere markten kan bedienen.
*paar jaar terug is dit ook in het nieuws geweest. Nederlandse varkens die onder erbarmelijke omstandigheden naar Italë gaan. Daar worden ze verwerkt en het eindproduct wordt dan weer in Nederland verkocht.
Plakvlees, is ook al een aflevering van de KVW over geweestquote:Op vrijdag 6 mei 2011 13:19 schreef Kidney_bean01 het volgende:
En Igen, qua de samenstelling: ik heb wel eens een aflevering van ze gezien over Schnitzels in de supermarkt. Je denkt: dat gaat toch gewoon om vlees met een laagje paneer eromheen? Nou ik heb gezien hoe ze bij laboratoria stukken vlees aan elkaar lijmen om een zo gelijkmatige schnitzel te krijgen.. na die aflevering hoef ik geen voorgeprepareerde schnitzels uit de supermarkt meer
haha wij hebben het over dezelfde aflevering denk ikquote:Op vrijdag 6 mei 2011 15:29 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Plakvlees, is ook al een aflevering van de KVW over geweest
Hoe naïef kun je ook zijn als je reclames gelooftquote:Op vrijdag 6 mei 2011 16:15 schreef Kidney_bean01 het volgende:
In die reclame zie je van die Italiaanse vrouwen pastasaus maken etc. Blijkt die saus ik geloof in Spanje te worden gefabriceerd
Geloof me hij kan er z'n boterham goed van beleggen...quote:Op vrijdag 6 mei 2011 18:00 schreef Impry het volgende:
Lekker als je daar als persmannetje van Grande Italia de boel mag gaan verdedigen.
Oke, dan klopt het dus alsnog.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 21:10 schreef Erasmo het volgende:
Er staat helemaal niet op dat er rauwe ham uit Parma in zit, er staat alleen ''Rauwe ham'' op.
Heb jij de aflevering wel gezien?quote:Op vrijdag 6 mei 2011 21:09 schreef MilaNL het volgende:
Op het pak staat dat er rauwe ham uit Parma in zit, maar er staat niet dat er Parmaham in zit. Er zit rauwe ham uit Parma in, maar geen Parmaham. Ik vond het eigenlijk al verrassend dat de Grand Italia dingen inderdaad uit Italië komen en dat de ham die erin zit ook echt ham is. Dus niks aan het handje lijkt me Geen schokkende ontdekkingen, prima spul, lekker kopen.
Waar heb jij gezien dat er die ham er echt inzit en welke ham dat isquote:Op vrijdag 6 mei 2011 21:09 schreef MilaNL het volgende:
Ik vond het eigenlijk al verrassend dat de Grand Italia dingen inderdaad uit Italië komen en dat de ham die erin zit ook echt ham is. Dus niks aan het handje lijkt me
Dus jouw bewering over die ham is niet gebaseerd op bewezen en geziene feiten.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 21:50 schreef MilaNL het volgende:
Nee, dat hebben we niet gezien, maar dat was omdat ze de fabriek niet in mochten. Dan had ik op zn minst verwacht dat ze even lieten checken wat er nou precies in zat. Nu eindigde het een beetje met: we zijn geen steek verder en hier stoppen we. Onschuldig tot het tegendeel bewezen is toch?
Niet bewezen, wel gezien/gehoord. Onder andere omdat Grand Italia dat zelf zegt. En waarom zouden ze erover liegen? Parmaham (met kroontje) zou juist een extraatje zijn, en ze zeggen zelf dat dat het niet is.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 21:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus jouw bewering over die ham is niet gebaseerd op bewezen en geziene feiten.
Nogmaals: nergens is te zien geweest dat er überhaupt ham in die fabrieks-tortelinni zat. Laat staan wat voor ham.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 22:02 schreef MilaNL het volgende:
Niet bewezen, wel gezien/gehoord. Onder andere omdat Grand Italia dat zelf zegt.
daarom had ik op zijn minst een onderzoekje in een of ander laboratorium verwacht om de samenstelling te bekijken. Ik bedoel, wie weet zit er wel rauwe ham (uit Parma) in, maar zóóóó weinig dat het haast niet meer te benoemen is..quote:Op vrijdag 6 mei 2011 22:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Nogmaals: nergens is te zien geweest dat er überhaupt ham in die fabrieks-tortelinni zat. Laat staan wat voor ham.
Op hun eigen site staat "8% rauwe ham" bij de ingrediënten. En die rauwe ham kan prima uit Parma komen, aangezien daar veel vleesfabrieken staan die rauwe ham maken, en dat hoeft echt niet alleen Parmaham te zijn. Dalli/klok maakt bijvoorbeeld het eigen klok waspoeder, maar ook bijna alle huismerk waspoeders in Nederland.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 22:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Nogmaals: nergens is te zien geweest dat er überhaupt ham in die fabrieks-tortelinni zat. Laat staan wat voor ham.
Ja die man staat er slecht opquote:Op vrijdag 6 mei 2011 21:01 schreef golfer het volgende:
De marketingman uit Nederland wist in ieder geval een aantal zaken niet precies te benoemen en maakte op die manier niet echt goede reclame voor z'n bedrijf.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |