abonnement Unibet Coolblue
pi_96404318
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

http://sites.rvu.nl/page/856
  Moderator / Redactie Sport donderdag 5 mei 2011 @ 20:58:32 #2
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_96404400
Wel een leuke uitzending :Y
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_96404440
Beetje matige aflevering, vond ik. Op de verpakking staat gewoon 'prosciutto crudo' en het plaatje erop is ook van een gewone rauwe ham, dus ik snap niet waarom je er nou een punt van zou maken of het nou echte parmaham is of 'alleen maar' ham uit Parma.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 05-05-2011 21:00:03 ]
pi_96404585
Ja, dat dacht ik dus ook de hele tijd. Alleen die marketingman ging op het einde vertellen dat het wel parmaham is, toch?
  donderdag 5 mei 2011 @ 21:01:27 #5
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96404604
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 20:42 schreef n0ir het volgende:
Geniale bril heeft die kaas en ham-boer. 8-) Volgens mij heb ik hem wel vaker bij de Keuringsdienst gezien.
Handig toch? :P

Verder een mooi gezicht, al die hammen die er hingen te drogen :) En dat accent van die Italiaanse kok :D

Jammer van Grande Italia, zo wek je niet echt vertrouwen in je product.
pi_96404818
Matige uitzending, naar mijn mening een beetje een non-item. Die marketingman op het einde slaat een modderfiguur.
pi_96404893
Na al die afleveringen van de Keuringsdienst denk ik wel te kunnen voorspellen dat de vulling voor het grootste gedeelte bestaat uit varkensvlees uit de seperator, met en een beetje rauwe ham, gemaakt van goedkoop varkensvlees uit Noord Europa maar in Parma te drogen gelegd.

Beetje jammer dat de aflevering geen onthullingen bevatte maar vond het alsnog leuk om te zien hoe die hammen worden gemaakt en hoe de verse tortelinni werd gemaakt. Lekker!
  donderdag 5 mei 2011 @ 21:08:37 #8
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96405137
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 21:05 schreef n0ir het volgende:
Na al die afleveringen van de Keuringsdienst denk ik wel te kunnen voorspellen dat de vulling voor het grootste gedeelte bestaat uit varkensvlees uit de seperator, met en een beetje rauwe ham, gemaakt van goedkoop varkensvlees uit Noord Europa maar in Parma te drogen gelegd.
En dat is waarschijnlijk de reden waarom ze niet naar binnen konden bij de fabriek.

Maar... Als er al Italiaanse programma's zijn geweest dan moet er ergens toch wel beeldmateriaal beschikbaar zijn?
  donderdag 5 mei 2011 @ 21:39:44 #9
341556 whY...
symbolisch ambassadeur
pi_96407313
Ik ben groot fan van (Marijn O+ ) kvw, kijk het ook al jaren. Wat ik me nu al heel lang afvraag is hoe nemen ze kvw op? Tuurlijk eerst vooronderzoek, maar wat daarna?

Gaan ze dan eerst iedereen bellen dan het gedeelte in het buitenland en dan weer bellen? Hoe doen ze dat met tussentijdse conclusies of feiten. Bellen ze dan naar het buitenland waar dan bijv. Marijn met de eend is om te bellen dat ze iets weten en vice versa?

Dat lijkt me tv technisch niet de beste manier van programma maken toch?

Hoe dan ook, ik blijf kijken! Schijnbaar heb ik er nu exact 150 gezien en nu ga ik me even Italiaans wanen en laten verdiepen in de tortellini.
Apeldoorn 't Loo is waar ik te vinden ben.
"Ambassadeur van de stad Apeldoorn, namens Isis20."
pi_96407723
Als ik zou moeten gokken zou ik denken dat ze maanden over de opnames van een aflevering doen, en ook verschillende afleveringen door elkaar opnemen. Dan kunnen ze alle gemaakte opnames bespreken in de vergadering en als er genoeg materiaal is voor een show begint het knippen en plakken.
  donderdag 5 mei 2011 @ 22:13:22 #11
341556 whY...
symbolisch ambassadeur
pi_96409886
Uhu ja dat denk ik ook. Dat geldt denk ik ook voor de bel-opnames. Volgens mij vullen ze dan die tafel voor wat ze opnemen. Ze spelen ook vaak en veel met de producten, alsof ze het voor het eerst zien of toch nog even moeten kijken waar ze voor bellen. Dat zie je bijvoorbeeld ook bij de wijnen. Je kan ook niet in één week naar italië en voorbereiding en opnames. Zijn er misschien fokkers die daar ook mee bezig zijn? Hebben zij misschien gemaild naar kvw of zijn er fokkers die dergelijke reportages maken als beroep?

Ik vind het zo mooi in elkaar gezet. Ze lijken zó een makkelijk programma te maken. Je hebt het bel gedeelte en de buitenopnames en interviews. Maar in bijvoorbeeld de interviews zie je hoe erg ingewikkeld het is. Sommige vragen en antwoorden lijken synchroon te lopen met het andere interview terwijl er één van de twee toch echt eerder is opgenomen.

Ze zouden, net als bij klokhuis vroeger, een keer een soort achter-de-schermen aflevering moeten maken. Met als titel *tromgeroffel* - Achter de schermen bij KvW - 'Hoe zit dat nu bij kvw, eerst het kip dan het ei? Lijkt het meer op een roerei of is het een omelet. De kvw laat u zien hoe de aap uit de mouw kan komen. Van voormalig politierechercheur tot jan met de pet, ze helpen allemaal mee om voor u een programma te maken. Vandaag in kvw worden de verlaggevers zelf onder de loep genomen en ziet u het brandpunt van ons bestaan, informatie.'

Zou echt heel tof zijn om zo een aflevering te zien, niet?

[ Bericht 0% gewijzigd door whY... op 05-05-2011 22:14:02 (typo) ]
Apeldoorn 't Loo is waar ik te vinden ben.
"Ambassadeur van de stad Apeldoorn, namens Isis20."
pi_96410138
Als je dat stuk tekst zo doormailt doen ze het vast :D
pi_96415748
Ik denk dat inderdaad ook steeds. Dat het lijkt alsof ze de info uit de andere reportages al weten terwijl toch echt één van de twee eerder moet zijn opgenomen.
Ik heb het vermoeden (maar geen idee) dat ze van tevoren al heel veel uitzoeken en het antwoord eigenlijk al weten voordat ze op "onderzoek" uit gaan.
pi_96416641
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 23:54 schreef MilaNL het volgende:
Ik denk dat inderdaad ook steeds. Dat het lijkt alsof ze de info uit de andere reportages al weten terwijl toch echt één van de twee eerder moet zijn opgenomen.
Ik heb het vermoeden (maar geen idee) dat ze van tevoren al heel veel uitzoeken en het antwoord eigenlijk al weten voordat ze op "onderzoek" uit gaan.
Ja, dat lijkt me logisch. En dat laatste is bij alle journalistieke programma's zo (ook bij radio).
pi_96416768
Was in de afgelopen uitzending te horen, dat ze al maanden een afspraak hadden om in de fabriek te mogen kijken.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 00:34:18 #16
341556 whY...
symbolisch ambassadeur
pi_96417217
Het idee van de interviews is dan dus puur op de kijker gericht en niet zozeer voor de nieuwswaarde.
Nu ik dan een terugdenk aan tortellini, je hoort Teun dan de vraag stellen over die parmaham aan de woordvoerder van Tortelloni. Hij weet dus al dat het ham uit Parma is en geen parmaham. Dan vind ik het wel een beetje insinuerend om dan drie keer te zeggen dat het over parmaham gaat en niet over ham uit Parma. Dat de woordvoerder daarin tegen een beetje zwak is door niet gewoon te zeggen dat het om rauwe ham gaat is tot daar aan toe, maar om nu dat steeds te pushen is wat 'overdone'. Beetje hetzelfde als met de Remia een paar maanden eerder.

Ik ben er geen steek mee opgeschoten. Ik weet nog steeds niet wat voor mengsel Gran' Italia in zijn pasta's doet. a) is het wel echte achterham. b) wat voor kaas en 2e en 3e ingrediënt stoppen ze daar dan bij. Het ging nu vooral om de ham terwijl de titel het over Tortellini heeft. Wat een vragen weer.

Ik zal eens kijken of ik een mailtje kan sturen naar kvw met het stukje creatieve tekst en de vraag hoe zij een aflevering maken. Ik had het inderdaad ook al over vooronderzoek toch lijkt het mij niet dat ze álles al weten. Dat merk je dan ook bij laatst genoemde aflevering, ik denk dat hij er anders uit zou zien als ze wel naar binnen mochten.
Apeldoorn 't Loo is waar ik te vinden ben.
"Ambassadeur van de stad Apeldoorn, namens Isis20."
pi_96425471
ben het eens met wat hier gezegd wordt en vond het geen sterke aflevering gisteren. Misschien dat jullie nog weten hoe dit precies dan zit:

- Als er 'gewone rauwe ham' in zit, waarom worden die lappen varkensvlees dan in godsnaam helemaal naar Italië vervoerd vanuit Noord-Europa? Die kun je toch ook in bijv. Nederland laten drogen? Er staat toch geen stempel op dat het Parma is, waarom dan de moeite om het naar Italië te vervoeren?

- waarom is er niet in een laboratorium onderzoek gedaan wat de samenstelling is van dat goedje wat in de tortellini zit?

- de naam is Tortelloni of zoiets in plaats van Tortellini. Vaak doet een producent/fabrikant dat, zodat hij zich niet letterlijk aan de samenstelling hoeft te houden van het originele product. Kortom, waarom heet het niet Tortellini?

Ik vond de Italiaanse bereidingswijze leuk om te zien! En die fabrieken en dat tussen die hammen lopen; leuk shot maar na 5x gehoord te hebben dat niet elke rauwe ham een Parmaham is snapte ik dat ook wel. Dan had ik alleen wel PRECIES willen horen wanneer iets een Parmaham is. Ik ga er nu maar vanuit dat het moet gaan om varkensvlees uit Parma, die zoveel maanden gerijpt is? Ik vond het nogsteeds erg onduidelijk.
pi_96425967
Wat hadden ze in het laboratorium moeten onderzoeken? Als je op de ingrediëntenlijst af gaat is de samenstelling van de vulling volgens mij ongeveer hetzelfde als bij de ambachtelijke tortellini.

En tortellini vs tortelloni is gewoon een kwestie van grootte. -oni is een Italiaans achtervoegsel dat grootte benadrukt, al zei die ene man dat tortelloni in Italië in principe nog wel iets groter zijn dan die uit het pakje.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 11:59:04 #19
341556 whY...
symbolisch ambassadeur
pi_96427303
Jaaa, ik heb een mailtje gestuurd :D *) ik hoop dat ze reageren.
Apeldoorn 't Loo is waar ik te vinden ben.
"Ambassadeur van de stad Apeldoorn, namens Isis20."
pi_96428631
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 20:58 schreef Igen het volgende:
Beetje matige aflevering, vond ik. Op de verpakking staat gewoon 'prosciutto crudo' en het plaatje erop is ook van een gewone rauwe ham, dus ik snap niet waarom je er nou een punt van zou maken of het nou echte parmaham is of 'alleen maar' ham uit Parma.
Omdat meneer de marketingman wel zegt dat ze prosciutto crudo di parma gebruiken ipv prosciutto crudo.

Ik krijg gewoon honger als ik zie hoe die italianen dat klaarmaken _O_ _O_
Get it and Bet it
pi_96428872
Trouwens, ze hebben toch al eens een aflevering over Parma-ham gedaan, een paar seizoenen terug? De nadruk lag er nu wel weer erg op.

Aan de andere kant: ze moesten misschien wel, omdat ze de fabriek niet in mochten. Als dat wel had gemogen was het een andere aflevering geworden waarschijnlijk.
pi_96429338
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 11:20 schreef Kidney_bean01 het volgende:
ben het eens met wat hier gezegd wordt en vond het geen sterke aflevering gisteren. Misschien dat jullie nog weten hoe dit precies dan zit:

- Als er 'gewone rauwe ham' in zit, waarom worden die lappen varkensvlees dan in godsnaam helemaal naar Italië vervoerd vanuit Noord-Europa? Die kun je toch ook in bijv. Nederland laten drogen? Er staat toch geen stempel op dat het Parma is, waarom dan de moeite om het naar Italië te vervoeren?

- waarom is er niet in een laboratorium onderzoek gedaan wat de samenstelling is van dat goedje wat in de tortellini zit?

- de naam is Tortelloni of zoiets in plaats van Tortellini. Vaak doet een producent/fabrikant dat, zodat hij zich niet letterlijk aan de samenstelling hoeft te houden van het originele product. Kortom, waarom heet het niet Tortellini?

Ik vond de Italiaanse bereidingswijze leuk om te zien! En die fabrieken en dat tussen die hammen lopen; leuk shot maar na 5x gehoord te hebben dat niet elke rauwe ham een Parmaham is snapte ik dat ook wel. Dan had ik alleen wel PRECIES willen horen wanneer iets een Parmaham is. Ik ga er nu maar vanuit dat het moet gaan om varkensvlees uit Parma, die zoveel maanden gerijpt is? Ik vond het nogsteeds erg onduidelijk.
Voor parmaham-varkens zijn er nog wat meer eisen, oa over de slachtleeftijd en het slachtgewicht van de varkens, en de voeding die ze krijgen. Verder zijn er tijdens het drogen ook nog wat nabehandelingen van de échte parmaham dacht ik, maar dat zal ik nog es navragen.

Ze waren wel wat aan het vissen in mijn ogen, ik heb wel sterkere afleveringen van ze gezien.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 12:56:45 #23
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96429654
Je kunt niet iedere week een schandaal op de buis brengen, naja misschien als je een redactie van 1000 man hebt :P

Verder, aldus wiki:

Parmaham of Prosciutto di Parma in het Italiaans is een op traditionele manier gedroogde rauwe ham uit de provincie Parma. Parmaham is een beschermde naam, hetgeen betekent dat alleen die ham parmaham mag heten die aan de volgende voorwaarden voldoet:

er mogen geen conserveringsmiddelen of additieven gebruikt worden bij de productie; parmaham bestaat alleen uit vlees en zeezout;
de ham moet gemaakt worden van in Italië geboren en getogen varkens;
de varkens die voor de ham worden gebruikt moeten minstens 9 maanden oud zijn en minimaal 160 kilo wegen;
een deel van de voeding van de dieren dient te bestaan uit de wei die bij de productie van Parmezaanse kaas over blijft;
de ham moet minimaal 12 maanden in de bergwinden gedroogd zijn en
mag alleen in de provincie Parma gemaakt worden (vanwege het specifieke klimaat).
pi_96430624
thanks Erasmo! Ik heb zeker al die informatie gisteren niet gehoord, slechts enkele voorwaarden..

maar dan nog steeds is het mij niet duidelijk waarom Grande Italia hun rauwe ham, die toch geen Parmaham is, helemaal uit Italië haalt.

En Igen, qua de samenstelling: ik heb wel eens een aflevering van ze gezien over Schnitzels in de supermarkt. Je denkt: dat gaat toch gewoon om vlees met een laagje paneer eromheen? Nou ik heb gezien hoe ze bij laboratoria stukken vlees aan elkaar lijmen om een zo gelijkmatige schnitzel te krijgen.. na die aflevering hoef ik geen voorgeprepareerde schnitzels uit de supermarkt meer :D

Hetzelfde als met de aflevering over olijven met dat rode dingetje erin. Je denkt dat het een stukje paprika is, maar nee: ook een soort machinaal geprepareerd goedje.. Kortom, ik was wel benieuwd wat de samenstelling was van dit stukje vlees in de tortellini.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 13:25:56 #25
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96430878
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 13:19 schreef Kidney_bean01 het volgende:
maar dan nog steeds is het mij niet duidelijk waarom Grande Italia hun rauwe ham, die toch geen Parmaham is, helemaal uit Italië haalt.
Volgens mij staat de fabriek van Grande Italia ook in Italië.
pi_96431311
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 13:19 schreef Kidney_bean01 het volgende:

maar dan nog steeds is het mij niet duidelijk waarom Grande Italia hun rauwe ham, die toch geen Parmaham is, helemaal uit Italië haalt.
Die varkens komen waarschijnlijk gewoon uit Nederland* en ze worden in Italië verwerkt tot rauwe ham. Het zal wel goedkoper zijn om ze in de Parma-regio te verwerken. Zie het, heel grof gezegd, als een fabriek waar ze het huismerk (rauwe ham) en het A-merk (parmaham) op dezelfde productielijn draaien zodat je kan besparen op bepaalde kosten en meerdere markten kan bedienen.

*paar jaar terug is dit ook in het nieuws geweest. Nederlandse varkens die onder erbarmelijke omstandigheden naar Italë gaan. Daar worden ze verwerkt en het eindproduct wordt dan weer in Nederland verkocht.
Get it and Bet it
pi_96432228
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 13:35 schreef SteveBudin het volgende:

[..]

Die varkens komen waarschijnlijk gewoon uit Nederland* en ze worden in Italië verwerkt tot rauwe ham. Het zal wel goedkoper zijn om ze in de Parma-regio te verwerken. Zie het, heel grof gezegd, als een fabriek waar ze het huismerk (rauwe ham) en het A-merk (parmaham) op dezelfde productielijn draaien zodat je kan besparen op bepaalde kosten en meerdere markten kan bedienen.

*paar jaar terug is dit ook in het nieuws geweest. Nederlandse varkens die onder erbarmelijke omstandigheden naar Italë gaan. Daar worden ze verwerkt en het eindproduct wordt dan weer in Nederland verkocht.
Toen wij nog een vleesfabriek hadden, gingen bijna al onze hammen naar Italië, maar het slachten gebeurde dan weer hier in Nederland.

Overigens is de Grand Italia fabriek eentje van moederbedrijf star, een Italiaans bedrijf wat in heel europa pasta-producten verkoopt.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_96436260
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 13:19 schreef Kidney_bean01 het volgende:
En Igen, qua de samenstelling: ik heb wel eens een aflevering van ze gezien over Schnitzels in de supermarkt. Je denkt: dat gaat toch gewoon om vlees met een laagje paneer eromheen? Nou ik heb gezien hoe ze bij laboratoria stukken vlees aan elkaar lijmen om een zo gelijkmatige schnitzel te krijgen.. na die aflevering hoef ik geen voorgeprepareerde schnitzels uit de supermarkt meer :D

Plakvlees, is ook al een aflevering van de KVW over geweest
Op dinsdag 16 maart 2010 18:45 schreef henrydg het volgende:
Wat is er mis met de Prius?
[ afbeelding ]
Ik vind 't een hele mooie auto.
pi_96438223
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 15:29 schreef Walter81 het volgende:

[..]

Plakvlees, is ook al een aflevering van de KVW over geweest
haha wij hebben het over dezelfde aflevering denk ik ;)

en ik wist niet dat Grande Italia werkelijk in Italie stond.. Ik dacht dat het misschien net zoals met die Bertolli pastasauzen was. Meer mensen die aflevering van KVW gezien toen over de pastasauzen? In die reclame zie je van die Italiaanse vrouwen pastasaus maken etc. Blijkt die saus ik geloof in Spanje te worden gefabriceerd _O-
pi_96441197
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 16:15 schreef Kidney_bean01 het volgende:
In die reclame zie je van die Italiaanse vrouwen pastasaus maken etc. Blijkt die saus ik geloof in Spanje te worden gefabriceerd _O-
Hoe naïef kun je ook zijn als je reclames gelooft :')
pi_96441696
nee joh tuurlijk geloof ik die reclames niet _O-
pi_96442386
Lekker als je daar als persmannetje van Grande Italia de boel mag gaan verdedigen. :D
  vrijdag 6 mei 2011 @ 18:05:57 #33
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96442580
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 18:00 schreef Impry het volgende:
Lekker als je daar als persmannetje van Grande Italia de boel mag gaan verdedigen. :D
Geloof me hij kan er z'n boterham goed van beleggen...
pi_96442618
Beetje matige aflevering, die van vorige week was op een of andere manier stukken beter.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 21:01:26 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_96450933
Op zich wel weer interessant dat ze op het laatste moment die fabriek niet in mochten terwijl ze maanden aan het voorbereiden waren.
Je wekt daardoor als fabrikant dus wel de indruk iets te verbergen te hebben.

De marketingman uit Nederland wist in ieder geval een aantal zaken niet precies te benoemen en maakte op die manier niet echt goede reclame voor z'n bedrijf.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_96451383
Op het pak staat dat er rauwe ham uit Parma in zit, maar er staat niet dat er Parmaham in zit. Er zit rauwe ham uit Parma in, maar geen Parmaham. Ik vond het eigenlijk al verrassend dat de Grand Italia dingen inderdaad uit Italië komen en dat de ham die erin zit ook echt ham is. Dus niks aan het handje lijkt me :) Geen schokkende ontdekkingen, prima spul, lekker kopen.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 21:10:40 #37
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96451465
Er staat helemaal niet op dat er rauwe ham uit Parma in zit, er staat alleen ''Rauwe ham'' op.
pi_96451512
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 21:10 schreef Erasmo het volgende:
Er staat helemaal niet op dat er rauwe ham uit Parma in zit, er staat alleen ''Rauwe ham'' op.
Oke, dan klopt het dus alsnog.
pi_96452699
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 21:09 schreef MilaNL het volgende:
Op het pak staat dat er rauwe ham uit Parma in zit, maar er staat niet dat er Parmaham in zit. Er zit rauwe ham uit Parma in, maar geen Parmaham. Ik vond het eigenlijk al verrassend dat de Grand Italia dingen inderdaad uit Italië komen en dat de ham die erin zit ook echt ham is. Dus niks aan het handje lijkt me :) Geen schokkende ontdekkingen, prima spul, lekker kopen.
Heb jij de aflevering wel gezien?
  vrijdag 6 mei 2011 @ 21:39:22 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_96453174
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 21:09 schreef MilaNL het volgende:
Ik vond het eigenlijk al verrassend dat de Grand Italia dingen inderdaad uit Italië komen en dat de ham die erin zit ook echt ham is. Dus niks aan het handje lijkt me :)
Waar heb jij gezien dat er die ham er echt inzit en welke ham dat is :?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_96453776
Nee, dat hebben we niet gezien, maar dat was omdat ze de fabriek niet in mochten. Dan had ik op zn minst verwacht dat ze even lieten checken wat er nou precies in zat. Nu eindigde het een beetje met: we zijn geen steek verder en hier stoppen we. Onschuldig tot het tegendeel bewezen is toch?
  vrijdag 6 mei 2011 @ 21:52:46 #42
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_96453922
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 21:50 schreef MilaNL het volgende:
Nee, dat hebben we niet gezien, maar dat was omdat ze de fabriek niet in mochten. Dan had ik op zn minst verwacht dat ze even lieten checken wat er nou precies in zat. Nu eindigde het een beetje met: we zijn geen steek verder en hier stoppen we. Onschuldig tot het tegendeel bewezen is toch?
Dus jouw bewering over die ham is niet gebaseerd op bewezen en geziene feiten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_96454546
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 21:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Dus jouw bewering over die ham is niet gebaseerd op bewezen en geziene feiten.
Niet bewezen, wel gezien/gehoord. Onder andere omdat Grand Italia dat zelf zegt. En waarom zouden ze erover liegen? Parmaham (met kroontje) zou juist een extraatje zijn, en ze zeggen zelf dat dat het niet is.
Het zou pas onthullend zijn als erop stond dat het wel Parmaham was, en dat er niet in bleek te zitten.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 22:49:00 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_96457011
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 22:02 schreef MilaNL het volgende:

Niet bewezen, wel gezien/gehoord. Onder andere omdat Grand Italia dat zelf zegt.
Nogmaals: nergens is te zien geweest dat er überhaupt ham in die fabrieks-tortelinni zat. Laat staan wat voor ham.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_96461500
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 22:49 schreef golfer het volgende:

[..]

Nogmaals: nergens is te zien geweest dat er überhaupt ham in die fabrieks-tortelinni zat. Laat staan wat voor ham.
daarom had ik op zijn minst een onderzoekje in een of ander laboratorium verwacht om de samenstelling te bekijken. Ik bedoel, wie weet zit er wel rauwe ham (uit Parma) in, maar zóóóó weinig dat het haast niet meer te benoemen is..
pi_96544811
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 22:49 schreef golfer het volgende:

[..]

Nogmaals: nergens is te zien geweest dat er überhaupt ham in die fabrieks-tortelinni zat. Laat staan wat voor ham.
Op hun eigen site staat "8% rauwe ham" bij de ingrediënten. En die rauwe ham kan prima uit Parma komen, aangezien daar veel vleesfabrieken staan die rauwe ham maken, en dat hoeft echt niet alleen Parmaham te zijn. Dalli/klok maakt bijvoorbeeld het eigen klok waspoeder, maar ook bijna alle huismerk waspoeders in Nederland.

Idem voor Unox rookworsten, in diezelfde fabriek maken ze ook de Hema worsten. ;)
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_96625651
Die nieuwe Dude is niet leuk.
pi_96626131
Indrukwekkend die hal met hammen :P
pi_96627191
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 21:01 schreef golfer het volgende:
De marketingman uit Nederland wist in ieder geval een aantal zaken niet precies te benoemen en maakte op die manier niet echt goede reclame voor z'n bedrijf.
Ja die man staat er slecht op :D
pi_96650905
Biologische tomatensoep
Hoe eerlijk is heerlijk?

Ben je boer, dan ben je een oen als je niet biologisch bent. De bio-boer heeft het namelijk makkelijk. Helemaal wanneer hij de tomaten verbouwt die in de biologische soep van Unox gaan. Dat leren de soepmakers ons tenminste.

Puur natuur
In hun reclame op tv, ziet het biologisch boeren er heerlijk eenvoudig uit. De boer laat het land met rust, de zon, regen, vogeltjes en bijtjes doen de rest. Puur natuur, want, vindt Unox: eerlijk is heerlijk. Maar hoe eerlijk is dat heerlijks eigenlijk?

Luie boer
Voor soep van een luie boer het dubbele vragen? In zijn eigen zoekactie gaat de Keuringsdienst van Waarde op speurtocht naar de biologische tomatenboer die zich kapot verveelt. En dat valt niet mee.
Donderdag 12 mei, 20:25, NED3
Op dinsdag 16 maart 2010 18:45 schreef henrydg het volgende:
Wat is er mis met de Prius?
[ afbeelding ]
Ik vind 't een hele mooie auto.
  woensdag 11 mei 2011 @ 16:13:09 #51
341556 whY...
symbolisch ambassadeur
pi_96653303
Leuk ik ben heel benieuwd! Had bij de reclame destijds al vraagtekens, toen dacht ja logisch het is een reclame 8)7 . Zoals ze het nu schrijven lijkt het dat ze niet eens biologische tomaten gebruiken. We zullen zien! ^O^ :Y)
Apeldoorn 't Loo is waar ik te vinden ben.
"Ambassadeur van de stad Apeldoorn, namens Isis20."
pi_96656076
Ah chill, dat vond ik al een van de meest irritante reclames op TV.
  donderdag 12 mei 2011 @ 17:49:53 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96705987
Vanavond weer, over biologische tomatensoep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 12 mei 2011 @ 20:27:24 #54
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_96713845
Boer onterend - UNOX reclame :r

had ik het 1,5 jaar geleden al over hier op fok :P
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator / Redactie Sport / Devops donderdag 12 mei 2011 @ 20:31:04 #55
176766 crew  zoem
zoemt
pi_96714064
Laat de tomaten(soep) maar komen *O*
pi_96714248
:)
  Moderator / Redactie Sport / Devops donderdag 12 mei 2011 @ 20:35:26 #57
176766 crew  zoem
zoemt
pi_96714343
Haha die gast neemt ze mee; hij verveelde zich toch een beetje _O-
pi_96714576
Gezellig daar! :D

Die snorremans is een baas!
It Never Hurts To Help!
  Moderator / Redactie Sport / Devops donderdag 12 mei 2011 @ 20:39:04 #59
176766 crew  zoem
zoemt
pi_96714587
Whaha die tomaat in de commercial is met een touwtje opgehangen :D
pi_96714595
Die mensen hebben het allemaal niet zo druk. :P
pi_96714671
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 20:39 schreef Paul-89 het volgende:
Die mensen hebben het allemaal niet zo druk. :P
Heerlijk leven
pi_96714697
Blijft een erg leuk programma. :)
pi_96714726
Mooi land toch, Portugal? O+
  Moderator / Redactie Sport / Devops donderdag 12 mei 2011 @ 20:41:30 #64
176766 crew  zoem
zoemt
pi_96714787
Soepzootje _O-
pi_96715282
100 hectare, flink lapje grond heeft ie :o
pi_96715455
Die hele zak open. :P
  Moderator / Redactie Sport / Devops donderdag 12 mei 2011 @ 20:51:10 #67
176766 crew  zoem
zoemt
pi_96715488
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 20:50 schreef Paul-89 het volgende:
Die hele zak open. :P
Ja raar, zal toch flink wat kosten zo'n zak :?
pi_96715491
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 20:50 schreef Paul-89 het volgende:
Die hele zak open. :P
Zonde ja, haal dan ff monster uit de fabriek :P
pi_96715668
:') :')
It Never Hurts To Help!
pi_96715792
Zo die reclame is ook niets meer waard. :P
pi_96715898
Maar wie geloofde die überhaupt?
  Moderator donderdag 12 mei 2011 @ 20:57:57 #72
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_96716150
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 20:51 schreef Piles het volgende:

[..]

Zonde ja, haal dan ff monster uit de fabriek :P
Je moet sowieso vaak wel 1 of 2 van die dingen openmaken, om te testen deze kan gewoon een stikkertje krijgen dat hij ook vaker bemonsterd kan worden, kan ook zo weer bij de productie of bij het afval (vaak voor veevoedsel ofzo)

(tenminste zo is het bij boter of melkpoeder)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_96716828
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 20:55 schreef Igen het volgende:
Maar wie geloofde die überhaupt?
Precies.
  Moderator donderdag 12 mei 2011 @ 21:08:48 #74
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_96717274
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 21:04 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

Precies.
Werkt wel die discussies in de hand waarom is biologisch nou duurder je hoeft er toch minder aan te doen etc..
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  donderdag 12 mei 2011 @ 21:20:44 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96718496
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 20:40 schreef n0ir het volgende:

[..]

Heerlijk leven
De Nederlandse en Duitse belastingbetaler betaald het wel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')