abonnement Unibet Coolblue
pi_99838963
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2011 23:56 schreef CS83 het volgende:
Het is wel een vervelende gang van zaken.
Waar ze zich beter op kunnen richten zijn individuele onderzoeken.
Want het zijn ook niet alleen maar jonge gastjes, ik ken ook oudere mensen met letterlijk bentleys en ferraris maar die worden niet gecontroleerd op straat. En waar dat vandaan komt is ook vaak overduidelijk.
En nu worden er dus ook nog vele onschuldige met dit soort ongewenste praktijken geconfronteerd.
Met die laatste zin zeg jij dat het meer onlogisch is dat er oudere mensen in dikke wagens rijden dan jongere mensen. Dat slaat nergens op.

Wederom. als ze hier kiezen om achter de oudere te gaan dan ben jij samen met die andere vent de eerste die zegt': "En die jonge gastjes dan met hun dikke wagens. Daar wordt niks aan gedaan."

Het zal nooit goed zijn.

Het zou erger zijn als ze zouden zeggen van: We doen er gewoon niks aan.
Dat gebeurt niet dus hulde.
An Amateur trains untill he does it right!
A Professional trains untill he can't do it wrong!
  zaterdag 23 juli 2011 @ 17:07:26 #92
97079 Jeff89
Conquer All
pi_99843159
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 15:16 schreef Pro_Shifty het volgende:

[..]

Als jij weet hoe het werkt rond het feit "Witwassen", waarom zei je dan dat het niet zo kan zijn dat er een omgekeerde bewijslast heerst? Dan ben je dus niet op de hoogte maar oke...
Als er een onderzoek van de belastingdienst word gedaan is de bewijslast omgekeerd ja. Niet als je op straat word aangesproken door een agent over je auto of horloge. En dát is waar men naar toe wil met deze suggestie.
quote:
"In de papieren Telegraaf zegt kamerlid Lea Bouwmeester ervoor om te letten op jonge bestuurders van bijvoorbeeld BMW's. De politie moet de jongere benaderen: 'Een jongere moet kunnen uitleggen hoe hij aan een dure auto komt', zegt ze. 'Als hij dat niet kan moet die auto kunnen worden afgepakt, daar is geen strafrecht voor nodig.' "
Oftewel. Agent ziet jou rijden met de BMW van je vader, en dat moet je dan gaan uitleggen... Agent moet bellen en bevestigen of het echt je vader is, duurt zo maar 10 minuten, je bent eindelijk klaar, draait de hoek om en dan mag je je tegenover de volgende agent verantwoorden.
quote:
Jij maakt er van dat ze random mensen van straat gaan plukken. Dit kan gewoon niet en zal ook niet gebeuren. Ze praten hier vooral om de bekende jongeren.
Ze praten hier over "jonge bestuurders van bijvoorbeeld BMW's". Dus eventueel ook jij of ik als we een blokje om gaan met een dure automobiel.
quote:
Jij wilt dat ze zich moeten gaan richten op de criminaliteit die erachter ligt? Dus op het moment dat de politie er niet achter kan komen waar het geld vandaan komt maar wel weet dat het illegaal is moeten ze het maar laten gaan? Dan ben jij weer de eerste die zegt: "Ze weten dat het illegaal geld is, waarom pakken ze het niet af dan."
Leg me geen woorden in de mond. Op het moment dat de politie wéét dat het crimineel geld is, is dat dus blijkbaar onderzocht en bewezen. Of zijn er op z'n minst sterke aanwijzingen. Als ze alleen maar vermóeden dat het illegaal geld is, gaan ze eerst maar gedegen onderzoek doen.
quote:
Dit is een gebed zonder einde, het zal voor jou soort mensen NOOIT goed zijn wat ze ook willen handhaven.
Ik heb gewoon graag dat de burger beschermd word tegen de overheid.. Zolang dat het geval blijft, vind ik het goed. Maargoed, misschien hecht ik wel teveel waarde aan de rechtstaat...
quote:
Waarom ze jongen criminele aanpakken boven de oudere? Dat is dus niet zo ze leggen hier nu alleen de nadruk op. Als je kan beginnen om alles bij de jongeren af te pakken zullen ze hun "Empire" minder snel op kunnen bouwen. Wederom als ze ervoor kiezen om deze keer de nadruk te leggen op de oudere criminelen dan ben jij weer de eerste die zegt: "Ja... maar die jongen patsers altijd met hun dikke wagens. Daar wordt weer niks aan gedaan." Dus het is niet veel zeggend wat je zegt.
Als die jongens blijkbaar een crimineel imperium kunnen opbouwen, waarvan het ENIGE 'bewijs' (vermoeden dus) het bezit van een dure auto is, dan schiet het onderzoek van onze wetshandhavers toch gewoon te kort?
quote:
De altijd bekende zin gebruik jij hier ook "Laat ze gewoon hun werk doen." Dat zijn ze hier dus aan het doen. Ze pakken crimineel geld af van criminelen. Volgens mij is dat politiewerk.
Op dit moment is de politie 'gedwongen' gedegen onderzoek te doen ja. Politiewerk. Als dit PVDA voorstel het haalt, gaan ze semi-willekeurig jongeren met 'te dure' auto's aanhouden en natrekken.. Dat gaat allemaal ten koste van de tijd die ze kunnen steken in gedegen onderzoek.
Tevens bestaan er al vergelijkbare acties, waarbij de politie mensen óók willekeurig aanhoudt, maar dan word ism het RDW en de belastingdienst alle papieren en gegevens keurig gecontroleerd, ipv dat het nattevingerwerk van oom agent zelf word. Doe dan meer van dát soort controles.. (hoewel ik ook geen groot voorstander ben van een dergelijke aanpak)
pi_99890361
Ik vind de hele beargumentering wat ver gaan nu. Het lijkt me gewoon logischer als ze individuele onderzoeken zouden doen ipv random vd straat halen. Is heel vervelend namelijk.
Daag
pi_99995729
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 20:04 schreef CS83 het volgende:
Ik vind de hele beargumentering wat ver gaan nu. Het lijkt me gewoon logischer als ze individuele onderzoeken zouden doen ipv random vd straat halen. Is heel vervelend namelijk.
Daag
Zelf ooit meegemaakt?
For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness.
  woensdag 27 juli 2011 @ 18:18:09 #95
97079 Jeff89
Conquer All
pi_100013312
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2011 11:06 schreef Sam-x het volgende:

[..]

Zelf ooit meegemaakt?
Moet je iets meegemaakt hebben om het een vervelende ontwikkeling te vinden? Als het alleen in bijv. Amsterdam gebeurt is het niet erg? (Dé stad van de willekeurige controles..)
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 18:05:22 #96
287638 _xira_
Waar rook is kan worst zijn
pi_100815020
niet alle BMW's worden verdient in de criminaliteit,
In de kont geneukt worden in Het Kralingse Bos(Rotterdam)
Is ook een manier om je centjes te ontvangen, snap wel dat je dan zegt dat je het verdient door loverboy te zijn :W
pi_100918659
Ik heb ook een behoorlijk elitaire auto en wordt dan ook elke week wel een keer aangehouden heel irritant dus hoop dat deze regel het neit nog erger maakt.
Ne mutlu Türküm diyene
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')