abonnement Unibet Coolblue
pi_97870318
moet je van houden denk ik ja :P
  † In Memoriam † woensdag 8 juni 2011 @ 15:37:42 #177
91830 MaximusTG
pi_97889496
Piet, of RobinOok, want die post hier altijd van die lekkere aziatische gerechten; ik heb een boekje van meneer Gerungan, met de complete Indonesische keuken. Met heel veel authentieke recepten, gesorteerd per eiland. Nu was ik er laatst eens in aan het bladeren, en ik zag een gerecht waar kemirinootjes in moesten. Het leek me wel lekker, alleen had ik die nog niet in huis. Maar toen ik vanmiddag door de stad liep ben ik de toko ingelopen en heb ik wat dingen ingeslagen. Waaronder dus kemirinootjes. Het punt is alleen, dat ik de gerechten uit het boekje heel moeilijk op smaak kan inschatten, omdat ik heel veel van de ingredienten nog niet heb of niet ken. Kunnen jullie me een gerecht aanraden met kemirinootjes dat echt lekker is?
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:43:42 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97892507
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 15:37 schreef MaximusTG het volgende:
Piet, of RobinOok, want die post hier altijd van die lekkere aziatische gerechten; ik heb een boekje van meneer Gerungan, met de complete Indonesische keuken. Met heel veel authentieke recepten, gesorteerd per eiland. Nu was ik er laatst eens in aan het bladeren, en ik zag een gerecht waar kemirinootjes in moesten. Het leek me wel lekker, alleen had ik die nog niet in huis. Maar toen ik vanmiddag door de stad liep ben ik de toko ingelopen en heb ik wat dingen ingeslagen. Waaronder dus kemirinootjes. Het punt is alleen, dat ik de gerechten uit het boekje heel moeilijk op smaak kan inschatten, omdat ik heel veel van de ingredienten nog niet heb of niet ken. Kunnen jullie me een gerecht aanraden met kemirinootjes dat echt lekker is?
Wiki verhaal bij de noten.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aleurites_moluccana
Ik ben niet thuis in de Indonesische keuken, daar ben ik vroeger thuis mee doodgegooid, vind het best lekker om eens te eten, maar me nooit echt verdiept in die keuken.
Kemiri gebruik ik wel eens om een saus mee te binden, net als Macadamia wat ik er ook voor gebruik.
Een echt gerecht met kemiri heb ik niet voor je,
Hier wat ik vind met google
http://www.mijnreceptenboek.nl/recepten/met/kemirie/
Wat ik bij de recepten zie is dat het vaak dient om te binden en extra smaak te geven, niet als hoofdingrediënt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:46:38 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97892639
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 16:02 schreef Chielus het volgende:
Piet, ik heb laatst in een restaurant quinoa op bij een visgerecht. Beviel me eigenlijk wel. Maar dat was in een erg kleine portie/hoeveelheid. Is het ook lekker als bv. rijst of couscous vervanger? En hoe kun je dit het beste op smaak brengen, koken in bouillon, achteraf kruiden?
Heb er nog nooit mee gewerkt. Wat ik er van lees, koken in bouillon of tomatensap? Met wat knoflook en saffraan gewoon in water?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:47:46 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97892680

Kemiri-noten

Ik gebruik het ook niet vaak, kemiri. Kemiri heeft niet vaak een hoofdrol in een gerecht, maar dit gerecht vond ik lekker (en makkelijk):


Opor Ajam (indonesian chicken in coconut)

Dat boek heb ik trouwens ook! Beetje een kutboek. Omdat het zo "onleesbaar" is. Indeling per eiland is kut, de terminologie is kut. Nou ja, niet kut, want wel authentiek enzo, maar gewoon niet praktisch voor de gemiddeld blanda. En dan weet ik nog best wat van de Indische keuken.

Recept uit dat boek dat ik probeerde:


Babi Bumbu Sateh With Cauliflower

Vond er niet veel aan. Dus dat raad ik niet aan. ;-)

[ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 08-06-2011 16:59:17 ]
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:49:16 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97892755
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 13:40 schreef spunos het volgende:
Beste Piet (en anderen), hoe voorkom ik dat stukjes aubergine in een ovengerecht veranderen in een soort ranzige slappe sponsjes? (Vriendjelief wilde me verrassen met een zelfgemaakte ratatouille, hij vond het heerlijk... ik niet. :') )
Aubergine en Courgette vind ik het lekkerst om in plakken te snijden en te grillen, of door een met wat zout en chili losgeslagen eitje te halen en dan door de bloem en in wat olie te bakken.
In ovengerechten, met tomaten en gehakt ofzo (Mousaka?) heb ik het nooit wat gevonden. Gevuld in de oven vind ik ook niets.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:49:43 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97892783
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 16:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wiki verhaal bij de noten.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aleurites_moluccana
Zeg! Die info ga je toch niet van wiki halen?!
Daar hebben we : Aziatische-ingredienten.nl voor hoor! o|O
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:54:25 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97893016
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 16:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zeg! Die info ga je toch niet van wiki halen?!
Daar hebben we : Aziatische-ingredienten.nl voor hoor! o|O
Zorg dan voor hits in google, muts, ipv hits on my head!
:6
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:56:32 #184
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97893112
Derde hit op google op zoekterm: kemirinoten

Best hoog, toch?
  woensdag 8 juni 2011 @ 17:01:55 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97893346
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 16:56 schreef RobinOok het volgende:
Derde hit op google op zoekterm: kemirinoten

Best hoog, toch?
Sterker nog, als ik nu Kemiri intyp ben je zelfs de eerste hit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † woensdag 8 juni 2011 @ 17:12:24 #186
91830 MaximusTG
pi_97893748
Bedankt voor de reacties! Ik zal die Opor Ajam eens proberen. Grappig dat je dezelfde ervaring hebt met dat boek :p.
Nu ben ik altijd wel fan van boeken die authentieke gerechten met de "echte" ingredienten bevatten, maar deze is inderdaad vrij onleesbaar. Helemaal erg als ik bij een recept 10 keer naar voren moet bladeren om te zien wat het ingredient nu precies is :p.
  woensdag 8 juni 2011 @ 17:21:00 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97894089
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sterker nog, als ik nu Kemiri intyp ben je zelfs de eerste hit
Oh, gelukkig!
  woensdag 8 juni 2011 @ 21:11:49 #188
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_97906432
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 15:37 schreef MaximusTG het volgende:
Piet, of RobinOok, want die post hier altijd van die lekkere aziatische gerechten; ik heb een boekje van meneer Gerungan, met de complete Indonesische keuken. Met heel veel authentieke recepten, gesorteerd per eiland. Nu was ik er laatst eens in aan het bladeren, en ik zag een gerecht waar kemirinootjes in moesten. Het leek me wel lekker, alleen had ik die nog niet in huis. Maar toen ik vanmiddag door de stad liep ben ik de toko ingelopen en heb ik wat dingen ingeslagen. Waaronder dus kemirinootjes. Het punt is alleen, dat ik de gerechten uit het boekje heel moeilijk op smaak kan inschatten, omdat ik heel veel van de ingredienten nog niet heb of niet ken. Kunnen jullie me een gerecht aanraden met kemirinootjes dat echt lekker is?
Lekker zelf een babi kecap maken?

Hier is de recept.

Wat jullie nodig?

Voor 4 personen:
1/2 kilo hamlappen
2.3 kruidnagel
2 thee lepels nootmuskat
kecap manis (5/6 eetlepel)
6/7 stuk kemiri noten
1 grote ui
2/3 teen knoflook
olie(om te fruiten)
1 blokje buillion van maggie
Bereiding:
Malen de ui, knoflook, kemirinoten fijn.
Snijd de hamlappen in stukken(zo grote van dobelsteen)
Fruit de kruiden, doe hamlappen erbij,5 min.
Doe daarna de nootmuskat, kecap manis, kruidnagel. bouillion er bij.
Zachtjes zetten, ongeveer 1/2 uurtjes.
Lekker met witte rijst. salade van komkommer erbij.

Recept zo gekregen van collega, dus als het niet helemaal lekker loopt ;)
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 12 juni 2011 @ 14:50:45 #189
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98064385
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Poeh, preskop, zou ik moeten nakijken.
En weet je al wat? :)
  zondag 12 juni 2011 @ 15:59:42 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98067088
Nee, heb nauwelijks slagerliteratuur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 12 juni 2011 @ 22:59:22 #191
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98089379
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, heb nauwelijks slagerliteratuur
Dan houdt het op, zal eens kijken of er wat in de bibliotheek te vinden valt.

Ik heb ook nog 3 varkensstaartjes liggen, weet je daar nog wat leuks mee? Goegel leert mij dat ze meestal gestoofd worden.
pi_98333399
hoi,

ik heb vorige week voor het eerst pannacotta gemaakt, heerlijk was het. Alleen de vanillezaadjes uit het stokje zaten allemaal aan de buitenkant van de pannacotta toen ik hem uit de koelkast haalde. De binnenkant was gewoon wit. Hoe krijg je die erdoorheen? Ik hoop dat het een beetje duidelijk is wat ik bedoel.
  zaterdag 18 juni 2011 @ 15:07:05 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98334457
Dan moet ie al stijver zijn voor je 'm de koelkast in doet.
Terugkoelen op een bak ijs?
  zaterdag 18 juni 2011 @ 15:13:28 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98334664
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2011 14:35 schreef chocolatelover het volgende:
hoi,

ik heb vorige week voor het eerst pannacotta gemaakt, heerlijk was het. Alleen de vanillezaadjes uit het stokje zaten allemaal aan de buitenkant van de pannacotta toen ik hem uit de koelkast haalde. De binnenkant was gewoon wit. Hoe krijg je die erdoorheen? Ik hoop dat het een beetje duidelijk is wat ik bedoel.
Sneller koelen, wat Robin ook zegt. Vind het trouwens geen probleem, het is daarmee duidelijk een handgemaakt product en geen homogeen fabrieksproduct. Juist dit soort " imperfecties" maken zaken mooi.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 juni 2011 @ 15:22:35 #195
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98335038
Ja, en de smaak zit toch al in de melk, toch? Die vanillezaadjes zou je er vroeger juist weer uit zeven! ;-)
Maar tegenwoordig laat je ze erin om te showen dat je echte vanille hebt gebruikt. Sterker nog, fabrikanten stoppen zwarten nep-spikkeltjes in hun toetjes voor hetzelfde effect. _O-
Nep spikkeltjes met vanille-aroma. Oplichters.
pi_98644231
oh, ik wist helemaal niet dat er nep-spikkeltjes zijn. Vind ik altijd wel leuk uitzien, niet om te kunnen zeggen: ik heb echte vanille gebruikt. Maar hoe moet ik ze sneller koelen dan, in de diepvries ofzo? Of de koelkast een paar standjes kouder zetten?
  zaterdag 25 juni 2011 @ 14:06:44 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98644407
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 14:01 schreef chocolatelover het volgende:
oh, ik wist helemaal niet dat er nep-spikkeltjes zijn. Vind ik altijd wel leuk uitzien, niet om te kunnen zeggen: ik heb echte vanille gebruikt. Maar hoe moet ik ze sneller koelen dan, in de diepvries ofzo? Of de koelkast een paar standjes kouder zetten?
Wat robin al zei, terugkoelen in een bak met ijs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98651694
Nepspikkeltjes? Waar maken ze dat dan weer van :P
  zaterdag 25 juni 2011 @ 17:56:27 #199
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98651729
En in welke producten zit het dan wel niet?
  zaterdag 25 juni 2011 @ 18:29:17 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98652557
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 17:55 schreef Lyriella het volgende:
Nepspikkeltjes? Waar maken ze dat dan weer van :P
Als je geluk hebt van vanille-peulen. Normaal gebruik je alleen de zaadjes van de vanille peul, die schraap je eruit, daar zit de smaak in. En dat zie je als spikkeltjes in een home-made vanille dessert. En omdat toetjesfabrikanten weten dat sommige mensen denken dat een vanille toetje pas echt is als ze zwarte spikkeltjes zien stoppen ze er voor het oog gemalen vanille peulen in. En voor de smaak nog steeds vanille aroma of iets dergelijks.

En als je pech hebt zijn de spikkeltjes van iets heel anders gemaakt. Geen idee wat. Gemalen zwarten zaadjes van 't een of ander.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 25-06-2011 23:07:44 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')