abonnement Unibet Coolblue
  zondag 29 mei 2011 @ 12:05:21 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97451446
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 11:37 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, maar niet gewoon ipv meel he? In een recept de meel vervangen door maizena, dat gaat niet werken.
Een saus kan je prima binden met Maizena, de structuur wordt wat anders, maar niets dramatisch. Als ik taarten bak vervang ik heel vaak de helft of meer van de bloem door Maizena. Het resultaat wordt veel luchtiger, losser van structuur en fijner.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 mei 2011 @ 12:08:02 #102
343853 honeyblack
Altijd daar
pi_97451517
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 11:37 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, maar niet gewoon ipv meel he? In een recept de meel vervangen door maizena, dat gaat niet werken.
ja ik heb het saus maken zonder meel idee maar laten gaan. Eet de champginons er wel zo bij.
The most important part of my religion is to play guitar.
~ Lou Reed
  zondag 29 mei 2011 @ 12:18:06 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97451799
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 12:08 schreef honeyblack het volgende:

[..]

ja ik heb het saus maken zonder meel idee maar laten gaan. Eet de champginons er wel zo bij.
Je kan een saus prima binden met Maizena, of aardappel, desnoods wat ontbijtkoek of speculaasjes, of met boter, eigeel. Ik denk dat ik toch echt eens mijn project over bindmiddelen moet gaan doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 mei 2011 @ 12:49:24 #104
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97452719
Piet, ik heb hier nog een kinnebak in de vriezer liggen en wil er preskop van maken. Echter heb ik zoiets nog nooit gedaan, waar moet ik op letten en heb je tips in het algemeen?
  zondag 29 mei 2011 @ 12:57:18 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97452989
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 12:49 schreef Erasmo het volgende:
Piet, ik heb hier nog een kinnebak in de vriezer liggen en wil er preskop van maken. Echter heb ik zoiets nog nooit gedaan, waar moet ik op letten en heb je tips in het algemeen?
Poeh, preskop, zou ik moeten nakijken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 12:20:53 #106
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97534967
Ik heb geen haast, die kinnebak blijft wel goed in de vriezer.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 12:42:35 #107
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97535588
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 12:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een saus kan je prima binden met Maizena, de structuur wordt wat anders, maar niets dramatisch. Als ik taarten bak vervang ik heel vaak de helft of meer van de bloem door Maizena. Het resultaat wordt veel luchtiger, losser van structuur en fijner.
Ja, alles goed en aardig, maar als die arme honeyblack een recept voor zich heeft waarin bloem wordt gebruikt, zoiets bijvoorbeeld:

"Smelt de 50 gram boter op een zacht vuur en laat de ajuin glazig worden. Zet het vuur hoger en bak de champignons. Na ongeveer 2 minuten voeg je de 3 eetlepels bloem erbij. Laat de bloem kleuren onder voortdurend roeren."

..en ze pleurt die maizena in de hete boter om die al roerend te kleuren, ik weet niet hoor, ik heb het nooit geprobeerd, maar ik heb zo'n idee dat dat niet gaat werken.
pi_97649020
o hai! O+

Voor mijn laatste werkdag zou ik graag scones met clotted cream willen maken.
Nu zeggen alle 'Nederlandse' recepten dat ik gewoon slagroom en mascarpone moet mengen ;( maar ik wil eigenlijk liever voor zoiets als dit gaan..

Nu vraag ik me alleen af waar ik het beste echt volvette room vandaan kan halen en of je uiteraard nog tips hebt. Een heilig recept voor scones is natuurlijk ook welkom! :)
Ja doei.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 09:47:26 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97649172
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 09:39 schreef motorbloempje het volgende:
o hai! O+

Voor mijn laatste werkdag zou ik graag scones met clotted cream willen maken.
Nu zeggen alle 'Nederlandse' recepten dat ik gewoon slagroom en mascarpone moet mengen ;( maar ik wil eigenlijk liever voor zoiets als dit gaan..

Nu vraag ik me alleen af waar ik het beste echt volvette room vandaan kan halen en of je uiteraard nog tips hebt. Een heilig recept voor scones is natuurlijk ook welkom! :)
Clotted cream maak je door room au bain marie te verhitten in een lage schaal en het dan langzaam af te laten koelen zodat het indikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97649527
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 09:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Clotted cream maak je door room au bain marie te verhitten in een lage schaal en het dan langzaam af te laten koelen zodat het indikt.
ja, zover was ik :) tenminste, ik was het niet van plan om het met slagroom en mascarpone te maken :')
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 09:39 schreef motorbloempje het volgende:

Nu vraag ik me alleen af waar ik het beste echt volvette room vandaan kan halen en of je uiteraard nog tips hebt. Een heilig recept voor scones is natuurlijk ook welkom! :)
Ja doei.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 10:06:18 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97649583
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 10:03 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ja, zover was ik :) tenminste, ik was het niet van plan om het met slagroom en mascarpone te maken :')

[..]

Oh, tja, geen idee, anders dan bij een winkel. Of je moet naar een boer gaan die je rauwe melk verkoopt en daar een emmertje van een nacht in de koelkast zet en dan de room er af scheppen

En scones heb ik nooit gemaakt, vind ze ook niet echt geweldig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 10:35:38 #112
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_97650233
Ik maak clotted cream "altijd" van 2/3 mascarpone (sorry ;)) en dan 1/3 creme fraiche (dus in plaats van slagroom). Krijg je mooie, dikke room van die prima te eten is bij scones. En natuurlijk wat lekkere jam erbij. :P
Smell the flowers while you can....
  vrijdag 3 juni 2011 @ 10:40:37 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97650357
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 10:35 schreef Miss-MacPhisto het volgende:
Ik maak clotted cream "altijd" van 2/3 mascarpone (sorry ;)) en dan 1/3 creme fraiche (dus in plaats van slagroom). Krijg je mooie, dikke room van die prima te eten is bij scones. En natuurlijk wat lekkere jam erbij. :P
Dat heeft niets met clotted cream te maken
Joghurt is ook geen kwark
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 10:49:47 #114
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_97650540
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 10:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat heeft niets met clotted cream te maken
Joghurt is ook geen kwark
Nee, OK, misschien had ik niet moeten zeggen dat ik 'clotted cream altijd maak van'. Maar dat ik gewoon een (voor mij) lekker alternatief ervoor maak. ;)
Smell the flowers while you can....
  vrijdag 3 juni 2011 @ 20:51:07 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97670885
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 20:02 schreef foodlover het volgende:
...misschien weet RobinOok dit: Is er er een manier om de smaak van Indonesische zoetje ketjap te imiteren (wat extra suiker erbij vond ik niet werken)? Onze familie in Texas zou er erg blij mee zijn (i.v.m. die Pindasaus...)
Eergisteren heb ik 't recept uitgeprobeerd en 't werkt echt.
Wel een beetje uitvogelen hoe zoet je 'm wilt, maar het is goed te doen.
Gelijk maar een apart postje aan gewijd.(klikkerdeklik =>)


Zelf ketjap maken
  vrijdag 3 juni 2011 @ 21:11:38 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97672071
Zoals gewoonlijk ziet het er weer prachtig uit Robin, complimenten!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 22:06:17 #117
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_97675356
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 09:39 schreef motorbloempje het volgende:
o hai! O+

Voor mijn laatste werkdag zou ik graag scones met clotted cream willen maken.
Nu zeggen alle 'Nederlandse' recepten dat ik gewoon slagroom en mascarpone moet mengen ;( maar ik wil eigenlijk liever voor zoiets als dit gaan..

Nu vraag ik me alleen af waar ik het beste echt volvette room vandaan kan halen en of je uiteraard nog tips hebt. Een heilig recept voor scones is natuurlijk ook welkom! :)
Ik haal altijd een potje clotted cream bij de Jumbo.

En de scones maak ik van een mix van Homemade, niks moeilijk doen, binnen een kwartier lekkere scones, wel doe ik er zelf nog cranberries oid doorheen.
Ik doe ze in een muffin vorm en druk ze iets plat en dan heb je mega mooie scones.
Heb ze toen gemaakt voor een high tea en ze waren zo op.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_97675503
ehm, ik wil het dus gewoon allemaal zelf maken en gebruik geen 'home made pakjes' :N :) from scratch is meer mijn ding :)

maar bedankt voor het meedenken..
Ja doei.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 22:11:25 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97675650
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 21:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoals gewoonlijk ziet het er weer prachtig uit Robin, complimenten!
Dank je. :D
Ik was zelf ook blij verrast met de foto. Zoals meestal eigenlijk, want ik doe maar gewoon wat.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 22:13:47 #120
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_97675788
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 22:08 schreef motorbloempje het volgende:
ehm, ik wil het dus gewoon allemaal zelf maken en gebruik geen 'home made pakjes' :N :) from scratch is meer mijn ding :)

maar bedankt voor het meedenken..

Dan moet je deze proberen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_97675857
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 22:13 schreef Curiosity het volgende:

[..]


Dan moet je deze proberen.
zal 's kijken, maar ben dus vooral op zoek naar goede room om de cream mee te maken :)
Ja doei.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 23:24:17 #122
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97679688
piet, ik ga dinsdag winkelen in duitsland, zijn er echte must-haves op eet-gebied die ik mee MOET nemen?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 4 juni 2011 @ 09:03:40 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97688891
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 23:24 schreef Mirjam het volgende:
piet, ik ga dinsdag winkelen in duitsland, zijn er echte must-haves op eet-gebied die ik mee MOET nemen?
Geen idee, wat vind je lekker? Wat je in D meer ziet dan in NL zijn spullen op zelf in te maken, zelf te bakken. Geweldige diepvriestaart (Coppenrath & Wiese), sterke drank is goedkoper, andere bieren..
Waar ga je naartoe?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 11:12:01 #124
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97690532
kleve geloof ik :o
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 4 juni 2011 @ 11:16:45 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97690679
quote:
14s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 11:12 schreef Mirjam het volgende:
kleve geloof ik :o
Kleve is een durp, verwacht er niet teveel van.
Mijn advies, rij door naar Bocholt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')