abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 6 mei 2011 @ 17:30:05 #26
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96441373
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 12:22 schreef loecje het volgende:

[..]

als je er al over nadenkt om het in te vriezen, kan je ook een pakje/zakje pakken. dat zal altijd nog beter smaken.
Het was maar een idee, voor hetzelfde geld kon invriezen wel in bv. een ijsblokjesvorm.

quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap trouwens niet dat er wordt gezegd dat het zoveel werk is, ik zet het zo in elkaar. Enige waar ik tijd aan kwijt ben is het maken van de witte wijn reductie, en die kan je natuurlijk wel invriezen en die hoort er eigenlijk officieel niet eens in.
Voor een grotere groep eters draai ik er mijn hand niet voor om maar in m'n eentje gebruik ik misschien 2 eetlepels, dan is het me wel iets te veel werk.

Tevens nog een andere vraag nav. een bak erwtensoep die ik nog in de vriezer vond(kan nog prima als het al mei is :9 ). Nu heb ik niet zo'n bijzonder grote vriezer en als je 15 liter erwtensoep maakt neemt dat behoorlijk wat ruimte in, dus kan je erwtensoep ook goed wecken?
  vrijdag 6 mei 2011 @ 21:28:38 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96452579
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 17:30 schreef Erasmo het volgende:

Tevens nog een andere vraag nav. een bak erwtensoep die ik nog in de vriezer vond(kan nog prima als het al mei is :9 ). Nu heb ik niet zo'n bijzonder grote vriezer en als je 15 liter erwtensoep maakt neemt dat behoorlijk wat ruimte in, dus kan je erwtensoep ook goed wecken?
Erwtensoep wecken, natuurlijk gaat dat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 21:30:51 #28
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96452713
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 21:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Erwtensoep wecken, natuurlijk gaat dat.
Ik vraag het maar even na na het Hollandaise incident :P
  vrijdag 6 mei 2011 @ 21:32:44 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96452816
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 21:30 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ik vraag het maar even na na het Hollandaise incident :P
Tegen jou ben ik niet zo vals als Robinook dat is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96465502
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 21:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tegen jou ben ik niet zo vals als Robinook dat is.
Ik heb altijd het idee dat jij en RobinOok ook niet door 1 deur kunnen
  zaterdag 7 mei 2011 @ 09:28:13 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96466026
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2011 07:57 schreef Riann het volgende:

[..]

Ik heb altijd het idee dat jij en RobinOok ook niet door 1 deur kunnen
Heb je dat mis,.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 mei 2011 @ 12:31:39 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96469742
Zo is dat! *;
  zaterdag 7 mei 2011 @ 19:51:14 #33
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96481653
Als ik niet beter wist zou ik zweren dat ze getrouwd waren :P

Vandaag weer pvd Hollandaisesaus gemaakt, maar dan maar met 1 eidooier. Zelfs dan hadden we genoeg saus met 2 personen om de asperges in te verzuipen :P Omdat je alles goed kan delen behalve de eidooiers zit ik erover te denken om kwarteleieren te gebruiken, kan dat of valt dit onder de categorie hollandaisesaus invriezen?
  zaterdag 7 mei 2011 @ 20:47:53 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96483780
Want een halve eierdooier wil je niet verspillen/weggooien?
  zaterdag 7 mei 2011 @ 22:12:00 #35
300082 roos85
JUICHEN!
pi_96487080
dan zal ik maar de volgende domme invries vraag stellen ;)

vandaag voorgekookte rode bietjes gekocht, staat op dat je ze niet kunt invriezen, waarom is dat?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 8 mei 2011 @ 09:28:23 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96497578
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2011 22:12 schreef roos85 het volgende:
dan zal ik maar de volgende domme invries vraag stellen ;)

vandaag voorgekookte rode bietjes gekocht, staat op dat je ze niet kunt invriezen, waarom is dat?
Geen idee. Wellicht zijn ze al ingevroren geweest.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 mei 2011 @ 12:06:00 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96500225
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2011 22:12 schreef roos85 het volgende:
vandaag voorgekookte rode bietjes gekocht, staat op dat je ze niet kunt invriezen, waarom is dat?
Omdat de fabrikant liever ziet dat je steeds nieuwe koopt.
Bietjes invriezen kan best. Lang leve google.
  zondag 8 mei 2011 @ 12:07:14 #38
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96500258
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2011 20:47 schreef RobinOok het volgende:
Want een halve eierdooier wil je niet verspillen/weggooien?
Neuh maar ik heb toch meestal kwarteleieren in huis.
  zondag 8 mei 2011 @ 12:11:02 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96500362
In principe zou dat best moeten kunnen. Er zit amper verschil tussen al die eiersoorten.
Maar mij lijkt het wel heel erg popperig en priegelig worden....
  woensdag 11 mei 2011 @ 21:34:13 #40
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96670965
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 12:11 schreef RobinOok het volgende:
In principe zou dat best moeten kunnen. Er zit amper verschil tussen al die eiersoorten.
Maar mij lijkt het wel heel erg popperig en priegelig worden....
Heb het geprobeerd en het werkt prima :)

Weet iemand nog een goed gemberbier recept?
  vrijdag 13 mei 2011 @ 16:47:42 #41
300082 roos85
JUICHEN!
pi_96755638
Piet, heb je voor mij een recept voor een pepersaus?

ik ben op zoek naar een lekker recept voor een milde pepersaus, waarmee ik bedoel te zeggen dat de saus niet te overheersend moet zijn :)

edit: heb je misschien ook nog een recept voor bearnaisesaus?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  vrijdag 13 mei 2011 @ 20:37:25 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96765507
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 16:47 schreef roos85 het volgende:
Piet, heb je voor mij een recept voor een pepersaus?

ik ben op zoek naar een lekker recept voor een milde pepersaus, waarmee ik bedoel te zeggen dat de saus niet te overheersend moet zijn :)
Wat voor een pepersaus? Rode, Groene?
quote:
edit: heb je misschien ook nog een recept voor bearnaisesaus?
Ja, volgt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96785273
ik weet niet of deze vraag al voorbij is gekomen, maar ik kom er niet uit

ik ben voor de 2de keer slagroomtruffels aan het maken, maar bij beide keren krijg ik echt geen substantie waar ik een bolletje van kan invriezen...
ik doe nu 125 gr suiker, 125 gr roomboter en 125 ml slagroom
suiker en room koken totdat de suiker is opgelost
kleine beetjes op ong 20gr toevoegen aan de boter en dan blijft het dus te slap

toch slagroom eerst kloppen?

help
  zaterdag 14 mei 2011 @ 09:36:01 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96785408
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 09:21 schreef draculettetje het volgende:
ik weet niet of deze vraag al voorbij is gekomen, maar ik kom er niet uit

ik ben voor de 2de keer slagroomtruffels aan het maken, maar bij beide keren krijg ik echt geen substantie waar ik een bolletje van kan invriezen...
ik doe nu 125 gr suiker, 125 gr roomboter en 125 ml slagroom
suiker en room koken totdat de suiker is opgelost
kleine beetjes op ong 20gr toevoegen aan de boter en dan blijft het dus te slap

toch slagroom eerst kloppen?

help
ja, de slagroom kloppen en je kan de suiker met de boter tot creme slaan.
Ik moet zeggen dat ik zelf ook niet zo goed ben in patisserie, dat is ook gewoon erg lastig. Waarom wil je het invriezen?
Wellicht ook lekker er de zaadjes uit een vanille pod er door te doen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Pietverdriet op 14-05-2011 14:22:51 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 14:32:31 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96793291
bearnaise:
1/2 Dl witte wijn azijn
1 Dl witte wijn
1 Dl water
1 fijngehakt sjalotje
1 eetlepel verse dragon, fijngehakt, of de helft gedroogde
witte peper
zout
Optioneel: Teen knoflook
kleine steelpan

Doe alles in de steelpan en laat het op laag vuur koken tot je ongeveer 2 eetlepels vocht overhoud, haal het door een zeef om alle vaste stoffen te verwijderen.

Verwarm 3 eidooiers langzaam au bain marie terwijl je ze met de garde klopt tot ze beginnen in te dikken, voeg de vloeistof toe en verwarm het verder terwijl het dikker wordt, voeg 2 eetlepels koude boter toe, beetje voor beetje, terwijl je blijft kloppen.
voeg nu druppelsgewijs, 150 gram gesmolten boter toe, moet een dikke emulsie worden, als je de bodem van de schaal ziet tijdens het kloppen met de garde is de saus goed,
Afmonteren met zout, witte peper en verse dragon
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 16:39:28 #46
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96797612
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 21:34 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Heb het geprobeerd en het werkt prima :)

Weet iemand nog een goed gemberbier recept?
En dan bedoel ik eigenlijk de versie die 2 weken moet staan, niet die direct klaar drankjes.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 16:48:30 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96797910
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 16:39 schreef Erasmo het volgende:

[..]

En dan bedoel ik eigenlijk de versie die 2 weken moet staan, niet die direct klaar drankjes.
Gemberbier zelf maken? Mmmm intressant.
Als ik goegel kom ik dit tegen:
2 Liter water
100 g gember, gehakt en geplet
350 g Rietsuiker
1 TL Gist
1 TL Citroenzuur

Gember, suiker en citroenzuur met het water aan de kook brengen, en tijdje door laten koken, uit zetten, dan 24 uur laten trekken, gist erbij doen en het laten fermenteren in een gistvat. Na een dag of 3, 4 is het drinkbaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 16:55:14 #48
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96798139
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 16:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gemberbier zelf maken? Mmmm intressant.
Als ik goegel kom ik dit tegen:
2 Liter water
100 g gember, gehakt en geplet
350 g Rietsuiker
1 TL Gist
1 TL Citroenzuur

Gember, suiker en citroenzuur met het water aan de kook brengen, en tijdje door laten koken, uit zetten, dan 24 uur laten trekken, gist erbij doen en het laten fermenteren in een gistvat. Na een dag of 3, 4 is het drinkbaar.
Daar kan ik wel wat mee. De BBC had ooit een serie, 'Victorian Farm'(aanrader trouwens!) waar ze het ook maakten, nav dat wil ik het zelf wel eens proberen, had helaas geen tijd om het recept op te schrijven.
Vind het persoonlijk erg lekker op zomerse dagen :)
  zaterdag 14 mei 2011 @ 17:03:10 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96798414
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 16:55 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Daar kan ik wel wat mee. De BBC had ooit een serie, 'Victorian Farm'(aanrader trouwens!) waar ze het ook maakten, nav dat wil ik het zelf wel eens proberen, had helaas geen tijd om het recept op te schrijven.
Vind het persoonlijk erg lekker op zomerse dagen :)
Ik drink dan graag normandische appelcider van de biologische supermarkt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 17:06:48 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96798566
Volgens mij kan je het ook prima combineren met bv wat kruidnagel, of een beetje foelie, of wat Laos.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')