Het was maar een idee, voor hetzelfde geld kon invriezen wel in bv. een ijsblokjesvorm.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 12:22 schreef loecje het volgende:
[..]
als je er al over nadenkt om het in te vriezen, kan je ook een pakje/zakje pakken. dat zal altijd nog beter smaken.
Voor een grotere groep eters draai ik er mijn hand niet voor om maar in m'n eentje gebruik ik misschien 2 eetlepels, dan is het me wel iets te veel werk.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap trouwens niet dat er wordt gezegd dat het zoveel werk is, ik zet het zo in elkaar. Enige waar ik tijd aan kwijt ben is het maken van de witte wijn reductie, en die kan je natuurlijk wel invriezen en die hoort er eigenlijk officieel niet eens in.
Erwtensoep wecken, natuurlijk gaat dat.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 17:30 schreef Erasmo het volgende:
Tevens nog een andere vraag nav. een bak erwtensoep die ik nog in de vriezer vond(kan nog prima als het al mei is ). Nu heb ik niet zo'n bijzonder grote vriezer en als je 15 liter erwtensoep maakt neemt dat behoorlijk wat ruimte in, dus kan je erwtensoep ook goed wecken?
Ik vraag het maar even na na het Hollandaise incidentquote:Op vrijdag 6 mei 2011 21:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Erwtensoep wecken, natuurlijk gaat dat.
Tegen jou ben ik niet zo vals als Robinook dat is.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 21:30 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ik vraag het maar even na na het Hollandaise incident
Ik heb altijd het idee dat jij en RobinOok ook niet door 1 deur kunnenquote:Op vrijdag 6 mei 2011 21:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tegen jou ben ik niet zo vals als Robinook dat is.
Heb je dat mis,.quote:Op zaterdag 7 mei 2011 07:57 schreef Riann het volgende:
[..]
Ik heb altijd het idee dat jij en RobinOok ook niet door 1 deur kunnen
Geen idee. Wellicht zijn ze al ingevroren geweest.quote:Op zaterdag 7 mei 2011 22:12 schreef roos85 het volgende:
dan zal ik maar de volgende domme invries vraag stellen
vandaag voorgekookte rode bietjes gekocht, staat op dat je ze niet kunt invriezen, waarom is dat?
Omdat de fabrikant liever ziet dat je steeds nieuwe koopt.quote:Op zaterdag 7 mei 2011 22:12 schreef roos85 het volgende:
vandaag voorgekookte rode bietjes gekocht, staat op dat je ze niet kunt invriezen, waarom is dat?
Neuh maar ik heb toch meestal kwarteleieren in huis.quote:Op zaterdag 7 mei 2011 20:47 schreef RobinOok het volgende:
Want een halve eierdooier wil je niet verspillen/weggooien?
Heb het geprobeerd en het werkt primaquote:Op zondag 8 mei 2011 12:11 schreef RobinOok het volgende:
In principe zou dat best moeten kunnen. Er zit amper verschil tussen al die eiersoorten.
Maar mij lijkt het wel heel erg popperig en priegelig worden....
Wat voor een pepersaus? Rode, Groene?quote:Op vrijdag 13 mei 2011 16:47 schreef roos85 het volgende:
Piet, heb je voor mij een recept voor een pepersaus?
ik ben op zoek naar een lekker recept voor een milde pepersaus, waarmee ik bedoel te zeggen dat de saus niet te overheersend moet zijn
Ja, volgtquote:edit: heb je misschien ook nog een recept voor bearnaisesaus?
ja, de slagroom kloppen en je kan de suiker met de boter tot creme slaan.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 09:21 schreef draculettetje het volgende:
ik weet niet of deze vraag al voorbij is gekomen, maar ik kom er niet uit
ik ben voor de 2de keer slagroomtruffels aan het maken, maar bij beide keren krijg ik echt geen substantie waar ik een bolletje van kan invriezen...
ik doe nu 125 gr suiker, 125 gr roomboter en 125 ml slagroom
suiker en room koken totdat de suiker is opgelost
kleine beetjes op ong 20gr toevoegen aan de boter en dan blijft het dus te slap
toch slagroom eerst kloppen?
help
En dan bedoel ik eigenlijk de versie die 2 weken moet staan, niet die direct klaar drankjes.quote:Op woensdag 11 mei 2011 21:34 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Heb het geprobeerd en het werkt prima
Weet iemand nog een goed gemberbier recept?
Gemberbier zelf maken? Mmmm intressant.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 16:39 schreef Erasmo het volgende:
[..]
En dan bedoel ik eigenlijk de versie die 2 weken moet staan, niet die direct klaar drankjes.
Daar kan ik wel wat mee. De BBC had ooit een serie, 'Victorian Farm'(aanrader trouwens!) waar ze het ook maakten, nav dat wil ik het zelf wel eens proberen, had helaas geen tijd om het recept op te schrijven.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 16:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gemberbier zelf maken? Mmmm intressant.
Als ik goegel kom ik dit tegen:
2 Liter water
100 g gember, gehakt en geplet
350 g Rietsuiker
1 TL Gist
1 TL Citroenzuur
Gember, suiker en citroenzuur met het water aan de kook brengen, en tijdje door laten koken, uit zetten, dan 24 uur laten trekken, gist erbij doen en het laten fermenteren in een gistvat. Na een dag of 3, 4 is het drinkbaar.
Ik drink dan graag normandische appelcider van de biologische supermarktquote:Op zaterdag 14 mei 2011 16:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Daar kan ik wel wat mee. De BBC had ooit een serie, 'Victorian Farm'(aanrader trouwens!) waar ze het ook maakten, nav dat wil ik het zelf wel eens proberen, had helaas geen tijd om het recept op te schrijven.
Vind het persoonlijk erg lekker op zomerse dagen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |