abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 10 juni 2011 @ 10:47:06 #226
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97973050
Marechaussee 'structureel fout'

AMSTERDAM - Marechaussees die de koninklijke paleizen en de villa van prins Willem-Alexander en Máxima bewaken nemen het niet zo nauw met de regels. Zij staan geregeld met een kater op wacht, gebruiken softdrugs, stappen aangeschoten in hun auto en maken zich schuldig aan seksueel wangedrag.

Dat verklaren leden van de Brigade Beveiliging Den Haag van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) tegenover De Telegraaf. Zij klappen uit de school nu een 31-jarige wachtmeester van de brigade is ontslagen omdat hij „niet ingreep bij de seksualisering van marechaussees en seksueel ongepast gedrag van ondergeschikten”, zoals de staatssecretaris van Defensie in de ontslagbrief aan de onderofficier schrijft.

Binnenkort vecht zijn advocaat, mr. Michael Ruperti, het ontslag van wachtmeester Aristides Brito tot in hoogste instantie aan bij de ambtenarenrechter. „Cliënt schetst een onthutsend beeld van de situatie bij de paleizen, en is niet de enige. Ook andere marechaussees melden zich en verklaren over buitensporig alcoholgebruik, roken van softdrugs, seksuele intimidatie en misplaatste grappen in de paleistuin van onze Koningin.”

Wachtmeester Brito, onderscheiden na uitzendingen in Zuid-Irak en Bosnië, moest het veld ruimen als leider van een van de KMAR-teams die belast zijn met de beveiliging van paleis Noordeinde, paleis Huis ten Bosch, Villa De Eikenhorst en het Catshuis. Hij had een vrouwelijke collega de piercing in zijn geslachtsdeel laten zien. Marechaussee Jenna van D. drong al weken aan bij Brito „hem toch eens te tonen”. Daarop liet de wachtmeester zijn broek zakken. Terwijl Van D. nog steeds werkzaam is bij de Koninklijke Marechaussee, zit Brito werkloos thuis.

„Tachtig procent van de dienst functioneert prima”, zegt Brito. „Maar onder de mannen en vrouwen die wachtlopen, is het bij de wilde beesten af. Er wordt alleen maar gesproken over seks, drugs en alcohol. Stelletjes hebben in de Koningin Beatrixkazerne op een kamer seks, strikt verboden. Ik moet het veld ruimen, maar het zit structureel fout bij de Brigade Beveiliging Den Haag.”

Telegraaf
  vrijdag 10 juni 2011 @ 10:47:22 #227
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97974271
Die ligt z'n roes uit te slapen.
  zaterdag 11 juni 2011 @ 21:31:34 #229
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98040317
’SEKS & DRUGS in de PALEISTUIN’

Ontslagen wachtmeester onthult schokkend gedrag van marechaussees

ZE LIJKEN ONKREUKBAAR in hun strakke uniformen, op wacht voor Paleis Noordeinde of Paleis Huis ten Bosch. Maar volgens marechaussees die uit de school klappen, is dat slechts uiterlijke schijn. „Mannen en vrouwen gebruiken softdrugs, drinken zoveel dat ze aangeschoten hun diensten draaien”, zegt een ontslagen wachtmeester. Een collega-onderofficier, nog altijd in dienst: „Met misselijk makende grappen wordt zelfs de koninklijke familie op een dwaalspoor gezet.”

• Marechaussee-collega Jenna van D. was volgens Aristides Brito gefascineerd door de piercing die hij in zijn geslachtsdeel heeft. „Ten einde raad heb ik mijn broek laten zakken…”

• Advocaat Michael Ruperti …slikken of stikken… • Wachthuisje bij Paleis Noordeinde. „Marechaussees gebruiken softdrugs en xtc in privétijd, slaan buitensporige hoeveelheden alcohol achterover, voeren sterk seksueel getinte gesprekken... In de lokalen vlak achter de wachthuisjes heerst een losgeslagen sfeer.”

• Aristides Brito hoopt dat door zijn relaas het cultuurtje bij de paleisbeveiligers verandert.

door CHARLES SANDERS

DEN HAAG, zaterdag

Marechaussee der eerste klasse Jenny van der E. vond het ,,lachen, gieren, brullen”. Met opvallend gevoel voor creativiteit haalde ze een reep Snickers uit de verpakking en boetseerde er iets van wat op menselijke uitwerpselen moest lijken. Missie geslaagd, zo oordeelde de jonge vrouw, waarna ze het resultaat ’s nachts – tijdens een wachtdienst op het uitgestrekte terrein van Villa De Eikenhorst – pal voor de ingang van de privéwoning van kroonprins Willem-Alexander en Maxima legde…

Die ochtend was de paniek compleet. Er volgde een diepgaand onderzoek, omdat collega-marechaussees en zelfs leden van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) vreesden dat „een niet aangekondigde bezoeker de uitwerpselen had achtergelaten”. Pas na drie dagen ontdekte de Koninklijke Marechaussee (KMAR) dat het om chocola ging.

„Het is zomaar een voorbeeld van wat zich dagelijks rond de Haagse paleizen van de koninklijke familie voltrekt”, zegt wachtmeester Aristides Brito. De 31-jarige onderofficier is in een lange ontslagprocedure met het ministerie van Defensie verwikkeld. Op grond van artikel 39, tweede lid, van het algemeen militaire ambtenarenreglement werd hem de wacht aangezegd: vermeende integriteitschending en mogelijk wangedrag. Brito werkte bij de Brigade Beveiliging Den Haag als wachtcommandant. Drie vrouwen, allen ondergeschikte marechaussees, verwijten hem „onzedelijk richting hen te hebben gehandeld”, zo blijkt uit het dossier.

Ook staat daar te lezen dat in de groep van Brito „vaak over seks wordt gepraat en dat de wachtmeester zich niet geroepen voelde om daar tegen te ageren”. Het einde kwam voor Aristides Brito in een Scheveningse strandtent. Het incident wordt genoemd in zijn ontslagbrief.

Piercing

„Collega Jenna van D., ook een ondergeschikte in de laagste marechaussee-rang, had me al wekenlang gevraagd de piercing in het voorste deel van mijn geslachtsdeel te mogen zien”, vertelt Brito op het kantoor van zijn advocaat. „Ik was het gezeur beu. Ze vroeg me, met twee vrouwelijke collega’s, ook telkens ’wat nou toch de kleur van mijn voorhuid was...’ Toen ze mij die avond achterna liep, tot in het toilet, heb ik ten einde raad mijn broek laten zakken. Ik heb tijdens één van de hoorzittingen gezegd dat ik dit een volgende keer niet opnieuw zou doen.”

Maar er zou geen volgende keer komen voor de wachtmeester. Na een vakantie in Portugal werd hem bij thuiskomst te verstaan gegeven dat hij was geschorst, in afwachting van nader onderzoek. Daags voor staatssecretaris Jack de Vries zelf het veld moet ruimen vanwege een relatie met zijn adjudant, stuurt hij de wachtmeester de laan uit. Nog deze zomer zal advocaat Michael Ruperti bij de hoogste instantie van de ambtenarenrechtbank het ontslag aanvechten.

De Amersfoortse strafpleiter, in het verleden succesvol bij het verdedigen van Oeroezgan-veteranen en MIVD-agenten, spreekt van een zaak die veel breder is dan alleen het dossier Aristides Brito. „Recent meldden zich bij mij marechaussees die vertellen over wangedrag bij de bewakers van de koninklijke paleizen in Den Haag, de villa van de kroonprins en het Catshuis. Zij spreken over grenzeloze verveling, waardoor ’geintjes’ worden uitgehaald. Marechaussees gebruiken softdrugs en xtc in privétijd, slaan buitensporige hoeveelheden alcohol achterover, voeren sterk seksueel getinte gesprekken... In de lokalen vlak achter de wachthuisjes heerst een losgeslagen sfeer. Dat zal ik bij de Centrale Raad van Beroep, de Hoge Raad van het ambtenarengerecht, toelichten. Want als cliënt ontslagen wordt, zou nog een lange stoet marechaussees moeten volgen...”

Buitenstaander

Deze krant sprak afgelopen week met drie van deze bewakers. Omdat ze nog in dienst zijn en vrezen voor hun toekomst bij de als zeer hiërarchisch geldende KMAR willen ze anoniem blijven. Een ervaren wachtmeester en directe collega van Brito: „Nu moet Aristides hangen, maar in feite is hij niet meer dan een buitenstaander. Hij kwam van de Koninklijke Landmacht, diende in Bosnië en Irak, een mannetjesputter. ’De cowboy’ werd hij genoemd, omdat de wachtmeester van aanpakken hield. Geen man die urenlang in de Aktueel naar blootfoto’s zat te staren, maar de bewaking van Paleis Noordeinde, Paleis Huis ten Bosch en Villa De Eikenhorst uiterst serieus nam. Omdat hij als landmachter ’groen’ was, werd hij geslachtofferd. Daar waar de collega’s die hem al die tijd uitdaagden in Apeldoorn een opleiding tot onderofficier mochten volgen.”

Volgens de marechaussees zijn de beelden van strak voor zich uit starende collega’s in hun wachthokjes momentopnamen. Zodra de camera’s zijn verdwenen, staan ze er uitgezakt en uitgeblust bij. Het is voorgekomen dat de Koningin, zo verklaren zij, zich bij de wachtcommandant heeft beklaagd. Want vanuit haar werkkamer kan ook zij op tvschermen de beveiligers zien.

Aristides Brito: „Steek op maandagochtend geen sigaar op, in hun buurt. De steekvlam door de alcoholwalm zou gevaarlijk kunnen zijn. In de wachtlokalen wordt na het vrije weekeinde vooral gesproken over seksuele avontuurtjes, ook gebruik van softdrugs is buiten diensturen aan de orde van de dag. Ik heb het gezien. Over xtc wordt heel vaak gesproken. Veel jonge marechaussees in de laagste rangen hebben óók een lage vooropleiding. Zij gedragen zich alsof ze nog op het vmbo zitten.”

Wachtmeester Brito – Nederlandse vader, Kaapverdische moeder, geboren en getogen in Brabant – koos na de havo voor Defensie. Hij diende bij de Koninklijke Landmacht als chauffeur van de Cheetah, mobiel luchtafweergeschut op een Leopard I onderstel. Bij 105 LUA Batterij en 11 PA LUA Batterij. Na uitzendingen in Bosnië en Zuid-Irak – waar hij in As Samawah als liason bij het Japanse detachement was geplaatst – kreeg hij voor beide uitzendingen herinneringsmedailles. Als chauffeur reed hij in Bosnië tal van prominenten. Zo herinnert VVD-coryfee Hans van Baalen zich de jonge kanonnier als „model-militair, altijd keurig en voorkomend”.

Aanpakken

Foto’s uit die tijd koestert de nu 31-jarige. „Achteraf gezien had ik nooit bij de KL moeten weggaan”, zegt hij. „Ik paste niet in de cultuur van de Koninklijke Marechaussee. Landmachters houden van aanpakken. Bij de KMAR zitten voor tachtig procent uitstekend functionerende mannen en vrouwen. Maar bij de marechaussees in de wachtlokalen is het één grote bende.”

Als voorbeelden noemen Aristides Brito en zijn collega’s die nog steeds bij de paleizen dienen: het in de vijver gooien van bij de ingang van Paleis Noordeinde losgewrikte sierkeien, het gluren in de woonkamer van De Eikenhorst en het Paleis Huis ten Bosch bij afwezigheid van de koninklijke familie, erotisch getinte blaadjes lezen en naar dvd’s kijken in de wachtlokalen, het ’gemengd’ samen slapen in de Koningin Beatrixkazerne... Allemaal streng verboden, maar door de leiding getolereerd, zo zeggen zij.

„Die cultuur heerst al heel lang bij de paleisbeveiligers”, stelt Brito. „Neem Villa De Eikenhorst. Op het landgoed is ook een bureau van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. Die DKDB, deel van het KLPD, is de binnenste cirkel van beveiliging van de koninklijke familie, wij zitten daar net buiten. Om bij hun kantoor te komen, moet je een grote omweg nemen, op fikse afstand van de woning van de kroonprins en zijn gezin. Logisch dat zij privacy willen. Maar in de praktijk wordt er nogal eens naar binnen geloerd.”

Aristides Brito werd twee jaar geleden met een aantal collega’s ontvangen door prins Willem-Alexander in diens werkkamer tijdens een „informeel samenzijn”. De wachtmeester realiseerde zich al snel nadat hij bij de brigade was neergestreken dat het sfeertje van „gapen, slapen en rondhangen” maar moeilijk te doorbreken zou zijn. Overigens constateerde de Commissie-Staal dat na grootschalig onderzoek naar integriteitsproblemen bij de krijgsmacht ook al. Het advies luidde dat het werk van paleisbeveiligers „meer dynamisch” moest worden. Omdat bij niet ingrijpen problemen met bijvoorbeeld seksueel wangedrag op de loer liggen.

Luitenant-kolonel Rick Hirsch, woordvoerder van de Commandant der Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Dick van Putten, zegt: „Om sleur en verveling te voorkomen, zijn we toen overgegaan naar dynamische beveiliging. Over de achtergronden van het ontslag van de heer Brito kan ik verder niet ingaan. Ik wil benadrukken dat de KMAR zich niet herkent in de door deze voormalige wachtmeester en anderen geschetste sfeer rond de beveiliging van de paleizen.”

Terwijl ambtenaren bij met name de ministeries van Justitie, Buitenlandse Zaken en Defensie wordt geadviseerd zeer terughoudend te zijn op sociale websites, blijken sommige marechaussees van de brigade Den Haag compleet los te gaan op het internet.

Partyflock

De vrouw die wachtmeester Brito vroeg zijn piercing te tonen in een Schevenings toilet en die hem vervolgens beschuldigde van seksueel wangedrag staat uitgebreid vermeld op ’feest website’ Partyflock. Jenna van D. noemt daar haar favoriete site, blijkbaar als grap bedoeld: ’www.jennaporno.nl’. Ze vermeldt verder haar ’favoriete genres’: darkcore, early hardcore en terror. Keiharde en ’sombere’ muziek volgens kenners.

Michael Ruperti, advocaat van Aristides Brito: „Het bevreemdt natuurlijk dat deze ’aangeefsters’ vrijuit gaan, soms zelfs zijn bevorderd, en cliënt werd ontslagen. De wachtmeester kan buigen op een prachtige loopbaan als landmachtmilitair, zeker tijdens die gevaarlijke uitzending naar Irak. Hij doorliep de opleiding tot onderofficier bij de marechaussee in Apeldoorn fluitend. Hoe kan het dan toch zijn misgegaan? Net als Brito zeg ik dat er heel veel goede marechaussees zijn. Maar na jarenlange praktijkervaring kan ik tegelijkertijd niet anders dan concluderen dat er bij sommige brigades een sfeertje hangt van slikken of stikken. Jij dekt mij, ik dek jou. En anders treiteren we je weg of geven we je aan.”

Ook in 2007 kwam de KMAR in het nieuws vanwege uitspattingen. Dat jaar werden 54 marechaussees ontslagen wegens seksueel wangedrag, geweld, alcohol- en drugsmisbruik. Ook zouden stelletjes seks hebben gehad in de Gouden Koets, maar intern onderzoek leverde niets op.

Wachtmeester Aristides Brito: „Ik tekende destijds omdat ik de koningin twaalf jaar wilde dienen, zo lang duurde mijn contract bij Defensie. Het is er helaas niet van gekomen. Terwijl mensen als Jenna, Jenny en ook Bart – tot tweemaal toe werd hij met alcohol achter het stuur betrapt maar deze marechaussee heeft nog ’gewoon’ zijn rijbewijs – verder mogen klimmen in de rangen, werd ik genadeloos afgeserveerd. Ik hoop dat het cultuurtje bij de paleisbeveiligers, mede door mijn relaas, verandert. Ons Koninklijk Huis verdient beter, de Koninklijke Marechaussee verdient beter.”

Telegraaf, zaterdageditie.
  zaterdag 11 juni 2011 @ 22:04:21 #230
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98041762
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 21:31 schreef AchJa het volgende:

„Collega Jenna van D., ook een ondergeschikte in de laagste marechaussee-rang, had me al wekenlang gevraagd de piercing in het voorste deel van mijn geslachtsdeel te mogen zien”, vertelt Brito op het kantoor van zijn advocaat. „Ik was het gezeur beu. Ze vroeg me, met twee vrouwelijke collega’s, ook telkens ’wat nou toch de kleur van mijn voorhuid was...’ Toen ze mij die avond achterna liep, tot in het toilet, heb ik ten einde raad mijn broek laten zakken.
Een ruggegraat die in een emmer past dus. :') En als je zo van die meiden baalt, waarom er dan mee op stap?

quote:
Na uitzendingen in Bosnië en Zuid-Irak – waar hij in As Samawah als liason bij het Japanse detachement was geplaatst – kreeg hij voor beide uitzendingen herinneringsmedailles.
Is dat zo speciaal dan?

quote:
erotisch getinte blaadjes lezen en naar dvd’s kijken in de wachtlokalen, het ’gemengd’ samen slapen in de Koningin Beatrixkazerne... Allemaal streng verboden, maar door de leiding getolereerd, zo zeggen zij.
Streng verboden nog wel... :') :') :')

quote:
Partyflock

De vrouw die wachtmeester Brito vroeg zijn piercing te tonen in een Schevenings toilet en die hem vervolgens beschuldigde van seksueel wangedrag staat uitgebreid vermeld op ’feest website’ Partyflock. Jenna van D. noemt daar haar favoriete site, blijkbaar als grap bedoeld: ’www.jennaporno.nl’. Ze vermeldt verder haar ’favoriete genres’: darkcore, early hardcore en terror. Keiharde en ’sombere’ muziek volgens kenners.
Gevonden! >:)

Inclusief achternaam.

Ik vind het allemaal nogal dubieus... en zeker dat er pas ruim een jaar na dato uit de school geklapt wordt.
pi_98058604
quote:
Helft nieuwe pantservoertuigen defect

UPDATE Het nieuwe pantservoertuig van het ministerie van Defensie, de CV90, kampt met grote technische gebreken. Daarnaast is er een groot tekort aan reserveonderdelen, waardoor de helft van de voertuigen stilstaat en niet inzetbaar is.
Dat meldt RTL Nieuws op basis van interne documenten van Defensie.

184 CV90 infanteriegevechtsvoertuigen
De pantservoertuigen zijn in 2008 afgeleverd. De geplande levensduur van een CV90 is 30 jaar. Nederland heeft in totaal 184 CV90 infanteriegevechtsvoertuigen besteld bij het Zweedse bedrijf BAE Systems Hägglunds. Inmiddels zijn 130 CV90's geleverd.

Het pantservoertuig kost 4 miljoen euro per stuk. In totaal is er een investering van 1,1 miljard euro mee gemoeid. De CV90's moeten de Leopard-tanks vervangen, die kortgeleden zijn wegbezuinigd.

Defensie: aanpassingen nodig
Het ministerie van Defensie erkent dat er te veel voertuigen stuk zijn. 'Zoals te verwachten bij een nieuw ontwikkeld, technisch hoogstaand product zijn er een aantal aanpassingen nodig in de fase van ingebruikname', aldus het ministerie in een reactie.

Han ten Broeke, Tweede Kamerlid voor de VVD, vraagt zich af of Defensie wel voldoende vaart maakt met het uitbesteden van onderhoud en reparaties van materieel. Hij gaat zijn vragen voorleggen aan minister Hans Hillen (Defensie). Defensie is volgens hem te terughoudend met het in onderhoud geven bij particulieren, terwijl ,,dat mogelijk een deel van de oplossing kan zijn''.

Onvoldoende reserveonderdelen
Hillen gaf al eerder in een brief aan dat de CV90's minder dan de verwachte 70 procent kunnen worden ingezet, onder meer doordat er onvoldoende reserveonderdelen zijn. In 2012 zal dat aanzienlijk beter gaan verwacht de bewindsman.
(Redactie)
11/06/11 20u18
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)rtuigen-defect.dhtml
pi_98192007
quote:
Een militair van de Luchtmobiele Brigade is dinsdag overleden, waarschijnlijk door een fatale bloeding in zijn hoofd. Die heeft de 20-jarige man vermoedelijk opgelopen tijdens het doorlopen van een militair parcours voor zelfverdediging op de kaderopleiding vorige week woensdag, liet een woordvoerder van het ministerie van Defensie desgevraagd weten.

De militair werd 1,5 uur na zijn oefening onwel. Hij is toen direct naar het ziekenhuis in Weert overgebracht waar hij bewusteloos raakte. Om die reden werd hij vervolgens naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht gebracht, waar hij tevergeefs is geopereerd.

De militair werd kunstmatig in coma gehouden. Maar volgens Defensie verbeterde zijn situatie niet.
http://www.volkskrant.nl/(...)elfverdediging.dhtml
pi_98192209
RIP :'(
  donderdag 16 juni 2011 @ 16:13:05 #234
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_98253137
quote:
De Crem: "Geen Nederlandse C-130's in Melsbroek"

Minister van Defensie Pieter De Crem ontkent dat Nederland plannen heeft om enkele militaire toestellen naar het Belgische Melsbroek te verhuizen. Dat heeft hij vandaag in de commissie Defensie van de Kamer geantwoord op vragen van Karolien Grosemans (N-VA) en Wouter De Vriendt (Groen!).

Het Nederlandse weekblad 'Binnenlands Bestuur' had vorige maand geopperd dat Nederland plannen heeft om zijn militaire vliegbasis in Eindhoven te sluiten en enkele militaire toestellen naar Melsbroek te verhuizen. "De geruchten zijn ongefundeerd", aldus De Crem.

De sluiting van de vliegbasis in Eindhoven zou kaderen in het strategisch vastgoedplan van de Nederlandse minister van Defensie Hans Hillen. De grond is van de Nederlandse Defensie, maar huisvest ook de grootste regionale luchthaven van het land: Eindhoven Airport. De overheid zou de grond aan de aandeelhouders van de burgerluchthaven willen verkopen. Oorspronkelijk zou Hillen op 1 juli bekendmaken welke defensielocaties gesloten worden, maar die aankondiging is intussen uitgesteld tot "deze zomer". (belga/svm)
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  dinsdag 21 juni 2011 @ 16:25:14 #235
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 21 juni 2011 @ 16:29:10 #236
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_98467982
http://www.nu.nl/politiek(...)nsie-22000-euro.html

:')

quote:
Planten kosten Defensie 22.000 euro
Laatste update: 21 juni 2011 13:26 infoBekijk op de kaart
DEN HAAG - Het ministerie van Defensie is 22.000 euro kwijt aan de verplaatsing van zeldzame blaasvarens die ervoor zorgen dat twaalf legertrucks bij Kamp Soesterberg nog niet weg mogen.

Foto: NU.nl/Petra Jacobs
Dat heeft staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven in antwoord op schriftelijke vragen van de regeringspartijen VVD en CDA.
Twee jaar geleden stonden er driehonderd oude trucks op de parkeerplaats. Daaronder bleken ongeveer 10.000 beschermde blaasvarens te groeien.
In heel Nederland waren tot dan slechts 750 exemplaren van die varens bekend. Op grond van de Flora- en faunawet mochten de trucks niet meer worden verplaatst.
Ontheffing
Defensie vroeg en kreeg ontheffing om de blaasvarens te verwijderen en een deel ervan elders te herplanten. Dat is voor een groot deel gebeurd, waardoor de meeste legertrucks konden worden weggehaald.
Maar afgesproken was de boel te evalueren als driekwart van de plantjes verwijderd is. Dat gebeurt half september. Daarbij wordt gekeken of de verplaatste blaasvarens op de andere plekken aanslaan.
Landbouw zal vervolgens in overleg met Defensie besluiten hoe er moet worden omgegaan met de varens die nog onder de twaalf resterende vrachtwagens groeien.
''Daarna zouden de laatste vrachtauto's kunnen worden weggehaald en is het terrein weer als parkeerplaats te gebruiken zonder beperkingen'', aldus Bleker.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  dinsdag 21 juni 2011 @ 16:36:32 #237
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98468341
quote:
Belachelijk, nergens is geld voor, maar als het om wat onkruid gaat worden kosten noch moeite gespaard. Was er nou echt niemand te vinden die ff met een bus Round-up in de weer ging?
  dinsdag 21 juni 2011 @ 17:27:48 #238
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_98470458
Defensie is moreel failliet.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  dinsdag 21 juni 2011 @ 17:32:34 #239
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98474179
|:(
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
  dinsdag 21 juni 2011 @ 19:05:05 #241
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_98474239
Red het gras!
  dinsdag 21 juni 2011 @ 19:07:05 #242
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_98474310
het lijkt wel alsof Hillen expres alles in het honderd laat lopen.
Wat een faalhaas...
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 21 juni 2011 @ 19:53:06 #243
263554 revolutionarymen
revolution is now
pi_98476531
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 19:07 schreef Pumatje het volgende:
het lijkt wel alsof Hillen expres alles in het honderd laat lopen.
Wat een faalhaas...
Defensie komt wel vaker in het nieuws, Vrijwel ieder weldenkende Nederlander weet nu in wat voor een situatie het departement is. Daar ben ik wel blij mee.
  dinsdag 21 juni 2011 @ 20:05:52 #244
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98477201
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 19:53 schreef revolutionarymen het volgende:

[..]

Defensie komt wel vaker in het nieuws, Vrijwel ieder weldenkende Nederlander weet nu in wat voor een situatie het departement is. Daar ben ik wel blij mee.
Laten we maar hopen dat de kamerleden Hillens geklets niet voor zoete koek gaan slikken. Dat is verdomme onze baas en betrokkene is nog niet voor de helft op de hoogte van de huidige regelgeving.
  dinsdag 21 juni 2011 @ 20:12:44 #245
154880 Bolter
Awesomeness
pi_98477585
Dit is toch niet per se iets van defensie. Hoeveel economische groei is er al niet uit NL gehaald vanwege een of andere boktor of een speciale soort madeliefjes? En wat doen we? Meer geld geven aan professionele protestbewegingen..
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story"
pi_98478196
Ik zie dat het nog DAF YA 4400 trucks zijn, die zijn zo'n 20 jaar geleden uit Defensie verdwenen, maar blijkbaar laten we er een stel staan ipv te verkopen, die hadden nog een paar ton kunnen opleveren.
pi_98513196
Crashcall vlb Eindhoven, Hercules
  woensdag 22 juni 2011 @ 17:06:08 #248
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_98515110
?
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  woensdag 22 juni 2011 @ 17:07:35 #249
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_98515167
Yep

quote:
Vliegverkeer Eindhoven plat na problemen vliegtuig

EINDHOVEN - Op Eindhoven Airport is woensdag sinds half vier geen vliegverkeer mogelijk omdat op de start- en landingsbaan een Hercules met een klapband is gestrand.

De Hercules raakte woensdagmiddag in de problemen nabij de luchthaven.
Een woordvoerder van de gemeente bevestigde dat er een zogenaamde 'crash-call' was gemeld. Brandweerkorpsen uit de hele regio werden opgeroepen.
Zeven bemanningsleden aan boord hebben het toestel veilig kunnen verlaten. De klapband wordt vervangen om het toestel daarna van de baan te slepen. Het is niet duidelijk hoe lang dat precies gaat duren.

Vliegtuigen kunnen vertrekken noch landen. Een vlucht uit Las Palmas is uitgeweken naar Maastricht.
Voor de rest van woensdag staan nog 14 uitgaande vluchten gepland maar de luchthaven heeft goede hoop dat de situatie snel hersteld is, aldus een zegsman.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  woensdag 22 juni 2011 @ 17:09:26 #250
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_98515239
achja.. shit happends
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')