abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 29 april 2011 @ 10:58:10 #1
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_96129149
Laatste nieuws:

quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 08:56 schreef AchJa het volgende:
Nederlandse Apachevlieger verongelukt in VS

FORT RUCKER - Bij een ongeluk tijdens een oefening in de Verenigde Staten is donderdag een Nederlandse Apache-piloot omgekomen. De andere inzittende van het toestel, een Nederlandse cursist, bleef ongedeerd.

Dat heeft het ministerie van defensie in Den Haag in de nacht van donderdag op vrijdag bekendgemaakt.

Het ongeluk vond plaats in de staat Alabama. Het slachtoffer is kapitein Van de Perre. Hij was de instructeur in het toestel. De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken het geval.

Getuigen zeggen tegen lokale media dat de helikopter laag vloog langs een rivier in Monroe County. Het toestel zou daarbij tegen een op vijftien meter hoogte hangende kabel over de rivier zijn gevlogen. Het gaat om een kabel die een veerpont over de rivier geleidt.

Oorzaak

De kabel knapte en de cursist zou het toestel anderhalve kilometer verderop hebben geland. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets officieel bekendgemaakt.

Een getuige die aan het vissen was zegt tegen de lokale zender WKRG dat het was alsof een boot de rivier kwam opvaren. "Zo laag vlogen ze. Als we een hengel aan boord hadden gehad dan hadden we de onderkant van de heli kunnen aanraken."

Piloot

De gevechtshelikopter was afkomstig van de Amerikaanse basis Fort Rucker. Vliegers van de koninklijke landmacht worden daar opgeleid tot Apache- of Chinook-piloot.

De commandant der luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Jac Jansen, heeft met leedwezen kennisgenomen van het bericht. "Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, ouders, familieleden, overige nabestaanden en collega's."

Stroom

In december 2007 vloog een Apache tijdens een training in Nederland tegen een hoogspanningsmast aan. Toen bleven de inzittenden ongedeerd. Wel zaten tienduizenden mensen en bedrijven in en bij de Bommelerwaard dagenlang zonder stroom.

nu.nl
Beeld.

quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 10:55 schreef Bolter het volgende:

[..]

In de eerste 2 zinnen: an AH-64D Longbow.... Dat lijkt me niet. Ik kan het niet goed zien maar het lijkt alsof de kabel toch door de canopy aan de voorkant is gegaan :{.
Dat idee had ik ook.
pi_96131520
@Bolter: waarom geen AH64D?
  vrijdag 29 april 2011 @ 11:54:26 #3
13456 AchJa
Shut up!!!
  vrijdag 29 april 2011 @ 12:12:17 #4
154880 Bolter
Awesomeness
pi_96132700
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 11:50 schreef Druid het volgende:
@Bolter: waarom geen AH64D?
Wel D's, maar geen Longbows. Althans, Nederlandse uren van Chinooks en Apaches worden naar mijn weten allemaal in NL kisten gevlogen.
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story"
pi_96134323
Een Longbow heeft zo'n grote donut op de hub zitten.
Blood Sugar Sex Magik
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 29 april 2011 @ 16:09:18 #6
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96143933
Geneeskundig bataljon ondersteunt veteranencruise

Ruim 60 zorgafhankelijke veteranen maken deze week een bijzondere vaartocht over de Nederlandse binnenwateren met het Rode Kruis-schip J. Henri Dunant. Met deze vakantieweek geven Defensie, het Veteraneninstituut, Koninklijke PIT Pro Rege en andere betrokken partijen uiting aan hun respect en waardering voor de veteranen.

Onder de medewerkers aan boord bevonden zich naast vrijwillige burgers ook militairen van 400 Geneeskundig Bataljon. Zij verrichtten aan boord onder meer praktische werkzaamheden die van direct belang zijn voor het halen van hun diploma aan de Koninklijke Militaire School. Sergeant-majoor Ronald Pit: “Dit is enorm dankbaar werk”, vertelt hij. “De veteranen zijn het liefst zo zelfstandig mogelijk maar dat kan simpelweg niet altijd. De helpende hand die wij bieden, wordt zeer gewaardeerd. Daarnaast hebben ze allemaal hun eigen bijzondere verhaal dat goed is voor ons historisch besef.”

Nationaal Indië Monument

De Veteranencruise werd in 2010 voor het eerst gehouden, op initiatief van kapitein Willem Heerschop, werkzaam bij het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL). Dit jaar voert de tocht vanuit Amsterdam onder meer langs Wijk-bij-Duurstede, Cuijk en Tiel. In Roermond werd een bezoek gebracht aan het Nationaal Indië Monument en het Monument voor Vredesmissies. Hierbij waren onder anderen brigadegeneraal Henk Jan Maijers van het OOCL en burgemeester van Roermond, Henk van Beers aanwezig.

Bron: www.defensie.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_96145743
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 12:45 schreef hoogvlieger het volgende:
Een Longbow heeft zo'n grote donut op de hub zitten.
Da's de longbow radar toch, AH64Ds hebben die volgens mij niet perse (kijk maar naar de onze)
pi_96146262
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 16:57 schreef Druid het volgende:

[..]

Da's de longbow radar toch, AH64Ds hebben die volgens mij niet perse (kijk maar naar de onze)
Correct en tevens juist.
Blood Sugar Sex Magik
  vrijdag 29 april 2011 @ 17:47:31 #9
15258 Eraser127
Nijkerk Hardcore!!!
pi_96147411
Da's idd de radar, de Nederlandse AH's zijn wel voorbereid, maar de radar zelf is nooit aangekocht.
  vrijdag 29 april 2011 @ 17:58:06 #10
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_96147792
quote:
De heer Meijers startte zijn militaire loopbaan op de Koninklijke Militaire school te Weert. In 1979 werd hij werkzaam als opruimer bij de Explosieve Opruimingsdienst van de Koninklijke Landmacht. Hij groeit hierbij uit tot officier in de rang van kapitein van Nationale operaties. Hij is actief betrokken geweest bij uitzendingen naar Cambodja, Bosnië, Macedonië en Irak. Na zijn missie in Cambodja heeft hij op eigen initiatief een handboek over landmijnen opgesteld, dat tot op heden als handleiding voor het identificeren van landmijnen wereldwijd wordt gebruikt. Hij was eveneens werkzaam in de werkgroep Humanitair Ontmijnen en als EOD-instructeur verantwoordelijk voor het geven van zowel interne, - als externe opleidingen. Naast eerder genoemde werkzaamheden is hij actief als vrijwilliger bij diverse historische onderzoeken naar de aanwezigheid van explosieven. Eveneens is hij vrijwilliger en bestuurslid van de stichting Geschiedkundige verzameling en doet hij vrijwilligerswerk voor het ontwikkelen van diverse brancherichtlijnen voor het opsporen van conventionele explosieven in de civiele sector.
Dhr. A.H. Meijers is hiervoor benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. (via)
Niet heel erg nieuwswaardig (wel lokaal nieuws, hij komt bij mij uit het dorp), maar deze meneer heeft zijn onderscheiding meer als verdiend van wat ik zo lees.
  maandag 2 mei 2011 @ 10:53:57 #11
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_96240423
quote:
OSAMA BIN LADEN IS DOOD
Uitgegeven: 2 mei 2011 05:48
Laatst gewijzigd: 2 mei 2011 10:01
WASHINGTON - Terroristenleider Osama bin Laden is dood. Zijn lichaam is in handen van de Verenigde Staten. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama bevestigd.

Osama bin Laden is doodFotoserie video
Obama deed dit zondagavond laat (lokale tijd) tijdens een plotseling ingelaste persconferentie. "Het recht heeft gezegevierd'', zo zei de president.
Bin Laden is door de Amerikaanse elitetroepen geïdentificeerd op basis van zijn gezicht. Momenteel worden DNA-testen gedaan om zijn identiteit definitief vast te stellen, aldus een Amerikaanse functionaris.
De resultaten van de DNA-testen zullen binnen enkele dagen bekend worden. Bin Laden zou zich hebben verzet tegen zijn arrestatie, waarna hij door zijn hoofd werd geschoten. De kleine groep commando's heeft daarna vastgesteld dat het stoffelijk overschot toebehoorde aan de terroristenleider.
'Zeemansgraf'
Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN heeft het stoffelijk overschot van terreurleider Osama Bin Laden een zeemansgraf gekregen.
Eerder had een Amerikaanse functionaris nog gezegd dat de Verenigde Staten het lichaam van Bin Laden volgens de islamitische regels zouden behandelen. De Amerikaanse en Pakistaanse autoriteiten hebben nog geen beelden vrijgegeven van het stoffelijk overschot van Bin Laden.
Media in Pakistan toonden wel foto's van wat het bebloede gezicht van Bin Laden zou zijn.
Bekijk de persconferentie
Get the Flash Playerto see this player.
Special forces
In augustus kwamen de Amerikanen Bin Laden op het spoor, maar het duurde nog maanden voordat de inlichtingendiensten zeker wisten waar de terroristenleider zich bevond. Dat werd vorige week pas duidelijk.
Een klein team van special forces drong in Abbotabad, zo'n honderd kilometer van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad, het gebouw binnen waar Bin Laden zich bevond. Ze brachten hem om en namen zijn lichaam mee. Bij de operatie zijn geen Amerikanen omgekomen. Obama stelde dat de VS zijn geholpen door Pakistan bij de zoektocht naar Bin Laden.
Obama benadrukte verder dat de Verenigde Staten niet in oorlog zijn met de islam. Hij stelde dat Bin Laden juist oorlog voerde tegen moslims die ook slachtoffer werden van de aanslagen van al-Qaeda.

De elitetroepen waren circa veertig minuten op Pakistaanse bodem om hun missie uit te voeren. De directeur van de CIA, Leon Panetta, heeft samen met andere functionarissen van de inlichtingendiensten vanuit de VS live meegekeken. ''Toen bekend werd dat de operatie een succes was, kregen de aanwezigen een behoorlijk groot applaus'', aldus de functionaris.
Zoon
Volgens bronnen in het Witte Huis kwam niet alleen Bin Laden zelf, maar ook een zoon van de terroristenleider om. Ook zouden twee mannen en een vrouw zijn omgekomen.
De twee mannen werkten als koeriers voor Bin Laden. De getroffen zoon was een volwassene. ''Een vrouw werd gedood toen een van de militanten haar gebruikte als menselijk schild. Twee andere vrouwen raakten gewond'', aldus de anonieme medewerker.
Obama zei eerder dat bij de actie geen burgerslachtoffers waren gevallen.
Waakzaam
De president maakte duidelijk dat met de dood van de al-Qaeda-leider geen einde komt aan de strijd tegen het terrorisme. Al-Qaeda zal doorgaan met aanslagen tegen de Verenigde Staten en in de rest van de wereld, waarschuwde Obama. De VS moeten ''waakzaam'' blijven, voegde hij eraan toe.
11 september
Bin Laden is de leider van terreurnetwerk al-Qaeda en wordt door de Verenigde Staten verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen op 11 september 2001, onder meer op de Twin Towers in New York. Daardoor kwamen bijna drieduizend mensen om het leven. De VS zochten al jaren naar Bin Laden, maar konden hem tot nog toe niet vinden.
De in Saudi-Arabië geboren Bin Laden is voor het laatst gezien in 2001 in Afghanistan. Vermoedelijk heeft hij zich tijdelijk schuilgehouden in het berggebied tussen Afghanistan en Pakistan, maar dat is altijd onzeker geweest. De terroristenleider stuurde af en toe video- of geluidsboodschappen waaruit bleek dat hij nog leefde.
Naast de aanslagen van 11 september wordt Bin Laden ook verdacht van betrokkenheid bij aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania in 1998 en de aanslag op het Amerikaanse marineschip USS Cole in Jemen in 2000.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 2 mei 2011 @ 12:41:54 #12
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_96244428
quote:
Cougars en Chinook assisteren bij bestrijden duinbrand
2 Cougar- en 1 Chinook-transporthelikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC) zijn vanmorgen van vliegbasis Gilze-Rijen vertrokken om te assisteren bij de bestrijding van de duinbrand bij Schoorl.

Zondag brak in de duinen bij Schoorl door nog onbekende oorzaak brand uit. Het lukte de brandweer niet om het vuur onder controle te krijgen en daarom werd het DHC om hulp gevraagd. Vanmorgen had het door het vuur getroffen gebied al een omvang van 300 hectare. De brand wordt bestreden door zo'n vijfhonderd brandweerlieden.

Bambi-bucket
De Cougars bestrijden de brand met zogenoemde bambi-buckets, grote zakken waarmee zij in een keer 2500 liter water op de brandende duinen kunnen gooien. De Cougars zijn ondergebracht bij het 300 Squadron op de vliegbasis Gilze-Rijen. De Chinook kan met een bambi-bucket maar liefst 10.000 liter water aanvoeren. De Chinook hoort bij het 298 Squadron.

De helikopters van het DHC helpen geregeld bij het blussen van branden. (Ministerie van Defensie)
  maandag 2 mei 2011 @ 12:47:00 #13
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_96244609
Cougars... :')

Je zou bijna hopen dat ze alvast een voorproefje gaan geven van hoe de bezuinigingen Nederland gaan treffen.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 2 mei 2011 @ 13:31:56 #14
278931 paintmeester
RAMMING SPEED!
pi_96246328
Zou het blussen niet met een chinook kunnen dan?
(weet zelf niets van helikopters)

Misschien het bewust inzetten van Cougars om de mensen te laten zien hoe nuttig ze zijn. O-)
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  maandag 2 mei 2011 @ 13:36:58 #15
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_96246526
Oh het kan ook zeker met Chinooks, maar ik vind het wel ironisch dat de laatste vluchten van de helikopters juist een inzetvlucht boven Nederlands grondgebied is..
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 2 mei 2011 @ 13:40:20 #16
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96246683
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 13:36 schreef Rave_NL het volgende:
Oh het kan ook zeker met Chinooks, maar ik vind het wel ironisch dat de laatste vluchten van de helikopters juist een inzetvlucht boven Nederlands grondgebied is..
Hillen zit dan ook met zijn hoofd op het bureaublad te bonken: "kut, kut, kut...... Klote Luchtmachters. Waarom doen ze dat nou!"
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 4 mei 2011 @ 13:21:09 #17
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96338950
Nederlands militair pleegt zelfmoord na dood collega's


Een Nederlandse militair, die zich verantwoordelijk voelde voor de dood van twee collega's, heeft zich van het leven beroofd.

De bewuste soldaat zag een jaar geleden in de provincie Uruzgan een bermbom over het hoofd, die voor zijn twee vrienden fataal werd.

Een op de vijf Afghanistan-veteranen gaat langs bij de psychiater om trauma's te verwerken.

Bron: www.Vandaag.be
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_96339612
:'(

RIP
pi_96339697
:'( RIP, en sterkte voor de nabestaanden.
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
pi_96368643
Defensie kritischer op bijbaantjes militairen

Militairen die van het Ministerie van Defensie betaalde werkzaamheden buiten het leger mogen verrichten, raken die toestemming mogelijk kwijt. Het ministerie gaat kijken of de besluiten de toets der kritiek ook bij nader inzien kunnen doorstaan. Zo nodig worden aanpassingen gedaan.

De organisatie moet onmiddellijk en structureel alerter worden, schrijft minster van Defensie Hans Hillen (CDA) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Hillen reageert hiermee op een artikel in de Volkskrant van 16 april. Daarin werd onthuld dat een hoofd opleidingen van de marine vijftien jaar naast zijn baan een bedrijf runde dat marinetrainingen gaf. Dat is eigenlijk niet toegestaan, maar werd door de vingers gezien.

De man had onder voorwaarden toestemming gekregen voor zijn nevenactiviteiten, maar pas na jaren bleek dat er geen toezicht was op het naleven van de voorwaarden. Het kabinet vond dat verkeerd. De commissie die onderzoek doet naar integriteit bij Defensie, neemt ook die affaire onder de loep, werd al snel besloten.

De Commandant Zeestrijdkrachten heeft de opdracht gekregen leidinggevenden er nadrukkelijk op te wijzen dat in gevallen waarin aan de uitvoering van nevenwerkzaamheden voorwaarden zijn verbonden, zij verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de naleving. Nevenactiviteiten komen ook aan de orde tijdens functioneringsgesprekken. Dit gebeurt ook bij de andere defensieonderdelen, schrijft Hillen.

Bron: Fok.nl
pi_96376740
Noot: deze man is burger.
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  donderdag 5 mei 2011 @ 10:49:13 #22
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_96379086
SYDNEY - De laatste veteraan uit de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) is woensdag op 110-jarige leeftijd overleden in Perth in Australië.

© ANP
De Brit Claude Choules was nog de enige levende van de ruim zeventig miljoen manschappen die in die oorlog zijn gemobiliseerd.
Een woordvoerder van het Australische leger heeft dat donderdag bevestigd. ''Hij was een levend stuk geschiedenis. Met zijn dood is dat voorbij. Het is moeilijk zich voor te stellen wat hij in zijn leven allemaal heeft gezien: twee wereldoorlogen, van paard en wagen tot de mensen op de maan.''

Choules begon op zijn veertiende als militair. Hij loog over zijn geboortejaar om in dienst te kunnen. Hij diende aan boord van de HMS Impregnable in 1916 en was ervan getuige dat de Duitse vloot zich overgaf bij Scapa Flow ten noorden van Schotland.
Na de Eerste Wereldoorlog verhuisde Choules naar Australië. Hij trad daar bij de marine in dienst. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigde hij de eerste Duitse mijn die aanspoelde op de kust van Australië.
Boek
Na de oorlog bleef hij in de marine. De laatste jaren van zijn beroepsleven werkte hij in de rivierkreeftvisserij. Choules, die de bijnaam 'Chuckles' had, publiceerde in 2009 een boek over zijn leven.
Hij werd vorig jaar de laatste overlevende van de oorlog, na de dood van de Amerikaanse veteraan Frank Buckles.
De oorlogsjaren waren volgens hem zwaar, maar soms ook saai. Hij waarschuwde ervoor de ervaringen uit de oorlog te verheerlijken. ''Hij haatte de oorlog'', zei zijn zoon Adrian in maart bij de 110e verjaardag van de veteraan. ''Hij beschouwde het leger gewoon als een baan. Hij wilde geld verdienen.''
Oorlog
De Eerste Wereldoorlog was een strijd tussen onder meer Frankrijk en Groot-Brittannië tegen Duitsland en Oostenrijk-Hongarije.
Het was de eerste oorlog waarbij machinegeweren, gifgas, tanks en vliegtuigen op grote schaal werden gebruikt. Vijftien tot zeventien miljoen mensen kwamen om.
De enige andere overlevende van de Eerste Wereldoorlog is vermoedelijk de 110-jarige Britse Florence Green. Zij diende bij de Britse luchtmacht RAF, maar werkte als serveerster en had dus geen gevechtsfunctie.
pi_96692182
Internationale oefening vliegbasis geschrapt

quote:
Gepubliceerd op 12 mei 2011, 11:47
LEEUWARDEN - De jaarlijkse internationale oefening Frisian Flag op de Leeuwarder vliegbasis die van 4 tot en met 15 juli plaats zou vinden, is geschrapt. Dat is deze week besloten. Veel vliegtuigen en militairen van Leeuwarden zijn op missie naar Sardinië en Afghanistan.

Vorig jaar moest de oefening voortijdig worden afgebroken door de aswolk van een IJslandse vulkaan. Eerder werd al besloten om de Fighter Weapon Instructor Training te annuleren. De voorbereidingen voor de Luchtmachtdagen in september zijn wel in volle gang.
  donderdag 12 mei 2011 @ 14:08:27 #24
21467 franske19
Hit the deck!
pi_96696561
quote:
1s.gif Op woensdag 4 mei 2011 13:21 schreef Cobra4 het volgende:
Nederlands militair pleegt zelfmoord na dood collega's

Een Nederlandse militair, die zich verantwoordelijk voelde voor de dood van twee collega's, heeft zich van het leven beroofd.

De bewuste soldaat zag een jaar geleden in de provincie Uruzgan een bermbom over het hoofd, die voor zijn twee vrienden fataal werd.

Een op de vijf Afghanistan-veteranen gaat langs bij de psychiater om trauma's te verwerken.

Bron: www.Vandaag.be
Is hier een Nederlandse bron van. Heb er namelijk niets over gelezen in de Nederlandse pers.
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 12 mei 2011 @ 14:10:03 #25
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96696631
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 14:08 schreef franske19 het volgende:

[..]

Is hier een Nederlandse bron van. Heb er namelijk niets over gelezen in de Nederlandse pers.
Er stonden ook 2 regels op de site van de Telegraaf. Dit was het uitgebreidste stuk tekst dat ik kon vinden.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 12 mei 2011 @ 14:38:16 #26
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_96697904
Zelfmoord berichten wel een jaar of 10 niet meer over in Nederland. Brengt mensen op ideëen. ja wel bij BN'ers
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 13 mei 2011 @ 19:44:38 #27
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96762958
Derde zeestransport bewaakt door mariniers

Laatst gewijzigd: 13-05-11 19:32


DEN HAAG - Nederlandse militairen zullen opnieuw een zeetransport gaan beschermen tegen piraterij in en rond de Somalische wateren.

De betrokken ministers in het kabinet hebben besloten in te gaan op een nieuw verzoek tot plaatsing aan boord van een Nederlands transport, dit keer van de Verenigde Arabische Emiraten naar Singapore.

Minister Hans Hillen van Defensie heeft dat vrijdag geschreven aan de Tweede Kamer. Het is het derde zeetransport dat in aanmerking komt voor een bewapend team.

Twee eerdere transporten die op deze manier werden beschermd, verliepen volgens Hillen goed en zonder incidenten.

Structurele afspraken

Het kabinet werkt nog aan structurele afspraken over de inzet van dit soort bewapende teams. Daarnaast buigt een commissie zich over de inzet van gewapende particuliere beveiligers aan boord van koopvaardijschepen.

Als het om een Nederlands schip gaat, kan dat een misdrijf opleveren, schrijft Hillen.

Bron: www.nu.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_96764575
'Twee derde personeel defensie wil van Hillen af'

door Redactie op 13-05-2011 @ 19:31
Twee op de drie personeelsleden van defensie hebben de buik vol van defensieminister Hans Hillen (CDA). Oorzaak voor de vertrouwenscrisis zijn de recente bezuinigingsplannen. Dat meldt RTL Nieuws vrijdag op basis van een onderzoek onder 614 leden van de grootste militaire vakbond AFMP/FNV.

Naast de 67 procent van de ondervraagden die geen vertrouwen meer hebben in minister Hillen, ziet nog eens 52 procent het niet meer zitten in de militaire top van defensie. "Als zulke loyale werknemers geen vertrouwen meer hebben in de minister of in de militaire leiding, dan is er echt een vertrouwenscrisis", zegt AFMP-voorzitter Wim van den Burg.

Hillen erkent in een reactie tegenover RTL Nieuws dat er een vertrouwenscrisis is, maar hij benadrukt dat bezuinigingen nodig zijn. "Natuurlijk is het een probleem, maar een nog groter probleem is de budgettaire noodzaak waar we voor staan, dit is noodzakelijk voor Nederland."

Door de voorgenomen bezuinigingen verdwijnen ruim twaalfduizend banen bij defensie, waarvan ongeveer de helft gedwongen. Ook wordt veel materieel afgestoten, zoals alle Leopard-tanks en Chinook Cougars-helikopters.

Uit het onderzoek blijkt dat 85 procent van de ondervraagden vreest dat door de bezuinigingen de nationale veiligheid gevaar loopt. Bijna de helft (46 procent) vreest voor zijn baan. De actiebereidheid is groot: 64 procent wil actie voeren tegen de bezuinigingen, zeventig procent steunt acties tegen de gedwongen ontslagen.

Op 26 mei staat de eerste landelijke actiedag van defensie gepland.

Bron: Fok.nl

[ Bericht 0% gewijzigd door jankaas020 op 13-05-2011 21:31:47 ]
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
pi_96764922
Oh, ook alle Chinooks weg? :')
  vrijdag 13 mei 2011 @ 20:43:57 #30
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_96765857
_O-
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 13 mei 2011 @ 20:46:15 #31
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96765978
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 20:26 schreef Royyy het volgende:
Oh, ook alle Chinooks weg? :')
Surprise!! :P
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_96766206
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
pi_96766551
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 20:50 schreef jankaas020 het volgende:
[ afbeelding ]
_O-
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_96768053
het is ondertussen veranderd ;)
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 14:18:56 #35
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_96792693
quote:
Derde zeetransport bewaakt door mariniers


DEN HAAG - Nederlandse militairen zullen opnieuw een zeetransport gaan beschermen tegen piraterij in en rond de Somalische wateren.

De betrokken ministers in het kabinet hebben besloten in te gaan op een nieuw verzoek tot plaatsing aan boord van een Nederlands transport, dit keer van de Verenigde Arabische Emiraten naar Singapore.

Minister Hans Hillen van Defensie heeft dat vrijdag geschreven aan de Tweede Kamer. Het is het derde zeetransport dat in aanmerking komt voor een bewapend team.

Twee eerdere transporten die op deze manier werden beschermd, verliepen volgens Hillen goed en zonder incidenten.

Structurele afspraken

Het kabinet werkt nog aan structurele afspraken over de inzet van dit soort bewapende teams. Daarnaast buigt een commissie zich over de inzet van gewapende particuliere beveiligers aan boord van koopvaardijschepen.

Als het om een Nederlands schip gaat, kan dat een misdrijf opleveren, schrijft Hillen.

ANP
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  zaterdag 14 mei 2011 @ 14:19:34 #36
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_96792715
quote:
In Rotterdam wordt het Duitse bombardement uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. Daarbij kwamen 71 jaar geleden honderden mensen om het leven en raakten zo'n 80.000 Rotterdammers dakloos.

Burgemeester Aboutaleb legt verschillende kransen in Rotterdam, onder meer op Plein 1940 bij het monument 'De Verwoeste Stad'.

De hele dag wordt op verschillende plaatsen in de stad het bombardement herdacht. Zo is er vanavond een wandeltocht langs de brandgrens, die met lampjes het gebied markeert dat in de Tweede Wereldoorlog in vlammen opging. Ook is er een herdenkingsconcert.

14 mei 1940

Op 14 mei 1940 rond half twee 's middags bombardeerden de Duitsers Rotterdam. Door de aanval veranderde een groot deel van de binnenstad in een grote, kale, uitgebrande vlakte. Meer dan 850 mensen kwamen om het leven en zo'n 24.000 woningen werden in de as gelegd. Nog diezelfde dag gaf Rotterdam zich over.

De Duitsers dreigden na Rotterdam ook andere steden te bombarderen, te beginnen met Utrecht. Zo leidde de aanval op Rotterdam tot de capitulatie van Nederland op 15 mei 1940.

Vanaf 14 mei 2010 is de hele brandgrens permanent gemarkeerd met lampen in de grond in de vorm van rode vlammetjes.
Bron: nos.nl
  zondag 15 mei 2011 @ 10:47:25 #37
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_96829493
'Nederlandse militairen maken geen oorlog'

INTERVIEW - De Nederlandse krijgsmacht heeft te lijden onder de waan van de dag, stelt defensieminister Hans Hillen. 'Zo'n enorme bezuiniging op defensie wordt blijkbaar niet erg gevonden.'

'Mijn grootste opdracht', noemt Hans Hillen het. Zijn 'missie'. "Mijn doel is dat we in Nederland weer een grotere betrokkenheid bij defensie krijgen. Zodat we in de samenleving zware bezuinigingen op de krijgsmacht wél weer erg gaan vinden."

Het is de dag na een opvallende uitspraak van de CDA-minister die verantwoordelijk is voor een gigantische snoeioperatie, oplopend tot een miljard euro korting op het defensiebudget van ruim zeven miljard. De avond daarvoor zei Hillen voor een gezelschap van defensiedeskundigen dat hij weliswaar de verantwoordelijjkheid neemt voor zijn handtekening onder het bezuinigingsplan, noodzakelijk na de kredietcrisis, maar dat hij ernstig was teleurgesteld over de stilte die daarna intrad. De Nederlandse samenleving leek de schouders op te halen toen de tanks uit bedrijf gingen en de eerste marineschepen stil kwamen te liggen. Hillen toonde zich een beetje bitter over dat gebrek aan reactie in het land en in politiek Den Haag: "Wat ik erg vond, was dat niemand het erg vond."

U zit hier nog. Kunt u deze bezuiniging wel voor uw rekening nemen?

"Volledig. Daar gaat het me niet om. Wat ik bedoel, is dat de krijgsmacht, waarbij we altijd ver vooruit moeten kijken omwille van de veiligheid van Nederland, moeilijk kan gedijen bij de huidige wisselvalligheid en wispelturigheid in de samenleving. Zo'n enorme korting op defensie, een instituut voor de langere termijn dat onze verzekering is voor de democratische rechtsstaat, wordt blijkbaar niet erg gevonden in de waan van de dag.

"De samenleving neemt z'n verantwoordelijkheid tegenwoordig van dag tot dag. Maar defensie vergt ver vooruitkijken. De aanschaf van de Joint Strike Fighter is een heel lang proces. Maar de JSF is als het ware al weer vijftien keer afgeschaft door de samenleving en de tegenstanders in de politiek, onder het motto: dat geld kunnen we beter besteden."

"Je ziet dezelfde wispelturigheid bij buitenlandse militaire missies. Nu al klinkt de klacht dat de operatie in Libië te lang begint te duren. Terwijl we nog geen zestig dagen bezig zijn. Veel mensen denken vanuit hun leunstoel: We bombarderen Kadafi en het probleem is over. Zo is het niet. Nu hij zijn afweergeschut bij scholen en ziekenhuizen zet, is winnen een stuk moeilijker voor de westerse bondgenoten. De bevolking wil er snel in, maar heeft vervolgens geen geduld."

Moet de politiek bij de waan van de dag besluiten dan niet beter uitleggen?

"Wat ik moeilijk vind, is dat je als politicus tegenwoordig alleen nog lijkt te kunnen winnen met marketing. Je moet verkopen. In de Verenigde Staten doen ze dat. Politieke marketing betekent daar dat een politicus tegenover elke tegenslag die hij ondervindt een snelle overwinning probeert te zetten. En als de kiezer, de consument, een andere richting aangeeft, dan moet de politicus dat in die marketingstrategie ook direct volgen. Maar wij in Europa hebben een traditie van burgerschap en samen gedeelde verantwoordelijkheid. We staan hier nu voor een splitsing: kiezen we voor de politieke marketingformules of voor een visie op de langere termijn?

Ook in de krijgsmacht moeten we tegenwoordig snel succesverhalen laten zien, bij missies. Terwijl militairen in het buitenland altijd een moeilijke uitwedstrijd spelen, op plekken waar per definitie veel tegenspel is."

De agenda van de dag overheerst. Was het vroeger beter dan?

"Nog niet zo lang geleden waren de mensen aangesloten bij allerlei instituten waar niet de agenda van de dag overheerste, maar de langere termijn in de gaten werd gehouden. De kerken, de vakbonden, de traditionele politieke partijen en de universiteiten. Die spelen nu minder een rol. En partijen als de SP en de PVV kiezen bovendien voor puur nationale aandacht. Wilders kijkt naar Henk en Ingrid en dan gaat het niet verder dan de grens. De kiezers die nu bij SP en PVV zitten, stemden nog wel voor een internationaal verhaal en de langere termijn toen ze nog bij het CDA of de PvdA hoorden.

"Er klinken nu dagelijks heel veel opinies, maar er worden geen verantwoordelijkheden bij genomen. Als jij als boze burger tegenover mij staat, moet ik je blijkbaar serieus nemen. Terwijl jij als boze burger de volgende dag misschien wel weer heel iets anders beweert."

Terug naar uw missie. Hoe denkt u dan weer het belang van de krijgsmacht in het hoofd van wispelturig Nederland te krijgen? Oude politieke leiders creëerden vaak een vijandsbeeld in het buitenland omwille van hun militair apparaat.

"Nou, zulke vijandsbeelden scheppen lijkt me geen oplossing. Ik denk dat ik toch moet mikken op het gezonde verstand dat natuurlijk wel degelijk in de samenleving zit. Crowdsourcing. Uit het gemiddelde van de samenleving zal uiteindelijk altijd een verstandig geluid boven komen drijven. Want uiteindelijk denkt de samenleving wel degelijk na.

"Maar boven die samenleving dansen de marketeers van de dag. Die geven verkeerde beelden. Dat zijn niet alleen de politici, maar ook de media die met hun snelle enquêtes de verontwaardiging van de dag proberen vast te leggen: de JSF kan weg, defensie kan minder, klinkt het dan bij de marketeers van de dag. Door die mist moet ik proberen heen te breken. Ik hoop dat ik met mijn achtergrond in de journalistiek, de politiek en de reclame hier wat toegevoegde waarde kan hebben."

Hoe gaat u om met de vaak emotionele protesten van uw defensiepersoneel, waar ze deze bezuiniging uiteraard wel 'erg' vinden?

"De militaire vakbonden heb ik heel hoog zitten. Ze protesteren maar durven ook hun verantwoordelijkheid te nemen. De emoties bij de militairen begrijp ik heel goed. Die zeggen: je waagt je leven en dan kun je een schop nakrijgen. Die staan nu voor de zoveelste bezuiniging sinds de val van de Berlijnse Muur. Wat ik wil, is dat we over drie jaar in elk geval veel dagelijkse ongemakken hebben weggenomen voor het personeel dat over is. Dus dat er genoeg geoefend kan worden en dat de voorraden eindelijk weer eens op orde zijn. We zullen de komende jaren vaker 'nee' moeten zeggen tegen buitenlandse missies; dat vinden militairen ook verschrikkelijk".

Komt er onder druk van de bezuinigingen in veel meer Navo-landen nu eindelijk meer defensiesamenwerking in Europa? Ook secretaris-generaal van de Navo Rasmussen zegt nu dat de bezuinigende Europese Navo-landen zich beter kunnen specialiseren in bepaalde taken.

"Het is een illusie dat Europese landen aan echte taakspecialisatie beginnen. Het ene land een marine, het andere een luchtmacht? Als wij de luchtmacht eruit zouden gooien, moeten we wel op een ander land kunnen rekenen. Dat is moeilijk, ook wij moeten veelzijdig blijven.

Toch kunnen we veel meer samenwerken met gelijkgestemde landen, bijvoorbeeld de noordelijke Navo-landen in Europa. Wij hebben de tanks nu al afgeschaft, dat moeten andere landen nu dus van ons overnemen. Bij beperkte taken kan er dus worden gespecialeerd.

"Maar samenwerking moet niet uit financiële armoe worden gedaan, dan leidt het alleen tot wrevel. Militaire samenwerking moet militaire verbetering meebrengen. Met de Belgen, Britten en Duitsers doen we al veel samen en we maken nu plannen voor meer samenwerking. We kunnen vliegvelden gaan delen, transport meer samen doen. De onderzeedienst kan met de Duitsers optrekken. Tien onderzeeërs laten zich makkelijker inzetten en tijdens een operatie inwisselen dan de vier die wij nu in huis hebben.

"We moeten alleen wel beseffen dat dit soms aan onze soevereiniteit kan raken. Als we een militaire taak samen met Britten of Duitsers doen, hebben we niet meer alleen in Den Haag het beslissingsrecht over de inzet van die wapens. Dat is een lastig probleem, maar ik best bereid om een deel van onze soevereiniteit op te geven, weloverwogen en in goed overleg met de Tweede Kamer. Het moet wel verbeteringen opleveren, het mag niet alleen maar een stap zijn om snel even centen te verdienen".

Bij de debatten over de komende missie in Kunduz voor politietrainingen, moest u tot in de kleinste details onderhandelen met de oppositiepartijen GroenLinks, ChristenUnie en D66. Is het niet riskant dat Kamerleden zich zo vergaand met militaire details bemoeien?

"Dat viel wel mee. Wat ik wel erg vond, was dat we deze Kunduz-missie nadrukkelijk civiel moesten noemen, want het gaat om politietraining. Terwijl militairen deze missie mogelijk maken. De PvdA, tegenstander, noemde de missie alles overziende toch 'te militair'. Dat vond ik een verkeerd beeld van onze militairen geven. Bij crisissen in het buitenland heb ik nog nooit onze militairen om extra kogels of kanonnen horen vragen. Onze militairen maken eerder een analyse van de ongelijkheid en sociale omstandigheden in zo'n land. Nederlandse militairen zijn nooit 'te militair'. Die maken geen oorlog. Het zijn onze beste ontwikkelingswerkers."

Militairen voorlopig niet de wijken in

'Bij de vorming van gecombineerde teams van de politie en andere diensten zal de krijgsmacht vaker worden ingezet', luidt een voor Defensie brisante zin in het regeer- en gedoogakkoord van VVD, CDA en PVV. Die afspraak kwam er vooral onder druk van de partij van Geert Wilders, want de nationaal georiënteerde PVV wil militairen kunnen inzetten in wijken waar bewoners last hebben van 'terroriserende' jongeren.

Een concreet plan van het VVD-CDA-kabinet ligt niet op tafel en de krijgsmacht zit er niet op te wachten. De minister van defensie houdt de boot af, maar probeert de kwestie niet hoog op te spelen. Hillen: "Militairen doen nu al heel veel in Nederland, bij branden, bij festivals of wanneer er duikers nodig zijn. We doen zo veel als nodig is en mijn mensen zijn straks wel op. Ze kunnen maar op één plek tegelijk zijn." De boodschap van Hillen is daarmee duidelijk: het PVV-plan om vaker militairen de wijken in te sturen, ligt in een hele diepe la bij het kabinet.

Trouw
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 17 mei 2011 @ 07:34:02 #38
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96926480
'Gefrustreerde soldaat eerder crimineel'

door Olof van Joolen en Charles Sanders
ARNHEM - Het aantal strafzaken tegen militairen zal de komende jaren gaan toenemen. Soldaten dreigen zich door geestelijke problemen en frustraties eerder schuldig te maken aan crimineel gedrag.

Dat vreest het openbaar ministerie (OM) in Arnhem dat verantwoordelijk is voor de afhandeling van alle strafzaken waarbij defensiepersoneel betrokken is.

„Militairen die terugkomen van een missie met geestelijke klachten. Personeel dat gespannen is over de toekomst vanwege de bezuinigingen. En de verveling die ontstaat omdat je tijdens oefeningen niet meer echt vol kan gaan, maar alleen nog maar ’boem’ mag roepen.”, zegt militair specialist Sandra Wiarda van het OM.

Uit cijfers van het parket, blijkt dat Defensie ondanks het normen- en waardenoffensief dat het de afgelopen jaren voerde, er maar beperkt in slaagt wangedrag in te dammen. Vijf jaar terug gingen 1400 militairen de fout in. Dat waren er vorig jaar nog steeds bijna 1100. In ruim de helft van de feiten gaat het om mishandelingen, bedreigingen en rijden onder invloed.

Daarnaast waren vorig jaar dertig militairen verdachte in een zedenzaak, maakten zeventig zich volgens justitie schuldig aan drugsgebruik en hadden bijna vijftig defensiemedewerkers illegale wapens in het bezit. Onder hen was de vorige maand veroordeelde kapitein Marco Kroon.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_.html?sn=binnenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_96928809
Zullen we kitao er maar even bij halen? :D
  dinsdag 17 mei 2011 @ 09:51:03 #40
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_96928878
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 09:48 schreef Royyy het volgende:
Zullen we kitao er maar even bij halen? :D
_O- _O- _O- Dan is dit topic binnen een half uur vol. Nieuws ff in de gaten houden, ik gok erop dat Kitao zelf wel komt.
  dinsdag 17 mei 2011 @ 10:07:11 #41
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_96929449
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 09:48 schreef Royyy het volgende:
Zullen we kitao er maar even bij halen? :D
Ik moest nog aan 'm denken toen ik het las :')
  dinsdag 17 mei 2011 @ 10:21:13 #42
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_96932303
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 09:48 schreef Royyy het volgende:
Zullen we kitao er maar even bij halen? :D
heb ik iets gemist?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_96932394
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
pi_96933927
quote:
En nog een stuk of vijf soortgelijke topics :')
  dinsdag 17 mei 2011 @ 13:35:05 #46
278931 paintmeester
RAMMING SPEED!
pi_96937416
quote:
De Nederlandse krijgsmacht heeft te lijden onder de waan van de dag, stelt defensieminister Hans Hillen. 'Zo'n enorme bezuiniging op defensie wordt blijkbaar niet erg gevonden.'
De grootste groep die last heeft van de waan van de dag is de politieke leiding en het parlement zelf. Ons land wordt geregeerd op basis van populariteitspoll's en wat op dat moment partijpolitiek gezien opportuun is.

Het zou de politiek, en in het bijzonder het kabinet, niet misstaan om o.a. in deze casus staatsmanschap te tonen en dit soort populariteit issue's naast zich neer te leggen en te doen waarvoor ze aangenomen zijn. Het land op een juiste wijze regeren.
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  dinsdag 17 mei 2011 @ 14:17:46 #47
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_96939253
Fok defensie, ik ga bij de animalcops... :W
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  dinsdag 17 mei 2011 @ 15:09:13 #48
278931 paintmeester
RAMMING SPEED!
pi_96941273
Hier hebben we toch ook voldoende domme dieren? :s)
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  dinsdag 17 mei 2011 @ 16:08:44 #49
21467 franske19
Hit the deck!
pi_96944005
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 07:34 schreef Cobra4 het volgende:
'Gefrustreerde soldaat eerder crimineel'

door Olof van Joolen en Charles Sanders
ARNHEM - Het aantal strafzaken tegen militairen zal de komende jaren gaan toenemen. Soldaten dreigen zich door geestelijke problemen en frustraties eerder schuldig te maken aan crimineel gedrag.

Dat vreest het openbaar ministerie (OM) in Arnhem dat verantwoordelijk is voor de afhandeling van alle strafzaken waarbij defensiepersoneel betrokken is.

„Militairen die terugkomen van een missie met geestelijke klachten. Personeel dat gespannen is over de toekomst vanwege de bezuinigingen. En de verveling die ontstaat omdat je tijdens oefeningen niet meer echt vol kan gaan, maar alleen nog maar ’boem’ mag roepen.”, zegt militair specialist Sandra Wiarda van het OM.

Uit cijfers van het parket, blijkt dat Defensie ondanks het normen- en waardenoffensief dat het de afgelopen jaren voerde, er maar beperkt in slaagt wangedrag in te dammen. Vijf jaar terug gingen 1400 militairen de fout in. Dat waren er vorig jaar nog steeds bijna 1100. In ruim de helft van de feiten gaat het om mishandelingen, bedreigingen en rijden onder invloed.

Daarnaast waren vorig jaar dertig militairen verdachte in een zedenzaak, maakten zeventig zich volgens justitie schuldig aan drugsgebruik en hadden bijna vijftig defensiemedewerkers illegale wapens in het bezit. Onder hen was de vorige maand veroordeelde kapitein Marco Kroon.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_.html?sn=binnenland
Nog altijd heel wat minder crimineel dan de normale beroepsbevolking dus. Lekker stukje stemmingmakerij. telegraaf :r
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
  dinsdag 17 mei 2011 @ 16:25:27 #50
304398 leovanw
No Message No Mission
pi_96944878
Onderstaande heb ik ff voor het gemak overgenomen van ROS, een modje op een ander DEF-forum:

Even rekenen: 1100/72.000 is ongeveer 1,5% en dat is inclusief "mishandelingen, bedreigingen en rijden onder invloed.

Welk percentage geldt er eigenlijk voor Nederland? Even zoeken op Google leert dat het landelijk percentage aanzienlijk hoger ligt. De meest recente jaren staan er nog niet bij maar het percentage zakt van 8,2% naar 7,7% in de periode 2005-2008.

De cijfers tonen dus aan dat de militairen "heilig" zijn.
There is no 'I' in TEAM and life is way to short for only dreaming... So live it to the MAX! FOR THOSE WHO UNDERSTAND WHAT YOU DO, NO EXPLANATION IS NECESSARY. FOR THOSE WHO DON’T, NONE IS POSSIBLE.
http://www.dutchdefencepress.com
pi_96945794
en bevestigd dus wat franske19 zegt: Stemmingmakerij :Y en... ze gebruiken de foto van Kapitein Kroon :{ als inzet. }:|
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 17 mei 2011 @ 20:02:00 #52
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96956280
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 09:48 schreef Royyy het volgende:
Zullen we kitao er maar even bij halen? :D
Hij heeft al 2 weken niet gepost. Vast een ban. :P
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 17 mei 2011 @ 20:31:32 #53
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_96958235
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 16:25 schreef leovanw het volgende:
Onderstaande heb ik ff voor het gemak overgenomen van ROS, een modje op een ander DEF-forum:

Even rekenen: 1100/72.000 is ongeveer 1,5% en dat is inclusief "mishandelingen, bedreigingen en rijden onder invloed.

Welk percentage geldt er eigenlijk voor Nederland? Even zoeken op Google leert dat het landelijk percentage aanzienlijk hoger ligt. De meest recente jaren staan er nog niet bij maar het percentage zakt van 8,2% naar 7,7% in de periode 2005-2008.

De cijfers tonen dus aan dat de militairen "heilig" zijn.

Dat moet zijn Lex ipv Ros. ;)
  dinsdag 17 mei 2011 @ 20:34:22 #54
304398 leovanw
No Message No Mission
pi_96958415
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 20:31 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat moet zijn Lex ipv Ros. ;)
Yup, U r right my bad... ik haalde die twee door elkaar...
There is no 'I' in TEAM and life is way to short for only dreaming... So live it to the MAX! FOR THOSE WHO UNDERSTAND WHAT YOU DO, NO EXPLANATION IS NECESSARY. FOR THOSE WHO DON’T, NONE IS POSSIBLE.
http://www.dutchdefencepress.com
  dinsdag 17 mei 2011 @ 23:42:18 #55
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_96971148
iemand een idee waarom de vlag halfstok hing?
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_96974898
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 16:25 schreef leovanw het volgende:
Onderstaande heb ik ff voor het gemak overgenomen van ROS, een modje op een ander DEF-forum:

Even rekenen: 1100/72.000 is ongeveer 1,5% en dat is inclusief "mishandelingen, bedreigingen en rijden onder invloed.

Welk percentage geldt er eigenlijk voor Nederland? Even zoeken op Google leert dat het landelijk percentage aanzienlijk hoger ligt. De meest recente jaren staan er nog niet bij maar het percentage zakt van 8,2% naar 7,7% in de periode 2005-2008.

De cijfers tonen dus aan dat de militairen "heilig" zijn.

Wat is die mod voor een mongol dan? Hoe komt ie aan 72000??? :')
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 18 mei 2011 @ 05:39:54 #57
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96976331
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 23:42 schreef Pumatje het volgende:
iemand een idee waarom de vlag halfstok hing?
Waar?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_96976581
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 23:42 schreef Pumatje het volgende:
iemand een idee waarom de vlag halfstok hing?
Maxima was jarig ;)
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
pi_96976601
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2011 07:22 schreef gerco94 het volgende:

[..]

Maxima was jarig ;)
Maar goed dat Prins Willem Alexander geen Duitse heeft getrouwd, anders had men de wimpel misschien ook nog onder de vlag gehangen.
  woensdag 18 mei 2011 @ 09:51:47 #60
304398 leovanw
No Message No Mission
pi_96978861
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2011 01:43 schreef Lightning_NL het volgende:

[..]

Wat is die mod voor een mongol dan? Hoe komt ie aan 72000??? :')
Yup, je hebt gelijk het zijn er maar 70000. Zat die mod, in jouw woorden een mongol dus, er zeker 2000 naast... Desalniettemin blijft het rekensommetje nagenoeg gelijk. Dat scheelt niet zoveel... Bijft dus staan dat de militair een 'heilig boontje' is in vergelijking met de rest van de samenleving...
There is no 'I' in TEAM and life is way to short for only dreaming... So live it to the MAX! FOR THOSE WHO UNDERSTAND WHAT YOU DO, NO EXPLANATION IS NECESSARY. FOR THOSE WHO DON’T, NONE IS POSSIBLE.
http://www.dutchdefencepress.com
  woensdag 18 mei 2011 @ 09:54:14 #61
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_96978912
Defensie sluit ook vliegbasis Eindhoven

Defensie sluit de vliegbasis Eindhoven. Enkele jaren geleden werden reeds de vliegbases Soesterberg en Twente gesloten. Minister Hans Hillen (CDA, Defensie) zal de sluiting van de vliegbasis deze zomer bekendmaken in zijn strategisch vastgoedplan.

Werk
De vliegbasis biedt aan duizend mensen werk. De twee KDC-10 transport/tankervliegtuigen en vier Hercules-transportvliegtuigen van de Koninklijke luchtmacht verhuizen naar de Belgische basis Melsbroek nabij Brussel. De Nederlandse vliegtuigen worden met de elf Hercules en drie Airbussen van de Belgische luchtmacht in één pool samengebracht. Een derde DC-10, die voor 37 miljoen euro is gekocht en verbouwd en op Eindhoven in gebruik is genomen, wordt te koop gezet.

Vastgoed
Op de vliegbasis Eindhoven is ook Eindhoven Airport gevestigd, dat voor 51 procent eigendom is van de Schiphol Group. De gemeente Eindhoven en de provincie Noord-Brabant zijn elk voor 24,5 procent eigenaar van Eindhoven Airport. Het is het grootste regionale vliegveld van Nederland, met vorig jaar 2,1 miljoen passagiers. De grond is van Defensie. Defensie wil deze verkopen aan de aandeelhouders van Eindhoven Airport, die ook zullen moeten zorgen voor de luchtvaartondersteuning die nu nog wordt geleverd door de luchtmacht. De Brabantse gedeputeerde Ruud van Heugten (CDA, Financiën en Mobiliteit) zegt deze week in Binnenlands Bestuur wel gehoord te hebben van het voornemen om de vliegtuigen te verplaatsen, maar zegt nog niets te hebben vernomen van Defensie over de verkoop van vastgoed.

Hoorzitting
Minister Hillen zei vorige maand in zijn bezuinigingsbrief dat hij op 1 juli zou vertellen welke defensielocaties worden gesloten, maar die bekendmaking is uitgesteld tot 'deze zomer'. Maandag organiseert de Tweede Kamercommissie voor Defensie een hoorzitting over de bezuinigingen; donderdag is de landelijke actiedag van de zeven militaire vakbonden in Den Haag. Op 6 juni is het overleg met de Tweede Kamer over de beleidsnota. In totaal verdwijnen bij Defensie 12.300 arbeidsplaatsen; 2.300 vacatures zijn al niet vervuld, 4.000 banen verdwijnen door natuurlijk verloop en 6.000 medewerkers worden ontslagen.

Binnenlands Bestuur
pi_96982372
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2011 09:54 schreef AchJa het volgende:
Defensie sluit ook vliegbasis Eindhoven

Werk
De vliegbasis biedt aan duizend mensen werk. De twee KDC-10 transport/tankervliegtuigen en vier Hercules-transportvliegtuigen van de Koninklijke luchtmacht verhuizen naar de Belgische basis Melsbroek nabij Brussel. De Nederlandse vliegtuigen worden met de elf Hercules en drie Airbussen van de Belgische luchtmacht in één pool samengebracht. Een derde DC-10, die voor 37 miljoen euro is gekocht en verbouwd en op Eindhoven in gebruik is genomen, wordt te koop gezet.

Binnenlands Bestuur
Jeuj kunne we weer een nieuwe enclave in België starten, nabij hun machtscentrum. Dat word nog wat ^O^
Blood Sugar Sex Magik
pi_96988113
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2011 11:32 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Jeuj kunne we weer een nieuwe enclave in België starten, nabij hun machtscentrum. Dat word nog wat ^O^
Wat een lange termijn visie weer :') .
Wordt ten eerste weer een net aangekocht vliegtuig verkocht en ten tweede hadden ze EHV niet net verbouwd om er een centrale navo luchttransportfaciliteit van te maken.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_96989891
op EHV is alleen de planningscel voor EATC gehuisvest, en in een tijdelijk gebouw. dus das niet zo'n probleem, kan zo in een ander vrijkomend gebouw (en dat zijn er straks genoeg....)

en denk dat we er nog lang niet zijn, hoor steeds meer geluiden dat met de huidige voorstellen de de bezuinigingen niet worden gehaald, te rooskleurig gerekend
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 18 mei 2011 @ 16:27:50 #65
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96994448
Iran bouwt raketbasis in Venezuela

Iran bouwt een lanceerbasis voor middellangeafstandsraketten in Venezuela. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt op basis van informatie die verkregen werd via westerse veiligheidsspecialisten. De Venezolaanse president Hugo Chavez is Teherans belangrijkste bondgenoot in Zuid-Amerika.
De lanceerbasis wordt gebouwd op het schiereiland Paraguaná, op zo'n 120 kilometer van de grens met Colombia, traditiegetrouw een bondgenoot van de VS.

Ingenieurs van het bedrijf Khatam al-Anbia - dat in handen is van de Revolutionaire Wacht- hebben Paraguana in februari bezocht. De basis moet dienen om luchtaanvallen op Venezuela te voorkomen. Nog volgen Die Welt bestaat er een clandestiene overeenkomst tussen beide landen waarbij de regering van Hugo Chavez raketten zou afvuren op regimes die Iran aanvallen. Iran betaalt het ganse project met inkomsten uit de olieverkoop.

Bron: www.express.be

En ook erg dichtbij de Antillen.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_96994795
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2011/05/medvedev.html

quote:
De Russische president Dmitri Medvedev heeft tijdens een persconferentie felle kritiek geuit op het Westen, en de VS in het bijzonder. Zo eist Medvedev samenwerking met de Amerikanen op het gebied van raketverdediging.

Als het Witte Huis dit weigert, dreigt Medvedev dat Rusland zich zal terugtrekken uit het START ontwapeningsverdrag. Met alle gevolgen van dien: "Dat zou een heel slecht scenario zijn. Dat scenario zou ons terugzetten naar het tijdperk van de Koude Oorlog."

Libië

Medvedev had verder kritiek op de manier waarop de NAVO de VN-resolutie tegen Libië uitvoert. Mocht er een dergelijke resolutie tegen Syrië worden voorgesteld, dan zal Rusland die niet steunen. President Assad moet de kans krijgen om zijn beloftes voor hervormingen waar te maken, aldus de Russische president.

Medvedev wilde tijdens de persconferentie niet zeggen of hij zich kandidaat zal stellen voor de Russische presidentsverkiezingen volgend jaar. Wel beloofde hij dat hij "binnenkort" meer duidelijkheid zal geven over zijn eventuele kandidatuur.
Dit hebben we meer nodig, dit soort berichten. Maar helaas denk ik dat Nederland allang weer in een diepe winterslaap is gesukkeld en dat we straks net als in de tweede wereldoorlog een sitting duck zijn.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 18 mei 2011 @ 16:41:45 #67
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96995072
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2011 16:36 schreef Lightning_NL het volgende:
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2011/05/medvedev.html

[..]

Dit hebben we meer nodig, dit soort berichten. Maar helaas denk ik dat Nederland allang weer in een diepe winterslaap is gesukkeld en dat we straks net als in de tweede wereldoorlog een sitting duck zijn.
Ja, want volgens de huidige strategen zien we een komende oorlog tien jaar van te voren aankomen en hebben we dus tijd zat voor de voorbereiding. :X
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_96995148
Laatste schot uit Leopardtank


quote:
BERGEN HOHNE -
De Leopardtank heeft woensdagmiddag zijn laatste schoten gelost. Dat gebeurde op het schietterrein in Bergen Hohne in Duitsland in aanwezigheid van zo'n 350 militairen uit Havelte. De commandant van het 42e tankbataljon uit Havelte loste een van de vier schoten.

Defensie heeft begin deze maand zestig Leopard 2 A6 tanks uit bedrijf gehaald vanwege bezuinigingen. Dertig deden dienst in Havelte, de overige dertig hadden Oirschot als thuisbasis. De 350 militairen van het bataljon uit Havelte moeten net als hun collega's uit Oirschot, op zoek naar een nieuwe baan. Ze hopen binnen Defensie aan de slag te kunnen.
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 18 mei 2011 @ 17:27:28 #69
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96995512
Nederlandse F-16's mee bij aanvallen in Libië

AMSTERDAM - Nederlandse F-16's worden ook in Libië ingezet om jachtvliegtuigen te verdedigen die gronddoelen bestoken. Dat bevestigt het ministerie van Defensie woensdag.


Volgens de Volkskrant wordt het vliegverbod boven Libië zeer ruim geïnterpreteerd. Bij het sturen van de F-16's is afgesproken dat zij geen gronddoelen aanvallen.

Ze worden echter wel gebruikt om inlichtingen door te geven over troepenbewegingen. Ook geven ze door hoeveel schade bombardementen hebben aangericht. Een woordvoerder van Defensie laat weten dat ze niet worden gebruikt om doelen uit te zoeken.

"We zijn er primair om het luchtruim veilig te houden, het overige werk dat we doen kan als bijvangst worden gezien." De krant bezocht een briefing van de commandant van het F-16-detachement op een vliegbasis in Sardinië.

Geen gronddoelen

De commandant, Johan van Deventer, benadrukt dat zijn vliegers zelf geen gronddoelen bestoken. De Nederlandse F-16's hebben tot nu toe geen wapens ingezet. De vliegtuigen van de Libische leider Muammar Kaddafi zijn aan de grond gebleven.

Wel stijgen helikopters soms op. Die zouden onmiddellijk landen zodra de F-16's er omheen gaan vliegen. De vliegers hebben moeten toekijken hoe pick-uptrucks van Kaddafi het vuur openden op rebellen.

Misurata

Ook zagen ze dat Libische artillerie schepen probeerde te raken in de haven van Misurata, maar de granaten landden in de stad en op een vluchtelingenkamp. "Dat is wel eens frustrerend, ja", zegt de commandant in de krant.

Toch respecteert zijn eenheid de keuze om alleen het luchtruim te bewaken. "Persoonlijk vind ik dat de F-16's hier nog nuttiger gebruikt hadden kunnen worden. Maar ja, ik ga er niet over", zegt de luitenant-kolonel. "En de toestand in Libië bewijst dat je een kolonel beter geen land kunt laten runnen."

Oppositie

Oppositiepartijen SP en GroenLinks, die beiden niet instemden met de Nederlandse bijdrage, vinden dat het mandaat dat de Tweede Kamer gegeven heeft te veel wordt opgerekt. SP-Kamerlid Harry van Bommel spreekt van hypocrisie en gaat de kwestie aankaarten bij minister van Defensie Hans Hillen.

"Als Nederlandse F-16's worden ingezet om ondersteuning te verlenen bij NAVO-bombardementen, dan wordt hiermee het mandaat van de missie overschreden", vindt GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters. "De Nederlandse F-16's behoren alleen te worden ingezet voor de naleving van het wapenembargo en voor de naleving van de no-fly zone."

Geen probleem

De VVD, de PvdA en D66 hebben geen problemen met de steun die de Nederlandse gevechtsvliegtuigen geven. Dit valt volgens hen binnen het mandaat dat de Kamer gaf.

VVD-Kamerlid Han ten Broeke voegt hier aan toe dat zijn partij er ook geen problemen mee zou hebben als Nederland bijdraagt aan het bombarderen van gronddoelen, mocht de NAVO hierom vragen.

Bron: www.nu.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 18 mei 2011 @ 17:44:35 #70
185584 von_Preussen
Quia Opportet
pi_96996253
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2011 16:43 schreef gerco94 het volgende:
Laatste schot uit Leopardtank



[..]

Dit treft mij echt heel diep, vooral omdat het niet "slechts' over het opheffen van een bepaald bataljon gaat, een heel dienstvak verdwijnt gewoon (nog één van de belangrijkste ook). ;(

Kortzichtige politiek, luister verdikkeme eens naar de experts die weten wat effectief en belangrijk is en wat niet. :(
pi_96999802
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2011 17:44 schreef von_Preussen het volgende:

[..]

Dit treft mij echt heel diep, vooral omdat het niet "slechts' over het opheffen van een bepaald bataljon gaat, een heel dienstvak verdwijnt gewoon (nog één van de belangrijkste ook). ;(

Kortzichtige politiek, luister verdikkeme eens naar de experts die weten wat effectief en belangrijk is en wat niet. :(
Dat doen ze op alle andere vlakken ook niet/te weinig, idem bij DEF :(
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 18 mei 2011 @ 19:04:49 #72
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96999999
Wat mij tegen de borst stuit is dat bijna alle politieke partijen, SGP CU en D66 uitgezonderd, en bijna alle Nederlanders dit allemaal maar goed vinden en er geen tegen reactie komt.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_97000200
30er jaren all over again; kop in het zand steken en nergens meer aan mee doen
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 18 mei 2011 @ 19:38:31 #74
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97001803
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2011 19:07 schreef Druid het volgende:
30er jaren all over again; kop in het zand steken en nergens meer aan mee doen
En maar janken als het (weer) te laat is.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 18 mei 2011 @ 19:41:46 #75
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_97002003
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2011 19:38 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

En maar janken als het (weer) te laat is.
Of je afvragen waar het materieel is om je van een dak te plukken bij een overstroming. :P
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 19 mei 2011 @ 20:38:47 #76
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97046909
Politietraining Afghanen snel naar acht weken
19 mei 2011, 17:46

De NAVO verlengt nog dit jaar de basisopleiding voor politieagenten in Afghanistan van zes naar acht weken. Op 2 juli gaan op drie plekken in het land proefprojecten van start. In oktober moet de uitgebreide training overal zijn ingevoerd. Een NAVO-bron heeft een bericht hierover in NRC Handelsblad van donderdag bevestigd.

Voor D66 en GroenLinks was de uitbreiding van de basistraining naar acht weken, wat de kwaliteit ervan moet verbeteren, een harde voorwaarde om ja te zeggen tegen de Nederlandse trainingsmissie in de noordelijke provincie Kunduz. Steun van beide oppositiefracties was voor het kabinet noodzakelijk om een meerderheid voor de missie te verwerven. Door de iets langere duur van de training kan er meer aandacht worden gegeven aan zaken als mensenrechten, integriteit en alfabetisering.

Het ministerie van Defensie is verheugd met het besluit van de NAVO, omdat dat leidt tot een „kwaliteitsslag waar ook wij naar zochten en mee bezig waren”. De snellere invoering van de achtweekse opleiding betekent volgens een woordvoerster echter niet dat Nederland er ook eerder mee begint. De Nederlanders zullen de training gewoon zoals gepland vanaf januari op een Duits trainingscentrum in Kunduz gaan geven.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Nederland vanaf dat moment de verlengde opleiding bij wijze van proef zou geven. Een ander land zou dat in een andere provincie ook doen. De achtweekse training zou dan volgend jaar in heel Afghanistan worden ingevoerd. Maar dat gebeurt dus nog dit jaar.

De Nederlandse politiemissie begint in juli al met praktijktraining. Ongeveer 160 marechaussees en andere militairen zullen buiten de poort Afghaanse agenten gedurende tien weken gaan begeleiden. Daarbij gaat het volgens Defensie bijvoorbeeld over het opzetten van verkeerscontroleposten, het staandehouden en controleren van voertuigen en het opnemen van aangiftes. De Nederlandse eenheid wordt gekoppeld aan het politiekorps in Kunduz-stad.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 19 mei 2011 @ 21:00:11 #77
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97048190
GroenLinks sluit grondtroepen Libië niet uit
19 mei 2011, 18:58

GroenLinks zou steun geven aan een missie met grondtroepen in Libië als de Libische leider Muammar Kaddafi niet uit zichzelf weggaat. Dat zei Tweede Kamerlid Mariko Peters van deze partij donderdag op BNR-radio. Ze acht het denkbaar dat het uiteindelijk zover komt om grondeenheden in te zetten.

Wel is het volgens Peters noodzakelijk om dan een goed mandaat te hebben, waarbij duidelijk de bescherming van de Libische bevolking vooropstaat en er uitzicht is op een democratisch overgangsproces. Peters zei dat Kaddafi „weg moet” en dat anders de huidige gewelddadige situatie nog lang kan voortduren.

Peters meldde niet vies te zijn van militaire middelen. GroenLinks zou volgens haar „niets liever willen dan de bevolking steunen met zo'n missie”. Of het om Nederlandse eenheden gaat, werd in het midden gelaten.

Nederland helpt nu met F-16's en mijnenjagers het wapeninvoer- en vliegverbod boven Libië te controleren. GroenLinks steunde die NAVO-missie niet. Deze drie maanden durende missie loopt tot en met juni. Mogelijk wordt de bijdrage verlengd, maar daar moet de Tweede Kamer eerst over geïnformeerd worden en een oordeel over geven.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 19 mei 2011 @ 22:12:27 #78
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97052584
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2011 17:44 schreef von_Preussen het volgende:

[..]

Dit treft mij echt heel diep, vooral omdat het niet "slechts' over het opheffen van een bepaald bataljon gaat, een heel dienstvak verdwijnt gewoon (nog één van de belangrijkste ook). ;(

Kortzichtige politiek, luister verdikkeme eens naar de experts die weten wat effectief en belangrijk is en wat niet. :(
Kom daar dus net vanaf...
En het ging niet om 1 bataljon, en het ging ook niet om 350 aanwezigen, maar het waren er rond de 1000 man, die op baan 6 aanwezig waren gistermiddag.... Heb de hele actie op film gezet, later een compilatie van maken.

Anyway.. wie dit heeft besloten vraag je?
Generaal der Landstrijdkrachten Bertholee persoonlijk.. hij vroeg nog als iemand het zou vragen dat ik zijn naam moest en mocht noemen.. dus bij deze.

Bert.. heel relaxt.. bedankt! We zitten nu met een leger zonder tanden / klauwen.. enige wat we met die cv90 kunnen doen is een hakje zetten..

Ik heb het inmiddels allemaal redelijk verwerkt....
Sta nergens meer van te kijken nu, het enige waar ik echt spuug en spuugzat van ben is dat politiek correcte gezever van de hogere officieren en politiek. Om wat te noemen qua kreten : Ik zie geen bedreigingen.. maar kansen! , en : We kunnen het gat bijna helemaal opvullen met de cv90 en de Apache's ... of , het is een kans voor de andere eenheden om nu hun kwaliteiten te laten zien.

Flikken toch een eind op, ga a.u.b varen zonder roer op de noordzee...

We verliezen slagkracht, we verliezen ondersteuning 24/7 van een patrouille, we missen een overwatch met slagkracht, je mist een patstelling breker, je mist nu de vuisten van Defensie.

Fijn een toffe boot / vliegtuig die de mannen afzet, en fijn die apache die er 20 minuten boven kan blijven zweven, laat staan helemaal niet als het te gevaarlijk is.. het gaat nog altijd om de vent op de plek te krijgen, die op vuursteun moet kunnen rekenen wanneer het loodgehalte iets te hoog wordt, of hij vast zit.

Ach.. wellicht kunnen onze allies ons wel helpen als de tijd daar is.
mgoed, gezien de Yankee first praktijken van onze grootste bondgenoot vraag ik het me af.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  donderdag 19 mei 2011 @ 22:59:58 #79
304398 leovanw
No Message No Mission
pi_97055632
@Pumatje
Verdomde jammer dat het zo moet zijn... Hier gaat de Nederlandse landstrijdkrachten in de toekomst nog spijt van krijgen, gegarandeerd. Ben bezig enkele verhalen hierover te publiceren. In ieder geval sterkte met het vinden van een nieuwe uitdaging en job waar je je ziel en zaligheid in kan leggen. Binnen of buiten de organisatie. Het doet mij in ieder geval veel pijn om te zien dat de prinsen van het slagveld uit de organisatie zijn geschrapt. De mannen van de cavalerie. Zoals de gebroeders Bacx, die met honderd ruiters de Spanjaarden verjoegen bij Bergen op Zoom in 1588, of de Hertog van Coerland, die rond 1700 een arm verloor en iedere ochtend een zilveren kunstarm in zijn fraaie uniform liet naaien. Ze waren erbij toen stadhouder Willem III de Engelse koning ten val bracht in de Slag aan de Boyne, toen Napoleon Moskou innam en toen België zich afsplitste van Nederland. Ik maak dan ook een diepe respectvolle buiging voor al de cavaleristen die dit moeten ondergaan, zonder dat ze er ook maar iets aan kunnen doen...
There is no 'I' in TEAM and life is way to short for only dreaming... So live it to the MAX! FOR THOSE WHO UNDERSTAND WHAT YOU DO, NO EXPLANATION IS NECESSARY. FOR THOSE WHO DON’T, NONE IS POSSIBLE.
http://www.dutchdefencepress.com
  donderdag 19 mei 2011 @ 23:47:40 #80
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97058044
inderdaad leovanw.. en nog leuk dat je wat intressante data aanhaalt :)

Er waren nog zoveeeeeel mogelijkheden..
gewoon 2 leo's per infanterie compagnie..

kun je 4 eskadrons staven weghalen!

of de leo weg. geld vrijmaken voor de cv90120 ...
heb je 1 onderdeel.. voor de cavalerie en Infanterie... dat scheelt enorm in de kosten.
en al helemaal als je onderdelen zoals nu bij de Leo2 in NL laat produceren under license..

bedrijfsleven is daar ook bij gebaat.
nee.. dit is achterlijk.

En ik baal ervan dat elke officier die de kans krijgt voor een grote groep te staan bij een dag als gisteren daar niet voor uitkomt.. en gewoon meld.. Jongens. Ze maken de grootste fout van hun leven..

durf een mening te hebben....
en al helemaal als je die mening uit ten behoeve van de Vrijheid, verdediging en belang van de Nederlandse staat..

eikels
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 21 mei 2011 @ 09:58:16 #81
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97109970
Belgische hoogleraar bepleit Beneluxleger

BRUSSEL - Nederland, België en Luxemburg moeten hun strijdkrachten samenvoegen tot een Beneluxleger. De Belgische hoogleraar Luc De Vos heeft dat zaterdag bepleit in een opiniestuk in de Vlaamse krant De Morgen.

Volgens De Vos, die doceert aan de Koninklijke Militaire School in Brussel, zou een Europees leger de beste oplossing zijn. Zolang dat er niet inzit, ligt de vorming van een Beneluxleger voor de hand. De nationale legers hebben te maken met steeds verder krimpende budgetten, terwijl nieuwe technologieën om meer investeringen en beter opgeleide militairen vragen. „België, Nederland en Luxemburg zijn landen met een gedeelde geschiedenis, eenzelfde filosofie en een vergelijkbare 'grootte' op de internationale scène”, schrijft De Vos.

Onlangs drong ook de Vlaams-nationalistische N-VA, de grootste politieke partij in België, aan op een Beneluxleger.

Bron: Telegraaf
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_97110041
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 21:00 schreef Cobra4 het volgende:
GroenLinks sluit grondtroepen Libië niet uit
19 mei 2011, 18:58

GroenLinks zou steun geven aan een missie met grondtroepen in Libië als de Libische leider Muammar Kaddafi niet uit zichzelf weggaat. Dat zei Tweede Kamerlid Mariko Peters van deze partij donderdag op BNR-radio. Ze acht het denkbaar dat het uiteindelijk zover komt om grondeenheden in te zetten.

Wel is het volgens Peters noodzakelijk om dan een goed mandaat te hebben, waarbij duidelijk de bescherming van de Libische bevolking vooropstaat en er uitzicht is op een democratisch overgangsproces. Peters zei dat Kaddafi „weg moet” en dat anders de huidige gewelddadige situatie nog lang kan voortduren.

Peters meldde niet vies te zijn van militaire middelen. GroenLinks zou volgens haar „niets liever willen dan de bevolking steunen met zo'n missie”. Of het om Nederlandse eenheden gaat, werd in het midden gelaten.

Nederland helpt nu met F-16's en mijnenjagers het wapeninvoer- en vliegverbod boven Libië te controleren. GroenLinks steunde die NAVO-missie niet. Deze drie maanden durende missie loopt tot en met juni. Mogelijk wordt de bijdrage verlengd, maar daar moet de Tweede Kamer eerst over geïnformeerd worden en een oordeel over geven.

Bron: www.telegraaf.nl
Waarmee? En wie betaald dat?
  zaterdag 21 mei 2011 @ 10:36:08 #83
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97110513
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 10:04 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Waarmee? En wie betaald dat?
Een ander land?

quote:
Of het om Nederlandse eenheden gaat, werd in het midden gelaten.
Weer typisch GL, van alles willen maar laat het vooral aan anderen over.
  zaterdag 21 mei 2011 @ 11:14:12 #84
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97111279
Belgische hoogleraar bepleit Beneluxleger

BRUSSEL - Nederland, België en Luxemburg moeten hun strijdkrachten samenvoegen tot een Beneluxleger. De Belgische hoogleraar Luc De Vos heeft dat zaterdag bepleit in een opiniestuk in de Vlaamse krant De Morgen.

Volgens De Vos, die doceert aan de Koninklijke Militaire School in Brussel, zou een Europees leger de beste oplossing zijn. Zolang dat er niet inzit, ligt de vorming van een Beneluxleger voor de hand. De nationale legers hebben te maken met steeds verder krimpende budgetten, terwijl nieuwe technologieën om meer investeringen en beter opgeleide militairen vragen. „België, Nederland en Luxemburg zijn landen met een gedeelde geschiedenis, eenzelfde filosofie en een vergelijkbare 'grootte' op de internationale scène”, schrijft De Vos.

Onlangs drong ook de Vlaams-nationalistische N-VA, de grootste politieke partij in België, aan op een Beneluxleger.

Telegraaf
  zaterdag 21 mei 2011 @ 11:18:19 #85
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 21 mei 2011 @ 11:24:05 #86
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97111546
Nu jij dat bericht ook gepost heb zijn het natuurlijk 6 auto's en 10 geweren. ;)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 21 mei 2011 @ 11:25:28 #87
13456 AchJa
Shut up!!!
  zaterdag 21 mei 2011 @ 18:10:07 #88
263554 revolutionarymen
revolution is now
pi_97124862
Voeg heel de Benelux samen, dan heb je ook niet het probleem wie welk onderdeel leid.
Edit: Met Oranje-Nassau als staatshoofd :)

[ Bericht 22% gewijzigd door revolutionarymen op 21-05-2011 18:18:43 ]
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 22 mei 2011 @ 07:21:22 #89
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97145667
Omvangrijk onderzoek stelt gerust

‘Balkan-syndroom’ bestaat niet

Militairen zouden aan hun uitzending op de Balkan kanker overhouden door het inademen van stofdeeltjes met verarmd uranium uit antitankgranaten. De internationale pers stond hier in 2000 bol van. Elf jaar later geeft Defensie het verlossende antwoord: het gevreesde ‘Balkan-syndroom’ bestaat niet. Militairen die in de periode 1993 tot 2001 naar de Balkan zijn uit-gezonden, hebben geen grotere kans om kanker te krijgen, concludeert dr.ir. Dieneke
Schram-Bijkerk na een omvangrijk onderzoek.

Dankzij het in 2006 ingevoerde Veteranen Registratie Systeem en de komst van Peoplesoft kunnen dergelijke onderzoeken in de toekomst sneller, zegt Schram. Het verzamelen van de personeelsgegevens was een monsterklus. “Personeeladministraties bij Defensie bleken in het verleden nogal versnipperd te zijn en niet alles was digitaal, waardoor er veel tijd ging zitten in het achterhalen van onder meer type aanstelling, datum in- en uitdiensttreding en soort uitzending.

Hier hebben we ons zeker op verkeken. Maar het was natuurlijk heel belangrijk dat alle gegevens klopten, dat de onderzoeksgroep compleet was en dat er zorgvuldig werd omgegaan met de privacy van militairen”, legt Schram uit.

Traceren
Desondanks lukte het de onderzoekers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om nagenoeg alle 160.000 (oud-)militairen van de Landmacht en de Marechaussee, die
tussen 1993 en 2001 in dienst waren, te traceren. Van deze groep dienden bijna 19.000 mannen in de Balkan. Al deze militairen ontvingen in 2006 een brief met de beschrijving van het onderzoek.

Slechts twee procent gaf geen toestemming voor het opvragen van gegevens bij de Nederlandse Kankerregistratie. In totaal zijn de militairen over een periode van vijftien jaar gevolgd.

Geruststelling
De conclusies uit het RIVM-rapport zijn geruststellend. Militairen die tussen 1993 en 2001 waren uitgezonden naar de Balkan bleken geen grotere kans op leukemie of andere vormen van kanker te hebben, in vergelijking met andere militairen en met de Nederlandse bevolking.

Eerder concludeerde TNO al dat Nederlandse militairen zeer weinig zijn blootgesteld aan verarmd uranium. Opvallend is juist dat Balkan-militairen minder kans op kanker hebben dan andere militairen en Nederlandse mannen van dezelfde leeftijd. Voor het relatief kleine aantal vrouwen dat naar de Balkan is uitgezonden, is ook geen verhoogd aantal kankergevallen gevonden.

Een mogelijke verklaring is dat alleen gezonde militairen worden uitgezonden. Schram:“We hadden al verwacht dat militairen in een betere fysieke gezondheid zijn dan gemiddeld, maar zo fit was ook voor ons een verrassing.” Een ander opvallende bevinding uit het onderzoek is dat Balkan-militairen vooral minder kans hebben op tumoren in de luchtwegen en borstholte. Terwijl algemeen wordt aangenomen dat het percentage rokers onder militairen hoger ligt dan onder
de Nederlandse bevolking. “We hadden graag nog gegevens over roken of leefstijl erbij betrokken, maar daar is destijds niet voor gekozen.

Betrouwbaar
Dat de onderzoeksperiode langer duurde dan die van andere internationale onderzoeken maakt dat het meer zeggingskracht heeft gekregen, vertelt Schram. “De meeste vormen van kanker hebben enige tijd nodig om zich te ontwikkelen. Voor een betrouwbaar resultaat en om trends te ontdekken moet je mensen jaren volgen. Ik ben blij dat we die tijd hebben gekregen.”

Voor het RIVM was dit het grootste onderzoek voor Defensie. Wat Schram betreft zeker niet het laatste. “Ik vind het een zeer fascinerende organisatie. Dat Defensie een onafhankelijk advies wilde, geeft bovendien aan dat men waarde hecht aan veilige en gezonde werkomstandigheden voor hun mensen.”

De publiekssamenvatting is te downloaden via de websites van het Ministerie van Defensie en het RIVM.

Bron: Defensiekrant
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 23 mei 2011 @ 13:44:17 #90
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97197571
OM: werkstraf voor piloten om stroomstoring

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag in Arnhem werkstraffen van respectievelijk honderd en vijftig uur geëist tegen de twee Apachevliegers die 12 december 2007 tegen een hoogspanningsmast in het Gelderse Hurwenen vlogen. Door dat helikopterongeluk zaten bedrijven en 50.000 huishoudens in de Tieler- en Bommelerwaard ruim twee dagen zonder stroom en kreeg Defensie voor 34 miljoen euro aan schadeclaims binnen.

Bron: Telegraaf
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_97202762
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 13:44 schreef Cobra4 het volgende:
OM: werkstraf voor piloten om stroomstoring

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag in Arnhem werkstraffen van respectievelijk honderd en vijftig uur geëist tegen de twee Apachevliegers die 12 december 2007 tegen een hoogspanningsmast in het Gelderse Hurwenen vlogen. Door dat helikopterongeluk zaten bedrijven en 50.000 huishoudens in de Tieler- en Bommelerwaard ruim twee dagen zonder stroom en kreeg Defensie voor 34 miljoen euro aan schadeclaims binnen.

Bron: Telegraaf
:N :N :N :r

Nederland faal-land.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 23 mei 2011 @ 15:50:08 #92
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97203016
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 15:45 schreef Lightning_NL het volgende:

[..]

:N :N :N :r

Nederland faal-land.
Eensch.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 23 mei 2011 @ 15:56:11 #93
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97203887
Uiteraard ben ik niet verbaasd. Ik zou pas verbaasd zijn als Nederland een keertje WEL iets doet waardoor ik me er misschien thuis zou voelen.
pi_97204141
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 16:10 schreef Lightning_NL het volgende:
Uiteraard ben ik niet verbaasd. Ik zou pas verbaasd zijn als Nederland een keertje WEL iets doet waardoor ik me er misschien thuis zou voelen.
Dan ga je toch lekker ergens anders vliegenier spelen?
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
pi_97206270
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 16:15 schreef Thaboel het volgende:

[..]

Dan ga je toch lekker ergens anders vliegenier spelen?
Maak je geen zorgen, dat ga ik ook zeker weten doen. Ik zou wel gek zijn om in NL te blijven om me elke dag weer kapot te ergeren aan dit soort nieuwsberichten. Mja, moet wel eerst mijn contract uitdienen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 24 mei 2011 @ 11:04:19 #97
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97239969
Gemeenteraad Haarlem zit nacht vast op schip

IJMUIDEN - Bijna alle Haarlemse gemeenteraadsleden en burgemeester Bernt Schneiders hebben in de nacht van maandag op dinsdag vastgezeten op het marineschip Hr. Ms. Johan de Witt. De stadsbestuurders konden niet van de boot af door een defect aan een landingsvaartuig, waarmee ze naar IJmuiden terug zouden varen.

Dat heeft burgemeester Bernt Schneiders dinsdag bevestigd. De raadsleden gingen maandagavond met een amfibisch transportschip naar het Marineschip. Ze zouden anderhalf uur aan boord blijven. Dat liep anders toen een van de twee transportschepen stuk ging.

Commandant Ed Veen, zelf raadslid in Haarlem, vond het onverantwoord het andere schip alleen de zee op te laten gaan met windkracht 7. De raadsleden kregen een kajuit aan boord van het marineschip en voeren mee naar Den Helder, waar ze om 5.00 uur 's nachts van boord konden gaan. „Een heel avontuur, maar wel interessant”, aldus Schneiders na een paar uur slaap.

Bron: Telegraaf
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 24 mei 2011 @ 12:07:50 #98
154880 Bolter
Awesomeness
pi_97242144
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 16:51 schreef Lightning_NL het volgende:

[..]

Maak je geen zorgen, dat ga ik ook zeker weten doen. Ik zou wel gek zijn om in NL te blijven om me elke dag weer kapot te ergeren aan dit soort nieuwsberichten. Mja, moet wel eerst mijn contract uitdienen.
Wat wordt nu eigenlijk als reden aangegeven? Toch nalatenheid van de bemanning? Ik heb ooit een studie van het NLR gezien waarbij gedurende de laaste minuut of zo van de vlucht je kon zien waar de bemanning naar keek. Hieruit bleek wel een mate van onoplettendheid (oordeel van de NLR persoon destijds), dit in combinatie met slechte planning... Tja.
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story"
pi_97248829
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 12:07 schreef Bolter het volgende:

[..]

Wat wordt nu eigenlijk als reden aangegeven? Toch nalatenheid van de bemanning? Ik heb ooit een studie van het NLR gezien waarbij gedurende de laaste minuut of zo van de vlucht je kon zien waar de bemanning naar keek. Hieruit bleek wel een mate van onoplettendheid (oordeel van de NLR persoon destijds), dit in combinatie met slechte planning... Tja.
Een hele tijd terug heb ik een samenvatting van het onderzoeksrapport gelezen. Er waren heel veel dingen in de voorbereiding die volgens dat rapport hebben bijgedragen aan deze crash. Maar ja, ik vind dat allemaal mierenneuken. Er kleven altijd risico's aan het militair vliegen. Vooral 's nachts. Een ongeluk zit in een klein hoekje.
Uiteindelijk kun je altijd wel zeggen dat er een mate van onoplettendheid is, omdat die hoogspanningsleiding daar gewoon staat en die is niet onzichtbaar. Maar ja, we zijn mens, we zijn geen perfecte robots. Een ongeluk kan altijd gebeuren.
En dat is wat ik zo kut vind in dit verhaal. Die vliegers worden door dit land ingezet. Ze vliegen in opdracht voor dit land. Het zijn ook mensen. Mensen zijn niet perfect en maken fouten. Als ze dan door een foutje een ongeluk veroorzaken die ze wonder boven wonder allebei overleven, is het te belachelijk voor woorden dat ze gestraft worden door het land dat ze opdracht heeft gegeven om te vliegen. Alsof ze moedwillig tegen draden aan hebben gevlogen en zichzelf bijna dood hebben gevlogen.
Men moet in Nederland schijnbaar altijd een pispaal hebben, en als dat Defensie is, of een militair, dan is dat schijnbaar harstikke mooi meegenomen.
  dinsdag 24 mei 2011 @ 15:49:04 #100
154880 Bolter
Awesomeness
pi_97249971
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 15:22 schreef Lightning_NL het volgende:

[..]

Een hele tijd terug heb ik een samenvatting van het onderzoeksrapport gelezen. Er waren heel veel dingen in de voorbereiding die volgens dat rapport hebben bijgedragen aan deze crash. Maar ja, ik vind dat allemaal mierenneuken. Er kleven altijd risico's aan het militair vliegen. Vooral 's nachts. Een ongeluk zit in een klein hoekje.
Uiteindelijk kun je altijd wel zeggen dat er een mate van onoplettendheid is, omdat die hoogspanningsleiding daar gewoon staat en die is niet onzichtbaar. Maar ja, we zijn mens, we zijn geen perfecte robots. Een ongeluk kan altijd gebeuren.
En dat is wat ik zo kut vind in dit verhaal. Die vliegers worden door dit land ingezet. Ze vliegen in opdracht voor dit land. Het zijn ook mensen. Mensen zijn niet perfect en maken fouten. Als ze dan door een foutje een ongeluk veroorzaken die ze wonder boven wonder allebei overleven, is het te belachelijk voor woorden dat ze gestraft worden door het land dat ze opdracht heeft gegeven om te vliegen. Alsof ze moedwillig tegen draden aan hebben gevlogen en zichzelf bijna dood hebben gevlogen.
Men moet in Nederland schijnbaar altijd een pispaal hebben, en als dat Defensie is, of een militair, dan is dat schijnbaar harstikke mooi meegenomen.
Beetje kortzichtig dit. Ik zie je vaak sterk oordelen over anderen maar zodra dit op jouw beroepsgroep van toepassing is het ineens mierenneuken en menselijk. Op het moment dat er doelbewust iemand wordt zwart gemaakt of hardere wordt aangepakt ómdat het een militair is wil ik je best gelijk geven (Kapitein Kroon iemand?). Maar op het moment dat er gewoon grove operationele fouten worden gemaakt, waarbij inderdaad makkelijk doden hadden kunnen vallen, mogen daar best consequenties aanhangen.
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story"
pi_97250140
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 15:49 schreef Bolter het volgende:

[..]

Beetje kortzichtig dit. Ik zie je vaak sterk oordelen over anderen maar zodra dit op jouw beroepsgroep van toepassing is het ineens mierenneuken en menselijk. Op het moment dat er doelbewust iemand wordt zwart gemaakt of hardere wordt aangepakt ómdat het een militair is wil ik je best gelijk geven (Kapitein Kroon iemand?). Maar op het moment dat er gewoon grove operationele fouten worden gemaakt, waarbij inderdaad makkelijk doden hadden kunnen vallen, mogen daar best consequenties aanhangen.
Er zijn geen grove operationele fouten gemaakt. Nu jij weer. En de doden die hadden kunnen vallen zijn vooral de vliegers zelf.
Wat zou uberhaupt een grove operationele fout zijn in het geval dat je tegen draden aan vliegt? Dit heeft overigens niets met mijn beroepsgroep verdedigen te maken. Dit is gewoon iets waar ik wat over mag en kan vinden omdat ik er ervaring mee heb.
  dinsdag 24 mei 2011 @ 16:22:58 #102
100593 Catch_me
Donateur Asielactie 2009
pi_97251425
Wegbezuinigen die 2 piloten, nog maar 5998 te gaan :)
Op elke fokker past een bril.
pi_97251675
Wat ben jij nou weer en waar kom je vandaan?
pi_97252147
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 15:52 schreef Lightning_NL het volgende:

[..]

Er zijn geen grove operationele fouten gemaakt. Nu jij weer. En de doden die hadden kunnen vallen zijn vooral de vliegers zelf.
Wat zou uberhaupt een grove operationele fout zijn in het geval dat je tegen draden aan vliegt? Dit heeft overigens niets met mijn beroepsgroep verdedigen te maken. Dit is gewoon iets waar ik wat over mag en kan vinden omdat ik er ervaring mee heb.
Hoe weet jij nou weer dat er geen fouten zijn gemaakt? Was jij er bij? Heb jij de stukken ingezien?
pi_97252279
Als je nou gewoon mijn posts leest, dan weet je ook dat ik het onderzoeksrapport heb gelezen.

Overigens moest de rechtszaak eerst nog uitgesteld worden, omdat ze eerst nog eventjes naar Afghanistan moesten. Kom je terug, wordt je bedankt voor bewezen diensten.
pi_97252869
Je hebt gelijk, ik ben scheel aan het worden.
  dinsdag 24 mei 2011 @ 17:20:58 #107
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97254074
Als je met je dronken harses iets kapot vliegt heb ik beeld bij de straf. In dit geval is het gewoon een ongeluk. Of gaan we v/d Perre ook postuum een oor aannaaien?
pi_97258181
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 16:41 schreef Lightning_NL het volgende:
Als je nou gewoon mijn posts leest, dan weet je ook dat ik het onderzoeksrapport heb gelezen.

Overigens moest de rechtszaak eerst nog uitgesteld worden, omdat ze eerst nog eventjes naar Afghanistan moesten. Kom je terug, wordt je bedankt voor bewezen diensten.
:r
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  dinsdag 24 mei 2011 @ 19:31:19 #109
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97260277
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 17:20 schreef AchJa het volgende:
Als je met je dronken harses iets kapot vliegt heb ik beeld bij de straf. In dit geval is het gewoon een ongeluk. Of gaan we v/d Perre ook postuum een oor aannaaien?
inderdaad.. af en toe te achterlijk voor woorden dat we ook nog voor dat land ons dikke bloed en zweet inzetten...

Totdat je beseft dat je er zelf in woont, en bijna iedereen is wel blij met de plek waar hij / zij woont..
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 25 mei 2011 @ 13:29:10 #110
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97291430
Pantsergenisten vinden miljoenen

16 genisten van 41 Pantsergeniebataljon uit Oirschot hebben de afgelopen dagen deelgenomen aan een actie met de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD), de politie en de douane. De inzet van Defensie bij deze gecombineerde actie, waar ook een F-16 aan deelnam, leidde tot een miljoenenvondst in Venlo.

Maandagochtend meldden 2 militaire zoekteams en 2 adviseurs zich op het politiebureau in Tegelen voor een briefing. Op dat moment was het de militairen nog niet duidelijk waarom zij waren opgeroepen. Het Landelijk Parket in Den Bosch, dat de operatie leidde, vroeg de genisten van 13 Gemechaniseerde Brigade om hun expertise in te zetten voor het doorzoeken van 3 huizen, een braakliggend terrein en een bosperceel in een Venlose wijk.

Luchtbeelden
De locatie was eerder al vanuit de lucht verkend door een F-16-jachtvliegtuig. De resultaten van deze fotoverkenningsvlucht gaven de FIOD aanleiding het gebied uitgebreid te doorzoeken vanaf de grond.

Megavondst
Bij aanvang van de operatie zetten speciale eenheden de straat af en vervolgens gingen de genisten aan de slag. De militairen kregen de opdracht naar geld en eventueel drugs en wapens te zoeken.

Een van de adviseurs doorzocht met het eerste zoekteam de woningen. “In 1 huis hadden we al binnen enkele ogenblikken in de smiezen dat er iets niet klopte”, aldus sergeant der 1ste klasse Bas. “De trap was te smal en de wc was te klein.” Verstopt in een valse muur tussen de keuken en de trap vond het team ruim ¤ 4,5 miljoen. In een ander huis werd op een koof in de keuken 61.000 euro gevonden, en onder een lade ook nog een vuurwapen.

Het tweede, meer specialistische, zoekteam onder leiding van adjudant Frank doorzocht het bos. Hier trof het team alleen een kleine hoeveelheid amfetamine aan. Tijdens de hele actie heeft de FIOD zelf ook nog eens 40.000 euro, drugs en documenten gevonden.

Ervaring Uruzgan
De zoektechnieken van de militairen zijn ontwikkeld in Afghanistan, tijdens de missie in Uruzgan. Iedere pantsergenist beheerst de manier van zoeken waarbij waarneming en techniek heel nauw samenhangen. Een van de technieken, het zogeheten intermediate search, werd in Afghanistan toegepast om gevaarlijke en verdachte plaatsen op geïmproviseerde explosieven (IED’s) te controleren. Genisten gebruiken naast hun zintuigen onder meer mijnendetectoren.

Voor de moeilijkere opdrachten wordt een geavanceerde zoektechniek, de advanced search, gebruikt. Bijvoorbeeld in kleine ruimtes, bij slechte lichtomstandigheden en in nog onveiligere situaties. De specialisten beschikken voor deze werkwijze over hypermodern gereedschap dat het mogelijk maakt in de bodem en door muren en objecten te kijken. Dit is een specialisme van slechts een paar teams.

Witwaspraktijken
De inzet in Venlo van de afgelopen dagen staat niet op zichzelf. Het Landelijk Parket Den Bosch voert in samenwerking met de FIOD de laatste jaren een operatie uit tegen geldwitwaspraktijken in de omgeving van de Noord-Limburgse stad.

Bron: www.defensie.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_97292284
Justitie word met de dag luier...
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  woensdag 25 mei 2011 @ 13:53:08 #112
185584 von_Preussen
Quia Opportet
pi_97292322
Waarom heb ik het vermoeden dat Defensie het "gevonden" geld niet mag houden en het voor de eigen taken mag aanwenden. :')
  donderdag 26 mei 2011 @ 14:39:25 #113
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_97338688
Afstandbestuurbare bommenwerpers met kernkoppen, brr..

quote:
Pentagon weapons buyer quietly visits California to discuss bomber planes

Deep in the Mojave Desert, surrounded by tiers of barbed-wire fence, the nation's largest defense contractors work in secrecy designing and building the latest military aircraft at Air Force Plant 42.

The military's top weapons buyer quietly visited the Palmdale facility this month to talk with leading aerospace executives about plans to build a fleet of radar-evading bombers that the military hopes to have ready for action by the mid-2020s.

The plane would be the first long-range bomber built in the U.S. since the last of the 21 bat-winged B-2 stealth bombers by Northrop Grumman Corp. rolled off the assembly lines at Plant 42 more than a decade ago. The Air Force owns the 5,800-acre industrial park and leases space to aerospace contractors.

Now on the Pentagon wish list is a proposed fleet of 80 to 100 nuclear-capable bombers that could operate with or without a pilot in the cockpit.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  donderdag 26 mei 2011 @ 15:42:17 #114
154880 Bolter
Awesomeness
pi_97341137
Wat nou "brrr"?
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story"
  donderdag 26 mei 2011 @ 15:45:08 #115
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_97341266
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 15:42 schreef Bolter het volgende:
Wat nou "brrr"?
Niet dan?

Er zijn nu ook al raketten en bemande bommenwerpers, natuurlijk. Maar zo'n onbemande drone 'voelt' toch wat gevaarlijker, wat als de communicatie ermee uitvalt bijv?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  donderdag 26 mei 2011 @ 15:45:58 #116
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_97341300
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 15:45 schreef Perrin het volgende:

[..]

Niet dan?

Er zijn nu ook al raketten en bemande bommenwerpers, natuurlijk. Maar zo'n onbemande drone 'voelt' toch wat gevaarlijker, wat als de communicatie ermee uitvalt bijv?
Dan laten ze een nieuwe opstijgen :P?
  donderdag 26 mei 2011 @ 15:46:43 #117
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_97341328
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 15:45 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Dan laten ze een nieuwe opstijgen :P?
Om de vorige gecrashte kernkop te zoeken? :P
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  donderdag 26 mei 2011 @ 15:53:19 #118
154880 Bolter
Awesomeness
pi_97341593
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 15:45 schreef Perrin het volgende:

[..]

Niet dan?

Er zijn nu ook al raketten en bemande bommenwerpers, natuurlijk. Maar zo'n onbemande drone 'voelt' toch wat gevaarlijker, wat als de communicatie ermee uitvalt bijv?
Dan keert ie over het algemeen zelf wel terug. De gehele U(C)AV markt is op dit moment booming. De eerste low observable drones zijn al ingezet in Afghanistan (Beast of Kandahar i.e. RQ-170 Sentinel) die waarschijnlijk enkel in die regio is ingezet om missies boven Pakistan/Iran uit te voeren aangezien de Taliban nu niet echt de mogelijkheden heeft om andere drones uit te schakelen / inzet bij OBL missie. Kijk naar de ontwikkeling van de X-47 (carrier-based LO bommenwerper) en overige projecten. Door oplopende kosten bij het F-35 project wordt er steeds meer aandacht aan dit soort ontwikkelingen gegeven. Dat er dus grotere bommenwerpers in ontwikkeling zijn is geen verrassing; en laat je niet te bang maken door 'nuclear-capable'.
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story"
  donderdag 26 mei 2011 @ 16:13:07 #119
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_97342286
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 15:53 schreef Bolter het volgende:

[..]
..en laat je niet te bang maken door 'nuclear-capable'.
Ahh, dat laatste was nu juist waarom ik er mijn vraagtekens bijzette.. Lijkt me een relatief onbetrouwbare manier om kernwapens in te zetten, namelijk. Verder logische ontwikkeling, die UAVs.. stukje goedkoper dan een bemand gevechtsvliegtuig/bommenwerper iig.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  donderdag 26 mei 2011 @ 18:10:31 #120
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97347463
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 16:13 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ahh, dat laatste was nu juist waarom ik er mijn vraagtekens bijzette.. Lijkt me een relatief onbetrouwbare manier om kernwapens in te zetten, namelijk. Verder logische ontwikkeling, die UAVs.. stukje goedkoper dan een bemand gevechtsvliegtuig/bommenwerper iig.
je leeft nu al tientallen jaren op deze planeet en hebt geen probleem met Trident intercontinental ballistic missiles die een ingeprogrammeerd programma hebben op welk doel ze moeten afvliegen en jij hoopt maar dat het goede coördinaten zijn en nauwkeurig.. waar je dus uiteindelijk veel minder controle over hebt.. dan een vliegtuigje met iemand op de grond die accuraat en zonder gevaar voor eigen leven een ding door een labyrinth zou kunnen gidsen...

vaag
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  donderdag 26 mei 2011 @ 18:23:15 #121
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_97347968
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 18:10 schreef Pumatje het volgende:

[..]

je leeft nu al tientallen jaren op deze planeet en hebt geen probleem met Trident intercontinental ballistic missiles die een ingeprogrammeerd programma hebben op welk doel ze moeten afvliegen en jij hoopt maar dat het goede coördinaten zijn en nauwkeurig.. waar je dus uiteindelijk veel minder controle over hebt.. dan een vliegtuigje met iemand op de grond die accuraat en zonder gevaar voor eigen leven een ding door een labyrinth zou kunnen gidsen...

vaag
Als je verbinding blijft houden, natuurlijk. Ja echt vrolijk wordt denk ik niemand van kernwapens, maar als ze ermee rondvliegen dan het liefst zo 'veilig' mogelijk.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_97348164
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 18:23 schreef Perrin het volgende:

[..]

Als je verbinding blijft houden, natuurlijk. Ja echt vrolijk wordt denk ik niemand van kernwapens, maar als ze ermee rondvliegen dan het liefst zo 'veilig' mogelijk.
Als zo'n ding neerstort heb je voor zover ik weet nog altijd geen probleem in de zin van een nucleaire explosie. Je moet er dan alleen voor zorgen dat het wrak inclusief nucleair materiaal niet in de verkeerde handen valt, maar met dat probleem zit je ook als je een bemand vliegtuig stuurt.
  donderdag 26 mei 2011 @ 19:02:34 #123
154880 Bolter
Awesomeness
pi_97349575
*"We got a Broken Arrow", I repeat "Broken Arrow!".

Maar Perrin, beetje realistisch blijven. Elke grote bommenwerper en ook jagers zijn vaak nuclear capable. Ik geloof dat onze huidige F-16 gewoon de B-61 mee zou kunnen cheffen als het nodig zou zijn. Het is niet alsof ze dan dagelijks een beetje rondvliegen met nucleaire wapens. En op het moment dat het zo ver komt dat er nucleaire wapens onder dit soort kisten hangen denk ik niet dat we nog bang hoeven te zijn voor een eventuele crash.. :{
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story"
pi_97351401
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 19:02 schreef Bolter het volgende:

Het is niet alsof ze dan dagelijks een beetje rondvliegen met nucleaire wapens.
Der denkt een zekere Mevr. v. Velzen van de SP heel anders over :X
Blood Sugar Sex Magik
  donderdag 26 mei 2011 @ 20:20:10 #125
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97353033
Haar zou iedereen ook gewoon moeten negeren.. dat figuur heeft werkelijk geen idee waar ze het over heeft.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_97353831
RATKO MLADIC GEARRESTEERD

AMSTERDAM - De voortvluchtige van oorlogsmisdaden verdachte ex-generaal Ratko Mladic is gearresteerd in Servië. Een procedure om Mladic uit te leveren aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag is in gang gezet.
ANP
Ratko Mladic gearresteerd

Dat heeft de Servische president Boris Tadic donderdagmiddag bevestigd tijdens een persconferentie. Een half uur eerder werd het bericht al in een uitzending op de Servische staatstelevisie bevestigd.

De arrestatie is volgens Tadic het resultaat van de samenwerking van zijn land met het Joegoslavië-Tribunaal. De moslimpresident van Bosnië Bakir Izetbegovic, voegde daaraan toe dat het eveneens gebeurde in samenwerking met de veiligheidsdiensten van Bosnië.

De arrestatie is ''een van de voorwaarden voor gerechtigheid'' en stimuleert verzoening op de Balkan, aldus Izetbegovic. Hij prees de ''vastberadenheid van de internationale gemeenschap, die vasthield aan het standpunt dat Mladic moet worden opgepakt''.

Volgens hoofdaanklager van het Joegoslavië-Tribunaal Serge Brammertz heeft Servië "voldaan aan een van zijn internationale verplichtingen''.

Voorgeleid

Mladic wordt in de loop van de middag voor het eerst voorgeleid. Dat gebeurt bij het Tribunaal voor Oorlogsmisdaden in de Servische hoofdstad Belgrado. Het is onduidelijk wanneer de rechters een besluit nemen over uitlevering van Mladic aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag.

Dat laat het Servische persbureau BETA weten. Na een vonnis kan Mladic tegen uitlevering in beroep gaan. De uiteindelijke beslissing over de uitlevering ligt bij het Servische ministerie van Justitie.

De Servische staatstelevisie meldde eerder dat de voormalige militaire leider al op weg zou zijn naar Nederland.

Rechter

''Alle oorlogsmisdadigers moeten voor de rechter worden gebracht'', zei Tadic. Het VN-tribunaal in Den Haag was vaak zeer kritisch over de medewerking van de Serviërs bij het opsporen van oorlogsmisdadigers.

''Hiermee hebben wij een moeilijk hoofdstuk in onze recente geschiedenis afgesloten'', zei Tadic. De president zei verder dat de laatst overgebleven voortvluchtige verdachte van oorlogsmisdaden tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië, Goran Hadzic, ook zal worden opgepakt.

Hadzic was in de jaren negentig de politieke leider van de Servische entiteit in Kroatië. Hij wordt gezocht wegens misdaden gepleegd in Oost-Slavonië.

Tip

Volgens de Servische zender B92 is Mladic donderdagochtend opgepakt na een tip dat een man met de naam Milorad Komadic een fysieke gelijkenis met Mladic had.

De 69-jarige Mladic, die er duidelijk ouder uitzag dan op foto's die van hem zijn verspreid, heeft zich naar verluidt niet tegen zijn arrestatie verzet.

De oorlogsmisdadiger is aangehouden in het huis van een familielid in het dorp Lazarevo, niet ver van de stad Zrenjanin in het noorden van Servië. Dat heeft de burgemeester van de plaats gezegd tegen de grootste Servische krant Blic.

Servië

Mladic werd gearresteerd in het dorp Lazarevo, in de noordelijke provincie Vojvodina.

Arrestant

B92 was de eerste die donderdagochtend melding maakte van een arrestant die "mogelijk Mladic was". Dat bericht werd vervolgens door de Servische regering bevestigd tegenover de Amerikaanse nieuwszender CBS.

De politie en de geheime dienst begonnen rond 6 uur in de ochtend met hun operatie. Drie uur later werd Mladic aangehouden.

Genocide

Mladic is bij het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag aangeklaagd wegens onder meer genocide na de val van Srebrenica in 1995. Onder leiding van de in 2008 gearresteerde Radovan Karadzic voerde Mladic etnische zuiveringen uit in Bosnië.

Troepen onder leiding van Mladic vermoordden toen duizenden Bosnische moslims. De Nederlandse VN-militairen van Dutchbat konden de volkenmoord niet voorkomen.

'Onvoldoende meewerking'

Eerder donderdag had de nieuwssite EU Observer nog uit een verslag van het tribunaal geciteerd. Daarin staat dat Servië niet voldoende meewerkte om de laatste voortvluchtigen, naast oud-generaal Ratko Mladic ging het om ex-politicus Hadzic, te arresteren. Frederick Swinnen, de speciale adviseur van de hoofdaanklager van het tribunaal, bevestigde de inhoud.

''Zonder een aanmerkelijke verbetering in het niveau van de samenwerking zullen de voortvluchtigen (Mladic en Hadzic - red.) niet worden opgepakt'', schrijft hoofdaanklager Brammertz in het rapport.

Nieuwe feiten

De Nederlandse advocaten van duizenden nabestaanden van de massamoord in Srebrenica hopen dat de arrestatie van Mladic leidt tot nieuwe feiten over de val van de enclave in 1995. Dat kan de rol van de Verenigde Naties en die van de Nederlandse staat in een nieuw daglicht plaatsen.

Dat lieten Marco Gerritsen en Axel Hagedorn donderdag weten. Ze vertegenwoordigen naar schatting zesduizend voornamelijk vrouwen, die bekendstaan als de 'Moeders van Srebrenica'. Het tweetal is al sinds 2007 bezig met een civiele rechtszaak tegen de VN en de Staat, die ze ernstige nalatigheid verwijten.

De Nederlandse staat verwijst de zaak door naar de VN. Maar de volkenrechtelijke organisatie geniet immuniteit, wat de rechter in Den Haag in 2008 bevestigde. Ook vond de rechter zich niet bevoegd om de klachten in behandeling te nemen.

Europese Unie

Door de arrestatie van Mladic staat Servië sterker in de onderhandelingen met Brussel over toetreding tot de Europese Unie.

De EU heeft steeds benadrukt dat Servië moet samenwerken met het Joegoslavië-Tribunaal, wil het uiteindelijk kunnen toetreden tot de unie.

De EU benadrukte steeds dat Servië volledig moet samenwerken met het Joegoslavië-Tribunaal, wil het uiteindelijk toetreden tot de unie. Buitenlandchef Catherine Ashton vindt ook dat Servië en Kosovo, die ooit een geheel vormden, beter moeten samenwerken.
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  donderdag 26 mei 2011 @ 20:47:13 #127
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97354455
hoorde op de radio ( BNR ) weer een heel nieuwe kijk op Srebrenica..
dat het een onderonsje met de Amerikanen was o.i.d

enclaves moesten weg, anders konden geen nieuwe terretoriale grenzen worden getrokken, en het conflict worden beeindigd. Maar dat het zo'n bloedbad zou worden zouden ze niet hebben durven vrezen.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  donderdag 26 mei 2011 @ 21:50:56 #128
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97358298
Hillen heeft een zak met geld gevonden???

quote:
Hillen wil missie Libië verlengen

DEN HAAG - Minister Hans Hillen van Defensie steunt een eventuele verlenging van de NAVO-missie in Libië. Het kabinet denkt momenteel na over een voortzetting van de Nederlandse bijdrage eraan en zal de Tweede Kamer daarover zo snel mogelijk informeren.

Dat heeft Hillen donderdag aan de Kamer geschreven. De NAVO-operatie, waarvan het huidige mandaat op 23 juni afloopt, is erop gericht de bevolking te beschermen tegen agressie van het regime van de Libische leider Muammar Kaddafi. Dat gebeurt onder meer via een vliegverbod boven Libië en een wapenembargo tegen het Noord-Afrikaanse land.

Nederland helpt mee met de handhaving van die maatregelen met zes F-16-gevechtsvliegtuigen en de mijnenjager Hr. Ms. Haarlem. In totaal zijn er ongeveer tweehonderd Nederlandse militairen bij betrokken.

Op 8 juni spreken de NAVO-defensieministers tijdens een bijeenkomst in Brussel over de mogelijke verlenging van de missie. Volgens de hoogste bevelhebber van het militaire bondgenootschap in Europa (Saceur) zijn de militaire doelstellingen van de operatie gehaald. Dat geldt echter niet voor de politiek-militaire doelen van de NAVO, zoals de afspraak dat het geweld tegen burgers moet stoppen, de troepen van Kaddafi zich moeten terugtrekken in hun kazernes en de humanitaire hulp ongehinderd op de plaats van bestemming moet kunnen komen.

Het is noodzakelijk de missie voort te zetten om grootschalig geweld door Kaddafi te voorkomen, schrijft Hillen. Hij verwacht dat de NAVO zal besluiten de operatie Unified Protector te verlengen. Hillen zal dat steunen. Voorwaarde is wel dat de missie binnen het huidige mandaat van de VN-Veiligheidsresoluties 1970 en 1973 blijft vallen.
Telegraaf
pi_97358405
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 21:50 schreef AchJa het volgende:
Hillen heeft een zak met geld gevonden???

[..]

Telegraaf
Aan het eind van de regenboog....
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  donderdag 26 mei 2011 @ 21:59:11 #130
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_97358895
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 19:02 schreef Bolter het volgende:
*"We got a Broken Arrow", I repeat "Broken Arrow!".

En op het moment dat het zo ver komt dat er nucleaire wapens onder dit soort kisten hangen denk ik niet dat we nog bang hoeven te zijn voor een eventuele crash.. :{
Dat is best een heel goed punt :@
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  donderdag 26 mei 2011 @ 22:10:15 #131
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97359631
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 21:50 schreef AchJa het volgende:
Hillen heeft een zak met geld gevonden???

[..]

Telegraaf
het is toch te gek voor woorden.
Wat baal ik van deze vent zeg..
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 26 mei 2011 @ 22:13:54 #132
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97359878
Het spelletje is al begonnen. :')

Hoorzitting Mladic stilgelegd

De eerste voorgeleiding van de gearresteerde ex-generaal Ratko Mladic is donderdag stilgelegd. Dat heeft zijn advocaat laten weten. Volgens de raadsman was Mladic niet in staat antwoord te geven op vragen. Artsen onderzoeken Mladic' gesteldheid en verklaren vrijdag of hij in staat is voor de rechter te verschijnen.

Volgens de raadsman was Mladic niet in staat antwoord te geven op vragen en is hij er slecht aan toe. „Hij reageert nauwelijks.” Artsen onderzoeken Mladic' gesteldheid en verklaren vrijdag of hij in staat is voor de rechter te verschijnen, aldus Saljic.

Maar Bruno Vekaric, de plaatsvervangende aanklager, zei dat de ondervraging vrijdag verder gaat. Mladic werd gehoord bij het speciaal tribunaal voor oorlogsmisdaden in Belgrado. Dat hof besluit over zijn uitlevering aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag. Die procedure kan nog zeker een week duren.

De Servische televisiezender RTS had eerder donderdag beelden laten zien van Mladic bij de rechtbank. De politie escorteerde hem naar het verhoor.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 26 mei 2011 @ 22:16:06 #133
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97360045
Servië bij de EU, mijn god.
Zijn EU functionarissen en Ministers überhaupt ooit in Servië geweest..
die kunnen daar niet rondlopen zonder uitgescholden of nageroepen te worden...
Dit grotendeels voor het erkennen van Kosovo alleen al....
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  donderdag 26 mei 2011 @ 23:07:42 #134
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_97363492
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 22:10 schreef Pumatje het volgende:

[..]

het is toch te gek voor woorden.
Wat baal ik van deze vent zeg..
Waarom baal je nou van deze man. Hij doet gewoon z'n werk en is eindverantwoordelijk. Hij neemt niet zelfstandig allerlei besluiten ofzo. Voor zo'n missie is alijd wel ergens geld vrij te maken. Dat hoeft niet eens binnen Defensie te zijn.
Volgens mij kun je hem persoonlijk weinig aanrekenen.

Begrijp overigens goed dat je van de bezuinigingen baalt (ik ook, wat mij betreft investeren we juist meer).

[ Bericht 3% gewijzigd door PLAE@ op 26-05-2011 23:15:15 ]
  donderdag 26 mei 2011 @ 23:22:47 #135
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97364317
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 23:07 schreef PLAE@ het volgende:

[..]

Waarom baal je nou van deze man. Hij doet gewoon z'n werk en is eindverantwoordelijk. Hij neemt niet zelfstandig allerlei besluiten ofzo. Voor zo'n missie is alijd wel ergens geld vrij te maken. Dat hoeft niet eens binnen Defensie te zijn.
Volgens mij kun je hem persoonlijk weinig aanrekenen.

Begrijp overigens goed dat je van de bezuinigingen baalt (ik ook, wat mij betreft investeren we juist meer).
Ik baal van hem omdat hij openlijk toegeeft door zijn acties en handelingen naar Defensie toe, dat het personeel hem niet zo heel veel intresseert..
In ieder geval niet meer, dan het huishoudboekje van Defensie....
Het huishoudboekje is mee te spelen, doordat Defensie geld krijgt van de Overheid, om burgers om te vormen naar Militairen, die door de overheid worden gebruikt om de belangen van haar te verdedigen.

Nu kunnen er lastige tijden aan zijn gebroken, dan moet men herinerren.. dat ze die mensen, waar zij heel veel van verlangen, niet zomaar aan de kant kunnen zetten, om zaken op orde te stellen... huishoudboekje of niet... Dit probleem kan worden verzacht door wat minder te bezuinigen dan in eerste instantie geplanned.

Zoals bijvoorbeeld de Munitie, reserveonderdelen en Brandstof.. waar een tekort aan is door Afghanistan. Het is toch van de zotte dat Defensie hier voor moet betalen, terwijl de Overheid ons op Missie stuurt.... Dat zijn nu eenmaal de kosten die bij een dergelijke missie ingecalculeerd moeten worden en moeten worden gedekt.

De organisatie eet zichzelf dan op.....

Te gek voor woorden.
Ik zie de brandweer midden tijdens het blussen al ineens ophouden.
Tsjah.. kunnen niet verder want we hebben al het water gebruikt wat we kunnen betalen...
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  vrijdag 27 mei 2011 @ 10:18:35 #136
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97373319
VVD verliest Defensie-achterban

Dennis Schotmeijer is lid van de VVD en werkt voor defensie. Dennis is net als vele andere Nederlanders bezorgd over de bezuinigingen op defensie. Hij staat met beide benen op de grond en weet waar hij over praat. Hieronder volgt zijn artikel en een CNN reportage over Afghanistan waar Dennis de Nederlandse belangen heeft verdedigd.

Hoeveel is je gedachtengoed waard als je al je principes laat varen? Als actief lid van de VVD, maar ook als officier binnen de Nederlandse Krijgsmacht, heb ik mijn sterke bedenkingen over de koers die de VVD op dit moment vaart. Ik hoef u niet te vertellen dat de partij een aantal principiële kwesties opzij heeft gezet. Van koopzondag, godslastering en ‘vermeende’ samenwerking met een partij die niet uitgaat van het individu maar van indeling op sekse, tot keiharde bezuinigingen op onze krijgsmacht.

Natuurlijk moet een ieder zijn steentje bijdragen in tijden van crisis, dit is geheel duidelijk en aanvaardbaar, ook voor alle VVD-leden. Maar het feit dat er zo hard bezuinigd wordt op een van de kerntaken van de overheid conform het liberalisme, is natuurlijk ongehoord. Als liberale partij maak je je qua overheid hard voor de (kern-)taken die het individu niet zelf kan oplossen of bewerkstelligen. Één van die taken is veiligheid (en landsverdediging). Juist op dit punt zou de zogenaamde ‘nullijn’ gevoerd worden, aangezien er enorme klappen gevallen zijn in het recente verleden van de krijgsmacht.

‘De VVD bezuinigt niet op veiligheid en dus ook niet op onze soldaten en veteranen. Het dalende defensiebudget wil de VVD dan ook een halt toeroepen. In de toekomst wil de VVD dat onze veelzijdig inzetbare krijgsmacht een evenredige bijdrage blijft leveren aan vredesondersteunende operaties. De VVD wil de omvang van het ontwikkelingsbudget terugbrengen door het te laten aansluiten bij het Europese gemiddelde.’ (‘VVD – Orde op zaken – Verkiezingsprogramma 2010-2014)

Het is nu krap een jaar later. We hebben geen tanks meer. Mortieren en luchtverdediging zijn weggesaneerd bij de luchtmobiele eenheden. Anti-tank pelotons worden opgeheven. Er wordt zwaar gesneden in het oefen-budget. Onze artillerie eenheden worden met 25% gereduceerd. De Koninklijke Luchtmacht levert fors in op vliegcapaciteit en de Koninklijke Marine op mijnenjagers. Maar gelukkig sparen we zoveel mogelijk de gevechtseenheden… Binnen Defensie is het niet meer goed te praten en mijn collega’s vragen terecht aan mij: ‘waarom heb je me geadviseerd op de VVD te stemmen?’

De dagelijkse standaard
pi_97378335
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 10:18 schreef AchJa het volgende:
VVD verliest Defensie-achterban

...
Kan niet zeggen of 2010 de laatste keer is geweest dat ik op landelijk niveau op de VVD heb gestemd, maar zal de volgende keer wel mn stem heel wat beter gaan overwegen als er zo'n clubje als nu aan zit te komen.
Blood Sugar Sex Magik
  vrijdag 27 mei 2011 @ 12:33:48 #138
154880 Bolter
Awesomeness
pi_97378493
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 12:28 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Kan niet zeggen of 2010 de laatste keer is geweest dat ik op landelijk niveau op de VVD heb gestemd, maar zal de volgende keer wel mn stem heel wat beter gaan overwegen als er zo'n clubje als nu aan zit te komen.
Tja, wat zouden de gevolgen wel niet zijn geweest met een PVDA, D66, GL, SP regering? Hoe dan ook zouden er bezuinigingen worden doorgevoerd. Ik begrijp hoe zuur het allemaal soms wel niet kan zijn, maar dan heb ik eerlijk gezegd meer vertrouwen in de VVD om ons door zo'n lastige periode heen te loodsen.
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story"
  vrijdag 27 mei 2011 @ 13:42:02 #139
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97381058
punt is dat je dan weet waar je aan toebent.. dit is een gigantisch mes in de rug geworden.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_97381399
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 12:33 schreef Bolter het volgende:

[..]

Tja, wat zouden de gevolgen wel niet zijn geweest met een PVDA, D66, GL, SP regering? Hoe dan ook zouden er bezuinigingen worden doorgevoerd. Ik begrijp hoe zuur het allemaal soms wel niet kan zijn, maar dan heb ik eerlijk gezegd meer vertrouwen in de VVD om ons door zo'n lastige periode heen te loodsen.
Daar zit ik dus ook mee. Maar toch kan het er bij mij nog steeds niet goed in dat een regeringspartij die expliciet in zijn programma heeft staan om defensie bij de geplande grote bezuiningen te ontzien, en vervolgens toch met 1 miljard bezuiningen instemd (bijna 20% van budget). Er moet naar mijn mening toch wel een bepaalde nulgrens voor onderhandelingen waar zo'n partij zich aan zou moeten houden als ze het zo in hun programma zetten.
Blood Sugar Sex Magik
  zaterdag 28 mei 2011 @ 00:30:56 #141
278931 paintmeester
RAMMING SPEED!
pi_97408162
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 13:51 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Daar zit ik dus ook mee. Maar toch kan het er bij mij nog steeds niet goed in dat een regeringspartij die expliciet in zijn programma heeft staan om defensie bij de geplande grote bezuiningen te ontzien, en vervolgens toch met 1 miljard bezuiningen instemd (bijna 20% van budget). Er moet naar mijn mening toch wel een bepaalde nulgrens voor onderhandelingen waar zo'n partij zich aan zou moeten houden als ze het zo in hun programma zetten.
Politieke partijen zijn niet te vertrouwen. Met politici valt geen afspraken te maken. Ongeacht of ze links of rechts zijn, conservatief of liberaal.

Of je nu door een kat of een hond gebeten wordt.
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
pi_97411702
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 00:30 schreef paintmeester het volgende:

[..]

Politieke partijen zijn niet te vertrouwen. Met politici valt geen afspraken te maken. Ongeacht of ze links of rechts zijn, conservatief of liberaal.

Of je nu door een kat of een hond gebeten wordt.
Dit dus, ze hebben het wel over de heer Wilders met zijn populisme, maar zelf zijn ze geen haar beter. De heren en dames politici beloven gouden bergen, maar puntje bij paaltje, gebeurt er geen moer... :N
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 28 mei 2011 @ 05:51:23 #143
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97412049
Militairen grote sloddervossen

DEN HAAG - Militairen zijn net kleine kinderen die hun speelgoed na gebruik overal laten slingeren. Dit meent de Algemene Rekenkamer, die in zijn laatste jaarrapportage over Defensie opnieuw kritiek uit op het materieelbeheer binnen de krijgsmacht.

Rapporteur Gerrit de Jong merkt dat veel spullen simpelweg kwijt zijn: „Militairen zijn graag aan het werk met al hun spullen, maar deze daarna weer opruimen is een ander verhaal.”
De staatsboekhouder constateert in de interne Defensiekrant dat veel militaire spullen vaak onvindbaar zijn. Het gaat hierbij niet alleen om onschuldige zaken: „In de magazijnen liggen misschien wel een miljoen artikelen, van onderbroeken tot wapens. Maar ze worden beheerd met computersystemen die onderling niet communiceren. Dat komt de beheersbaarheid niet ten goede.”

Volgens de kritische Rekenkamer heeft Defensie dit jaar met het terughalen van de spullen uit Oeroezgan bewezen dat zij haar spullen wel netjes kan opruimen: „Een zeer complexe operatie, met veel materieel dat over grote afstanden vervoerd diende te worden. Deze is redelijk beheersbaar verlopen en dat is een mooie prestatie. Als dit in Oeroezgan kan, moet dat op de Veluwe ook lukken.”

De Rekenkamer tikte Defensie al eerder op de vingers vanwege het slechte beheer van financiën en materieel. Afgesproken is dat de zaken in 2012 op orde zijn. De rekenaars maken zich echter zorgen: „Defensie belooft vaak beterschap en maakt grote plannen die tot verbetering moeten leiden. Maar vaak sterven die weer een stille dood”, zo treurt De Jong. Hij heeft nog een paar tips in petto: „Defensie zou misschien wat meer naar de werkvloer moeten luisteren, daar komen vaak de beste ideeën vandaan.” Ook de aanschaf van één computersysteem voor al het materieelbeheer zou volgens De Jong gunstig uitpakken: „Juist bij bezuinigingen is het heel belangrijk om exact te weten wat je in huis hebt.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 28 mei 2011 @ 06:08:48 #144
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97412081
Geheime deal op straat

AMSTERDAM - Het ministerie van Defensie en het Nederlandse bedrijfsleven slaan een modderfiguur omdat uiterst vertrouwelijke gegevens over de verkoop van achttien F-16’s aan de Chileense luchtmacht voor 1 euro op een rommelmarkt blijken te zijn verkocht.

Op een usb-stick, in het bezit van deze krant, staan de voorwaarden van het contract ter waarde van honderd miljoen euro. Persoonlijke gegevens van bij het project betrokken militairen en medewerkers van Stork, Fokker, TNO en andere grote bedrijven worden uitgebreid genoemd, net als hun Chileense tegenhangers.

Ook het onderhoud aan onze F-16’s, Nederlandse hulp bij training van Chileense technici, levering van NAVO geheime reserveonderdelen en de zwakke en sterke punten van de straaljagers worden minutieus vermeld. Op het ministerie van Defensie spreekt men van een uiterst pijnlijke affaire. „We nemen dit zeer hoog op, willen diepgaand onderzoek naar hoe dit kon gebeuren”, zegt Sacha Louwhof van het ministerie. „Ik kan nog niet beoordelen of deze zaak tot strafrechtelijk onderzoek leidt, maar hier zijn marktgevoelige, economisch gevoelige en mogelijk zelfs operationeel gevoelige gegevens op straat gekomen. Het lek moet boven tafel.”

De Brabander die de usb-stick op een rommelmarkt in Goirle kocht: „Toen ik thuiskwam, trof ik de complete map ’Newco Colorado Integrated F-16 Support’ aan, zo heet het verkoopproject tussen Nederland en Chili. Ik heb contact gezocht met een van de genoemde bedrijven, Stratagem Group in Den Haag. Directeur Paul van IJsselstein mailde me dat dit nooit had mogen gebeuren en dat hij op zoek ging naar de veroorzaker. Vervolgens bood hij me die ene euro die ik zelf voor de usb-stick heb betaald.”

De documenten stammen van ontmoetingen tussen het Nederlandse bedrijfsleven, een reeks militairen van de Koninklijke Luchtmacht en hoogwaardigheidsbekleders van de Fuerza Aerea de Chile.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 28 mei 2011 @ 13:26:06 #145
154880 Bolter
Awesomeness
pi_97417559
Echte telegraaf-kop weer :') De deal zelf is niet vertrouwelijk..
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story"
  zaterdag 28 mei 2011 @ 14:00:00 #146
211797 Esses
Splendide mendax
pi_97418595
Die schennispleger is nog niet voorbij gekomen?
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 28 mei 2011 @ 14:02:16 #147
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97418662
Militair laat geslachtsdeel zien

Een 26-jarige militair uit Assen is vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van schennispleging. Hij zou in Hooghalen tot twee keer toe aan twee verschillende meisjes zijn geslachtsdeel hebben laten zien. Dat meldde zaterdag de Koninklijke Marechaussee.

De militair vroeg vanuit zijn auto aan de meisjes de weg. Toen ze dichterbij kwamen toonde hij zijn geslachtsdeel. Twee meisjes deden aangifte, waarna de politie hem aanhield. Wegens zijn militaire status is hij overgedragen aan de marechaussee.

Bron: www.telegraaf.nl

;)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 28 mei 2011 @ 15:20:30 #148
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_97420834
Kitao zeg er wat van :(
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 29 mei 2011 @ 09:29:37 #149
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97448812
'Arrestatie Mladic was in scène gezet'

De arrestatie van Ratko Mladic was helemaal in scène gezet. Westerse diplomaten hadden er van tevoren afspraken over gemaakt met de Bosnisch-Servische ex-legerleider. Dit stelt althans de Britse krant The Sunday Telegraph zondag op basis van gesprekken met diplomaten en bronnen bij westerse geheime diensten.

„De onderhandelingen over zijn overgave duurden iets langer dan een jaar; er waren vooral Franse, Britse en Duitse functionarissen bij betrokken”, aldus een westerse diplomaat die niet met naam genoemd wil worden. De Servische geheime dienst lijkt contacten gehad te hebben met het netwerk dat Mladic beschermde. „De Serven namen de taak op zich om details met hem uit te werken en garandeerden dat er voor zijn familie gezorgd zou worden en dat hij een pensioen zou krijgen en uiteindelijk een waardige begrafenis.” Mladic wilde voor zijn vrouw Bosiljka en zijn zoon Darko zorgen; dat was zijn „zwakke plek”.

Het 'suïcidale' idee dat hij zich tegen arrestatie zou verzetten, werd Mladic uit zijn hoofd gepraat, aldus de diplomaat. Hem werd voorgehouden dat hij maar beter als „martelaar naar Den Haag” kon gaan dan in een hol in Servië blijven leven. Uiteindelijk werd hij zoals eerder afgesproken 'opgepikt' in Lazarevo. „Er was helemaal geen zoektocht”, aldus de diplomaat, die volgens The Sunday Telegraph goed is ingevoerd bij geheime diensten.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 29 mei 2011 @ 09:42:59 #150
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_97448882
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 09:29 schreef Cobra4 het volgende:
'Arrestatie Mladic was in scène gezet'

De arrestatie van Ratko Mladic was helemaal in scène gezet. Westerse diplomaten hadden er van tevoren afspraken over gemaakt met de Bosnisch-Servische ex-legerleider. Dit stelt althans de Britse krant The Sunday Telegraph zondag op basis van gesprekken met diplomaten en bronnen bij westerse geheime diensten.

„De onderhandelingen over zijn overgave duurden iets langer dan een jaar; er waren vooral Franse, Britse en Duitse functionarissen bij betrokken”, aldus een westerse diplomaat die niet met naam genoemd wil worden. De Servische geheime dienst lijkt contacten gehad te hebben met het netwerk dat Mladic beschermde. „De Serven namen de taak op zich om details met hem uit te werken en garandeerden dat er voor zijn familie gezorgd zou worden en dat hij een pensioen zou krijgen en uiteindelijk een waardige begrafenis.” Mladic wilde voor zijn vrouw Bosiljka en zijn zoon Darko zorgen; dat was zijn „zwakke plek”.

Het 'suïcidale' idee dat hij zich tegen arrestatie zou verzetten, werd Mladic uit zijn hoofd gepraat, aldus de diplomaat. Hem werd voorgehouden dat hij maar beter als „martelaar naar Den Haag” kon gaan dan in een hol in Servië blijven leven. Uiteindelijk werd hij zoals eerder afgesproken 'opgepikt' in Lazarevo. „Er was helemaal geen zoektocht”, aldus de diplomaat, die volgens The Sunday Telegraph goed is ingevoerd bij geheime diensten.

Bron: www.telegraaf.nl
Als dit echt waar is dan is het een schande!!
Echter, hij is nu wel eindelijk opgepakt, daar gaat het hem om, over het hoe van zijn "arrestatie"" (Indien dit verhaal waar is) zal me verder eigenlijk aan mijn aars jeuken.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 30 mei 2011 @ 22:56:13 #151
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97519939
Amerikaanse oorlogsslachtoffers herdacht in Margraten

Tijdens Memorial Day werden gisteren wereldwijd de Amerikaanse gesneuvelde militairen herdacht. Op de Amerikaanse begraafplaats in het Zuid-Limburgse Margraten waren enkele honderden Nederlandse militairen nauw betrokken bij het ceremonieel en de beveiliging van de plechtigheid.

Amerikaanse en Nederlandse militairen van de Koninklijke Militaire School vormden een erewacht, terwijl Nederlandse reservisten aantraden als kransdrager. De muzikale ondersteuning kwam van de luchtmachtkapel en 4 F-16´s vlogen over als militaire eregroet aan de gevallenen.

Toen en nu
In verschillende toespraken werd ingegaan op de hoge offers die de militairen wereldwijd leverden en nog steeds leveren. Ook een Defensie-rabbi en –aalmoezenier spraken de genodigden toe.

Onder de gasten waren onder anderen de Amerikaanse ambassadeur, Fay Hartog Levin, en vertegenwoordigers van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie. Adjudant van de Koningin generaal-majoor Henk Morsink legde een krans namens het staatshoofd.

Voorbereiding

De coördinatie en voorbereiding lag in handen van 13 Gemechaniseerde Brigade, Regionaal Militair Commando Zuid en voor de veiligheidsmaatregelen vooral bij de Koninklijke Marechaussee.

De meeste Amerikanen die op Margraten hun laatste rustplaats vonden, sneuvelden in de Tweede Wereldoorlog tijdens luchtlandings- en grondoperaties om het oosten van Nederland te bevrijden, de opmars door Duitsland over de rivieren of tijdens de luchtoorlog boven deze gebieden.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)erdacht_in_Margraten
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 30 mei 2011 @ 23:29:40 #152
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97521833
4 f-16's over laten vliegen ja?
We hebben dat er voor over? Bij de Grebbeberg is het nog spartaner...

Maar ik wil niets afdoen aan de Amerikaanse offers hier...
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  maandag 30 mei 2011 @ 23:37:16 #153
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97522687
Dat was voor WOII, toen was die herdenking er nog niet natuurlijk.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 00:12:16 #155
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 31 mei 2011 @ 18:36:13 #156
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_97550566
No shit :')

http://www.nu.nl/politiek(...)e-missies-bijna.html

Geld voor militaire missies bijna op
Uitgegeven: 31 mei 2011 18:26
Laatst gewijzigd: 31 mei 2011 18:29
DEN HAAG - Als Nederland besluit om de huidige bijdrage aan de NAVO-missie in Libië te verlengen, dan kan dat nog maar voor drie maanden.

© ANP
Dan is het geld op dat het kabinet dit jaar voor missies had gereserveerd in het zogeheten HGIS-potje op het ministerie van Buitenlandse Zaken, waarin diverse ministeries geld storten. In dat potje zit nu nog 10 miljoen euro.
Dat maakte minister Hans Hillen van Defensie dinsdag bekend tijdens een overleg in de Tweede Kamer.

Volgende week komen de Defensieministers van de NAVO-lidstaten bijeen om een besluit te nemen over de huidige missie in Libië.
Nederlandse bijdrage
Daarna zal het kabinet een besluit nemen over een Nederlandse bijdrage. Hillen wilde hier niet op vooruitlopen maar liet wel doorschemeren dat de meest betrokken bewindslieden positief gestemd zijn over een mogelijke verlenging.
© ANP
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 18:39:59 #157
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_97550710
quote:
Volgende week komen de Defensieministers van de NAVO-lidstaten bijeen om een besluit te nemen over de huidige missie in Libië.
Nederlandse bijdrage
Daarna zal het kabinet een besluit nemen over een Nederlandse bijdrage. Hillen wilde hier niet op vooruitlopen maar liet wel doorschemeren dat de meest betrokken bewindslieden positief gestemd zijn over een mogelijke verlenging.
En dat geld? Waar gaat dat vandaan komen? Heeft Hillen dan ook het lef geld te EISEN van de regering ipv geld te moeten inleveren? Vrees van niet,. zal vast wel weer ergens anders op bezuinigd worden dan.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 18:45:29 #158
185584 von_Preussen
Quia Opportet
pi_97550894
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 18:39 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

En dat geld? Waar gaat dat vandaan komen? Heeft Hillen dan ook het lef geld te EISEN van de regering ipv geld te moeten inleveren? Vrees van niet,. zal vast wel weer ergens anders op bezuinigd worden dan.
Het zou me serieus niets meer verbazen als Hillen met het idee op de proppen komt dat twee soldaten één Diemaco zouden moeten delen, immers konden de Russen dat in WO2 ook. |:(
pi_97598746
quote:
Nieuwe helikopter onder de maat
GEORGE MARLET EN RIEKELT PASTERKAMP − 01/06/11, 19:31

NH-90 helikopter. Foto © Wikipedia
De prestaties van de nieuwe defensiehelikopter laten ernstig te wensen over. De NH-90 is te zwaar en beperkt inzetbaar.

Defensie schaft twintig NH-90-helikopters aan voor in totaal 1 miljard euro. Uit een intern rapport van de luchtmacht blijkt dat de NH-90 te zwaar is, minder mensen kan meenemen dan was voorzien en bij hoge temperaturen een kleinere actieradius heeft. Defensie erkent de tekortkomingen van de NH-90 en zegt daarover met de fabrikant in gesprek te zijn. Van de twintig bestelde helikopters zijn er inmiddels vier geleverd.

Volgens ingewijden heeft fabrikant NH Industries aangeboden om in plaats van de NH-90-helikopter een groot aantal Eurocopter AS-725-helikopters aan Nederland te leveren. Dit toestel is met een stuksprijs van 23 miljoen euro ruim de helft goedkoper dan de NH-90 en voldoet wel aan de eisen. Defensie zou het aanbod echter hebben afgeslagen.

De NH-90 komt in de plaats van onder meer de Cougar-helikopter. Vanwege de bezuinigingen wil minister Hillen veertien van de zeventien Cougars niet meer laten vliegen. De CDA-fractie in de Tweede Kamer pleit ervoor om vijf extra Cougars in de lucht te houden. Daarmee wil CDA-Kamerlid Raymond Knops voorkomen dat er de komende jaren te weinig helikopters beschikbaar zijn voor transport- en opsporings- en reddingstaken.

Te zwaar, te krap en te kleine actieradius
De NH-90 is niet in staat om dezelfde taken uit te voeren. De nieuwe helikopter is 600 kilo te zwaar en kan daardoor minder gewicht meenemen. Het toestel is beperkt inzetbaar.

Dit blijkt uit een intern rapport van de Koninklijke Luchtmacht, in bezit van deze krant. Ondanks de intern geuite bezwaren zette de Defensieleiding het afstoten van de Cougar-helikopter door. Veertien van de zeventien op vliegbasis Gilze-Rijen gestationeerde toestellen staan aan de grond. De overige drie vliegen door tot eind volgend jaar.

De Tweede Kamer debatteert maandag over de bezuinigingen op Defensie met minister Hillen. Hij zei eerder in de Kamer dat hij de komende jaren 'een behoorlijke dip' in de helikoptercapaciteit van Defensie ziet ontstaan. "Het is niet rampzalig, wel ernstig." In 2017 is de capaciteit volgens Hillen weer op orde. Dan zijn er zes nieuwe Chinook-helikopters bijgekomen en zijn ook de nieuwe NH-90 helikopters beschikbaar.

CDA-Kamerlid Raymond Knops wil geen gat laten vallen in de helikoptertaken van Defensie en stelt daarom voor om tot vijf extra Cougars tot 2017 in de lucht te houden. "Tot 2017 zitten we met een gat in de transport- en SAR-capaciteit (opsporings- en reddingstaken boven Wadden- en Noordzee; red.). Om dat gat te vullen, houden we de Cougars operationeel. In de verkoop leveren de toestellen toch niks op."

Nederland heeft inmiddels vier van de twintig bestelde NH-90's in handen. Volgend jaar komen er nog eens drie bij. De toestellen kosten 50 miljoen euro per stuk. Van de NH-90's zijn er twaalf bestemd voor de marine en acht voor de luchtmacht. Oorspronkelijk was de NH-90 alleen bestemd om de Lynx-marinehelikopter te vervangen, maar het toestel moet nu ook als vervanging van de Cougar-transporthelikopter gaan dienen.

Maar de NH-90 kan minder dan de Cougar, blijkt uit een intern rapport van de luchtmacht. Bij operaties boven zee kan de NH-90 slechts vijf of zes van de gewenste twaalf personen vervoeren. De Cougar kwam tot negen. Met drie mensen aan boord kan de NH-90 boven hete en droge gebieden slechts 85 mijl vliegen in plaats van de gewenste 185 mijl.

De NH-90 wordt gebouwd door NH Industries, een dochter van Eurocopter. Naar verluidt onderkent Eurocopter de problemen met de NH-90 en heeft het bedrijf Defensie aangeboden om de zeventien Nederlandse Cougar-helikopters en de nieuw aan te schaffen NH-90 helikopters terug te nemen.

Hiervoor in de plaats wil NH Industries een groot aantal Eurocopter AS-725-helikopters leveren. Deze helikopter is de laatste doorontwikkeling van de Puma/Cougarseries. Een volledig uitgeruste AS-725 kost 23 miljoen euro. Defensie is niet op dit aanbod ingegaan en houdt vast aan drie helikoptertypes: CH-47 Chinook, AH-64 Apache en de NH-90.

Ook de Duitse krijgsmacht is kritisch over de NH-90. Niet alleen ergeren de Duitsers zich aan de tegenvallende prestaties, ook de beperkte ruimte in het toestel zorgt voor irritaties.
Bron
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 1 juni 2011 @ 21:57:05 #160
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97598844
:X
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_97599808
Lightning, heb jij misschien meer info over de verschillen tussen de NH-90 en de AS-725, qua kwaliteit enzo?

Als die deal voor de AS-725's geaccepteerd was, komt dat er dus op neer dat er ongeveer een half miljard minder bezuinigd had hoeven te worden, als ik het goed begrijp? :X
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 3 juni 2011 @ 13:01:45 #162
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97654327
Onze munitie in trek

Denemarken heeft NAVO-partner Nederland om bommen voor F-16’s gevraagd. De Denen doen mee aan het bombarderen van gronddoelen in Libië. Maar het land dreigt door zijn munitie heen te raken.

Het gebeurt vaker dat NAVO-partners elkaar munitie leveren, zo meldt een woordvoerder van Defensie. In Afghanistan kreeg Nederland bijvoorbeeld munitie en onderdelen voor Apache-gevechtshelikopters van de Amerikanen.

Nederland heeft de Denen nog niets toegezegd. Mocht het tot een deal komen dan krijgt de luchtmacht dezelfde soort bommen op een later tijdstip terug, zo wordt benadrukt.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_97655364
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 22:14 schreef Royyy het volgende:
Lightning, heb jij misschien meer info over de verschillen tussen de NH-90 en de AS-725, qua kwaliteit enzo?

Als die deal voor de AS-725's geaccepteerd was, komt dat er dus op neer dat er ongeveer een half miljard minder bezuinigd had hoeven te worden, als ik het goed begrijp? :X
Defensie heeft de Cougar eigenlijk nooit willen hebben. Toen halverwege jaren '90 de vraag kwam naar een middelzware transport helicopter wilde de KLu de UH60 Blackhawk hebben. Maar omdat zowel bij de F16 en de Chinook voor een Amerikaanse kist werd gekozen moest er van de regering zonodig een Europese kist komen.
Blood Sugar Sex Magik
  vrijdag 3 juni 2011 @ 19:23:51 #164
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97667037
Ook CDA’er Hoekstra verdient te veel

Staatsraad Rein Jan Hoekstra (CDA) verwerft, in strijd met de wet, inkomsten met zitting in ministeriële commissies. Vorige week bleek zijn partijgenoot Deetman, lid van de Raad van State, hetzelfde te doen.

Uit onderzoek van deze krant blijkt dat Hoekstra sinds maart dit jaar ten onrechte een vergoeding krijgt als lid van de commissie-De Veer, die de integriteit bij de materieeldienst van Defensie onderzoekt.

Staatsraad Deetman overtreedt sinds 2008 de regels. Hij heeft zeker 75.000 euro ontvangen voor voorzitterschappen van ministeriële commissies en adviesorganen.

Herman Tjeenk Willink, vicepresident van de Raad van State, stuurde daarop alle leden van de Raad van State een brief waarin hij hen attent maakt op de regels over nevenfuncties.
Hoekstra heeft dertien bijbanen

Rein Jan Hoekstra heeft dertien bijbanen, waarvan vijf betaald. Zijn nieuwste bijbaan is het lidmaatschap van de commissie-De Veer die in opdracht van minister Hillen (Defensie, CDA) integriteitsschendingen bij de materieeldienst van Defensie onderzoekt.

Deze nevenfunctie valt onder de regels van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies. Volgens dit besluit heeft een lid van een ministeriële commissie geen recht op een vergoeding als commissielid, als de optelsom van de inkomsten uit al zijn publieke banen en bijbanen meer bedraagt dan een ministerssalaris (123.910 euro). Hoekstra gaat daar dit jaar, net als vorig jaar, overheen. Bovenop zijn inkomen als staatsraad (122.800 euro) komt onder meer zijn vergoeding als voorzitter van de raad van toezicht van Rijksuniversiteit Groningen.

Geen recht op vergoeding die hij krijgt

Omdat zijn publieke inkomen hoger is dan 123.910 euro heeft Hoekstra dus geen recht op de vergoeding die hij sinds maart dit jaar krijgt als lid van de commissie-De Veer. Defensie bevestigt de betalingen, maar kon niet zeggen om welk bedrag het gaat. Hoekstra verzuimde bij zijn installatie tot lid van de commissie te melden dat hij boven een ministerssalaris uitkwam, en dat hij daardoor geen recht had op de vergoeding.

Hoekstra had ook geen recht op de betalingen die hij dit (en vorig) jaar ontving als voorzitter van de ministeriële stuurgroep die zich boog over de Friese taal. De stuurgroep publiceerde in maart een eindrapport.
‘Ik kom niet boven norm uit’

Hoekstra bestrijdt dat hij in strijd met het vergoedingenbesluit handelt. Hij zegt dat hij met zijn inkomsten uit de commissies-De Veer en – Friese taal niet boven de norm uitkomt. Zijn overige publieke inkomsten laat hij – hoewel het vergoedingenbesluit anders zegt – buiten beschouwing bij de berekening van zijn totale publieke inkomen.

Hoekstra had sinds zijn benoeming in 1994 tot lid van de Raad van State een reeks betaalde en onbetaalde bijbanen. Zo was hij voorzitter van het bestuur van het wetenschappelijk bureau van het CDA en lid van de commissie-Van den Haak die de beveiliging van Pim Fortuyn onderzocht. Hoekstra, sinds 1994 lid van de Raad van State, was een van de adviseurs die prinses Máxima kennis liet maken met het staatsrecht.

Vicepresident Tjeenk Willink van de Raad van State wilde gisteren niet reageren.

NRC
  vrijdag 3 juni 2011 @ 19:25:01 #165
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97667081
VVD en CDA willen bezuinigingen op Defensie aanpassen

De regeringspartijen VVD en CDA willen met steun van gedoogpartner PVV de bezuinigingsplannen op Defensie aanpassen. Opzet is minder te snijden in de operationele kracht van de krijgsmacht. De partijen zullen maandag met concrete wijzigingsplannen komen, schrijft politiek redacteur Mark Kranenburg vanmiddag in NRC Handelsblad.

Op maandag vindt het debat plaats over de voorstellen van Defensie-minister Hillen om voor bijna één miljard euro te bezuinigen.

Het totale bedrag aan bezuinigingen laten de partijen ongemoeid; ze willen schuiven in de bezuinigingsposten. Volgens de coalitie moet er meer gekort worden op ondersteunende diensten van defensie en in de bestuurslaag. “Het gaat ons om more indians, less chiefs“, aldus Tweede Kamerlid Raymond Knops (CDA) in NRC.

Mark Kranenburg schrijft verder het volgende in NRC:

De regeringspartijen vinden dat defensie meer taken kan uitbesteden, bijvoorbeeld delen van het materieelonderhoud. Ook kan geld worden gevonden door de defensieorganisatie doelmatiger te laten werken. Het budget dat hierdoor vrijkomt, kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een deel van de helikoptercapaciteit op peil te houden. In de huidige plannen van minister Hillen worden alle zeventien Cougar-helikopters afgestoten.

De regeringspartijen willen met hun wijzigingsvoorstellen, waarover ze achter de schermen nog druk overleggen, een aantal ingrepen matigen. Zo wordt bekeken of maatregelen zodanig kunnen worden uitgevoerd dat ze later nog omkeerbaar zijn. Om die reden hebben de partijen al eerder onderzocht of niet toch een deel van de tankcapaciteit overeind kan worden gehouden.

Minister Hillen is van plan alle zestig Leopardtanks van het Nederlandse leger te schrappen. Dit levert 91,4 miljoen euro aan bezuinigingen op.

NRC
pi_97668370
[quote]0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 19:25 schreef AchJa het volgende:
VVD en CDA willen bezuinigingen op Defensie aanpassen

ben benieuwd. 1 van de voorstellen om bestuur te verbeteren was o.a. het samenvoegen van DMO en CDC tot een OSTcdo, maar dat heeft het niet gehaald.... de bezuinigingen in bestuur worden sowieso erg veel bij de OPCO's gehaald, niet bij de ambtelijke (lees: hoofdzakelijk burger) top.

laatste wandelgangnieuws mbt numerus fixus: 1 op 4 kolonels, 1 op 7 ltkols, 1op 14 majoors, functies weg. zelfde orde van grootte bij Aoo en SM....

overigens snap ik met deze absurde bezuinigingen de keuze voor de tanks wel een beetje als dit al bijna 100 miljoen oplevert (ondanks de emotie en een prachtig wapensysteem)
  vrijdag 3 juni 2011 @ 21:02:11 #167
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97671551
quote:
9s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 19:55 schreef forpro het volgende:
ben benieuwd. 1 van de voorstellen om bestuur te verbeteren was o.a. het samenvoegen van DMO en CDC tot een OSTcdo, maar dat heeft het niet gehaald.... de bezuinigingen in bestuur worden sowieso erg veel bij de OPCO's gehaald, niet bij de ambtelijke (lees: hoofdzakelijk burger) top.
En zolang het totaal te bezuinigen bedrag niet minder wordt zal het weinig uitmaken, misschien dat ze een handjevol leo's in de bewapening gaan houden, maar dat gaat ten koste van wat. CV90?, personeel?, secundaire arbeidsvoorwaarden? Dat gat moet ergens mee gedicht worden.

quote:
laatste wandelgangnieuws mbt numerus fixus: 1 op 4 kolonels, 1 op 7 ltkols, 1op 14 majoors, functies weg. zelfde orde van grootte bij Aoo en SM....
Heb er nog niets over gehoord, maar we gaan het zien.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 21:14:43 #168
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97672265
Agenda Defensie

6 juni 2011 (a.s. Maandag)

Tijd: 10:30 -21:30 uur
Plaats: Thorbeckezaal
Soort: Notaoverleg
Voortouwcommissie: Defensie
Beleidsbrief van Defensie
Noot:

Tweede herziene convocatie (i.v.m. toevoeging agendapunten) Agendapunten:

1. Beleidsbrief van Defensie na de kredietcrisis: een kleinere krijgsmacht in een onrustige wereld. Overzicht van de ombuigingen
32733-1 d.d. 8 april 2011

Beleidsbrief van Defensie na de kredietcrisis: een kleinere krijgsmacht in een onrustige wereld. Overzicht van de ombuigingen
32733-2 d.d. 19 mei 2011

Antwoorden op vragen van de commissie over de beleidsbrief Defensie (32733, nr.1)

2. Cougar Midlife Update
32500-X-45 d.d. 3 december 2010
Lijst van vragen en antwoorden inzake de behoeftestelling Cougar Midlife Update
32123-X-154 d.d. 9 september 2010
Behoeftestelling Cougar Midlife Update

3. Resultaten van de herijking van het helikopterproject NH-90.
25928-48 d.d. 20 mei 2011

4. Aanbieding Strategie-, kennis- en innovatieagenda Defensie: anticiperen en innoveren in een veranderlijke wereld
32733-3 d.d. 19 mei 2011

5. Aanbieding twaalfde jaarrapportage over het project ?Vervanging Pantservoertuigen M577 en YPR?
26396-86 d.d. 21 april 2011

6. Nog te ontvangen antwoorden van de minister van Defensie n.a.v. de feitelijke vragen over de Jaarrapportage Vervanging
Pantservoertuigen

7. Nog te ontvangen brief van de minister van Defensie n.a.v. de toezegging tijdens het algemeen overleg Defensieraad d.d. 18 mei 2011

Toezegging: "De minister van Defensie zegt toe in overleg te gaan met de minister van Buitenlandse Zaken over de vraag hoe de discussie met de Kamer over soevereiniteit vorm zal worden gegeven en de Kamer hierover vóór 6 juni te informeren ".

8. Spreektijden (totaal voor eerste en tweede termijn gezamenlijk)

VVD: 49 minuten
PvdA: 48 minuten
PVV: 40 minuten
CDA: 35 minuten
SP: 28 minuten
D66: 21 minuten
GroenLinks: 21 minuten
ChristenUnie: 11 minuten
SGP: 6 minuten
PvdD: 6 minuten

Volg het hier live.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 22:23:32 #169
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_97676433
Is het ook gewoon te volgen via Politiek24?
pi_97693064
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 22:14 schreef Royyy het volgende:
Lightning, heb jij misschien meer info over de verschillen tussen de NH-90 en de AS-725, qua kwaliteit enzo?

Als die deal voor de AS-725's geaccepteerd was, komt dat er dus op neer dat er ongeveer een half miljard minder bezuinigd had hoeven te worden, als ik het goed begrijp? :X
Ik weet zo goed als niks over de AS-725. Het is een ge-upgrade Cougar/Super Puma, dus net iets beter dan denk ik.

Ik weet wel het een en ander van de NH90. Het is gewoon 'another' Europese faalhelikopter. Ze hebben er zoveel apparatuur ingebouwd dat ie amper van de grond af komt, laat staan dat ie nog fatsoenlijk een lading mee kan nemen. Met een NH90 in Afghanistan opereren is gewoon simpelweg een no-go. Bovendien is inderdaad de interne ruimte beperkt en is de vloer zo kut dat men in Duitsland al houten planken in hebben moeten leggen.
De politiek had inderdaad de Blackhawk moeten kopen. Hoewel dat ding ook niet echt populair is bij de luchtmobiele brigade, is het wat betreft mogelijkheden en performance wel de beste in het rijtje Blackhawk, Cougar, NH90.
De echte uberkrachtpatser die alles kan is natuurlijk de Chinook.
pi_97693089
Klopt het trouwens dat met het wegbezuinigen van alle Leopards er SLECHTS 100 miljoen euro wordt bespaard? Jezus, hou ze dan zeg... Wat een onzinnige besparing op 60 tanks. Voor 100 miljoen euro koop je niet eens 2 Chinooks of 2 F35's.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 12:54:11 #172
185584 von_Preussen
Quia Opportet
pi_97693217
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 12:49 schreef Lightning_NL het volgende:
Klopt het trouwens dat met het wegbezuinigen van alle Leopards er SLECHTS 100 miljoen euro wordt bespaard? Jezus, hou ze dan zeg... Wat een onzinnige besparing op 60 tanks. Voor 100 miljoen euro koop je niet eens 2 Chinooks of 2 F35's.
Maar voor "slechts" 100 miljoen koop je op die manier wel een heleboel slagkracht, 60 Leopard 2's krijgen meer gedaan een 2 F35's in bijv. Afghanistan.

Wat zou goedkoper zijn, een patrouille ondersteuning verlenen in de vorm van 2 Leopard 2's die mee op pad gaan of door constant 2 straaljagers erboven te laten rondvliegen...
pi_97693881
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 12:54 schreef von_Preussen het volgende:

[..]

Maar voor "slechts" 100 miljoen koop je op die manier wel een heleboel slagkracht, 60 Leopard 2's krijgen meer gedaan een 2 F35's in bijv. Afghanistan.

Wat zou goedkoper zijn, een patrouille ondersteuning verlenen in de vorm van 2 Leopard 2's die mee op pad gaan of door constant 2 straaljagers erboven te laten rondvliegen...
Een Leopard kan natuurlijk veel minder dan een F35 en zal ook minder bereik hebben. Dat ding heeft ook brandstof nodig. Mja, voor die 'luttele' 100 miljoen besparing kun je ze beter gewoon houden. Ik had verwacht dat het om een veel hoger bedrag zou gaan.
pi_97701296
die 100 miljoen is wel structureel ieder jaar (waarbij ongeveer de helft Persex) en dan wel een groot deel van de 635 miljoen minder op het Def Budget
  zaterdag 4 juni 2011 @ 20:11:08 #175
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_97707619
'Karremans slechte keus voor Srebrenica'
Uitgegeven: 4 juni 2011 08:13
Laatst gewijzigd: 4 juni 2011 08:13
DEN HAAG - Thom Karremans was als Dutchbat-commandant in Srebrenica niet op zijn plaats.
© ANP
Dat zegt althans de landmachtgeneraal van destijds, Hans Couzy, zaterdag in het AD. Karremans lag destijds in scheiding en had zijn energie eigenlijk daarvoor nodig, aldus Couzy.
''Ik hoorde het pas achteraf. Had ik het eerder geweten, dan had ik hem nooit gestuurd. Een scheiding vreet veel energie en die had hij toen wel ergens anders voor nodig.'', aldus Couzy.

Over Ratko Mladic zegt hij: ''Ik geloof niet dat hij tevoren bedacht had die moslimmannen te doden. Toen hij duizenden gevangen had genomen, wist hij niet wat hij met ze aan moest. 'Dan maar dood, dan ben ik ervan af', moet hij hebben gedacht.''
Geen blaam
Couzy vindt nog steeds dat Dutchbat geen blaam treft. ''Het moest wel misgaan met zo weinig middelen in zo'n gebied. Maar ja, de politiek besliste anders. En dus gingen we.'' Hij schrok vreselijk van de Nederlandse militairen, zoals ze terugkwamen uit Srebrenica: ''Van die stoere, brede kerels, helemaal gebroken. als ik ze aan keek, zag ik de dood nog in hun ogen.''
© ANP

http://www.nu.nl/binnenla(...)keus-srebrenica.html
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 22:44:44 #176
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97715627
Marine kan patrouilleschepen toch behouden

DEN HAAG (RNW) - Twee patrouilleschepen van de Koninklijke Marine die uit de vaart zouden worden gehaald, kunnen toch in gebruik blijven. Dat schrijft De Telegraaf.

Eigenlijk zouden de twee – nog nieuwe - schepen weg moeten in het kader van de omvangrijke bezuinigingen van minister Hans Hillen. Nu is er toch geld gevonden om de patrouilleschepen in de vaart te houden.

Maandag is er in de Tweede Kamer een debat over de bezuinigingen bij Defensie.

RNW
  zaterdag 4 juni 2011 @ 22:49:08 #177
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97716532
Het is een grote gekte natuurlijk momenteel, maar ik kan zulk nieuws alleen maar aanmoedigen.
Blood Sugar Sex Magik
pi_97718603
Ach, dit betekend alleen dat er elders dingen gaan verdwijnen....
pi_97728084
Laat ze maar meer op de falende ondersteunende diensten bezuinigen. Wie weet gaan ze dan wél hun werk doen.
  zondag 5 juni 2011 @ 11:56:50 #181
278931 paintmeester
RAMMING SPEED!
pi_97730271
*O*

Laat ze maar bezuinigingen op het marinebedrijf. De grootste faalorganisatie van defensie. :W
Mieter al dat niet functioneerde personeel er maar uit. :W
*O*
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
pi_97730857
Wat een onzin. De Nederlandse Marine is iets om heel erg trots op te zijn en wat wereldwijd zeer veel respect afdwingt. Kom op zeg.
pi_97730916
Met het marinebedrijf doelt hij niet op de KM als geheel geloof ik.
  zondag 5 juni 2011 @ 15:59:37 #184
278931 paintmeester
RAMMING SPEED!
pi_97739921
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 12:16 schreef Lightning_NL het volgende:
Wat een onzin. De Nederlandse Marine is iets om heel erg trots op te zijn en wat wereldwijd zeer veel respect afdwingt. Kom op zeg.
Lezen jongen.

Met het Marinebedrijf bedoel ik de oude Rijkswerf. Het is nu een onderdeel van de DMO.
Een van de ondersteunende diensten die op de schop moet. Een klein lichtpuntje, het Marinebedrijf komt weer onder de MATLOG van CZSK te vallen. *O*
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
pi_97740752
Ow ok, sorry, ik had nog nooit van het 'marinebedrijf' gehoord en dacht dus dat je de gehele KM bedoelde.
  maandag 6 juni 2011 @ 19:21:10 #186
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97799555
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 12:49 schreef Lightning_NL het volgende:
Klopt het trouwens dat met het wegbezuinigen van alle Leopards er SLECHTS 100 miljoen euro wordt bespaard? Jezus, hou ze dan zeg... Wat een onzinnige besparing op 60 tanks. Voor 100 miljoen euro koop je niet eens 2 Chinooks of 2 F35's.
inderdaad... het is te apart voor woorden :')
100 miljoen voor 2 Bataljon tanks, inclusief reservemateriaal, personeelskosten, staf, voertuigen, munitie, brandstof...

mgoeeeed.. ook al houden we de tanks.
in 2015 moeten we nieuwe..

ben wel benieuwd als ze besluiten wat tanks te houden..
gaan heel wat mensen huilen/balen
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  maandag 6 juni 2011 @ 19:23:24 #187
185584 von_Preussen
Quia Opportet
pi_97799702
Ik had hier eens gelezen dat de meest kostbare onderdelen van de tanks (toren, motoren) gewoon mee kunnen gaan naar een nieuw onderstel (dat was eigenlijk te zwak voor de A6).

Wat zou die hele operatie ongeveer kosten?

Toch niet meer dan ¤50 a ¤100 miljoen?

En anders heeft Griekenland nog wel een paar fabrieksnieuwe Leopard 2A6 staan waarvan ze al jaren de betaling vertragen, dan kan KMW die gewoon terughalen en naar Nederland sturen voor een goede prijs.

Maar goed, dat zal het wel niet meer worden. :'(
  maandag 6 juni 2011 @ 19:31:20 #188
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97800298
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 19:23 schreef von_Preussen het volgende:
Ik had hier eens gelezen dat de meest kostbare onderdelen van de tanks (toren, motoren) gewoon mee kunnen gaan naar een nieuw onderstel (dat was eigenlijk te zwak voor de A6).

Wat zou die hele operatie ongeveer kosten?

Toch niet meer dan ¤50 a ¤100 miljoen?

En anders heeft Griekenland nog wel een paar fabrieksnieuwe Leopard 2A6 staan waarvan ze al jaren de betaling vertragen, dan kan KMW die gewoon terughalen en naar Nederland sturen voor een goede prijs.

Maar goed, dat zal het wel niet meer worden. :'(
Dat is heel erg goed mogelijk inderdaad...
Vroeger hadden we onze eigen werkplaatsen voor tank upgrades.. ( tankwerkplaats zoveel zoveel ) Griekenland bouwt hun eigen Leo's geloof ik.. hebben wel wat van Duitsland geimporteerd.. en dat is vast en zeker nog niet afbetaald.. ;)

je idee is heel erg aardig...
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  maandag 6 juni 2011 @ 20:06:48 #189
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97802781
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 19:31 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Dat is heel erg goed mogelijk inderdaad...
Vroeger hadden we onze eigen werkplaatsen voor tank upgrades.. ( tankwerkplaats zoveel zoveel )
Leusden. 4/5e echelon.
  dinsdag 7 juni 2011 @ 00:21:53 #190
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97821608
die lui hebben me toch kontklussen gehad met de leo1..
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_97831232
Militairen die met weekendverlof gaan, moeten in uniform reizen. De PVV wil op deze manier de band tussen de krijgsmacht en de samenleving verbeteren.

"De Nederlandse bevolking moet de krijgsmacht meer leren waarderen en trots zijn op de mannen en vrouwen in uniform. De band tussen de krijgsmacht en de samenleving moet worden verbeterd, zo niet hersteld. Patriottisme kan hier een grote rol bij spelen", aldus PVV-Kamerlid Marcial Hernandez.

De PVV pleit al langer voor meer openbare parades en militaire ceremonies.

bron: powned.tv

Ging dr gister ook al ff over tijdens dat debat. Niet eens zo'n heel slecht idee denk ik?
Blood Sugar Sex Magik
pi_97831805
Ik begin vanavond vast :')
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
pi_97833769
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 11:10 schreef hcwp het volgende:
Ik begin vanavond vast :')
Ik ook :)
Blood Sugar Sex Magik
  dinsdag 7 juni 2011 @ 12:48:59 #194
211797 Esses
Splendide mendax
pi_97834712
Ik niet
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  dinsdag 7 juni 2011 @ 12:54:14 #195
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_97834855
Wat betreft militaire parades wordt Noord Korea lastig te overtreffen..





Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 7 juni 2011 @ 12:55:42 #196
211797 Esses
Splendide mendax
pi_97834907
Kroon heeft genoeg van getutoyeer

Oorlogsheld Marco Kroon ergert zich aan ondergeschikten die hem met zijn voornaam aanspreken of tutoyeren. Dat wordt vooral gedaan door ondergeschikten die een keer zijn café in Den Bosch hebben bezocht, schrijft De Telegraaf dinsdag op basis van het interne defensieblad Landmacht.

"Dan zijn ze hier een keer in de kroeg geweest en dan is het altijd al snel 'Marco'." In het café is dat volgens hem geen probleem, maar op de kazerne hoort een sergeant-majoor volgens Kroon met 'u' te worden aangesproken. "Als het er echt om gaat, moet duidelijk zijn wie de leiding heeft en dat kan niet als iedereen elkaar bij de voornaam noemt."

Kroon zegt verder compagniecommandant te willen worden bij het 17 pantserinfanteriebataljon. Daar zou hij nog veel kunnen leren over het grotere geheel. "Tot nu toe was ik een mierenneuker, een micromanager."

Voor de militairen onder hem zou het snel genoeg wennen onder iemand met de hoogste militaire onderscheiding te dienen. "Behandel mij met hetzelfde respect als iedere kapitein. Je hoeft mij niet te groeten als je me ergens tegenkomt, maar ook niet bij de voornaam te roepen."

Kroon werd in april vrijgesproken van het bezit van cocaïne. Als hij hiervoor was veroordeeld, had hij zijn Militaire Willemsorde moeten inleveren en was hij ontslagen uit het leger. De militair werd wel veroordeeld tot 750 euro boete en een voorwaardelijk werkstraf van tachtig uur voor het bezit en het verstrekken van stroomstootwapens.
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  dinsdag 7 juni 2011 @ 13:25:07 #197
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_97835886
Dat van Kroon mag ook wel in een intern vakblad vind ik. Dat hoeft niet zo publiekelijk. Of komt het uit iets van binnen de organisatie?

In uniform reizen vind ik geen slecht idee.
pi_97836352
Oorspronkelijke interview staat in Landmacht magazine
  dinsdag 7 juni 2011 @ 13:39:25 #199
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_97836399
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 13:25 schreef PLAE@ het volgende:
Dat van Kroon mag ook wel in een intern vakblad vind ik. Dat hoeft niet zo publiekelijk. Of komt het uit iets van binnen de organisatie?
[...] schrijft De Telegraaf dinsdag op basis van het interne defensieblad Landmacht.
pi_97836675
quote:
RIJSWIJK - Twee F-16's van de Koninklijke Luchtmacht hebben dinsdagochtend boven de Noordzee twee langeafstandsvliegtuigen van de Russische luchtmacht onderschept.

Dat meldde Defensie dinsdagochtend. De F-16's van de Quick Reaction Alert op de vliegbasis Volkel stegen om kwart over elf na een alarmsignaal op om de Russische vliegtuigen te onderscheppen.

De Duitse gevechtsleiding hielp de Nederlandse vliegtuigen daarbij. De Deense luchtmacht had ook al F-16's op de Russen afgestuurd.

De twee Russische Tupolev Tu-142-toestellen, door de NAVO ook wel aangeduid als Bears, vlogen langs de kust van Noorwegen naar de Noordzee. Na de onderschepping door de Nederlandse F-16's zetten de beide viermotorige Bears koers naar het westen, richting het Britse luchtruim.

Russische toestellen worden de laatste tijd steeds vaker gesignaleerd in de omgeving van Nederland. Vorig jaar werd voor het eerst in jaren een onderschepping uitgevoerd en dit jaar was het al twee keer eerder raak, aldus een woordvoerder van Defensie.
De luchtmacht houdt constant twee bewapende F-16's paraat om onbekende vliegtuigen te onderscheppen. De F-16's kunnen na een alarmsignaal binnen enkele minuten in de lucht zijn. De vliegbases Volkel en Leeuwarden nemen de Quick Reaction Alert afwisselend waar. bron
pi_97837145
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 13:46 schreef Errrwin het volgende:

[..]

Berenjacht :)

Blood Sugar Sex Magik
  dinsdag 7 juni 2011 @ 15:36:52 #202
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_97841046
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 10:47 schreef hoogvlieger het volgende:
Militairen die met weekendverlof gaan, moeten in uniform reizen. De PVV wil op deze manier de band tussen de krijgsmacht en de samenleving verbeteren.

"De Nederlandse bevolking moet de krijgsmacht meer leren waarderen en trots zijn op de mannen en vrouwen in uniform. De band tussen de krijgsmacht en de samenleving moet worden verbeterd, zo niet hersteld. Patriottisme kan hier een grote rol bij spelen", aldus PVV-Kamerlid Marcial Hernandez.

De PVV pleit al langer voor meer openbare parades en militaire ceremonies.

bron: powned.tv

Ging dr gister ook al ff over tijdens dat debat. Niet eens zo'n heel slecht idee denk ik?
Ikzelf vind het persoonlijk idd ook een goed idee, maar het verplicht stellen hiervan gaat me net wat té ver.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_97845284
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 15:36 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Ikzelf vind het persoonlijk idd ook een goed idee, maar het verplicht stellen hiervan gaat me net wat té ver.
Dat zoiso.
Blood Sugar Sex Magik
  dinsdag 7 juni 2011 @ 18:47:34 #204
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97849388
Schandelijke motie VVD/CDA/PVV!

Op 6 juni debatteerde de Tweede Kamer met de minister van Defensie over de beleidsbrief. Het debat startte met de inbreng van de verschillende politieke partijen. Onderwerpen als het ambitieniveau, de HGIS-gelden en outsourcing kwamen aan de orde, maar ook de patrouillevaartuigen, de JSF, helikopters en tanks. Uiteraard werd ook gesproken over de reductie van functies en het aantal militairen en burgers dat zijn (of haar) baan zal verliezen.

In het algemeen konden de plannen van de minister rekenen op steun van de regeringspartijen, maar ook voor een deel van de oppositiepartijen.

Verschillende partijen uitten hun zorg over de gevolgen van de bezuinigingen voor de militairen en burgers. De PvdA (bij monde van mw. Eijsink) vroeg de minister duidelijkheid te geven over de omvang van de gedwongen ontslagen, omdat verschillende cijfers de ronde doen. Volgens de minister zal Defensie in 2016 bestaan uit ongeveer 52.000 VTE'n, na reductie van 12.000 VTE'n. Dit zal gevolgen hebben voor 10.000 mensen, waarvan hij verwacht dat 4.000 militairen en burgers buiten het overtolligheidsontslag zullen vallen als gevolg van interne herplaatsing en natuurlijke uitstroom. Voor 6.000 militairen en burgers zal ontslag volgen. Van deze groep verwacht de minister dat 4.000 aan een baan buiten Defensie geholpen kunnen worden. Voor 2.000 mensen zal het echter moeilijk worden om werk te vinden. Met als gevolg dat deze mensen worden ontslagen en in een uitkeringspositie terechtkomen. De meeste Kamerleden (CDA, PvdA, GroenLinks, SP, Christen Unie, SGP) waren van mening dat militairen en burgers recht hebben op een fatsoenlijk Sociaal Beleidskader.

Maar het kan ook anders. Zo noemt de VVD'er dhr. Ten Broeke het woord ‘Sociaal Beleidskader' niet één keer tijdens het debat. Opmerkelijk voor een partij die vele militairen op uitzendingen heeft gestuurd en niet thuis geeft nu militairen en burgers een goed Sociaal Beleidskader dringend nodig hebben. Verbijsterend! Sterker nog, de VVD wil grote delen van de organisatie, inclusief militairen en burgers, zo snel mogelijk uitbesteden. Dit verlies aan arbeidsplaatsen is in de plannen nog niet meegenomen. Volgens Ten Broeke is uitbesteden immers goedkoper. Ook het PVV-Kamerlid dhr. Hernandez, gewezen militair, krijgt het woord ‘Sociaal Beleidskader' tijdens het debat niet over de lippen. Dit Kamerlid gaat zelfs nog verder: hij verzoek de minister om tijdens de onderhandelingen met de bonden de arbeidsvoorwaarden te verslechteren! Zijn doel is om met dit geld oefeningen te bekostigen. Dus de militair moet inkomen inleveren om te kunnen oefenen. Schandalig! De vakbonden en de werkgever gaan over de invulling van arbeidsvoorwaarden en niet de Kamerleden.

De motie die PVV-er Hernandez hierover indiende, wordt tot grote verbijstering van de VBM|NOV ondersteund door de VVD en het CDA. Dit kan maar tot een conclusie leiden: dat de regeringspartijen en de gedoogpartij met de mond belijden dat zij trots zijn op onze militairen, maar als het om bezuinigingen gaat, laten zij de mensen in de kou staan.

Wij moeten de droevige conclusie trekken dat van de VVD en de PVV geen steun te verwachten valt voor een fatsoenlijk sociaal beleid. Als het gaat om het inkomen van onze mensen willen de regeringspartijen en de gedoogpartij de militairen en de burgers en hun gezinnen alleen maar financieel uitkleden. Hier past maar een opmerking: stuitend!!

(Klik hier voor het ongecorrigeerde verslag van het debat)

VBM/NOV
  dinsdag 7 juni 2011 @ 18:50:07 #205
100593 Catch_me
Donateur Asielactie 2009
pi_97849539
Goeie zaak, uitkleden dat defensie.

Die centen kan Nederland beter gebruiken voor de ontwikkeling van het onderwijsstelsel :)
Op elke fokker past een bril.
pi_97849827
Onderwijs waar we geen fuck aan hebben als onze economische belangen niet beschermd kunnen worden en we achteraan de rij mogen gaan staan.
  dinsdag 7 juni 2011 @ 18:57:14 #207
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97849949
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 18:50 schreef Catch_me het volgende:
Goeie zaak, uitkleden dat defensie.

Die centen kan Nederland beter gebruiken voor de ontwikkeling van het onderwijsstelsel :)
Preken voor eigen parochie noemen wij dat hier.
pi_97850165
Luchtmacht onderschept Russische bommenwerpers

Ik weet zeker dat ze de doelstelling hadden om onze scholen te bombarderen.
pi_97850211
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 18:50 schreef Catch_me het volgende:
Goeie zaak, uitkleden dat defensie.

Die centen kan Nederland beter gebruiken voor de ontwikkeling van het onderwijsstelsel :)
HBO :')
  dinsdag 7 juni 2011 @ 19:05:35 #210
100593 Catch_me
Donateur Asielactie 2009
pi_97850440
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 19:01 schreef Sloggi het volgende:

[..]

HBO :')
Straks bij defensie eruit getrapt worden en dan zonder enig papiertje op straat staan :') Het fabeltje dat burgerbedrijven graag ex-militairen in dienst nemen gaat allang niet meer op in deze crisis tijden _O-
Op elke fokker past een bril.
pi_97850531
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 19:05 schreef Catch_me het volgende:

[..]

Straks bij defensie eruit getrapt worden en dan zonder enig papiertje op straat staan :') Het fabeltje dat burgerbedrijven graag ex-militairen in dienst nemen gaat allang niet meer op in deze crisis tijden _O-
Zal ik m'n bul even voor je inscannen?
  dinsdag 7 juni 2011 @ 19:22:12 #212
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97851320
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 18:50 schreef Catch_me het volgende:
Goeie zaak, uitkleden dat defensie.

Die centen kan Nederland beter gebruiken voor de ontwikkeling van het onderwijsstelsel :)
Daar ben je weer!

Onze persoonlijke huiskwal! :)
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 7 juni 2011 @ 19:22:48 #213
100593 Catch_me
Donateur Asielactie 2009
pi_97851356
- Edit: je gedrag is niet om over naar huis te schrijven -

[ Bericht 90% gewijzigd door Lotusss op 07-06-2011 19:33:03 ]
Op elke fokker past een bril.
  dinsdag 7 juni 2011 @ 19:23:58 #214
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97851417
Catch me, .. kappen.
Je zult hier niet lang blijven met deze houding.. pas hem aan of verdwijn, anders maak ik dat mogelijk.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 7 juni 2011 @ 19:29:38 #215
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_97851792
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 18:50 schreef Catch_me het volgende:
Goeie zaak, uitkleden dat defensie.

Die centen kan Nederland beter gebruiken voor de ontwikkeling van het onderwijsstelsel :)
Troll-alert!!!!!!
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  dinsdag 7 juni 2011 @ 19:30:47 #216
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_97851870
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 19:05 schreef Catch_me het volgende:

[..]

Straks bij defensie eruit getrapt worden en dan zonder enig papiertje op straat staan :') Het fabeltje dat burgerbedrijven graag ex-militairen in dienst nemen gaat allang niet meer op in deze crisis tijden _O-
Om jou staan ze zeker allemaal te springen :')
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  dinsdag 7 juni 2011 @ 19:33:38 #217
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97852054
Niet op ingaan, ik ga dit wel aankaarten op het hogere net
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 7 juni 2011 @ 19:38:12 #218
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97852369
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 19:05 schreef Catch_me het volgende:

[..]

Straks bij defensie eruit getrapt worden en dan zonder enig papiertje op straat staan :') Het fabeltje dat burgerbedrijven graag ex-militairen in dienst nemen gaat allang niet meer op in deze crisis tijden _O-
De KMA was te moeilijk voor je? :')
  dinsdag 7 juni 2011 @ 19:41:39 #219
100593 Catch_me
Donateur Asielactie 2009
pi_97852573
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 19:38 schreef AchJa het volgende:

[..]

De KMA was te moeilijk voor je? :')
Voor mij niet nee, jou wel dan?

Begrijpelijk, de meeste in dit subforum hebben een nogal bekrompen visie van hun eigen werkgever en hun eigen belang :)
Op elke fokker past een bril.
  dinsdag 7 juni 2011 @ 19:45:18 #220
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97852829
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 19:41 schreef Catch_me het volgende:

[..]

Voor mij niet nee, jou wel dan?

Begrijpelijk, de meeste in dit subforum hebben een nogal bekrompen visie van hun eigen werkgever en hun eigen belang :)
Je hebt in je hele leven niets gepresteerd wat zich zou kunnen meten met de gemiddelde user die zich bevind op Def!.. je hebt daarnaast geen idee waarover je praat gezien het feit dat je de ervaring in het desbetreffende ontbreekt.. onthoud je van deze provocaties...

*edit en naast de bekrompen visie, die wij gewoon loyaliteit noemen, zijn de bezuinigen een gevolg van een tekort op het budget, in tegenstelling tot in het bedrijfsleven , waar de meeste reorganisaties een consequentie zijn van slap presteren..

het is erg makkelijk bashen als je jezelf anoniem houdt en afgeeft op mensen die op een subforum zitten met en gedeelde interesse
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_97852832
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 19:41 schreef Catch_me het volgende:

[..]

Voor mij niet nee..

quote:
beroep: Vrachtwagenchauffeur
_O-
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  dinsdag 7 juni 2011 @ 19:46:21 #222
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97852895
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 19:41 schreef Catch_me het volgende:
Voor mij niet nee, jou wel dan?
Ik een officier... :{w

quote:
Begrijpelijk, de meeste in dit subforum hebben een nogal bekrompen visie van hun eigen werkgever en hun eigen belang :)
Heb je de KMA afgemaakt?
  dinsdag 7 juni 2011 @ 19:59:35 #223
88561 Lotusss
Queen of Topic Kill
pi_97853639
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 19:41 schreef Catch_me het volgende:

[..]

Voor mij niet nee, jou wel dan?

Begrijpelijk, de meeste in dit subforum hebben een nogal bekrompen visie van hun eigen werkgever en hun eigen belang :)
Het is mijn werkgever niet, ik ben zelfs (wait for it.....) NUKUBU! :o :o :o

:')
-----------------------------------------------------
So happy to show us, I ate the lotus
... and I feel fine.
  dinsdag 7 juni 2011 @ 22:41:12 #224
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_97864716
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 13:39 schreef Schild het volgende:

[..]

[...] schrijft De Telegraaf dinsdag op basis van het interne defensieblad Landmacht.
Ik had hier niet verder gelezen dan de titel omdat ik elders al een stuk had gelezen :)
  dinsdag 7 juni 2011 @ 23:16:46 #225
211797 Esses
Splendide mendax
pi_97866777
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 22:41 schreef PLAE@ het volgende:

[..]

Ik had hier niet verder gelezen dan de titel omdat ik elders al een stuk had gelezen :)
Haha, was dat niet het hele berichtje ;) Catch_Me is echt een vage vogel.
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  vrijdag 10 juni 2011 @ 10:47:06 #226
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97973050
Marechaussee 'structureel fout'

AMSTERDAM - Marechaussees die de koninklijke paleizen en de villa van prins Willem-Alexander en Máxima bewaken nemen het niet zo nauw met de regels. Zij staan geregeld met een kater op wacht, gebruiken softdrugs, stappen aangeschoten in hun auto en maken zich schuldig aan seksueel wangedrag.

Dat verklaren leden van de Brigade Beveiliging Den Haag van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) tegenover De Telegraaf. Zij klappen uit de school nu een 31-jarige wachtmeester van de brigade is ontslagen omdat hij „niet ingreep bij de seksualisering van marechaussees en seksueel ongepast gedrag van ondergeschikten”, zoals de staatssecretaris van Defensie in de ontslagbrief aan de onderofficier schrijft.

Binnenkort vecht zijn advocaat, mr. Michael Ruperti, het ontslag van wachtmeester Aristides Brito tot in hoogste instantie aan bij de ambtenarenrechter. „Cliënt schetst een onthutsend beeld van de situatie bij de paleizen, en is niet de enige. Ook andere marechaussees melden zich en verklaren over buitensporig alcoholgebruik, roken van softdrugs, seksuele intimidatie en misplaatste grappen in de paleistuin van onze Koningin.”

Wachtmeester Brito, onderscheiden na uitzendingen in Zuid-Irak en Bosnië, moest het veld ruimen als leider van een van de KMAR-teams die belast zijn met de beveiliging van paleis Noordeinde, paleis Huis ten Bosch, Villa De Eikenhorst en het Catshuis. Hij had een vrouwelijke collega de piercing in zijn geslachtsdeel laten zien. Marechaussee Jenna van D. drong al weken aan bij Brito „hem toch eens te tonen”. Daarop liet de wachtmeester zijn broek zakken. Terwijl Van D. nog steeds werkzaam is bij de Koninklijke Marechaussee, zit Brito werkloos thuis.

„Tachtig procent van de dienst functioneert prima”, zegt Brito. „Maar onder de mannen en vrouwen die wachtlopen, is het bij de wilde beesten af. Er wordt alleen maar gesproken over seks, drugs en alcohol. Stelletjes hebben in de Koningin Beatrixkazerne op een kamer seks, strikt verboden. Ik moet het veld ruimen, maar het zit structureel fout bij de Brigade Beveiliging Den Haag.”

Telegraaf
  vrijdag 10 juni 2011 @ 10:47:22 #227
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97974271
Die ligt z'n roes uit te slapen.
  zaterdag 11 juni 2011 @ 21:31:34 #229
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98040317
’SEKS & DRUGS in de PALEISTUIN’

Ontslagen wachtmeester onthult schokkend gedrag van marechaussees

ZE LIJKEN ONKREUKBAAR in hun strakke uniformen, op wacht voor Paleis Noordeinde of Paleis Huis ten Bosch. Maar volgens marechaussees die uit de school klappen, is dat slechts uiterlijke schijn. „Mannen en vrouwen gebruiken softdrugs, drinken zoveel dat ze aangeschoten hun diensten draaien”, zegt een ontslagen wachtmeester. Een collega-onderofficier, nog altijd in dienst: „Met misselijk makende grappen wordt zelfs de koninklijke familie op een dwaalspoor gezet.”

• Marechaussee-collega Jenna van D. was volgens Aristides Brito gefascineerd door de piercing die hij in zijn geslachtsdeel heeft. „Ten einde raad heb ik mijn broek laten zakken…”

• Advocaat Michael Ruperti …slikken of stikken… • Wachthuisje bij Paleis Noordeinde. „Marechaussees gebruiken softdrugs en xtc in privétijd, slaan buitensporige hoeveelheden alcohol achterover, voeren sterk seksueel getinte gesprekken... In de lokalen vlak achter de wachthuisjes heerst een losgeslagen sfeer.”

• Aristides Brito hoopt dat door zijn relaas het cultuurtje bij de paleisbeveiligers verandert.

door CHARLES SANDERS

DEN HAAG, zaterdag

Marechaussee der eerste klasse Jenny van der E. vond het ,,lachen, gieren, brullen”. Met opvallend gevoel voor creativiteit haalde ze een reep Snickers uit de verpakking en boetseerde er iets van wat op menselijke uitwerpselen moest lijken. Missie geslaagd, zo oordeelde de jonge vrouw, waarna ze het resultaat ’s nachts – tijdens een wachtdienst op het uitgestrekte terrein van Villa De Eikenhorst – pal voor de ingang van de privéwoning van kroonprins Willem-Alexander en Maxima legde…

Die ochtend was de paniek compleet. Er volgde een diepgaand onderzoek, omdat collega-marechaussees en zelfs leden van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) vreesden dat „een niet aangekondigde bezoeker de uitwerpselen had achtergelaten”. Pas na drie dagen ontdekte de Koninklijke Marechaussee (KMAR) dat het om chocola ging.

„Het is zomaar een voorbeeld van wat zich dagelijks rond de Haagse paleizen van de koninklijke familie voltrekt”, zegt wachtmeester Aristides Brito. De 31-jarige onderofficier is in een lange ontslagprocedure met het ministerie van Defensie verwikkeld. Op grond van artikel 39, tweede lid, van het algemeen militaire ambtenarenreglement werd hem de wacht aangezegd: vermeende integriteitschending en mogelijk wangedrag. Brito werkte bij de Brigade Beveiliging Den Haag als wachtcommandant. Drie vrouwen, allen ondergeschikte marechaussees, verwijten hem „onzedelijk richting hen te hebben gehandeld”, zo blijkt uit het dossier.

Ook staat daar te lezen dat in de groep van Brito „vaak over seks wordt gepraat en dat de wachtmeester zich niet geroepen voelde om daar tegen te ageren”. Het einde kwam voor Aristides Brito in een Scheveningse strandtent. Het incident wordt genoemd in zijn ontslagbrief.

Piercing

„Collega Jenna van D., ook een ondergeschikte in de laagste marechaussee-rang, had me al wekenlang gevraagd de piercing in het voorste deel van mijn geslachtsdeel te mogen zien”, vertelt Brito op het kantoor van zijn advocaat. „Ik was het gezeur beu. Ze vroeg me, met twee vrouwelijke collega’s, ook telkens ’wat nou toch de kleur van mijn voorhuid was...’ Toen ze mij die avond achterna liep, tot in het toilet, heb ik ten einde raad mijn broek laten zakken. Ik heb tijdens één van de hoorzittingen gezegd dat ik dit een volgende keer niet opnieuw zou doen.”

Maar er zou geen volgende keer komen voor de wachtmeester. Na een vakantie in Portugal werd hem bij thuiskomst te verstaan gegeven dat hij was geschorst, in afwachting van nader onderzoek. Daags voor staatssecretaris Jack de Vries zelf het veld moet ruimen vanwege een relatie met zijn adjudant, stuurt hij de wachtmeester de laan uit. Nog deze zomer zal advocaat Michael Ruperti bij de hoogste instantie van de ambtenarenrechtbank het ontslag aanvechten.

De Amersfoortse strafpleiter, in het verleden succesvol bij het verdedigen van Oeroezgan-veteranen en MIVD-agenten, spreekt van een zaak die veel breder is dan alleen het dossier Aristides Brito. „Recent meldden zich bij mij marechaussees die vertellen over wangedrag bij de bewakers van de koninklijke paleizen in Den Haag, de villa van de kroonprins en het Catshuis. Zij spreken over grenzeloze verveling, waardoor ’geintjes’ worden uitgehaald. Marechaussees gebruiken softdrugs en xtc in privétijd, slaan buitensporige hoeveelheden alcohol achterover, voeren sterk seksueel getinte gesprekken... In de lokalen vlak achter de wachthuisjes heerst een losgeslagen sfeer. Dat zal ik bij de Centrale Raad van Beroep, de Hoge Raad van het ambtenarengerecht, toelichten. Want als cliënt ontslagen wordt, zou nog een lange stoet marechaussees moeten volgen...”

Buitenstaander

Deze krant sprak afgelopen week met drie van deze bewakers. Omdat ze nog in dienst zijn en vrezen voor hun toekomst bij de als zeer hiërarchisch geldende KMAR willen ze anoniem blijven. Een ervaren wachtmeester en directe collega van Brito: „Nu moet Aristides hangen, maar in feite is hij niet meer dan een buitenstaander. Hij kwam van de Koninklijke Landmacht, diende in Bosnië en Irak, een mannetjesputter. ’De cowboy’ werd hij genoemd, omdat de wachtmeester van aanpakken hield. Geen man die urenlang in de Aktueel naar blootfoto’s zat te staren, maar de bewaking van Paleis Noordeinde, Paleis Huis ten Bosch en Villa De Eikenhorst uiterst serieus nam. Omdat hij als landmachter ’groen’ was, werd hij geslachtofferd. Daar waar de collega’s die hem al die tijd uitdaagden in Apeldoorn een opleiding tot onderofficier mochten volgen.”

Volgens de marechaussees zijn de beelden van strak voor zich uit starende collega’s in hun wachthokjes momentopnamen. Zodra de camera’s zijn verdwenen, staan ze er uitgezakt en uitgeblust bij. Het is voorgekomen dat de Koningin, zo verklaren zij, zich bij de wachtcommandant heeft beklaagd. Want vanuit haar werkkamer kan ook zij op tvschermen de beveiligers zien.

Aristides Brito: „Steek op maandagochtend geen sigaar op, in hun buurt. De steekvlam door de alcoholwalm zou gevaarlijk kunnen zijn. In de wachtlokalen wordt na het vrije weekeinde vooral gesproken over seksuele avontuurtjes, ook gebruik van softdrugs is buiten diensturen aan de orde van de dag. Ik heb het gezien. Over xtc wordt heel vaak gesproken. Veel jonge marechaussees in de laagste rangen hebben óók een lage vooropleiding. Zij gedragen zich alsof ze nog op het vmbo zitten.”

Wachtmeester Brito – Nederlandse vader, Kaapverdische moeder, geboren en getogen in Brabant – koos na de havo voor Defensie. Hij diende bij de Koninklijke Landmacht als chauffeur van de Cheetah, mobiel luchtafweergeschut op een Leopard I onderstel. Bij 105 LUA Batterij en 11 PA LUA Batterij. Na uitzendingen in Bosnië en Zuid-Irak – waar hij in As Samawah als liason bij het Japanse detachement was geplaatst – kreeg hij voor beide uitzendingen herinneringsmedailles. Als chauffeur reed hij in Bosnië tal van prominenten. Zo herinnert VVD-coryfee Hans van Baalen zich de jonge kanonnier als „model-militair, altijd keurig en voorkomend”.

Aanpakken

Foto’s uit die tijd koestert de nu 31-jarige. „Achteraf gezien had ik nooit bij de KL moeten weggaan”, zegt hij. „Ik paste niet in de cultuur van de Koninklijke Marechaussee. Landmachters houden van aanpakken. Bij de KMAR zitten voor tachtig procent uitstekend functionerende mannen en vrouwen. Maar bij de marechaussees in de wachtlokalen is het één grote bende.”

Als voorbeelden noemen Aristides Brito en zijn collega’s die nog steeds bij de paleizen dienen: het in de vijver gooien van bij de ingang van Paleis Noordeinde losgewrikte sierkeien, het gluren in de woonkamer van De Eikenhorst en het Paleis Huis ten Bosch bij afwezigheid van de koninklijke familie, erotisch getinte blaadjes lezen en naar dvd’s kijken in de wachtlokalen, het ’gemengd’ samen slapen in de Koningin Beatrixkazerne... Allemaal streng verboden, maar door de leiding getolereerd, zo zeggen zij.

„Die cultuur heerst al heel lang bij de paleisbeveiligers”, stelt Brito. „Neem Villa De Eikenhorst. Op het landgoed is ook een bureau van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. Die DKDB, deel van het KLPD, is de binnenste cirkel van beveiliging van de koninklijke familie, wij zitten daar net buiten. Om bij hun kantoor te komen, moet je een grote omweg nemen, op fikse afstand van de woning van de kroonprins en zijn gezin. Logisch dat zij privacy willen. Maar in de praktijk wordt er nogal eens naar binnen geloerd.”

Aristides Brito werd twee jaar geleden met een aantal collega’s ontvangen door prins Willem-Alexander in diens werkkamer tijdens een „informeel samenzijn”. De wachtmeester realiseerde zich al snel nadat hij bij de brigade was neergestreken dat het sfeertje van „gapen, slapen en rondhangen” maar moeilijk te doorbreken zou zijn. Overigens constateerde de Commissie-Staal dat na grootschalig onderzoek naar integriteitsproblemen bij de krijgsmacht ook al. Het advies luidde dat het werk van paleisbeveiligers „meer dynamisch” moest worden. Omdat bij niet ingrijpen problemen met bijvoorbeeld seksueel wangedrag op de loer liggen.

Luitenant-kolonel Rick Hirsch, woordvoerder van de Commandant der Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Dick van Putten, zegt: „Om sleur en verveling te voorkomen, zijn we toen overgegaan naar dynamische beveiliging. Over de achtergronden van het ontslag van de heer Brito kan ik verder niet ingaan. Ik wil benadrukken dat de KMAR zich niet herkent in de door deze voormalige wachtmeester en anderen geschetste sfeer rond de beveiliging van de paleizen.”

Terwijl ambtenaren bij met name de ministeries van Justitie, Buitenlandse Zaken en Defensie wordt geadviseerd zeer terughoudend te zijn op sociale websites, blijken sommige marechaussees van de brigade Den Haag compleet los te gaan op het internet.

Partyflock

De vrouw die wachtmeester Brito vroeg zijn piercing te tonen in een Schevenings toilet en die hem vervolgens beschuldigde van seksueel wangedrag staat uitgebreid vermeld op ’feest website’ Partyflock. Jenna van D. noemt daar haar favoriete site, blijkbaar als grap bedoeld: ’www.jennaporno.nl’. Ze vermeldt verder haar ’favoriete genres’: darkcore, early hardcore en terror. Keiharde en ’sombere’ muziek volgens kenners.

Michael Ruperti, advocaat van Aristides Brito: „Het bevreemdt natuurlijk dat deze ’aangeefsters’ vrijuit gaan, soms zelfs zijn bevorderd, en cliënt werd ontslagen. De wachtmeester kan buigen op een prachtige loopbaan als landmachtmilitair, zeker tijdens die gevaarlijke uitzending naar Irak. Hij doorliep de opleiding tot onderofficier bij de marechaussee in Apeldoorn fluitend. Hoe kan het dan toch zijn misgegaan? Net als Brito zeg ik dat er heel veel goede marechaussees zijn. Maar na jarenlange praktijkervaring kan ik tegelijkertijd niet anders dan concluderen dat er bij sommige brigades een sfeertje hangt van slikken of stikken. Jij dekt mij, ik dek jou. En anders treiteren we je weg of geven we je aan.”

Ook in 2007 kwam de KMAR in het nieuws vanwege uitspattingen. Dat jaar werden 54 marechaussees ontslagen wegens seksueel wangedrag, geweld, alcohol- en drugsmisbruik. Ook zouden stelletjes seks hebben gehad in de Gouden Koets, maar intern onderzoek leverde niets op.

Wachtmeester Aristides Brito: „Ik tekende destijds omdat ik de koningin twaalf jaar wilde dienen, zo lang duurde mijn contract bij Defensie. Het is er helaas niet van gekomen. Terwijl mensen als Jenna, Jenny en ook Bart – tot tweemaal toe werd hij met alcohol achter het stuur betrapt maar deze marechaussee heeft nog ’gewoon’ zijn rijbewijs – verder mogen klimmen in de rangen, werd ik genadeloos afgeserveerd. Ik hoop dat het cultuurtje bij de paleisbeveiligers, mede door mijn relaas, verandert. Ons Koninklijk Huis verdient beter, de Koninklijke Marechaussee verdient beter.”

Telegraaf, zaterdageditie.
  zaterdag 11 juni 2011 @ 22:04:21 #230
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98041762
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 21:31 schreef AchJa het volgende:

„Collega Jenna van D., ook een ondergeschikte in de laagste marechaussee-rang, had me al wekenlang gevraagd de piercing in het voorste deel van mijn geslachtsdeel te mogen zien”, vertelt Brito op het kantoor van zijn advocaat. „Ik was het gezeur beu. Ze vroeg me, met twee vrouwelijke collega’s, ook telkens ’wat nou toch de kleur van mijn voorhuid was...’ Toen ze mij die avond achterna liep, tot in het toilet, heb ik ten einde raad mijn broek laten zakken.
Een ruggegraat die in een emmer past dus. :') En als je zo van die meiden baalt, waarom er dan mee op stap?

quote:
Na uitzendingen in Bosnië en Zuid-Irak – waar hij in As Samawah als liason bij het Japanse detachement was geplaatst – kreeg hij voor beide uitzendingen herinneringsmedailles.
Is dat zo speciaal dan?

quote:
erotisch getinte blaadjes lezen en naar dvd’s kijken in de wachtlokalen, het ’gemengd’ samen slapen in de Koningin Beatrixkazerne... Allemaal streng verboden, maar door de leiding getolereerd, zo zeggen zij.
Streng verboden nog wel... :') :') :')

quote:
Partyflock

De vrouw die wachtmeester Brito vroeg zijn piercing te tonen in een Schevenings toilet en die hem vervolgens beschuldigde van seksueel wangedrag staat uitgebreid vermeld op ’feest website’ Partyflock. Jenna van D. noemt daar haar favoriete site, blijkbaar als grap bedoeld: ’www.jennaporno.nl’. Ze vermeldt verder haar ’favoriete genres’: darkcore, early hardcore en terror. Keiharde en ’sombere’ muziek volgens kenners.
Gevonden! >:)

Inclusief achternaam.

Ik vind het allemaal nogal dubieus... en zeker dat er pas ruim een jaar na dato uit de school geklapt wordt.
pi_98058604
quote:
Helft nieuwe pantservoertuigen defect

UPDATE Het nieuwe pantservoertuig van het ministerie van Defensie, de CV90, kampt met grote technische gebreken. Daarnaast is er een groot tekort aan reserveonderdelen, waardoor de helft van de voertuigen stilstaat en niet inzetbaar is.
Dat meldt RTL Nieuws op basis van interne documenten van Defensie.

184 CV90 infanteriegevechtsvoertuigen
De pantservoertuigen zijn in 2008 afgeleverd. De geplande levensduur van een CV90 is 30 jaar. Nederland heeft in totaal 184 CV90 infanteriegevechtsvoertuigen besteld bij het Zweedse bedrijf BAE Systems Hägglunds. Inmiddels zijn 130 CV90's geleverd.

Het pantservoertuig kost 4 miljoen euro per stuk. In totaal is er een investering van 1,1 miljard euro mee gemoeid. De CV90's moeten de Leopard-tanks vervangen, die kortgeleden zijn wegbezuinigd.

Defensie: aanpassingen nodig
Het ministerie van Defensie erkent dat er te veel voertuigen stuk zijn. 'Zoals te verwachten bij een nieuw ontwikkeld, technisch hoogstaand product zijn er een aantal aanpassingen nodig in de fase van ingebruikname', aldus het ministerie in een reactie.

Han ten Broeke, Tweede Kamerlid voor de VVD, vraagt zich af of Defensie wel voldoende vaart maakt met het uitbesteden van onderhoud en reparaties van materieel. Hij gaat zijn vragen voorleggen aan minister Hans Hillen (Defensie). Defensie is volgens hem te terughoudend met het in onderhoud geven bij particulieren, terwijl ,,dat mogelijk een deel van de oplossing kan zijn''.

Onvoldoende reserveonderdelen
Hillen gaf al eerder in een brief aan dat de CV90's minder dan de verwachte 70 procent kunnen worden ingezet, onder meer doordat er onvoldoende reserveonderdelen zijn. In 2012 zal dat aanzienlijk beter gaan verwacht de bewindsman.
(Redactie)
11/06/11 20u18
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)rtuigen-defect.dhtml
pi_98192007
quote:
Een militair van de Luchtmobiele Brigade is dinsdag overleden, waarschijnlijk door een fatale bloeding in zijn hoofd. Die heeft de 20-jarige man vermoedelijk opgelopen tijdens het doorlopen van een militair parcours voor zelfverdediging op de kaderopleiding vorige week woensdag, liet een woordvoerder van het ministerie van Defensie desgevraagd weten.

De militair werd 1,5 uur na zijn oefening onwel. Hij is toen direct naar het ziekenhuis in Weert overgebracht waar hij bewusteloos raakte. Om die reden werd hij vervolgens naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht gebracht, waar hij tevergeefs is geopereerd.

De militair werd kunstmatig in coma gehouden. Maar volgens Defensie verbeterde zijn situatie niet.
http://www.volkskrant.nl/(...)elfverdediging.dhtml
pi_98192209
RIP :'(
  donderdag 16 juni 2011 @ 16:13:05 #234
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_98253137
quote:
De Crem: "Geen Nederlandse C-130's in Melsbroek"

Minister van Defensie Pieter De Crem ontkent dat Nederland plannen heeft om enkele militaire toestellen naar het Belgische Melsbroek te verhuizen. Dat heeft hij vandaag in de commissie Defensie van de Kamer geantwoord op vragen van Karolien Grosemans (N-VA) en Wouter De Vriendt (Groen!).

Het Nederlandse weekblad 'Binnenlands Bestuur' had vorige maand geopperd dat Nederland plannen heeft om zijn militaire vliegbasis in Eindhoven te sluiten en enkele militaire toestellen naar Melsbroek te verhuizen. "De geruchten zijn ongefundeerd", aldus De Crem.

De sluiting van de vliegbasis in Eindhoven zou kaderen in het strategisch vastgoedplan van de Nederlandse minister van Defensie Hans Hillen. De grond is van de Nederlandse Defensie, maar huisvest ook de grootste regionale luchthaven van het land: Eindhoven Airport. De overheid zou de grond aan de aandeelhouders van de burgerluchthaven willen verkopen. Oorspronkelijk zou Hillen op 1 juli bekendmaken welke defensielocaties gesloten worden, maar die aankondiging is intussen uitgesteld tot "deze zomer". (belga/svm)
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  dinsdag 21 juni 2011 @ 16:25:14 #235
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 21 juni 2011 @ 16:29:10 #236
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_98467982
http://www.nu.nl/politiek(...)nsie-22000-euro.html

:')

quote:
Planten kosten Defensie 22.000 euro
Laatste update: 21 juni 2011 13:26 infoBekijk op de kaart
DEN HAAG - Het ministerie van Defensie is 22.000 euro kwijt aan de verplaatsing van zeldzame blaasvarens die ervoor zorgen dat twaalf legertrucks bij Kamp Soesterberg nog niet weg mogen.

Foto: NU.nl/Petra Jacobs
Dat heeft staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven in antwoord op schriftelijke vragen van de regeringspartijen VVD en CDA.
Twee jaar geleden stonden er driehonderd oude trucks op de parkeerplaats. Daaronder bleken ongeveer 10.000 beschermde blaasvarens te groeien.
In heel Nederland waren tot dan slechts 750 exemplaren van die varens bekend. Op grond van de Flora- en faunawet mochten de trucks niet meer worden verplaatst.
Ontheffing
Defensie vroeg en kreeg ontheffing om de blaasvarens te verwijderen en een deel ervan elders te herplanten. Dat is voor een groot deel gebeurd, waardoor de meeste legertrucks konden worden weggehaald.
Maar afgesproken was de boel te evalueren als driekwart van de plantjes verwijderd is. Dat gebeurt half september. Daarbij wordt gekeken of de verplaatste blaasvarens op de andere plekken aanslaan.
Landbouw zal vervolgens in overleg met Defensie besluiten hoe er moet worden omgegaan met de varens die nog onder de twaalf resterende vrachtwagens groeien.
''Daarna zouden de laatste vrachtauto's kunnen worden weggehaald en is het terrein weer als parkeerplaats te gebruiken zonder beperkingen'', aldus Bleker.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  dinsdag 21 juni 2011 @ 16:36:32 #237
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98468341
quote:
Belachelijk, nergens is geld voor, maar als het om wat onkruid gaat worden kosten noch moeite gespaard. Was er nou echt niemand te vinden die ff met een bus Round-up in de weer ging?
  dinsdag 21 juni 2011 @ 17:27:48 #238
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_98470458
Defensie is moreel failliet.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  dinsdag 21 juni 2011 @ 17:32:34 #239
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98474179
|:(
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
  dinsdag 21 juni 2011 @ 19:05:05 #241
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_98474239
Red het gras!
  dinsdag 21 juni 2011 @ 19:07:05 #242
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_98474310
het lijkt wel alsof Hillen expres alles in het honderd laat lopen.
Wat een faalhaas...
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 21 juni 2011 @ 19:53:06 #243
263554 revolutionarymen
revolution is now
pi_98476531
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 19:07 schreef Pumatje het volgende:
het lijkt wel alsof Hillen expres alles in het honderd laat lopen.
Wat een faalhaas...
Defensie komt wel vaker in het nieuws, Vrijwel ieder weldenkende Nederlander weet nu in wat voor een situatie het departement is. Daar ben ik wel blij mee.
  dinsdag 21 juni 2011 @ 20:05:52 #244
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98477201
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 19:53 schreef revolutionarymen het volgende:

[..]

Defensie komt wel vaker in het nieuws, Vrijwel ieder weldenkende Nederlander weet nu in wat voor een situatie het departement is. Daar ben ik wel blij mee.
Laten we maar hopen dat de kamerleden Hillens geklets niet voor zoete koek gaan slikken. Dat is verdomme onze baas en betrokkene is nog niet voor de helft op de hoogte van de huidige regelgeving.
  dinsdag 21 juni 2011 @ 20:12:44 #245
154880 Bolter
Awesomeness
pi_98477585
Dit is toch niet per se iets van defensie. Hoeveel economische groei is er al niet uit NL gehaald vanwege een of andere boktor of een speciale soort madeliefjes? En wat doen we? Meer geld geven aan professionele protestbewegingen..
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story"
pi_98478196
Ik zie dat het nog DAF YA 4400 trucks zijn, die zijn zo'n 20 jaar geleden uit Defensie verdwenen, maar blijkbaar laten we er een stel staan ipv te verkopen, die hadden nog een paar ton kunnen opleveren.
pi_98513196
Crashcall vlb Eindhoven, Hercules
  woensdag 22 juni 2011 @ 17:06:08 #248
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_98515110
?
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  woensdag 22 juni 2011 @ 17:07:35 #249
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_98515167
Yep

quote:
Vliegverkeer Eindhoven plat na problemen vliegtuig

EINDHOVEN - Op Eindhoven Airport is woensdag sinds half vier geen vliegverkeer mogelijk omdat op de start- en landingsbaan een Hercules met een klapband is gestrand.

De Hercules raakte woensdagmiddag in de problemen nabij de luchthaven.
Een woordvoerder van de gemeente bevestigde dat er een zogenaamde 'crash-call' was gemeld. Brandweerkorpsen uit de hele regio werden opgeroepen.
Zeven bemanningsleden aan boord hebben het toestel veilig kunnen verlaten. De klapband wordt vervangen om het toestel daarna van de baan te slepen. Het is niet duidelijk hoe lang dat precies gaat duren.

Vliegtuigen kunnen vertrekken noch landen. Een vlucht uit Las Palmas is uitgeweken naar Maastricht.
Voor de rest van woensdag staan nog 14 uitgaande vluchten gepland maar de luchthaven heeft goede hoop dat de situatie snel hersteld is, aldus een zegsman.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  woensdag 22 juni 2011 @ 17:09:26 #250
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_98515239
achja.. shit happends
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  woensdag 22 juni 2011 @ 17:12:27 #251
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_98515337
Idd, 1 klapband is geen probleem bij landing,maar het is geen kwestie van hem ff op de vluchtstrook zetten.. :P
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 27 juni 2011 @ 22:45:02 #252
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_98742076
Nieuwe F-16-ploeg voor missie Libië

DEN HAAG - Een verse F-16-eenheid is maandag op een vliegbasis op het Italiaanse eiland Sardinië aan de slag gegaan voor de NAVO-missie boven Libië. De ploeg uit Volkel nam tijdens een korte ceremonie het stokje over van het detachement uit Leeuwarden, dat de afgelopen drie maanden heeft deelgenomen aan de operatie.

Dat heeft het ministerie van Defensie gemeld. De Nederlanders voeren met zes F-16-gevechtsvliegtuigen vluchten uit om het vliegverbod boven Libië en het wapenembargo te controleren.

De Tweede Kamer ging vorige week akkoord met een verlenging van drie maanden van de Nederlandse bijdrage aan de missie bij en boven Libië. Nederland is er behalve met F-16's ook met een mijnenjager actief. Al met al zijn er ruim 200 Nederlandse militairen bij de operatie betrokken.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_.html?sn=binnenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 28 juni 2011 @ 19:46:01 #253
15258 Eraser127
Nijkerk Hardcore!!!
pi_98782473
quote:
Dode en 15 gewonden door ongeval A2 bij Budel

Door een ongeval op de A2 bij de afslag Budel in de richting Eindhoven is dinsdagochtend een militair om het leven gekomen. Vijftien andere mensen raakten gewond, van wie drie ernstig. Dat maakte de politie bekend.

Bij het ongeval was een biertransportwagen en een legertruck van de kazerne in Weert betrokken. Achter in de legertruck zaten meerdere militairen, onder wie ook gewonden vielen. Bij het ongeval raakten verder drie personenauto's betrokken. De dode is een militair van de kazerne in Weert.

Bij de lange file die na het ongeluk aanzwelde, raakten vier mensen bevangen door de hitte. Drie konden ter plaatse door de hulpdiensten behandeld worden. De vierde persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond kwart voor tien. De snelweg werd daarop in noordelijke richting afgesloten. Rond half drie waren alle gewonden naar ziekenhuizen gebracht. Rijkswaterstaat is bezig met het opruimen van de ravage. De politie verwacht dat de snelweg in de loop van de middag weer vrijgegeven wordt.

Bron: Dode en 15 gewonden door ongeval A2 bij Budel
Weet uit eigen ervaring, dat de veiligheidsgordel in zo'n viertonner niet altijd gedragen werd. Erg sneu voor de betrokkenen.
  dinsdag 28 juni 2011 @ 23:23:15 #254
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_98798754
* edit ( was voor ander toic bestemt *

[ Bericht 87% gewijzigd door Pumatje op 01-07-2011 12:40:41 ]
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_98806291
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2011 19:46 schreef Eraser127 het volgende:

[..]

Weet uit eigen ervaring, dat de veiligheidsgordel in zo'n viertonner niet altijd gedragen werd. Erg sneu voor de betrokkenen.
Volgens een artikel in het Limburgs Dagblad was de truck op de vluchtstrook gestopt om hulp te verlenen bij een ongeluk tussen een aantal personenauto's dat vlak daarvoor gebeurd was. Vervolgens is terwijl de militairen bezig waren met uitstappen, een vrachtwagen die op cruise control reed op hen ingereden... :{
  woensdag 29 juni 2011 @ 13:49:26 #256
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98816884
Hillen in de bocht... :')

quote:
Hillen: militair moet meer vechten, minder hulp geven

Minister Hillen (Defensie, CDA) vindt dat militairen meer moeten vechten en zich minder als ontwikkelingswerkers moeten gedragen. Hij zei dit vandaag in een toespraak in Brussel.

“Militairen moeten weer doen waarvoor ze zijn – militaire taken verrichten en militaire successen behalen en tonen”, aldus Hillen. Met een verwijzing naar de Nederlandse bijdrage in Afghanistan zei hij dat Nederlandse militairen “de beste ontwikkelingswerkers” zijn, maar dat van soldaten verwacht wordt dat zij zich in de eerste plaats als soldaten opstellen.
Afstand van de 3D-aanpak

Met zijn woorden neemt Hillen afstand van de door Nederland fel gepropageerde zogeheten ’3D-aanpak’ zoals deze zich in Afghanistan heeft ontwikkeld. Deze houdt in dat Defensie, ontwikkelingshulp (Development) en Diplomatie nauw samenwerken. In de praktijk komt het er op neer dat militairen zich veel bezighouden met ontwikkelingstaken.

“We zijn als krijgsmacht te veel van ons merk verwijderd geraakt”, zei Hillen vanmorgen in Brussel desgevraagd in een toelichting op zijn rede. “Kijk naar onze inzet in Kunduz, we sturen daar 535 militairen heen (waaronder veertig politiemensen, red.) en moeten die missie dan civiel noemen. ‘Militair’ heeft een negatieve connotatie gekregen. Dat heeft me geweldig aan het denken gezet.”
‘NAVO moet scherper kiezen’

Volgens Hillen zal de NAVO scherper moeten kiezen, omdat de steun onder de bevolking voor complexe operaties ver buiten de landsgrenzen zoals die in Afghanistan terugloopt.

“Onze militairen moeten aan de slag waar onze belangen in gevaar zijn, bijvoorbeeld als piraten onze schepen aanvallen. De NAVO bestaat om vuurtjes uit te trappen, niet om missionaris van de wereld te zijn.”

Hillen reageerde in zijn toespraak ook op recente kritiek van zijn Amerikaanse collega Gates, die Europa verweet te weinig bij te dragen aan de NAVO. “Europa moet acht slaan op de boodschap van Gates”, zei Hillen. De bezuinigingen op Defensie zijn “zeker geen bewuste Europese politiek om de VS de rug toe te keren”.

NRC
  woensdag 29 juni 2011 @ 14:51:58 #257
253713 Maitje
Hihi.. hai
pi_98819605
Soldaten helpen opruimen in Vught
woensdag 29 juni 2011 | 13:44 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 29 juni 2011 | 13:45

Een omgewaaide boom in de Versterstraat in Vught. Foto Bart van Aar

*UPDATE*; VUGHT/DEN BOSCH - Vught krijgt hulp van het leger om bomen en takken op te ruimen na het noodweer dat daar voorbij is getrokken.

Brandweer en politie kregen 1800 meldingen binnen van omgevallen bomen, kapotte gasleidingen, blikseminslagen en ondergelopen straten. Ook Boxtel kreeg het zwaar te verduren. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De eerste opruimwerkzaamheden zijn woensdagochtend begonnen. Met name wegen worden vrijgemaakt van takken en bladeren. Datzelfde gebeurt in Den Bosch.

Het KNMI gaf dinsdag tijdelijk een waarschuwing uit voor extreem weer in grote delen van het land. Dat ging gepaard met hagel, windstoten tot 80 kilometer per uur en veel bliksemontladingen. Het treinverkeer was met name in het zuiden ontregeld.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Vught is het nu eerste prioriteit om doorgaande wegen in het zwaar getroffen dorp begaanbaar te maken. In Vught zijn minstens veertig huizen door bomen getroffen. Enkele tientallen bomen staan 'op scherp' aldus een Vughtse gemeentewoordvoerder.

De brandweer in Den Bosch meldt dat het 'een gekkenhuis' is. "Mensen weten zich soms geen raad wat ze met de schade aanmoeten." De brandweer kreeg gisteravond en vannacht assistente van korpsen uit Schaijk, Uden, Oss, Vlijmen en Veghel. Ruim 250 brandweermannen waren in touw.

In Rosmalen en Hintham zijn ook enkele huizen door bomen getroffen. Veel bomen voooral in Den Bosch-Zuid zijn beschadigd of geheel omgewaaid.

Winkelcentrum De Helftheuvel in Den Bosch-West heeft vooral last van waterschade. Enkele winkels zijn dicht en zullen morgen ook nog gesloten zijn omdat er een nieuwe vloer in gelegd moet worden. De stroomstoring is grotendeels verholpen.

Basisschool 't Palet had met forse waterschade te maken.

Woensdagmorgen reden de treinen nog met een aangepaste dienstregeling. Er waren vooral veel bomen op het spoor terechtgekomen.

Bron: http://www.brabantsdagbla(...)pruimen-in-Vught.ece
Er was eens....
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 29 juni 2011 @ 18:31:04 #258
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_98830056
Kamer wil weten hoe veilig Kunduz nog is


DEN HAAG - De SP, GroenLinks en de ChristenUnie willen van het kabinet weten hoe veilig het gebied in de Afghaanse provincie Kunduz nog is, waar Nederlandse politieagenten hun Afghaanse collega's gaan trainen.

Aanleiding daarvoor zijn dreigementen van de Taliban dat de Nederlanders op een dodenlijst staan.

GroenLinks en de ChristenUnie willen weten wat er waar is van de zorgwekkende signalen over de veiligheidssituatie in Kunduz die de Nederlandse Politiebond heeft ontvangen van Duitse collega's.

Ook roepen de oppositiepartijen de ministers van Buitenlandse Zaken, van Defensie en van Veiligheid en Justitie op de actuele veiligheidsinformatie te delen met de politiebonden, omdat die betrokken zijn bij de agenten die op vrijwillige basis naar Kunduz gaan.

Politiebonden

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie zei in een reactie dat het departement regelmatig met de politiebonden overleg heeft over Kunduz, ook naar aanleiding van dit soort berichten.

De SP, verklaard tegenstander van de politietrainingsmissie in Kunduz, wijst erop dat het kabinet oorspronkelijk voor Kunduz heeft gekozen vanwege de relatieve veiligheid van die provincie. Daar wordt volgens de partij ondertussen steeds meer aan getwijfeld. SP-Kamerlid Harry van Bommel wil daarom nieuwe informatie van het kabinet voordat de Nederlandse agenten naar Kunduz afreizen.

Inschatting

GroenLinks en de ChristenUnie willen daarnaast ook weten of de inschatting van de veiligheidssituatie verandert door de opkomst van criminele bendes en de aanwezigheid van radicaalislamitische groepen in Kunduz.

Bron: www.nu.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_98830419
Goh, wat onverwacht :').
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 29 juni 2011 @ 18:41:30 #260
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_98830436
Nog twee militairen in ziekenhuis na ongeval


Nog twee leerlingen van de Koninklijke Militaire School in Weert liggen in het ziekenhuis na het ongeval met een legertruck dinsdagochtend op de A2 bij de afslag Budel. Ze verkeren buiten levensgevaar. Een woordvoerder van de landmacht heeft dat woensdag gezegd.

Door het ongeval kwam een 35-jarige korporaal van de school om het leven en raakten in totaal 15 personen gewond. De A2 was door het ongeval urenlang afgesloten.

Een van de twee militairen in het ziekenhuis moet een voet missen. Het zicht op herstel van de ander is gunstig, aldus de woordvoerder. De commandant van de KMS is woensdag op bezoek geweest in het ziekenhuis. Voor alle betrokkenen is geestelijke bijstand geregeld.

Op zowel de legerplaats in Budel als op de KMS-kazerne in Weert is een herdenkingsplek ingericht voor de omgekomen militair. Details over de uitvaart zijn nog niet bekend.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_98833214
Ik ken die omgekomen kpl.... En dit ongeval is een reden waarom ik geen 4tonner met personeelsmodule rij, gevaarlijke kutdingen...
  woensdag 29 juni 2011 @ 20:35:04 #262
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_98835530
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 19:48 schreef Bouke-p het volgende:
.... En dit ongeval is een reden waarom ik geen 4tonner met personeelsmodule rij, gevaarlijke kutdingen...
Stel je voor dat ze nu nog met de YAD personeel gingen vervoeren (op die bankjes dus)... :X
Dan zou waarschijnlijk de hele baklading eruit gevlogen zijn..
pi_98835566
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 20:35 schreef Schild het volgende:

[..]

Stel je voor dat ze nu nog met de YAD personeel gingen vervoeren (op die bankjes dus)... :X
Dan zou waarschijnlijk de hele baklading eruit gevlogen zijn..
Heb nog nooit een YAD met bankjes gezien? Of zijn dat aangepaste dingen?
Blood Sugar Sex Magik
  woensdag 29 juni 2011 @ 20:42:45 #264
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98835904
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 20:36 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Heb nog nooit een YAD met bankjes gezien? Of zijn dat aangepaste dingen?
YAD voor de aanpassing naar YAP. Kan nog steeds, gewoon die klapbankjes erin plaatsen, in de meesten zijn ze er uitgehaald omdat er toch geen personeel in vervoerd mag worden.

Op dit plaatje kun je zien hoe het er vroeger uitzag:

pi_98836087
Ah i see. Dat zie er idd niet zo heel best uit allemaal. Wel leuk voor huifkartochtjes als je de kap eraf haalt ^O^
Blood Sugar Sex Magik
pi_98836175
Ik heb anders toch zeer zeker wel meer dan eens een tochtje in zo'n bak gemaakt. Weliswaar op/nabij kazerneterrein, maar toch.
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
  woensdag 29 juni 2011 @ 20:49:58 #267
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98836261
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 20:48 schreef hcwp het volgende:
Ik heb anders toch zeer zeker wel meer dan eens een tochtje in zo'n bak gemaakt. Weliswaar op/nabij kazerneterrein, maar toch.
Mag officieel niet...

De reden dat we de YAP met rolbeugel hebben is jullie ook bekend?
pi_98836331
Negative.
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
  woensdag 29 juni 2011 @ 20:56:36 #269
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_98836681
Afgelopen januari hebben ze bij de hoogwater inzet in Limburg ook nog gebruik gemaakt van de YAD's met bankjes;



En als een eenheid ingedeeld is voor Opplan 10/13 moeten de bankjes ook in de YAD's aanwezig zijn, er mag dan namelijk in de YAD ook personeel vervoerd worden..
  woensdag 29 juni 2011 @ 20:58:11 #270
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98836785
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 20:51 schreef hcwp het volgende:
Negative.
Ben ff aan het zoeken of het ook online ergens is te vinden, maar kan zo snel niets vinden.
Eind jaren 90 begin 2000 ongeveer, weet de precieze datum niet meer. Is er een viertonner van lumbl met volle bak (18 personen achterin) van een heuvel afgerold, daar zijn geloof ik ook iets van twee doden bij gevallen en een hele zooi gewonden. Toen is besloten om er een rolbeugel en bankjes in te zetten.
  woensdag 29 juni 2011 @ 21:00:49 #271
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_98836937
Naar aanleiding van verkeersongeval met een ‘gewone’ YAD-4442 tijdens de koudweeroefening ‘Snow Falcon’ van 11 Infanteriebataljon Luchtmobiel in Noorwegen – waarbij op 9 februari 1998 sergeant-majoor Tettero en soldaat Nieuwenhuysen om het leven kwamen – heeft Defensie zich herbezonnen op het personenvervoer met vrachtwagens.

Bron; Boekje-Pienter
  woensdag 29 juni 2011 @ 21:03:18 #272
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98837104
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 21:00 schreef Schild het volgende:
Naar aanleiding van verkeersongeval met een ‘gewone’ YAD-4442 tijdens de koudweeroefening ‘Snow Falcon’ van 11 Infanteriebataljon Luchtmobiel in Noorwegen – waarbij op 9 februari 1998 sergeant-majoor Tettero en soldaat Nieuwenhuysen om het leven kwamen – heeft Defensie zich herbezonnen op het personenvervoer met vrachtwagens.

Bron; Boekje-Pienter
Thanks, dat is hem.
  woensdag 29 juni 2011 @ 21:10:37 #273
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98837539
Persbericht gevonden:

quote:
Twee Nederlandse militairen verongelukt in Noorwegen

Het ministerie van Defensie bekijkt of de oefening van eenheden van de Luchtmobiele Brigade in Noorwegen zal worden voortgezet na de dood van twee militairen....

Van onze verslaggever

DEN HAAG

Vier andere militairen raakten zwaargewond. Zij zijn per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Kristiansand. De twee doden zijn soldaat eerste klasse R. Nieuwenhuysen (26) en sergeant-majoor R. Tettero (38).

Het ongeval deed zich gisterochtend in het zuiden van Noorwegen voor in de omgeving van Ljosland. De viertonner, waarin ongeveer vijftien militairen zaten, maakte deel uit van een ondersteuningseenheid die het 11e bataljon van de Luchtmobiele Brigade tijdens de oefening Snow Falcon moesten bijstaan. Enkele honderden militairen van dit bataljon zijn tot 21 februari in Noorwegen voor een zogeheten koudweertraining.

De vrachtwagen moet volgens het ministerie van Defensie van de weg zijn gegleden en zijn omgekieperd. De marechaussee verricht een onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Volgens commandant W. Brons van de luchtmobiele brigade had het ongeval gezien de weersomstandigheden overal kunnen gebeuren.

Minister Voorhoeve en staatssecretaris Gmelich Meijling van Defensie lieten gisteren meteen weten dat hun medeleven uitgaat naar de nabestaanden van de omgekomen militairen.
Archief Volkskrant

Naar aanleiding van dit ongeluk heeft men een aantal viertonners aangepast voor personenvervoer (de huidige YAP). Het ongeluk was dus gebeurd met een tonner met van die bankjes zonder rolkooi waar we het eerder over hadden.
  woensdag 29 juni 2011 @ 21:20:50 #274
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98838204
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 20:56 schreef Schild het volgende:

En als een eenheid ingedeeld is voor Opplan 10/13 moeten de bankjes ook in de YAD's aanwezig zijn, er mag dan namelijk in de YAD ook personeel vervoerd worden..
Klopt, bij opplan 10 ed. mag het.

quote:
Uitzonderingen.

Bij de uitvoering van operationele opdrachten, niet zijnde opdrachten i.h.k.v. een oefening, maar opdrachten i.h.k.v. de inzetoptie 2 of 3 of bijv. het OPPLAN 10*, wordt het gestelde in deze regeling buiten werking gesteld, met dien verstande dat het inzetten van militaire vrachtauto’s (tijdelijk) uitgerust een met ‘rolbeugel-unit’, in voorkomend geval, prevaleert boven het inzetten van een YAD (4440/)4442 uitgerust met bankjes!
  donderdag 30 juni 2011 @ 08:06:04 #275
278931 paintmeester
RAMMING SPEED!
pi_98855035
strategisch infraplan uitgesteld naar augustus. Numerus Fixus toch wel. :O
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  donderdag 30 juni 2011 @ 16:25:01 #276
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98882126
De grove lijnen van de NF Defensiebreed sijpelen al door zo links en rechts....

de lagere rangen in onder en bovenbouw (Kpl, Sgt, Lt, Kap) 1 op de 5 functies exit
de hogere rangen (SM, AOO, Maj, LtKol) 1 op de 4 functies endex......
  vrijdag 1 juli 2011 @ 13:35:29 #278
61421 icecreamfarmer_NL
VOC mentaliteit
pi_98906020
Zo waar:

1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 1 juli 2011 @ 13:50:19 #279
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_98906622
Minister Hillen haalt uit naar Kamer

Minister van Defensie Hans Hillen (CDA) haalt uit naar de Tweede Kamer. In een interview met De Telegraaf verwijt hij de Kamer te veel in de waan van de dag te leven. "De krijgsmacht kijkt veel verder dan het eigenbelang, terwijl in de Kamer vaak de werkelijkheid van de dag speelt."

Volgens Hillen is het vertrouwen van de Kamer minder belangrijk dan het vertrouwen van defensie. "Er zijn geen grote problemen en we gaan nu de tweede ronde in, van ingrepen in kazernes en materieel. Dat gaat om vertrouwen van de krijgsmacht en dat is veel belangrijker dan het vertrouwen van Den Haag", zegt de minister die in de Kamer onder druk staat.

Hillen zegt in het interview, dat zaterdag in zijn geheel gepubliceerd wordt, dat hij mede het slachtoffer is van een politieke aanval uit linkse hoek. Hij verbaast zich over de harde toon van de kritiek. "Als je bloed afgeeft, komen de haaien meteen aanzwemmen."
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 1 juli 2011 @ 15:28:30 #280
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_98911557
Brigades krijgen spilfunctie in regio

De Regionaal Militaire Commando's Noord, West en Zuid zijn met ingang van vandaag opgeheven. De inzet van militairen bij binnenlandse calamiteiten wordt voortaan gecoördineerd vanuit de 3 brigades van de landmacht.

Het voordeel is dat die hoofdzakelijk ook zelf de militairen leveren. Ook vormen de brigades nu het eerste aanspreekpunt voor alle burgers met vragen over militaire bedrijvigheid in de regio, zoals oefeningen.

Naast de taken van de Regionaal Militaire Commando’s (RMC’s) zijn ook de commandanten met enkele staffunctionarissen en bataljons van het Korps Nationale Reserve ingelijfd bij de brigades.

Regio’s
De regio’s zijn als volgt verdeeld:

*43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte heeft de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland als gezagsgebied overgenomen van RMC Noord;
*11 Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen heeft de provincies Utrecht en Noord- en Zuid-Holland overgenomen van RMC West;
*13 Gemechaniseerde Brigade in Oirschot heeft de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg overgenomen van RMC Zuid.

Overige verdeling
De RMC’s hadden ruim 15 jaar de zorg over landmachtlocaties en faciliteiten. Deze taak is nu verdeeld over meerdere onderdelen. Niet alleen de 3 brigades, maar ook het Operationeel Ondersteuningscommando Land en het Opleidings- en Trainingscommando krijgen elk verschillende kazernes en terreinen onder hun hoede. Ze maken afspraken met facilitaire dienstverleners van het Commando DienstenCentra van Defensie en zien toe op een juist gebruik van de gebouwen en terreinen.

Het facilitaire personeel en het bewakings- en beveiligingspersoneel van de RMC’s waren al eerder overgegaan naar het Commando DienstenCentra.

Bron: www.defensie.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 1 juli 2011 @ 17:38:16 #281
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_98917267
Goed initiatief :)
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  vrijdag 1 juli 2011 @ 17:44:34 #282
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_98917502
Rutte vraagt Hillen om opheldering interview

Mark Rutte (VVD) heeft minister van Defensie Hans Hillen (CDA) om opheldering gevraagd over een interview waarin de bewindsman uithaalde naar de Tweede Kamer. Dat zei de premier vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

In een interview met De Telegraaf verweet Hillen dat de Kamer te veel in de waan van de dag leeft. "De krijgsmacht kijkt veel verder dan het eigenbelang, terwijl in de Kamer vaak de werkelijkheid van de dag speelt." Hij noemde het vertrouwen van de Kamer minder belangrijk dan het vertrouwen van defensie.

Hillen moet een omvangrijke bezuinigingsoperatie bij de krijgsmacht doorvoeren. Hij reageerde zelf vrijdag na afloop van de ministerraad uiterst kortaf. Hij zei slechts de zorgen van zijn militairen te verwoorden. Rutte heeft 'gecheckt' wat Hillen precies heeft bedoeld. Volgens de premier heeft Hillen slechts gehamerd op het belang om als politiek achter de krijgsmacht te staan.

De minister van Defensie heeft zeker niet beweerd dat hij de Tweede Kamer minder belangrijk zou vinden, aldus Rutte.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_99019660
Minister: met bonden praten over loonontwikkeling en een nieuw SBK
01 juli 2011 | 16:23
DEN HAAG – Minister van Defensie Hans Hillen heeft vandaag de centrales voor defensiepersoneel een brief gestuurd met daarin zijn inzet voor de onderhandelingen over een nieuwe CAO en een vernieuwd Sociaal Beleidskader. Nieuw daarin is het perspectief op loonontwikkeling . "Ik hoop dat de bonden dit als een uitgestoken hand zien om goede en constructieve onderhandelingen te kunnen laten beginnen."

Het Defensiepersoneel heeft al twee jaar geen loonsverhoging gehad. Daar komt wat de bewindsman betreft snel verandering in. "Ik realiseer me terdege dat het defensiepersoneel een periode doormaakt waar nu twee jaar lang geen sprake is geweest van loonontwikkeling. Perspectief op loonontwikkeling is daarom van groot belang."

In 2016 telt de krijgsmacht 12.000 arbeidsplaatsen minder. Dit zal leiden tot ongeveer 6000 gedwongen ontslagen en dat vraagt om een aangepast sociaal beleid.

"Om de komende jaren de personele reducties verantwoord en zorgvuldig te laten verlopen is het van belang dat Defensie voor de gehele reductieperiode beschikt over één uniform en activerend SBK. Onderwerpen die hij met name met de bonden wil bespreken zijn onder andere de criteria op basis waarvan overtolligheid wordt bepaald, de herplaatsingtermijn, maatregelen die extra kunnen bijdragen aan een succesvolle begeleiding en reactivering naar ander werk en de financiële voorzieningen bij overtolligheidontslag.

Toelagen en toeslagen
Als het aan minister Hillen ligt wordt het stelsel van toelagen en toeslagen daar waar nodig herzien en geactualiseerd. Bespreekpunten in dit kader zijn harmonisatie van verplaatsingskosten, het buitenlandstelsel en de vaar- en oefentoelage.

Toekomstperspectief
Hillen geeft aan dat hij ondanks de beperkte financiële ruimte, wil blijven investeren in de toekomst. De minster pleit daarom voor een grotere aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, flexibiliteit en maatwerk en defensiebrede harmonisering. Om dit te bereiken moet het huidige loopbaanbeleid voor zowel militair- als burgerpersoneel worden herzien. “Defensiepersoneel werkt onverminderd onder moeilijke en gevaarlijke omstandigheden met grote inzet en loyaliteit, ondanks de reorganisaties, de opgelopen achterstanden in oefenmogelijkheden, onderdelen en voorraden en de onzekere loopbaanperspectieven. Alleen daarom is mijn stellige inzet de krijgsmacht zo spoedig mogelijk weer geheel op orde te brengen. De afspraken die volgen uit dit overleg dragen bij aan een kleinere krijgsmacht in een goede conditie, gereed voor inzet binnen haar mogelijkheden.”

bron: Intranet Defensie

De volgende stap in de bezuinigingen....
pi_99025795
:')
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
  maandag 4 juli 2011 @ 16:44:17 #286
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_99026392
Datum Juni 2011
Betreft Arbeidsvoorwaardenoverleg 2010 en verder


Defensie staat voor de zware opgave binnen enkele jaren structureel bijna één
miljard euro te bezuinigingen. De eerste maatregelen zijn 9 mei geëffectueerd.
Na de behandeling van de beleidsbrief is gestart met de in de beleidsbrief
aangekondigde maatregelen om invulling te geven aan de taakstelling uit het
regeerakkoord, maar ook om de financiële huishouding van defensie op orde te
brengen en een aantal innovaties mogelijk te maken.
De benodigde maatregelen vereisen een activerend sociaal beleid. Ik neem
signalen die het defensiepersoneel bij de verschillende acties en demonstraties
in Den Haag en andere plaatsen heeft getoond serieus en ben tot de conclusie
gekomen dat een nieuwe inzetbrief noodzakelijk is. Mede gelet daarop trek ik
mijn eerdere inzetbrief van 22 december jl. in. Ik realiseer me terdege dat het
defensiepersoneel een periode doormaakt waar nu twee jaar geen sprake is van
loonontwikkeling en onderken dat een perspectief op loonontwikkeling van
belang is. Daarom nodig ik u uit het arbeidsvoorwaardenoverleg te hervatten.

Sociaal Beleidskader
Het is van belang zo spoedig mogelijk afspraken te maken over het te voeren
sociaal beleid. Mijns inziens dient het huidige Sociaal Beleidskader (SBK) te
worden vernieuwd. De afspraken waar sinds 1 januari 2004 uitvoering aan
wordt gegeven voldoen niet aan de eisen van deze tijd. Om de komende jaren
de personele reducties verantwoord en zorgvuldig te laten verlopen is het van
belang dat Defensie voor de gehele reductieperiode beschikt over één uniform
en activerend sociaal beleid waarbij defensiemedewerkers optimaal worden
begeleid van werk naar werk. Begeleiden en bemiddelen van werk naar werk
zal mijn belangrijkste prioriteit zijn. Ook voor mij gaat het erom zoveel als
mogelijk gedwongen ontslagen te voorkomen. Voor de groep medewerkers
waar dat niet voor lukt zal ik een passend sociaal vangnet voorstaan.
Onderwerpen die ik daarbij wil bespreken zijn onder andere de rangorde op
basis waarvan overtolligheid wordt bepaald, de herplaatsingtermijn,
maatregelen die extra kunnen bijdragen aan een succesvolle begeleiding en
reactivering naar ander werk en de financiële voorzieningen bij
overtolligheidontslag. Voor hervatting van het overleg wil ik u concrete
voorstellen doen. De contouren voor het door mij voorgestelde nieuw sociaal
beleid zijn bijgevoegd.

Loonontwikkeling en flexibilisering arbeidsvoorwaarden
Ik onderschrijf de wens te komen tot afspraken over de loonontwikkeling.
Daarbij blijf ik uiteraard gebonden aan het mij verstrekte mandaat. Dit wil
zeggen dat ik u voorstel om, te rekenen vanaf 1 maart 2010, te komen tot een
contract met een looptijd langer dan twee jaar en daarbij afspraken te maken
over de loonontwikkeling.
Verder wil ik graag met u spreken over een raamwerk voor verdergaande
flexibilisering van de arbeidsvoorwaarden. Uitgangspunt daarbij blijft te komen
tot één integraal model. De mogelijkheden om verlof te kopen en verkopen
tegen normaal tarief worden verder uitgebreid. Hiertegenover staat dat de
huidige regeling flexibilisering arbeidsduur als zodanig wordt afgeschaft.

Zakgeldmaatregel
In lijn met het regeerakkoord en rekening houdend met de ontwikkelingen bij
de sector politie stel ik voor de wedde van alle initiële officiersopleidingen te
vervangen door zakgeld.

Toelagen en toeslagen
Het stelsel van toelagen en toeslagen is aan herziening toe. Samen met u wil ik
bezien waar het stelsel van toelagen en toeslagen nog actueel is en daar waar
dat niet het geval is tot heroverweging komen. Tevens wil ik tijdens dit arbeidsvoorwaardenoverleg concrete afspraken maken
over de introductie van een model voor TOD achteraf in samenhang met een
eventuele vergoeding van onregelmatige onregelmatigheid.

Harmonisatie

De wens om te harmoniseren is eerder met u besproken. In het
arbeidsvoorwaardenakkoord 2007-2009 is reeds een aantal dossiers benoemd.
Enkele gebieden zijn gereed om tot concrete afspraken te komen, te weten:
harmonisatie van verplaatsingskosten, het buitenlandstelsel en de vaar- en
oefentoelage.

Toekomst perspectief
Ondanks dat de financiële ruimte beperkt is, wil Defensie blijven investeren in
de toekomst. Het is van essentieel belang dat defensiepersoneel zich optimaal
kan blijven ontwikkelen binnen de defensieorganisatie. Ik wil daarom met u
spreken over een agenda van de toekomst met daarin onder andere de
volgende onderwerpen.

Modernisering bezoldigings- en toelagenstelsel
Conform het Arbeidsvoorwaardenakkoord 2007-2009 wil ik komen tot een
harmonisering van de bestaande militaire rang- en bezoldigingsstelsels van de
Koninklijke Marine enerzijds en de overige onderdelen anderzijds met behoud
van de huidige bezoldigingssystematiek. Ik wil graag in het komende overleg
afspraken met u maken over uw betrokkenheid bij de uitvoering van dit
voornemen.
In het verlengde daarvan wil ik de mogelijkheden bezien van een modernisering
van het bezoldigingsstelsel van militairen in samenhang met een verdere
vereenvoudiging van het stelsel van toelagen en toeslagen. Daarbij wil ik de
mogelijkheid betrekken om een overstap op het middelloonstelsel voor de
militaire pensioenen te ondersteunen. Dit vergt gedegen onderzoek.
Aansluitend aan uw betrokkenheid bij harmonisatie rang en bezoldiging wil ik
afspraken maken over uw participatie bij dit onderzoek.

Loopbaanbeleid militair personeel
Defensie voert het Flexibel Personeelsysteem (FPS) in, gericht op optimale
ontwikkeling van het personeel en op verbetering van de sturing van het
personeelsbestand. Momenteel ligt de nadruk met name op de verbetering van
sturing op het personeelsbestand. Optimale ontwikkeling van het personeel
wordt echter niet uit het oog verloren. De grotere aandacht voor persoonlijke
ontwikkeling, flexibiliteit en maatwerk, en de beoogde defensiebrede
harmonisering betekenen dat het huidige loopbaanbeleid moet worden herzien.

Loopbaanbeleid burgerpersoneel
Loopbaanbeleid is binnen het brede spectrum van levensfasebeleid één van de
key issues om medewerkers optimaal en duurzaam inzetbaar te houden. Met
invoering van FPS zijn afspraken gemaakt om de loopbaanontwikkeling van
militairen te ondersteunen. In de beleidsbrief is mobiliteit van het
burgerpersoneel als één van de speerpunten benoemd. Deze
arbeidsvoorwaardenonderhandelingen wil ik met u komen tot afspraken om ook
aan het loopbaanbeleid burgerpersoneel invulling te geven.

Defensiepersoneel werkt onverminderd onder moeilijke en gevaarlijke
omstandigheden met grote inzet en loyaliteit, ondanks de reorganisaties, de
opgelopen achterstanden in oefenmogelijkheden, onderdelen en voorraden en
de onzekere loopbaanperspectieven. Alleen al daarom is het mijn stellige inzet
de krijgsmacht zo spoedig mogelijk weer geheel op orde te brengen. Vooral
2012 wordt een moeilijk jaar. In 2013 zullen de operationele eenheden weer
volledig gevuld raken en in 2014 de overige eenheden. Ook moeten dan de
financiën weer op orde zijn. De afspraken die volgen uit dit overleg dragen bij
aan een kleinere krijgsmacht in een goede conditie, gereed voor inzet binnen
haar mogelijkheden.

DE MINISTER VAN DEFENSIE
Drs. J.S.J. Hillen
  maandag 4 juli 2011 @ 16:48:28 #287
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_99026547
Dat wordt niet harmoniseren, maar de laagste vorm als norm nemen.. Dat geintje hebben ze al eerder geflikt.. :r
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 4 juli 2011 @ 16:50:27 #288
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_99026616
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 16:48 schreef Rave_NL het volgende:
Dat wordt niet harmoniseren, maar de laagste vorm als norm nemen.. Dat geintje hebben ze al eerder geflikt.. :r
Exact! Leer mij de politiek kennen.... :r
  maandag 4 juli 2011 @ 18:06:04 #289
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_99029943
Dat ze even van de oefentoelage afblijven... :{
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  maandag 4 juli 2011 @ 18:16:58 #290
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 4 juli 2011 @ 18:30:20 #291
61421 icecreamfarmer_NL
VOC mentaliteit
pi_99030775
In 2014 moet alles weer goed zijn. Dat gaat hem niet worden dan zijn er immers weer verkiezingen met nieuwe bezuinigingen :')
Ik snap echt niet waarom mensen bij defensie blijven werken.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 4 juli 2011 @ 18:36:21 #292
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_99030976
quote:
1s.gif Op maandag 4 juli 2011 18:30 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
In 2014 moet alles weer goed zijn. Dat gaat hem niet worden dan zijn er immers weer verkiezingen met nieuwe bezuinigingen :')
Ik snap echt niet waarom mensen bij defensie blijven werken.
Nee, ik snap het van mezelf ook niet... Maar ja, iemand moet het doen.
pi_99031583
Nu snap ik dat er gekrimpt moet worden. Maar zakgeld voor mensen op de NLDA. Als je een auto hebt en huur moet betalen ga je dat never nooit halen met wat 'zakgeld'. Als ze de Paresto nou gratis zouden maken zou het nog wel wat schelen, maar zo als het nu word is echt stierenpoep.
Blood Sugar Sex Magik
  maandag 4 juli 2011 @ 19:10:56 #294
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_99032435
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 18:50 schreef hoogvlieger het volgende:
Nu snap ik dat er gekrimpt moet worden. Maar zakgeld voor mensen op de NLDA. Als je een auto hebt en huur moet betalen ga je dat never nooit halen met wat 'zakgeld'. Als ze de Paresto nou gratis zouden maken zou het nog wel wat schelen, maar zo als het nu word is echt stierenpoep.
Bij de "oude" zakgeld regeling zat je ook in de voeding (kost en inwoning gratis) En je had een DOV (Defensie Openbaar Vervoer) kaart. Ja kan dus gratis reizen met het OV.

Maar hoe men nu invulling gaat geven aan deze regeling is afwachten. Echter ook bij de oude regeling had je op het moment dat je een eigen huishouding had ook een normaal salaris. Alleen de lui die bij pappie en mammie thuis woonden kregen zakgeld.
  maandag 4 juli 2011 @ 19:12:17 #295
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_99032482
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 19:10 schreef AchJa het volgende:

[..]

Bij de "oude" zakgeld regeling zat je ook in de voeding (kost en inwoning gratis) En je had een DOV (Defensie Openbaar Vervoer) kaart. Ja kan dus gratis reizen met het OV.
Waarom heb ik een donkerbruin vermoeden dat dat hem niet meer gaat worden.. :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 4 juli 2011 @ 19:16:36 #296
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_99032665
quote:
13s.gif Op maandag 4 juli 2011 19:12 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Waarom heb ik een donkerbruin vermoeden dat dat hem niet meer gaat worden.. :')
Gezien Hillens brief denk ik dat we over een paar jaar "gratis" aan de slag kunnen... :') Als binnenslaper ga je op uitzending naar je eigen kazerne ofzo... :')
pi_99072951
Defensie verrast door Srebrenica-uitspraak

Het Ministerie van Defensie is verrast door de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag over de aansprakelijkheid voor de dood van drie moslimmannen in Srebrenica. Het hof oordeelde dinsdag dat de Nederlandse staat aansprakelijk is en een schadevergoeding moet betalen aan de nabestaanden. Het ministerie bekijkt of het in cassatie gaat bij de Hoge Raad.

De rechtbank in Den Haag stelde de staat in 2008 wel in het gelijk. Dat het hof in hoger beroep anders oordeelde kwam 'enigszins als een verrassing', meldt een woordvoerder van het ministerie.

Vredesorganisatie IKV Pax Christi reageert verheugd op de uitspraak. "De rechtbank heeft zich laten leiden door de feiten en daaraan de juiste conclusie verbonden", zegt Dion van den Berg, die jarenlang met de nabestaanden heeft gestreden voor erkenning.

Van den Berg hoopt dat de uitspraak een omslagpunt vormt in de politiek ten aanzien van Srebrenica. "Het zou goed zijn als de staat de eigen verantwoordelijkheid voor Nederlandse fouten erkent en ten overstaan van de overlevenden excuses maakt. Dat zou een eerste stap zijn in het herstel van de relatie met de overlevenden van Srebrenica".

Bron: Fok.nl
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 5 juli 2011 @ 17:34:20 #298
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_99073280
:{
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 17:28 schreef Clan het volgende:
Defensie verrast door Srebrenica-uitspraak

Het Ministerie van Defensie is verrast door de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag over de aansprakelijkheid voor de dood van drie moslimmannen in Srebrenica. Het hof oordeelde dinsdag dat de Nederlandse staat aansprakelijk is en een schadevergoeding moet betalen aan de nabestaanden. Het ministerie bekijkt of het in cassatie gaat bij de Hoge Raad.

De rechtbank in Den Haag stelde de staat in 2008 wel in het gelijk. Dat het hof in hoger beroep anders oordeelde kwam 'enigszins als een verrassing', meldt een woordvoerder van het ministerie.

Vredesorganisatie IKV Pax Christi reageert verheugd op de uitspraak. "De rechtbank heeft zich laten leiden door de feiten en daaraan de juiste conclusie verbonden", zegt Dion van den Berg, die jarenlang met de nabestaanden heeft gestreden voor erkenning.

Van den Berg hoopt dat de uitspraak een omslagpunt vormt in de politiek ten aanzien van Srebrenica. "Het zou goed zijn als de staat de eigen verantwoordelijkheid voor Nederlandse fouten erkent en ten overstaan van de overlevenden excuses maakt. Dat zou een eerste stap zijn in het herstel van de relatie met de overlevenden van Srebrenica".

Bron: Fok.nl
En weer worden de verkeerde aansprakelijk gesteld. :{
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_99073501
Mogen we Abu Hamza al-Muhajir ook aansprakelijk stellen?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Abu_Hamza_al-Muhajir
  donderdag 7 juli 2011 @ 18:35:10 #300
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_99162983
Hillen ? @!


'Bezuinigingen Defensie opnieuw bezien' AMSTERDAM -


Minister Hans Hillen van Defensie wil dat de bezuinigingen op zijn ministerie opnieuw worden bezien. De minister maakt zich zorgen over de veiligheid die door de bezuinigingen in het geding komt.


“In dit kabinet moeten we achttien miljard euro bezuinigen, terwijl er in dezelfde periode vijftien miljard euro in de zorg bijkomt. De zorg is de rest eruit aan het drukken", aldus Hillen in EenVandaag.

"Natuurlijk is goede zorg belangrijk. Maar als wij morgen de veiligheid in de waagschaal stellen omdat wij vandaag alleen maar goede zorg willen hebben, moeten wij die afweging nog een keertje extra maken."
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_99163782
Zo. Zo ken ik Hillen helemaal niet.
Dit is nou echt het ALLEReerste positieve wat ik van die man hoor. Mja, wat mij betreft had ie zich ook met dit bericht wel een stuk harder en assertiever op kunnen stellen, maar dat ben ik.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')