abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 29 april 2011 @ 10:58:10 #1
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_96129149
Laatste nieuws:

quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 08:56 schreef AchJa het volgende:
Nederlandse Apachevlieger verongelukt in VS

FORT RUCKER - Bij een ongeluk tijdens een oefening in de Verenigde Staten is donderdag een Nederlandse Apache-piloot omgekomen. De andere inzittende van het toestel, een Nederlandse cursist, bleef ongedeerd.

Dat heeft het ministerie van defensie in Den Haag in de nacht van donderdag op vrijdag bekendgemaakt.

Het ongeluk vond plaats in de staat Alabama. Het slachtoffer is kapitein Van de Perre. Hij was de instructeur in het toestel. De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken het geval.

Getuigen zeggen tegen lokale media dat de helikopter laag vloog langs een rivier in Monroe County. Het toestel zou daarbij tegen een op vijftien meter hoogte hangende kabel over de rivier zijn gevlogen. Het gaat om een kabel die een veerpont over de rivier geleidt.

Oorzaak

De kabel knapte en de cursist zou het toestel anderhalve kilometer verderop hebben geland. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets officieel bekendgemaakt.

Een getuige die aan het vissen was zegt tegen de lokale zender WKRG dat het was alsof een boot de rivier kwam opvaren. "Zo laag vlogen ze. Als we een hengel aan boord hadden gehad dan hadden we de onderkant van de heli kunnen aanraken."

Piloot

De gevechtshelikopter was afkomstig van de Amerikaanse basis Fort Rucker. Vliegers van de koninklijke landmacht worden daar opgeleid tot Apache- of Chinook-piloot.

De commandant der luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Jac Jansen, heeft met leedwezen kennisgenomen van het bericht. "Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, ouders, familieleden, overige nabestaanden en collega's."

Stroom

In december 2007 vloog een Apache tijdens een training in Nederland tegen een hoogspanningsmast aan. Toen bleven de inzittenden ongedeerd. Wel zaten tienduizenden mensen en bedrijven in en bij de Bommelerwaard dagenlang zonder stroom.

nu.nl
Beeld.

quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 10:55 schreef Bolter het volgende:

[..]

In de eerste 2 zinnen: an AH-64D Longbow.... Dat lijkt me niet. Ik kan het niet goed zien maar het lijkt alsof de kabel toch door de canopy aan de voorkant is gegaan :{.
Dat idee had ik ook.
pi_96131520
@Bolter: waarom geen AH64D?
  vrijdag 29 april 2011 @ 11:54:26 #3
13456 AchJa
Shut up!!!
  vrijdag 29 april 2011 @ 12:12:17 #4
154880 Bolter
Awesomeness
pi_96132700
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 11:50 schreef Druid het volgende:
@Bolter: waarom geen AH64D?
Wel D's, maar geen Longbows. Althans, Nederlandse uren van Chinooks en Apaches worden naar mijn weten allemaal in NL kisten gevlogen.
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story"
pi_96134323
Een Longbow heeft zo'n grote donut op de hub zitten.
Blood Sugar Sex Magik
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 29 april 2011 @ 16:09:18 #6
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96143933
Geneeskundig bataljon ondersteunt veteranencruise

Ruim 60 zorgafhankelijke veteranen maken deze week een bijzondere vaartocht over de Nederlandse binnenwateren met het Rode Kruis-schip J. Henri Dunant. Met deze vakantieweek geven Defensie, het Veteraneninstituut, Koninklijke PIT Pro Rege en andere betrokken partijen uiting aan hun respect en waardering voor de veteranen.

Onder de medewerkers aan boord bevonden zich naast vrijwillige burgers ook militairen van 400 Geneeskundig Bataljon. Zij verrichtten aan boord onder meer praktische werkzaamheden die van direct belang zijn voor het halen van hun diploma aan de Koninklijke Militaire School. Sergeant-majoor Ronald Pit: “Dit is enorm dankbaar werk”, vertelt hij. “De veteranen zijn het liefst zo zelfstandig mogelijk maar dat kan simpelweg niet altijd. De helpende hand die wij bieden, wordt zeer gewaardeerd. Daarnaast hebben ze allemaal hun eigen bijzondere verhaal dat goed is voor ons historisch besef.”

Nationaal Indië Monument

De Veteranencruise werd in 2010 voor het eerst gehouden, op initiatief van kapitein Willem Heerschop, werkzaam bij het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL). Dit jaar voert de tocht vanuit Amsterdam onder meer langs Wijk-bij-Duurstede, Cuijk en Tiel. In Roermond werd een bezoek gebracht aan het Nationaal Indië Monument en het Monument voor Vredesmissies. Hierbij waren onder anderen brigadegeneraal Henk Jan Maijers van het OOCL en burgemeester van Roermond, Henk van Beers aanwezig.

Bron: www.defensie.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_96145743
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 12:45 schreef hoogvlieger het volgende:
Een Longbow heeft zo'n grote donut op de hub zitten.
Da's de longbow radar toch, AH64Ds hebben die volgens mij niet perse (kijk maar naar de onze)
pi_96146262
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 16:57 schreef Druid het volgende:

[..]

Da's de longbow radar toch, AH64Ds hebben die volgens mij niet perse (kijk maar naar de onze)
Correct en tevens juist.
Blood Sugar Sex Magik
  vrijdag 29 april 2011 @ 17:47:31 #9
15258 Eraser127
Nijkerk Hardcore!!!
pi_96147411
Da's idd de radar, de Nederlandse AH's zijn wel voorbereid, maar de radar zelf is nooit aangekocht.
  vrijdag 29 april 2011 @ 17:58:06 #10
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_96147792
quote:
De heer Meijers startte zijn militaire loopbaan op de Koninklijke Militaire school te Weert. In 1979 werd hij werkzaam als opruimer bij de Explosieve Opruimingsdienst van de Koninklijke Landmacht. Hij groeit hierbij uit tot officier in de rang van kapitein van Nationale operaties. Hij is actief betrokken geweest bij uitzendingen naar Cambodja, Bosnië, Macedonië en Irak. Na zijn missie in Cambodja heeft hij op eigen initiatief een handboek over landmijnen opgesteld, dat tot op heden als handleiding voor het identificeren van landmijnen wereldwijd wordt gebruikt. Hij was eveneens werkzaam in de werkgroep Humanitair Ontmijnen en als EOD-instructeur verantwoordelijk voor het geven van zowel interne, - als externe opleidingen. Naast eerder genoemde werkzaamheden is hij actief als vrijwilliger bij diverse historische onderzoeken naar de aanwezigheid van explosieven. Eveneens is hij vrijwilliger en bestuurslid van de stichting Geschiedkundige verzameling en doet hij vrijwilligerswerk voor het ontwikkelen van diverse brancherichtlijnen voor het opsporen van conventionele explosieven in de civiele sector.
Dhr. A.H. Meijers is hiervoor benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. (via)
Niet heel erg nieuwswaardig (wel lokaal nieuws, hij komt bij mij uit het dorp), maar deze meneer heeft zijn onderscheiding meer als verdiend van wat ik zo lees.
  maandag 2 mei 2011 @ 10:53:57 #11
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_96240423
quote:
OSAMA BIN LADEN IS DOOD
Uitgegeven: 2 mei 2011 05:48
Laatst gewijzigd: 2 mei 2011 10:01
WASHINGTON - Terroristenleider Osama bin Laden is dood. Zijn lichaam is in handen van de Verenigde Staten. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama bevestigd.

Osama bin Laden is doodFotoserie video
Obama deed dit zondagavond laat (lokale tijd) tijdens een plotseling ingelaste persconferentie. "Het recht heeft gezegevierd'', zo zei de president.
Bin Laden is door de Amerikaanse elitetroepen geïdentificeerd op basis van zijn gezicht. Momenteel worden DNA-testen gedaan om zijn identiteit definitief vast te stellen, aldus een Amerikaanse functionaris.
De resultaten van de DNA-testen zullen binnen enkele dagen bekend worden. Bin Laden zou zich hebben verzet tegen zijn arrestatie, waarna hij door zijn hoofd werd geschoten. De kleine groep commando's heeft daarna vastgesteld dat het stoffelijk overschot toebehoorde aan de terroristenleider.
'Zeemansgraf'
Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN heeft het stoffelijk overschot van terreurleider Osama Bin Laden een zeemansgraf gekregen.
Eerder had een Amerikaanse functionaris nog gezegd dat de Verenigde Staten het lichaam van Bin Laden volgens de islamitische regels zouden behandelen. De Amerikaanse en Pakistaanse autoriteiten hebben nog geen beelden vrijgegeven van het stoffelijk overschot van Bin Laden.
Media in Pakistan toonden wel foto's van wat het bebloede gezicht van Bin Laden zou zijn.
Bekijk de persconferentie
Get the Flash Playerto see this player.
Special forces
In augustus kwamen de Amerikanen Bin Laden op het spoor, maar het duurde nog maanden voordat de inlichtingendiensten zeker wisten waar de terroristenleider zich bevond. Dat werd vorige week pas duidelijk.
Een klein team van special forces drong in Abbotabad, zo'n honderd kilometer van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad, het gebouw binnen waar Bin Laden zich bevond. Ze brachten hem om en namen zijn lichaam mee. Bij de operatie zijn geen Amerikanen omgekomen. Obama stelde dat de VS zijn geholpen door Pakistan bij de zoektocht naar Bin Laden.
Obama benadrukte verder dat de Verenigde Staten niet in oorlog zijn met de islam. Hij stelde dat Bin Laden juist oorlog voerde tegen moslims die ook slachtoffer werden van de aanslagen van al-Qaeda.

De elitetroepen waren circa veertig minuten op Pakistaanse bodem om hun missie uit te voeren. De directeur van de CIA, Leon Panetta, heeft samen met andere functionarissen van de inlichtingendiensten vanuit de VS live meegekeken. ''Toen bekend werd dat de operatie een succes was, kregen de aanwezigen een behoorlijk groot applaus'', aldus de functionaris.
Zoon
Volgens bronnen in het Witte Huis kwam niet alleen Bin Laden zelf, maar ook een zoon van de terroristenleider om. Ook zouden twee mannen en een vrouw zijn omgekomen.
De twee mannen werkten als koeriers voor Bin Laden. De getroffen zoon was een volwassene. ''Een vrouw werd gedood toen een van de militanten haar gebruikte als menselijk schild. Twee andere vrouwen raakten gewond'', aldus de anonieme medewerker.
Obama zei eerder dat bij de actie geen burgerslachtoffers waren gevallen.
Waakzaam
De president maakte duidelijk dat met de dood van de al-Qaeda-leider geen einde komt aan de strijd tegen het terrorisme. Al-Qaeda zal doorgaan met aanslagen tegen de Verenigde Staten en in de rest van de wereld, waarschuwde Obama. De VS moeten ''waakzaam'' blijven, voegde hij eraan toe.
11 september
Bin Laden is de leider van terreurnetwerk al-Qaeda en wordt door de Verenigde Staten verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen op 11 september 2001, onder meer op de Twin Towers in New York. Daardoor kwamen bijna drieduizend mensen om het leven. De VS zochten al jaren naar Bin Laden, maar konden hem tot nog toe niet vinden.
De in Saudi-Arabië geboren Bin Laden is voor het laatst gezien in 2001 in Afghanistan. Vermoedelijk heeft hij zich tijdelijk schuilgehouden in het berggebied tussen Afghanistan en Pakistan, maar dat is altijd onzeker geweest. De terroristenleider stuurde af en toe video- of geluidsboodschappen waaruit bleek dat hij nog leefde.
Naast de aanslagen van 11 september wordt Bin Laden ook verdacht van betrokkenheid bij aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania in 1998 en de aanslag op het Amerikaanse marineschip USS Cole in Jemen in 2000.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 2 mei 2011 @ 12:41:54 #12
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_96244428
quote:
Cougars en Chinook assisteren bij bestrijden duinbrand
2 Cougar- en 1 Chinook-transporthelikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC) zijn vanmorgen van vliegbasis Gilze-Rijen vertrokken om te assisteren bij de bestrijding van de duinbrand bij Schoorl.

Zondag brak in de duinen bij Schoorl door nog onbekende oorzaak brand uit. Het lukte de brandweer niet om het vuur onder controle te krijgen en daarom werd het DHC om hulp gevraagd. Vanmorgen had het door het vuur getroffen gebied al een omvang van 300 hectare. De brand wordt bestreden door zo'n vijfhonderd brandweerlieden.

Bambi-bucket
De Cougars bestrijden de brand met zogenoemde bambi-buckets, grote zakken waarmee zij in een keer 2500 liter water op de brandende duinen kunnen gooien. De Cougars zijn ondergebracht bij het 300 Squadron op de vliegbasis Gilze-Rijen. De Chinook kan met een bambi-bucket maar liefst 10.000 liter water aanvoeren. De Chinook hoort bij het 298 Squadron.

De helikopters van het DHC helpen geregeld bij het blussen van branden. (Ministerie van Defensie)
  maandag 2 mei 2011 @ 12:47:00 #13
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_96244609
Cougars... :')

Je zou bijna hopen dat ze alvast een voorproefje gaan geven van hoe de bezuinigingen Nederland gaan treffen.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 2 mei 2011 @ 13:31:56 #14
278931 paintmeester
RAMMING SPEED!
pi_96246328
Zou het blussen niet met een chinook kunnen dan?
(weet zelf niets van helikopters)

Misschien het bewust inzetten van Cougars om de mensen te laten zien hoe nuttig ze zijn. O-)
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  maandag 2 mei 2011 @ 13:36:58 #15
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_96246526
Oh het kan ook zeker met Chinooks, maar ik vind het wel ironisch dat de laatste vluchten van de helikopters juist een inzetvlucht boven Nederlands grondgebied is..
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 2 mei 2011 @ 13:40:20 #16
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96246683
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 13:36 schreef Rave_NL het volgende:
Oh het kan ook zeker met Chinooks, maar ik vind het wel ironisch dat de laatste vluchten van de helikopters juist een inzetvlucht boven Nederlands grondgebied is..
Hillen zit dan ook met zijn hoofd op het bureaublad te bonken: "kut, kut, kut...... Klote Luchtmachters. Waarom doen ze dat nou!"
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 4 mei 2011 @ 13:21:09 #17
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96338950
Nederlands militair pleegt zelfmoord na dood collega's


Een Nederlandse militair, die zich verantwoordelijk voelde voor de dood van twee collega's, heeft zich van het leven beroofd.

De bewuste soldaat zag een jaar geleden in de provincie Uruzgan een bermbom over het hoofd, die voor zijn twee vrienden fataal werd.

Een op de vijf Afghanistan-veteranen gaat langs bij de psychiater om trauma's te verwerken.

Bron: www.Vandaag.be
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_96339612
:'(

RIP
pi_96339697
:'( RIP, en sterkte voor de nabestaanden.
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
pi_96368643
Defensie kritischer op bijbaantjes militairen

Militairen die van het Ministerie van Defensie betaalde werkzaamheden buiten het leger mogen verrichten, raken die toestemming mogelijk kwijt. Het ministerie gaat kijken of de besluiten de toets der kritiek ook bij nader inzien kunnen doorstaan. Zo nodig worden aanpassingen gedaan.

De organisatie moet onmiddellijk en structureel alerter worden, schrijft minster van Defensie Hans Hillen (CDA) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Hillen reageert hiermee op een artikel in de Volkskrant van 16 april. Daarin werd onthuld dat een hoofd opleidingen van de marine vijftien jaar naast zijn baan een bedrijf runde dat marinetrainingen gaf. Dat is eigenlijk niet toegestaan, maar werd door de vingers gezien.

De man had onder voorwaarden toestemming gekregen voor zijn nevenactiviteiten, maar pas na jaren bleek dat er geen toezicht was op het naleven van de voorwaarden. Het kabinet vond dat verkeerd. De commissie die onderzoek doet naar integriteit bij Defensie, neemt ook die affaire onder de loep, werd al snel besloten.

De Commandant Zeestrijdkrachten heeft de opdracht gekregen leidinggevenden er nadrukkelijk op te wijzen dat in gevallen waarin aan de uitvoering van nevenwerkzaamheden voorwaarden zijn verbonden, zij verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de naleving. Nevenactiviteiten komen ook aan de orde tijdens functioneringsgesprekken. Dit gebeurt ook bij de andere defensieonderdelen, schrijft Hillen.

Bron: Fok.nl
pi_96376740
Noot: deze man is burger.
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  donderdag 5 mei 2011 @ 10:49:13 #22
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_96379086
SYDNEY - De laatste veteraan uit de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) is woensdag op 110-jarige leeftijd overleden in Perth in Australië.

© ANP
De Brit Claude Choules was nog de enige levende van de ruim zeventig miljoen manschappen die in die oorlog zijn gemobiliseerd.
Een woordvoerder van het Australische leger heeft dat donderdag bevestigd. ''Hij was een levend stuk geschiedenis. Met zijn dood is dat voorbij. Het is moeilijk zich voor te stellen wat hij in zijn leven allemaal heeft gezien: twee wereldoorlogen, van paard en wagen tot de mensen op de maan.''

Choules begon op zijn veertiende als militair. Hij loog over zijn geboortejaar om in dienst te kunnen. Hij diende aan boord van de HMS Impregnable in 1916 en was ervan getuige dat de Duitse vloot zich overgaf bij Scapa Flow ten noorden van Schotland.
Na de Eerste Wereldoorlog verhuisde Choules naar Australië. Hij trad daar bij de marine in dienst. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigde hij de eerste Duitse mijn die aanspoelde op de kust van Australië.
Boek
Na de oorlog bleef hij in de marine. De laatste jaren van zijn beroepsleven werkte hij in de rivierkreeftvisserij. Choules, die de bijnaam 'Chuckles' had, publiceerde in 2009 een boek over zijn leven.
Hij werd vorig jaar de laatste overlevende van de oorlog, na de dood van de Amerikaanse veteraan Frank Buckles.
De oorlogsjaren waren volgens hem zwaar, maar soms ook saai. Hij waarschuwde ervoor de ervaringen uit de oorlog te verheerlijken. ''Hij haatte de oorlog'', zei zijn zoon Adrian in maart bij de 110e verjaardag van de veteraan. ''Hij beschouwde het leger gewoon als een baan. Hij wilde geld verdienen.''
Oorlog
De Eerste Wereldoorlog was een strijd tussen onder meer Frankrijk en Groot-Brittannië tegen Duitsland en Oostenrijk-Hongarije.
Het was de eerste oorlog waarbij machinegeweren, gifgas, tanks en vliegtuigen op grote schaal werden gebruikt. Vijftien tot zeventien miljoen mensen kwamen om.
De enige andere overlevende van de Eerste Wereldoorlog is vermoedelijk de 110-jarige Britse Florence Green. Zij diende bij de Britse luchtmacht RAF, maar werkte als serveerster en had dus geen gevechtsfunctie.
pi_96692182
Internationale oefening vliegbasis geschrapt

quote:
Gepubliceerd op 12 mei 2011, 11:47
LEEUWARDEN - De jaarlijkse internationale oefening Frisian Flag op de Leeuwarder vliegbasis die van 4 tot en met 15 juli plaats zou vinden, is geschrapt. Dat is deze week besloten. Veel vliegtuigen en militairen van Leeuwarden zijn op missie naar Sardinië en Afghanistan.

Vorig jaar moest de oefening voortijdig worden afgebroken door de aswolk van een IJslandse vulkaan. Eerder werd al besloten om de Fighter Weapon Instructor Training te annuleren. De voorbereidingen voor de Luchtmachtdagen in september zijn wel in volle gang.
  donderdag 12 mei 2011 @ 14:08:27 #24
21467 franske19
Hit the deck!
pi_96696561
quote:
1s.gif Op woensdag 4 mei 2011 13:21 schreef Cobra4 het volgende:
Nederlands militair pleegt zelfmoord na dood collega's

Een Nederlandse militair, die zich verantwoordelijk voelde voor de dood van twee collega's, heeft zich van het leven beroofd.

De bewuste soldaat zag een jaar geleden in de provincie Uruzgan een bermbom over het hoofd, die voor zijn twee vrienden fataal werd.

Een op de vijf Afghanistan-veteranen gaat langs bij de psychiater om trauma's te verwerken.

Bron: www.Vandaag.be
Is hier een Nederlandse bron van. Heb er namelijk niets over gelezen in de Nederlandse pers.
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 12 mei 2011 @ 14:10:03 #25
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_96696631
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 14:08 schreef franske19 het volgende:

[..]

Is hier een Nederlandse bron van. Heb er namelijk niets over gelezen in de Nederlandse pers.
Er stonden ook 2 regels op de site van de Telegraaf. Dit was het uitgebreidste stuk tekst dat ik kon vinden.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')