abonnement Unibet Coolblue
pi_99765618
Lekker MarMar,
die ga ik ook proberen te maken!
Wij hier gewone macaroni met kaas en hesp

pi_99768010
De pizza-bites .... Heerlijk!



pi_99814001
Vandaag 'n brookie gemaakt, nu 'n stukje van eten, nog iemand ? :)

  zaterdag 23 juli 2011 @ 11:02:20 #205
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_99831464
Heb je daar een recept van? Ziet er erg lekker uit!
pi_99832673
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2011 21:19 schreef Roze_Marijn het volgende:
Vandaag 'n brookie gemaakt, nu 'n stukje van eten, nog iemand ? :)

[ afbeelding ]
jaaaaa ikke ikke ikke! :9~
en die macaroni met veel kaas jummmmm
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 23 juli 2011 @ 13:19:11 #207
251095 Purdey
Better off alone..
pi_99835250
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2011 20:38 schreef Roze_Marijn het volgende:
Lekker MarMar,
die ga ik ook proberen te maken!
Wij hier gewone macaroni met kaas en hesp

[ afbeelding ]
Oh my, wat ziet dįt er heerlijk uit! *Kwijl kwijl*
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_99849279
Ful Medames en bab ganoush
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 23 juli 2011 @ 21:06:21 #209
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99852631
Waarom zijn die tuinbonen bruin? :?
pi_99853576
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 21:06 schreef RobinOok het volgende:
Waarom zijn die tuinbonen bruin? :?
Omdat de gedroogde tuinbonen van de Turk bruin zijn.

Van wikipedia begrijp ik dat de bonen aanvankelijk groen zijn en naar mate ze rijper worden, bruin worden. Wellicht dat de normale in NL verkochte tuinbonen gewoon onrijp geplukt worden?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 24 juli 2011 @ 01:08:01 #211
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99863222
Aha. Beetje als sojabonen. Normaal wacht men tot de peulen helemaal bruin zijn en open springen om de boontje te oogsten. Van die bonen maakt men tofu enzo.
Maar als je ze eerder oogst, als ze nog mooi groen en fris zijn eet je ze als groenten (edamame). Eigenlijk net als doperwten. Dat zijn ook "onrijpe" peulvruchten.

Maar euh, als ik ze zo moet eten, doe mij dan maar onrijpe, groene tuinbonen. :D
Hoe jonger, hoe beter.
pi_99998756
Ik heb gisterenavond een lading sambal badjak gemaakt. Heel fout met potten sambal oelek. :@ Alleen had ik vieze ketjap van de supermarkt, mijn dikke ketjap was op ;(
  woensdag 27 juli 2011 @ 13:25:10 #213
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100002314
Waarom?
pi_100004124
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2011 13:25 schreef RobinOok het volgende:
Waarom?
Waarom wat?
  woensdag 27 juli 2011 @ 14:52:37 #215
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100005645
Waarom zelf sambal badjak maken maar dan K&K sambal oelek gebruiken? Waarom dan niet gewoon K&K sambal badjak kopen?
pi_100018808
Ik lees hier al tijden mee, maar laat ik ook eens wat posten :D mooi kapot bord, en foto gemaakt met telefoon, maar dit at ik laatst:



Biefstukpuntjes met sperziebonen en aardappelschijfjes, altijd goed!
pi_100018893

Pasta met tomatenblokjes, groene paprika, rode ui, champignons, knoflook, rode peper en daarbij koolvis met een kaaskorstje!
Ja doei.
pi_100037901
Kaaskorstjes! *O*

Hier net 'ontbeten' met restje van gisteren:



Worteltjes-gnudi (soort van blote raviolivulling van ei, ricotta, parmezaan en een beetje bloem) gekookt en daarna kort in bruine boter gebakken, plus in boter gefrituurde salieblaadjes en wat pecorino.
Let me see you stripped down to the bone
pi_100040641
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2011 10:17 schreef minilot het volgende:
Kaaskorstjes! *O*

Hier net 'ontbeten' met restje van gisteren:

[ afbeelding ]

Worteltjes-gnudi (soort van blote raviolivulling van ei, ricotta, parmezaan en een beetje bloem) gekookt en daarna kort in bruine boter gebakken, plus in boter gefrituurde salieblaadjes en wat pecorino.
Ziet er goed uit zeg ^O^ :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_100047361
Snickerdoodles gebakken (recept behoorlijk aangepast):



Donkere broertje van de snickerdoodle O+ door mij bedacht en naar mijn mening nog veel lekkerder (mocht iemand interesse hebben in het recept dan hoor ik het wel):

pi_100047399
quote:
17s.gif Op donderdag 28 juli 2011 14:35 schreef Breathtaking het volgende:
Snickerdoodles gebakken (recept behoorlijk aangepast):

[ afbeelding ]

Donkere broertje van de snickerdoodle O+ door mij bedacht en naar mijn mening nog veel lekkerder (mocht iemand interesse hebben in het recept dan hoor ik het wel):

[ afbeelding ]
Wat heb je aangepast :o
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_100047608
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2011 14:35 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Wat heb je aangepast :o
Ehm, ik gebruik altijd dit recept van Nigella:

250 gram bloem
100 gram suiker
125 gram boter
1 groot ei
3/4 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/2 tl nootmuskaat
1 tl vanille extract

En om ze in te rollen:
2 eetlepels suiker en 1 eetlepel kaneel


Nu heb ik de 100 gram kristalsuiker vervangen door 60 gram donkere basterdsuiker en 40 gram kristalsuiker (zoiets denk ik, gooi gewoon wat bij elkaar en dan wat meer basterdsuiker) en doe ik de kaneel ook door het beslag in plaats van alleen in de mix.

De bovenste heb ik dan wel gewoon door kristalsuiker en kaneel gerold, de onderste alleen door donkere basterdsuiker.
pi_100047630
quote:
11s.gif Op donderdag 28 juli 2011 14:40 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

Ehm, ik gebruik altijd dit recept van Nigella:

250 gram bloem
100 gram suiker
125 gram boter
1 groot ei
3/4 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/2 tl nootmuskaat
1 tl vanille extract

En om ze in te rollen:
2 eetlepels suiker en 1 eetlepel kaneel


Nu heb ik de 100 gram kristalsuiker vervangen door 60 gram donkere basterdsuiker en 40 gram kristalsuiker (zoiets denk ik, gooi gewoon wat bij elkaar en dan wat meer basterdsuiker) en doe ik de kaneel ook door het beslag in plaats van alleen in de mix.

De bovenste heb ik dan wel gewoon door kristalsuiker en kaneel gerold, de onderste alleen door donkere basterdsuiker.
Ooooooooooh...is dat alles :D Misschien wel weer eens leuk om te maken eigenlijk :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_100049671
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2011 14:41 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Ooooooooooh...is dat alles :D Misschien wel weer eens leuk om te maken eigenlijk :9
Ja valt ook best mee :D maar de smaak is echt wel anders! En ja ik zou het doen, weinig werk ;)
pi_100050633
quote:
6s.gif Op donderdag 28 juli 2011 15:33 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

Ja valt ook best mee :D maar de smaak is echt wel anders! En ja ik zou het doen, weinig werk ;)
Dat wel, maar weer verleidelijk met opeten :P
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')