abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 24 mei 2011 @ 00:12:06 #26
259414 AlchemistOfSorrows
Uh-huh, goodbye!
pi_97232107
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 23:39 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik had laatst ook weer eens iets geprobeerd met reepjes biefstuk, maar ik weet niet, ik krijg dat nooit lekker. Altijd taai. Hou jij toevallig gewoon van doorbakken biefstuk of had je een trucje, of was 't bij jou ook best gewoon taaiig geworden?
Het was helaas bij mij ook wat taaiig, ik denk dat ik de biefreepjes wat korter moet wokken.
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
  dinsdag 24 mei 2011 @ 09:59:53 #27
251095 Purdey
Better off alone..
pi_97237995
Ik heb het verwerken van biefreepjes ook maar opgegeven. De laatste keer kort gebakken in de koekenpan, en apart gezet. Toen de groentes gewokt, en net voor het serveren de stukjes biefstuk weer toegevoegd. Nog taai :N
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_97238267
In een wokrestaurant doen ze de biefreepjes eerst even in kokend water alle groente trouwens ook en dan wokken ze dat heel kort en dan is het nooit taaiig misschien ook een idee?
pi_97239287
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 23:39 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik had laatst ook weer eens iets geprobeerd met reepjes biefstuk, maar ik weet niet, ik krijg dat nooit lekker. Altijd taai. Hou jij toevallig gewoon van doorbakken biefstuk of had je een trucje, of was 't bij jou ook best gewoon taaiig geworden?
Bij mij zijn ze eigenlijk nooit taai? Behalve als ik het marineer, dan zijn ze taai als wat :')
pi_97240056
wat een koddige kip :) (met veren bedoel ik dus)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 24 mei 2011 @ 11:28:35 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97240815
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 10:08 schreef Riann het volgende:
In een wokrestaurant doen ze de biefreepjes eerst even in kokend water alle groente trouwens ook en dan wokken ze dat heel kort en dan is het nooit taaiig misschien ook een idee?
Nee, de beef koken ze echt niet in water hoor. Maar er kennen wel trucjes om biefstuk malser te maken:
quote:
...voor een fluweelachtige structuur van wokreepjes worden in Aziatische restaurants vleesreepjes soms ingewreven met wat zuiveringszout om dat 15-30 minuutjes te laten trekken en dan goed af te spoelen om een zepige smaak te voorkomen. Goed drogen alvorens het te (marineren en) wokken.
(bron)

Ik zou dat eigenlijk een keer uit moeten proberen, maar 't staat me een beetje tegen.
Laatst maakte ik dit Koreaanse gerecht:


Bulgogi (Korean BBQ Beef)

Vlees niet langer dan een minuut in een superhete grillpan gehad, maar dus ook taai.
Ga dat recept nog 1 keer uitproberen met 't vlees gewoon aan 1 stuk laten en pas daarna te snijden, want dit recept leent zich daar wel goed voor. Andere recepten met wokreepjes van rundvlees sla ik ik meestal gewoon over. Of je moet ossenhaas gebruiken, maar ja, ben gekke eppie niet.

Oh, wacht, ik heb nog wel 1 tip. Ooit "ontdekt" dat die biefstukjes uit de vriezer (van de supermarkt, die geplakte, vierkante of ronde dingen) heel geschikt zijn om te wokken. Ten eerste omdat je die makkelijk in plakjes snijdt als ze nog een beetje bevroren zijn. En omdat ze geen puntjes hebben, maar goed compact zijn. En omdat ze malser blijven.
Ik gebruik dat in een Chinees recept waarin ze een soort van in de soep gaan en vergeet dat wokken vast ook heel goed gaat. Is ook niet zo zonde van de biefstuk, zo'n diepvrieskreng.
pi_97241431
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 11:28 schreef RobinOok het volgende:
Nee, de beef koken ze echt niet in water hoor. Maar er kennen wel trucjes om biefstuk malser te maken:
Meestal doen ze dat wel zo hoor. Ik ben toevallig afgelopen zondag weer eens bij een wokrestaurant geweest en je vult je bordje met rauw vlees en rauwe groente naar keuze, dan mikken ze de hele inhoud in een pan kokend water en dat gaat na een minuutje in z'n geheel, samen met saus, de wok in voor een paar seconden.. Geen idee of dat een goede methode is, maar zo doen ze het vaak wel.

Ik heb trouwens wel eens potjes met wit poeder genaamd meat tenderizer gezien. Misschien is dat hetzelfde als zuiveringszout, maar het klinkt in ieder geval als iets wat de boel malser zou moeten maken ;)
pi_97241634
Ik vind het ook altijd zo'n teleurstelling als de rundvleesreepjes helemaal taai en hard zijn, maar als ik ze apart bak blijven ze wel mals. Zal misschien ook wel liggen aan de snijrichting en de kwaliteit van het vlees? Eerst een minuutje de groenten en het vlees (in aparte pannen) in bouillon koken doen ze inderdaad in wokrestaurants, dat ga ik thuis ook eens proberen!
Come here boy, set your mind at rest and let your dreams run free
  dinsdag 24 mei 2011 @ 12:24:53 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97242658
Nou, ik niet. Ga mijn vlees echt niet koken. :{w
pi_97243300
mazena in marinade = sappig/mals vlees
pi_97251976
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 12:24 schreef RobinOok het volgende:
Nou, ik niet. Ga mijn vlees echt niet koken. :{w
Dan niet toch.

Ooit chinese fondue gedaan? Lekker hoor :9
Come here boy, set your mind at rest and let your dreams run free
  dinsdag 24 mei 2011 @ 17:30:05 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97254446
Haha, ik haat Chinees fondue. Precies om die reden. ;-)
  woensdag 25 mei 2011 @ 22:00:52 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97315378

Chinese Bitterballen!

'k Weet niet of iemand hier wel eens van die "turnip cake plakken" heeft gegeten in een Chinees dimsum restaurant? Nou, die maakte ik laatst zelf (van rettich, rijstmeel, shiitake, gedroogde garnaaltjes en uitgebakken spekjes), alleen besloot ik er geen plakken van te snijden om op te bakken, maar bitterballen!
Keeeeigoed gelukt, al zeg ik het zelf. :Y
Kun je volgens mij zo serveren daar waar men een bittergarnituurtje bestelt.
Lekker met tonkatsu saus
pi_97317977
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 22:00 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chinese Bitterballen!

'k Weet niet of iemand hier wel eens van die "turnip cake plakken" heeft gegeten in een Chinees dimsum restaurant? Nou, die maakte ik laatst zelf (van rettich, rijstmeel, shiitake, gedroogde garnaaltjes en uitgebakken spekjes), alleen besloot ik er geen plakken van te snijden om op te bakken, maar bitterballen!
Keeeeigoed gelukt, al zeg ik het zelf. :Y
Kun je volgens mij zo serveren daar waar men een bittergarnituurtje bestelt.
Lekker met tonkatsu saus
bitterballen met rijst? als ik goed kijk... lijkt me niet zo... bitterballen horen bij mij met ragout
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 25 mei 2011 @ 22:52:57 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97318504
In ragout zit tarwemeel, in "mijn ragout" zit rijstmeel.
Nee, echt, serieus, het was best leuk.

Trouwens risotto bitterballen/kroketten bestaan er allang, of aardappelkroketjes, of garnalenkroketjes, dus zo zwart-wit is het niet. Ik heb een kookboek(je) vol met alternatieven.
Alleen staat deze er natuurlijk nog niet bij. :P
  woensdag 25 mei 2011 @ 23:48:35 #41
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97321197
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 22:00 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chinese Bitterballen!

'k Weet niet of iemand hier wel eens van die "turnip cake plakken" heeft gegeten in een Chinees dimsum restaurant? Nou, die maakte ik laatst zelf (van rettich, rijstmeel, shiitake, gedroogde garnaaltjes en uitgebakken spekjes), alleen besloot ik er geen plakken van te snijden om op te bakken, maar bitterballen!
Keeeeigoed gelukt, al zeg ik het zelf. :Y
Kun je volgens mij zo serveren daar waar men een bittergarnituurtje bestelt.
Lekker met tonkatsu saus
ja, hoi.
wanneer kan ik komen eten?
kthanksbye
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 26 mei 2011 @ 10:52:58 #42
251095 Purdey
Better off alone..
pi_97329575
quote:
17s.gif Op woensdag 25 mei 2011 23:48 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ja, hoi.
wanneer kan ik komen eten?
kthanksbye
Dt vind ik best een goede vraag Mirjam! Vertel eens Robin, wanneer ga jij heel Fok! Food Gawker eens uitnodigen voor een proeverij? Niet meer dan logisch nadat je ons al mnden lekker maakt met de meest uiteenlopende dingen *)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  donderdag 26 mei 2011 @ 12:55:39 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97334197
Lijkt me op zich best leuk. Echt.
Maar nee, dat gaat niet gebeuren. ;)
Maar blijven dromen!
  FOK!fotograaf zaterdag 28 mei 2011 @ 19:51:39 #44
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_97430070
Wat een leuk kipje is die zwarte :D. Al dacht ik in eerste instantie dat ie verkoold was of besmet met een eng virus waardoor hij zwart is geworden.

Hier ook kip vanavond, normale plofkip dan wel. 'Sticky garlic chicken skewers' recept van Ainsley Harriott.


  zaterdag 28 mei 2011 @ 23:41:01 #45
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97441267
Zelfgemaakte Gyoza's! Aan de smaak mag nog wat gesleuteld worden, het was een beetje vlak. Maar het was een leuk karwei en het ziet er ook nog eens leuk uit! :)


  zondag 29 mei 2011 @ 00:03:37 #46
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97442161
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 23:41 schreef Redcoon het volgende:
Zelfgemaakte Gyoza's! Aan de smaak mag nog wat gesleuteld worden, het was een beetje vlak. Maar het was een leuk karwei en het ziet er ook nog eens leuk uit! :)

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
wat zit er in zo'n gyoza?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_97442206
ziet er lekker uit Redcoon! O+ :9
Ja doei.
  zondag 29 mei 2011 @ 00:12:19 #48
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97442531
quote:
5s.gif Op zondag 29 mei 2011 00:03 schreef Mirjam het volgende:

[..]

wat zit er in zo'n gyoza?
Je kan ze maken met deze velletjes, klik.

200 gr Chinese kool, fijngehakt
3 lente -of bosui, fijngehakt
10 gr gember, geperst
1 teen knoflook, geperst
150 gr varkensgehakt
1 el maizena
Sesamolie, oestersaus, sojasaus, Sake of Chinese rijstwijn. Van alles een scheut.

Instructiefilmpje,
  FOK!fotograaf zondag 29 mei 2011 @ 00:26:56 #49
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_97443091
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 23:41 schreef Redcoon het volgende:
Zelfgemaakte Gyoza's! Aan de smaak mag nog wat gesleuteld worden, het was een beetje vlak. Maar het was een leuk karwei en het ziet er ook nog eens leuk uit! :)

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!

Telt BBQ ook als zelfgemaakt eten? (foto's van een tijdje terug, de spiezen waren wel van vandaag)


Natural grill by Chemiu, on Flickr


Almost done by Chemiu, on Flickr
  zondag 29 mei 2011 @ 00:43:56 #50
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97443612
Tuurlijk telt bbq mee! Mooie foto's. :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')