Het was helaas bij mij ook wat taaiig, ik denk dat ik de biefreepjes wat korter moet wokken.quote:Op maandag 23 mei 2011 23:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik had laatst ook weer eens iets geprobeerd met reepjes biefstuk, maar ik weet niet, ik krijg dat nooit lekker. Altijd taai. Hou jij toevallig gewoon van doorbakken biefstuk of had je een trucje, of was 't bij jou ook best gewoon taaiig geworden?
Bij mij zijn ze eigenlijk nooit taai? Behalve als ik het marineer, dan zijn ze taai als watquote:Op maandag 23 mei 2011 23:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik had laatst ook weer eens iets geprobeerd met reepjes biefstuk, maar ik weet niet, ik krijg dat nooit lekker. Altijd taai. Hou jij toevallig gewoon van doorbakken biefstuk of had je een trucje, of was 't bij jou ook best gewoon taaiig geworden?
Nee, de beef koken ze echt niet in water hoor. Maar er kennen wel trucjes om biefstuk malser te maken:quote:Op dinsdag 24 mei 2011 10:08 schreef Riann het volgende:
In een wokrestaurant doen ze de biefreepjes eerst even in kokend water alle groente trouwens ook en dan wokken ze dat heel kort en dan is het nooit taaiig misschien ook een idee?
(bron)quote:...voor een fluweelachtige structuur van wokreepjes worden in Aziatische restaurants vleesreepjes soms ingewreven met wat zuiveringszout om dat 15-30 minuutjes te laten trekken en dan goed af te spoelen om een zepige smaak te voorkomen. Goed drogen alvorens het te (marineren en) wokken.
Meestal doen ze dat wel zo hoor. Ik ben toevallig afgelopen zondag weer eens bij een wokrestaurant geweest en je vult je bordje met rauw vlees en rauwe groente naar keuze, dan mikken ze de hele inhoud in een pan kokend water en dat gaat na een minuutje in z'n geheel, samen met saus, de wok in voor een paar seconden.. Geen idee of dat een goede methode is, maar zo doen ze het vaak wel.quote:Op dinsdag 24 mei 2011 11:28 schreef RobinOok het volgende:
Nee, de beef koken ze echt niet in water hoor. Maar er kennen wel trucjes om biefstuk malser te maken:
Dan niet toch.quote:Op dinsdag 24 mei 2011 12:24 schreef RobinOok het volgende:
Nou, ik niet. Ga mijn vlees echt niet koken.
bitterballen met rijst? als ik goed kijk... lijkt me niet zo... bitterballen horen bij mij met ragoutquote:Op woensdag 25 mei 2011 22:00 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chinese Bitterballen!
'k Weet niet of iemand hier wel eens van die "turnip cake plakken" heeft gegeten in een Chinees dimsum restaurant? Nou, die maakte ik laatst zelf (van rettich, rijstmeel, shiitake, gedroogde garnaaltjes en uitgebakken spekjes), alleen besloot ik er geen plakken van te snijden om op te bakken, maar bitterballen!
Keeeeigoed gelukt, al zeg ik het zelf.
Kun je volgens mij zo serveren daar waar men een bittergarnituurtje bestelt.
Lekker met tonkatsu saus
ja, hoi.quote:Op woensdag 25 mei 2011 22:00 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chinese Bitterballen!
'k Weet niet of iemand hier wel eens van die "turnip cake plakken" heeft gegeten in een Chinees dimsum restaurant? Nou, die maakte ik laatst zelf (van rettich, rijstmeel, shiitake, gedroogde garnaaltjes en uitgebakken spekjes), alleen besloot ik er geen plakken van te snijden om op te bakken, maar bitterballen!
Keeeeigoed gelukt, al zeg ik het zelf.
Kun je volgens mij zo serveren daar waar men een bittergarnituurtje bestelt.
Lekker met tonkatsu saus
Dt vind ik best een goede vraag Mirjam! Vertel eens Robin, wanneer ga jij heel Fok! Food Gawker eens uitnodigen voor een proeverij? Niet meer dan logisch nadat je ons al mnden lekker maakt met de meest uiteenlopende dingenquote:Op woensdag 25 mei 2011 23:48 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ja, hoi.
wanneer kan ik komen eten?
kthanksbye
wat zit er in zo'n gyoza?quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:41 schreef Redcoon het volgende:
Zelfgemaakte Gyoza's! Aan de smaak mag nog wat gesleuteld worden, het was een beetje vlak. Maar het was een leuk karwei en het ziet er ook nog eens leuk uit!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je kan ze maken met deze velletjes, klik.quote:
Ziet er lekker uit!quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:41 schreef Redcoon het volgende:
Zelfgemaakte Gyoza's! Aan de smaak mag nog wat gesleuteld worden, het was een beetje vlak. Maar het was een leuk karwei en het ziet er ook nog eens leuk uit!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |