yepquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Precies, je kunt aan de manier waarop het er uit ziet zien of het klaar is, tijd maakt niet zoveel uit, bij sucadelappen moet de zeen in het midden bijna weg zijn.
Lol, totdat je wordt ingeschakeld als het spul klaar is... Bij een goede oogst is dat een bult werk dat wil je niet weten Maar goed, dan heb je de vriezer ook vol tot het volgende voorjaar dus je hoort mij niet klagenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:31 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
bevoorrecht.... ben pas biologisch gaan eten toen drie jaar geleden hier in de buurt op woensdagmiddag een biologische markt kwam. Tot die tijd kon ik alleen maar zaterdagmorgen op de Noordermarkt terecht en daar haalde ik dan meestal alleen boter, kaas en eieren
afgelopen jaarquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
waarom, wij zijn toch allemaal hele lieve mensen
ja dat klopt het sudderplaatje, er ligt er nog een bij mijn moeder... heb ik alleen niets aan want ik kook op halogeenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef superkokje het volgende:
[..]
vroeger had je sudderpitjes en sudderplaatjes voor het fornuis. Dat is een heel klein pitje, en dan een dubbelwandig plaatje erop, dus vocht kan niet verdampen
ik heb hier nog een petroleumstel staan, daar gaarde oma haar vlees altijd op dat hele dagen moest sudderenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef superkokje het volgende:
[..]
vroeger had je sudderpitjes en sudderplaatjes voor het fornuis. Dat is een heel klein pitje, en dan een dubbelwandig plaatje erop, dus vocht kan niet verdampen
er zijn duizende manieren omstoofvlees te bereiden, daarom is het zeo lastig om dezelfde smaak te krijgen. Alleen de garings temp heeft al grote invloedquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:33 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
weet niet of het met de knoflook en wortel zo gaat smaken als bij oma, maar ga het zeker proberen
hier zie je dat ook overal, prachtig en van die oude boertjes kun je echt veel leren met inmaken van groenten en zo, vind dat kei gaaf!quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:34 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Lol, totdat je wordt ingeschakeld als het spul klaar is... Bij een goede oogst is dat een bult werk dat wil je niet weten Maar goed, dan heb je de vriezer ook vol tot het volgende voorjaar dus je hoort mij niet klagen
Zelf aanwijzen dat ze dubbel zo dik zijn als normaal en rustig 6-8 uur op laten staan... Heb je er wel eens gemberpoeder en kaneel door gedaan? IPV knoflook? Is ook erg lekker, vooral als je stooft in oud bruin bier. Met wijn vind ik knoflook en 4-seizoenenpeper lekker.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:33 schreef superkokje het volgende:
[..]
yep
zeker een uur of drie afhankelijk van de dikte
ik neem dan niet heel amsterdam mee hoor, één muisje en wat mede fokkersquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:34 schreef bollokus het volgende:
[..]
afgelopen jaar
309 inwoners
2 stellen getrouwd
4 mensen overleden
2 geboren
daarom
Oh heerlijk idd, met mijn schoonmoeder samen uren in de keuken.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:36 schreef bollokus het volgende:
[..]
hier zie je dat ook overal, prachtig en van die oude boertjes kun je echt veel leren met inmaken van groenten en zo, vind dat kei gaaf!
ja, het kinderaantal wordt ineens verdubbeld als ik mee kom (ik neem wel man en twee dochtertjes mee hoor) Maar ook man en kinders zijn heul liefquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:36 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ik neem dan niet heel amsterdam mee hoor, één muisje en wat mede fokkers
dat bedoel ik, heeft ook een heel klein pitje.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:34 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
ik heb hier nog een petroleumstel staan, daar gaarde oma haar vlees altijd op dat hele dagen moest sudderen
heb nog wel van mijn oma leren jam maken, doe het bijna nog steeds op haar manier (alleen nu in de broodbakmachine, minder kans op aanbranden). En mijn vader was banketbakker, ik heb zijn receptenschrift, maar sinds hij overleden is nog niet aangedurfd om zijn croquetten (zo werd het toen nog geschreven), bitterballen, pasteitjes of ragoûts te maken.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:36 schreef bollokus het volgende:
hier zie je dat ook overal, prachtig en van die oude boertjes kun je echt veel leren met inmaken van groenten en zo, vind dat kei gaaf!
Ik gebruik diverse ingredienten afhankelijk waarvoor het is. Als ik bv indisch kook, gebruik ik idd kaneel en gemberquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:36 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Zelf aanwijzen dat ze dubbel zo dik zijn als normaal en rustig 6-8 uur op laten staan... Heb je er wel eens gemberpoeder en kaneel door gedaan? IPV knoflook? Is ook erg lekker, vooral als je stooft in oud bruin bier. Met wijn vind ik knoflook en 4-seizoenenpeper lekker.
stoofperen doe ik altijd op het petroleumstel. Hebben zelf perenboompjes dus maak dat nogal veel, gaat beter op het petroleumstel als op de inductiequote:Op vrijdag 22 april 2011 00:37 schreef superkokje het volgende:
[..]
dat bedoel ik, heeft ook een heel klein pitje.
Het zelfde met stoofperen garen op het koffieplaatje
truste bolquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten
tot morgen!
Dit is dus een trip down memory lane.... zo'n grijs petroleumstel inderdaad, die heeft mijn broerquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:37 schreef superkokje het volgende:
[..]
dat bedoel ik, heeft ook een heel klein pitje.
Het zelfde met stoofperen garen op het koffieplaatje
truste bolquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten
tot morgen!
bollokusquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten
tot morgen!
Bollo slaap lekker tot morgenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten
tot morgen!
ik heb een blauwe, die is nog van m'n oma geweest, een grote en een kleintje, doen het nog allebei en in de stoofperentijd zijn ze altijd in vol bedrijf. Ook nog nooit aan gedacht om voor draadjesvlees dat ding zelf te gebruiken, terwijl ons oma dat altijd deed, stom eigenlijk, ga het ook eens proberenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:40 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Dit is dus een trip down memory lane.... zo'n grijs petroleumstel inderdaad, die heeft mijn broer
* MaryMouse gaat eerdaags maar ff bij familie hunten om alle attributen om het perfecte draadjesvlees bij elkaar te schrapen
Ik heb van oma zo'n koperen petroleum stelletje gekregen.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:37 schreef superkokje het volgende:
[..]
dat bedoel ik, heeft ook een heel klein pitje.
Het zelfde met stoofperen garen op het koffieplaatje
Welterusten.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten
tot morgen!
zeker gaan proberenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
heb nog wel van mijn oma leren jam maken, doe het bijna nog steeds op haar manier (alleen nu in de broodbakmachine, minder kans op aanbranden). En mijn vader was banketbakker, ik heb zijn receptenschrift, maar sinds hij overleden is nog niet aangedurfd om zijn croquetten (zo werd het toen nog geschreven), bitterballen, pasteitjes of ragoûts te maken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |