abonnement Unibet Coolblue
pi_95836767
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Precies, je kunt aan de manier waarop het er uit ziet zien of het klaar is, tijd maakt niet zoveel uit, bij sucadelappen moet de zeen in het midden bijna weg zijn. ;)
yep
zeker een uur of drie afhankelijk van de dikte
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:34:06 #177
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95836779
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:31 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

bevoorrecht.... :Y ben pas biologisch gaan eten toen drie jaar geleden hier in de buurt op woensdagmiddag een biologische markt kwam. Tot die tijd kon ik alleen maar zaterdagmorgen op de Noordermarkt terecht en daar haalde ik dan meestal alleen boter, kaas en eieren
Lol, totdat je wordt ingeschakeld als het spul klaar is... Bij een goede oogst is dat een bult werk dat wil je niet weten :P Maar goed, dan heb je de vriezer ook vol tot het volgende voorjaar dus je hoort mij niet klagen ;)
be nice or go away
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:34:08 #178
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836781
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

waarom, wij zijn toch allemaal hele lieve mensen :Y
afgelopen jaar

309 inwoners

2 stellen getrouwd
4 mensen overleden
2 geboren
_O- _O- _O- _O- daarom _O- _O- _O- _O-
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:34:19 #179
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836789
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef superkokje het volgende:

[..]

vroeger had je sudderpitjes en sudderplaatjes voor het fornuis. Dat is een heel klein pitje, en dan een dubbelwandig plaatje erop, dus vocht kan niet verdampen
ja dat klopt het sudderplaatje, er ligt er nog een bij mijn moeder... heb ik alleen niets aan want ik kook op halogeen -O-
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:34:26 #180
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836792
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef superkokje het volgende:

[..]

vroeger had je sudderpitjes en sudderplaatjes voor het fornuis. Dat is een heel klein pitje, en dan een dubbelwandig plaatje erop, dus vocht kan niet verdampen
ik heb hier nog een petroleumstel staan, daar gaarde oma haar vlees altijd op dat hele dagen moest sudderen
Altijd de sarcasme modus aan
pi_95836821
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:33 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

:* weet niet of het met de knoflook en wortel zo gaat smaken als bij oma, maar ga het zeker proberen
er zijn duizende manieren omstoofvlees te bereiden, daarom is het zeo lastig om dezelfde smaak te krijgen. Alleen de garings temp heeft al grote invloed
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:36:17 #182
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836859
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:34 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Lol, totdat je wordt ingeschakeld als het spul klaar is... Bij een goede oogst is dat een bult werk dat wil je niet weten :P Maar goed, dan heb je de vriezer ook vol tot het volgende voorjaar dus je hoort mij niet klagen ;)
hier zie je dat ook overal, prachtig en van die oude boertjes kun je echt veel leren met inmaken van groenten en zo, vind dat kei gaaf!
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:36:23 #183
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95836864
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:33 schreef superkokje het volgende:

[..]

yep
zeker een uur of drie afhankelijk van de dikte
:P Zelf aanwijzen dat ze dubbel zo dik zijn als normaal en rustig 6-8 uur op laten staan... Heb je er wel eens gemberpoeder en kaneel door gedaan? IPV knoflook? Is ook erg lekker, vooral als je stooft in oud bruin bier. Met wijn vind ik knoflook en 4-seizoenenpeper lekker. ;)
be nice or go away
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:36:24 #184
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836866
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:34 schreef bollokus het volgende:

[..]

afgelopen jaar

309 inwoners

2 stellen getrouwd
4 mensen overleden
2 geboren
_O- _O- _O- _O- daarom _O- _O- _O- _O-
-O- ik neem dan niet heel amsterdam mee hoor, één muisje en wat mede fokkers
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:37:10 #185
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95836888
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:36 schreef bollokus het volgende:

[..]

hier zie je dat ook overal, prachtig en van die oude boertjes kun je echt veel leren met inmaken van groenten en zo, vind dat kei gaaf!
Oh heerlijk idd, met mijn schoonmoeder samen uren in de keuken. ;)
be nice or go away
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:37:30 #186
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836897
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:36 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

-O- ik neem dan niet heel amsterdam mee hoor, één muisje en wat mede fokkers
ja, het kinderaantal wordt ineens verdubbeld als ik mee kom (ik neem wel man en twee dochtertjes mee hoor) Maar ook man en kinders zijn heul lief
Altijd de sarcasme modus aan
pi_95836900
quote:
12s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:34 schreef Ceetje.. het volgende:

[..]

ik heb hier nog een petroleumstel staan, daar gaarde oma haar vlees altijd op dat hele dagen moest sudderen
dat bedoel ik, heeft ook een heel klein pitje.
Het zelfde met stoofperen garen op het koffieplaatje
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:38:36 #188
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836931
leute ik ga de oogjes sluiten

tot morgen! :W :W :W
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:38:44 #189
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836935
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:36 schreef bollokus het volgende:

hier zie je dat ook overal, prachtig en van die oude boertjes kun je echt veel leren met inmaken van groenten en zo, vind dat kei gaaf!
heb nog wel van mijn oma leren jam maken, doe het bijna nog steeds op haar manier (alleen nu in de broodbakmachine, minder kans op aanbranden). En mijn vader was banketbakker, ik heb zijn receptenschrift, maar sinds hij overleden is nog niet aangedurfd om zijn croquetten (zo werd het toen nog geschreven), bitterballen, pasteitjes of ragoûts te maken.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_95836957
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:36 schreef kahaarin het volgende:

[..]

:P Zelf aanwijzen dat ze dubbel zo dik zijn als normaal en rustig 6-8 uur op laten staan... Heb je er wel eens gemberpoeder en kaneel door gedaan? IPV knoflook? Is ook erg lekker, vooral als je stooft in oud bruin bier. Met wijn vind ik knoflook en 4-seizoenenpeper lekker. ;)
Ik gebruik diverse ingredienten afhankelijk waarvoor het is. Als ik bv indisch kook, gebruik ik idd kaneel en gember
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:39:44 #191
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836966
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:37 schreef superkokje het volgende:

[..]

dat bedoel ik, heeft ook een heel klein pitje.
Het zelfde met stoofperen garen op het koffieplaatje
stoofperen doe ik altijd op het petroleumstel. Hebben zelf perenboompjes dus maak dat nogal veel, gaat beter op het petroleumstel als op de inductie
Altijd de sarcasme modus aan
pi_95836975
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten

tot morgen! :W :W :W
truste bol :W :W :W
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:40:08 #193
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836981
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:37 schreef superkokje het volgende:

[..]

dat bedoel ik, heeft ook een heel klein pitje.
Het zelfde met stoofperen garen op het koffieplaatje
Dit is dus een trip down memory lane.... zo'n grijs petroleumstel inderdaad, die heeft mijn broer
* MaryMouse gaat eerdaags maar ff bij familie hunten om alle attributen om het perfecte draadjesvlees te maken bij elkaar te schrapen
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:40:18 #194
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836986
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten

tot morgen! :W :W :W
truste bol

tot morgen :W :W :W :*
Altijd de sarcasme modus aan
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:40:27 #195
212838 markdeajaxfan
ajax ajax ajax
pi_95836992
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten

tot morgen! :W :W :W
:W :W bollokus
Billy Turf Award - Grootste Utopia fan
› De winnaars zijn: markdeajaxfan!
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:40:35 #196
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836997
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten

tot morgen! :W :W :W
Bollo :* slaap lekker :z tot morgen :W
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:42:03 #197
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95837036
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:40 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Dit is dus een trip down memory lane.... zo'n grijs petroleumstel inderdaad, die heeft mijn broer
* MaryMouse gaat eerdaags maar ff bij familie hunten om alle attributen om het perfecte draadjesvlees bij elkaar te schrapen
ik heb een blauwe, die is nog van m'n oma geweest, een grote en een kleintje, doen het nog allebei en in de stoofperentijd zijn ze altijd in vol bedrijf. Ook nog nooit aan gedacht om voor draadjesvlees dat ding zelf te gebruiken, terwijl ons oma dat altijd deed, stom eigenlijk, ga het ook eens proberen
Altijd de sarcasme modus aan
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:42:13 #198
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95837042
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:37 schreef superkokje het volgende:

[..]

dat bedoel ik, heeft ook een heel klein pitje.
Het zelfde met stoofperen garen op het koffieplaatje
Ik heb van oma zo'n koperen petroleum stelletje gekregen. ;)
Hele stoofpeertjes, geschild.
Vanillesuiker van bourbon vanille. (met zwarte spikkels)
Kaneelstokje
Kopje bessen brandewijn
Aanvullen met water
1 uitgeperste citroen

en dan als het klaar is serveren met zelfgemaakt walnoten ijs. ;)
be nice or go away
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:42:27 #199
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95837047
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef bollokus het volgende:
leute ik ga de oogjes sluiten

tot morgen! :W :W :W
Welterusten. ;)
be nice or go away
pi_95837055
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:38 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

heb nog wel van mijn oma leren jam maken, doe het bijna nog steeds op haar manier (alleen nu in de broodbakmachine, minder kans op aanbranden). En mijn vader was banketbakker, ik heb zijn receptenschrift, maar sinds hij overleden is nog niet aangedurfd om zijn croquetten (zo werd het toen nog geschreven), bitterballen, pasteitjes of ragoûts te maken.
zeker gaan proberen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')