dat is het probleem vandaag de dag, Benn in de groente en fruit opgegroeid, en smaken zijn zo door ontwikkeld, dat het niet meer de natuurlijke smaken zijn. Ga maar naar een warm buitenland en proef is een tomaat tegen zo'n waterbal hietr in NL. Het bittertje in de witlof is helemaal weggekweektquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:18 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
maar dan kan kokkie wel weer gelijk hebben over de kwaliteit van de produkten waar je mee werkt... mijn moeder was als kind gek op witlof en de gewone hollandse tomaten en houdt hoog bij laag vol dat de witlof van nu niet meer zo smaakt (of er uit ziet) als van 60 jaar terug en de tomaten zijn volgens haar gewoon alleen maar waterig en smaakloos geworden.
ga je best maar doen Bol... we verwachten nu allemaal een pm van jequote:
ik leef vroegerquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:20 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
daar heeft het ook heel veel mee te maken, mijn vader zegt dat ook
Mijn opa en oma (tja, we wonen in een durrep hè) hadden vroeger, zoals bijna iedereen hier, wel een varken en een koe ergens rondhuppelen, die ze zelf slachtten enzo.
Ik zou zo met je willen ruilen, alleen het zelf slachten zie ik dan weer niet zittenquote:
Inderdaad.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:21 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
toen had je hartje winter ook geen aardbeien (ik noem maar een voorbeeld)
Wat voor vlees? Sucadelappen krijgen bij mij langer en ipv een scheutje azijn doe ik een halve liter wijn of minstens een fles oud bruin.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:21 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Vlees aanbraden, zout & peper dan 2 à 3 uur stoven in kopje water, half flesje oud bruin, snee kruidkoek verkruimeld, scheutje azijn, laurierblaadje, en klein handje (oma zij kleuterhandje) jeneverbessen.
heb even gezocht op internet en dit is eigenlijk hetzelfde met plaatjesquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:23 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ga je best maar doen Bol... we verwachten nu allemaal een pm van je
Hmm, ik ben verwend met (schoon) familie met moestuinen en haal verder de meeste groente bij biologische winkels om hetgeen jij aanhaalt. Je proeft het verschil gewoon echt.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:22 schreef superkokje het volgende:
[..]
dat is het probleem vandaag de dag, Benn in de groente en fruit opgegroeid, en smaken zijn zo door ontwikkeld, dat het niet meer de natuurlijke smaken zijn. Ga maar naar een warm buitenland en proef is een tomaat tegen zo'n waterbal hietr in NL. Het bittertje in de witlof is helemaal weggekweekt
als het netjes gaat vind ik het nog wel leuk om te doen, als hetr beestje maar geen pijn heeft!quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:25 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
Ik zou zo met je willen ruilen, alleen het zelf slachten zie ik dan weer niet zitten
Lol, gmta.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:27 schreef bollokus het volgende:
[..]
als het netjes gaat vind ik het nog wel leuk om te doen, als hetr beestje maar geen pijn heeft!
maar een goeie tomaat uit eigen tuin of eentje van de winkel proef je wel duidelijk verschil. en tussen biologisch en gangbaar ook, ik wou het eerst niet geloven maar met fruit en groenten proef je heel duidelijk het verschil
't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:25 schreef kahaarin het volgende:
Wat voor vlees? Sucadelappen krijgen bij mij langer en ipv een scheutje azijn doe ik een halve liter wijn of minstens een fles oud bruin.
haha ik las het ook, maar ik wou het ook niet geloven tot ik dus biologisch ging werken en mezelf er meer in ging verdiepen.quote:
nog ff doorgaan zo Bol en je dorp heeft een inwoner aantal van +20quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:27 schreef bollokus het volgende:
als het netjes gaat vind ik het nog wel leuk om te doen, als hetr beestje maar geen pijn heeft!
maar een goeie tomaat uit eigen tuin of eentje van de winkel proef je wel duidelijk verschil. en tussen biologisch en gangbaar ook, ik wou het eerst niet geloven maar met fruit en groenten proef je heel duidelijk het verschil
Idd, net aan aan de kook en het kan uren staan, wel genoeg vocht erbij, het mag absoluut niet boven "water" staan.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:28 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
BEste resultaat, laten sudderen tot het gaar is, niet op tijd,. Temperatuur rond de 80 gr a 90 gr uitje knoflookteentjes en stuk wortel erbij. Vlees goed kruiden en in olie met ruim boter goed dichtschroeien. Vlees uit de pan groente en kruiden toevoegen vocht erop en vlees terug plaatsen. deksel op de pan en sudderen maarquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:25 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Inderdaad.
[..]
Wat voor vlees? Sucadelappen krijgen bij mij langer en ipv een scheutje azijn doe ik een halve liter wijn of minstens een fles oud bruin.
tijd klopt helemaal bmaar dat is ook al met spaghettiesaus de dag erna smaakt het gewoon beter.... ik vind dat prachtig in de winter. klaar maken op de kachel zetten en de volgende dag eten.... zou bijna nu de kachel aanstekenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:28 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
Hier in de omgeving heb je steeds meer Landwinkels. Iedereen denkt dat het spul rechtstreeks van het land komt bij die winkels. Maar niets is minder waar. Een vriend van ons heeft een groente- en fruit groothandel, die levert daar ontzettend veel.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:27 schreef bollokus het volgende:
[..]
als het netjes gaat vind ik het nog wel leuk om te doen, als hetr beestje maar geen pijn heeft!
maar een goeie tomaat uit eigen tuin of eentje van de winkel proef je wel duidelijk verschil. en tussen biologisch en gangbaar ook, ik wou het eerst niet geloven maar met fruit en groenten proef je heel duidelijk het verschil
b urgemeester in de stressquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:29 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
nog ff doorgaan zo Bol en je dorp heeft een inwoner aantal van +20
bevoorrecht.... ben pas biologisch gaan eten toen drie jaar geleden hier in de buurt op woensdagmiddag een biologische markt kwam. Tot die tijd kon ik alleen maar zaterdagmorgen op de Noordermarkt terecht en daar haalde ik dan meestal alleen boter, kaas en eierenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:26 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Hmm, ik ben verwend met (schoon) familie met moestuinen en haal verder de meeste groente bij biologische winkels om hetgeen jij aanhaalt. Je proeft het verschil gewoon echt.
waarom, wij zijn toch allemaal hele lieve mensenquote:
Precies, je kunt aan de manier waarop het er uit ziet zien of het klaar is, tijd maakt niet zoveel uit, bij sucadelappen moet de zeen in het midden bijna weg zijn.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:30 schreef superkokje het volgende:
[..]
BEste resultaat, laten sudderen tot het gaar is, niet op tijd,. Temperatuur rond de 80 gr a 90 gr uitje knoflookteentjes en stuk wortel erbij. Vlees goed kruiden en in olie met ruim boter goed dichtschroeien. Vlees uit de pan groente en kruiden toevoegen vocht erop en vlees terug plaatsen. deksel op de pan en sudderen maar
mijn moeder en oma werkten vroeger niet, ze werkten wel, maar dan gewoon thuis, en hadden ook tijd om te koken natuurlijk. Bij mij moet het allemaal effe snel na m'n werk, en zo zal het bij de meesten wel gaanquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:28 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
vroeger had je sudderpitjes en sudderplaatjes voor het fornuis. Dat is een heel klein pitje, en dan een dubbelwandig plaatje erop, dus vocht kan niet verdampenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:28 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
weet niet of het met de knoflook en wortel zo gaat smaken als bij oma, maar ga het zeker proberenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:30 schreef superkokje het volgende:
[..]
BEste resultaat, laten sudderen tot het gaar is, niet op tijd,. Temperatuur rond de 80 gr a 90 gr uitje knoflookteentjes en stuk wortel erbij. Vlees goed kruiden en in olie met ruim boter goed dichtschroeien. Vlees uit de pan groente en kruiden toevoegen vocht erop en vlees terug plaatsen. deksel op de pan en sudderen maar
kan zelfs frans (als ik veul rosé op heb)quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
waarom, wij zijn toch allemaal hele lieve mensen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |