abonnement Unibet Coolblue
pi_95836329
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:18 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

maar dan kan kokkie wel weer gelijk hebben over de kwaliteit van de produkten waar je mee werkt... mijn moeder was als kind gek op witlof en de gewone hollandse tomaten en houdt hoog bij laag vol dat de witlof van nu niet meer zo smaakt (of er uit ziet) als van 60 jaar terug en de tomaten zijn volgens haar gewoon alleen maar waterig en smaakloos geworden.
dat is het probleem vandaag de dag, Benn in de groente en fruit opgegroeid, en smaken zijn zo door ontwikkeld, dat het niet meer de natuurlijke smaken zijn. Ga maar naar een warm buitenland en proef is een tomaat tegen zo'n waterbal hietr in NL. Het bittertje in de witlof is helemaal weggekweekt
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:23:19 #152
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836361
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:22 schreef bollokus het volgende:

:o aardig stukje typen :o
ga je best maar doen Bol... we verwachten nu allemaal een pm van je :Y
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:23:28 #153
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836367
quote:
12s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:20 schreef Ceetje.. het volgende:

[..]

daar heeft het ook heel veel mee te maken, mijn vader zegt dat ook
Mijn opa en oma (tja, we wonen in een durrep hè) hadden vroeger, zoals bijna iedereen hier, wel een varken en een koe ergens rondhuppelen, die ze zelf slachtten enzo.
*O* ik leef vroeger *O*
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:25:23 #154
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836441
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:23 schreef bollokus het volgende:

[..]

*O* ik leef vroeger *O*
*O* *O* Ik zou zo met je willen ruilen, alleen het zelf slachten zie ik dan weer niet zitten
Altijd de sarcasme modus aan
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:25:24 #155
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95836443
quote:
12s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:21 schreef Ceetje.. het volgende:

[..]

toen had je hartje winter ook geen aardbeien (ik noem maar een voorbeeld)
Inderdaad. ;)
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:21 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Vlees aanbraden, zout & peper dan 2 à 3 uur stoven in kopje water, half flesje oud bruin, snee kruidkoek verkruimeld, scheutje azijn, laurierblaadje, en klein handje (oma zij kleuterhandje) jeneverbessen.
Wat voor vlees? Sucadelappen krijgen bij mij langer en ipv een scheutje azijn doe ik een halve liter wijn of minstens een fles oud bruin. :D
be nice or go away
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:25:26 #156
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836447
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:23 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

ga je best maar doen Bol... we verwachten nu allemaal een pm van je :Y
heb even gezocht op internet en dit is eigenlijk hetzelfde met plaatjes
http://www.bitterballen.net/recept-bitterballen-maken.php
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:26:56 #157
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95836505
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:22 schreef superkokje het volgende:

[..]

dat is het probleem vandaag de dag, Benn in de groente en fruit opgegroeid, en smaken zijn zo door ontwikkeld, dat het niet meer de natuurlijke smaken zijn. Ga maar naar een warm buitenland en proef is een tomaat tegen zo'n waterbal hietr in NL. Het bittertje in de witlof is helemaal weggekweekt
Hmm, ik ben verwend met (schoon) familie met moestuinen en haal verder de meeste groente bij biologische winkels om hetgeen jij aanhaalt. Je proeft het verschil gewoon echt.
be nice or go away
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:27:12 #158
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836515
ooooh, en ik herinner me er nu ineens nog eentje die onovertroffen is door oma:
Voor kerstavond maakte ze altijd pasteitjes. Gingen we met de hele familie te kerke, en als we dan terugkwamen had ze lekkere pasteitjes. Die ragout krijg ik ook niet zo
Altijd de sarcasme modus aan
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:27:25 #159
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836528
quote:
12s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:25 schreef Ceetje.. het volgende:

[..]

*O* *O* Ik zou zo met je willen ruilen, alleen het zelf slachten zie ik dan weer niet zitten
_O- als het netjes gaat vind ik het nog wel leuk om te doen, als hetr beestje maar geen pijn heeft!

maar een goeie tomaat uit eigen tuin of eentje van de winkel proef je wel duidelijk verschil. en tussen biologisch en gangbaar ook, ik wou het eerst niet geloven maar met fruit en groenten proef je heel duidelijk het verschil
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:27:57 #160
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95836540
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:27 schreef bollokus het volgende:

[..]

_O- als het netjes gaat vind ik het nog wel leuk om te doen, als hetr beestje maar geen pijn heeft!

maar een goeie tomaat uit eigen tuin of eentje van de winkel proef je wel duidelijk verschil. en tussen biologisch en gangbaar ook, ik wou het eerst niet geloven maar met fruit en groenten proef je heel duidelijk het verschil
Lol, gmta. ;)
be nice or go away
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:28:19 #161
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836554
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:25 schreef kahaarin het volgende:

Wat voor vlees? Sucadelappen krijgen bij mij langer en ipv een scheutje azijn doe ik een halve liter wijn of minstens een fles oud bruin. :D
't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:28:56 #162
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836574
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:27 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Lol, gmta. ;)
haha ik las het ook, maar ik wou het ook niet geloven tot ik dus biologisch ging werken en mezelf er meer in ging verdiepen.
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:29:11 #163
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836583
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:27 schreef bollokus het volgende:

_O- als het netjes gaat vind ik het nog wel leuk om te doen, als hetr beestje maar geen pijn heeft!

maar een goeie tomaat uit eigen tuin of eentje van de winkel proef je wel duidelijk verschil. en tussen biologisch en gangbaar ook, ik wou het eerst niet geloven maar met fruit en groenten proef je heel duidelijk het verschil
nog ff doorgaan zo Bol en je dorp heeft een inwoner aantal van +20 :9
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:29:58 #164
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95836611
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:28 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
Idd, net aan aan de kook en het kan uren staan, wel genoeg vocht erbij, het mag absoluut niet boven "water" staan. ;)
be nice or go away
pi_95836631
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:25 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Inderdaad. ;)

[..]

Wat voor vlees? Sucadelappen krijgen bij mij langer en ipv een scheutje azijn doe ik een halve liter wijn of minstens een fles oud bruin. :D
BEste resultaat, laten sudderen tot het gaar is, niet op tijd,. Temperatuur rond de 80 gr a 90 gr uitje knoflookteentjes en stuk wortel erbij. Vlees goed kruiden en in olie met ruim boter goed dichtschroeien. Vlees uit de pan groente en kruiden toevoegen vocht erop en vlees terug plaatsen. deksel op de pan en sudderen maar
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:30:28 #166
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836638
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:28 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
tijd klopt helemaal bmaar dat is ook al met spaghettiesaus de dag erna smaakt het gewoon beter.... ik vind dat prachtig in de winter. klaar maken op de kachel zetten en de volgende dag eten.... zou bijna nu de kachel aansteken
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:30:49 #167
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836646
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:27 schreef bollokus het volgende:

[..]

_O- als het netjes gaat vind ik het nog wel leuk om te doen, als hetr beestje maar geen pijn heeft!

maar een goeie tomaat uit eigen tuin of eentje van de winkel proef je wel duidelijk verschil. en tussen biologisch en gangbaar ook, ik wou het eerst niet geloven maar met fruit en groenten proef je heel duidelijk het verschil
Hier in de omgeving heb je steeds meer Landwinkels. Iedereen denkt dat het spul rechtstreeks van het land komt bij die winkels. Maar niets is minder waar. Een vriend van ons heeft een groente- en fruit groothandel, die levert daar ontzettend veel.
Altijd de sarcasme modus aan
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:30:52 #168
336978 bollokus
raar menneke!
pi_95836648
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:29 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

nog ff doorgaan zo Bol en je dorp heeft een inwoner aantal van +20 :9
_O- _O- _O- _O- b urgemeester in de stress
mijn toetsenbord is OUD er zitten GEEN hoofdletters en punten op....!!!!
hier en daar een zpel vout kan ook voorkomen.. u bent gewaarschuwd...!!!!
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:31:20 #169
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836664
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:26 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Hmm, ik ben verwend met (schoon) familie met moestuinen en haal verder de meeste groente bij biologische winkels om hetgeen jij aanhaalt. Je proeft het verschil gewoon echt.
bevoorrecht.... :Y ben pas biologisch gaan eten toen drie jaar geleden hier in de buurt op woensdagmiddag een biologische markt kwam. Tot die tijd kon ik alleen maar zaterdagmorgen op de Noordermarkt terecht en daar haalde ik dan meestal alleen boter, kaas en eieren
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:32:07 #170
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836704
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:30 schreef bollokus het volgende:

[..]

_O- _O- _O- _O- b urgemeester in de stress
waarom, wij zijn toch allemaal hele lieve mensen :Y
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:32:10 #171
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_95836705
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:30 schreef superkokje het volgende:

[..]

BEste resultaat, laten sudderen tot het gaar is, niet op tijd,. Temperatuur rond de 80 gr a 90 gr uitje knoflookteentjes en stuk wortel erbij. Vlees goed kruiden en in olie met ruim boter goed dichtschroeien. Vlees uit de pan groente en kruiden toevoegen vocht erop en vlees terug plaatsen. deksel op de pan en sudderen maar
Precies, je kunt aan de manier waarop het er uit ziet zien of het klaar is, tijd maakt niet zoveel uit, bij sucadelappen moet de zeen in het midden bijna weg zijn. ;)
be nice or go away
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:32:10 #172
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836707
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:28 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
mijn moeder en oma werkten vroeger niet, ze werkten wel, maar dan gewoon thuis, en hadden ook tijd om te koken natuurlijk. Bij mij moet het allemaal effe snel na m'n werk, en zo zal het bij de meesten wel gaan
Altijd de sarcasme modus aan
pi_95836722
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:28 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

't waren sucadelappen, en oma stoofde ze de hele nacht, zette 's ochtends 't vuur uit en warmde ze voor het avondeten weer op. Denk dat Ceetje weer gelijk heeft we willen te snel, mogelijk dat het scheutje azijn en een half flesje oud bruin wel voldoende is als je de boel een hele nacht laat stoven.
vroeger had je sudderpitjes en sudderplaatjes voor het fornuis. Dat is een heel klein pitje, en dan een dubbelwandig plaatje erop, dus vocht kan niet verdampen
  † In Memoriam † vrijdag 22 april 2011 @ 00:33:13 #174
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_95836741
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:30 schreef superkokje het volgende:

[..]

BEste resultaat, laten sudderen tot het gaar is, niet op tijd,. Temperatuur rond de 80 gr a 90 gr uitje knoflookteentjes en stuk wortel erbij. Vlees goed kruiden en in olie met ruim boter goed dichtschroeien. Vlees uit de pan groente en kruiden toevoegen vocht erop en vlees terug plaatsen. deksel op de pan en sudderen maar
:* weet niet of het met de knoflook en wortel zo gaat smaken als bij oma, maar ga het zeker proberen
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  vrijdag 22 april 2011 @ 00:33:28 #175
335184 Ceetje..
Life sucks
pi_95836754
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 april 2011 00:32 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

waarom, wij zijn toch allemaal hele lieve mensen :Y
kan zelfs frans (als ik veul rosé op heb)
Altijd de sarcasme modus aan
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')