Wat een onzin zeg.quote:Op vrijdag 22 april 2011 16:03 schreef Lottekoekkie het volgende:
wie van koken houdt kiest absoluut voor gas
(ooit chefkoks op iets anders zien koken )
Dus hou je niet van koken ga je op infuctie
Dat zelfde word ook beweerd bij koken in de magnetronquote:Op vrijdag 22 april 2011 17:36 schreef dude1986 het volgende:
Is inductie niet ongezond koken? Dat las ik ooit ergens..
Jonnie Boer volgens mij.quote:Op vrijdag 22 april 2011 16:03 schreef Lottekoekkie het volgende:
wie van koken houdt kiest absoluut voor gas
(ooit chefkoks op iets anders zien koken )
Dus hou je niet van koken ga je op infuctie
Tuurlijk niet, of je je eten nou warm maakt door gas of stroom, maak geen bal uit.quote:Op vrijdag 22 april 2011 17:36 schreef dude1986 het volgende:
Is inductie niet ongezond koken? Dat las ik ooit ergens..
Ik zou eens opzoeken wat inductie is, als ik jou was, voor je dit soort rare dingen gaat typen...quote:Op vrijdag 22 april 2011 17:36 schreef dude1986 het volgende:
Is inductie niet ongezond koken? Dat las ik ooit ergens..
Keramisch werkt prima.quote:Op vrijdag 22 april 2011 21:23 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Het verschil tussen gas of elektrisch kan ik je niet vertellen. Maar blijf uit de buurt van keramisch koken, dat is in vergelijking met inductie echt pure armoede.
het "gezeur" over dure pannen is meer.quote:
Als je geen inductie gewend bent wel ja. Maar inductie en keramisch is een verschil tussen dag en nacht.quote:
Het kan best 'prima' werken als je eraan gewend bent, maar dat neemt niet weg dat het vergeleken met inductie nog altijd pure armoede is.quote:
En hoe precies had jij in gedachte dat je dan kookt als je geen gas meer hebt? (Want ja, ook dat stopt weleens.)quote:Op zaterdag 23 april 2011 19:28 schreef CreX_NL het volgende:
Bijkomend voordeel is dat t altijd werkt, heb al een aantal keer lekker gekookt terwijl we geen stroom meer hadden :-)
Waarom zou je niet kunnen koken zonder afzuigkap?quote:Op zaterdag 23 april 2011 19:35 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
En hoe precies had jij in gedachte dat je dan kookt als je geen gas meer hebt? (Want ja, ook dat stopt weleens.)
En daarbuiten: kookt dat lekker zonder verlichting en werkende afzuigkap?
Meer dan genoeg, ga eens langs bij de belgische sterrenrestaurants. Rigolet en Wynants van Comme Chez Soi bijvoorbeeld. Die voorkeur voor gaskoken in Nederland is er alleen maar omdat wij Slochteren hebben, goedkoop gas. Die voorkeur is ook iets moderns, oude restaurantkachels waren stalen platen waar een houtvuurtje onder gestookt werd. (en later kolen, olie en gas). Het proffessionele inductiekoken wordt in Belgie wel gepushed door 's lands pannenfabriek Demeyere.quote:Op vrijdag 22 april 2011 16:03 schreef Lottekoekkie het volgende:
wie van koken houdt kiest absoluut voor gas
(ooit chefkoks op iets anders zien koken )
Dus hou je niet van koken ga je op infuctie
Bijna alle pannen zijn tegenwoordig voor inductie geschikt. Alleen de hele dunne 5 euro bij de hema wegwerppannetjes heb je inderdaad niets meer aan. Maar zelfs de goedkoopste pannen (3 stuks voor maar ¤6,99) van de Ikea doen het gewoon op inductie. Gietijzer werkt ook uitstekend op inductie. Nieuwe pannen zeker, ouder pannen soms niet meer, maar dat is eenvoudig te testen.quote:Op vrijdag 22 april 2011 20:25 schreef zuluman het volgende:
voor de beleving en kookervaring zeker gas...zo grote 6 pitter voor de echte chef....helaas geen gas in mijn wijk (stadsverwarming)
dus van de elektrische soorten zeker inductie. je hebt wat duurdere pannen nodig maar meestal zijn pannen die geschikt zijn voor inductie de betere pannen. kost meer maar per saldo komt t op t zelfde neer. of je koopt 1 pan of koekepan voor je leven of je koopt om de paar jaar een prutpan. heb een RVS wok (gietijzeren wok gaat niet op inductie) die een aardige duit kostte 8 jaar gelden maar die is nog steeds als nieuw. en kan zeker nog keer 8 jaar mee.
Die beveiliging werk alleen als er stroom aanwezig is. Zonder stroom kan je gewoon koken, alleen je moet zelf de vlam aansteken.quote:Op zondag 24 april 2011 00:50 schreef Appeltje2010 het volgende:
Lekker boeien die ene keer in het jaar (en dat haalt het hier in de ontwikkelde wereld die Randstad heet nog niet eens) dat de stroom uitvalt! Dan eet je een boterham? Volgens mij werken veel nieuwe gaskooktoestellen overigens met een electronische afsluiter ivm veiligheid, dan houdt koken dus ook op...
Geen idee. Maar dat vroeg ik ook niet. Ik vroeg of dat lekker kookt........quote:Op zaterdag 23 april 2011 20:36 schreef SuperrrTuxxx het volgende:
Waarom zou je niet kunnen koken zonder afzuigkap?
Je moet dan wel ook rekening houden met het rendement.quote:Op zaterdag 23 april 2011 02:18 schreef Appeltje2010 het volgende:
Qua energiekosten kost koken op inductie ongeveer 1,5x zoveel als op gas. Koken op keramisch kost ongeveer 2x zoveel als op gas.
Ja, die verhalen doen de rondte. In de praktijk valt dat reuze mee.quote:Op maandag 25 april 2011 22:43 schreef Bartjebart het volgende:
Nadeel van 'opeens' koken op inductie is dat je vaak je pannen moet vernieuwen in verband met kleine vervormingen op de bodem door de hitte van de gaspit
Verschilt van plaat tot plaat. Sommige kookplaten werken met pannen zo krom als een hoepel. Die vlakke bodem is technisch gesproken niet nodig. Het inductieveld kan zo'n 2cm boven de plaat komen. Er zit al een dikke glasplaat tussen spoel en pan, dan kan een beetje lucht ook geen kwaad. Sommige keukenboeren demonstreren inductie zelfs met papier tussen pan en plaat.quote:Op maandag 25 april 2011 22:43 schreef Bartjebart het volgende:
Nadeel van 'opeens' koken op inductie is dat je vaak je pannen moet vernieuwen in verband met kleine vervormingen op de bodem door de hitte van de gaspit
Nou ... vele mensen vinden dat net vakantie ...quote:Op zaterdag 23 april 2011 19:35 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
En hoe precies had jij in gedachte dat je dan kookt als je geen gas meer hebt? (Want ja, ook dat stopt weleens.)
En daarbuiten: kookt dat lekker zonder verlichting en werkende afzuigkap?
Je doet je onderschrift eer aan. Ik begrijp werkelijk niet wat voor punt je probeert te maken.quote:Op maandag 25 april 2011 22:53 schreef Guus Muisarm het volgende:
Nou ... vele mensen vinden dat net vakantie ...
Voor de tent/caravan op je gasstel boven het gras je panneke met weet ik wat bakken/braden
Hierin is rekening gehouden met het rendement. Dat verklaart ook waarom inductie maar 1,5x duurder is.quote:Op maandag 25 april 2011 22:42 schreef Bartjebart het volgende:
[..]
Je moet dan wel ook rekening houden met het rendement.
(...)
Als er geen gas meer is dan desnoods een pizzatje, fijt blijft dat ik in mijn hele leven nog nooit een storing met mijn gasaansluiting gehad heb, al geef ik wel toe dat koken zonder verlichting en afzuigkap met waxinelichtjes en een looplamp een hoog camping gehalte heeft :-)quote:Op zaterdag 23 april 2011 19:35 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
En hoe precies had jij in gedachte dat je dan kookt als je geen gas meer hebt? (Want ja, ook dat stopt weleens.)
En daarbuiten: kookt dat lekker zonder verlichting en werkende afzuigkap?
In heel je leven nog nooit een brief gehad dat het gas wordt afgesloten i.v.m. werkzaamheden?quote:Op woensdag 27 april 2011 10:49 schreef CreX_NL het volgende:
Als er geen gas meer is dan desnoods een pizzatje, fijt blijft dat ik in mijn hele leven nog nooit een storing met mijn gasaansluiting gehad heb, al geef ik wel toe dat koken zonder verlichting en afzuigkap met waxinelichtjes en een looplamp een hoog camping gehalte heeft :-)
Kook nu 3 jaar op inductie en alle pannen doen het nog prima...quote:Op maandag 25 april 2011 22:43 schreef Bartjebart het volgende:
Nadeel van 'opeens' koken op inductie is dat je vaak je pannen moet vernieuwen in verband met kleine vervormingen op de bodem door de hitte van de gaspit
ik kook al sinds 09-2004 op inductie met dezelfde pannen. ik had een setje gekocht (BK) en bij de levering van de ATAG keukenapparatuur bleek er een gratis setje ATAG pannen erbij te hebben gedaan. altijd leuk om genoeg pannen te hebben.quote:Op woensdag 27 april 2011 18:22 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Kook nu 3 jaar op inductie en alle pannen doen het nog prima...
Niet dat ik me kan herinneren, water wel diverse keren, ben in de 12 jaar dat ik op mezelf woon wel 4x verhuisd, misschien geluk gehad de hele tijdquote:Op woensdag 27 april 2011 17:43 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
In heel je leven nog nooit een brief gehad dat het gas wordt afgesloten i.v.m. werkzaamheden?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |