abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_102605080
Ik had een korte bak en ook dat ging prima met kinderen en boodschappen :)
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_102641339
quote:
1s.gif Op zondag 2 oktober 2011 11:01 schreef wickie het volgende:

Boodschappen hoef ik er niet in mee te nemen, ik woon zowat naast de AH, Kruidvat en Hema (heel erg fijn). En woon dus in de stad en wil me juist nog goed kunnen manouvreren, dus daarom leek een kortere bak me praktischer. Maar jou bevalt de bakfiets? Welke heb je?
Oh dat scheelt. Wij hebben geen auto, en winkelcentrum is ca 10 minuten fietsen (hoewel we in de stad wonen ;) ), dus boodschappen moeten wel mee. Dat wordt wel interessant straks qua ruimte met een baby (en dus maxicosi) én een peuter... Maar goed. Wij hebben dus een lange bakfiets (cargo long?) van Workcycles. Dat zijn dezelfde als van Bakfiets.nl, maar ik geloof met wat meer versnellingen (8), en een ander dynamosysteem of zo. Weet niet meer precies wat het verschil is. Vooral voor Workcycles gekozen omdat die toen vlakbij ons zaten, en we dat voor service handig vonden. Maar behalve 1 keer een lekke band hebben we in 2 jaar nog nooit iets met het ding gehad, terwijl hij toch vrijwel dagelijks gebruikt wordt.

Ik ben er echt superblij mee, beste aankoop die we ooit gedaan hebben! Mijn dochter vindt het ook superleuk (vanaf het begin al) om op de fiets te zitten, en ook andere kindjes rijden graag mee ;). Het manoeuvreren is wel een beetje oefenen, maar het gewone fietsen ben je na 5 minuten aan gewend. Eigenlijk fietst hij lekkerder dan mijn gewone stadsbarrel (die dan ook hard aan vervanging toe is).
pi_102641402
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 21:51 schreef wickie het volgende:
Mrien, ik hoor graag je bevindingen!!
Hopelijk kan ik m'n tekst nu wel een keer afmaken, was al een paar keer begonnen namelijk ;)

Ik heb toen Jelle 6 weken was de Croozer kid for 2 fietskar gekocht. Ik heb zelf geen auto (man wel, maar die heeft hem altijd mee) en ben dus afhankelijk van de fiets.
Ik heb toen bewust gekozen voor een iets duurdere fietskar die op marktplaats ook nog z'n prijs redelijk vasthoudt.
Ik vind hem heel fijn in gebruik, natuurlijk is en blijft het een lomp groot ding. Wel is hij vrij eenvoudig in te klappen. Bij mij paste hij eerst in de gang in het oude huis en nu in de garage in het nieuwe huis, dus inklappen is bij mij niet nodig.
Je kunt hem erg makkelijk ombouwen tot wandelwagen, best ideaal als je bv op de fiets naar de dierentuin gaat en daar dan een rondje loopt.

Ook nu Jelle op de fiets mee kan gebruik ik de kar nog vaak. 's ochtends als we naar de creche fietsen is het vaak nog fris en dan vind ik het wel lekker dat hij dan wat beschut zit. 's middags is hij weer moe en heb ik liever dat hij in de kar in slaap valt dan op de fiets ;)
Ook met regen vind ik het ideaal, beide kinderen naast elkaar in de kar en ik ben de enige die nat wordt }:|
Voor de winter ga ik hem ook vast veel gebruiken met regen en sneeuw.

Voor Jelle had ik er een hangmatje bij gekocht van Croozer, hij ligt daar nu nog in, maar heb onlangs een peuterzitting gekocht zodat hij wat meer kan zitten.

Ik kan nu alleen ff een slechte foto vinden van de kar naast de fiets (in de parkeerkelder op m'n werk)


Ow en een van een slapende Jelle in het hangmatje
pi_102641512
Nog een foto gevonden:


Achterin zit nog een enorme "kofferbak", kan echt heel veel in, ideaal :D
pi_102641666
Ik heb gisteren even geprobeert met Matthias in de fietskar. Moet er wel weer even aan wennen. Heb Leander ook achterop de fiets dus vind het wel "zwaar" aan de achterkant. Maar dat komt denk ik omdat er al heel lang niemand achterop de fiets heeft gezeten.
Vanavond gaan we nog een stukje proberen. Zodat we donderdag op de fiets Leander naar de psz kunnen brengen.
Matthias vind het in ieder geval lekker!!
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
pi_103447652
Schopje :)

Zo drumstel van lief is verkocht dus we kunnen officieel gaan rondkijken voor een bakfiets of heel misschien toch een fietskar.

Voor de bakfiets heb ik 2 modellen als voorkeur:
De Cargo kort. Lijkt me heel prettig omdat dit de kleinste is. Alleen ik vraag me af of het gaat passen een maxicosi in de bak maar ook het bankje erin laten zitten zodat Mette er natuurlijk ook erbij kan.


Of de Babboe City. Die is ietsjes langer en daar past het wel in.


De fietskar is nog niet afgeschreven. Ik moet even gaan opmeten of er fietskarren zijn die ik zo hier naar binnen kan rijden. Dat wil ik de komende week gaan uitzoeken. Want dat lijkt me ook praktisch. Dan laad ik de kinderen binnen in, rijd naar buiten en hang het aan mn fiets.

Ben er nog niet overuit, ga de topics ook nog maar even nalezen.
Tijd voor wat anders.. maar wat dan..
  zondag 23 oktober 2011 @ 12:39:23 #157
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_103447752
Het lijkt me echt moeilijk om daarmee te fietsen. Vooral als er kinderen in zitten.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_103448093
Oja dat wilde ik ook nog zeggen. We willen eerst uitgebreid gaan proeffietsen natuurlijk. Ik heb nog nooit met een bakfiets gefietst en geen idee of ik het fijn vind.

Met een fietskar heb ik wel gefietst (op vakantie) en dat vond ik best ok. Wat ik me nu bedenk is dat een fietskar ook praktisch is als ik een weekendje naar mijn ouders ga, dan zou hij ingeklapt mee kunnen in de auto. Hmmm...
Moet ik dus een smal model vinden waar 2 kids in kunnen die goed en makkelijk in te klappen is en waar ik een wandelwagen van kan maken.

Veel twijfels nog..
Tijd voor wat anders.. maar wat dan..
pi_103448150
Kwalitatief schijnt de babboe nou niet echt geweldig te zijn, heb ik me laten vertellen.
  zondag 23 oktober 2011 @ 13:47:13 #160
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_103450545
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 12:49 schreef wickie het volgende:
Oja dat wilde ik ook nog zeggen. We willen eerst uitgebreid gaan proeffietsen natuurlijk. Ik heb nog nooit met een bakfiets gefietst en geen idee of ik het fijn vind.

Met een fietskar heb ik wel gefietst (op vakantie) en dat vond ik best ok. Wat ik me nu bedenk is dat een fietskar ook praktisch is als ik een weekendje naar mijn ouders ga, dan zou hij ingeklapt mee kunnen in de auto. Hmmm...
Moet ik dus een smal model vinden waar 2 kids in kunnen die goed en makkelijk in te klappen is en waar ik een wandelwagen van kan maken.

Veel twijfels nog..
Misschien een idee:
http://www.fietskarinfo.b(...)bikebuggy/index.html
Ik vind m fijn in ieder geval! En hij is zo smal (een van de smalste) dat hij bij ons de schuur in gereden kan worden. Alleen het inklappen is volgens mijn man veel werk (ik heb dat nog nooit gedaan en hij nog maar een keer: toen hij hem op ging halen via marktplaats), maargoed... hoe vaak zou je dat ook willen dan?

En ik moet er wel bij zeggen: een fietsstoeltje vind ik persoonlijk toch het fijnst. Weinig gedoe, dus je bent snel op weg en het is ook minder zwaar. Maar voor een kindje wat nog niet in het fietsstoeltje kan en bij slecht weer is dit een prima oplossing. Wij hebben dus beide (fietsstoeltje en kar). En die kar ga ik straks zeker weer gebruiken als kleine nr 2 er is :). Dan heb je trouwens wel nog deze babyschaal nodig: http://www.hetrietje.nl/contents/nl/d227_fietskar.html.

[ Bericht 8% gewijzigd door Fee-nix op 23-10-2011 13:52:18 ]
pi_103451365
-O-
We waren net erg gecharmeerd van de Kidcar karren en ik werd helemaal blij, zag mezelf al lekker met de kids naar de dierentuin fietsen over 2 weekjes ofzo (want ik zag dat ze vanaf 6 weken al in de babyschaal mogen en Wies is nu 6 weken).
Dus wij even op meten in de gang. De voordeur is geen probleem maar dan krijg je een tochthal met nog een deur en die is 77 cm breed en de deur klapt ook niet goed waardoor de maximale breedte 74cm is. De kidcar is 78,5cm. Ik baal even heel erg dat we in een jaren '20 huis wonen }:|

Want al vind ik het eng, de kids achter me. Het is zoveel praktischer waarvoor ik het wil gebruiken. En we zouden gelijk een duobuggy hebben.
Tijd voor wat anders.. maar wat dan..
  zondag 23 oktober 2011 @ 14:05:19 #162
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_103451697
Juh ik kijk even met je mee Wickie! ik twijfel tussen precies dezelfde en kan je vertellen.
De Babboe is dus super zwaar, maar ik vind het prijs verschil tussen de twee zo groot he.

Je moet even nadenken hoelang en vaak je wilt gaan fietsen als je meer dan een 20 minuten ergens heen en nog terug moet lukt dat op een Babboe echt niet, zo ontiegelijk zwaar. De 997 (volgens mij is het geen 996 toch die korte? :P ) van bakfiets.nl is veeeeeeel lichter. Maar dan moet je m wel vaak gaan gebruiken anders haal je het er echt niet uit, en maxi cosi + kind is lastig, het zou overigens wel passen hoor maar dan zit Mette niet royaal. En als je ook nog iets mee wilt nemen is dit al helemaal lastig dan zit je bagagedrager vol.

Waar ik trouwens verbaasd over was is dat de 2 wielers veel stabieler fietsen dan de 3 wielers, vooral als je hard van een heuveltje gaat en de bocht om dan kun je zo omkiepen met een 3 wieler.

Dus kortom ik twijfel nog steeds, babboe leuk qua prijs etc kwaliteit is goed maar hij trapt zwaar (je kunt opzich voor een e-model gaan maar dan nog) ik fiets veel maar allemaal kleine afstanden, dus vandaar de twijfel. De lange versie van bakfiets.nl kan ik nergens kwijt en de korte ook twijfels qua ruimte van de bak.

Weet je al waar je de bakfiets eventueel kwijt moet? of heb je een grote schuur/berging?
pi_103452279
De bakfiets moet buiten, het wordt dus zoiezo een 2de handse, het liefst eentje die er niet supernetjes meer uitziet. We hebben geen achterom en geen berging. Eventueel zou hij in de gang kunnen staan (de Babboe city is 65cm breed, dat past wel door de deur). Maar niet echt wenselijk want dan moet mijn fiets, die nu in de gang staat naar het balkon achter of met 6 sloten voor de deur (dat was een nieuwe fiets die ik absoluut niet kwijt wil).
En dan moet ik nog een niet gejatte 2de handse bakfiets vinden.

Ik zal hem gebruiken voor brengen en halen naar de opvang van de kids en vooral dat ik ze droog kan vervoeren. Maar ook dat ik met ze op stap kan naar de dierentuin, kinderboerderij en speeltuin. Ik zal er waarschijnlijk niet snel de stad mee ingaan want dan pak ik liever het OV.
Een fietskar was daarom ideaal geweest, die kan ik loskoppelen en dan loop ik zo de dierentuin in zonder veel handelingen en beide kids kunnen zitten. Met de bakfiets zal ik dan eerst de buggy moeten uitklappen, maxicosi erop en dan Mette in bedwang houden, die zal dan alles moeten lopen dus uiteindelijk zal ik haar dan nog vaak moeten dragen want ze is daar nog te jong voor.
Zelfde met kinderboerderij en speeltuin Mette kan ravotten en Wies kan lekker hangen.

Ik baal nog steeds van de fietskar.
Tijd voor wat anders.. maar wat dan..
  zondag 23 oktober 2011 @ 14:22:40 #164
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_103452555
Ja bakfiets klinkt wel heel erg onpraktisch in jullie geval. Ik moet alles goed gaan afmeten of het in de berging past, voor de deur laten staan is echt geen optie, alles wordt daar gejat. Er bestaat ook een opvouwbare, maar geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen.. Kan er maar geen plaatjes van vinden.
  zondag 23 oktober 2011 @ 14:49:02 #165
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_103453816
Ah dat is balen inderdaad wickie! :(. Ja bij ons zou die ook net niet door de achterdeur kunnen. Maar de schuur redde hij dus net wel.

O nog 1 ding. Ff snel, want sta op het punt om weg te gaan.

Toen wij deze kochten had ik nog een andere hele smalle op het oog. Ik keek op marktplaats altijd naar beide, want het maakte mij echt niet uit. Beide heel goede reviews. Moet je zelf maar ff opzoeken hoe breed/smal dan, heb ik nu geen tijd voor ;). Maar het was de Winther Dolphin. Hoop dat je er wat aan hebt!
pi_103454328
Ja de Dolphin zag ik ook net, maar die is ook niet smal genoeg.

Is de Kidcar makkelijk in te klappen? We kunnen namelijk anders misschien wel wat verzinnen in het voorportaal, maar dan is makkelijk inklappen wel belangrijk.
Tijd voor wat anders.. maar wat dan..
pi_103454635
Wickie bij mij was de kar ook net te breed in het oude huis. Wat ik toen deed was 1 of 2 wielen er even afhalen bij de deuropening en daarna erweer op. Scheelde net de cm's die ik nodig had, en jij zo te lezen ook

De croozer is ook vrij makkelijk in te klappen, maar zo ging het bij ons dus goed
  zondag 23 oktober 2011 @ 17:33:50 #168
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_103460278
De Kidcar is volgens mijn man niet heel makkelijk in te klappen... Hij heeft het 1 keertje gedaan en ik nog nooit, dus ik kan er eigenlijk niet veel zinnigs over zeggen.

Maar hebben jullie een tuin? Misschien is het een optie om hem buiten te laten staan onder een zeil?
pi_104012396
Nou.. Een fiets ar gaat echt niet passen, geen enkel model ook niet met de wielen eraf. Fee-nix we hebben een tuin, daar plek zat, maat geen achterom. Alweer een nadeel van een jaren '20 huis in de stad :{
Dus toch maar een bakfiets dan.

We hebben vandaag een cargo kort bekeken en geprobeerd, een 2e handse. Fietst eigenlijk makkelijk, ook kleine bochtjes. Het is eventjes wennen maar het voelde gewoon normaal stabiel.
Ook geprobeerd met Mette erin. We moesten Mette wel dwingen erin te gaan :') maar uiteindelijk vond ze het stiekem best leuk, dus dat komt wel goed.
Hij heeft bij die mensen altijd buiten gestaan en dat is goed zichtbaar. Dat is voor ons juist niet erg, hier komt hij voor de deur ook buiten. Een nette fiets wordt hier sneller gejat, dus we zochten ook een wat ouder uitziende fiets.
R. Gaat hem morgen ophalen *O* We kunnen van buren een babyschaal overnemen. Ben echt benieuwd of het voor ons zo gaat werken, ik denk het wel. En zo niet dan gaat hij gewoon weer op marktplaats als Wies in een fiets stoel kan.
Maar ik heb zin in morgen!
Tijd voor wat anders.. maar wat dan..
pi_104012587
check even op internet of je bakfiets echt geen gestolen exemplaar is. Kan via de website van de politie geloof ik. Spreek helaas uit ervaring :X Gelukkig wel goedgekomen.

Wij hebben nu zo'n groot exemplaar van bakfiets.nl en die is echt ideaal!
pi_104012751
Ok ga ik doen. Ze heeft een bon van de fiets en het was bij hun thuis (ze had zelfs een kapperszaak) zag er allemaal best betrouwbaar uit.
Maar ik ga het zeker checken, dank voor de tip!
Tijd voor wat anders.. maar wat dan..
  zaterdag 5 november 2011 @ 23:22:58 #172
190853 RockabeIIa
Embracing my inner trailerpark
pi_104015556
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2011 22:04 schreef Stiemie het volgende:
check even op internet of je bakfiets echt geen gestolen exemplaar is. Kan via de website van de politie geloof ik. Spreek helaas uit ervaring :X Gelukkig wel goedgekomen.

Wij hebben nu zo'n groot exemplaar van bakfiets.nl en die is echt ideaal!
Goeie tip maar aanvulling/verbetering: via de website van het RDW. Daar staan alle fietsen die gestolen gemeld zijn geregistreerd.
I'm so glamourous I piss glitter!
  zondag 6 november 2011 @ 08:49:45 #173
40180 Stiemie
20-07-2007
pi_104022342
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2011 23:22 schreef RockabeIIa het volgende:

[..]

Goeie tip maar aanvulling/verbetering: via de website van het RDW. Daar staan alle fietsen die gestolen gemeld zijn geregistreerd.
Ja die dus :Y . Bij ons leek het ook allemaal heel betrouwbaar en een normale prijs, maar helaas dus toch niet helemaal eerlijk. Wij zijn na het gedoe dus toch voor een nieuwe gegaan
  zondag 6 november 2011 @ 08:57:29 #174
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_104022375
Fijn wickie, dat je iets hebt gevonden wat naar je zin is! Ik hoop dat het goed bevalt!
pi_104111953
We hebben de fiets, Mette is helemaal fan :D
De bak is wel echt in slechte staat.
Van het weekend gaan schoonpa en R. een nieuwe bak maken *O*
Nu ben ik hard op zoek naar een babyschaal, want Wiesje móet er ook in. Heeft iemand ervaring met zo'n babyschaal? Ik móet hem er ook weer uitkunnen halen eigenlijk, ben anders wel bang voor jatten.
Tijd voor wat anders.. maar wat dan..
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')