Waar?Alphen Culinair culinair festival van 23 t/m 26 juni met 12 deelnemende restaurants, een bar, een viplounge en een groot podium, allen op een park.
Wanneer?samen met een vriendin op donderdag 23 juni
Wat aten we?na eerst een rondje gelopen te hebben en te checken wat ze aanboden muntjes gekocht en daarmee gegeten
(niet letterlijk ).we begonnen met asperge 'flamande' bitterballen met een ragout van ei, ham, asperges en aardappels. werd geserveerd met kruidenmayonaise en was erg lekker. we kregen extra kruidenmayo toen ze zagen dat we na de 1e bal de saus al op hadden, ja sorry
daarna bestelde ik bij een ander restaurant vitello tonnato. was helaas wel heel erg karig voor het aantal munten dat ze ervoor vroegen (duurste hapje van de avond) maar gelukkig smaakte het vlees goed. dat blokje rauwe tonijn was ik niet heel gek op, het smaakte eigenlijk naar niks vond ik. niet mijn ding, wel opgegeten.
vriendin nam daarna bij weer een ander restaurant de marokkaanse lamstajine. jammergenoeg werd je daar niet bediend en kreeg je direct je eten. het was gewoon couscous en ze vond het lekker maar niet speciaal. zag er ook niet speciaal uit.
ik ging bij de Italiaan voor de bospaddenstoelenrisotto met giavekaas. op het menu stond 'uit een giavekaas' dus toen het werd geserveerd vroeg ik hoe dat zat. vertelde serveerster mij dat het erdoorheen zat en dat dat het was. volgende dag in de krant stond een trotse kok van dat restaurant met een bord risotto in een kaas
. anyway, was wel een lekker hapje. ziet er niet uit, maar was wel lekker. proefde wel wijn en ik hou niet zo van alcohol maar het stond me niet tegen. smaakte meer naar bospaddenstoelen
vriendin wilde graag een broodje. had ik die ook maar genomen want ik had nog honger en toen ik dat broodje zag dacht ik aaah. was een broodje met porchetta; soort rollade/ham-achtig, dik belegd en met groenten (en een kwak ketchup....)
omdat ik toch nog honger had nam ik een patatje met truffelmayonaise en dat was erg lekker (geen foto van).
bij dat restaurant van het patatje was ik naar de koks aan het kijken hoe ze oesters opensneden en fruits de mer aan het maken waren. leuk om te zien. uit het zakje patat wat voor mij bestemd was (maar ze niet wisten) haalden ze een paar patatjes uit en deden dat op een bord met een gerecht met runderlende. daarna deden ze in 'mijn' zakje wat truffelmayo, gaven het aan de serveerster die naast me stond en zij gaf het direct aan mij. toen leek het net of die jongen een tomaat had gegeten
ik zei dat het niet gaf omdat ik toch al aardig wat had gegeten.
bij dat restaurant namen we de dessertparade; cheesecake met rood fruit coulis, brownie met vanillesaus en een bolletje huisgedraaid ijs met knapperige toffee. dat laatste was ontzettend lekker, de brownie ok en de cheesecake (waar ik echt dol op ben) viel helaas tegen. citroensmaak overheerste ontzettend en dat vond ik jammer.
daarna nam vriendin nog één toetje gedeeld bij het eerste restaurant waar we de bitterballen hadden gegeten; tarte tatin met hangop. ze vond het erg lekker
Impressie?wat een leuke sfeer hing er! was ook fijn weer. normaal is er eigenlijk geen bediening maar omdat het best rustig was op de eerste dag hadden de serveerders/sters tijd voor je en dat vond ik leuk. we hadden de goeie dag uitgekozen. later trad er een coverband op, was ook erg leuk en gezellig en lekker meegezongen. al met al een leuke avond en zeker voor herhaling vatbaar.
Kosten? viel me opzich nog mee. ¤ 62,50 voor alle gerechten incl. 2 drankjes.
Cijfer? 9 omdat het zo leuk is dat er zoveel restaurants meedoen en je kunt kiezen wat je wilt + de sfeer, de muziek en de opzet van het park
[ Bericht 12% gewijzigd door FutureFairytale op 25-06-2011 21:46:38 ]