Waar? Puur Mercure in Tilburg
Wanneer? 23-8, met mijn ouders en broertje
Wat at je?Salade met gegrilde gamba s, zongedroogde tomaatjes, wakame, mango en basilicumdressingDe kleine versie heb ik als voorgerecht genomen. Van genoten. Het was een flinke portie als voorgerecht, maar omdat we zo lang gewacht hadden voor we iets kregen vond ik dat helemaal niet erg. Veel verschillende soorten smaken bij elkaar en dat beviel me wel.
Ook op de foto het voorgerecht van mijn vader:
Dun gesneden rundercarpaccio van de zijlende met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, rucola en truffelmayonaiseIs hem goed bevallen. De grote portie verraste ons. Het zag er goed uit. Ik kreeg ook honger van zijn voorgerecht.
Gepocheerd tongrolletje met zalm, daarbij gegrilde gamba’s en kreeftensausDe kreeftensaus gaf het veel smaak en daar was ik wel blij mee, want de tongrolletjes met zalm waren een beetje duf qua smaak. Te weinig kruiden naar mijn zin. De gegrilde gamba’s hadden juist weer wel smaak. Misschien hadden ze het beter gamba’s in kreeftensaus met tong/zalmrolletjes kunnen noemen. Mijn vader en ik hadden bij ons hoofdgerecht friet besteld, maar we kregen aardappel. Zonder problemen kregen we alsnog de friet. Die stonden niet op de rekening uiteraard. De groenten en friet waren prima.
Ook op de foto het hoofdgerecht van mijn moeder:
Penne-pastasalade met gerookte kip, salami, sjalotje, rauwkost en rucolaslaHet ziet er kleiner uit op de foto. Mijn moeder dacht dat ze dit niet op kon en ze bleek gelijk te hebben. Wel was het lekker, zei ze.
Proeverijtje “high tea” van diverse zoetighedenThee nog los te bestellen. Dat is niet erg voor deze prijs. En de thee was erg lekker trouwens, een combi honing en vruchten had ik gekozen. In het glas een frambozenmilkshake, die lekker was. Ik zou er nog wel een glaasje van lusten, maar bijzonder was het niet. Als het uit een pak was gekomen, had ik het ook geloofd. Bros kokoskoekje, die was denk ik wel zelf gemaakt. Lekker op smaak en niet te zwaar, maar juist luchtig. Chocolade lollie. Smaakte ook zelfgemaakt. Niet helemaal mijn type choco. Mijn type choco is die van Malthesers, daar zou ik het hele schap van achter elkaar leeg kunnen eten. Witte choco met cornflakes. Lekker, maar ik blijf het zonde vinden dat het dan zo in je hand smelt. Brownie was niet de lekkerste die ik ooit gegeten heb.
Impressie?Bij binnenkomst kregen we een mooie tafel aan het raam. Een mooie plek waar we goed naar het plein konden kijken. Omdat het warm was, was het prettig dat ze de pui open hadden gemaakt. Wat een dik minpunt was, is dat ze ons wel heel lang hebben laten wachten op het voorgerecht. Nadat we onze drankjes kregen heeft dat nog 45 min. geduurt. Als je voor vroeg reserveert vind ik dat geen ramp, maar onze buikjes begonnen te rammelen. Omdat de ober merkte dat het te lang duurde voelde ook hij zich genoodzaakt nogmaals te vragen of we wat wilden drinken. De rest van de gerechten gingen niet veel sneller, maar gelukkig had ik daarvoor een goed voorgerecht gekozen. Ik kon er even tegen. De bediening was wel netjes, maar het gaf me geen bijzonder gastvrij gevoel.
Kosten?Met drankjes als wijn, bier en frisdrank waren we met vieren geloof ik ongeveer 160 euro kwijt. Maar dat weet ik niet zeker meer.
Cijfer? Met de minpunten die ik heb genoemd verliezen ze toch wel wat punten. Ook het eten was wel lekker, maar vat mij betreft niet bijzonder of lekker genoeg voor de prijs.
Dan kom ik uit op een voldoende min. En dan ben ik nog vrij coulant.