abonnement Unibet Coolblue
  zondag 14 augustus 2011 @ 09:51:04 #251
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100704941
Iemand hier die dat stuk groente herkent? Ik baal er wel van dat ik die naam ben vergeten...
pi_100705081
Dat grote ding in het midden? Knolselderij achtig? Koolraap?
  zondag 14 augustus 2011 @ 10:41:28 #253
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100705475
Nee en nee, het begon volgens mij met een P :P
pi_100705512
welk stuk groente :') en waarom baal je daar van? dat oranje ding links is misschien Parijse wortel?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100705806
Pastinaak? Mooie review trouwens :)
pi_100705840
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2011 11:04 schreef Perruche het volgende:
Pastinaak? Mooie review trouwens :)
jaaa dat is het *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 14 augustus 2011 @ 11:10:14 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100705926
De bediening bij de gulle waard is trouwens sowieso, meisjes uut t durp, de eigenaar doet het goed trouwens. Hun bierkaart is geweldig trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 augustus 2011 @ 11:12:36 #258
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100705963
Ik weet het weer! Patisson.
pi_100895853
Waar? Sushi Koi in Tilburg
Wanneer? 15-8, met mijn moeder en een aantal tantes

Wat at je?
Het all you can eat menu

Een aantal tantes waren gewend traditioneel een voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje te eten. Ze wisten in het begin dus niet zo goed wat ze met de kaart aanmoesten. Dus zijn er een aantal begonnen met een soep of salade. Ik begon meteen met sushi en we bestelden meteen nog wat meer sushi voor iedereen. Onder andere california maki, futo maki, en kappa maki. De temaki's, die wilden de anderen nog proberen, vielen niet in de smaak. Ze hebben genoten van de soep en salades. Ik weer van de sushi.

Enigzins traditioneel gingen we toen over naar de fried and grill sectie op de kaart. Hier kwamen echt de tongen los. Ze vonden alles lekker, niet vet, en ook zo bijzonder dat alles weer net wat anders smaakte. Ook vonden we het gezellig om samen van de bordjes te plukken in het midden. Een aantal favorieten waren de tori teriyaki, yasai mari en de gyu niku.

Als toetje kregen we weer ijs. De andere dames gingen traditioneel voor aardbei, vanille. Ik dit keer voor zwarte sesam. Ook erg lekker al klinkt dat vast niet zo. Het had een zachte en zoete smaak.

Impressie?
Bijzonder was dat het maandag was en het nog steeds bijna vol zat. Weer in verhouding veel Aziaten gezien. De andere dames kwamen uit een klein dorp en die zijn zo eten totaal niet gewend. Ze vonden het erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar.

Kosten?
Ik meen dat we voor 5 personen ongeveer 160 euro betaalden. Dat is inclusief wijn en water.

Cijfer?
Nog steeds een goed.
pi_100901635
Nog steeds een goed? Ik lees namelijk helemaal geen negatieve punten in je review...
Facts don't care about your feelings
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 22:25:34 #261
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100983892
Waar: Restaurant Esperanto, Haarlem.
Wanneer: 20-08-2011

Nadat we lekker rondgelopen hadden bij diverse podia van Haarlem Jazz zijn we uit eten geweest bij Restaurant Esperanto. Een bistro-achtige kleine zaak in de Lange Veerstraat, met 1 kok, een afwashulp en 1 persoon (eigenaar?) in de bediening. Gemoedelijke ontspannen sfeer.

Bluezz en ik namen elk het 3-gangen menu en we waren eensgezind wat betreft het voorgerecht en het hoofdgerecht.

Allereerst kwam er lekker vers ciabattabrood met wat knoflookboter op tafel.

Voorgerecht:
Voor ons allebei dus de Surf & Turf-salade gemaakt van gemarineerde gamba's, gerookte kip, mango,kokos en peper -limoendressing.

Een lekkere frisse salade.

Hoofdgerecht:

Ook hier hetzelfde voor ons allebei: gestoofde Mediterrane zeeduivel met pikante tomatensaus, knoflook peper spaghetti en basilicum.

De spaghetti was volgens ons niet echt vers klaargemaakt en de zeeduivel vonden we wat zompig qua smaak. De bijbehorende tomatensaus was ook al niet echt spannend. Het had allemaal net even wat meer op smaak mogen zijn.

Als dessert nam Bluezz de clafoutis van kersen en bramen met een bolletje vanille ijs en voor mij was er de pecan whiskey taart met vanille crème. (niet op de foto gezet)
Allebei ook al niet echt bijzonder.

Bij het geheel dronken we een fles Australische Deakin Estate Chardonnay en een fles plat water.

Omdat we gebruik konden maken van de door ons aangeschafte diner-jaarkaart kregen we een korting van 25 % op de totale rekening, zodat we uiteindelijk met z'n tweeën inclusief fooi 75 euro kwijt waren.

Eten: 6
Bediening: 8
Kwaliteit/prijsverhouding: ik kan er niet meer dan een zes en een half voor geven.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 21-08-2011 00:40:47 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101063763
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 17:00 schreef YoshiBignose het volgende:
Nog steeds een goed? Ik lees namelijk helemaal geen negatieve punten in je review...
Ja, ik vind het namelijk ook goed, maar echt uniek is het natuurlijk niet meer. De sushi tentjes springen landelijk, geloof ik, als paddestoelen uit de grond. Een aantal jaar geleden waren dat de wok tentjes. Die hebben het nu zwaar. Maar het eten is er lekker, bediening vriendelijk en snel en de inrichting is ook goed. Daarom heb ik geen negatieve punten.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 25 augustus 2011 @ 21:28:23 #263
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_101188468
Waar? Restaurant/Brasserie Stelleplas te Heinkenszand (Zeeland) www.stelleplas.com
Wanneer? Vandaag
Wat at je? Salade met hollandse garnalen + Mosselen
Impressie? Komt eraan, althans de mosselen :+
Kosten? 70e totaal(2x voor en 2x mosselen) inclusief vier drankjes en koffie en Ierse koffie. (twee pers)
Cijfer? 5

Alles zo gewoontjes en dan nog zonder liefde klaargemaakt. Het werd zo op het bord gekwakt, althans het komt zo over. Alles was verder prima eetbaar, de mosselen(Van Prins & Dingemanse) waren van goede kwaliteit en waren verder prima. Personeel die niet door heeft dat je wat wil. Het is vakantie dus ik doe geen moeite om me er aan te storen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 26 augustus 2011 @ 21:32:30 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101232785
We zijn in Zutphen vanwege het chellofestival http://www.cello-festival.nl/festival/festival.html ( zit te genieten van de muziek nu, leve de ipad met umts) en hebben vanavond gegeten bij onze lievelings bistro, de gelaarsde kat.
De gelaarsde kat is een steak frites, een bistro. We hadden vooraf een salade met geitenkaas, daarna had man een ribeye en ik een entracote. Hierbij gebakken aardappels, friet en een salade. We dronken port, water en witbier en als toetje tia maria met ijs.
Heerlijk gegeten, incluus tip 85 euro
Een 8,5
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 augustus 2011 @ 16:27:10 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101292132
Na over de markt geslenterd te zijn, bij een makelaar geweest te zijn om wat huizen te bespreken en de muziek te hebben aangehoord van het cello festival wat men in Zutphen zo dom was geweest tegenover de uitmarkt te programmeren maar toch erg goed, mooi om te horen, uitstekend van kwaliteit was en verder gewoon wereldklasse zijn we des avonds gaan eten bij het Schulten Hues.

Eten bij het Schulten Hues

We komen hier al jaren een keer of 2 per jaar. Ze worden steeds beter. Het is een ruim opgezet restaurant en de tafels zijn ruim en staan lekker uit elkaar. Niet zo volgezet als bij sommige andere top restaurants waar de tafels klein zijn en dicht op elkaar gepakt om zoveel mogelijk mensen per vierkante meter te krijgen. Het is gevestigd in de oude HBS zegt men, maar iedereen die het gebouw kent noemt het het oude politiebureau. Tot een 20 jaar terug zaten hier de wouten zoals men in Zutphen zegt. Ik ben nog een keer verhoord in wat nu het restaurant is. Ik was volledig onschuldig trouwens, een geval van vergissing.

We kozen vooraf voor een flesje water, hadden nog niet veel gegeten en wilden niet direct de hamer voelen. We kozen voor het verrassingsmenu met een extra kaas gang voor het dessert.
Hierbij een passend wijnarrangement, de wijnen gaan hier vrijwel allemaal ook per glas en de bediening weet de wijnen bij de spijzen te laten passen. Er worden diverse soorten brood bij het eten geserveerd, net als olijfolie, boter en zeezoutvlokken.

Amuses
Makarons gevuld met paling op zwart sesamzaad, (jum jum) kroepoek met iets van kreeft als ik me goed herinner, (smul) gevulde kerstomaten met popcorn omhuld met popcorn. (lekker) Hierbij een krokant van kummel en zeezout en eentje van groene kruiden of zoiets (Korsakow?), dit zijn al tijden klassiekers bij het schulten hues een papier dunne bros krokante lekkernij, ijsje van paling met krokant van zwarte olijven en rode bietjes. (ik zou me er in kunnen leggen zo lekker)

Voorgerechten

Prei ringen met aardappel en kaviaar, met een bouillon van aardappel, voor manlief die geen prei eet een kreeft rolletje (veel te weinig, veel te snel op)
Staafjes eendelever met een druivenijs en een appelgelei (ik ben gek op eenden en ganzenlever)
Een granita van passievrucht en ijs van eendenlever met krokant van kruidkoek (lekker fris en verassend, zilt en zoet en friszuur)
Een crème van gepekelde eendenlever met een gelei van appelstroop (meer hiervan, kan me hier vol aan eten)
Een rolletje van ik meen me krab te herinneren met krokant van in inktvis inkt ingelegde largo op een lobbige boullion van tomaatvocht, (helder en niet rood) jummie
Een abrikozenkrokant rol gevuld met gerookte paling en palingcreme met wat gepofde granen (je proefde alle smaken, er knap gerecht)
Een schuimig soepje van gerookte aardappel met een jakobsmossel en opperdoes (aardappels worden onderschat en ze zijn zo lekker)
Kreeft met een schuim van de kreeftenpantser getrokken ( vond de kreeft niet optimaal, was zeker lekker maar heb veel betere gegeten)
Bij de voorgerechten diverse witte wijnen uit Duitsland, Frankrijk en Zuidafrika.
Een van de wijnen was volgens mij niet in orde, smaakte heel vlak en geoxideerd, teruggestuurd, geen probleem verder.

Hoofdgerechten
Kabeljauw met een soyasaus, een slak in kruidenmantel en Schorseneer (schilferde prachtig en was erg mooi van smaak, het schilferen van de kabeljauw is een teken van zijn versheid)
Kalfszwezerik met aardappel en een kikkerbilletje, weet even de saus niet meer (kon toch verdomme niet op de duitse naam van Zwezerik komen, Kalbsbries voor de liefhebber)
Reerug met een portsaus, hierbij diverse wortel/knolsoorten en bietjes die waren ingelegd in zoetzuur. (Bekroning van de avond met een prachtige rode wijn uit de Toskane)
Lamsvlees op haar eigen vet gebakken, rosé met een krokant vetlaagje, weet de bijlages niet meer te benoemen (nom nom nom)


Nagerechten
Kaasplankje met zeer lekkere kaassoorten, een spaanse schapenkaas uit een urn, een alkmaarse blauwschimmel, twee goddelijk lekkere roodbacteriekazen en een vloeibaar geworden frans kaasje waar de naam me helaas in ontschoten, daarbij peer, appelstroop en honing en een vijgen notenbrood en een heerlijk glas 20 jaar oude port
Een soort panna cotta met framboos, frambozen ijs, verse frambozen, iets wat ik alleen maar kan omschrijven als een krokante aerogel van framboos, denk aan een hoepman schuimblok, maar dan veel en veel luchtiger en lichter, met een smaak van framboos en rolletjes van framboos. Hierbij een prachtige dessertwijn

Espresso en chocolades.

totale kosten voor 2 personen inclusief de wijnen en flessen mineraalwater 345 Euro ex tip.
Een dikke 9,5

We hadden het meest uitgebreide menu dat ze daar serveren, je kan ook beduidend bescheidener eten en drinken maar daar hadden wij geen zin in. De bediening is uitermate competent, vriendelijk en voorkomend, weet precies op het moment dat je wilt spreken aan tafel te staan en combineert de wijnen geweldig met de gerechten. Was het maar overal zo goed, had mijn vrouw maar één zo een been zei Godfried Bomans. Het is erg prettig de wijnen per glas te kunnen krijgen en vooral gemeld dat ik niet bij iedere gang een glas wilde omdat ik dan aan het eind van de avond niet meer zo het eten mee krijg. Dit werd ook perfect opgevolgd. Ik kan dit lokaal iedereen aanbevelen die een keer erg goed wil eten en voordat ze (terecht) een tweede ster krijgen

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 28-08-2011 17:16:33 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 augustus 2011 @ 16:39:44 #266
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101292744
Klinkt allemaal erg lekker Piet. Wel inderdaad erg veel. 8 voorgerechten en 4 hoofdgerechten. Misschien wel te veel voor kleine eters als wij. ^O^
Als we ooit in die buurt zijn zullen we zeker er een bezoek aan brengen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 28 augustus 2011 @ 16:42:15 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101292839
quote:
14s.gif Op zondag 28 augustus 2011 16:39 schreef golfer het volgende:
Klinkt allemaal erg lekker Piet. Wel inderdaad erg veel. 8 voorgerechten en 4 hoofdgerechten. Misschien wel te veel voor kleine eters als wij. ^O^
Als we ooit in die buurt zijn zullen we zeker er een bezoek aan brengen.
De porties zijn niet groot, en dit is het grootste menu, met een extra kaasgang. En zijn kleinere menus en je kan ook a la carte eten natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101294165
Nou Piet, voor mij ben jij nu wél schuldig bevonden }:|

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_101294676
Leuk Piet! Hier zouden wij in de restaurantweek vorige keer heen gaan, maar vanwege volgeboekte agenda (eigen agenda) toch maar afgezegd... -O- wil er zeker nog eens eten :9
Ja doei.
  vrijdag 2 september 2011 @ 22:39:58 #270
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101509120
In het kader van het vieren van het begin van de vakantie van B. en ook een beetje omdat het onze trouwdag is vanavond uit eten geweest bij Japans restaurant Keneda in Haarlem.
Door de week t/m donderdag ook al veranderd in een all-you-can-eattent, maar vrijdag en in het weekend nog ouderwets Teppen-Yaki met een show aan de plaat.

Het is allemaal een beetje vergane glorie qua inrichting (systeemplatenplafond) en er zijn 2 complete etages met Teppanplaten waaraan per plaat 8 personen kunnen plaatsnemen.
Het skyradio muziekbandje maakte het ook allemaal wat oubollig.
Door de moordende concurrentie van de all-you-can-eat Sumo Sumo en Shabu Shabu-achtige tenten in Haarlem is het erg rustig en is er vanavond slechts 1 Teppanplaat in gebruik.

De met z'n messen en bakspatels jonglerende en show opvoerende kok achter die plaat is wel echt Japans (spreekt nauwelijks Nederlands) evenals de jonge meisjes in de bediening (die overigens wel goed Nederlands spraken).

Omdat we iets te vieren hadden besloten we onszelf te verwennen met het meest uitgebreide menu: het menu Kaneda.
Dat bestond uit de volgende gerechten:

Zensai
Japanse Hors d’oeuvres

Sashimi Mix
Plakjes rauw vis

Dobin Mushi
Heldere vissoep geserveerd uit een theepot

Hotategai
St. Jacobsschelp

Gindara
Botervis

Ise Ebi
Zeekreeft

Wakame Sarada
Salade met zeewier

Yaki Meshi
Gebakken rijst

Usu Yaki
Rib-eye rolletjes

Gyu Niku
Ossenhaas

Dessert Yukimi
Op teppan geflambeerde ijs met flensje, verse vruchten en grand manier.

Vooral de St.Jacobsschelp, de botervis en de kreeft sprongen er uit.
Voor de rest ook gewoon goed en lekker en in tegenstelling tot wat andere ervaringen waren de sauzen wat gevarieerder en smaakte niet alles naar 1 en dezelfde sojasaus.

Inclusief 2 karafjes saké waren we met onze dinerjaarkaart (25% korting) met z'n tweeën 110 euro kwijt.

Entourage: 6
Bediening: 8
Eten: 8
.

Volgende week staat er een lunch bij sterrenrestaurant Toine Hermsen in Maastricht op de planning.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101509692
valt me best mee die prijs voor een Japanner, zeker met het meest uitgebreide menu ^O^
alleen het grootste deel van het menu klinkt niet alsof Bluezz daarvoor zou kiezen, of vond ze deze zeedieren wel lekker?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_101509931
Alleen het eerste gerechtje vond ik niet goed. Gefrituurde zalm :N
Ja ik hou wel van sashimi (rauwe versche vis) (dan dus wel zalm) vind coquilles en kreeft heerlijk, botervis was ook prima in een heel lekker sausje.
Vissoep was goed op smaak, en de stukken zalm die er in zaten heb ik dus niet opgegeten

Vooral alle bereidingen van zalm, garnalen en mosselen ben ik niet van, dit dus wel. :Y
pi_101510316
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 22:52 schreef Bluezz het volgende:
Alleen het eerste gerechtje vond ik niet goed. Gefrituurde zalm :N
Ja ik hou wel van sashimi (rauwe versche vis) (dan dus wel zalm) vind coquilles en kreeft heerlijk, botervis was ook prima in een heel lekker sausje.
Vissoep was goed op smaak, en de stukken zalm die er in zaten heb ik dus niet opgegeten

Vooral alle bereidingen van zalm, garnalen en mosselen ben ik niet van, dit dus wel. :Y
oooh je bent best nog wel een visliefhebber :Y
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_101511371
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 september 2011 22:39 schreef golfer het volgende:


Volgende week staat er een lunch bij sterrenrestaurant Toine Hermsen in Maastricht op de planning.
Ken ik niet (genant smiley), als het kwalitatief maar iets weg heeft van Beluga ga je een fantastische lunch tegemoet
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 3 september 2011 @ 09:04:07 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101519980
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 17:25 schreef motorbloempje het volgende:
Leuk Piet! Hier zouden wij in de restaurantweek vorige keer heen gaan, maar vanwege volgeboekte agenda (eigen agenda) toch maar afgezegd... -O- wil er zeker nog eens eten :9
Restaurantweek is toch pas eind september, of ben ik nu in de war?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')