Met name met soliciteren, ontwikkeling ligt op dit moment op zijn reet en er is een overschot aan mensen die nu de HBO opleiding hebben gedaan en hier niks mee kunnen. Denk er nog eens goed overna want de Diederick's en Roderick's met golfhaar en cabrio Porches zijn zeer zeldzaam in de ontwikkeling.quote:Nou vraag ik mij af wat een projectontwikkelaar doet in zijn dagelijkse werkleven, waar houdt hij/zij zich mee bezig?
Verkooptekeningetjes maken (onder begeleiding), bestekken controleren (onder begeleiding), koffie/broodjes halen, bouwvergunningsaanvragen verzorgen (onder begeleiding) en dat soort dingen moet je aan denken. Gesjeesde jongen ben je in ieder geval niet als je junior ontwikkelaar bent.quote:Ik wil graag weten wat een junior ontwikkelaar zo doet.
Het feit dat de mensen met bouwtechnische bedrijfskunde en vastgoedkunde vanaf het HBO geen titel mogen voeren (toen de ing. nog bestond) zegt al redelijk wat over het inhoudelijke niveau ten opzichte van bijvoorbeeld bouwkunde. Creatieve breinen worden niet gevormd op het HBO (ze zijn er wel) maar dan moet je richting Stedenbouwkunde en Planologie gaan denken of architectuur. Projectontwikkelaars zijn in eerste instantie niet creatief bezig maar financieel en semi-bouwkundig.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 15:01 schreef boras het volgende:
Naar mijn mening is bij projectontwikkeling niet echt vakkennis vereist, maar een creatieve brein met een affiniteit voor vastgoed.
Ik studeer Bouwtechnische bedrijfskunde en ben op zoek naar een job richting vastgoed/bouw waar je degelijk kennis voor nodig hebt, maar heb ook geen zin om weer een nieuwe opleiding te beginnen zoals Bouwkunde. Kennis kan je ook opdoen bij een bedrijf.
Het creatieve deel komt van de architect en landschapsarchitect, de technische oplossingen voor het creatieve deel komen van de ingenieurs. Het geld en de spontaan opduikende aantekeningen van de lokale raadsvergaderingen van de projectontwikkelaar zijn netwerk.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 15:01 schreef boras het volgende:
Naar mijn mening is bij projectontwikkeling niet echt vakkennis vereist, maar een creatieve brein met een affiniteit voor vastgoed.
Ik studeer Bouwtechnische bedrijfskunde en ben op zoek naar een job richting vastgoed/bouw waar je degelijk kennis voor nodig hebt, maar heb ook geen zin om weer een nieuwe opleiding te beginnen zoals Bouwkunde. Kennis kan je ook opdoen bij een bedrijf.
Ik werk voor een landelijk ingenieursbureau die zowel projectontwikkelaars als gemeenten ondersteund bij dit soort projecten.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 15:22 schreef boras het volgende:
Heren, mag ik jullie vragen welke functie je vervult bij je werkgever (als je die hebt :-)).
Bouwkundig ingenieur bij een grote aannemer met een eigen ontwikkelingstak, hiervoor ervaring bij diverse architectenbureaus met grote werken voor projectontwikkelaars.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 15:22 schreef boras het volgende:
Heren, mag ik jullie vragen welke functie je vervult bij je werkgever (als je die hebt :-)).
Ben je Ir. ?quote:Op vrijdag 18 februari 2011 15:25 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Ik werk voor een landelijk ingenieursbureau die zowel projectontwikkelaars als gemeenten ondersteund bij dit soort projecten.
Nope, ik ben geen bouwkundig ingenieur zoals De_Rikster bijvoorbeeld.quote:
Toezicht houden op en sturing geven aan het verloop van het traject van initiatief tot bestek (inclusief overleg verschillende overheden, nutsbedrijven en belanghebbenden) en eventueel bemoeien met de aanbesteding. Bouwvergaderingen bijwonen, termijnen en meer- & minderwerk akkoorderen en héél veel netwerken en acquisitie plegen.quote:
Die doet de grotere/complexere en dus duurdere projecten.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 15:32 schreef boras het volgende:
Als ik jullie verhaal zo hoor is een ontwikkelaar degene die bepaalde zaken eromheen regelt.
Een soort van manager met andere woorden en wat inzicht heeft in de kosten en baten van een vastgoed project. Dus iemand die bedrijfseconomie heeft gestudeerd kan ook wel zo'n mooi kosten en baten analyse maken in Excel?
Nou is de volgende vraag dan: Wat doet de senior ontwikkelaar dan?
Op dit moment in de uitvoering ivm tijdelijk tekort aan werkelijke uitvoerders bij mijn werkgever.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 15:39 schreef boras het volgende:
De_Rikster: werk je dan als bouwkundig ingenieur in de werkvoorbereiding of uitvoering?
In mijn ervaring is de functie "projectontwikkelaar" meer eentje van projectmanager, maar dan gespecialiseerd in het doen van onroerend goed ontwikkeling. Elke projectmanager verzamelt een groep specialisten om zich heen voor de tecnische/inhoudelijke/juridische/vulmaarin details, dat is hier dus niks anders dan voor zeg een ICT project.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 15:42 schreef boras het volgende:
Van de werkzaamheden die je opnoemt zie ik veel terug in de functie van projectmanager?
Wat is dan het verschil tussen deze 2 functies?
Dat ook zeker, past alleen niet bij de pretenties van dergelijke opleidingen zulke 'kleine' projecten.quote:Op vrijdag 18 februari 2011 15:49 schreef fruityloop het volgende:
Eea hangt ook van de schaal af, ik ken ook klanten van ons die 1 villa ombouwen tot 4 appartementen en zich projectontwikkelaar noemen, en die handelen dus erg veel zelf af.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |