abonnement Unibet Coolblue
  zondag 27 maart 2011 @ 09:25:57 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94666695
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 00:51 schreef SiGNe het volgende:
Ik krijg trek in vleesch na deze discussie, liefst zonder groenten erbij :+
Maar Piet, heb je nog een lekkere marinade voor een varkenshaas voor me?
Ik zat eraan te denken om er saté van te maken maar ik zou wel eens een marinade willen zonder de standaard ketjap manis.
Heb jij ideeën?
Knoflook fijngestampt
Olijfolie
Verse rozemarijn fijngestampt
Wat citroensap
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 maart 2011 @ 09:48:11 #227
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94666893
quote:
Op zondag 27 maart 2011 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

een droge of een gekookte? Gerookt?
Droog: Dik in het grove zeezouz zout leggen voor een week, schoonmaken en dan in een droogkast hangen
Een droge ja. Ik las ergens dat je er ook reuzel op moest smeren als je hem ophangt, klopt dat?
  zondag 27 maart 2011 @ 09:51:25 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94666925
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 09:48 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Een droge ja. Ik las ergens dat je er ook reuzel op moest smeren als je hem ophangt, klopt dat?
Op het snijvlak, ja, dat kan, dan droogt ie regelmatiger.
Als je geen droogkast hebt wordt het lastig trouwens. Een droogkast is gewoon een kast met vliegengaas ervoor, zodat er geen vliegen bijkomen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 maart 2011 @ 10:04:14 #229
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94667050
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op het snijvlak, ja, dat kan, dan droogt ie regelmatiger.
Als je geen droogkast hebt wordt het lastig trouwens. Een droogkast is gewoon een kast met vliegengaas ervoor, zodat er geen vliegen bijkomen
Dat valt wel van wat resthout in elkaar te timmeren. Heb ook al een droogkastje voor mijn nagelhout gemaakt :)
pi_94702680
Hoi piet,

Ideeën wat je kunt maken met linzen? =)
  maandag 28 maart 2011 @ 10:52:46 #231
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94705594
Linzensoep, of wat voor jou kan zijn bv. ook linzenburgers.
  donderdag 31 maart 2011 @ 12:01:50 #232
340838 VakantieNancy
Altijd op Vakantie
pi_94848667
Gewoon koken in wat bouillion of water en wat zout en als bijlage serveren?
Zonnenschijn en Champagne, van Spanje tot Rockanje
pi_94858246
Ik heb er linzensoep van gemaakt.

Inderdaad in een bouillonnetje, met wat tomatenpuree en een gefruit uitje =) Was bijzonder smaakvol. Had iets weg van erwtensoep.
pi_94858370
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2011 08:49 schreef Lyriella het volgende:
Hoi piet,

Ideeën wat je kunt maken met linzen? =)
Dahl-soep :Y
pi_94914234
Die ga ik eens testen als ik wat meer tijd heb. Mijn brouwsel was een geval van weinig tijd, dus wat bij elkaar mikken ^^

Piet boycot me volgens mij :P
pi_94919870
Het maakt met linzen nogal verschil welke je eet; sommige hebben een vlies, die hebben andere toepassingen dan die zonder vlies die je makkelijk kapotkookt.

Met vlies zijn ze lekker in een stoofpot :9
  vrijdag 1 april 2011 @ 22:28:16 #237
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_94923058
Piet,
Ik zag in een kookboek een vleesbal staan van varkensgehakt met daar omheen een schnitzel (even globaal, uit mijn hoofd weet ik niet of er nog iets speciaals bij kwam qua kruiden etc). Wat voor een saus is daar volgens jou het lekkerst bij? Of gewoon een goeie jus erbij maken?
Alvast bedankt!
吴 曼 迪
pi_95459859
Ik wil met de pasen een varkensbuikspek klaarmaken ( zonder zwoerd). Kan iemand me uitleggen met welke kruiden ik dat het beste kan doen, hoelang van te voren en hoeveel graden en minuten in de oven?
  woensdag 13 april 2011 @ 21:26:33 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95463956
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 20:23 schreef davo1979 het volgende:
Ik wil met de pasen een varkensbuikspek klaarmaken ( zonder zwoerd). Kan iemand me uitleggen met welke kruiden ik dat het beste kan doen, hoelang van te voren en hoeveel graden en minuten in de oven?
Alleen pekelen is het lekkerst vind ik, en waarom zonder zwoerd, als je hem goed klaarmaakt (op 150 graden, ca 1,5 uur afhankelijk van je oven) wordt de zwoerd krokant knapperig en het lekkerste van je hele spek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 13 april 2011 @ 21:27:40 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95464040
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2011 22:28 schreef megamandy het volgende:
Piet,
Ik zag in een kookboek een vleesbal staan van varkensgehakt met daar omheen een schnitzel (even globaal, uit mijn hoofd weet ik niet of er nog iets speciaals bij kwam qua kruiden etc). Wat voor een saus is daar volgens jou het lekkerst bij? Of gewoon een goeie jus erbij maken?
Alvast bedankt!
Mosterdsaus vind ik, helpt de zware kost verteren, maar een goede jus is ook lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_95464439
Oeh, piet, heb jij een recept voor 'lardo' zoals ik die in de Aosta heb gegeten? Dat was echt geweldig. Ik weet dat er rozemarijn in zat en knoflook, maar verder... bijna 100% vet, maar echt goddelijk...Het heet lard D'arnad, maar kan geen goed recept vinden...

[ Bericht 12% gewijzigd door Spanky78 op 13-04-2011 22:06:24 ]
Whatever...
  woensdag 13 april 2011 @ 22:25:56 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95467970
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 21:34 schreef Spanky78 het volgende:
Oeh, piet, heb jij een recept voor 'lardo' zoals ik die in de Aosta heb gegeten? Dat was echt geweldig. Ik weet dat er rozemarijn in zat en knoflook, maar verder... bijna 100% vet, maar echt goddelijk...Het heet lard D'arnad, maar kan geen goed recept vinden...
Klinkt als gemarineerd vetspek, dat kan errug lekker zijn, net als Foie Gras.
Zal eens kijken of ik een recept voor je heb
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_95469061
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 21:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

waarom zonder zwoerd,
Omdat ik in het verleden weleens een speklap met zwoerd heb geprobeerd maar de rillingen over me rug er van kreeg
pi_95490673
Ik zou graag eens volkorenpasta willen maken. Vanavond is de tijd om daarmee te experimenteren.

Maar hoe krijg je een werkbare combinatie?
Mijn idee is nu:
1/4e deel brinta
1/4e deel bloem
1/2e deel tarwegries (normaal maak m'n pasta alleen hiervan)

Ik vraag me af of dit de beste combinatie is, maar mn google-skills zijn blijkbaar niet goed genoeg :P
  donderdag 14 april 2011 @ 15:01:08 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95492252
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 14:24 schreef MevrouwPuff het volgende:
Ik zou graag eens volkorenpasta willen maken.
Waarom zou je dat willen? Als je pasta maakt van semolina zit daar voldoende voedingsvezel in, ca 5%
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_95494265
Omdat ik de volkorenpasta uit de winkel op zich lekkerder vindt dan de 'gewone'.
De zelfgemaakte is al een stuk lekkerder dan de gedroogde, maar ik ben benieuwd hiernaar.

Ik probeer het gewoon :)
  donderdag 14 april 2011 @ 15:56:15 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95494657
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 15:47 schreef MevrouwPuff het volgende:
Omdat ik de volkorenpasta uit de winkel op zich lekkerder vindt dan de 'gewone'.
De zelfgemaakte is al een stuk lekkerder dan de gedroogde, maar ik ben benieuwd hiernaar.

Ik probeer het gewoon :)
Zelfgemaakte is met ei meestal, dus een heel ander soort product dan uit de winkel, dat is meel en water.
Je zou ipv brinta voor de vezels gewoon een percentage zemelen kunnen toevoegen. Je wilt namelijk het eiwitgehalte niet teveel verlagen omdat je pasta anders niet goed van structuur is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 14 april 2011 @ 16:45:50 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95497224
Dat gaat toch niet lukken? Pasta maken van brinta? Hallo?!
Volkorenpasta uit de winkel is toch ook gewoon van een mengsel van volkoren meel en gewoon meel?
  donderdag 14 april 2011 @ 17:38:16 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95499529
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 16:45 schreef RobinOok het volgende:
Dat gaat toch niet lukken? Pasta maken van brinta? Hallo?!
Volkorenpasta uit de winkel is toch ook gewoon van een mengsel van volkoren meel en gewoon meel?
Van experimenteren kan je leren, van fouten maken ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 14 april 2011 @ 19:41:57 #250
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95505019
Ja, behalve dat dat niet echt opschiet als je van tevoren al op 5 vingers na kan tellen dat iets niet gaat werken. Dan ben je gewoon dom bezig. :+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')